A gyermekorvos bántotta a kislányomat

2015.11.15. 09:39

o-sick-child-facebook.jpgEgy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt.

Tisztelt Praxis blog!

 

Sokan sokféle elvárással közelítik meg a magyar egészségügyet, olykor egészen túlzók az igények. Én a magam részéről mindössze annyit várnék el, hogy nagyjából gördülékenyen történjen a betegállátás, a gyógyítás és mindehhez emberi hangnem párosuljon. Azt hiszem, ezek nem irreális kívánságok, mégis azt mutatja a gyakorlat, hogy ezek a természetesnek tűnő kritériumok sem teljesülnek.

 

Adva van egy gyermekorvos, aki a közhiedelem szerint arra teszi fel az életét, hogy a leginkább védtelen betegeken segítsen, gyógyítsa és egészségben megtartsa őket. Én magam is ebben a hitben voltam, egészen a legutóbbi tapasztalatokig. A kötelező oltás ellenére a kislányom rózsahimlős lett és 4 évesen ez bármilyen meglepő, eléggé megviselte. A kiütéseken túl fájt a feje, lázas és kába volt, a torka is kapart, szóval a tipikus tüneteket hozta. Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz, hátha mégsem kellene ilyen állapotban egy kisgyereket utaztatni, még akkor is, ha van autónk és a rendelő sem a világ végén van. Miután a doktornő ezt minden indoklás nélkül, szigorú és lekezelő stílusban megtagadta, kénytelenek voltunk valahogy összekapni Orsit, és elindulni vele. Akinek van gyermeke és volt már beteg, tudja, ez mennyire nem egy hálás feladat. Ruhát ráimádkozni, lázcsillapítót belediktálni, plüss állatot a kezébe nyomni, slusszkulcsot előkeríteni, teáért vissza rohanni, nagy nehezen elindulni és megérkezni. Teljes káosz a köbön, a gyerek pedig azon túl, hogy beteg, érzi, hogy ideges vagyok, hogy kapkodok, ettől ő is még inkább szétesik.

 

A rendelőben tengernyi beteg kisgyerek és szülő, háromszor kell szólnom csak azért az asszisztensnek, hogy a gyerekemet az elkülönítőbe kéne vinni, mert minden bizonnyal fertőz és valószínűleg a többi szülő meglincselne, ha az ő csemetéik közelében lenne az enyém. Harmadik kérés után szájhúzogatás közepette végre mehetünk a különítő helységbe. Barátságtalan és rideg, de ez lenne a legkevesebb. Nagyjából másfél órán át várakozunk, lányom többször elalszik, az arca teljesen kipirult én pedig csak reménykedek, hogy túljutunk valahogy a vizsgálaton. És akkor végre mi következünk. Doktornő köszönni elfelejt, mint egy rossz kereskedelmi dolgozó, vagy udvariatlan piaci kofa, mutatja, hogy mondjuk a problémát. Kellemes belépő, de ezen sem akadunk fent, mondom a tüneteket, amelyek egyébként amúgy is láthatóak, illetve az időpontokat, amikor megjelentek.

 o-sick-child-facebook.jpg

 

Idegesen és durván félbe szakít, hogy látja ő, ne ragozzam túl, az értetlenkedés valószínűleg kiül az arcomra, hiszen ő utasított, hogy soroljam a részleteket. Oda se neki, a lényeg, hogy ott vagyunk, megnézik a gyerekemet és kap gyógyszert is. Szokásos vizsgálatok következnek, bár a hangnem és a stílus egyáltalán nem szokványos, főleg nem egy gyermekekkel foglalkozó orvostól. Durva és rideg, a spatulával úgy nyomja le a lányom nyelvét, hogy öklendezni kezd, majd természetesen sírni. Ugyan eddig már több tucatszor el lett mondva a doktornőnek, hogy a kislány nehezen viseli ezt a vizsgálatot és jó nagyra ki tudja nyitni a száját, eddig mindig tudott rá figyelni, most valahogy, amikor amúgy is fáj a torka, mégsem sikerült. Csoda, hogy elkezd sírni? Állunk ott négyen (illetve van, aki ül), mindenki ideges és zaklatott és valószínűleg mindenki arra vár, hogy végre túl legyünk az egészen és mindenki mehessen a maga útjára. Orsi és én egész biztosan így gondoltuk. De a tortúrának még koránt sincs vége, jön a mellkashallgatás. Zaklatott, síró gyermekről leimádkozni a télies ruhát, miközben rázza a sírás, megint csak nem leányálom, de küzdünk vele, és közben hallgatjuk a bántó megjegyzéseket, hogy miattunk kell másoknak várakozni órákig és egyéb bölcsességeket. A cérna már foszladozik, az idegeim romokban, de valahogy kitartok és nem szólok egy rossz szót sem, vetkőztetem a lányomat tovább. Miután nagy nehezen megoldjuk a feladatot, elkezdi hallgatni a szívét elöl, majd a hátát szeretné elérni, de közben nem hagyja, hogy Orsi forduljon meg magától, fogja, jól megszorítja a kezét és úgy fordít rajta egyet. Több sem kell a gyereknek, újult erővel kezd sírni én pedig a maradék türelmemet, szolidaritásomat, és talán a józan ítélőképességemet is elveszítem, majd neki esek a doktornőnek. Természetesen verbális támadásról, vagyis jobban mondva védekezésről van szó, magyarázatot követelek a tettéért, és tudni akarom, hogyan merte venni a bátorságot, hogy a kelletlen és bántó stílusa után fizikailag is fájdalmat okozzon egy védtelen kislányak, aki történetesen az én gyermekem. A doktornő is ordítani kezd, szíd, mint a bokrot, de valójában semmiféle érvet, magyarázatot, vagy indokot nem hoz fel tettére, csak általánosságban fröcsög, már-már nem is minket, hanem az összes gyereket, szülőt, beteget sértegeti. Nem tart sokáig ez tragikomikus szócsata, mert ahogy fogy belőlünk a szufla, engem valamilyen magyarázhatatlan nyugalom jár át és teljesen racionálisan kezdek gondolkodni és hideg fejjel, átgondoltan közlöm vele, hogy azonnal írja fel a szükséges gyógyszereket, illetve azt is, hogy a kontroll alkalmával már egészen biztosan nem hozzá jövünk. valamint azt is kilátásba helyeztem, hogy hivatalos panasszal fogok élni ellene. A válasza annyi volt, gúnyos nevetés közepette, csak próbáljam meg nyugodtan. Minekután kisebb gondom is óriásibb volt annál, hogy estig vitatkozzak vele, nem szóltam vissza újra, felöltöztettem Orsit, majd elviharzottunk.

 

Telefonálgattam, leveleket írtam és persze semmit sem sikerült elérnem, ha csak nem azt, hogy egy másik körzeti doktornőt választottunk, mert ehhez a nőhöz semmi pénzért nem vittem volna vissza a lányomat. De a hivatalos panaszomat úgy lesöpörték az asztalról, mint ahogy az annak a rendje. Kaptam választ persze, amelyben azzal nyugtattak, hogy bár ők másként értesültek a helyzetről, felhívták a doktornő és asszisztens figyelmét a következetes türelemre az idézem „zaklatott szülői magatartás” irányába. Vicc, bár már szinte az is csoda, hogy vették a fáradtságot és valamit válaszoltak. Ennek ellenére nem akarom elfogadni, hogy bárki, aki gyermekekkel foglalkozik, legyen szó óvónőről, pedagógusról, vagy orvosról, az ilyen hangnemet és efféle viselkedést engedjen meg magának következmények nélkül. Nem a középkorban élünk, nem is egy eldugott szigeten, a gyerek nem tárgy, hanem érző, önálló személyiség, akire oda kell figyelni. Főként akkor, amikor a szervezete le van gyengülve a láztól és a betegségtől. Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Márpedig az egészségbe nem csak fizikai, hanem lelki tényezők is közrejátszanak. Ha Orsi félni fog az orvosoktól, fóbia alakul benne ki az egészségügy irányába, akkor ez nagy részben ennek a doktornőnek lesz köszönhető. Akkor ő nem gyógyította elsősorban, hanem betegé tette, azaz esküt szegett és már csak ezért is alkalmatlan a pályára. És minden egyes szava, mozdulata hosszú évek keserves munkáját rója majd más orvosokra és persze a szülőre is, hogy ismét félelem nélkül tudjon bízni azokban, akik az egészségügyben dolgoznak.

 

Tamás Éva

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rotoxis 2015.11.15. 22:18:01

@mig54: Miért? Tök jól összeszedtem pedig. Az emberi hülyeség összes, a blogon fellelhető példáját akartam összeszedni egy hozzászólásban. Szerintem sikerült. Vagy van még ötlete valakinek? :-)

rest of boys 2015.11.15. 22:31:59

@Rotoxis: Ha emellett meg is gyomrozza a doktornőt, akkor észheztér és nagyobb elánnal veszi sorra a többi ötven beteget, aki még rá vár.
Így eljutunk Sámuelhez, a vértesszőlősihez, valamivel csak kell igazolni az egyeneságú rokonságot.

Rotoxis 2015.11.15. 22:41:42

@rest of boys: Á! Azt már tudja az Isten barma, hogy nem szabad, mert becsukják. Elég a hipós eskü, meg a téjbé. Most kezdjem el magyarázni, hogy torok kaparásra a pálinka és a méz jó, bár a pálinka jelen esetben nem célravezető. Vagy hogy lázat otthon soha nem csillapítunk? Úgyis belevágja a kúpot (bár erre a poszter valószínűleg nem képes).

kisvirag78 2015.11.15. 22:50:47

Lehet, hogy a doktornő nem volt annyira bunkó, mint az ideges anyuka látta, és lehet, hogy anyuka kissé túltolta a hisztit, de hogy egy 4 éves gyerek akkor is bőg és hisztizik lázas betegen, ha amúgy kifejezeten jól nevelték, az is biztos. Aki itt a gyerekre megjegyzést tett, az nem különb a leírt doktornőnél.

2015.11.15. 23:05:50

@defné: Mindent elhiszel, amit fentebb leírt ez a nő? Honnan tudod, hogy igaz-e vagy sem? Ott voltál? Milyen alapon barmozol le embereket? Csak azért, mert a szövegről fel tudták mérni, hogy tele van hazugságokkal?
Hogy lehet olyan címet adni ennek a förmedvénynek, hogy "az orvos bántotta a gyerekemet"? Miért nem mindjárt kínozta? Meg akarta ölni, nem?
Nézd, aki nem lábon hordta ki az agyhalált, az átlát a szitán.

Rotoxis 2015.11.15. 23:06:16

@kisvirag78: Ha ez most dicséret volt, akkor ok. Az fel sem merült, hogy minek visz valaki orvoshoz egy gyereket, aki egy diagnosztizált betegség tipikus tüneteit mutatja?

she_wolf 2015.11.15. 23:14:48

@Rotoxis:
Huhhh.... Megnyugodtam, mert egy pillanatra kételkedtem a saját képességeimben:)
Torokgyugyu és pájinka vonalon csak megerősíteni tudom amit írtál, bár csak tanúként: rokon srácnak a hetvensok fokos szilva kitakarította a torkából azt a dzsuvát, amivel a körzeti doktor bácsi már második hete meccselt:)

Vissza a poszthoz: tulajdonképpen nincs ezzel semmi baj az égvilágon.
Az anya próbáljon meg bízni a gyerekorvosban, a gyereket pedig legyen szíves annyira közel engedni magához, hogy az feltétel nélkül megbízzon benne, hallgasson rá, és ne kelljen azt látnia, hogy az anyukája idegbeteg módjára magára (és így közvetve a gyerekre) rántja az orvost.
Mindössze ennyiről lenne szó, és akkor talán kevesebb neurotikus, önmegvalósítani akaró, de önállóságra mégis képtelen, önazonos, ám saját magában mégis folyamatosan eltévedő fiatal lenne.
Anyám olyan volt amilyen, apámmal viszont egymás feltétlen bizalmát bírtuk. Ha Ő azt mondta, hogy nem fog fájni, akkor nem is fájt. Ha viszont tudta, hogy fájni fog, nem hallgatta el, és mellettem volt, vígasztalt. Vakon, és feltétel nélkül. Egymásért. És életem minden szakaszában, amíg csak élt. Soha nem tudtam/nem tudok eléggé hálás lenni Neki ezért:(

2015.11.15. 23:15:47

@kisvirag78: "egy 4 éves gyerek akkor is bőg és hisztizik lázas betegen, ha amúgy kifejezeten jól nevelték"

A négy hónapos csecsemő igen, de a 4 éves gyerek inkább csendben van, ha csak nem ijed be a szülő üvöltésétől (és ne anyukázzunk itt le rögtön bárkit, aki szült egy gyereket, de nem ért hozzá).

Igazság, hol vagy? 2015.11.15. 23:21:01

Ideges anyuka,síró gyermek érzi anyja lelki állapotát.Anya nem tudja megnyugtatni,inkább az orvossal kezd el kiabálni,majd csodálkozik ,hogy gyermeke nem nyugszik meg.Hogyan is gondolta,hogy az orvos meg tudja nyugtatni.Miért nem tudta az anyuka megfordítani a gyermekét hogy az vizsgálható legyen?

she_wolf 2015.11.15. 23:25:14

@kutyás majmok:
Egy poszt címével soha ne foglalkozz!:) A blogszerkesztő találja ki (gondolom nagy naívan) a posztban írtak alapján, így természetesen overdrive lesz, elvégre erre felkapja a jónép a fejét, és tán még címlapra is kerül.
Olcsó marketing:( Ezért nem látogatom pl. az Origo-t, ott egyetemi szinten oktatják, hogy a szart hogyan kell rálőcsölni az emberekre "Véreteket egy kattintásért!" hatásvadászkodva....hányinger:(

she_wolf 2015.11.15. 23:26:57

@kutyás majmok:
"(és ne anyukázzunk itt le rögtön bárkit, aki szült egy gyereket, de nem ért hozzá)."

Istenem, de igazat szólsz!:(

Igazság, hol vagy? 2015.11.15. 23:47:09

@kutyás majmok: Akkor is anyuka,ha "tapló"a viselkedése.Tudsz más elnevezést az anya helyett?Olyat ami nem sértő és alpári?Ne süllyedjünk már le 1-2 hozzászóló színvonalára.

she_wolf 2015.11.15. 23:55:38

@Igazság, hol vagy?:
Nem szeretem ugyan, de mégis megteszem: állati viselkedést hasonlítok össze emberivel.
Ha csöngetnek, a kutyák ugatnak. (Illetve elkezdi az első, és a falkaszellem következtében a bétához csatlakozva a másik kettő is beszáll a buliba.)
Ha én a bétával elkezdek üvölteni, hogy kuss legyen, akkor a falu közepén is minket hallanak. Miért? Azért, mert nyugodtan és halkan nem lehet veszekedni, kesztyűben zongorázva is hangos leszel:)
De ha a bétát röviden megdícsérem és megnyugtatom, akkor a helyére megy, és a többinek szinte ideje sincs felfogni, hogy történt valami. Nyugi van. Mert mi (az emberek) vagyunk az alfa pár, bennünk megbíznak, és az van, amit mi akarunk.
Nincs stressz, nincs háború a szomszédokkal. Béke van.

Ha a gyerek azt látja, hogy az anyja kiabál valakivel, szinte ugyanez játszódik le. csak a gyerek nem veszekedéssel fog részt venni a dologban, hanem sírással, akarnok, "hisztis" viselkedéssel támogatja meg a félelmét, és kényszeríti ki, hogy rá figyeljenek. Neki ez az eszköze. Áldásos lenne, ha az anya átprogramozná magát, és azt az elvet követné, hogy megfogalmazza magában, hogy mit nem teszek/nem tehetek meg egy gyerek előtt! Bááár....ha a maga képére akarja formálni, a lehető legjobb úton halad:(

Igazság, hol vagy? 2015.11.16. 00:05:59

@mig54: Igazad van,főleg az utolsó bekezdésben leírtakban,de akkor is egy anya.Üdv.,Jó éjszakát!

she_wolf 2015.11.16. 00:09:38

@Igazság, hol vagy?:
Eeegen...az anya anya. Ennek becézett formája az anyuka. Ha nyelvészként közelítünk a dologhoz, akor igazad van:) Nincs rá más szó. A nőstényhez mit szólsz? Nem szívózok (veled nem szoktam), csak kérdezem. Mert az pejoratívnak számítana? Hidd el, az "anyuka" szót is ki lehet mondani, le lehet úgy írni, hogy világos és nagyon nem hízelgő lehet a képlet:)
Bár ha már az állatvilágot érintettem (eléggé el nem ítélhető módon), akkor jelezném, hogy nagyon sok "anyuka" tanulhatna nagyon sokat a nőstény állatoktól:(

drappa 2015.11.16. 00:58:33

Kedves posztoló!!

Itt nem ez az első ilyen,vagy hasonló tartalmú poszt amikor a gyermekét joggal védő édesanya felháborodva ehhez a bloghoz fordul.Ide nem szabad.Ha nem akarod napokig olvasni,hogy milyen hülye vagy,meg össze vissza hazudozol,meg neveld meg a kölyködet (még ha 6 hónapos akkor is)neked nem való gyerek,és különben is szegény doktornő teljes mértékig igaza volt kezdetű hozzászólásokat,akkor máshova posztolj.Van a neten más szintén orvos-beteg témával kapcsolatos blog,nem is egy.Itt akkor sem lett volna igazad ha a szóban forgó gyermekorvos falhoz csapta volna a lányodat mérgében.
Az itt kommentelő nickeknek teljesen természetes,hogy az orvos a beteggel, vagy történetesen a hozzátartozójával úgy beszél mint a kapcarongyával,mert neki éppen olyan kedve van.De ez nem így van. A Te esetedben sem volt joga sem Veled,sem a lányoddal ezt a viselkedést megengedni magának, még ha a gyerek hangos sírása, ellenkezése, idegesítette is Őnagyságát.Díjazom a rendelőben percekig tartó türelmedet ehhez a magát egyenesen a jó Istennek képzelő bunkóhoz.

drappa 2015.11.16. 01:09:27

@kutyás majmok:

Egy 4 éves gyerekről van szó ember!! Arra azért kíváncsi lennék,hogy mennyi ember nevel vagy nevelt gyereket a gyakorlatban is,és mennyi az aki csak a szomszédét látta egy párszor.

Zolcsi77 2015.11.16. 02:29:41

Szerintem egy megoldás van: akit ok nélkül, mindenféle előzmény nélkül megalázó bánásmódban részesít az orvos, az keresse meg privátban és üsse szét, úgy, hogy utólag ne legyen bizonyítható. Akár alibi is legyen a verés időpontjára. (Ez nem tanács, nem felszólítás, nem javaslat, nem felhívás stb csak vélemény - ide kell írnom a jog miatt. Én sem teszek ilyet, bár finomabb dolgokat természetesen elévülési időn túl, megtettem. Továbbiak szintén vélemény.)

Annyira elszállt az orvosok (sokszor nővérek, de még akár betegápolók) agya ebben a sok-sok katasztrófától megviselt országban, hogy itt nem az egészségügy javítására, fejlesztésére, toldozás-foltozására kellene törekedni, hanem a szétverésére. Ezekkel az emberekkel, ebben a szabályrendszerben nem lehet méltányos egészségügyet létrehozni. Kihullana cca 80% elfajzott tetű az egészségügyi személyzetből, ezek sírva menekülnének el. Az állami ellátás megszűnne.

A maradék akit nem vert meg senki mert nem borzolta mindennapi bunkóságával, pökhendiségével a betegek idegeit, igen jó pénzért és igen elfogadható minőségű szolgáltatással, nagy-nagy empátiával válna többszörös százmilliomossá.

Jó, lenne néhány réteg aki nem kapna ellátást - pl cigányság - ezek eddig se arról voltak híresek, hogy olyan nagyon szépen beszéltek volna az orvossal, de ez tiszta haszon, mert nem terheli az ellátást, nem máson kell levezetnie a feszültséget az orvosnak amit attól érez, hogy megígérték neki, hogy a saját veséjéből sütnek pecsenyét miután kivágták ha meghalna a cigány nagymama.
Sajnos kihullana az is aki nem bírja megfizetni, neki maradna a természetgyógyászok hada, esetleg kuruzslók, házi gyógymódok - nem feltétlenül jár majd rosszabbul mint most, rossz fizető betegként, sőt-sőt. Ő a kis pénzéért kap egy alacsony(abb) fokú vagy más szemléletű szaktudást és a mainál sokkal magasabb szintű empátiát. Hátha többet ér a hetvenéves tüdőgyulladásosnak ha gyógyfüvekkel, fürdőkkel, stb próbálják meg kikezelni, mintha rosszfizető betegként rányitják mínusz tizenötben a folyosói ablakot ahol rásüvít a huzat....
Végül aki képes megfizetni, az minőségi, korrekt, emberközpontú ellátást kap, ahol a sok pénzéért a segge ki lesz nyalva - ahogy egy beteg embernek ez járna is. Az orvos (nővér, stb) szintén elégedett lesz, mai pénz sokszorosáért dolgozik majd, cserébe pofánvágják ha a sok pénz ellenére bunkóskodik a beteggel. Tiszta helyzet.

Egyébként ilyen a helyzet minden fronton: a közigazgatás tagjai, a jogászvilág, a pénzügyesek - mind-mind amint egy kis hatalmat érez, azonnal átmegy a nagy többség baromállatba. Ellenük azonban létezik jogi védelem, minél több szemétséget, átverést, kitolást lát az ember, annál inkább képes védekezni, vagy szerencsés esetben visszatámadni. Az egészségügyben ez nincs így, még a minimális jogi védelem is hiányzik. Ráadásul egy jogásszal, pénzügyessel, hivatalnokkal normál fizikai/szellemi kondícióban mérkőzünk meg, az esetek lejátszására szokott lenni idő, több nap, hét, hónap. Orvossal viszont akkor találkozunk ha baj van, a fizikai ésvagy szellemi állapot rosszabb mint a normális, eleve rosszabb "képességekkel" indulunk a küzdelemnek ha az orvos magatartása miatt küzdeni kell - ami elég gyakori, mondhatni szokványos. Ennek véget kell vetni. (Szerintem)

babbaba 2015.11.16. 03:34:52

Nem az orvos alakalmatlan a pályára, te vagy alakalmatlan szülőnek.

babbaba 2015.11.16. 03:39:11

@kisvirag78: Az én gyerekeim közül egyik se hisztizett, sírt négyévesen, ha vizsgálta az orvos. Senki a környezetemből nem említette, hogy az ő gyereke sír, hisztizik, ha az orvos megvizsgálja. Biztos, hogy az orvosban van a hiba?

Peppone Botazzi 2015.11.16. 06:22:42

Mekkora bunkó a doktornő hogy nem hagyta ott a többi gyereket a kis hercegnő kedvéért. Nem lennék orvos. Ki tudja hány ilyen mindentudó jön egy nap. Szomorú egy beteg gyerek de szánalmas egy ilyen okoskodó szülő.

csakmotyogok 2015.11.16. 06:34:59

@Zolcsi77: Szerintem is. Kezdeni kellen azzal,hogy téged gyorsan le kellene sittelni, és majd a kemény fiúk megmutatnák mi a magyarok Isten. Tipik alul művelt *****

rest of boys 2015.11.16. 07:41:12

@Zolcsi77: Zolcsi, startból kimeríted a bűncselekményre való felbujtás és a közösség elleni nyilvános izgatás tényállását, csak szólok.

A barnákkal csak csínján, mert ha megtudják, mire készülsz ellenük, akkor imádkozni fogsz, hogy a rendőrség találjon rád először és ne ők...
Ismét csak szóltam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 09:04:29

Meglepetés, hoyg még mindig vannak akik ide írják a posztjukat. Hahó! Ez a PRAXIS! Itt az egészségügyiek vannak, itt nincs igazad kedves beteg. Ez évek óta így van.

A poszthoz meg annyit: Vannak ám nagyon normális orvosok is, akár hiszed, akár nem. Menj át másik doktorhoz (ha jól emlékszem, meg is tetted). A mi körzetünkben van egy doktornő, évek óta apad a beteg létszám. No, nem azért mert hullanak a betegek, hanem azért , mert olyan minősíthetetlen hangnemben üvölt mindenkivel. Szerencsére, még van a körzetben más orvos is.

Ja, és ne vedd fel, ha az itt lévő doktorok, röntgen orvosok kiosztanak, hoyg HP vagy, nem volt gyerek szobájuk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 09:05:51

@Peppone Botazzi: Másfél órát vártak, és nem ez volt a probléma.

rest of boys 2015.11.16. 10:03:24

@batgirl: Üdv. Denevérlány ismét ezeken a tájakon.
Örülök Neked, annál is inkább, mivel a lapod alapján a zenei ízlésünk
nagyrészt egybevágó.

Mit Grüsse

dein Wolff

:)

hajatsermuta 2015.11.16. 10:11:44

@kisvirag78:
Nem a gyereket fikáztuk, hanem az ok nélkül rinyáló és vádaskodó anyját. A gyerek O.K. Bár... ha továbbra is így neveli az anyja, súlyos karakteropatia veszélye leselkedik rá. Vegye úgy a poszterina, hogy érdemes volt ideírni, mert nagyon hasznos tanácsokat kapott a gyermeknevelés és társas kapcsolatok, szocializáció ("Hogyan viselkedjen egy szülő a gyermekorvosi rendelőben?") témakörben.

FlybyWire 2015.11.16. 10:20:44

@rest of boys: piramidális f**ság, de akit hülyére vertek gyerekként, még képes el is hinni. Szemléltesd még a károkat pár válasszal, kérlek.

FlybyWire 2015.11.16. 10:22:21

@csakmotyogok: remélem azért annyira nem verted hülyére a lányod, hogy most ő is verje a gyerekét. Kérlek, erősíts meg ebben! Köszi...

(bár sajnos a legrosszabb példák is öröklődnek...) :( sőt.

FlybyWire 2015.11.16. 10:23:57

@neduddki21: ha valaki egyetemi tanár, akkor ezek szerint nem lehet se traumája, se fóbiája.
Okos.

FlybyWire 2015.11.16. 10:28:08

@atiro: telitalálat :D :D

És még csak nem is szellemes a megkeseredett-csapat... kár.

FlybyWire 2015.11.16. 10:37:01

Azt hiszem, ennél a blognál semmi sem árt jobban a magyar egészségügynek.

Faszerkezet 2015.11.16. 10:41:21

@mig54:

csak egy kérdés, mert egyébként tetszik a felhozott példád...

"De ha a bétát röviden megdícsérem és megnyugtatom, akkor a helyére megy, és a többinek szinte ideje sincs felfogni, hogy történt valami. Nyugi van. Mert mi (az emberek) vagyunk az alfa pár, bennünk megbíznak, és az van, amit mi akarunk.
Nincs stressz, nincs háború a szomszédokkal. Béke van."

Tehát ha én vagyok aki becsönget, és ha te kijössz és nem viselkedsz emígyen bétával, akkor nekem jogom van bétát úgypicsán rugni, hogy csak úgy nyekkenjen???

Tehát. Ha a gyerek az orvosi vizsgálat alatt/elött nem viselkedik megfelelően, és ezt az anyja nem kezeli, akkor lehet megalázni, rángatni, szorongatni a gyereket...?

rest of boys 2015.11.16. 11:13:13

@FlybyWire: Te honnan a jó anyádból bújtál elő, SuckmyWire?

FlybyWire 2015.11.16. 11:14:03

@rest of boys: Teljesen átlagos ember vagyok, teljesen átlagos reakciókkal arra, amiket ideokád a klánod.

rest of boys 2015.11.16. 11:19:15

@FlybyWire: A követelőző betegek klánja valamivel népesebb, nekünk nehezebb a dolgunk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 12:01:14

@rest of boys: szia, bár neved alapján nem tudom ki vagy. Csak belátogattam, de itt semmi nem változott :)

zünüke 2015.11.16. 12:05:02

@babbaba:

"Az én gyerekeim közül egyik se hisztizett,sírt négyévesen ha vizsgálta az orvos.Senki a környezetemből nem említette,hogy az ő gyereke sír,hisztizett,ha az orvos megvizsgálja"

-Akkor neked és az ismerőseidnek sok-sok kis csodagyerekeik voltak már négyévesen!!

zünüke 2015.11.16. 12:12:46

@batgirl:

Igazad van,itt nem nagyon.

yogosan 2015.11.16. 13:27:41

@hajatsermuta:

Vegye úgy a poszterina,hogy érdemes volt ideírni,mert nagyon hasznos tanácsokat kapott a gyermeknevelés és a társas kapcsolatok...bla-bla-bla
----------------------------------
Köszönjük szépen kedves hajatsermuta,tényleg sokat tanultunk ezekből a kimondottan betegbarát/gyermekbarát hozzászólásokból.Ezentúl szó nélkül hagyni fogjuk,hogy a beteg gyerekeinket a bal lábbal felkelt doktornéni durván rángassa,lesütött szemmel fogjuk tűrni,hogy sértő megjegyzéseket tegyen (mert ugye megteheti)és nem győzünk majd elnézést kérni ha a beteg gyerek sírni merészel a rendelőben.

she_wolf 2015.11.16. 13:36:03

@Faszerkezet:
:)
Ott bukik meg a feltételezésed, hogy én mindig így viselkedem bétával:) Elég neki a jól ismert szó, és hangsúly, tudni fogja. Tehát nincs jogod bétát picsán rúgni, mert nincs rá okod!
És ezért nem szeretem az állatok és az emberek viselkedését párhuzamba állítani.
Most csak azért tettem meg mégis, mert a kölcsönös bizalom és az egymásra figyelés fontosságát szerettem volna kihangsúlyozni.
Ha jól figyeltél, nem mentegettem a doktornő viselkedését, és nem hibáztattam a gyereket. (Ez utóbbi mocskos dolog is lenne, hiszen egy mindössze 4 éves kisgyerekről van szó.)

Tehát összefoglalva: nem! Egy gyereket semmi szín alatt nem szabad(na) nagyobb tortúrának kitenni, mint amennyire valóban szükség van.
A konfliktus forrása ebben az esetben szerintem a szülő. Ha megjelenik egy poszt, a címét már el sem olvasom, bár olyan már volt, hogy megakadt rajta a szemem, és kerültem aznap a Praxist:) A poszter írása véletlenül sem mellőzi a cinizmust és a minősítő jelzőket, ellenben mellőzi a tárgyilagosságot. Személyes sértődöttséget sejtet, ami gyaníthatóan a panaszára érkezett válaszra történt reakció. Szerintem:)

defné 2015.11.16. 14:59:05

@csakmotyogok:

A fogalmazásából ítélve semmiképpen nem lehet alul művelt @Zolcsi77:,csak a te szemedet szúrja az igazság.

csakmotyogok 2015.11.16. 15:59:40

@FlybyWire: Ezek szerint téged hülyére vertek? Akarsz róla beszélni? Értő olvasás, megpofoztam.Nem azt írtam mindig vertem. Csak neked: a megpofozás az 1 alkalmat jelent. Nem szerepelt gyakorító képző.Ha figyeltél volna :most 28 évesen megköszönte.Diplomás nő több nyelvvizsgával gyerek még nincs. Tudod felelősség, érettség. Megráznám ha olyan idióta anya lenne ,mint a poszt írója.Igaz a poszternél már 14 évesen érettebb volt. Jót tett neki hogy előtte felpofoztam, mert idióta szőke barátnéját követte volna. Valószínű a poszt írójára is ráfért volna néhány pofon. No majd a drága kicsi gyereke jól fejbe rugdossa ha felnő,mert az ilyen némberek mint a poszt írója azt szokták kapni az icicpici napóleonjuktól.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:03:50

@defné: Hát ha annyira egyszerű mint te akkor jó a feltételezésem:)).Továbbiakban lásd azt amit ROF leírt.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:09:14

@yogosan: 1. Nem rángatta.
Az én gyerekeim sem sírtak egy vizsgálattól. A gyereket nem csak kitolni kell hanem nevelni. Orvosi vizsgálat előtt el kell neki mondani,mi fog következni, már a 2 éves is megérti. Doktornéni megvizsgál, megnézi a torkod. Meghallgatja a hátad stb...stb. 3 gyerekem van 1 sem üvöltött még a vérvételnél és injekciónál sem. A testvérem gyerekét a múlt héten vittem orvoshoz, pont 4 éves kisfiú, hát dagadt a mellem a büszkeségtől. Az nap ő volt az első jól nevelt gyerek, a rendelőben. Sokan csak szülnek ész nélkül. Neveletlen szülőnek milyen gyereke lenne? Szegény gyerek anyuka majd egy szociopatát nevel belőle.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:13:54

Aztán megy a csodálkozás, hogy nincs elég gyerekorvos. Nem csodálom. Egy fórumon 1 Pest megyében élő hasonló HP, mint a poszter fel volt háborodva, hogy csak hetente 2x 2 órára van gyerekorvosuk, mert egy másik körzetből járnak át évek óta . S persze járna nekik mindennapira doki. Neki is magyaráztam, míg átlag magyar anyuka ekkor a bunkó mint ő ,lesz ez még így sem. Nem vágta. Abbahagytam nem vitatkozom olyan nőkkel akik csak 3 idegsejttel rendelkeznek.

hajatsermuta 2015.11.16. 17:23:00

Nagyot fog koppanni a szőke hiszterika, ha az új doktornő sem fogja a seggét kinyalni és eltűrni, hogy lábtörlőnek tekintse azt, aki gyógyítja a gyermekét.
Én a doktornő helyében megtagadtam volna a gyerek további ellátását (ha nincs életveszélyben, ehhez neki is joga van!). Én egyébként dobattam már ki biztonsági szolgálattal üvöltő, káromkodó, követelőző "beteget" a rendelőből. A betegtől és hozzátartozójától is elvárom (megkövetelem) azt az udvarias, kulturált, türelmes hangnemet, amit tőlem kapnak. Ha ezt nem hajlandóak tudomásul venni, le is út, fel is út. Érdekes, hogy mégis mindenki az én betegem akar lenni...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.11.16. 19:25:25

hát na, nézőpont kérdése. betegenként ha jól emlékszem 15 perc van elszámolva egy vizsgálatra. az óránként 4, 8 óra alatt 32. ha 8 óra alatt mégis 100-at kell megnézzek, akkor annak két következménye lesz
1) 68-at nem fizet ki a biztosító
2) ki kell dobni pár renitens szülőt ilyen vagy olyan módszerekkel, hogy a többire is idő maradjon

zünüke 2015.11.16. 20:55:53

@hajatsermuta:

-köszönni elfelejt
-mutatja,hogy mondjuk a problémát
-idegesen és durván félbeszakít,hogy ne ragozzam túl
-hallgatjuk a bántó megjegyzéseit
-a doktornő is ordítani kezd
-szid mint a bokrot
-általánosságban fröcsög,már-már nem is minket hanem sz összes gyereket,beteget sértegeti
-a hivatalos panasz kilátásba helyezésénél gúnyosan nevet

Most akkor ki is a hisztérika?

1.Az aránylag türelmes édesanya,aki percekig tűri az idegbeteg orvos dühkitöréseit

2.Vagy a durva,goromba,kiabáló gyermekorvos

Szerintem a kettes.

hajatsermuta 2015.11.16. 21:56:30

@zünüke:"Most akkor ki is a hisztérika?"
Aki egy vélt sérelem miatt hisztériázik, vádaskodik, ex katedra kinyilatkoztat ("alkalmatlan a pályára"), összevissza telefonálgat, levelezik, bosszúért liheg, vádaskodik, rágalmaz.
" A cérna már foszladozik, az idegeim romokban"
"a józan ítélőképességemet is elveszítem, majd neki esek a doktornőnek."

Úgy kezdődött, hogy visszaütött...

Semmi gond, én így látom, Te máshogy. Így kerek a világ.

asztalosani 2015.11.17. 15:52:47

@hajatsermuta:

basz*ki!
én meg Michelin csillagos séf vagyok!

remélem nem várod el senkitől, hogy be is nyalja neked azt amit itt magadról vakerálsz?!

ad.1. ha orvos vagy akkor vállald fel a teljes nevedet,hol dolgozol, arcképedet, ne holmi nick név mögé bujkálva polírozgasd a tökeidet fényesre! ha meg nem kívánod felvállalni, vagy csak egy ál orvos vagy akkor nem kell itt arcoskodni.
(majd meglátjuk mennyi panasz jön majd az igazi nevedre ide a praxisra 3:) )

ad.2. ha olyan kurv*a jól megy akkor időd nem igen lenne annyi sok beteg mellett akik hozzád akarnának(??? khm...cöcöcöcö jó vicc) menni...

és befoghatnád a szád, mert teljes mértékben én is egyetértek @zünüke: -ével, mert igaza van!

"Úgy kezdődött, hogy visszaütött..."
nem kicsi csillag!
úgy kezdődött, hogy faragatlan volt a dr.-nő: már eleve a köszönéssel b@szta el.

"Én egyébként dobattam már ki biztonsági szolgálattal"
cöcöcö
érdekes egy mentalitásod van a visszaütésekkel kapcsolatosan.
na akkor már te is visszaütöttél. érdekes mód azt már nem merted leközölni, hogy miért is üvöltött az a beteg, mert ahhoz már nem volt arcod. hm....

blackshíp 2015.11.17. 16:41:22

@zünüke: az anya kiborulva megérkezett a háziorvoshoz, mert beteg a gyerek, és még házhoz sem ment hozzá senki a váróban lévő "tengernyi" gyerek ellátása helyett. Ezt követően várnia kellett 1,5 órát (ez alatt nem volt ideje levetkőztetni a gyereket), mert nem vették azok elé a gyerekek elé, akik már várnak egy ideje, majd beérkezett a rendelőbe. Ahol vagy köszönt az orvos, vagy nem.

El tudom képzelni, hogy elmulasztotta, valahogy nekem se köszön minden kasszás - és olyan nagyon el se várom tőle, h a századik vevőnek is köszönjön. Megjegyzem ugye az etikett szerint az érkezőnek kellene előre köszönni, arra azért kisebb az esély, hogy viszza se köszönt volna, ill. akkor biztos, hogy erre a posztoló felhívta volna a figyelmünket mint az orvos bunkóságát alátámasztó mozzanatra. Utána előadta anyuka, h mi a baj, ami szerinte is "jól látható" volt, vagyis felesleges. A tengernyi gyerekre figyelemmel a doki valószínűleg jelezte - lehet, h nem a legmézesmázosabban, hanem egyszerűen, hatékonyan - hogy felesleges tovább szaprítani a szót.

Ezek után pedig megvizsgálta a gyereket. Most, h a spatulás vizsgálat kellemetlen-e? Az , nekem felnőttnek is. A gyomortükrözés is az, mégis van,h el kell végezni. Ezt követően meghallgatta a gyereket és átfordította. Hogy egy addigra teljesen hisztérikus, kákán is csomót kereső hangulatban lévő anya mit tekint "túl erős megfogásnak", arról nem hiszem, hogy érdemes vitatkozunk, valószínűleg bármit... Majd nekiesett a dokinak kiabálva, aki ezt már kiabálva viszonozta. Miután a feladata a gyógyítás és nem mások dühkitöréseinek kezelése én ezt nem tudom olyan megengedhetetlennek tekinteni, pláne egy tömött nap után, alatt.

Szóval anyuka számára valószínűleg az a háziorvos lenne elfogadható megoldás, aki kijön otthonába, ott eltölt 40-50 peret a gyerek megvizsgálásával és anyuka meghallgatásával, majd felírja a gyógyszert és távozik. Ebben a rendszerben utazási idővel együtt kb. 8 gyerek látható el egy nap, de lehet, hogy kevesebb és akkor még nem adminisztrált az orvos. Ennyire sok háziorvos azt hiszem, hogy sehol nincs, tehát lehetetlen ezt az igényt kielégíteni...

csakmotyogok 2015.11.17. 20:28:04

@blackshíp: Ennek az anyukának egy olyan magánorvosra lenne szüksége aki akkor ugrik,mikor ő fütyül. Biztos lenne is ha anyuka tejelne havi 1000000 FT-ot. Anyuka viszont ugyan ezt havi 300 Ft-ért szeretné. Ez a legnagyobb probléma. Egyébként kíváncsi vagyok van-e olyan foglakozás ma nálunk ahol havi 300 Ft-ért korlátlanul kiszolgálnak és kezet csókolnak. Ja lelki gondozás óránként 9000-től 15000 Ft,de anyuka ezt még grátisz elvárná. Az idióta HP :))

she_wolf 2015.11.17. 22:59:16

@hajatsermuta:
Pssszt! Végy példát rólam, hagyd lógva!:) Ha nekem sikerült, Neked is fog!

asztalosani 2015.11.18. 01:28:31

@hajatsermuta:
gratulálok, hogy bemutatod mennyire is tudsz "jól" kommunikálni, mint "orvos", kiscsillag!

sőt, kiscsillag, ezzel a megnyilvánulásoddal alá is támasztottad a posztban is leírtakat az orvosi túlkapások terén! ehhez is gratulálok.

remélem édesanyád olvassa a posztjaidat és szájonb@sz téged jó párszor :)
ha nem ő akkor majd a "betegeid".

bár ha így nyilvánulsz meg, nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy minden "beteg" hozzád akarna menni... jah, persze, etesd ezzel a nénikédet!

:-)

zünüke 2015.11.18. 11:35:20

@blackshíp:

Ez is egy nézőpont amit Te írsz,de ne zárjuk ki azt,hogy a posztolónak volt igaza.Egy beteg,lázas,kába,nyűgös gyerekkel orvoshoz menni ott várakozni, nem egy lányálom ezt tapasztalatból írom.Még nagyobbal sem,pláne egy 4 évessel.Az meg egy orbitális marhaság,hogy egy jól nevelt gyerek a gyerekorvosnál nem sír.Dehogynem sír,ha nem érzi jól magát,fáj mindene,ráadásul a doktornéni sem valami barátságos.Ezeken a dolgokon én is keresztülmentem nem is egyszer,és nem is egy gyerekkel.Itt azért azt meg kell jegyeznem,hogy a mi esetünkben 30 éve egy és ugyanaz a körzeti gyerekorvosunk,pedig nem egy seggnyaló típus.Neki is vannak/voltak beszólásai de mégsem bántóan.Gyerekkel soha nem láttam durváskodni akárhogy sírt vagy ellenkezett a vizsgálat miatt.Ellenben ha szükség van rá házhoz is megy.És igen, mi is egy jó párszor kihívtuk ha úgy láttuk szükségét.A rendelési ideje után járta a körzetét hosszú évekig.Most nem tudom,mert a gyerekek már nagyok és ha betegek akkor a rendelőbe megyünk,de amíg kicsik voltak ez így működött,és működött!!

blackshíp 2015.11.18. 17:19:43

@zünüke: én egy szóval sem mondtam, hogy ne sírhatna a gyerek akár jól, akár rosszul nevelt, nyilván még felnőttként is elég szar tud lenni betegen, elesetten. A házhoz járás szerintem - ha nem élet-halál kérdése akkor működik, ha van akkora háziorvosi kapacitás, hogy legyen rendelés is meg házhoz menetel is. Mert a rendelés alapesetben hatékonyabb, mintha az orvost küldjük mindenhová. Persze nyilván az is megoldás, hogy rendel napi 2 órát és utána házhoz megy, de akkor meg azért olvassuk majd a postokat, hogy miért rendel olyan rövid ideig az orvos.

drappa 2015.11.18. 18:20:01

Találtam egy 2015.március 06-án íródott posztot!
címe: Rángatta és ordítozott az 5 éves kisfiúval az orvos

Advanced Flight 2015.03.07-én írja @eszemfa@om-megáll nevű kommentelőnek:

-bizonyára az anyukák nem képesek objektíven leírni bármit is,ellentétben a magadfajta okoskodó faszkalapokkal,akik ott sem voltak.

Tehát: anyuka gyerekkel bement,egyikük sem köszönt,de lebaszták az orvost,hogy ő miért nem köszön nekik.
Ezek után a kisfiú ordítva tökön rúgta a dokit,anyuka közben a sztetoszkópot feldugta a doki seggébe,közben mindketten üvöltve szidták a magyar egészségügyet,majd köszönés nélkül távoztak és még nekik állt feljebb..
Régen nem olvastam ilyen jó választ egy okoskodó faszfej ostoba véleményére.

zellerlevél 2015.11.21. 10:26:38

Kedves posztíró! Az alapállás nem megfelelő. A gyereket arra kell megtanítani, hogy az orvos segít. A segítségnek az együttműködés az alapfeltétele. Igen, mindkét fél részéről, de jelenleg a helyzet (sok-sok okból és sok-sok ok következményeként) olyan, hogy a nem fizetős egészségügyben a páciensnek kell kezdeményezően együttműködőnek mutatkozni. Ha a páciens gyerek, akkor a szülőnek. Ezt nem tette meg a posztíró. A levele alapján fel sem merült benne, hogy maga tehetne valamit, sőt előre is, és vizsgálat közben is csak egyre jobban felidegesítette magát. A gyerekek ezt megérzik, és a szépen, de biztosan kialakuló ellenségképnek megfelelően viselkednek. Az, hogy az anyukája utólag sem képes levonni a helyes következtetést a történtekből, csak előrevetíti, hogy sok hasonló konfliktusban lesz még része, eleinte az anyukája miatt, aztán majd saját maga okozza őket (iskolában, közlekedésben, egészségügyben, közlekedésben, bárhol, ahol másik emberrel találkozhat, és ahol előfordulhat és elő is fordul olyan ember, aki nem a tök mindegy, hogy jogos, vagy túlzott elvárásának megfelelően megfelelően kommunikál vagy cselekszik), mert ezt a mintát tanulja meg...

drappa 2015.11.21. 11:43:32

@zellerlevél:

(olyan,hogy a nem fizetős egészségügyben a páciensnek kell kezdeményezően együttműködőnek mutatkozni)

Igen,együttműködőnek kell mutatkozni a fizetős és a nem fizetős egészségügyben is ez tény.Viszont a "nem fizetős egészségügyben" az orvosok fizetést kapnak azért,hogy a betegeket gyógyítsák és ez teljesen független attól,hogy az adott beteg mennyi egészségügyi járulékot fizet.Ha egy rendelési időben csupa olyan beteg ül a váróban akik a lehető legminimálisabb járulékot fizetik,vagy csupa olyan beteg ül a váróban akik 100 ezer felett,az orvos akkor sem keres sem többet sem kevesebbet az adott hónapban.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:32:40

@drappa: Tévedsz nem mindig,mikor sok a beteg nem kapnak fizetést. Lehet ezért a HP-ért sem kapott egy árva fityinget sem.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:56:17

@csakmotyogok: Azt pedig elfelejtettem,ha magánrendelést keres fel a beteg ott is együttműködőnek kell lenni,mert 1-2 elküldik, ha cselédnek nézi a dokit.

drappa 2015.11.21. 14:16:38

@csakmotyogok:

Amikor sok a beteg nem kapnak fizetést??? Ezt egy kicsit ha bővebben kifejtenéd..

drappa 2015.11.21. 14:22:20

@csakmotyogok:

Mit értesz ez alatt,hogy cselédnek nézi(k) a dokit? Konkrétizáljuk már le ezt a cselédnek nézni-t,mert ez így nem egyértelmű megfogalmazás.Jelen posztban hol nézte az anyuka cselédnek a dokit?

csakmotyogok 2015.11.21. 14:35:31

@drappa: "Adva van egy gyermekorvos, aki a közhiedelem szerint arra teszi fel az életét, hogy a leginkább védtelen betegeken segítsen, gyógyítsa és egészségben megtartsa őket."
Nem erre tette fel az életét,ez a munkája.De ne is éljen csak anyuka igényei szerint.
"Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz,"
Naccsága' utasítja a fizetett cselédjét ugorjon. Ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki ehhez autót...:))
Azután szemrehányó,mert várnia kellett..
Igaz elismeri sokan voltak...
Pedig a többiekért is ugyanannyit kap ill. nem kap mint,őérte.
A hangnem ahogy megnyilatkozik az egocentrikus világképéből. Nem sorolom. Hülye hisztis picha' ,aki neveletlen kár volt továbbtenyészteni,mert a gyereket is elrontja.

csakmotyogok 2015.11.21. 14:37:14

@drappa: A TB nem finanszíroz egy 4 órás rendelési időnél csak 16 beteget,akkor sem ha nem jön ki 4 órából és nem 16-ot hanem 32 lát el. Gyakorlatilag 16 valakit ingyen lát el.Azért írok 4 órát ,mert ez az átlagos.

drappa 2015.11.21. 17:47:59

@csakmotyogok:
Visszaolvastam még egyszer a poszt erre vonatkozó részét,és a következőket írja a posztoló: Első körben szerettük volna,ha kijön a doktornő házhoz.Miután a doktornő ezt minden indoklás nélkül szigorú és lekezelő stílusban megtagadta,kénytelenek voltunk Orsit összekaparni..

Melyik résznél utasítja a fizetett cselédjét? Én sehol nem látok utasítást,Te igen?
Elvakultság nélkül elolvasva a posztot az jön le,hogy pontosan az orvos volt az aki lekezelő stílusban leépítette az anyukát.

(ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki autót..:))
Az egyáltalán nem olyan biztos,hogy nem fizetett volna érte.Egy ennyire aggódó család valószínűsíthető,hogy nem ingyen kívánta volna,hogy az orvos házhoz menjen.Akinél már járt gyerekorvos sürgős eset miatt azok ezzel tisztában vannak,ez ne legyen hivatkozási alap mert ez nem így van.

(Aztán szemrehányó mert várni kellett)
Ez sem teljesen így van ám leírva!! A gyereket egy fertőző betegséggel vitték be a rendelőbe és korrektül az elkülönítőbe szerette volna megvárni a sorát,ami miatt 3x is kellett szólnia mire az asszisztens végre szíveskedett megmozdulni és bevezetni őket.Itt másfél órát vártak ami közben a kis beteg többször kipirosodott arccal elaludt.A posztoló anyuka egy szóval nem reklamálta,hogy nem vették előre,nem részesítették különleges bánásmódban.Itt már megint ki lett ferdítve a poszt több hozzászóló részéról is baromi nagy rosszindulattal.

(A hangnem ahogy megnyilatkozik az egocentrikus világképéből)
A hangnemről,stílusról a posztból leszűrve, a doktornőnek sincs panaszkodásra való oka.Rá ugyanúgy lehetne mondani,hogy egy hülye hisztérika akit lehet a párja nem rakott meg kitudja mi óta,és a rendelésén megjelent betegeken vezeti le a dühét.Anyukának gratulálni tudok.Végre egy ember aki nem meghunyászkodva hagyta el a rendelőt hanem egy durva,agresszív modorra hasonlóképpen felelt.

Ne haragudj de én így látom a poszt tartalmát minden elfogultságot mellőzve.

csakmotyogok 2015.11.21. 18:12:54

@drappa: Én pedig ellenkezőleg minden elfogultságot mellőzve.

drontal 2015.11.21. 20:36:52

@drappa: Én is betűről betűre figyelmesen olvastam a panaszos levelet.Követelődzést,egocentrikusságot,az orvos cselédnek való nézését,az együtt működés teljes hiányát sehol nem olvastam a tartalmában.

csakmotyogok 2015.11.21. 20:44:32

@drontal: Nem egocentrikus világkép,hogy még a tetves plüssjószágot is és a kulcs keresést is felrója az orvosnak??? Azért meghallgatnám a dokit is. Az ilyen @ picha kezdi magas c-n aztán csodálkozik ha azt kapja amit ad...ill. dehogy is ellátták pedig el is küldhették volna.Ez a némber az anyák és a nöi nem nem szégyene..vagy neked is csak ilyen selejt típus jutott azért véded ? :))

drontal 2015.11.21. 23:04:17

@csakmotyogok:

Te teljesen elvesztetted a fejedet nem tűnik fel? Olyan vak gyűlölet tombol benned az ismeretlen poszter irányába,hogy az már undorító.Egyáltalán hogy jössz te ahhoz,hogy egy számodra idegen emberről kijelentsd,hogy az anyák és a női nem szégyene?? Tisztában vagy te a szavaid jelentéseivel vagy féktelen,és érthetetlen dühödben azt se tudod mit írsz?
Már-már az unalomig kérketsz állandóan az iskolai végzettségeddel, amit bátran megkérdőjeleznék a fentiek fényében.Én még abban sem lennék olyan biztos,hogy a középiskoláig eljutottál.Olvass vissza a dühöngő kommenteid tengerében.Érthetetlen,összefüggéstelen,félrevezető zagyvalék,ami megérett a törlésre.

kheiron 2015.11.22. 00:12:27

@drontal:

Most olvastam a posztot és a kommenteket.

Anyuka egy elkényeztetett HP, aki azt hiszi, hogy tőle jön a passzátszél. Ugyanakkor totál tudatlan és inkompetens az élet alapvető dolgainak egy részében is.

Ezt szépen részletesen le is írja, mert annyira buta szegény.

Majd elkezd üvöltözni a rendelőben az orvossal ahelyett, hogy hagyná (a saját leírása szerint) szabályosan és hatékonyan dolgozni.

Igazság szerint én abban a pillanatban hívtam volna a biztonságiakat és vitettem volna ki a rendelő elé.

A végére meg valami idióta kocsmapszichológiai szófosás következik, amivel ismét csak alátámasztja szegény, hogy az IQ-tesztje szerencsésen negatív lett.

Ez az, ami objektívan a poszt alapján leírható.

csakmotyogok 2015.11.22. 07:27:01

@drontal: Nem dühös vagyok csak racionális. Ennyi.

csakmotyogok 2015.11.22. 07:36:11

@drontal: Nagyon rám lehetsz cuppanva:)) Van férjem okos,művelt jóképű,elkeltem bocsika:)) . A gyerekeim sem úgy neveltem, mint a feni némber, ezért már most fiatal koruk ellenére vitték valamire.Az iskolai végzettségemet te emlegeted vagy más IQ lightos:)) De visszanéztem az utsó' 15 hszem: nem írtam róla...Végül: az Intenetes, fórumos kultúra megengedi a szlenget a rövidítéseket. Értelmes emberke esetén eltérek ettől, és szépen szabatosan írok,de ide minek? Neked? Vagy eszelősnek? stb.:))

asztalosani 2015.11.22. 09:15:02

@csakmotyogok:

""Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz,""

erre te azt írtad:
Naccsága' utasítja a fizetett cselédjét ugorjon. Ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki ehhez autót...:))"

kiscsillag!
1. kompetenciafelmérésen elhasalnál!
2. ismét érdekes szövegértelmezésed van.
3. pszichológusnál jártál már? ha nem akkor kellene...
4. a poszter azt írta, hogy szerették volna NEM PEDIG AZT hogy azt akarták

"Van férjem okos,művelt jóképű"
5. "nagyon okos" lehet a férjed, ha egy ilyen IQ nullát vett el, aki arra sem képes hogy egy szövegrészletet megfelelően értelmezzen, és aki annyira emberileg nulla, hogy mindenben csak a rosszat látja és mindig azt keresi hogyan lehet kiforgatni a másik szavait, és ez már nem az első alkalom. bár ha úgy vesszük egy ennyire agyilag zokni 3 dologra jó egy okos pasinak: takarítson + főzzön, megdugható legyen, és kiszolgálja naccsás' (sic!) urát. zokni vagy és maradsz is azon a szinten :)

"A gyerekeim sem úgy neveltem"
6. szegény gyerekek! ha felnőnek biztos ők is olyan HP-k lesznek mint te, és mindenkibe belekötnek majd...

"Az iskolai végzettségemet te emlegeted vagy más IQ lightos"
7. végül is ne is emlegessük, mert a fentiekből és az egész praxisos pályafutásod alapján nagyon az jön le, hogy nincs is semmilyen iskolai végzettséged, mert alacsony IQ -d miatt biztos vagyok benne, hogy az iskolától eltanácsoltak, aztán valamilyen vaddisznók nevelhettek téged az erdőben, hogy hogyan kell makkot túrni és a makkra rácuppanni :D mert nekem meg az jön le az írásaidból, hogy kizárólag csak ahhoz értesz :)

asztalosani 2015.11.22. 09:17:09

@csakmotyogok:
ja és én sem vagyok dühös, csak racionális (veled szemben)

rikitikitévi 2015.11.22. 10:59:55

@asztalosani: " vaddisznók nevelhettek téged"
téged még azok sem - egy vadmalac hozzád képest kimondottan értelmes, szeretnivaló lény -.

kheiron 2015.11.22. 12:02:44

@asztalosani:

Nagyon jó, ez a széteső fogalmazás és a vagdalkozó személyeskedés teljesen beleillik a személyiségzavaros képbe!

Csak így tovább!

:-D

drontal 2015.11.22. 12:23:45

@csakmotyogok:

Nem vagyok én rád cuppanva,csak szúrja a szemem ez az indokolatlan és eltúlzott gyűlölködésed egy számodra és mindenki számára idegen emberről.Az itt kommentelők közül senki nem volt ott a rendelőben,senki nem tudhatja a teljes igazságot,ezen oknál fogva undorítónak tartom ezt a vak gyűlöletet,köpködést egy édesanya irányába.

De tovább megyek.Te minden posztnál ezt csinálod.Gyanítom,hogy utánozni szeretnéd @rest of boys:nem túlzottan emberbarát megnyilvánulásait,de ez neked valahogy másképpen sül el.Az ő kommentjein érezhető az iskolázottság a fogalmazását tekintve,de a tiédet olvasva valahogy egészen más jön le hiába erőlteted.Egy értelmes tanult ember nem dicsekszik folyton azzal,hogy neki vagy a családtagjainak mennyi és milyen iskolája van,ezzel szemben nálad ez egy kommentből sem maradhat ki.

És hogy miképpen jön ez ide? Úgy,ahogy a posztoló kislányának a plüssmackója,meg a posztoló kocsikulcsa.

csakmotyogok 2015.11.22. 12:40:08

@drontal: Az a te bajod, lépd át a hsz-em ha nem tetszik az igazság. Én ezentúl a tieid átugrom:)).Tuti a te nejed is ilyen hibbant tyúk azért véded,ezt, aki ide írta a förmedvényét. No, abban van hiba bőven,túl az okoskodáson és a tömény hülyeségen. Én mikor ilyen libákról olvasok, szégyellem, hogy nő vagyok. Dicsekszem???? Utánzom???
Te tök hülye vagy, de elférsz itt eszelős mellett:)).
Még 1. nem vagyok orvos, ezért elismerem ők okosabbak nálam, és tudom kik, akik hülyébbek nálam...Pl.te.
Mire az ember felnő és gyereke lesz ,ha érett személyiség tudja mibe szóljon bele, és miről okoskodjon. Ez a liba olyanba gágog bele ,amiről halvány gőze sincs és még arcoskodik is.
Kedvenc professzorom szavait idézem: „Szeretem, ha egy okos hülyéskedik,de mikor egy hülye okoskodik? „ No,ez a némber. az utóbbi kategória. S még valamit ajánlok figyelmedbe: Errare humanum est sed in errore perseverare stultum. A második felétől. Nem szégyen az:)

drontal 2015.11.22. 14:24:24

@csakmotyogok:

A páromnak nagy valószínűséggel a bokája széléig sem érsz fel ezzel a tudálékos,okoskodó,mérhetetlen rosszindulatoddal.Ő pont a te ellentéted.Fiatal,szép,intelligens,barátságos,jókedvű,jóindulatú.Sajnálhatod,hogy neked a felsoroltakból egy sincs.Tudtad,hogy a gonoszság és a rosszindulat elcsúfítja a hölgyeket??
Próbálj egy kicsit lojálisabb lenni az embertársaidhoz,nem mindig fekete-fehérben látni a világot.Hidd el jót fog tenni ennek a beteg lelkednek ami csak ezzel enyhíthető.Vagy ha ez nem megy, kérd meg az okos,művel,jóképű férjedet,hogy kezeljen napi háromszor orálisan és análisan felváltva.

drappa 2015.11.22. 14:51:48

@zellerlevél:

Mi és?
Mire vagy kíváncsi?

asztalosani 2015.11.22. 16:02:40

@drontal:

"kérd meg az okos,művel,jóképű férjedet,hogy kezeljen napi háromszor orálisan és análisan felváltva. "
XD

ilyenkor sajnálom hogy nem lehet a kommenteket like-olni :)

zellerlevél 2015.11.22. 20:37:04

@drappa: Miben változtat ez azon a tényen, hogy a felnőttek kommunikációs problémái miatt a gyerek rossz példát tanul?

drappa 2015.11.23. 14:50:30

@zellerlevél:

Kommunikációs problémának én azt nevezném amikor a Kolompár család kopogás nélkül beront a rendelőbe majd életveszélyesen megfenyegetik az orvost. Na,az kommunikációs probléma,azt a viselkedést az ő gyerekük viszi tovább ez biztos.De amikor egy anya percekig tűri,hogy az orvos ok nélkül megjegyzéseket tegyen rá,gorombáskodik a pár éves beteg gyerekkel majd ennek hangot adva számon kéri az elszállt orvost, az nem kommunikációs probléma.A rossz példa nem itt kezdődik.

rest of boys 2015.11.23. 15:18:43

@drappa: Nálam egyszer előfordult, hogy egy nagydarab kecsua törzsfőnökné a folyosóról ordította be a rendelőbe, hogy a farkamnál fogva rángat ki onnan, ha nem hívom be azonnal. A kidolgozott izmait látva féltem a következményektől, ezért megadtam magam a mának...
A beteget tisztelni kell, az akarata az szent, főleg ha övön aluli megjegyzéseket tesz és a dinasztiámat veszélyezteti.

rikitikitévi 2015.11.23. 17:03:08

@drontal: Egy kicsit sem szégyelled magad?

drontal 2015.11.23. 19:30:13

@rikitikitévi:

Nem,nem csillagom nem szégyellem magam.Annak kell magát szégyellnie aki egy számára ismeretlen Édesanyáról ennyi mocskot képes összehordani,gyakorlatilag teljesen alaptalanul.Ha valaki nem ért egyet a posztoló véleményével-ami nem tilos-azzal nincs is semmi baj.De amikor elkezdődik a sunyi,nick mögé bújt vérlázító szemétkedés,a poszt teljes kifordítása,sértegetés,majdnem hogy a posztoló lekurvázása,azt a lehető legnagyobb aljasságnak tartom.
Nagyon sajnálom ha nem egyezik a véleményünk,én így látom.

yogosan 2015.11.23. 20:00:23

@drontal:
Most nem olvasom végig az összes hsz-t de eljutott már a poszt addig,hogy a gyereket azonnal el kell tőle vetetni? (:D)

rikitikitévi 2015.11.23. 20:01:46

@drontal: Amit írsz, abban sok igazság - lenne, ha nem hiteltelenítetted volna el azzal a válogatott, kiméletlen, megalázó, útszéli szitokáradattal, amit @csakmotyogok: -ra zúdítottál.
Aki egyébként hozzád egy rossz szót sem szólt, csak eltért a véleménye a tiédtől.

yogosan 2015.11.23. 21:48:55

@rikitikitévi:

Akkor figyelmesebben olvasd végig a csevegésüket,de segítek ha akarod.Nem drontal volt az aki rálépett a gázra.

csakmotyogok 2015.11.23. 22:02:50

@yogosan: Drontal nem úriember nem férfi ,alja még az indiánok' sem ilyen prosztók, csak biológiailag számít férfinak, és ha egyetértesz vele te is.:)) Pont.

drontal 2015.11.23. 22:51:20

@yogosa@
:D Egyenlőre még egyik sem javasolta a gyermek védelembe helyezését,de ami késik az nem múlik.:D

drontal 2015.11.23. 23:19:27

@csakmotyogok:

Hófehérke!

Mindenki azt kapja ezen a blogon amit megérdemel.Az állítólag agyontanult agyaddal fogd már végre fel,hogy nem beszélhetsz mindenkivel úgy ahogy úri kedved tartja.Nem bunkózhatsz,nem hülye picsázhatsz,nem némberezhetsz,nem buta tyúkozhatsz,nem prosztózhatsz,nem tök hülyézhetsz,nem selejtezhetsz le idegen embereket akiket nem ismersz,Ők számodra idegenek!! Idáig fogtad?Ha viszont ekkora nagy a mellényed,hogy te mindenkivel szemben ezt megengedheted mert te vagy a jólmegmondom motyogok a praxisról,akkor viseld el az erősebb válaszokat.De nem is értem mit hisztizel?? Visszaolvastam egy pár részedre írt kommentet az elmúlt hónapokra visszavetítve ami aggasztó volt rád nézve,viszont engem igazol.Nem mindenkinek vagy a kedvence ahogy látom de még lehetsz, ha változtatsz azon az undorító modorodon.

Legyen szép az estéd és ne feledd:reggel,délben,és este váltogatott pózokban.Jót fog tenni a lelkednek, a hisztis korszakaidra meg egyenesen kitűnő terápia!!!

yogosan 2015.11.24. 13:49:41

@csakmotyogok:

Ha vennéd a fáradságot és visszaolvasnád a @drontal-al folytatott nézeteltérésedet a durva sértegetést te kezdted azzal,hogy a párjára tettél megjegyzést kétszer is.
Hogy nem helyénvaló akkor sem az ilyen válasz?-Igen,nem helyénvaló,mint ahogy az sem,hogy idegen nőket (és mindenkit)lehordasz mindennek.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása