A gyermekorvos bántotta a kislányomat

2015.11.15. 09:39

o-sick-child-facebook.jpgEgy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt.

Tisztelt Praxis blog!

 

Sokan sokféle elvárással közelítik meg a magyar egészségügyet, olykor egészen túlzók az igények. Én a magam részéről mindössze annyit várnék el, hogy nagyjából gördülékenyen történjen a betegállátás, a gyógyítás és mindehhez emberi hangnem párosuljon. Azt hiszem, ezek nem irreális kívánságok, mégis azt mutatja a gyakorlat, hogy ezek a természetesnek tűnő kritériumok sem teljesülnek.

 

Adva van egy gyermekorvos, aki a közhiedelem szerint arra teszi fel az életét, hogy a leginkább védtelen betegeken segítsen, gyógyítsa és egészségben megtartsa őket. Én magam is ebben a hitben voltam, egészen a legutóbbi tapasztalatokig. A kötelező oltás ellenére a kislányom rózsahimlős lett és 4 évesen ez bármilyen meglepő, eléggé megviselte. A kiütéseken túl fájt a feje, lázas és kába volt, a torka is kapart, szóval a tipikus tüneteket hozta. Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz, hátha mégsem kellene ilyen állapotban egy kisgyereket utaztatni, még akkor is, ha van autónk és a rendelő sem a világ végén van. Miután a doktornő ezt minden indoklás nélkül, szigorú és lekezelő stílusban megtagadta, kénytelenek voltunk valahogy összekapni Orsit, és elindulni vele. Akinek van gyermeke és volt már beteg, tudja, ez mennyire nem egy hálás feladat. Ruhát ráimádkozni, lázcsillapítót belediktálni, plüss állatot a kezébe nyomni, slusszkulcsot előkeríteni, teáért vissza rohanni, nagy nehezen elindulni és megérkezni. Teljes káosz a köbön, a gyerek pedig azon túl, hogy beteg, érzi, hogy ideges vagyok, hogy kapkodok, ettől ő is még inkább szétesik.

 

A rendelőben tengernyi beteg kisgyerek és szülő, háromszor kell szólnom csak azért az asszisztensnek, hogy a gyerekemet az elkülönítőbe kéne vinni, mert minden bizonnyal fertőz és valószínűleg a többi szülő meglincselne, ha az ő csemetéik közelében lenne az enyém. Harmadik kérés után szájhúzogatás közepette végre mehetünk a különítő helységbe. Barátságtalan és rideg, de ez lenne a legkevesebb. Nagyjából másfél órán át várakozunk, lányom többször elalszik, az arca teljesen kipirult én pedig csak reménykedek, hogy túljutunk valahogy a vizsgálaton. És akkor végre mi következünk. Doktornő köszönni elfelejt, mint egy rossz kereskedelmi dolgozó, vagy udvariatlan piaci kofa, mutatja, hogy mondjuk a problémát. Kellemes belépő, de ezen sem akadunk fent, mondom a tüneteket, amelyek egyébként amúgy is láthatóak, illetve az időpontokat, amikor megjelentek.

 o-sick-child-facebook.jpg

 

Idegesen és durván félbe szakít, hogy látja ő, ne ragozzam túl, az értetlenkedés valószínűleg kiül az arcomra, hiszen ő utasított, hogy soroljam a részleteket. Oda se neki, a lényeg, hogy ott vagyunk, megnézik a gyerekemet és kap gyógyszert is. Szokásos vizsgálatok következnek, bár a hangnem és a stílus egyáltalán nem szokványos, főleg nem egy gyermekekkel foglalkozó orvostól. Durva és rideg, a spatulával úgy nyomja le a lányom nyelvét, hogy öklendezni kezd, majd természetesen sírni. Ugyan eddig már több tucatszor el lett mondva a doktornőnek, hogy a kislány nehezen viseli ezt a vizsgálatot és jó nagyra ki tudja nyitni a száját, eddig mindig tudott rá figyelni, most valahogy, amikor amúgy is fáj a torka, mégsem sikerült. Csoda, hogy elkezd sírni? Állunk ott négyen (illetve van, aki ül), mindenki ideges és zaklatott és valószínűleg mindenki arra vár, hogy végre túl legyünk az egészen és mindenki mehessen a maga útjára. Orsi és én egész biztosan így gondoltuk. De a tortúrának még koránt sincs vége, jön a mellkashallgatás. Zaklatott, síró gyermekről leimádkozni a télies ruhát, miközben rázza a sírás, megint csak nem leányálom, de küzdünk vele, és közben hallgatjuk a bántó megjegyzéseket, hogy miattunk kell másoknak várakozni órákig és egyéb bölcsességeket. A cérna már foszladozik, az idegeim romokban, de valahogy kitartok és nem szólok egy rossz szót sem, vetkőztetem a lányomat tovább. Miután nagy nehezen megoldjuk a feladatot, elkezdi hallgatni a szívét elöl, majd a hátát szeretné elérni, de közben nem hagyja, hogy Orsi forduljon meg magától, fogja, jól megszorítja a kezét és úgy fordít rajta egyet. Több sem kell a gyereknek, újult erővel kezd sírni én pedig a maradék türelmemet, szolidaritásomat, és talán a józan ítélőképességemet is elveszítem, majd neki esek a doktornőnek. Természetesen verbális támadásról, vagyis jobban mondva védekezésről van szó, magyarázatot követelek a tettéért, és tudni akarom, hogyan merte venni a bátorságot, hogy a kelletlen és bántó stílusa után fizikailag is fájdalmat okozzon egy védtelen kislányak, aki történetesen az én gyermekem. A doktornő is ordítani kezd, szíd, mint a bokrot, de valójában semmiféle érvet, magyarázatot, vagy indokot nem hoz fel tettére, csak általánosságban fröcsög, már-már nem is minket, hanem az összes gyereket, szülőt, beteget sértegeti. Nem tart sokáig ez tragikomikus szócsata, mert ahogy fogy belőlünk a szufla, engem valamilyen magyarázhatatlan nyugalom jár át és teljesen racionálisan kezdek gondolkodni és hideg fejjel, átgondoltan közlöm vele, hogy azonnal írja fel a szükséges gyógyszereket, illetve azt is, hogy a kontroll alkalmával már egészen biztosan nem hozzá jövünk. valamint azt is kilátásba helyeztem, hogy hivatalos panasszal fogok élni ellene. A válasza annyi volt, gúnyos nevetés közepette, csak próbáljam meg nyugodtan. Minekután kisebb gondom is óriásibb volt annál, hogy estig vitatkozzak vele, nem szóltam vissza újra, felöltöztettem Orsit, majd elviharzottunk.

 

Telefonálgattam, leveleket írtam és persze semmit sem sikerült elérnem, ha csak nem azt, hogy egy másik körzeti doktornőt választottunk, mert ehhez a nőhöz semmi pénzért nem vittem volna vissza a lányomat. De a hivatalos panaszomat úgy lesöpörték az asztalról, mint ahogy az annak a rendje. Kaptam választ persze, amelyben azzal nyugtattak, hogy bár ők másként értesültek a helyzetről, felhívták a doktornő és asszisztens figyelmét a következetes türelemre az idézem „zaklatott szülői magatartás” irányába. Vicc, bár már szinte az is csoda, hogy vették a fáradtságot és valamit válaszoltak. Ennek ellenére nem akarom elfogadni, hogy bárki, aki gyermekekkel foglalkozik, legyen szó óvónőről, pedagógusról, vagy orvosról, az ilyen hangnemet és efféle viselkedést engedjen meg magának következmények nélkül. Nem a középkorban élünk, nem is egy eldugott szigeten, a gyerek nem tárgy, hanem érző, önálló személyiség, akire oda kell figyelni. Főként akkor, amikor a szervezete le van gyengülve a láztól és a betegségtől. Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Márpedig az egészségbe nem csak fizikai, hanem lelki tényezők is közrejátszanak. Ha Orsi félni fog az orvosoktól, fóbia alakul benne ki az egészségügy irányába, akkor ez nagy részben ennek a doktornőnek lesz köszönhető. Akkor ő nem gyógyította elsősorban, hanem betegé tette, azaz esküt szegett és már csak ezért is alkalmatlan a pályára. És minden egyes szava, mozdulata hosszú évek keserves munkáját rója majd más orvosokra és persze a szülőre is, hogy ismét félelem nélkül tudjon bízni azokban, akik az egészségügyben dolgoznak.

 

Tamás Éva

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rest of boys 2015.11.15. 10:40:38

A garat vizsgálatának alapvető eleme a nyelv spatulával történő lenyomása, ami a garatreflex révén mindenkinél (0-99 év) öklendezést vált ki, hacsak nem sérült ama glossopharyngeus-ág, ami zárja ezt a reflexkört (na, attól meg Isten óvjon mindenkit).
Helyesen fogat mosók a nyelvgyök tájékát is letisztítják, a kellemetlen szájszag egyik eleme, ennek a területnek a nem megtisztítása, ezzel nem árulok el titkot.
A doktornő tehát megpróbált helyesen torkot vizsgálni.
Ennyit az "öklendeztetésről".

A mellkas elülsőr-hátulról történő meghallgatása alap, ahhoz pedig meg kell fordulnia a betegnek. Ha olyan helyen ül a beteg, én van úgy, hogy körbejárom, nem őt forgatom, gyereknél ez nyilván nem iylen egyszerű.
Hogy mit szorított meg a doktornő és mennyire, kérdés...

Mindenesetre egy túlspannolt, ideges, nyugtalan, türelmetlen, agresszív, számonkérő, kötekedő, követelőző, nyifinyafi szülő minden gyermekorvos legszebb álma, különösen akkor, ha a negyvenedik gyereket vizsgálja az orvos és még harmincan kinn állnak sorukra várva a folyosón.

Ja és a poszt végére: megint egy orbitális baromság, pontosan, mint az előző egyik posztban. Nevezetesen, hogy emiatt fog félni EGÉSZ ÉLETÉBEN a gyerek az orvosoktól...
Erre csak ennyit: b+, és ebben minden benne van.

(Elárulok egy titkot: az orvosok voltak a rémálmaim kisgyerek koromban és én az ő rémálmuk, annyira nehezen lehetett engem orvoshoz elcipelni, orvos által megvizsgáltatni, injekciózni, stb. Legszívesebben a kábító injekciót használták volna ellenem, mint a szavannai nagyvadakra, tisztes távolból, távcsöves puskából kilőve.
Aztán mit ad Isten, nemhogy távol kerültem volna felnőttkoromban az orvosoktól, hanem közéjöük csöppentem. Kb. ennyit a fóbiákról és egyéb rablómesékről...)

rest of boys 2015.11.15. 10:42:39

A második mondathoz egy kiegészítés: azért hoztam fel példaként, mert a nyelvgyök tájékának megtisztításakor is jelentkezik ilyen öklendezés, ha elérjük a hátsó szájpadívet v. garatfalat.

neduddki21 2015.11.15. 11:17:42

Nem szívesen mondom, de itt inkább anyuka az, akinek nem sikerült felnőnie a feladathoz. A rózsahimlő nem olyan súlyos betegség, hogy ne lehessen elvinni a gyereket az orvoshoz, anyuka maga sem ír magas lázról, vagy más olyan tünetről, ami megakadályozta volna, hogy kocsival elvigye. Maga is leírja, hogy tengernyi gyerek volt a rendelőben a szülőjével, ezek a gyerekek is nyilván betegek voltak. Ha mindegyikhez kimenne a szerencsétlen doktornő, nem lenne elég a nap 24 órája. Fel kell öltöztetni, gyógyszert beadni, plüss állatot a kezébe nyomni(!), slusszkulcsot előkeresni(!), teáért visszamenni, micsoda borzalom! Nem mennyivel kényelmesebb lett volna, ha a doktornő jön ki a tengernyi beteg ellátása mellett? Ennél edzettebbnek kell lenni az élethez, mert sok meglepetés fogja még érni. A gyerek nyilván azért volt zaklatott, mert érezte anyukán, hogy majd felrobban a vélt sérelmeitől ahelyett, hogy bátorította, nyugtatta volna. Mit tenne a posztoló, ha két, vagy három gyerekkel kellene ugyanezt tennie, vagy az orvosi vizsgálat után még vérvételre, röntgenre, stb. vinnie a beteg gyerekét? Vagy ha még autója sem lenne? A spatulás vizsgálat pedig alapvető, mindenkinél alkalmazzák, nem a posztoló gyermekével szembeni kitolásból végezték el. Hogy nem kellemes? Hát tényleg nem, de lesz még pár olyan dolog az életben, ami ennél sokkal kellemetlenebb, bele kell törődni, el kell viselni, a gyereket felkészíteni. Azt meg nem is értem, hogy mi volt az a nagy sérelem, ami miatt anyuka kiabálni kezdett. Hogy a doktornő megfogta a gyerek karját, hogy megfordítsa? Tényleg? Nyilván nem szorította meg annyira, hogy nyoma maradjon, mert arról anyuka készített volna felvételt, hogy a panaszhoz mellékelhesse. Egy ordító gyereket nem egyszerű megkérni, hogy forduljon meg, az meg nem volt elvárható, hogy az orvos járja körbe, amikor aznap már ki tudja hányadikat vizsgálja és még mennyi van hátra. Nekem ebből a posztból egy hisztis, elkényelmesedett szülő jön le, az a fajta, aki azonnal feljelent, panaszt tesz, a hibát másban keresi.

rest of boys 2015.11.15. 11:22:15

@neduddki21: Itt a "slusszkulcsot előkeríteni" volt a legfontosabb, ezt külön ki kellett emelni...

neduddki21 2015.11.15. 11:40:20

@rest of boys: Meg a plüssmaci.

Azt a sérelmét, hogy a doktornő türelmetlenül várta, míg levetkőzteti a gyereket, ki is felejtettem. Nálunk pl. mindig alapvető volt, hogy a gyereket már eleve levetkőztetve viszi be a szülő a rendelőbe, ez ki is volt írva a falra. Hogy ne ott kelljen az időt húzni, a többi gyereket váratni, amíg anyuka a gyereket kihámozza a sok réteg ruhából. Miért vitte el egyáltalán orvoshoz, ha sérelmezte, hogy meg akarják vizsgálni?

rest of boys 2015.11.15. 11:44:56

@neduddki21: "Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Márpedig az egészségbe nem csak fizikai, hanem lelki tényezők is közrejátszanak. Ha Orsi félni fog az orvosoktól, fóbia alakul benne ki az egészségügy irányába, akkor ez nagy részben ennek a doktornőnek lesz köszönhető. Akkor ő nem gyógyította elsősorban, hanem betegé tette, azaz esküt szegett és már csak ezért is alkalmatlan a pályára..."

Erre mondom, hogy assztakurva, tízmillió filozófus és bölcsész országa is lettünk...
Csúszós lejtő logika a javából.

neduddki21 2015.11.15. 12:42:59

@rest of boys: Igen az. Jó sok fóbiája lesz szegény gyereknek, mire felnő. Mert pl. a tanító néni rákiabál, vagy ne adj isten, hozzá is ér, ő lesz a felelős, ha fóbiája alakul ki a tanulással szemben. Vagy az edző leszidja, karját határozottan megfogva bemutatja a helyes mozdulatot: kész is a sportfóbia.

rest of boys 2015.11.15. 13:18:45

@neduddki21: Wahorn András mesélte a Cadillac Drive sorozat egyik részében, hogy a Kanadában tanító, egyetemi oktató édesanyja hatvanhoz közel járhatott, amikor egyik kémia előadáson megszédült és ösztönösen vissza akarva nyerni az egyensúlyát, egyik diák vállára tette önkéntelenül a kezét.

Másnap az intézet vezetője behívatta, mert feljelentés érkezett ellene szexuális zaklatás miatt...

Úgy látszik, az emberi hülyeség határtalan.

Nancsibacsi 2015.11.15. 13:50:53

Hisztis p.csának minek gyerek...

zizi77 2015.11.15. 13:53:54

egészen biztos a dokinéni se volt már a helyzet magaslatán, főleg ha pár hasonló szülő már aznap kioktatta. De gyakorló szülőként nézve, anyuka el van nagyon tévedve. Enyhítő körülmény, hogy valószínű aggódott a piciért, és ezek szerint nincs ebben nagy gyakorlata. Szerencsés a gyerek, ha ez volt eddig a legnagyobb betegsége. :)

megint 2015.11.15. 14:01:25

Nálam előbb szakadt volna el a cérna, nem szabad rajuk hagyni. Mikor a párom szült volt bent egy kis baba, vele is minősíthetetlen bánt a kedves orvos. Anyuka nem mert szólni semmit, másnap bejott az párja és elmondta az orvosnak, hogy a következő esetnel hasonló banasmodra szamithat ő is. Utána nagyon kedves lett.

megint 2015.11.15. 14:12:38

Nekünk alapvetően nincs rossz tapasztalatunk, kedvesek voltak. Jól választottunk orvost, és ezt meg is halaltuk a megszokodt módon. Persze van aki nem tudta mert nem futotta rá, így jött is a válasz hogy "köszönöm de ittam már kávét ". Értem én, hogy túl vannak terhelve, de egy kedves szó sokat tud lenditeni a dolgon, noverek ezen a téren rosszabbak mint az orvosok.

hópelyhecske77 2015.11.15. 14:15:02

Anyuka nem kicsit pörögte túl a dolgot. Igaz az én gyerekem még nem volt rózsahímlős, "csak" bárányhímlős. Eszembe nem jutott, hogy kihívjam ezért az orvost, teljesen evidens volt, hogy én viszem el. Igaz annyiból szerencsénk volt, hogy mindez nyáron történt, amikor amúgy is tök üres az egész rendelő, nem is volt rajtunk kívül senki, rögtön sorra kerültünk. A vetkőzéses részt meg nem is értem. Feltételezem, hogy mivel hideg volt, fűtötték a várótermet. Mi rögtön levesszük a kabátot, sapkát, sálat, sőt mivel a várót amúgy is túl szokták fűteni, legalábbis nálunk, a pulóvert is le lehet venni. Így a gyerek póló + gatya kombóban megy be az orvoshoz. Ott meg már nem olyan nagy cucc a pólót fölhúzni. Anyukának ezt vajon miért nem sikerült abszolválnia? A spatulás vizsgálat meg tök természetes, hogy öklendezést vált ki, ahogy rest of boys is írta. Kellemetlen, de mivel fél mp-nél tovább nem tart, még egy gyerek se fulladt meg tőle.

csakmotyogok 2015.11.15. 15:00:40

@rest of boys: édes jó Istenem és van olyan férfi aki,ezt a némbert elvette és gyereket nemzett neki...az ilyet nem lenne szabad szaporítani. Hogy a gyerekre fordítsam: milyen élete lesz neki egy ilyen idegbeteg,félművelt,egocentrikus világképben élő,önző, lüke, problémamegoldásból nulla anya mellett?

csakmotyogok 2015.11.15. 15:02:33

@megint: Szegény orvos,mennyi hülyét kell elviselnie.

Wernher von Braun 2015.11.15. 15:17:40

Ha az en gyerekemet rangatna a tulterhelt, alulfizetett am de nagypofaju doktor neni, biztos hogy nem tenne zsebre, amit kapna. Az a baj, hogy a legtobb szulo a kiszplgaltatottsag okan elengedi a tortenetet. Pedig panaszt kell tenni, a sokadik utan valami csak tortenik. Az egeszsegugyi dolgozok legalabb fele nem is valo emberek koze, empatikusan nullak, azt hiszi nemelyik, hogy a seggebol hullottak ki a betegek...aztan van aki csak penzert mozdul:) es vannak akik elott le kellene borulni mert annyira jok! Sajnos kevesen...

opelgeza 2015.11.15. 15:25:28

Még a végén tényleg megsajnálom a gyerekorvost. Nem azt mondom, hogy az anyuka nem tolta túl a dolgot egy kicsit, ez nyilvánvaló. Neki az a dolga, hogy a gyereke érdekeit vigyázza. Ellenben nem értem, miért természetes az az orvosnak, hogy fájdalmat, vagy éppen további kellemetlenséget okoz az egyébként sem jó passzban levő gyermeknek. Aki érzéketlen, kommunikációra, konfliktuskezelésre képtelen, az ne menjen olyan pályára, ahol emberekkel kell dolgoznia, akármilyen jó szakember is. Aki ért hozzá, tizenöt másodperc alatt lenyugtatja vagy eltereli a síró gyerek figyelmét, esetleg meg is nyugtatja, ahelyett, hogy úgy bánna vele, mint egy darab fával. Akkor talán kevesebb ideges szülő ugrana neki napközben, és nem kellene velük üvöltözni.

kdella 2015.11.15. 15:25:31

Gratulálok az empátiához ismételten.

Gyereket szerintem sem félemlítünk meg. Alap. Vannak erősebb lelkű gyerekek, bátrabb gyerekek, akiknek meg se kottyan semmi, én végigröhögtem az összes szurit, a csodámra jártak. De van félénkebb gyerek, vagy beteg gyerek, vagy aggódóbb szülő, akit egy mosollyal, még ha nem őszinte teljesen, akkor is, kicsit lehet nyugtatni, tényleg, nem lehetne icipicit empatikusabbnak lenni...?

(És igen, igen, ki tud alakulni fóbia, mint az én esetemben is, 11 évesen történt bizonyos vizsgálat miatt. Egy mondat elég ahhoz, hogy egy gyereket, vagy tinédzsert a földbe döngöljön valaki, negyvenévesen már persze, nem, és egyetlen fájdalmas, megalázó vizsgálat elég ahhoz, hogy szétparázza az ember egész életében magát hasonló vizsgálatok során.)

Persze, mindig a beteg a hibás, megszokhattuk.

opelgeza 2015.11.15. 15:31:34

@neduddki21: Mert az olyan természetes, ugye, hogy a tanító néni rákiabál a gyerekre? Nálad talán igen. Nekem nem. Ahogy az sem természetes, hogy a gyerekorvos üvölt az anyukával. Elvileg az orvos egy intelligens, művelt, magasan képzett ember, aki csuklóból leszerelhetne egy normális megjegyzéssel egy ilyen anyukát. Persze üvöltözni sem rossz...

csakmotyogok 2015.11.15. 15:42:39

@opelgeza: Sztem 1 ilyen HP-t mint ez a nőszemély legfeljebb csak fejszével lehet leszerelni,már az nem tetszett neki ,hogy nincs lábhoz doki, a többi ember gyereke le van tojva,csak az ő gyereke mindenkié előtt...az ilyennek a sz--- is ízetlen.

kfgabri 2015.11.15. 15:46:27

@rest of boys: Tudhatnád, hogy ebben az országban mindenki orvosabb az orvosnál, jogászabb a jogásznál (napi élmény a munkámban, amikor a nem jogász nagyfőnököm próbálja elmagyarázni a törvényt) és erkölcsösebb a jóistennél, mert olyan tuti és olyan frankó.

kfgabri 2015.11.15. 15:48:53

@opelgeza: Honnan tudod, hogy rákiabált? Az orvos is emberből van, nem arra tett esküt, hogy hősi halált hal a hülye szülők színe előtt, hanem arra, hogy meggyógyítja a hülye szülők gyerekeit.
Speciel nekem is van gyerekem, és el tudom különíteni, hogy hol kezdődik a méretes és gyermekgyógyászattal nem kompatibilis bunkóság és mi az, ami csak egy rossz nap hozadéka, sőt a gyerekem is erre nevelem, hogy emberekkel vagyunk körbevéve és nem droidokkal (remélhetőleg).

neduddki21 2015.11.15. 15:49:00

@opelgeza: Kíváncsi lennék, hova jártál iskolába. Ahol soha nem kiabált a tanító néni. Mert ez igazi kuriózum lehetett, még akkor is ha csupa válogatott gyerek járt oda. Vagy te voltál egy földre szállt angyal.
A gyerekorvos egész addig nem emelte fel a hangját, amíg anyuka el nem kezdett üvöltözni vele. "doktornő is ordítani kezd..." Onnantól már csak vérmérséklet, fáradtság és ingerküszöb kérdése, hogyan reagál. Sokszor nincs is más választás, mint visszaüvölteni, a halk hang ugyanis valószínűleg nem hallatszott volna anyuka ordításától. A gyereket nyilván jól megnyugtatta anyuka viselkedése, amikor hallotta, hogy ordítozik a doktornővel.

atiro 2015.11.15. 16:07:47

@rest of boys:Szakmád és hazád szégyene vagy. Takarodnod kellene innen.

atiro 2015.11.15. 16:08:44

@neduddki21: Ld. előző komment. Gazemberek.

asztalosani 2015.11.15. 16:10:19

kíváncsi lennék a panaszt hová és hol (email postai levél) nyújtották be, és milyen minősítésben válaszoltak, mert ha ez egy obdks / bjk-s "színvonalú" sztori akkor ne nagyon csodálkozzunk a "válaszon" se. ellenben még az orvost pár helyen fel lehet nyomni és tárgyalásra is el lehet rángatni, ha a szülő nagyon mindent meg szeretne tenni 3:)

mondjuk azt én sem értem, hogy miért kellett a gyereket agyonöltöztetve elvinni az orvoshoz, főleg ha van kocsi? nem lett volna egyszerűbb egy pólót és egy gumis gatyát ráadni, becsatolni a kocsiba, pokróccal betakarni (vagy egy nagy téli kabátot ráaggatni) aztán usgyi? ugyanis a pólót elég lett volna csak felhúzni. sztem azt le se kellett volna vennie.

viszont az orvost sem tudom megérteni: ha kérdez, akkor már ne szakítsa félbe a szülőt, és ne rángassa a gyereket (főleg 4-5 évesen), tudja kezelni a problémás helyzeteket, illetve az asszisztensek meg ne nagyon totojázzanak különszobával főleg rózsahimlővel.

amúgy nagyra értékelem a posztert:
észrevette, hogy az orvos-beteg viszonyuk nem felhőtlen és volt hozzá elég kurázsija hogy lépjen, tegyen ez ellen. kevés szülő mondhatja el ezt magáról, mert ahol probléma van ott a szülő inkább meghunyászkodik, és lapít mint sz@r a fűben, pedig nem kellene. nagyon nem.

Advanced Flight 2015.11.15. 16:17:02

Idézet a Wikiről (tudom, minden szava hazugság):

"Minden terhes nőnek, aki nem esett át rózsahimlőn, vagy nem kapott ellene védőoltást, terhessége első 12 hetében óvatosnak kell lennie, és kerülnie minden érintkezést olyanokkal, akik rózsahimlősek vagy nemrég fertőzésen estek át. A betegség (rózsahimlő) különösen terhesség alatt veszélyes. Az első nyolc héten az embriók 90%-a károsodik. A második trimeszterre a károsodások aránya 25–30%-ra csökken.[9] A meg nem született rózsahimlőjének súlyos következményei lehetnek: szívfejlődési zavarok, veleszületett szürkehályog, belső fül eredetű nagyothallás, összefoglaló néven Gregg-szindróma; koraszülés, spontán abortusz is előfordulhat. A Gregg-szindróma a negyedik héten bekövetkezett fertőzés következménye. A huszadik héten bekövetkezett fertőzés siketséget okozhat.Az újszülött egy normális terhességi időtartam dacára is kis súlyú és éretlenebb lehet a koránál. További szóba jöhető károsodások a vérlemezkék megritkulása, agyvelőgyulladás, májgyulladás, a máj és a lép megnagyobbodása, szívizomgyulladás, mikrokefália.
A fertőzés a csecsemő későbbi testi-szellemi fejlődésére is negatív hatású. A fertőzött csecsemő többnyire vírus-ürítő, ez 2-3 éves korra teljesen megszűnik. Mindezekért a rózsahimlő-vizsgálat a terhesgondozáshoz tartozik."

Már csak ezért is járna egy rohadt nagy seggberúgás a doktornőnek, hogy 1. nem ment ki házhoz 2. nem törődött az anyuka figyelmeztetésével, hogy fertőzhet a kislány.

neduddki21 2015.11.15. 16:17:47

@asztalosani: "ha kérdez, akkor már ne szakítsa félbe a szülőt" Tapasztalatból tudom, hogy sok ember egyszerűen nem tud a lényegre koncentrálni, elkezdi Ádámtól mondani, mindenféle kitérőkkel. Muszáj félbeszakítani, ha belátható időn belül be akarja fejezni a vizsgálatot.

opelgeza 2015.11.15. 16:19:33

@neduddki21: Lehet, hogy nem én jártam kimagasló iskolába, hanem te jártál rosszba :) Komolyan mondom, az általános iskolában egy, azaz egy velem kiabáló tanárra emlékszem. Szerinted mennyire nevelő hatású az, hogy a földrajz tanárom, aki képtelen volt egy 13-14 éves gyerekkel kulturáltan vitatkozni, azzal zárta le a diskurzust, hogy "kiváglak az ajtón tokostul!"? Szerintem semennyire. Az osztályfőnököm mosolygott rám, mikor bevéste az intőt az ellenőrzőmbe, és megnyugtatott, hogy a hiba nem az én készülékemben volt. Ja, persze ő _igazi_ _tanár_ volt.

@csakmotyogok: Nem teljesen értem, hogy a kommented utolsó, alpári megjegyzése hogyan kapcsolódik a tárgyhoz. Azt sem értem, miért lenne baj, hogy rákérdez, kimegy-e a doki házhoz. Hozzánk bizony kijött nem egyszer, csak sima időszakos vizsgálatra is, persze nem azonnal, hanem mondjuk nap végén, vagy ahogy be tudta osztani. Lehet, hogy ennek a dokinak is jót tett volna egy kis friss levegős séta :)

@kfgabri: Én hallottam már olyan vad elképzelésekről, melyek szerint sokan úgy tartják, hogy a gyógyítás nemcsak testi, hanem bizony lelki dolog is. Az üvöltözés az anyukával, azt hiszem :), nem tartozik a pozitív dolgok közé.

Mégegyszer, azért, mert valaki kiabál velem, még nem feltétlen muszáj rá kiabálással válaszolni. Az ilyen reakció csak tovább hergeli a feleket, és általában ritkán lesz konstruktív. Ez ilyen egyszerű. Egy orvostól pedig elvárnám azt, hogy képes legyek emberekkel bánni. Pont.

neduddki21 2015.11.15. 16:23:37

@atiro: Érvelj, ne személyeskedj. Ez így mélyen szint alatt van.

rest of boys 2015.11.15. 16:31:18

@atiro: Te meg ki vagy, morcimanó?

neduddki21 2015.11.15. 16:32:05

@opelgeza: Nos, az én iskolámban még - horribile dictu - egy-egy jól irányzott pofon is elcsattant szükség esetén. Egyik gyereknek se lett tőle fóbiája. A kiabálás tanárfüggő, sokszor a saját szavát sem hallotta volna meg nélküle. Vannak persze az ideák és van a valóság. A saját érdekében nem árt, ha a gyerek nem lesz lelki beteg az első konfliktustól, a szülőnek az is a feladata, hogy felkészítse az életben való boldogulásra.

rest of boys 2015.11.15. 16:34:13

@Wernher von Braun: Ott nálatok Peenemündében milyen a Vergeltungswaffe-k menetrendje?
És hogyan juttok V1-ről a V2-re ? :)
Hogy van az öreg Hermann Oberth, a mestered, jár még szülővárosába, Szászmedgyesre?

rest of boys 2015.11.15. 16:36:38

@csakmotyogok: Nagyon furcsa lehet, valóban, azt viszont tudod, hogy nincs rossz nő, csak kevés pia...:)

rest of boys 2015.11.15. 16:39:17

@kfgabri: Így van, sokszor eltűnődöm, hogy minek ezeknek Erdély vagy a Felvidék, Délvidék, elég nekik ez a kis 93 ezer négyzetkilométer is, amit a Nagy Seggrepacsi után meghagytak számukra, még ezt sem képesek értelemmel megtölteni.

lacko61 2015.11.15. 16:41:52

Nevelni is kellene a gyereket, nem csak a szükségleteit kielégíteni, akkor viselkedne akkor is ha, épp nincs kedve, még az orvosnál is. Tudom, 3 gyereket neveltem fel. Ja, és a szuri is fáj. Erre fel kell készülni, meg kell mondani, elviselni, és meg kell dícsérni, ha ügyes volt.

opelgeza 2015.11.15. 16:42:13

@neduddki21: Nem hiszem, hogy bizonyosan meg tudnád mondani, hogy bármelyik gyereknek lett-e fóbiája attól a pofontól, azt meg méginkább nem tudod megmondani, hogy milyen érzéseket és reakciókat váltott ki belőlük (a nyilvánvalóan láthatókon kívül).

Ezek szerint neked a kiabálás, és a pofon elfogadható nevelési eszközök. Nekem nem. Remélem a gyerekeid is így gondolják majd, 10-20 év múlva is. Azt nem tudom, hogyan gondolhatod, hogy ha az orvos, vagy a tanár kiabál a gyerekkel, az felkészíti őt az életben való boldogulásra, és a konfliktuskezelésre. Sajnos ez elég sok mindent elárul arról, hogy egyáltalán miért születnek ilyen posztok, és miért fognak még sokáig ilyenek születni. Én a magam részéről igyekszem a gyerekeim egész máshogyan felkészíteni mind a konfliktuskezelésre, mind úgy általában véve az életre.

kfgabri 2015.11.15. 16:43:23

@opelgeza: Az az érdekes, hogy alapvetően mondasz (fél)igazságokat, de összességében - ne haragudj - de nem tudok Veled egyetérteni, sőt... Én alapvetően nem hiszek a küldetéstudatos hivatásban, amikor mindig, minden körülmények közt hozod az emberi és a szakmai maximumot. Én nem leszek attól rosszabb szakember, ha szökőévente kimondom, amit gondolok a tötyörgő ügyfelemről, és ez az orvos sem lett a szakmája szégyene, mert elvégezte a munkáját és nem bratyizott a hisztis szülővel. A poszt csak a szülő verziója, az ő valósága.

rest of boys 2015.11.15. 16:53:23

Nekünk még úgy tanították, hogy: " - Fiam, minél több pofont kapsz tőlünk, annál kevesebbet kapsz majd az Élettől..."

Van némi igazság benne.

hajatsermuta 2015.11.15. 17:02:01

Csak remélni merem, hogy Orsi nem lesz olyan hülye hiszterikus szőke p.csa, mint az anyja.

csakmotyogok 2015.11.15. 17:08:26

@opelgeza: Életre neveled? Hmm ez a bunkó" anyuka" (azért idézőjel mert én az ilyet sem anyának sem tisztességes nőnek embernek nem tartom,az anyák és a női nem szégyene) elkezdett a kiabálni a dokival. Hogyan készíted fel a gyereked az életre? Az ilyen elmebeteg hisztérikákra aki megengedi magának a bunkóságot,de ha rá rászólnak (kizártnak tartom kiabált volna vele a doki,mert ha kiabál akkor kint a többi szülő is hallja és az ilyen feljelentgető spicli lélek tuti aláírást gyűjt kint hallották-e hogy vele üvöltöztek) akkor mindenféle aljas áskálódásra képes. Erre hogyan készíted fel? Legyen tisztességes,de minden hülye beletörölheti a sáros csizmáját, és birka módra tűrjön? Én is kaptam pofont a szüleimtől,jól tették ember lett belőlem. Sőt a lányomat én is felpofoztam és most 28 évesen azt mondta de jól tettem,mert akit akkor követni akart egy ócska q....

csakmotyogok 2015.11.15. 17:11:54

Egyébként az aki ennyire hibbant,hogy nem úgy lép ki lakásból anyaként,hogy nincs nála innivaló,mesekönyv játék pótblúz(ruha) a gyereknek az minek szül? Előrelátó szülő lehet mondhatom. A slusszkulcsról meg nem mondok semmit ..jó házasszony lehet...

neduddki21 2015.11.15. 17:12:11

@opelgeza: Jól kiforgatod, de felesleges. A posztban, ahogy már leírtam és olvashatod is, az anyuka kezdett kiabálni, nem a doktornő. Pontosan tudom, mi lett az osztálytársaimból. Az egyik égetni való rossz kölyök, aki nem egy makarenkói pofont kapott, egyik neves egyetemünk tanára jelenleg, nyilvánvalóan nem lett fóbiája a tanulástól. A többiek is mind kiválóan boldogultak, nem untatnálak vele. Sokszor megkönnyebbülés is volt, amikor a tanerő rendet csinált, mert jobban lehetett haladni, figyelni az órákon. Én soha nem bántottam a gyerekeimet, de hazudnék, ha azt mondanám, soha nem is kiabáltam velük. Az ember már csak ilyen gyarló. A halk, gúnyos, kimért és gyilkos hangsúly sokszor bántóbb és inkább szorongást okoz, mint az aggódás és szeretet vezérelte kiabálás, hiszen a gyerek pontosan megérzi, mi van mögötte. Helyén tudja kezelni. Kiabálás és kiabálás között is van különbség. Nem szeretem személyes síkra terelni, mert mindenki azt mond, amit akar, nem tudod ellenőrizni és dicsekedni sem szeretnék, de megnyugtatlak: kiváló, magasan képzett, szakmailag sikeres és boldog családi életet élő gyermekeim vannak, akik imádnak hazajönni. Remélem, neked is sikerül ez, őszintén kívánom.

platelet 2015.11.15. 17:19:37

"engem valamilyen magyarázhatatlan nyugalom jár át és teljesen racionálisan kezdek gondolkodni és hideg fejjel, átgondoltan közlöm vele"

Megkockáztatva, hogy nekem esnek, hogy már megint hazugnak nevezem a posztolót, ezt az egy mondatot valahogy nem tudom elhinni...

"Adva van egy gyermekorvos, aki a közhiedelem szerint arra teszi fel az életét, hogy a leginkább védtelen betegeken segítsen, gyógyítsa és egészségben megtartsa őket."

Érdekes, hogy a társadalom még mindig elvárja az orvosoktól, hogy a "gyógyításra" feltegyék az egész életüket, azonban ezt (a korábbiakkal ellentétben) se megbecsüléssel, se pénzzel, semmivel nem hálálja meg... Ugyanakkor ez is "csak egy szolgáltatás" manapság, ahol a beteg a megrendelő... Akkor meg mit tegyünk fel mire?
A másik dolog meg, hogy legjobb esetben is a gyógyításra tesszük fel az életünket, és nem a betegek seggének kinyalására (pl. házhoz kimenni, hogy ne kelljen az anyukának a slusszkulcsot keresgélni...)

atiro 2015.11.15. 17:21:08

@rest of boys: Szia, hadd mutatkozzak be: én vagyok a beteg, akinek a gyógyítására felesküdtél, morcimanó.

Nem az, akibe itt is és ebből ítélve a való életben is beletörlöd a lábad, morcimanó.

marczy 2015.11.15. 17:28:31

@csakmotyogok:
Ember, ember, milyen ember? Feszültségekkel teli, agyonstresszelt, frusztrált emberek élnek ma Magyarországon. Ebből pedig nagyon sokan nem kérnek, és ha tudnak egy normális európai nyelvet, úgy húznak el Nyugatra, mint annak a rendje, és ha szerencséjük van, ezerszer jobb körülmények között és jobb pénzért dolgozhatnak. Ahol az egyszerű melós is ember.

Magyarországon az emberi tényezőt totál figyelmen kívül hagyják az összes közalkalmazott képzésénél, rendőr, orvos, tanár, akárki is legyen. Aki emberileg alkalmatlan a pályára, ne menjen orvosnak. A szakmai alkalmasság csak az egyik pillér. Sajnos saját rossz tapasztalataimat is emlegethetném. Szakmailag vérprofi, emberileg ZÉRÓ. NULLA. Egy SENKI.

Ja, és az ilyen agyontraumatizált, megtört, kiégett emberekkel tele van az ország, pont azért, mert sokan még mindig a pofon megváltó erejében hisznek, pedig bár lehet, hogy rövid távon hatásos, de nagyon meggondolandó, ha adsz, mert hosszú távon sokkal több kárt okoz. Svédországban talán túllőttek kicsit a célon, ott már egy pofonért is jön a gyámügy, de van benne logika.

A betegekkel való kommunikáció pedig alapdolog, és hiába tanítják, ha valaki képtelen ezt elsajátítani, akkor nézzem más pályát, de a beteg embereket ne tegye még betegebbé.

És nem menti fel az sem, hogy alul van fizetve stb. stb. stb. Ez neveltetés kérdése, ha a szülei kedvesek voltak vele, konstruktív problémamegoldó légkört teremtettek és nem ordították le a fejét minden sz.rságért, akkor nagyobb eséllyel fog ezen a módon kommunikálni a betegekkel is, ha van olyan lökött, hogy a mai magyar egészségügyi viszonyok között még orvosi pályára adja a fejét. Én mindenkit lebeszélek erről, hacsak nem tud elég jól németül...

rest of boys 2015.11.15. 17:33:18

@atiro: Ahogy megszólítottál, abból ítélve te csak egy faszparaszt seggfej vagy.
Esküdött a hóhér a te gyógyításodra.

atiro 2015.11.15. 17:43:17

@rest of boys: Jaj, morcimanó, bosszús vagy?

Még egyszer, lassan mondom, hogy te is megértsd : szakmád és hazád szégyene vagy. Takarodnod kellene, nincs helyed az egészségügyben, szégyent hozol a kollégáidra.

rest of boys 2015.11.15. 17:57:42

@atiro: Lásd eggyel fennebb, nem ismétlem meg.

atiro 2015.11.15. 18:03:08

@rest of boys: Nyugi, nincs semmi gond, ne idegeskedj! Ne aggódj, majd másoknak sikerül az élete. Legalább ennek örülj egy picit, morcimanó.

kfgabri 2015.11.15. 18:09:37

@atiro: Atiro, hagyjuk már ezt kamu önfelhatalmazást, igen, Te vagy a beteg, meg fognak gyógyítani, ennyi meg egy bambi.

rest of boys 2015.11.15. 18:10:04

@atiro: Örülök, hogy minden hozzászólásodat így írod alá,m látom, már megszoktad.
Meg kellene köszönnöd ezt a szép becenevet.
Menj a motorosboltodba lehúzni a klienseidet, ahogy szoktad.
Te legalább becsületes vagy.
Az.

kfgabri 2015.11.15. 18:11:21

@atiro: azért nem kell ilyen hazamagasságokba emelkedni egy véleménykülönbség miatt.

atiro 2015.11.15. 18:26:01

@rest of boys: Tényleg ideges lettél, morcimanó? Sajnálom. Várj csak, mégsem.

Nem való neked ez az emberekkel folytatott kommunikáció-dolog. Olyan bonyolult, meg kellene hozzá emberség is... Vannak szakmák, ahol ezek nem kellenek. Linkeljek párat, hogy segítsek?

atiro 2015.11.15. 18:27:31

@kfgabri: Elismerem, igazad van. Csak a szakmája szégyene.

rest of boys 2015.11.15. 18:28:44

@atiro: Nem, a motorosbolt vezetőit nem gyakorolnám, hiába ajánlod fel.

The rest is silence.

csakmotyogok 2015.11.15. 18:28:55

@marczy: Én 1 európai nyelvet tudok a férjem 3-at a fiaim 2-őt,a lányom 1-et rajtam kívül ráadásul anyanyelvi szinten nyomják, én csak a foglalkozásommal kapcsolatosan ismerem az idegen nyelvet. Az egyik ugyan elment Németországba, de sem én sem a férjem sem a másik 2 gyermekem nem ment el. Szóval ne hari ez így nem igaz, pedig én is a férjem pláne 5-6x annyit keresne mint itthon . Nem minden a pénz. Én és a férjem pl. nézem a szüleimet/szülinket is,nem fogom elfekvőbe kórházba benyomni őket.

kfgabri 2015.11.15. 18:30:16

@kfgabri: Tényleg szükséges ez, csak azért, mert nem értetek egyet? Én sem értek Veled egyet, akkor én is a szakmám szégyene vagyok?
Nem ismerem rest of boys-t, nem is szorul a védelmemre, de a kommentjei alapjában nem egy embertelen pali, csak nem bírja a demagóg hisztit.

csakmotyogok 2015.11.15. 18:33:02

@marczy: Kihagytam, itt az anyuka volt bunkó,de nagyon,és véleményem szerint hazudik is ,innentől nincs értelme azon rugózni,hogy alul fizetettek. Egyébként ennyiért örüljön hogy egyáltalán kap valamit és it tnagyon sokat kapott,ellátták megvizsgálták a gyerekét, nem nyalták ki anyuka valagát ,hát igen ,de ha hiszed ha nem sehol nem nyalják ki. ...esetleg a full gazdagokét akik magán orvost tudnak tartani. Az emberség pedig nagyon is pénz kérdés. Nem tudom volt-e napi 23 órában síró gyereked, úgy fél éven át..

csakmotyogok 2015.11.15. 18:34:23

@atiro: te meg az emberi nem szégyene, jó orvos te meg szar alak vagy. Ez meg az én véleményem:)).

atiro 2015.11.15. 18:34:25

@rest of boys: Morcimanóka, őszintén, azt azért érzed, hogy a személyeskedés már szánalmasan a legalja? Minden érved elfogyott magad mellett? Mondjuk, a korábbiak alapján ennél többet nem vártam, hoztad az elvárásokat... Azért ez is eredmény.

rest of boys 2015.11.15. 18:34:52

@kfgabri: Ezt megköszönöm, aranyos vagy.

csakmotyogok 2015.11.15. 18:35:28

@platelet: Itt anyuka valagát kellett volna kinyalni és nem vagyok homofób:)) lehet az volt a baja szegény nőnek:))

rest of boys 2015.11.15. 18:36:57

@atiro: Ha nem személyeskedéssel kezdted volna, még megérteném.
Viszont te szólítottál meg, te sértegettél.

Aztán amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, hisz tudod.

Ez még rád is vonatkozik ott, a nagy arcod mögött.

rest of boys 2015.11.15. 18:37:51

@csakmotyogok: A fekál-orál fertőzésekre azért tekintettel kell lenni, sosem tudni...:)

csakmotyogok 2015.11.15. 18:38:04

@kfgabri: Mégpedig gyakorlatilag ingyen:)) kíváncsi vagyok ő dolgozik -e óránként 312 Ft-ért és milyen végzettséggel.

atiro 2015.11.15. 18:39:13

@csakmotyogok: van itt is frusztráció bőven. Szakmailag kompetensként segíts, kérlek: az, hogy ő jó orvos, a "faszparaszt" vagy a "seggfej" megjegyzéséből állapítható meg?

csakmotyogok 2015.11.15. 18:39:40

@rest of boys: Igazad van ha a gyereke innivalójáról elfelejtkezik,lehet az intim higiéné is csak ismeretlen szó a számára.

csakmotyogok 2015.11.15. 18:41:26

@atiro: A szakmai jellegű hozzászólásaiból+ha segítséget kérnek ad. Ha jól értelmezem azt amit leírtál (a szennytömegből).

atiro 2015.11.15. 18:41:44

@rest of boys: Morcimanóka, melyik volt a sértő az érzékeny lelkednek : a "faszparaszt" vagy a "seggfej"? Ja, várj egy picit, ezt te írtad, szegénykém...

atiro 2015.11.15. 18:44:07

@csakmotyogok: Ti ilyen barik vagytok? Bocs, ha belegyalogoltam a pajtid lelkébe... Majd este megvígasztalod.

rest of boys 2015.11.15. 18:51:35

@atiro: Tudod, akinek nem inge...

atiro 2015.11.15. 18:53:26

@rest of boys: Na, örülök, hogy te se vetted magadra, manócska. Vagy úgy érezted, hogy inged?

CPR 2015.11.15. 18:57:25

@asztalosani: Te az ANTSZ-nek dolgozol és a panaszos levelek után kapod a fizetésed vagy mi? Másról sem szólnak a kommentjeid csak hogy ki, hova, milyen levelet írjon. Szerintem használd a Ctrlc, Ctrlv gombokat, hogy ne kopjon a billentyűzet. Értelmes hozzászólásaid száma 0.

rest of boys 2015.11.15. 18:58:38

@atiro: Már elkeltem, csajszi, másnál próbálkozz, légyszi.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.15. 19:05:49

Ostoba hisztérika. A gyengeség nem érdem nőknél sem. A gyereknek semmi baja nem lesz ha lát egy kis keménységet az életben, talán szerez valamiféle tartást, ami ennek az urizáló cselédnek nem sikerült.

atiro 2015.11.15. 19:08:54

@rest of boys: Ja, hogy otthon te vagy a lány? Van ilyen, peches szitu, de van ilyen.

Kemény élete lehet a párodnak is melletted.

megint 2015.11.15. 19:10:07

Azért vannak olyan orvosok is akik kedvesek, nem az itt irogato orvosra(vagy nem) gondolok. A mi orvosunk ilyen , nem a betegen tölti ki, hogy nem keres annyit mint Angliában, hogy nem dugott több éve...stb. Mindegy, hogy mit csinál az ember, a tahó az tahó marad. Mindenkinek lehet rossz napja, de van olyan akinél ez fordítva van. Az a fura ha jó napja van. Az orvos is ember, számtalan baja lehet, hibazhat, magánélet.... a lényeg, hogy utána nézzen magába és ne azzal intézze el, hogy megtehetem.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.15. 19:13:39

@atiro: te meg egy utolsó szar alak vegy, senkiházi troll. Kutyatápnak se kellenél, pedig úgy legalább lenne hasznod az életben (vagy utána). Takarodj innen kötekedni, ez nem a perverzek menhelye.

rest of boys 2015.11.15. 19:14:18

@atiro: Magas impaktfaktorú hozzászólásaidból már a világsajtó is merített némi ihletet, kész haszon, hogy itt írogatsz.

rest of boys 2015.11.15. 19:15:34

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Vajk, teljesen egyetértek.
Aztán vigyázzunk, mert még összemosnak bennünket, mint a múltkor.
Nem mintha nem lennék büszke erre, de csak vigyázat.
:)

atiro 2015.11.15. 19:16:19

@megint: Kevés ennél igazabb dolgot írtak itt. Így van,teljesen.

Az orvos, aki elveszíti emberségét, nem orvos többé, szakmája szégyene.

atiro 2015.11.15. 19:18:17

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: van baj... Azért ezt add ki magadból, dumcsizzatok erről a haveroddal, mert ha bent marad, elkezd rohadni és büdös lesz...

atiro 2015.11.15. 19:19:38

@rest of boys: Örülök, hogy örülsz. Legalább ennyi öröm legyen az életedben, ha már minden más keserűség és gyűlölet.

hajatsermuta 2015.11.15. 19:23:31

@rest of boys: hagyd a francba ezt a marhatirot. Szerintem ő írta a posztot, kizárt, hogy két ekkora idióta legyen egy ilyen kis országban.

atiro 2015.11.15. 19:27:01

@rest of boys: Már most nálad vagy nálam fránya, morcimanó? Ha nálam, akkor majd írsz rá fel valamit, nem?

Van még vényed vagy már elvették a pia miatt?

atiro 2015.11.15. 19:28:35

@hajatsermuta: nektek van egy ilyen titkos klubotok, ilyen "eü. szégyenei" klub? Össze is jártok vagy csak online jó?

2015.11.15. 19:43:34

Kamu a köbön, egy hisztis szőke ámokfutása a dokinál, mesterséges színezékkel.

"Ruhát ráimádkozni, lázcsillapítót belediktálni..."

Nem tudsz gyereket öltöztetni, bakker? Imádkozol? Nem volt neked Barbi babád?

"Ruhát leimádkozni..."

Nyilván hisztisre nevelted a gyerekedet, ha mindenért bőg. A ruhát nem leimádkozni kell a gyerekről, hanem szimplán levenni. Neked is imádkozik a férjed, hogy levedd a ruhád? Vagy inkább azért, hogy ne vedd le?

Igazándiból sajnálom a férjed, hogy nem tud rendesen a magáévá tenni, talán ettől vagy ilyen hisztérika. A szőke szomszédasszonyom is ilyen, a hangjával kompenzálja a hiányos nemi életét (ráadásul a kislánya is hisztis). Egyszer szívesen megraknám, de félek, hogy utána nem tudnám magamról levakarni.

rest of boys 2015.11.15. 19:45:27

@hajatsermuta: Semmi gond, kissé odakentem neki az elején, meg is bántam már, hogy ismeretlenül vitatkoztam vele.
Hölgyekkel csak csínján. :)

rest of boys 2015.11.15. 19:46:02

@atiro: Tőlem bezárhatnának a kocsmák :)

atiro 2015.11.15. 19:55:54

@rest of boys: Szuper, akkor valami más miatt ekkora a baj ott belül? Minden megnyilvánulásodból süt, hogy utálod, nem nézed emberszámba a betegeidet, akik azért mennek hozzád, hogy segíts nekik.

atiro 2015.11.15. 20:27:02

@rest of boys: Az itt hozzászóló orvosok jelentős része, így te is, abból indul ki, hogy a hozzájuk segítségért forduló, bezzeg ember vagy hülye vagy rosszindulatú és semmi más feladata nincs, mint a magasan felette álló orvos bármilyen stílusú, akár megalázó megnyilvánulását is hálásan tűrnie. Belefáradtak, belefásultak, utálják. Óriási szerencse, hogy ez nem mindenkinél van így.

Úgysem tudlak meggyőzni, nem is akarlak, ezért valóban csak a tények kedvéért írom ide ezt.

she_wolf 2015.11.15. 20:28:39

@marczy:
"A szakmai alkalmasság csak az egyik pillér."

Ne felejtsd el, hogy a legfontosabb pillér, hiszen azért megyek hozzá, mert szakember. Buksisimire mehetek a kedvenc boltosomhoz, baráthoz, barátnőhöz, bárkihez.
Az orvos nekem ne bájologjon, hanem szakmázzon, méghozzá izomból! Szakmailag legyen vérprofi, emberileg meg rohadtul nem érdekel, csak abban az esetben, ha az illedelmes viselkedésem és közreműködésem ellenére törli belém a kutyaszaros bakancsát.

Konkrétan a poszthoz: egy (jó) anya számára a gyermeke a mindene. Betegnek, elesettnek látni fájó, és ilyenkor az ember elkezd harcolni. Ezzel nincs is semmi baj. A baj ott kezdődik, amikor a szülő azzal szembesül, hogy tehetetlen a saját gyerekével szemben, mert amit 4 éven keresztül csinált az kimerül abban, hogy megmérték a magasságát, súlyát, vettek neki Barbie-t (bármi más trendi cuccal helyettesíthető). Nevelés meg az ablakban. Bizalom úgyszintén. Minden irányban!

A poszt utolsó 5 sora akkora csúsztatás, mint ide Lacháza retúrban:( És ezzel a szemlélettel meg is alapozta a gyereke, a leendő felnőtt életét. Ő, az anyuka. Lesz egy fiatal nő, aki lélekkurkászhoz fog járni súlyos zséket ott hagyva, mert megnyomorította a lelkét a gyerekorvos 4 éves korában. Képtelen lesz mindezt egész élete során feldolgozni (természetesen az irónia elemeit használva írtam). Lennének még a távoli jövőre vonatkozó elképzeléseim a poszt farvizén, de felesleges ragozni.
Viszont megnézném az anyuka arcát, amikor majd sok-sok év múlva az x-edik szakvizsga és kinevezése után gratulál a pl. onkológus Orsinak:)

defné 2015.11.15. 21:13:19

Milyen kellemes is lehet egy gyermekrendelőbe belépni, ahol már eleve a gyermekorvos úgy fogad,hogy vissza se köszön és mutatja,(?)hogy mondjuk a problémát.Jól fogalmazta meg a posztoló,olyan mint egy rossz kereskedelmi dolgozó.Hol van az unalomig emlegetett magas iskolai végzettség,és az intelligencia?
Az anyuka még türelmes is volt,hogy csak akkor szakadt el a cérna, amikor a beteg,síró kislány kezét megszorítva fordított rajta egyet.Azt hiszem én is megforgattam volna egy kicsit a doktornőt.

defné 2015.11.15. 21:23:19

@kutyás majmok:

Igen,nyilván hisztisre nevelte,hogy mindenért bőg. :D
Nyilván a beteg,lázas gyerek a hibás,aki egy ilyen vadbarom orvos kezei közé kerül,és sírni mer 4 éves korára.

Édes istenem,hogy itt mennyi barom van.

Rotoxis 2015.11.15. 21:45:04

Mondjuk én eleve nem értem a posztolót. Miért a gyerekorvossal kezdett. Az úgysem csinál semmit. Inkább a mentőket kellet volna hívni, ha ők viszik be a gyereket, akkor nem kell sorba állni. Ha budapesti, amikor megrendeli a mentőt, akkor gyerekmentőt kell kérni, azok jönnek a leggyorsabban. Akinek van gyereke, az tudja, hogy mivel jár egy lázas betegség. Nem kell hagyni, hogy lerázzanak! Aki ellenkezik, azt határozottan rendre kell utasítani. Nem azért fizetjük a tébét, hogy csak így packázzanak velünk. Egyébként is Magyarországon minden gyereknek ingyen jár a legmagasabb szintű ellátás. Aki letette a Hippokratesz esküt, az ne sírjon, hogy kevés a fizetés. Ha nem teszik, menjen külföldre. Ezen a blogon egyébként is csak olyan orvosok vannak, akik már külföldre sem kellenek.

Rotoxis 2015.11.15. 22:18:01

@mig54: Miért? Tök jól összeszedtem pedig. Az emberi hülyeség összes, a blogon fellelhető példáját akartam összeszedni egy hozzászólásban. Szerintem sikerült. Vagy van még ötlete valakinek? :-)

rest of boys 2015.11.15. 22:31:59

@Rotoxis: Ha emellett meg is gyomrozza a doktornőt, akkor észheztér és nagyobb elánnal veszi sorra a többi ötven beteget, aki még rá vár.
Így eljutunk Sámuelhez, a vértesszőlősihez, valamivel csak kell igazolni az egyeneságú rokonságot.

Rotoxis 2015.11.15. 22:41:42

@rest of boys: Á! Azt már tudja az Isten barma, hogy nem szabad, mert becsukják. Elég a hipós eskü, meg a téjbé. Most kezdjem el magyarázni, hogy torok kaparásra a pálinka és a méz jó, bár a pálinka jelen esetben nem célravezető. Vagy hogy lázat otthon soha nem csillapítunk? Úgyis belevágja a kúpot (bár erre a poszter valószínűleg nem képes).

kisvirag78 2015.11.15. 22:50:47

Lehet, hogy a doktornő nem volt annyira bunkó, mint az ideges anyuka látta, és lehet, hogy anyuka kissé túltolta a hisztit, de hogy egy 4 éves gyerek akkor is bőg és hisztizik lázas betegen, ha amúgy kifejezeten jól nevelték, az is biztos. Aki itt a gyerekre megjegyzést tett, az nem különb a leírt doktornőnél.

2015.11.15. 23:05:50

@defné: Mindent elhiszel, amit fentebb leírt ez a nő? Honnan tudod, hogy igaz-e vagy sem? Ott voltál? Milyen alapon barmozol le embereket? Csak azért, mert a szövegről fel tudták mérni, hogy tele van hazugságokkal?
Hogy lehet olyan címet adni ennek a förmedvénynek, hogy "az orvos bántotta a gyerekemet"? Miért nem mindjárt kínozta? Meg akarta ölni, nem?
Nézd, aki nem lábon hordta ki az agyhalált, az átlát a szitán.

Rotoxis 2015.11.15. 23:06:16

@kisvirag78: Ha ez most dicséret volt, akkor ok. Az fel sem merült, hogy minek visz valaki orvoshoz egy gyereket, aki egy diagnosztizált betegség tipikus tüneteit mutatja?

she_wolf 2015.11.15. 23:14:48

@Rotoxis:
Huhhh.... Megnyugodtam, mert egy pillanatra kételkedtem a saját képességeimben:)
Torokgyugyu és pájinka vonalon csak megerősíteni tudom amit írtál, bár csak tanúként: rokon srácnak a hetvensok fokos szilva kitakarította a torkából azt a dzsuvát, amivel a körzeti doktor bácsi már második hete meccselt:)

Vissza a poszthoz: tulajdonképpen nincs ezzel semmi baj az égvilágon.
Az anya próbáljon meg bízni a gyerekorvosban, a gyereket pedig legyen szíves annyira közel engedni magához, hogy az feltétel nélkül megbízzon benne, hallgasson rá, és ne kelljen azt látnia, hogy az anyukája idegbeteg módjára magára (és így közvetve a gyerekre) rántja az orvost.
Mindössze ennyiről lenne szó, és akkor talán kevesebb neurotikus, önmegvalósítani akaró, de önállóságra mégis képtelen, önazonos, ám saját magában mégis folyamatosan eltévedő fiatal lenne.
Anyám olyan volt amilyen, apámmal viszont egymás feltétlen bizalmát bírtuk. Ha Ő azt mondta, hogy nem fog fájni, akkor nem is fájt. Ha viszont tudta, hogy fájni fog, nem hallgatta el, és mellettem volt, vígasztalt. Vakon, és feltétel nélkül. Egymásért. És életem minden szakaszában, amíg csak élt. Soha nem tudtam/nem tudok eléggé hálás lenni Neki ezért:(

2015.11.15. 23:15:47

@kisvirag78: "egy 4 éves gyerek akkor is bőg és hisztizik lázas betegen, ha amúgy kifejezeten jól nevelték"

A négy hónapos csecsemő igen, de a 4 éves gyerek inkább csendben van, ha csak nem ijed be a szülő üvöltésétől (és ne anyukázzunk itt le rögtön bárkit, aki szült egy gyereket, de nem ért hozzá).

Igazság, hol vagy? 2015.11.15. 23:21:01

Ideges anyuka,síró gyermek érzi anyja lelki állapotát.Anya nem tudja megnyugtatni,inkább az orvossal kezd el kiabálni,majd csodálkozik ,hogy gyermeke nem nyugszik meg.Hogyan is gondolta,hogy az orvos meg tudja nyugtatni.Miért nem tudta az anyuka megfordítani a gyermekét hogy az vizsgálható legyen?

she_wolf 2015.11.15. 23:25:14

@kutyás majmok:
Egy poszt címével soha ne foglalkozz!:) A blogszerkesztő találja ki (gondolom nagy naívan) a posztban írtak alapján, így természetesen overdrive lesz, elvégre erre felkapja a jónép a fejét, és tán még címlapra is kerül.
Olcsó marketing:( Ezért nem látogatom pl. az Origo-t, ott egyetemi szinten oktatják, hogy a szart hogyan kell rálőcsölni az emberekre "Véreteket egy kattintásért!" hatásvadászkodva....hányinger:(

she_wolf 2015.11.15. 23:26:57

@kutyás majmok:
"(és ne anyukázzunk itt le rögtön bárkit, aki szült egy gyereket, de nem ért hozzá)."

Istenem, de igazat szólsz!:(

Igazság, hol vagy? 2015.11.15. 23:47:09

@kutyás majmok: Akkor is anyuka,ha "tapló"a viselkedése.Tudsz más elnevezést az anya helyett?Olyat ami nem sértő és alpári?Ne süllyedjünk már le 1-2 hozzászóló színvonalára.

she_wolf 2015.11.15. 23:55:38

@Igazság, hol vagy?:
Nem szeretem ugyan, de mégis megteszem: állati viselkedést hasonlítok össze emberivel.
Ha csöngetnek, a kutyák ugatnak. (Illetve elkezdi az első, és a falkaszellem következtében a bétához csatlakozva a másik kettő is beszáll a buliba.)
Ha én a bétával elkezdek üvölteni, hogy kuss legyen, akkor a falu közepén is minket hallanak. Miért? Azért, mert nyugodtan és halkan nem lehet veszekedni, kesztyűben zongorázva is hangos leszel:)
De ha a bétát röviden megdícsérem és megnyugtatom, akkor a helyére megy, és a többinek szinte ideje sincs felfogni, hogy történt valami. Nyugi van. Mert mi (az emberek) vagyunk az alfa pár, bennünk megbíznak, és az van, amit mi akarunk.
Nincs stressz, nincs háború a szomszédokkal. Béke van.

Ha a gyerek azt látja, hogy az anyja kiabál valakivel, szinte ugyanez játszódik le. csak a gyerek nem veszekedéssel fog részt venni a dologban, hanem sírással, akarnok, "hisztis" viselkedéssel támogatja meg a félelmét, és kényszeríti ki, hogy rá figyeljenek. Neki ez az eszköze. Áldásos lenne, ha az anya átprogramozná magát, és azt az elvet követné, hogy megfogalmazza magában, hogy mit nem teszek/nem tehetek meg egy gyerek előtt! Bááár....ha a maga képére akarja formálni, a lehető legjobb úton halad:(

Igazság, hol vagy? 2015.11.16. 00:05:59

@mig54: Igazad van,főleg az utolsó bekezdésben leírtakban,de akkor is egy anya.Üdv.,Jó éjszakát!

she_wolf 2015.11.16. 00:09:38

@Igazság, hol vagy?:
Eeegen...az anya anya. Ennek becézett formája az anyuka. Ha nyelvészként közelítünk a dologhoz, akor igazad van:) Nincs rá más szó. A nőstényhez mit szólsz? Nem szívózok (veled nem szoktam), csak kérdezem. Mert az pejoratívnak számítana? Hidd el, az "anyuka" szót is ki lehet mondani, le lehet úgy írni, hogy világos és nagyon nem hízelgő lehet a képlet:)
Bár ha már az állatvilágot érintettem (eléggé el nem ítélhető módon), akkor jelezném, hogy nagyon sok "anyuka" tanulhatna nagyon sokat a nőstény állatoktól:(

drappa 2015.11.16. 00:58:33

Kedves posztoló!!

Itt nem ez az első ilyen,vagy hasonló tartalmú poszt amikor a gyermekét joggal védő édesanya felháborodva ehhez a bloghoz fordul.Ide nem szabad.Ha nem akarod napokig olvasni,hogy milyen hülye vagy,meg össze vissza hazudozol,meg neveld meg a kölyködet (még ha 6 hónapos akkor is)neked nem való gyerek,és különben is szegény doktornő teljes mértékig igaza volt kezdetű hozzászólásokat,akkor máshova posztolj.Van a neten más szintén orvos-beteg témával kapcsolatos blog,nem is egy.Itt akkor sem lett volna igazad ha a szóban forgó gyermekorvos falhoz csapta volna a lányodat mérgében.
Az itt kommentelő nickeknek teljesen természetes,hogy az orvos a beteggel, vagy történetesen a hozzátartozójával úgy beszél mint a kapcarongyával,mert neki éppen olyan kedve van.De ez nem így van. A Te esetedben sem volt joga sem Veled,sem a lányoddal ezt a viselkedést megengedni magának, még ha a gyerek hangos sírása, ellenkezése, idegesítette is Őnagyságát.Díjazom a rendelőben percekig tartó türelmedet ehhez a magát egyenesen a jó Istennek képzelő bunkóhoz.

drappa 2015.11.16. 01:09:27

@kutyás majmok:

Egy 4 éves gyerekről van szó ember!! Arra azért kíváncsi lennék,hogy mennyi ember nevel vagy nevelt gyereket a gyakorlatban is,és mennyi az aki csak a szomszédét látta egy párszor.

Zolcsi77 2015.11.16. 02:29:41

Szerintem egy megoldás van: akit ok nélkül, mindenféle előzmény nélkül megalázó bánásmódban részesít az orvos, az keresse meg privátban és üsse szét, úgy, hogy utólag ne legyen bizonyítható. Akár alibi is legyen a verés időpontjára. (Ez nem tanács, nem felszólítás, nem javaslat, nem felhívás stb csak vélemény - ide kell írnom a jog miatt. Én sem teszek ilyet, bár finomabb dolgokat természetesen elévülési időn túl, megtettem. Továbbiak szintén vélemény.)

Annyira elszállt az orvosok (sokszor nővérek, de még akár betegápolók) agya ebben a sok-sok katasztrófától megviselt országban, hogy itt nem az egészségügy javítására, fejlesztésére, toldozás-foltozására kellene törekedni, hanem a szétverésére. Ezekkel az emberekkel, ebben a szabályrendszerben nem lehet méltányos egészségügyet létrehozni. Kihullana cca 80% elfajzott tetű az egészségügyi személyzetből, ezek sírva menekülnének el. Az állami ellátás megszűnne.

A maradék akit nem vert meg senki mert nem borzolta mindennapi bunkóságával, pökhendiségével a betegek idegeit, igen jó pénzért és igen elfogadható minőségű szolgáltatással, nagy-nagy empátiával válna többszörös százmilliomossá.

Jó, lenne néhány réteg aki nem kapna ellátást - pl cigányság - ezek eddig se arról voltak híresek, hogy olyan nagyon szépen beszéltek volna az orvossal, de ez tiszta haszon, mert nem terheli az ellátást, nem máson kell levezetnie a feszültséget az orvosnak amit attól érez, hogy megígérték neki, hogy a saját veséjéből sütnek pecsenyét miután kivágták ha meghalna a cigány nagymama.
Sajnos kihullana az is aki nem bírja megfizetni, neki maradna a természetgyógyászok hada, esetleg kuruzslók, házi gyógymódok - nem feltétlenül jár majd rosszabbul mint most, rossz fizető betegként, sőt-sőt. Ő a kis pénzéért kap egy alacsony(abb) fokú vagy más szemléletű szaktudást és a mainál sokkal magasabb szintű empátiát. Hátha többet ér a hetvenéves tüdőgyulladásosnak ha gyógyfüvekkel, fürdőkkel, stb próbálják meg kikezelni, mintha rosszfizető betegként rányitják mínusz tizenötben a folyosói ablakot ahol rásüvít a huzat....
Végül aki képes megfizetni, az minőségi, korrekt, emberközpontú ellátást kap, ahol a sok pénzéért a segge ki lesz nyalva - ahogy egy beteg embernek ez járna is. Az orvos (nővér, stb) szintén elégedett lesz, mai pénz sokszorosáért dolgozik majd, cserébe pofánvágják ha a sok pénz ellenére bunkóskodik a beteggel. Tiszta helyzet.

Egyébként ilyen a helyzet minden fronton: a közigazgatás tagjai, a jogászvilág, a pénzügyesek - mind-mind amint egy kis hatalmat érez, azonnal átmegy a nagy többség baromállatba. Ellenük azonban létezik jogi védelem, minél több szemétséget, átverést, kitolást lát az ember, annál inkább képes védekezni, vagy szerencsés esetben visszatámadni. Az egészségügyben ez nincs így, még a minimális jogi védelem is hiányzik. Ráadásul egy jogásszal, pénzügyessel, hivatalnokkal normál fizikai/szellemi kondícióban mérkőzünk meg, az esetek lejátszására szokott lenni idő, több nap, hét, hónap. Orvossal viszont akkor találkozunk ha baj van, a fizikai ésvagy szellemi állapot rosszabb mint a normális, eleve rosszabb "képességekkel" indulunk a küzdelemnek ha az orvos magatartása miatt küzdeni kell - ami elég gyakori, mondhatni szokványos. Ennek véget kell vetni. (Szerintem)

babbaba 2015.11.16. 03:34:52

Nem az orvos alakalmatlan a pályára, te vagy alakalmatlan szülőnek.

babbaba 2015.11.16. 03:39:11

@kisvirag78: Az én gyerekeim közül egyik se hisztizett, sírt négyévesen, ha vizsgálta az orvos. Senki a környezetemből nem említette, hogy az ő gyereke sír, hisztizik, ha az orvos megvizsgálja. Biztos, hogy az orvosban van a hiba?

Peppone Botazzi 2015.11.16. 06:22:42

Mekkora bunkó a doktornő hogy nem hagyta ott a többi gyereket a kis hercegnő kedvéért. Nem lennék orvos. Ki tudja hány ilyen mindentudó jön egy nap. Szomorú egy beteg gyerek de szánalmas egy ilyen okoskodó szülő.

csakmotyogok 2015.11.16. 06:34:59

@Zolcsi77: Szerintem is. Kezdeni kellen azzal,hogy téged gyorsan le kellene sittelni, és majd a kemény fiúk megmutatnák mi a magyarok Isten. Tipik alul művelt *****

rest of boys 2015.11.16. 07:41:12

@Zolcsi77: Zolcsi, startból kimeríted a bűncselekményre való felbujtás és a közösség elleni nyilvános izgatás tényállását, csak szólok.

A barnákkal csak csínján, mert ha megtudják, mire készülsz ellenük, akkor imádkozni fogsz, hogy a rendőrség találjon rád először és ne ők...
Ismét csak szóltam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 09:04:29

Meglepetés, hoyg még mindig vannak akik ide írják a posztjukat. Hahó! Ez a PRAXIS! Itt az egészségügyiek vannak, itt nincs igazad kedves beteg. Ez évek óta így van.

A poszthoz meg annyit: Vannak ám nagyon normális orvosok is, akár hiszed, akár nem. Menj át másik doktorhoz (ha jól emlékszem, meg is tetted). A mi körzetünkben van egy doktornő, évek óta apad a beteg létszám. No, nem azért mert hullanak a betegek, hanem azért , mert olyan minősíthetetlen hangnemben üvölt mindenkivel. Szerencsére, még van a körzetben más orvos is.

Ja, és ne vedd fel, ha az itt lévő doktorok, röntgen orvosok kiosztanak, hoyg HP vagy, nem volt gyerek szobájuk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 09:05:51

@Peppone Botazzi: Másfél órát vártak, és nem ez volt a probléma.

rest of boys 2015.11.16. 10:03:24

@batgirl: Üdv. Denevérlány ismét ezeken a tájakon.
Örülök Neked, annál is inkább, mivel a lapod alapján a zenei ízlésünk
nagyrészt egybevágó.

Mit Grüsse

dein Wolff

:)

hajatsermuta 2015.11.16. 10:11:44

@kisvirag78:
Nem a gyereket fikáztuk, hanem az ok nélkül rinyáló és vádaskodó anyját. A gyerek O.K. Bár... ha továbbra is így neveli az anyja, súlyos karakteropatia veszélye leselkedik rá. Vegye úgy a poszterina, hogy érdemes volt ideírni, mert nagyon hasznos tanácsokat kapott a gyermeknevelés és társas kapcsolatok, szocializáció ("Hogyan viselkedjen egy szülő a gyermekorvosi rendelőben?") témakörben.

FlybyWire 2015.11.16. 10:20:44

@rest of boys: piramidális f**ság, de akit hülyére vertek gyerekként, még képes el is hinni. Szemléltesd még a károkat pár válasszal, kérlek.

FlybyWire 2015.11.16. 10:22:21

@csakmotyogok: remélem azért annyira nem verted hülyére a lányod, hogy most ő is verje a gyerekét. Kérlek, erősíts meg ebben! Köszi...

(bár sajnos a legrosszabb példák is öröklődnek...) :( sőt.

FlybyWire 2015.11.16. 10:23:57

@neduddki21: ha valaki egyetemi tanár, akkor ezek szerint nem lehet se traumája, se fóbiája.
Okos.

FlybyWire 2015.11.16. 10:28:08

@atiro: telitalálat :D :D

És még csak nem is szellemes a megkeseredett-csapat... kár.

FlybyWire 2015.11.16. 10:37:01

Azt hiszem, ennél a blognál semmi sem árt jobban a magyar egészségügynek.

Faszerkezet 2015.11.16. 10:41:21

@mig54:

csak egy kérdés, mert egyébként tetszik a felhozott példád...

"De ha a bétát röviden megdícsérem és megnyugtatom, akkor a helyére megy, és a többinek szinte ideje sincs felfogni, hogy történt valami. Nyugi van. Mert mi (az emberek) vagyunk az alfa pár, bennünk megbíznak, és az van, amit mi akarunk.
Nincs stressz, nincs háború a szomszédokkal. Béke van."

Tehát ha én vagyok aki becsönget, és ha te kijössz és nem viselkedsz emígyen bétával, akkor nekem jogom van bétát úgypicsán rugni, hogy csak úgy nyekkenjen???

Tehát. Ha a gyerek az orvosi vizsgálat alatt/elött nem viselkedik megfelelően, és ezt az anyja nem kezeli, akkor lehet megalázni, rángatni, szorongatni a gyereket...?

rest of boys 2015.11.16. 11:13:13

@FlybyWire: Te honnan a jó anyádból bújtál elő, SuckmyWire?

FlybyWire 2015.11.16. 11:14:03

@rest of boys: Teljesen átlagos ember vagyok, teljesen átlagos reakciókkal arra, amiket ideokád a klánod.

rest of boys 2015.11.16. 11:19:15

@FlybyWire: A követelőző betegek klánja valamivel népesebb, nekünk nehezebb a dolgunk.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.16. 12:01:14

@rest of boys: szia, bár neved alapján nem tudom ki vagy. Csak belátogattam, de itt semmi nem változott :)

zünüke 2015.11.16. 12:05:02

@babbaba:

"Az én gyerekeim közül egyik se hisztizett,sírt négyévesen ha vizsgálta az orvos.Senki a környezetemből nem említette,hogy az ő gyereke sír,hisztizett,ha az orvos megvizsgálja"

-Akkor neked és az ismerőseidnek sok-sok kis csodagyerekeik voltak már négyévesen!!

zünüke 2015.11.16. 12:12:46

@batgirl:

Igazad van,itt nem nagyon.

yogosan 2015.11.16. 13:27:41

@hajatsermuta:

Vegye úgy a poszterina,hogy érdemes volt ideírni,mert nagyon hasznos tanácsokat kapott a gyermeknevelés és a társas kapcsolatok...bla-bla-bla
----------------------------------
Köszönjük szépen kedves hajatsermuta,tényleg sokat tanultunk ezekből a kimondottan betegbarát/gyermekbarát hozzászólásokból.Ezentúl szó nélkül hagyni fogjuk,hogy a beteg gyerekeinket a bal lábbal felkelt doktornéni durván rángassa,lesütött szemmel fogjuk tűrni,hogy sértő megjegyzéseket tegyen (mert ugye megteheti)és nem győzünk majd elnézést kérni ha a beteg gyerek sírni merészel a rendelőben.

she_wolf 2015.11.16. 13:36:03

@Faszerkezet:
:)
Ott bukik meg a feltételezésed, hogy én mindig így viselkedem bétával:) Elég neki a jól ismert szó, és hangsúly, tudni fogja. Tehát nincs jogod bétát picsán rúgni, mert nincs rá okod!
És ezért nem szeretem az állatok és az emberek viselkedését párhuzamba állítani.
Most csak azért tettem meg mégis, mert a kölcsönös bizalom és az egymásra figyelés fontosságát szerettem volna kihangsúlyozni.
Ha jól figyeltél, nem mentegettem a doktornő viselkedését, és nem hibáztattam a gyereket. (Ez utóbbi mocskos dolog is lenne, hiszen egy mindössze 4 éves kisgyerekről van szó.)

Tehát összefoglalva: nem! Egy gyereket semmi szín alatt nem szabad(na) nagyobb tortúrának kitenni, mint amennyire valóban szükség van.
A konfliktus forrása ebben az esetben szerintem a szülő. Ha megjelenik egy poszt, a címét már el sem olvasom, bár olyan már volt, hogy megakadt rajta a szemem, és kerültem aznap a Praxist:) A poszter írása véletlenül sem mellőzi a cinizmust és a minősítő jelzőket, ellenben mellőzi a tárgyilagosságot. Személyes sértődöttséget sejtet, ami gyaníthatóan a panaszára érkezett válaszra történt reakció. Szerintem:)

defné 2015.11.16. 14:59:05

@csakmotyogok:

A fogalmazásából ítélve semmiképpen nem lehet alul művelt @Zolcsi77:,csak a te szemedet szúrja az igazság.

csakmotyogok 2015.11.16. 15:59:40

@FlybyWire: Ezek szerint téged hülyére vertek? Akarsz róla beszélni? Értő olvasás, megpofoztam.Nem azt írtam mindig vertem. Csak neked: a megpofozás az 1 alkalmat jelent. Nem szerepelt gyakorító képző.Ha figyeltél volna :most 28 évesen megköszönte.Diplomás nő több nyelvvizsgával gyerek még nincs. Tudod felelősség, érettség. Megráznám ha olyan idióta anya lenne ,mint a poszt írója.Igaz a poszternél már 14 évesen érettebb volt. Jót tett neki hogy előtte felpofoztam, mert idióta szőke barátnéját követte volna. Valószínű a poszt írójára is ráfért volna néhány pofon. No majd a drága kicsi gyereke jól fejbe rugdossa ha felnő,mert az ilyen némberek mint a poszt írója azt szokták kapni az icicpici napóleonjuktól.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:03:50

@defné: Hát ha annyira egyszerű mint te akkor jó a feltételezésem:)).Továbbiakban lásd azt amit ROF leírt.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:09:14

@yogosan: 1. Nem rángatta.
Az én gyerekeim sem sírtak egy vizsgálattól. A gyereket nem csak kitolni kell hanem nevelni. Orvosi vizsgálat előtt el kell neki mondani,mi fog következni, már a 2 éves is megérti. Doktornéni megvizsgál, megnézi a torkod. Meghallgatja a hátad stb...stb. 3 gyerekem van 1 sem üvöltött még a vérvételnél és injekciónál sem. A testvérem gyerekét a múlt héten vittem orvoshoz, pont 4 éves kisfiú, hát dagadt a mellem a büszkeségtől. Az nap ő volt az első jól nevelt gyerek, a rendelőben. Sokan csak szülnek ész nélkül. Neveletlen szülőnek milyen gyereke lenne? Szegény gyerek anyuka majd egy szociopatát nevel belőle.

csakmotyogok 2015.11.16. 16:13:54

Aztán megy a csodálkozás, hogy nincs elég gyerekorvos. Nem csodálom. Egy fórumon 1 Pest megyében élő hasonló HP, mint a poszter fel volt háborodva, hogy csak hetente 2x 2 órára van gyerekorvosuk, mert egy másik körzetből járnak át évek óta . S persze járna nekik mindennapira doki. Neki is magyaráztam, míg átlag magyar anyuka ekkor a bunkó mint ő ,lesz ez még így sem. Nem vágta. Abbahagytam nem vitatkozom olyan nőkkel akik csak 3 idegsejttel rendelkeznek.

hajatsermuta 2015.11.16. 17:23:00

Nagyot fog koppanni a szőke hiszterika, ha az új doktornő sem fogja a seggét kinyalni és eltűrni, hogy lábtörlőnek tekintse azt, aki gyógyítja a gyermekét.
Én a doktornő helyében megtagadtam volna a gyerek további ellátását (ha nincs életveszélyben, ehhez neki is joga van!). Én egyébként dobattam már ki biztonsági szolgálattal üvöltő, káromkodó, követelőző "beteget" a rendelőből. A betegtől és hozzátartozójától is elvárom (megkövetelem) azt az udvarias, kulturált, türelmes hangnemet, amit tőlem kapnak. Ha ezt nem hajlandóak tudomásul venni, le is út, fel is út. Érdekes, hogy mégis mindenki az én betegem akar lenni...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.11.16. 19:25:25

hát na, nézőpont kérdése. betegenként ha jól emlékszem 15 perc van elszámolva egy vizsgálatra. az óránként 4, 8 óra alatt 32. ha 8 óra alatt mégis 100-at kell megnézzek, akkor annak két következménye lesz
1) 68-at nem fizet ki a biztosító
2) ki kell dobni pár renitens szülőt ilyen vagy olyan módszerekkel, hogy a többire is idő maradjon

zünüke 2015.11.16. 20:55:53

@hajatsermuta:

-köszönni elfelejt
-mutatja,hogy mondjuk a problémát
-idegesen és durván félbeszakít,hogy ne ragozzam túl
-hallgatjuk a bántó megjegyzéseit
-a doktornő is ordítani kezd
-szid mint a bokrot
-általánosságban fröcsög,már-már nem is minket hanem sz összes gyereket,beteget sértegeti
-a hivatalos panasz kilátásba helyezésénél gúnyosan nevet

Most akkor ki is a hisztérika?

1.Az aránylag türelmes édesanya,aki percekig tűri az idegbeteg orvos dühkitöréseit

2.Vagy a durva,goromba,kiabáló gyermekorvos

Szerintem a kettes.

hajatsermuta 2015.11.16. 21:56:30

@zünüke:"Most akkor ki is a hisztérika?"
Aki egy vélt sérelem miatt hisztériázik, vádaskodik, ex katedra kinyilatkoztat ("alkalmatlan a pályára"), összevissza telefonálgat, levelezik, bosszúért liheg, vádaskodik, rágalmaz.
" A cérna már foszladozik, az idegeim romokban"
"a józan ítélőképességemet is elveszítem, majd neki esek a doktornőnek."

Úgy kezdődött, hogy visszaütött...

Semmi gond, én így látom, Te máshogy. Így kerek a világ.

asztalosani 2015.11.17. 15:52:47

@hajatsermuta:

basz*ki!
én meg Michelin csillagos séf vagyok!

remélem nem várod el senkitől, hogy be is nyalja neked azt amit itt magadról vakerálsz?!

ad.1. ha orvos vagy akkor vállald fel a teljes nevedet,hol dolgozol, arcképedet, ne holmi nick név mögé bujkálva polírozgasd a tökeidet fényesre! ha meg nem kívánod felvállalni, vagy csak egy ál orvos vagy akkor nem kell itt arcoskodni.
(majd meglátjuk mennyi panasz jön majd az igazi nevedre ide a praxisra 3:) )

ad.2. ha olyan kurv*a jól megy akkor időd nem igen lenne annyi sok beteg mellett akik hozzád akarnának(??? khm...cöcöcöcö jó vicc) menni...

és befoghatnád a szád, mert teljes mértékben én is egyetértek @zünüke: -ével, mert igaza van!

"Úgy kezdődött, hogy visszaütött..."
nem kicsi csillag!
úgy kezdődött, hogy faragatlan volt a dr.-nő: már eleve a köszönéssel b@szta el.

"Én egyébként dobattam már ki biztonsági szolgálattal"
cöcöcö
érdekes egy mentalitásod van a visszaütésekkel kapcsolatosan.
na akkor már te is visszaütöttél. érdekes mód azt már nem merted leközölni, hogy miért is üvöltött az a beteg, mert ahhoz már nem volt arcod. hm....

blackshíp 2015.11.17. 16:41:22

@zünüke: az anya kiborulva megérkezett a háziorvoshoz, mert beteg a gyerek, és még házhoz sem ment hozzá senki a váróban lévő "tengernyi" gyerek ellátása helyett. Ezt követően várnia kellett 1,5 órát (ez alatt nem volt ideje levetkőztetni a gyereket), mert nem vették azok elé a gyerekek elé, akik már várnak egy ideje, majd beérkezett a rendelőbe. Ahol vagy köszönt az orvos, vagy nem.

El tudom képzelni, hogy elmulasztotta, valahogy nekem se köszön minden kasszás - és olyan nagyon el se várom tőle, h a századik vevőnek is köszönjön. Megjegyzem ugye az etikett szerint az érkezőnek kellene előre köszönni, arra azért kisebb az esély, hogy viszza se köszönt volna, ill. akkor biztos, hogy erre a posztoló felhívta volna a figyelmünket mint az orvos bunkóságát alátámasztó mozzanatra. Utána előadta anyuka, h mi a baj, ami szerinte is "jól látható" volt, vagyis felesleges. A tengernyi gyerekre figyelemmel a doki valószínűleg jelezte - lehet, h nem a legmézesmázosabban, hanem egyszerűen, hatékonyan - hogy felesleges tovább szaprítani a szót.

Ezek után pedig megvizsgálta a gyereket. Most, h a spatulás vizsgálat kellemetlen-e? Az , nekem felnőttnek is. A gyomortükrözés is az, mégis van,h el kell végezni. Ezt követően meghallgatta a gyereket és átfordította. Hogy egy addigra teljesen hisztérikus, kákán is csomót kereső hangulatban lévő anya mit tekint "túl erős megfogásnak", arról nem hiszem, hogy érdemes vitatkozunk, valószínűleg bármit... Majd nekiesett a dokinak kiabálva, aki ezt már kiabálva viszonozta. Miután a feladata a gyógyítás és nem mások dühkitöréseinek kezelése én ezt nem tudom olyan megengedhetetlennek tekinteni, pláne egy tömött nap után, alatt.

Szóval anyuka számára valószínűleg az a háziorvos lenne elfogadható megoldás, aki kijön otthonába, ott eltölt 40-50 peret a gyerek megvizsgálásával és anyuka meghallgatásával, majd felírja a gyógyszert és távozik. Ebben a rendszerben utazási idővel együtt kb. 8 gyerek látható el egy nap, de lehet, hogy kevesebb és akkor még nem adminisztrált az orvos. Ennyire sok háziorvos azt hiszem, hogy sehol nincs, tehát lehetetlen ezt az igényt kielégíteni...

csakmotyogok 2015.11.17. 20:28:04

@blackshíp: Ennek az anyukának egy olyan magánorvosra lenne szüksége aki akkor ugrik,mikor ő fütyül. Biztos lenne is ha anyuka tejelne havi 1000000 FT-ot. Anyuka viszont ugyan ezt havi 300 Ft-ért szeretné. Ez a legnagyobb probléma. Egyébként kíváncsi vagyok van-e olyan foglakozás ma nálunk ahol havi 300 Ft-ért korlátlanul kiszolgálnak és kezet csókolnak. Ja lelki gondozás óránként 9000-től 15000 Ft,de anyuka ezt még grátisz elvárná. Az idióta HP :))

she_wolf 2015.11.17. 22:59:16

@hajatsermuta:
Pssszt! Végy példát rólam, hagyd lógva!:) Ha nekem sikerült, Neked is fog!

asztalosani 2015.11.18. 01:28:31

@hajatsermuta:
gratulálok, hogy bemutatod mennyire is tudsz "jól" kommunikálni, mint "orvos", kiscsillag!

sőt, kiscsillag, ezzel a megnyilvánulásoddal alá is támasztottad a posztban is leírtakat az orvosi túlkapások terén! ehhez is gratulálok.

remélem édesanyád olvassa a posztjaidat és szájonb@sz téged jó párszor :)
ha nem ő akkor majd a "betegeid".

bár ha így nyilvánulsz meg, nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy minden "beteg" hozzád akarna menni... jah, persze, etesd ezzel a nénikédet!

:-)

zünüke 2015.11.18. 11:35:20

@blackshíp:

Ez is egy nézőpont amit Te írsz,de ne zárjuk ki azt,hogy a posztolónak volt igaza.Egy beteg,lázas,kába,nyűgös gyerekkel orvoshoz menni ott várakozni, nem egy lányálom ezt tapasztalatból írom.Még nagyobbal sem,pláne egy 4 évessel.Az meg egy orbitális marhaság,hogy egy jól nevelt gyerek a gyerekorvosnál nem sír.Dehogynem sír,ha nem érzi jól magát,fáj mindene,ráadásul a doktornéni sem valami barátságos.Ezeken a dolgokon én is keresztülmentem nem is egyszer,és nem is egy gyerekkel.Itt azért azt meg kell jegyeznem,hogy a mi esetünkben 30 éve egy és ugyanaz a körzeti gyerekorvosunk,pedig nem egy seggnyaló típus.Neki is vannak/voltak beszólásai de mégsem bántóan.Gyerekkel soha nem láttam durváskodni akárhogy sírt vagy ellenkezett a vizsgálat miatt.Ellenben ha szükség van rá házhoz is megy.És igen, mi is egy jó párszor kihívtuk ha úgy láttuk szükségét.A rendelési ideje után járta a körzetét hosszú évekig.Most nem tudom,mert a gyerekek már nagyok és ha betegek akkor a rendelőbe megyünk,de amíg kicsik voltak ez így működött,és működött!!

blackshíp 2015.11.18. 17:19:43

@zünüke: én egy szóval sem mondtam, hogy ne sírhatna a gyerek akár jól, akár rosszul nevelt, nyilván még felnőttként is elég szar tud lenni betegen, elesetten. A házhoz járás szerintem - ha nem élet-halál kérdése akkor működik, ha van akkora háziorvosi kapacitás, hogy legyen rendelés is meg házhoz menetel is. Mert a rendelés alapesetben hatékonyabb, mintha az orvost küldjük mindenhová. Persze nyilván az is megoldás, hogy rendel napi 2 órát és utána házhoz megy, de akkor meg azért olvassuk majd a postokat, hogy miért rendel olyan rövid ideig az orvos.

drappa 2015.11.18. 18:20:01

Találtam egy 2015.március 06-án íródott posztot!
címe: Rángatta és ordítozott az 5 éves kisfiúval az orvos

Advanced Flight 2015.03.07-én írja @eszemfa@om-megáll nevű kommentelőnek:

-bizonyára az anyukák nem képesek objektíven leírni bármit is,ellentétben a magadfajta okoskodó faszkalapokkal,akik ott sem voltak.

Tehát: anyuka gyerekkel bement,egyikük sem köszönt,de lebaszták az orvost,hogy ő miért nem köszön nekik.
Ezek után a kisfiú ordítva tökön rúgta a dokit,anyuka közben a sztetoszkópot feldugta a doki seggébe,közben mindketten üvöltve szidták a magyar egészségügyet,majd köszönés nélkül távoztak és még nekik állt feljebb..
Régen nem olvastam ilyen jó választ egy okoskodó faszfej ostoba véleményére.

zellerlevél 2015.11.21. 10:26:38

Kedves posztíró! Az alapállás nem megfelelő. A gyereket arra kell megtanítani, hogy az orvos segít. A segítségnek az együttműködés az alapfeltétele. Igen, mindkét fél részéről, de jelenleg a helyzet (sok-sok okból és sok-sok ok következményeként) olyan, hogy a nem fizetős egészségügyben a páciensnek kell kezdeményezően együttműködőnek mutatkozni. Ha a páciens gyerek, akkor a szülőnek. Ezt nem tette meg a posztíró. A levele alapján fel sem merült benne, hogy maga tehetne valamit, sőt előre is, és vizsgálat közben is csak egyre jobban felidegesítette magát. A gyerekek ezt megérzik, és a szépen, de biztosan kialakuló ellenségképnek megfelelően viselkednek. Az, hogy az anyukája utólag sem képes levonni a helyes következtetést a történtekből, csak előrevetíti, hogy sok hasonló konfliktusban lesz még része, eleinte az anyukája miatt, aztán majd saját maga okozza őket (iskolában, közlekedésben, egészségügyben, közlekedésben, bárhol, ahol másik emberrel találkozhat, és ahol előfordulhat és elő is fordul olyan ember, aki nem a tök mindegy, hogy jogos, vagy túlzott elvárásának megfelelően megfelelően kommunikál vagy cselekszik), mert ezt a mintát tanulja meg...

drappa 2015.11.21. 11:43:32

@zellerlevél:

(olyan,hogy a nem fizetős egészségügyben a páciensnek kell kezdeményezően együttműködőnek mutatkozni)

Igen,együttműködőnek kell mutatkozni a fizetős és a nem fizetős egészségügyben is ez tény.Viszont a "nem fizetős egészségügyben" az orvosok fizetést kapnak azért,hogy a betegeket gyógyítsák és ez teljesen független attól,hogy az adott beteg mennyi egészségügyi járulékot fizet.Ha egy rendelési időben csupa olyan beteg ül a váróban akik a lehető legminimálisabb járulékot fizetik,vagy csupa olyan beteg ül a váróban akik 100 ezer felett,az orvos akkor sem keres sem többet sem kevesebbet az adott hónapban.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:32:40

@drappa: Tévedsz nem mindig,mikor sok a beteg nem kapnak fizetést. Lehet ezért a HP-ért sem kapott egy árva fityinget sem.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:56:17

@csakmotyogok: Azt pedig elfelejtettem,ha magánrendelést keres fel a beteg ott is együttműködőnek kell lenni,mert 1-2 elküldik, ha cselédnek nézi a dokit.

drappa 2015.11.21. 14:16:38

@csakmotyogok:

Amikor sok a beteg nem kapnak fizetést??? Ezt egy kicsit ha bővebben kifejtenéd..

drappa 2015.11.21. 14:22:20

@csakmotyogok:

Mit értesz ez alatt,hogy cselédnek nézi(k) a dokit? Konkrétizáljuk már le ezt a cselédnek nézni-t,mert ez így nem egyértelmű megfogalmazás.Jelen posztban hol nézte az anyuka cselédnek a dokit?

csakmotyogok 2015.11.21. 14:35:31

@drappa: "Adva van egy gyermekorvos, aki a közhiedelem szerint arra teszi fel az életét, hogy a leginkább védtelen betegeken segítsen, gyógyítsa és egészségben megtartsa őket."
Nem erre tette fel az életét,ez a munkája.De ne is éljen csak anyuka igényei szerint.
"Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz,"
Naccsága' utasítja a fizetett cselédjét ugorjon. Ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki ehhez autót...:))
Azután szemrehányó,mert várnia kellett..
Igaz elismeri sokan voltak...
Pedig a többiekért is ugyanannyit kap ill. nem kap mint,őérte.
A hangnem ahogy megnyilatkozik az egocentrikus világképéből. Nem sorolom. Hülye hisztis picha' ,aki neveletlen kár volt továbbtenyészteni,mert a gyereket is elrontja.

csakmotyogok 2015.11.21. 14:37:14

@drappa: A TB nem finanszíroz egy 4 órás rendelési időnél csak 16 beteget,akkor sem ha nem jön ki 4 órából és nem 16-ot hanem 32 lát el. Gyakorlatilag 16 valakit ingyen lát el.Azért írok 4 órát ,mert ez az átlagos.

drappa 2015.11.21. 17:47:59

@csakmotyogok:
Visszaolvastam még egyszer a poszt erre vonatkozó részét,és a következőket írja a posztoló: Első körben szerettük volna,ha kijön a doktornő házhoz.Miután a doktornő ezt minden indoklás nélkül szigorú és lekezelő stílusban megtagadta,kénytelenek voltunk Orsit összekaparni..

Melyik résznél utasítja a fizetett cselédjét? Én sehol nem látok utasítást,Te igen?
Elvakultság nélkül elolvasva a posztot az jön le,hogy pontosan az orvos volt az aki lekezelő stílusban leépítette az anyukát.

(ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki autót..:))
Az egyáltalán nem olyan biztos,hogy nem fizetett volna érte.Egy ennyire aggódó család valószínűsíthető,hogy nem ingyen kívánta volna,hogy az orvos házhoz menjen.Akinél már járt gyerekorvos sürgős eset miatt azok ezzel tisztában vannak,ez ne legyen hivatkozási alap mert ez nem így van.

(Aztán szemrehányó mert várni kellett)
Ez sem teljesen így van ám leírva!! A gyereket egy fertőző betegséggel vitték be a rendelőbe és korrektül az elkülönítőbe szerette volna megvárni a sorát,ami miatt 3x is kellett szólnia mire az asszisztens végre szíveskedett megmozdulni és bevezetni őket.Itt másfél órát vártak ami közben a kis beteg többször kipirosodott arccal elaludt.A posztoló anyuka egy szóval nem reklamálta,hogy nem vették előre,nem részesítették különleges bánásmódban.Itt már megint ki lett ferdítve a poszt több hozzászóló részéról is baromi nagy rosszindulattal.

(A hangnem ahogy megnyilatkozik az egocentrikus világképéből)
A hangnemről,stílusról a posztból leszűrve, a doktornőnek sincs panaszkodásra való oka.Rá ugyanúgy lehetne mondani,hogy egy hülye hisztérika akit lehet a párja nem rakott meg kitudja mi óta,és a rendelésén megjelent betegeken vezeti le a dühét.Anyukának gratulálni tudok.Végre egy ember aki nem meghunyászkodva hagyta el a rendelőt hanem egy durva,agresszív modorra hasonlóképpen felelt.

Ne haragudj de én így látom a poszt tartalmát minden elfogultságot mellőzve.

csakmotyogok 2015.11.21. 18:12:54

@drappa: Én pedig ellenkezőleg minden elfogultságot mellőzve.

drontal 2015.11.21. 20:36:52

@drappa: Én is betűről betűre figyelmesen olvastam a panaszos levelet.Követelődzést,egocentrikusságot,az orvos cselédnek való nézését,az együtt működés teljes hiányát sehol nem olvastam a tartalmában.

csakmotyogok 2015.11.21. 20:44:32

@drontal: Nem egocentrikus világkép,hogy még a tetves plüssjószágot is és a kulcs keresést is felrója az orvosnak??? Azért meghallgatnám a dokit is. Az ilyen @ picha kezdi magas c-n aztán csodálkozik ha azt kapja amit ad...ill. dehogy is ellátták pedig el is küldhették volna.Ez a némber az anyák és a nöi nem nem szégyene..vagy neked is csak ilyen selejt típus jutott azért véded ? :))

drontal 2015.11.21. 23:04:17

@csakmotyogok:

Te teljesen elvesztetted a fejedet nem tűnik fel? Olyan vak gyűlölet tombol benned az ismeretlen poszter irányába,hogy az már undorító.Egyáltalán hogy jössz te ahhoz,hogy egy számodra idegen emberről kijelentsd,hogy az anyák és a női nem szégyene?? Tisztában vagy te a szavaid jelentéseivel vagy féktelen,és érthetetlen dühödben azt se tudod mit írsz?
Már-már az unalomig kérketsz állandóan az iskolai végzettségeddel, amit bátran megkérdőjeleznék a fentiek fényében.Én még abban sem lennék olyan biztos,hogy a középiskoláig eljutottál.Olvass vissza a dühöngő kommenteid tengerében.Érthetetlen,összefüggéstelen,félrevezető zagyvalék,ami megérett a törlésre.

kheiron 2015.11.22. 00:12:27

@drontal:

Most olvastam a posztot és a kommenteket.

Anyuka egy elkényeztetett HP, aki azt hiszi, hogy tőle jön a passzátszél. Ugyanakkor totál tudatlan és inkompetens az élet alapvető dolgainak egy részében is.

Ezt szépen részletesen le is írja, mert annyira buta szegény.

Majd elkezd üvöltözni a rendelőben az orvossal ahelyett, hogy hagyná (a saját leírása szerint) szabályosan és hatékonyan dolgozni.

Igazság szerint én abban a pillanatban hívtam volna a biztonságiakat és vitettem volna ki a rendelő elé.

A végére meg valami idióta kocsmapszichológiai szófosás következik, amivel ismét csak alátámasztja szegény, hogy az IQ-tesztje szerencsésen negatív lett.

Ez az, ami objektívan a poszt alapján leírható.

csakmotyogok 2015.11.22. 07:27:01

@drontal: Nem dühös vagyok csak racionális. Ennyi.

csakmotyogok 2015.11.22. 07:36:11

@drontal: Nagyon rám lehetsz cuppanva:)) Van férjem okos,művelt jóképű,elkeltem bocsika:)) . A gyerekeim sem úgy neveltem, mint a feni némber, ezért már most fiatal koruk ellenére vitték valamire.Az iskolai végzettségemet te emlegeted vagy más IQ lightos:)) De visszanéztem az utsó' 15 hszem: nem írtam róla...Végül: az Intenetes, fórumos kultúra megengedi a szlenget a rövidítéseket. Értelmes emberke esetén eltérek ettől, és szépen szabatosan írok,de ide minek? Neked? Vagy eszelősnek? stb.:))

asztalosani 2015.11.22. 09:15:02

@csakmotyogok:

""Első körben szerettük volna, ha a doktornő kijön házhoz,""

erre te azt írtad:
Naccsága' utasítja a fizetett cselédjét ugorjon. Ja hogy nem fizeti,ja hogy nem biztosít neki ehhez autót...:))"

kiscsillag!
1. kompetenciafelmérésen elhasalnál!
2. ismét érdekes szövegértelmezésed van.
3. pszichológusnál jártál már? ha nem akkor kellene...
4. a poszter azt írta, hogy szerették volna NEM PEDIG AZT hogy azt akarták

"Van férjem okos,művelt jóképű"
5. "nagyon okos" lehet a férjed, ha egy ilyen IQ nullát vett el, aki arra sem képes hogy egy szövegrészletet megfelelően értelmezzen, és aki annyira emberileg nulla, hogy mindenben csak a rosszat látja és mindig azt keresi hogyan lehet kiforgatni a másik szavait, és ez már nem az első alkalom. bár ha úgy vesszük egy ennyire agyilag zokni 3 dologra jó egy okos pasinak: takarítson + főzzön, megdugható legyen, és kiszolgálja naccsás' (sic!) urát. zokni vagy és maradsz is azon a szinten :)

"A gyerekeim sem úgy neveltem"
6. szegény gyerekek! ha felnőnek biztos ők is olyan HP-k lesznek mint te, és mindenkibe belekötnek majd...

"Az iskolai végzettségemet te emlegeted vagy más IQ lightos"
7. végül is ne is emlegessük, mert a fentiekből és az egész praxisos pályafutásod alapján nagyon az jön le, hogy nincs is semmilyen iskolai végzettséged, mert alacsony IQ -d miatt biztos vagyok benne, hogy az iskolától eltanácsoltak, aztán valamilyen vaddisznók nevelhettek téged az erdőben, hogy hogyan kell makkot túrni és a makkra rácuppanni :D mert nekem meg az jön le az írásaidból, hogy kizárólag csak ahhoz értesz :)

asztalosani 2015.11.22. 09:17:09

@csakmotyogok:
ja és én sem vagyok dühös, csak racionális (veled szemben)

rikitikitévi 2015.11.22. 10:59:55

@asztalosani: " vaddisznók nevelhettek téged"
téged még azok sem - egy vadmalac hozzád képest kimondottan értelmes, szeretnivaló lény -.

kheiron 2015.11.22. 12:02:44

@asztalosani:

Nagyon jó, ez a széteső fogalmazás és a vagdalkozó személyeskedés teljesen beleillik a személyiségzavaros képbe!

Csak így tovább!

:-D

drontal 2015.11.22. 12:23:45

@csakmotyogok:

Nem vagyok én rád cuppanva,csak szúrja a szemem ez az indokolatlan és eltúlzott gyűlölködésed egy számodra és mindenki számára idegen emberről.Az itt kommentelők közül senki nem volt ott a rendelőben,senki nem tudhatja a teljes igazságot,ezen oknál fogva undorítónak tartom ezt a vak gyűlöletet,köpködést egy édesanya irányába.

De tovább megyek.Te minden posztnál ezt csinálod.Gyanítom,hogy utánozni szeretnéd @rest of boys:nem túlzottan emberbarát megnyilvánulásait,de ez neked valahogy másképpen sül el.Az ő kommentjein érezhető az iskolázottság a fogalmazását tekintve,de a tiédet olvasva valahogy egészen más jön le hiába erőlteted.Egy értelmes tanult ember nem dicsekszik folyton azzal,hogy neki vagy a családtagjainak mennyi és milyen iskolája van,ezzel szemben nálad ez egy kommentből sem maradhat ki.

És hogy miképpen jön ez ide? Úgy,ahogy a posztoló kislányának a plüssmackója,meg a posztoló kocsikulcsa.

csakmotyogok 2015.11.22. 12:40:08

@drontal: Az a te bajod, lépd át a hsz-em ha nem tetszik az igazság. Én ezentúl a tieid átugrom:)).Tuti a te nejed is ilyen hibbant tyúk azért véded,ezt, aki ide írta a förmedvényét. No, abban van hiba bőven,túl az okoskodáson és a tömény hülyeségen. Én mikor ilyen libákról olvasok, szégyellem, hogy nő vagyok. Dicsekszem???? Utánzom???
Te tök hülye vagy, de elférsz itt eszelős mellett:)).
Még 1. nem vagyok orvos, ezért elismerem ők okosabbak nálam, és tudom kik, akik hülyébbek nálam...Pl.te.
Mire az ember felnő és gyereke lesz ,ha érett személyiség tudja mibe szóljon bele, és miről okoskodjon. Ez a liba olyanba gágog bele ,amiről halvány gőze sincs és még arcoskodik is.
Kedvenc professzorom szavait idézem: „Szeretem, ha egy okos hülyéskedik,de mikor egy hülye okoskodik? „ No,ez a némber. az utóbbi kategória. S még valamit ajánlok figyelmedbe: Errare humanum est sed in errore perseverare stultum. A második felétől. Nem szégyen az:)

drontal 2015.11.22. 14:24:24

@csakmotyogok:

A páromnak nagy valószínűséggel a bokája széléig sem érsz fel ezzel a tudálékos,okoskodó,mérhetetlen rosszindulatoddal.Ő pont a te ellentéted.Fiatal,szép,intelligens,barátságos,jókedvű,jóindulatú.Sajnálhatod,hogy neked a felsoroltakból egy sincs.Tudtad,hogy a gonoszság és a rosszindulat elcsúfítja a hölgyeket??
Próbálj egy kicsit lojálisabb lenni az embertársaidhoz,nem mindig fekete-fehérben látni a világot.Hidd el jót fog tenni ennek a beteg lelkednek ami csak ezzel enyhíthető.Vagy ha ez nem megy, kérd meg az okos,művel,jóképű férjedet,hogy kezeljen napi háromszor orálisan és análisan felváltva.

drappa 2015.11.22. 14:51:48

@zellerlevél:

Mi és?
Mire vagy kíváncsi?

asztalosani 2015.11.22. 16:02:40

@drontal:

"kérd meg az okos,művel,jóképű férjedet,hogy kezeljen napi háromszor orálisan és análisan felváltva. "
XD

ilyenkor sajnálom hogy nem lehet a kommenteket like-olni :)

zellerlevél 2015.11.22. 20:37:04

@drappa: Miben változtat ez azon a tényen, hogy a felnőttek kommunikációs problémái miatt a gyerek rossz példát tanul?

drappa 2015.11.23. 14:50:30

@zellerlevél:

Kommunikációs problémának én azt nevezném amikor a Kolompár család kopogás nélkül beront a rendelőbe majd életveszélyesen megfenyegetik az orvost. Na,az kommunikációs probléma,azt a viselkedést az ő gyerekük viszi tovább ez biztos.De amikor egy anya percekig tűri,hogy az orvos ok nélkül megjegyzéseket tegyen rá,gorombáskodik a pár éves beteg gyerekkel majd ennek hangot adva számon kéri az elszállt orvost, az nem kommunikációs probléma.A rossz példa nem itt kezdődik.

rest of boys 2015.11.23. 15:18:43

@drappa: Nálam egyszer előfordult, hogy egy nagydarab kecsua törzsfőnökné a folyosóról ordította be a rendelőbe, hogy a farkamnál fogva rángat ki onnan, ha nem hívom be azonnal. A kidolgozott izmait látva féltem a következményektől, ezért megadtam magam a mának...
A beteget tisztelni kell, az akarata az szent, főleg ha övön aluli megjegyzéseket tesz és a dinasztiámat veszélyezteti.

rikitikitévi 2015.11.23. 17:03:08

@drontal: Egy kicsit sem szégyelled magad?

drontal 2015.11.23. 19:30:13

@rikitikitévi:

Nem,nem csillagom nem szégyellem magam.Annak kell magát szégyellnie aki egy számára ismeretlen Édesanyáról ennyi mocskot képes összehordani,gyakorlatilag teljesen alaptalanul.Ha valaki nem ért egyet a posztoló véleményével-ami nem tilos-azzal nincs is semmi baj.De amikor elkezdődik a sunyi,nick mögé bújt vérlázító szemétkedés,a poszt teljes kifordítása,sértegetés,majdnem hogy a posztoló lekurvázása,azt a lehető legnagyobb aljasságnak tartom.
Nagyon sajnálom ha nem egyezik a véleményünk,én így látom.

yogosan 2015.11.23. 20:00:23

@drontal:
Most nem olvasom végig az összes hsz-t de eljutott már a poszt addig,hogy a gyereket azonnal el kell tőle vetetni? (:D)

rikitikitévi 2015.11.23. 20:01:46

@drontal: Amit írsz, abban sok igazság - lenne, ha nem hiteltelenítetted volna el azzal a válogatott, kiméletlen, megalázó, útszéli szitokáradattal, amit @csakmotyogok: -ra zúdítottál.
Aki egyébként hozzád egy rossz szót sem szólt, csak eltért a véleménye a tiédtől.

yogosan 2015.11.23. 21:48:55

@rikitikitévi:

Akkor figyelmesebben olvasd végig a csevegésüket,de segítek ha akarod.Nem drontal volt az aki rálépett a gázra.

csakmotyogok 2015.11.23. 22:02:50

@yogosan: Drontal nem úriember nem férfi ,alja még az indiánok' sem ilyen prosztók, csak biológiailag számít férfinak, és ha egyetértesz vele te is.:)) Pont.

drontal 2015.11.23. 22:51:20

@yogosa@
:D Egyenlőre még egyik sem javasolta a gyermek védelembe helyezését,de ami késik az nem múlik.:D

drontal 2015.11.23. 23:19:27

@csakmotyogok:

Hófehérke!

Mindenki azt kapja ezen a blogon amit megérdemel.Az állítólag agyontanult agyaddal fogd már végre fel,hogy nem beszélhetsz mindenkivel úgy ahogy úri kedved tartja.Nem bunkózhatsz,nem hülye picsázhatsz,nem némberezhetsz,nem buta tyúkozhatsz,nem prosztózhatsz,nem tök hülyézhetsz,nem selejtezhetsz le idegen embereket akiket nem ismersz,Ők számodra idegenek!! Idáig fogtad?Ha viszont ekkora nagy a mellényed,hogy te mindenkivel szemben ezt megengedheted mert te vagy a jólmegmondom motyogok a praxisról,akkor viseld el az erősebb válaszokat.De nem is értem mit hisztizel?? Visszaolvastam egy pár részedre írt kommentet az elmúlt hónapokra visszavetítve ami aggasztó volt rád nézve,viszont engem igazol.Nem mindenkinek vagy a kedvence ahogy látom de még lehetsz, ha változtatsz azon az undorító modorodon.

Legyen szép az estéd és ne feledd:reggel,délben,és este váltogatott pózokban.Jót fog tenni a lelkednek, a hisztis korszakaidra meg egyenesen kitűnő terápia!!!

yogosan 2015.11.24. 13:49:41

@csakmotyogok:

Ha vennéd a fáradságot és visszaolvasnád a @drontal-al folytatott nézeteltérésedet a durva sértegetést te kezdted azzal,hogy a párjára tettél megjegyzést kétszer is.
Hogy nem helyénvaló akkor sem az ilyen válasz?-Igen,nem helyénvaló,mint ahogy az sem,hogy idegen nőket (és mindenkit)lehordasz mindennek.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása