Inkább lökjenek a villamos alá

2015.11.04. 05:28

84_big_1.jpgA minap bevitte a mentő az egyik ismerősömet, erre a belgyógyászatra pedig kérte ide ne. Hívott taxit és haza ment! Sajnos nagyon sok rossz tapasztalatom van erről az osztályról, lehet, csak egy ember pozícióját kellene megváltoztatni és jól működne minden! 

Tisztelt Praxis!

 

Őszinte leszek, az Édesanyámmal szinte majdnem így jártam, amikor mentem anyukámhoz látogatni, éppen a nővérke ordibált vele, folyamatosan leszedálták, pedig szepszissel került erre az osztályra...( a szepszis ebben a kórházban kapta meg egy vizsgálat alkalmával ) a betegek ápolták anyukámat, amíg nem értem vissza a kórházba. Sajnos hiába kéri ki bárki is a kollégái nevében az általánosítást, én is egészségügyi szakközépiskolát végeztem, és ha a családalapítás miatt, nem tudok egészségügyben dolgozni, hiszen nem fért bele a 12 órázás az anyai teendőimbe. 


Amikor a kollegina megtudta, hogy szegről végről az egészségügyben jártas vagyok, anyukám lett a kedvenc beteg... ez is csak idéző jelben amíg látogatni voltam. Vese betegként pl: a meg mért vizelet mennyiséget nem írta be másnap anyukámnak 6 ampulla vízhajtót adtak volna be, ha nem érek oda a vizitre és nem mondom, hogy amikor kiürítette a nővérke éppen 1.5 liter vizelete volt anyumnak! És sorolhatnám, az osztályon bűz, kosz, a tányérját levitték a konyhába, a mai napig várhatnám a nővért, hogy visszahozza. Még sorolhatnám, én még fényképeket is készítettem az egyik 92 éves néni ágyáról, aki napok óta nem tudott aludni, mert nyomta az ágy! Hiába szólt inkább benyugtatózták.

 


Aztán anyukámnak is inkább tapaszokat ragasztottak, mint meg vizsgálták volna mi is a baj, egy hatalmas decubitus alakult ki a keresztcsontjánál. Semmi hosszú napokig kértem, hogy kezeljék süket fülekre találtam. Aztán, jött a telefon a főorvos asszonytól, ezzel a kérdéssel...--- hova postázzuk az anyukáját?..... Ja letelt az 5 hét amit aktív osztályon tartható egy ilyen beteg... nem ők intézték, hogy ápolási osztályra kerüljön anyukám, nekem kellett. Felvetettem előjegyzésbe, de a mai napig senki nem hívott ez mind Júliusban történt. 

 84_big_1.jpg


Haza került anyukám, és egy volt munkahelyemen sikerült elintéznem, hogy felvegyék, mert nagyon rossz állapotban volt és kéz műtét előtt álltam nem tudtam gondozni anyumat.
A két kórház ég és a föld. Azonnal decubitus matracot kapnak azok a betegek, akik fekvők, amikor megérkeztünk azonnal kötözték a decuját, és az ápoló azonnal hívta az osztályos orvost, aki el volt hűlve a látványtól, hogy ki és miért adta ki az anyukámat, ha nem gyógyította meg, és miért nem intézett neki ápolási osztályt, hogyan engedhette haza?

 

 
Anyukám ezen az osztályon egy kicsit jobban lett, hiszen gondozták ápolták, evett is magától, de sajnos a decubitus által okozott szepszist nem élte túl! Itt hagyott örökre pedig még fiatal volt, és én is azt kértem a mentős unokatestvéremtől, és a rokonaimtól, ha ebbe a kórházba akarnak vinni, mert belgyógyászatilag ide tartozom, inkább lökjenek a villamos alá. De én ide nem!  A minap bevitte a mentő az egyik ismerősömet, erre a belgyógyászatra pedig kérte ide ne. Hívott taxit és haza ment! 

 


Sajnos nagyon sok rossz tapasztalatom van erről az osztályról, lehet, csak egy ember pozícióját kellene megváltoztatni és jól működne minden!

 


Sajnálom, hogy ilyen hosszúra kerekedett, és nem az összes megalázó, dolgot írtam le! 
Sajnos ez a történet igaz, és nagyon sok tanúm van, és sajnos a betegjogi képviselőnek hiába írtunk, válasz sehol, állítólag nem kapta meg a levelet! 
Itt kell elnézést kérnem, ha valaki úgy érzi általánosítva lett, nem szándékos, nekem ezzel az osztállyal van problémám!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.11.04. 07:39:40

ha a betegjogi képviselő monogramja M.A. akkor légy oly kedves mielőbb felvenni felem a kapcsolatot privátban.

asztalosani 2015.11.04. 08:07:37

@asztalosani:
felem-velem (telóról vagyok)

Mr.Wario 2015.11.04. 20:16:30

Csak én nem látom, hogy melyik kórházról van szó (a pozitiv kórház sincs megnevezve)..ez így eléggé..hát hm.

lavór 2015.11.04. 20:33:17

@Mr.Wario:

A képen a Péterffy van.

lavór 2015.11.04. 20:33:17

@Mr.Wario:

A képen a Péterffy van.

eff 2015.11.05. 13:31:56

Nagyon felhúzott ez az írás, pedig a címe alapján érdekesnek tűnt.
Nem derült ki, hogy melyik kórházról van szó, és a szöveg tele volt az olvasást nehezítő nyelvtani hibákkal. Nem vagyok egy "nyelvtan náci", de minek ír valaki, ha ennyire nincs tisztába az alapvető szabályokkal???

vincze szandra 2015.11.08. 22:17:04

Nevetséges az aki védi az ezeket a nővéreket mert nem üvőltünk beteggel és főleg nem akkor ha a kórház is hibás a megbetegedésében! Fiatal korom ellenére túl vagyok 3 súlyos műtéten! 2 külön kórházban végezték de mégsem tudok rosszat mondani! Sőt utoljára mikor bent voltam nagyon oda figyeltek rám, óránként jöttek és néztek hogy minden rendben van e? Ha nem is óránként de 3 óránként biztos! Kedvesek és türelmesek voltak! Mondjuk nem a Péterffyről beszélek hanem a Kékgolyóról de ott vannak a szörnyű sulyos betegek és ott mégis állandóan figyelnek a betegre! Hozzáállás és a vezetőség kérdése!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 00:15:30

@eff: ideges, kapkodva ír (talán mobilról), kézműtét előtt áll, mint írta, tehát egyébként is nehezen ír, ha jól sejtem, esetleg diszlexiás, rosszul lát (újabban én is rengeteg helyesírási hibát vétek pusztán a rossz szemem miatt, ha mobilról írok, ahol nincs helyesírás ellenőrzés) és még sorolhatnám. De mindettől függetlenül miért ne írhatna valaki, aki képtelen megtanulni a helyesírást? Ez nem az édesanyanyelvünk.blog.hu...

Péterffy-ben egyszer jártam, ambulancián, megbeszélt időpontban, majd egy vagy két órányi várakozás után eljöttem. A kedves doktornő mintha elfelejtette volna, hogy betege van időpontra. :(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása