Bunkó helyettesítő orvos

2015.09.10. 06:00

why-is-my-physician-so-angry2.jpgAmikor bejutott hozzá a barátnőm, vele is bunkó módon viselkedett. Miután elmondta, hogy lázas és mik a panaszai, első körben megjegyezte, hogy nem látszik betegnek (mert ez ugye csupán látszat kérdése), másodsorban nem írt fel semmiféle gyógyszert. Még egy nyamvadt köptetőt sem, annyit mondott, igyon teát és kész.

Tisztelt Praxis!

 

Orvoshoz mentünk augusztus végén, mert a párom elkapott valamit. Köhögés, láz és minden, ami kell. Elég sokan estek ebbe bele a környezetünkbe, kollégák, barátok, lehet, hogy máris járvány van? A lényeg, hogy nem tudott bemenni a munkahelyére, ezért mindenképpen le kellett vinnem a háziorvoshoz, egyrészt a gyógyszerek miatt, másrészt ugye a táppénz miatt is azonnal be kellett jelentkezni.

 

A gond azzal volt, hogy a háziorvos szabadságon volt, ezért egy helyettesítő hölgyhöz kerültünk, aki nem állt épp a helyzet magaslatán, sem emberileg, sem orvosilag, úgy gondolom. Már várakozás alatt kiderült, hogy nem lesz egyszerű a helyzet, mert minden egyes beteggel pokrócként bánt. Csapkodta az ajtót, amikor ki-kinézett, és nagyon csúnyán nézett mindenkire.

 why-is-my-physician-so-angry2.jpg

Amikor bejutott hozzá a barátnőm, vele is bunkó módon viselkedett. Miután elmondta, hogy lázas és mik a panaszai, első körben megjegyezte, hogy nem látszik betegnek (mert ez ugye csupán látszat kérdése), másodsorban nem írt fel semmiféle gyógyszert. Még egy nyamvadt köptetőt sem, annyit mondott, igyon teát és kész. Nem küldte laborba, nem nézte meg a torkát, semmi. És a hangnem olyan volt, mint egy munkatábor felügyelőjének stresszesebb munkanapján.

 

Nem nagy dolog az egész, a barátnőm azóta jobban van, de mondjuk a másfél hetes otthoni gyógyulás idejét talán kissé lecsökkentette volna, ha esetleg pár perc figyelmet szán rá a doktornő és megvizsgálja, netán felír valamit. Szóval elvégzi a munkáját, amiért fizetik. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy elvárás volna, ha mégis, akkor én kérek elnézést. Mindenki nehéz anyagi helyzetben van, senkit sem becsülnek meg, mégsem mindenki teheti meg, hogy a munkáját félvállról vegye és még emberi hangnemet se üssön meg.

 

Megjegyzem, alapvetően nincs bajom az egészségügyi dolgozókkal, sokan erőn felül teljesítenek, de épp az ilyen oda nem való egyének rontják a többség renoméját. Nem tudom, mi a megoldás, az ilyen orvosnak nem való személyek kiszűrésére, de nem ártana valamit lépni a többség érdekében.

 

Üdv,

 

B

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.09.10. 08:27:16

"Orvoshoz mentün__K__ augusztus végén, mert a páro___M___ elkapott valamit."

"A lényeg, hogy nem tudott bemenni a munkahelyére, ezért mindenképpen le kellett vinn__EM__ a háziorvoshoz, egyrészt a gyógyszerek miatt, másrészt ugye a táppénz miatt is azonnal be kellett jelentkezni."

"A gond azzal volt, hogy a háziorvos szabadságon volt, ezért egy helyettesítő hölgyhöz került__ÜNK__"

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL
hány éves a barátnőd, hogy vinned kell az orvoshoz?????
4?

"Amikor bejutott hozzá a barátnőm, vele is bunkó módon viselkedett. Miután elmondta, hogy lázas és mik a panaszai, első körben megjegyezte, hogy nem látszik betegnek (mert ez ugye csupán látszat kérdése), másodsorban nem írt fel semmiféle gyógyszert. Még egy nyamvadt köptetőt sem, annyit mondott, igyon teát és kész. Nem küldte laborba, nem nézte meg a torkát, semmi. És a hangnem olyan volt, mint egy munkatábor felügyelőjének stresszesebb munkanapján."

miért nem tette helyre?
miért nem lehet ilyenkor visszaszólni? nem értem.

"Mindenki nehéz anyagi helyzetben van, senkit sem becsülnek meg, mégsem mindenki teheti meg, hogy a munkáját félvállról vegye és még emberi hangnemet se üssön meg."

tévedsz. az orvos megteheti.

"de nem ártana valamit lépni a többség érdekében."

neked is jogodban áll lehet tüntetést is szervezni a normális egészségügyért, a betegjogokért... mert ez egyre rosszabb lesz!
ne várj másra, mert legközelebb a szüleid, a gyereked, vagy éppen te kerülsz sorra.
és az is könnyen előfordulhat hogy a töketlenkedésük során kicsúszol a "gyógyítható" időkeretből...

she_wolf 2015.09.10. 10:04:50

@asztalosani:
Hiába, te nem tudsz átlépni önmagadon:(
Honnan tudod, hogy milyen állapotban volt beteg?
Mi közöd van neked ahhoz, hogy valaki egyedül, vagy kísérővel megy-e orvoshoz?
És mi közöd van a barátnő életkorához?
Ma reggel semmi értelmes nem tud kijönni belőled, pihenj inkább!

Teljesen jogosnak tartom a poszter felháborodását, mert egy fizikai vizsgálat, és egy labor kijárt volna a betegnek. És persze a normális hangnem is. Beteggel nem kellene bunkózni, mert nem jókedvében van ott. Ha pedig esetleg járvány, vagy ahhoz közeli helyzet van, akkor a statisztika miatt sem mindegy hogy mi a diagnózis, és az hogyan került megállapításra.

Ez de aranyos: "tévedsz. az orvos megteheti.":) De tényleg! Rommá röhögtem magam rajta. Nem, az ovos sem teheti meg! Egyedül te teheted meg, hogy úgy beszélj idegen emberekkel, mintha a seggedből rángattad volna ki őket! Undorító vagy.
Emeld fel a lottyadt segged, és ülj ki a parlament elé tüntetni! Mutass példát ahelyett, hogy itt vergődsz.

asztalosani 2015.09.10. 10:52:50

@mig54:

"Honnan tudod, hogy milyen állapotban volt beteg? "
nem tudom, mert nem voltam ott.
de ha sz*r állapotban van, akkor ÉRTELMES ember nem viszi a háziorvoshoz, hanem MENTŐT hív (vagy beviszi az sbo-ra), tehát annyira szar állapotban nem lehetett.
(már megint nem tudsz gondolkodni)

kettő: az orvos is megállapította, hogy nem látszik betegnek
(mi van veled mig? csak nem meghazudtolsz egy orvost itt a praxison, hogy mit látott??)

három: háziorvoshoz általában 18-60 éves korig egyedül jár az ember, nem kísérővel. az más kérdés ha új a HO vagy a KO.

" Mi közöd van neked ahhoz, hogy valaki egyedül, vagy kísérővel megy-e orvoshoz?"
leírta, publikálta, így közöm van hozzá.
így járt.

" És mi közöd van a barátnő életkorához? "
baromira életképes lehet, ha
1. nem tudja felismerni, hogy beteg,
2. hogy mit kell ilyenkor tenni (lemenni az orvoshoz, gyógyszert + táppénzért), és a szájába kell rágni
3. mindezt nem tudja felnőtt létére önállóan végigvinni
kíváncsi vagyok rá, hány éves! És téged mit zavar???

4. AZ IS ÉRDEKES, HOGY IDE IS A BARÁTJA ÍRT HELYETTE. NINCS KEZE A BARÁTNŐNEK, VAGY MI A FENE??? PEDIG AUGUSZTUS VÉGE ÓTA A BARÁTNŐNEK LETT VOLNA RÁ IDEJE (MIVEL TÁPPÉNZEN VOLT) ÉS LEHETŐSÉGE IDE ÍRNI. DE NEM. RÖHEJ. SZÁNALOM.

"egy labor kijárt volna a betegnek"
hülye vagy!
orvosi és egészségügyi végzettség nélkül osztod már megint a hülyeségeidet.
nem szokták mindig laborba küldözgetni a beteget, amikor lemegy a HO.-hoz.
ezt egy 6 éves is tudja.

szánalom a köbön, hogy a barát által feltételezett fertőzéssel a ho-hoz viszi és ott ülnek órákig a többi beteg között, hogy had fertőződjön meg más leromlott egészségügyi állapotú beteg is. (ha az én tehenem megdöglött dögöljön meg a tiéd is címszó alatt, tipikus magyar mentalitás) ehhez már csak gratulálni tudok.

"Ez de aranyos: "tévedsz. az orvos megteheti.":) De tényleg! Rommá röhögtem magam rajta. Nem, az ovos sem teheti meg! "

már megint tévedsz, és megint hülye vagy: nem látod az erdőt a fától.
megteheti.
megint csak gondolkoznod kellene: ha NEM tehetné meg, nem születnének ilyen posztok, mert nem történnének meg ilyenek.

köszi az érdeklődésedet, tájékoztatlak hogy mini közvélemény-kutatás eredménye (23 férfi bevonásával) a seggem kapcsán az , hogy nem lottyadt, hanem kerek, feszes, harapnivaló és szexi. amit te nem mondhatsz már el a tiédről :P

emlékeztetnélek, hogy a te érdeked is hogy tüntess a jobb egészségügyért: ugyanis te közelebb jársz ahhoz az életkorhoz, amire már azt mondják: minek beléd a tb támogatás, minek műtsük meg, minek lássuk el? ülj ki az árok szélére és pusztulj. (ezt nem bántásból írom, hanem mert ez az igazság, sajnos)

she_wolf 2015.09.10. 11:46:56

@asztalosani:
Akkora idióta vagy, hogy a fal adja a másikat:(
De tényleg! Mentő, meg SBO egy egyszerű, lázas állapothoz, amikor egy tökéletesen leírt stroke-hoz is úgy kell mentőt könyörögni? SBO? Ahol nem öt, hanem huszonöt, vagy többször öt beteget fertőzhet meg valaki? Te nem vagy százas:(

Elmegyek a háziorvoshoz (a férjem pedig elkísér, mert aggódó, védelmező típus, én pedig nagyon legyengültem), az orvos megvizsgál, és szükség esetén laborba küld, hogy igazolják vagy cáfolják a vélelmezett diagnózist, vagy esetleg a kapott eredmény indikálhat egyéb szakorvosi vizsgálatot is. Ennek megléte után szükség szerint receptet kapok, a gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt levadászom (illetve a kísérőm levadássza) a patikában, és otthon ápolunk engem. Ennek végeztével felülvizsgálat (amennyiben visszarendeltek), ahol a háziorvosom megállapítja hogy én is jól vagyok, és a helyettesítő kolléga is jól végezte a munkáját.
Slussz!

Az agymenésed pedig válaszra sem méltó, csak a tőled megszokott ostobaságok, ordító egér stílusban:( A seggedet méltató leírásod offtopik cucc, és a kutyát sem érdekli:P
Ja, egy valamit azért kiemelnék:
"nem tudom, mert nem voltam ott.
de..."
Nincs "de"! Pont.

defné 2015.09.10. 13:20:36

@asztalosani:

"szánalom lenne a köbön" ha valaki egy feltételezett fertőzéssel (köhögés,láz rossz közérzet) a háziorvoshoz megy?

-Már bocsáss meg asztalosani de te hova fordulsz ha ilyen jellegű tüneteid vannak? A SBO-ra,vagy a szemészetre?

:D :D (sírva röhögő smile)

zünüke 2015.09.10. 14:16:07

Szerencséje volt a poszter barátnőjének,hogy nem tüdőgyulladása volt mert azon a meleg tea bizony nem sokat segít.
Egyébként egyszer én is jártam hasonló szituban.Rossz közérzet,láz fel-le,köhögés stb. Elmentem a körzetihez aki szintén betegszabadságon volt,így a helyettesítőjéhez kerültem.Ő megvizsgált-azt nem mondom,hogy nem-de egy recept nélkül is kiváltható gyógyszert írt fel,amitől semmivel sem lettem jobban az elkövetkezendő 4 napban sem.Visszamentem a rendelőbe,szerencsémre már az én dokim rendelt aki rögtön antibiotikumot írt fel és köptetőt,amitől 2 nap alatt kezdtem rendbe jönni.

Azt viszont nem értem,hogy miért "bűn" az ha valakit a párja elkísér az orvoshoz?

she_wolf 2015.09.10. 14:53:21

@defné:
Mentőhelikoptert hív:)

she_wolf 2015.09.10. 15:14:19

@zünüke:
"Azt viszont nem értem,hogy miért "bűn" az ha valakit a párja elkísér az orvoshoz?"

Talán azért, mert őt nem kíséri el senki a 23-ból. Szegényt:(
Ezen a huszonhármon azért elgondolkodtam:)

asztalosani 2015.09.10. 17:44:36

@mig54:
"Ezen a huszonhármon azért elgondolkodtam:) "
mindenki magából indul ki, említettem ezt egyszer ma már.

asztalosani 2015.09.10. 17:53:49

@zünüke:
"Azt viszont nem értem,hogy miért "bűn" az ha valakit a párja elkísér az orvoshoz? "

nem az a baj hogy elkísérte, hanem amiket ez mellé még leírt ÉS ahogy itt előadja magát.
nem is értem ha nem őt baszogatták, és a másik fél fiatal, akkor miért mászik bele a másik életébe és teregeti itt a praxison ki a szennyest.
v.ö.: tök más ha egy 80 éves nagymamát a fia / unokája elkíséri akivel paraszt az orvos , majd bill-et ragad és megírja ide a praxisra (mert pl. nagymama már nem lát jól,nem tud gépelni, vagy nem ért az internethez) . , mint az ha valaki 20-30 között van és azt csinálja mint a fenti posztoló. mintha neki nem is lenne önálló élete, rátelepszik a másikra (na majd én elintézem neked, meg azt csinálod amit mondok ) + egy életképtelen barátnő akinek úgy kell külön megmondani, hogy ha beteg akkor húzzon le az orvoshoz gyógyszerért és táppénzes papírért cöcöcöcö.... ennyire igénytelen lenne a "barátnő", hogy nem tudja: ha beteg mi a dolga??? jaj istenkém mi lesz ha lesz gyereke, vagy gyerekük??? 3:)

egy helyettesítő orvos nem szívesen ír fel vényköteles gyógyszert, mert nem ismeri a beteget és annak élettörténetét, szerintem ez is köztudott dolog.

másrészt: gondolom veled azért volt normális az orvos mert nem "díszkísérettel" érkeztél a rendelőbe, ne adj isten a kezelőbe... 3:)

asztalosani 2015.09.10. 18:02:09

@defné:
felemelném a telefont tárcsáznám a HO-mat és az asszisztensének elmondanám hogy mi a bajom majd hozzátenném, hogy fertőző betegségre gyanakszom, ezért szeretnék a rendelés legvégére időpontot kérni (hogy ne fertőzzek össze senkit), amennyiben az lehetséges. (nálunk van ilyen)
- ha nem lehetséges, és ha jó idő van akkor szólnék az asszisztensnek, hogy kint leszek az orvosi rendelő előtt és várok (nálunk ez megoldható: van pad, van lépcső: sorra kerülés előtt két emberrel kijön és szól, hogy hamarosan te jössz.)
- vennék egy szájmaszkot kemény 20 magyar forintért és nem szégyellném felrakni,miközben 6000 percet várok 2.000.000 beteg között a rendelőbe

egyéb kérdés? :-)

miért te mit tennél? berongyolnál és direkt összeprüszkölnéd a várót 3:) , hogy az után aki ott van annak minimum 3 hétig szaporája legyen 3:) 3:) miközben küzd saját betegségével is? 3:)

she_wolf 2015.09.10. 19:19:19

@asztalosani:
De hiszen pontosan ez az! Magamból indultam ki!
Nem jött össze 23 férfi. Rettenetesen szégyellem magam.
(...mini közvélemény-kutatás eredménye (23 férfi bevonásával...))"
És mindezt a célzott érdeklődésem nélkül, grátisz toltad. Mondom, hogy idióta vagy.
Meg ezek után lenne még jelzőm, de nem írnám le, megkockáztatva, hogy Despotánál kihúzzam a gyufát.
(De azért remélem tudod, hogy ezek után minek tartalak? Még akkor is, ha nem voltál meg mind a 23-nak. Bár ezek után ki tudja, ha ez csak egy "mini" felmérés volt:D)

A másik két hozzászólásod szintén hozza a szokásos színvonalat, ezek szerint nem pihented ki magad. Ja, a helyettesítő orvos is tud olvasni, és a számítógépben minden ott lapul. Néha még az is, aminek nem kéne.
Én is végeznék egy mini közvélemény-kutatást az itt néha kommentelő orvosok között, hogy melyikük lenne szívesen a háziorvosod, de borítékolom az eredményt.
Nagyon becsüld meg az orvosodat!

defné 2015.09.10. 19:59:14

@asztalosani:

"...vennék egy szájmaszkot kemény 20 magyar forintért és nem szégyellném felrakni,miközben 6000 percet várok 2.000.000 beteg közt"

-Ja,és a körzetinek/asszisztensnek is vinnék egy egyszer használatos komplett vegyvédelmi kezeslábast amihez csizma és fejvédő is tartozik.Megkérném az asszisztenst,hogy szíveskedjen ő is beöltözni,és ha egy mód van rá ürítse ki az egész épületet az időpontom előtti percekben.Valahogy így nem?

Most nem mondod komolyan,hogy ilyen felhajtást csinálsz amikor elkapsz valamit,és a körzetihez indulsz?

yogosan 2015.09.10. 22:11:50

@asztalosani:

Nem helyette írt a barátja,hanem a barátja írta le a sztorit.A kettő nem ugyanaz,de végül is édes mindegy a lényeg az,hogy a ho. egy jó nagy bunkó volt.

she_wolf 2015.09.10. 23:07:56

@defné:
Ő nem indul a körzetihez. A körzeti induljon őhozzá (lábhoz, szolga, esküt tettél!), természetesen rendelési időben:) Felcsapja a kék nénót a kocsija tetejére, és rohan ancikához. Mert náluk ilyen is van. Szerintem.

she_wolf 2015.09.10. 23:18:19

@yogosan:
Mondhatni, hogy néhány kivétellel szinte mindig egy hozzátartozó, vagy kísérő írja le a történeteket, nem az, akivel éppen megesett.

asztalosani 2015.09.11. 07:56:52

@mig54:

te el vagy tévedve. nem kicsit, hanem nagyon!
hülyegyerek, mocskos a fantáziád.
hiányod van?
mivan?
thempus nem kezelget mostanság???
de látom nyuggerként arra ráérsz, hogy itt osztogasd a hülyeségeidet, mert normális ember már nem szól hozzád, neked meg muszáj lefoglalni magadat!

minden rosszullét esetén vérvétel????
tegnap óta ezen röhögünk!!!!
ez a beszólásod megy a többi idióta balf@szságaid mellé!
hülye vagy, és az is maradsz!
:D

asztalosani 2015.09.11. 08:03:38

@yogosan:
az még hagyján lenne, ha helyette írta volna le (pl.: nem írták volna ki táppénzre így nincs ideje a csajának...stb.), de amit előtte csinált? az szánalmas és már pszichológiai eset.
(lsd.: amit már 3x is leírtam!)
mintha a barátnője 3 éves szinten lenne... XD
erre meg csak 2 szót írok: Darwin :D vagy megrontás (lehet választani)

de áruld már el nekem:
szerinted:
1. mit akar elérni ezzel a poszttal?
2. mit hisz, hogyha ide leírja, akkor mi fog történni????

she_wolf 2015.09.11. 09:56:55

@asztalosani:
Harmatos szép jó reggelt beléd is!
1; Nincs hiányom. (Illetve van, Na.-ból szokott kevés lenni a szervezetemben, de igyekszem növelni a bevitelt.)
2; Tempus-Anh-t (így, "h" nélkül) leveheted a mocskos szádról, szerencséd, hogy szarik a blogra, no és rád is.
3; Honnan veszed, hogy nyugdíjas vagyok? Legfeljebb a koromat ismerheted, mert publikussá tettem.
4; Sokan eltűntek sajnos, és aki nem szól hozzám nyilvánosan az azért teszi, mert nem akar konfrontálódni. Veled. Tőlem meg szokták kérdezni, hogy miért nem hagyom figyelmen kívül a hülyeségeidet, de én már csak ilyen vagyok. Azért a kapcsolataim megmaradtak. És tudod, az az igazság, hogy inkább ne szóljanak hozzám, mint olyanokat írjanak nekem, mint például mostanában neked. Jut eszembe: a te holdudvaroddal mi történt? (Persze lehet, hogy te magad vagy a saját holdudvarod.) Látod, bogaram? Csak én foglalkozom veled. Hálás lehetnél.
5;"minden rosszullét esetén vérvétel????"
Figyelj, mit írtam korábban!:
"...az orvos megvizsgál, és szükség esetén laborba küld,..."
Minden szó megvan?
6; Röhögünk? Így, többes számban? Rendkívül sajnálatos, hogy ennyi örömforrás van csak az életedben. A praxisra írt cuccot vitatjátok meg egymással? No meg az is sajnálatos, hogy ezek szerint több hozzád hasonló hülye van még a világon.
7, Bár nem neked írtad, de "...már pszichológiai eset."
Rendben. Ezek szerint ma már néztél tükörbe. Mosakodtál is már? Rima.

yogosan 2015.09.11. 12:56:18

@asztalosani:

Mit csinált a poszter előtte? Semmit.Leírt egy sablon történetet,miszerint a barátnője egy vírust összeszedve állati szarul érezte magát és felkeresték a háziorvost aki éppen nem volt ott.Az orvos nem vizsgálta meg (pedig azért illene)gyógyszert sem írt fel,gyakorlatilag felesleges volt odamenni-ezért. Nem értem hol itt a fene nagy probléma? Neked az jön le,hogy a barátnője a poszternek 3 éves szinten lehet? Miért? Egy szóval nem ír a barátnőről semmit,se rosszat sem jót kizárólag annyi említést tesz róla,hogy nem érezte jól magát,felkeresték a körzetit aki nem foglalkozott a panaszaival,és elég rosszkedvében találták.Ennyi a történet.
Gondolom ezzel a poszttal semmi különöset nem akar elérni,illetve annyit mint sok más posztoló aki ideír egy egy történetet.

yogosan 2015.09.11. 13:10:10

@mig54:

Mint ha egy nyári emlék jönne vissza,amikor egy anyuka leírta,hogy a gyerek a meleg hústól elcsapta a gyomrát,az orvos meg kétféle hasfogót írt fel akkor amikor már nem volt rá szükség.
A poszt közepétől akkor is csak a gyalázkodás ment egyesektől teljesen alaptalanul.

she_wolf 2015.09.11. 13:43:22

@yogosan:
Valami rémlik, de már nem emlékszem pontosan. Ha az észérvek elfogytak, jön a gyalázkodás. Posztert, beteget, orvost, egymást, ki-ki vérmérséklete (no és persze "lieblingje") szerint. Most éppen az a probléma, hogy a kísérő írta meg a történetet. Mintha ez először esett volna meg a Praxis történetében:)
Nyáron meg az, hogy micsoda dolog az, hogy egy kiskölök rögtön betol két szelet frissen sült húst, és akkor az a gyerek biztosan dagadt, tespedt, meg mit tudom én már, milyen jelzőket kapott, anyuka nemkülönben.
Ott a gyógyszerfelírási szokásokat firtatta a poszter, itt a vizsgálat hiányát rótta fel. Mindkettőt jogosnak vélem.

asztalosani 2015.09.11. 19:38:17

@yogosan:
kérdéseimre a válasz hol marad?
mert most annyira szépen elkezdtél valami másról beszélni hogy azt már tanítani kellene...

asztalosani 2015.09.11. 19:44:50

@mig54:
"Röhögünk? Így, többes számban? Rendkívül sajnálatos, hogy ennyi örömforrás van csak az életedben. A praxisra írt cuccot vitatjátok meg egymással? "

aha, így többesszámban, és csak a te segghüle elmebeteg hozzászólásaidon.
képzeld tegnapelőtt kb. 200-an egyszerre, mert szünetben kitettük projektorra amiket írtál volt ám kacagás. :) volt akinek a kaja is kiesett a szájából ahogy olvasta a kommentedet

ja!
és amúgy azután jött oda jó pár pasi, és a fülembe súgta , hogy még mindig szexi és formás a fenekem, amit te már nem mondhatsz el a tiédről :D te meg a mocskos fantáziáddal meg nem tudom mit hittél, de mindenki saját magából indul ki, ribikém

yogosan 2015.09.11. 21:39:01

@asztalosani:

A kérdéseidre a válasz:

1. Mit akar elérni ezzel a poszttal?-kérded.
-Semmit.Szerintem semmit,mint ahogy nagyon sok ide kommentelő semmit nem akart elérni,csak megosztotta a vele történteket.

2.Mit hisz,hogyha ide leírja,akkor mi fog történni???
-A válasz ua.mint fent.

Viszont te is válaszolj,mert te is elkanyarodtál attól amit én kérdeztem.

1.Mit csinált a poszter "előtte"? Ismétlem szerintem semmit.
2.Miből szűröd le azt,hogy a barátnője 3 éves szinten lehet?
3.Milyen szennyest teregetett ki a poszter,hiszen semmit nem írt a barátnőjéről, és a kapcsolatukról sem.Hol van itt szennyes teregetés? Igazán nem értem.
4.Mivel "mászott bele" és mivel "telepedett rá" a partnere életébe/életére? Az "rátelepedés" lenne ha valaki a partnerével történt negatív dolgokra felháborodik,és megossza egy nyilvános fórumon?

asztalosani 2015.09.12. 07:46:51

@yogosan:
már ezekre a kérdésekre legalább kétszer leírtam a választ, de csak neked (most utoljára):

1. pl.:
-"orvoshoz mentÜNK",
nem ő ment, hanem a barátnője ment csak orvoshoz, ő csak kísérte. remélem mikor szarik a barátnője (bocsika), akkor is kiírja a FB-ra azt hogy: szartunk. fenséges többes ugye-ugye?

-"le kellett vinnem a háziorvoshoz"..stb.
én a szemetet szoktam levinni, nem a páromat, családtagomat, ismerősömet... :D
meg az ilyen fajta elszólások vannak benne dögivel

2. 1. mert nem ő írta le, hanem helyette a barátja. újból hozzáteszem, ha 80 éves lenne és az unokája írna ide a praxisra, az megint más, mint egy 20-30(?)-as, vajon mennyire is lehet "életképes" egy ilyen beállítottságú, életfelfogású "izé".
bjk-t, ántsz-t...stb. is csak az keresheti fel aki közvetlenül a sérelmet elszenvedte. szóval ne értem miért vagy kiakadva azon, ha azt mondom ez így nem korrekt senkivel szemben sem. (veled szemben sem. lsd. lentebb)
2. ennyire nem önálló a barátnő, hogy őt (1) külön le kell vinni, (2) nem mert visszaszólni az orvosnak, illetve (3) nem mert írni a praxisra önállóan??? ez valami vicc???
3. ha én párkapcsolatban élek, és ha velem történik valami amit bárkinek is elmesélek, fenntartom azt a jogomat, hogy ha akarom akkor majd én publikálom (akár név nélkül)a médiában. máskülönben ez pletykának minősül. nem is értem hogy veheti valaki ehhez a bátorságot: ráadásul úgy hogy a fele történetet meg sem ismerhettük, mert ugye a pletykagép a történet felénél (aka orvosnál) bent sem volt, így hiteltelen az egész sztori. ha meg a barátnő is egy 3 éves szinten adta elő a baját az orvosnak, idézem : "köhög, lázas meg minden..." akkor bocs, de megértem az orvos reakcióját, sőt hozzáteszem én kiírás nélkül zavartam volna vissza a munkahelyére... 3:)

3. u.a mint a fenti kettes pont

4. igen. lásd a kettes pontot, azzal a kiegészítéssel, hogy olvasd el még egyszer figyelmesen hogy HOGYAN ír a poszter. ;)

csak neked:
-normális ember 8-17-ig dolgozik.
-egy normális HO 8-17-ig rendel.
-egy normális párkapcsolatban mindkét fél dolgozik általában 8-17-ig, ha meg nem akkor meg alszik mert éppen éjjeles volt.
- egy normális ember ha nem a halálán van akkor el tud menni önállóan is a HO-hoz, ha meg nem akkor mentőt hív, vagy taxival beviteti magát az SBO-ra...
- egy normális FELNŐTT FIATAL nem viteti le és kíséreti be magát az orvoshoz, mert tudja jól, hogy sokan vannak, kevés az ülőhely, megbetegítheti ezzel a párját... baromi jó szokott lenni az is amikor magánorvoshoz mész időre, van 50 ülőhely, mikor időpont előtt megérkezel 5 perccel, akkor tele van már a váró, nemhogy leülni nem tudsz (hozzáteszem BETEGEN), hanem még bemenni sem a váróba (a kísérők jelenléte miatt), így rendelő elé (ami hideg) kényszerülsz (betegen) , aztán kiderül 1/2-1 óra múlva, hogy egy embert 4-en -5 en kísértek... te meg kifizeted azt a díjat is amit a másik ül, a fűtésdíjat meg miegymást... közben összeszedsz egy fincsi vesemedencegyulladást, tüdőgyuszit, sőt...

abszolút megértem miért vannak az orvosok kiborulva a kísérőktől, főleg ha egy embert minimum egy másik kísér. kinéz a rendelőből azt látja hogy vannak 100-an (pedig csak 33-an vannak) , szerintem neked is eldurranna az agyad.

Dikusz 2015.09.12. 12:21:01

Biztos vagyok benne, hogy a posztoló a valóságot írta le. Ez így működik, amikor a saját háziorvosa szabadságon van. A helyettesítő orvos általában a saját betegei mellett a kollégája betegeit (és viszont) is ellátja. Ez általában dupla beteglétszámot jelent. Azért én azt elhiszem, hogy nem mindig van energiája (ideje sincs rá), akár a rendelési idő felénél is minden beteghez mézes-mázosnak lenni. Ebben a blogban volt már arra is példa, amikor az volt a baj, hogy az orvos mogorva és barátságtalan volt, más esetben voltak akik azt mondták nem érdekli milyen pokróc modora van, csak gyógyítsa meg őket. Kétségtelen, sokszor az embernek betegként könnyebb elviselni a bajt, ha türelmesebbek, de erre nincs mindig idő.
Saját példánkból kiindulva, ha tudom, hogy a háziorvosunk szabadságra megy, akkor, ha szükségünk van receptre, felíratom vele még időben, hogy a helyettesítő háziorvost ne terheljük pluszban. Ha mégis a helyettesítőhöz kell menni, akkor sincs gond, de tudomásul kell venni, hogy esetleg megnő a várakozási idő. Érkezési sorrendben fogadják a betegeket, nincs különbség téve a saját beteg, és a másik orvoshoz tartozók között. Ha nincsenek sokan, akkor sincs 10 percnél több idő egy betegre az általánosan 4 órás rendelési idő alatt. A többi négy órában pedig a fekvőbetegeket látogatják. Volt olyan, hogy a háziorvosunknak influenzás időben a rendelési ideje alatt hetven betege volt, azt sem tudták hol áll a fejük.
A poszthoz még: a leírtak alapján a posztoló barátnője másfél hétig betegállományban volt, azért általában a háziorvosok valamilyen diagnózis megállapítása, vizsgálat nélkül ritkán írnak ki táppénzre. Ha nem kapott gyógyszert, nem biztos, hogy rosszul járt, mivel anélkül is meggyógyult a beteg, nincs mindig szükség antibiotikumra. Én általában ha köhögök, megfázom, esetleg némi lázam van (szerencsére ritkán fordul elő), forró citromos-mézes teát szoktam inni. Ahogy mondani szokták, gyógyszerrel két hét, gyógyszer nélkül tizennégy nap a lefutási idő.

drontal 2015.09.12. 13:33:34

@asztalosani:

Most elmondok neked valamit ami a közvetlen közelemben zajlik nap mint nap,pontosabban a közvetlen szomszédságomban (társasházról van szó)

Négy éve a szomszéd lakásba költözött egy fiatal pár vidékről.A lakást nem bérlik tulajdonosokként költöztek be az akkor igen csak lepusztult állapotú ingatlanba.Négy kerek éve nap mint nap látom,hogy ez a fiatal pár sülve-főve,éjjel nappal (kivétel amikor dolgoznak)együtt vannak.Talán a négy év alatt kétszer láttam őket külön-külön elmenni itthonról (mondom a meló kivételével)azt is csak pár órára.A lakás gyönyörűen meg lett csinálva,persze cigi nincs bent,kijárnak bagózni az ajtó elé...de még azt is együtt teszik.A társasház közgyűléseire is mindig együtt érkeznek,az ezzel kapcsolatos véleményük is minden esetben egyezik.Tehát nem akarok itt litániát írni a szomszéd pár mintaértékű együttéléséről,de én biztosan merem állítani,hogy ha az egyikük lebetegedne,a másik a karjában cipelné az orvoshoz oda és vissza is.
..és egyik sincs három éves szinten,értelmes,okos tanult fiatalok.Egyszerűen szeretik egymást,félti az egyik a másikat.Nincs ebben semmi rossz,és legfőképpen gúnyolni való.

defné 2015.09.12. 14:53:34

@drontal: @Dikusz: @yogosan@mig54@zünüke:

Egy nagyon jó ismerősöm akart-igen,már csak akart-ide megírni egy posztot ami vele történt a nyáron,de olvasva @asztalosani: folyamatos mocskolódását némelyik poszter irányába,letett a szándékáról amin nem csodálkozom.Szándékában állt a posztba nick névvel bekapcsolódni,hogy ne legyen az,hogy a poszter meg sehol de ilyen alapon más blogra írja meg a történetét.Jogos véleménye szerint nem óhajt a végtelenségbe menő vitát folytatni egy olyan hozzászólóval,aki a poszt kapcsán akár őt,akár a családtagjait így ismeretlenül is elkezdené sértegetni sokszor teljesen alaptalanul.Kár,mert én ismerem a történetet és bizonyára sokan olvasták volna,mindegy ez van.

Neked pedig kedves asztalosani azt tudnám javasolni,hogy ha nem akarod,hogy ez a blog teljesen meghaljon-már így is haldoklik-akkor fejezd be a számodra vadidegen emberek kioktatását,mocskolását,számonkéréseidet amikhez semmi közöd nincs,és legfőképpen a posztok tartalmának teljes elferdítését olyan irányba ami egyáltalán nem tartozik az adott témához.
Gondolom most dühödten olvasod a soraimat-ami nem baj-és feltételezem remegve kezded az unalomig ismételt megszólításokat irányomba-meg máséba is-de teljesen hidegen hagy elhiheted.Nagyon régen olvasom a fortyogó vélemyényeidet ahhoz,hogy konkrétan kimerjem jelenteni azt,hogy te:

1. Egy nagyon de nagyon unatkozó ostoba nő vagy,aki egy nick név mögül jólmegmondjamindenkinek és akkor megnyugszik,vagy
2.Szánt szándékkal üldözöd el a még a levelük megírásával váró posztolókat,vagy
3.Valóban a blog fizet azért,hogy fellendítsd a hozzászólások forgalmát,a folyamatos viták szításával.

she_wolf 2015.09.12. 15:28:51

@defné:
Ez a blog tényleg ijesztő lehet lehet egy olyan ember számára, aki csak elvétve olvas itt. A harcedzettek meg már inkább feladták, több eszük van annál, hogy itt egyék a kefét.
De ez az ismerősödet szerintem nem lenne szabad, hogy elriassza, mert azért találkozhattunk már itt karakán poszterrel is!:)
Egyébként újabb adalék szolgálhat fokmérőként az eddig kételkedők számára annak eldöntésére, hogy ki megy szembe a forgalommal: a "normális ember" definíciója ancika szerint.
A harmadik pontodon elgondolkodtam. Tényleg létezik az a pénz? És van, akinek ezért megéri? Akkor inkább boldog maradok a relatív csóróságommal:)

Dikusz 2015.09.12. 15:56:18

@defné: - úgy vagyok vele, mint az ismerősöd, ha megjelenne a posztom, én is jelen lennék nick-névvel. Nem biztos, hogy érdemes lenne megírni a velünk történteket, az említett hozzászóló miatt sem, és azért sem, mert már nincs itt orvos, aki válaszoljon a kérdéseinkre, ha valamit nem jól tudunk, tanácsot adjon. Bár úgy gondolom, szintén kezdő hozzászólóként, ha az ember nem válaszol rá, egy idő után abbahagyják a mocskolódást.
@mig54:-nek igaza van, a normális hozzászólók közül - orvosok és laikusok is - többen feladták a hiábavaló vitákat. A vita amúgy nem lenne baj, de csak úgy van értelme, ha normális hangnemben folytatódik.
3.pont - ennyire nem mehet rosszul, hogy fizetni kelljen azért a blognak, hogy a hozzászólások száma növekedjen.

Feketepéter 2015.09.12. 16:26:25

@mig54: Van itt egyáltalán moderátor a trollok leállítására?Már csak azért,hogy ne legyen szétoffolva az aktuális poszt,és a posztíró érdembeli válaszokat kapjon?Sokszor látom a nick-edet,gondolom régi motoros vagy itt,azért kérdem tőled.

she_wolf 2015.09.12. 16:30:01

@Dikusz:
A "harcedzettek feladták" alatt azt értem, hogy belefáradtak már abba, hogy valakinek megpróbálják különböző példákkal illusztrálva elmagyarázni, hogy miért fapapucs:)
Mindezek ellenére mégis megpróbálkoznak a lehetetlennel, mint ma pl.@drontal: is. Nagyon szép, türelmes, szájbarágós hozzászólás, minden rosszindulatot, vagy kioktató stílust mellőzve.
Néha azért bebizonyosodik, hogy a régebbiek közül is itt vannak, olvasgatnak, csak a saját jól felfogott érdekükben nem bonyolódnak parttalan vitába.

she_wolf 2015.09.12. 17:06:10

@Feketepéter:
Semmit publikusat nem tudok mondani a blog mögötti dolgokról, üzemeltetésről, gazdáról, moderátor(ok)ról.
Meglátásom szerint a blognak nincs moderátora. Régebben Despota tartotta úgy-ahogy kézben a dolgokat, frissítette a posztokat, két moderátor gyomlált. Egyikük nagyon komoly betegség következtében elhunyt, másikuk személyes okok miatt hagyta el a blogot, hozzászólói minőségében sem jött vissza azóta sem.
A nickemet azért láthatod itt sokszor, mert sokszor szólok hozzá. Itthon dolgozom, gyakran benézek.
Az offtopik hozzászólások csak ott nem lehetségesek, ahogy a nap 24 órájának minden percét vasmarkú, és teljhatalmú moderátorok őrzik:)

Tudom, hogy nem illik, de hadd kérdezzek vissza:
Te itt többé-kevésbé rendszeresen kommentelő orvosként vagy egészségügyi szakdolgozóként, pláne egyszerű, néha megbetegedő emberként éreznél-e kedvet bármilyen hozzászóláshoz is, ha rögtön olyannal szembesülsz, mint a legelső reakció?
Milyen, a poszter problémájához bármi módon is köthető megoldási javaslatod, uram bocsá'! véleményed lenne, ha kapásból leoltanak?
Egy ilyen indítás hazavágja a posztot, és innentől minden megy a szokásos forgatókönyv szerint:(
Pedig Te, a beteghez szorosan tartozó szerzőként minden panaszod elenére úgy zárod a leveled, ahogy. Egy javaslattal. Ami megfogadásra méltó lenne még akkor is, ha ezzel a többi eü. szolgának teszünk alá.

mnika88 2015.09.12. 17:28:53

Mondjuk hülyeség is lenne laborba küldeni mindenkit,aki megjelenik a HO-nál. Előjegyzés alapján menne a vérvétel is...Nálunk az ambulancián sem kérnek minden gyereknek laborvizsgálatot, noha kórház vagyunk...
Sima vírus infectionál meg hülyeség felírni bármit, tea,sok-sok folyadék,pihenés,köptető is recept nélkül megvehető.Meggyógyult lám-lám a barátnő magától is 1,5 hét alatt.:)

she_wolf 2015.09.12. 18:17:24

@mnika88:
Helyettesítő orvosnál felénk ezzel indítanak az ehhez hasonló estekben. Fizikális vizsgálat+labor. Időpontkérés laborba nincs, H-P: 07-13-ig, sorszám alapján, mindez a beutalón szerepel a vizsgálandó irányok mellett. Gondolom, ahány ház, annyi szokás, azt pedig nem tudni, hogy a poszterék milyen illetőségűek.
A posztból ezen felül még több dolog is hiányzik, de lényeg azért benne van.
Meg a tévedés lehetősége is bármelyik részről.

Karbel 2015.09.12. 22:22:54

@asztalosani: Azt hiszem még nem szenvedtél súlyos betegségben. És valószínűleg még terhes sem voltál... A fiatal felnőtt kíséret nélkül menjen az orvoshoz kijelentésedre majd gondolj vissza akkor...

zünüke 2015.09.12. 22:24:23

Osztom @defné: véleményét.

Én nyáron kaptam egy szabályszerű agyvérzést egy teljesen ártatlan poszt,és egy rosszindulattól teljesen mentes posztoló édesanyának címzett hsz-tól.Aki részt vett a napokig tartó vitában talán még emlékszik rá.Borzalmas volt még olvasni is,hogy némelyik ember hogyan képes kiforgatni egy mondatot, vagy a poszter által közölt információt.

asztalosani 2015.09.13. 10:12:56

@defné:
először nézzetek magatokba, söpörjetek a saját házatok táján aztán lehet tovább mocskolódni, meg köpködni engem.

____NÉZZÜK A TÉNYEKET:____
nos a blog nem tavaly év végén kezdte meg a működését, HANEM ÉVEKKEL EZELŐTT, AMIKOR IS A TI CSÜRHE BANDÁTOK MINDEN POSZTOLÓT LEHÜLYÉZETT, folyamatosan mocskoltátok a betegeket. úgyhogy először nézzetek magatokba! nem azért nem írnak ide, mert én itt vagyok, hanem azért mert évekkel ezelőtt leamortizáltátok ezt a blogot (elkergettétek azokat szakembereket akik ide posztolgattak) , mert máshoz nem értetek. csakis a romboláshoz, és minden szaktudás nélküli hülyeségosztáshoz.

mi van? nem tetszik amit főztetek?
nocsak nocsak!

had ne emlékezzek itt vissza azokra az esetekre, amikor egy beteg a hozzátartozóját a csürhe orvosi team bénaságai miatt elvesztette, vagy akinek éppen többé nem lehet gyereke, mert éppen egy hasi műtétje alatt az orvos kurva nagyot hibázott, és ti az orvosokat védtétek, mert a "beteg mindig hazudik"! egytől egyig! és még sorolhatnám azokat az agyvérzést okozó posztfolyamokat amiket TI ÍRTATOK! arról nem is beszélve hogy akkor az együttérzésetek sehol nem volt, bezzeg ha egy orvos bunkón beszól (ami nem eredményez sem testi sem lelki amputatiot , vagy egyéb egész életre kiható VALÓS műhibát) arra bezzeg tépitek a szátokat. Utóbbi 10 hónapban több ezer kommentből talán egyszer segítettetek (ő Thempus volt), hogy hová forduljon szerencsétlenül járt beteg. aztán megjelentetek a hozzászólása és őt is lehurrogtátok.

aztán itt van csiguszka migusza, az ő elmebeteg - minden egészségügyi szaktudást nélkülöző - hozzászólásaival, miszerint nem tudja mi az a vérátömlesztés, milyen ortopédiai műtétek vannak, hogy nem lehet fényképes igazolványt illetve orvosi papírt színesben másolni egy fénymásolóban, meg hogy ő minden beteget aki a HO-nál megjelenik <képzelt fertőzés gyanúval > laborba küldene (cöcöcöcö) , azt sem tudja mi a különbség a fertőtlenített és a steril fogalma között... és még sorolhatnám napestig, amely szintén hozzájárul jelentős mértékben egy magas színvonalú szakmai blog mélyrepüléséhez...

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

úgyhogy kicsi szívecském, még mielőtt engem állítanál be bűnbaknak ( olyan gusztustalanul, hogy már a barátnéidet is be akartad volna vonni a mondókádba), és te osztanál engem nulla egészségügyi végzettség nélkül, süljön le az arcotokról a bőr, hogy így szétvertétek a blogot.

csámcsogni más nyomorán azt bezzeg tudtok, de segíteni a posztolónak, hogy hogyan és hová fordulhatna VALÓS segítségért, azt bezzeg nem! na ezért lesülhetne véglegesen a pofátokról a bőr!

asztalosani 2015.09.13. 10:14:33

@Karbel:
te inkább ne vegyél ötös lottót, mert az csak pénzkidobás lesz a számodra

asztalosani 2015.09.13. 10:25:46

@mig54:
"Gondolom, ahány ház, annyi szokás, azt pedig nem tudni, hogy a poszterék milyen illetőségűek."

megint hülyeségeket hánysz.

de majd ezt is kitesszük projektorra a következő szünetben, legyen már nagy nevetés

nem tudom, és nem is értem miért állítasz olyanokat amiket nem is tudsz, amihez nem is értesz. az még rendben hogy ha valaki durván beszól a betegnek,akkor megvéded, de hogy olyan szakmai dolgokba is beleüsd az orrodat amihez nem is konyítasz még egy kicsit sem, hát ahhoz már vagy nagy pofa kell, vagy nagy orr, esetleg mindkettő együtt!!!

___________________________________________

az ilyen jellegű kommentjeidtől zuhan vészesen a praxis blog színvonala és olvassák kevesebben, küldik be kevesebben a történeteiket

asztalosani 2015.09.13. 10:37:22

@mnika88:
és arról meg ne is beszéljünk, hogy nem úgy működik: beküldenek 5 ml vért és arra mindent lefuttatnak, és a gép kiköpi, hogy milyen "vírusa" van, hanem célzottan lehet csak kérni vizsgálatot. sőt azt se felejtsük el, hogy az ilyen vizsgálatok eredménye hetekbe is telhet: mire kijön a vizsgálat eredménye,addigra nehogy gyógyszert* nem kell felírni, hanem már a beteg is meggyógyult...

* vírusra gyógyszert??? ez megint valami vicc??? :)

asztalosani 2015.09.13. 10:39:57

@Feketepéter:
és ezt pont a legnagyobb trolltól kérdezed???
XD
XD

ez is megint csak valami vicc, ugye?

(olvasd már vissza a kommentjeit az aktivitásai alatt)

she_wolf 2015.09.13. 14:54:12

@asztalosani:
Engedtessék meg nekem, hogy tudjam, hogy a lakóhelyemen hogy zajlanak rendelések, beutalások! Bár igaz, hogy tévedtem. Laboratóriumba nem 13.00-ig, hanem csak 09.00-ig lehet menni.
(Szerencsére rég voltam, és csak a jövő hónapban megyek újra, így jogom van a tévedéshez.)
A leletet megküldik a háziorvosomnak, feltéve ha nem jelzem, hogy személyesen megyek érte. Mert akkor én kapom meg, és én viszem át az orvosnak. Érdekelne, hogy nálatok ez hogy van, de tuti, hogy nem kapok rá választ.

De valamit árulj már el légy szíves: neked hány színvonalas, segítő jellegű, szakmai(!) - mármint orvosilag szakmai - hozzászólásod volt eddig? Te az orvoslás melyik részéhez konyítasz legalább annyit, mint én? (A szokásos uszitgatásaidat ne vegyük ide, mert az nem segítség, hanem aljasság.)
Ha bűnbaknak érzed magad, annak oka, alapja van. Valószínűleg olyankor szólal meg a lekiismereted.
Most viszont te próbálsz engem bűnbaknak beállítani, de megsúgom neked, hogy nem fog menni! Én nem fogom elvinni a te balhéidat.
"...csakis a romboláshoz, és minden szaktudás nélküli hülyeségosztáshoz..." írtad.
Neked(!) milyen szaktudásod van? Nem tőlem szokták ugyanis ezt megkérdezni sokan, és sokszor. És nem engem szoktak negatív példának felhozni akkor, amikor a blogbéli kommunikációról van szó. Amit @mnika88: -nak írtál, abból világos, hogy magasan verlek "szakmai" témában. Gondolkozz rajta, hogy miért!

Aztán azt is elárulhatnád, hogy milyen "barátnékról" beszélsz, mert vannak ugyan barátaim, barátnőim, de nagyon kevesen, innen a blogról pedig csak egyetlen emberrel vagyok szorosabb kapcsolatban.
A többiekkel kellemes, normális, kedves ismerősi kapcsolatot ápolok. Bár ilyeneket hiába is írok neked, nem fogod megérteni. Mintha egy született vaknak próbálnám elmagyarázni a színeket.

A "Tempus" továbbra is "h" nélkül írandó. Realitás-ralativitás közti különbség megvan már?:D Csak hogy a szokásos szemétkedésem se maradjon ki.

mnika88 2015.09.13. 15:42:07

@asztalosani:
Célzottan s jó drágán. :) Meg ja, mire visszajönne az eredmény,már rég meggyógyult a beteg.:)

@mig54:
Érdekes szokás. Egy influenza szezonban is ez a módi?? :/ Tudom, hogy jelenleg nem előjegyzés alapján megy a vérvétel,de ha a HO minden köhintős,meg torokfájós betegnél kérné a labort,hosszúra nyúlna az a várólista... meg igazából tök logikátlanság (szerintem). Mert most mire kiváncsi ilyenkor? Baktérium v.vírus infectio lehet a kérdés egy torokfájós, lázas,köhögős esetnél.Eleve ha hirtelen lép fel a láz,piros torok akkor az tuti vírus (gyerekorvos mondta), meg aztán lehet épp amikor leveszik azt a labort, FVS-tek,CRP,WE tök normál tartományban van...no akkor kenheti a hajára az orvos a labort,miközben 5 óra múlva már lehet emelkednének az értékek.
De ha a te dokid ettől nyugszik meg.:)
Nálunk ambulanciára bejön egy gyerek ilyen tünetekkel,Nurophen sziruppal stb küldjük haza pihenni.:)

she_wolf 2015.09.13. 17:36:32

@mnika88:
Csak a posztra koncentrálva:
"Amikor bejutott hozzá a barátnőm, vele is bunkó módon viselkedett. Miután elmondta, hogy lázas és mik a panaszai, első körben megjegyezte, hogy nem látszik betegnek (mert ez ugye csupán látszat kérdése), másodsorban nem írt fel semmiféle gyógyszert. Még egy nyamvadt köptetőt sem, annyit mondott, igyon teát és kész. Nem küldte laborba, nem nézte meg a torkát, semmi. És a hangnem olyan volt, mint egy munkatábor felügyelőjének stresszesebb munkanapján."

Nagyjából ez a lényeg. Szerintem.
A "nem látszik betegnek", mert ez az orvos egy csodadoktor volt, akinek még fizikális vizsgálatra sincs szüksége ahhoz, hogy megállapítsa, beteg-e valaki.
A fonendoszkóp csak kellék, mint ahogy a vérnyomásmárő is csak dísznek van az asztalon. Ez az orvosnő mindezeket csak úri huncutságnak tartja, ránézésre megállapítja, hogy a lázas beteg nem is beteg. Slussz!
Ne írjon fel gyógyszert, hiszen kézrátétellel gyógyít! Ja, és bunkózik a beteggel, mert azt úgy illik.

Jó, nem szemétkedek tovább, válaszolok arra, amit nekem írtál. Tudod, hogy rendszeresen járok orvoshoz. És bár jól vagyok, hiába csak receptért megyek hozzá, elküld laborba. Ez egy másik történet, igazad van. De nagyon ritkán előfordul, hogy benyalok valamit, és akkor az történik, hogy
1: meghallgatja a panaszaimat
2: mivel előzőleg hellyel kínált kihasználja az alkalmat, és megméri a vérnyomásomat
3: derékig levetkőztet, jön a jól ismert fonendoszkóp, és az instrukciók: sóhajt, még, bent tartja, stb...
4: terápiát javasol, szükség szerint gyógyszert ír fel, és azzal az utasítással enged utamra, hogy ha rosszabbodik az állapotom, jöjjek vissza, ha nem, X idő múlva felülvizsgálat.
A táppénzzel kapcsolatban nem tudom mi az ábra, nem szoktam táppénzen lenni.

A posztban az általam írt 4 pont egyike sem valósult meg. Lehet, hogy a poszter nem is orvosnál, hanem valami sámánnál járt...
A labort azért említettem meg, mert attól, hogy mások a környezetemben náthásak, vagy influenzásak, még nem biztos, hogy én is az vagyok.
Egyet tudok: az én orvosom nagyon alapos. Mindig, mindenkivel.

she_wolf 2015.09.13. 17:47:29

@mnika88:
"...meg aztán lehet épp amikor leveszik azt a labort, FVS-tek,CRP,WE tök normál tartományban van...no akkor kenheti a hajára az orvos a labort,miközben 5 óra múlva már lehet emelkednének az értékek."

Bocs, nem akarok szakmázni laikusként, de ha a FVS, a CRP és a WE normál tartományban van, akkor nem tartom valószínűnek, hogy betegségre utaló tüneteim lennének. A CRP pedig egy eléggé érzékeny mutató.
Ha a tüneteim már jelentkeztek és azért megyek orvoshoz, akkor az ezeken az értékeken látszódni fog. Szerintem.
De valaki javítson ki ha nem így van, én szívesen veszem.
(Akkor is, ha ezzel támadási felületet adok.)

mnika88 2015.09.13. 18:02:11

@mig54: Lehetnek akár vakbélgyulladásra utaló tüneteid is ezen értékek normál tartományban léténél is (egy ideig nyilván). A vérkép az "adott pillanatot" mutatja. Vannak értékek,amik lassabban emelkednek,lehet az a CRP 5-8 óra múlva már nem 0,3,hanem 33 pl.
Nem hiába van az-s most maradjunk a vakbeles példánál-hogy a sebészek napokig figyelik,h alakul a vérkép,emelkednek-e a gyulladásos értékek,milyen a "tapintási lelet", uh. Mert nem egyszerre látszik minden,pusztán labor alapján meg semminemű következtetést nem vonunk le. Nekem 0,4-es CRP-m és 10-es süllyedésem volt gennyes appendixnél!!CRP-m csak 3 napra rá lett 120-as. Mesélt egy betegről,akinek gangrénás volt már, de a laborja meg tök negatív.
A labor csak tájékoztat,de nem a labort kezelik,hanem a beteget.

asztalosani 2015.09.13. 18:38:24

@mig54:
"De valamit árulj már el légy szíves: neked hány színvonalas, segítő jellegű, szakmai(!) - mármint orvosilag szakmai - hozzászólásod volt eddig?"

cöcöcöcö
ezerszer több mint neked. :D
csak te nem veszed észre, mert egy hülyének hiába van leírva, nem hiszi el hogy az úgy is van ahogy azt mondják, mert kötik az ebet a karóhoz. lsd. mostani troll köreid a HO és a laborral kapcsolatosan cöcöcöcö és hiába mondják már többen hogy nem úgy van ahogy te azt gondolod és előadod, de te még mindig kötöd az ebet a karóhoz... facepalm

"Te az orvoslás melyik részéhez konyítasz legalább annyit, mint én? ("
facepalm....
(mert te értesz egyáltalán az "orvosláshoz valamelyik részéhez"??? jó vicc... főleg az olyan elszólásaid után mint hogy ha valaki felkeresi a HO-t akkor automatikusan elküldi laborra cöcöcöcö )

"Most viszont te próbálsz engem bűnbaknak beállítani..."
nem én állítalak be bűnbanknak, hanem te vagy a bűnbak.
amikor posztolásra került a porckorongos bújtatott reklám többen leírták hogy itt hagyják a blogot és NEM miattam (már akkor is a nyakamba próbáltátok varrni azt amit ti csináltatok, voltak olyanok akik már akkor átláttak a szitán).
de más példa lsd: "Feketepéter 2014.01.09 11:39:14 @polly graph: Mondatszerkesztés,helyesírás,8 általános elvégzése után elvárható. Olvasószerkesztőt a blogra,ha mégsem várható el attól ,aki posztot ír és át sem olvassa. Információközlés töredékes,nem csoda,hogy alig van komment.Haldoklik a fórum."
te 2013.08.21 óta tag vagy, én meg csak 2014. decembere óta. mivel a fenti poszt (de van még ilyen sok) a te regid után, de az én regim előtt született, így ez azt is jelzi, hogy jelentősen hozzájárultál a blog színvonalának csökkenéséhez, és sajnos hogy azt kell mondanom, hogy még mindig hozzájárulsz, főleg az ilyen HO-osos laboros hozzászólásaiddal... facepalm

"Amit @mnika88: -nak írtál, abból világos, hogy magasan verlek "szakmai" témában"
facepalm
álmodban kiscsillag! :D
vérátömlesztés fogalma megy már? és az ortopédiai műtétek fajtái? steril fogalma? fertőtlenített fogalma? soroljam még? :-D

"De nagyon ritkán előfordul, hogy benyalok valamit, és akkor az történik, hogy
1: meghallgatja a panaszaimat
2: mivel előzőleg hellyel kínált kihasználja az alkalmat, és megméri a vérnyomásomat
3: derékig levetkőztet, jön a jól ismert fonendoszkóp, és az instrukciók: sóhajt, még, bent tartja, stb...
4: terápiát javasol, szükség szerint gyógyszert ír fel, és azzal az utasítással enged utamra, hogy ha rosszabbodik az állapotom, jöjjek vissza, ha nem, X idő múlva felülvizsgálat.
A táppénzzel kapcsolatban nem tudom mi az ábra, nem szoktam táppénzen lenni."

facepalm a köbön...
ráadásul jó pár éve már nincs "felülvizsgálat"... (megint miket írogatsz??? facepalm)
na mondom én hogy nem dolgozol, mert ha dolgoznál, vagy dolgoztál volna akkor tudnád mi a szitú táppénz kapcsán :D

she_wolf 2015.09.13. 18:48:51

@mnika88:
Köszi a tájékoztatást!:*

asztalosani 2015.09.13. 18:56:01

@mnika88:
csodálom a kitartásodat ;-)
(ha van még elmagyarázhatnád neki azt is hogy mikor "szokás" az általa hiányolt köptetőt felírni, és esetleg azt is hogy esetek 99,9%-ában tényleg látszik egy betegen hogy beteg, mert én ezt már nem bírom XD )

jó hogy nem hajtottak haza a labor leleteid után, azzal hogy szimulálsz!
bár ha mig lett volna a HO-d, vagy a KO-d ...

she_wolf 2015.09.13. 19:07:28

@asztalosani:
Hol írtam azt, hogy "automatikusan" elküldi laborba?
Ha bűnbak vagyok, akkor mégsem én vagyok sáros, ugye? (Vagy az értő olvasás azóta sem megy?)
A blog színvonalának esése annyiban az én bűnöm (is), hogy szóba állok veled.
Nem tudom, mi a szitú (sic!) táppénz esetén, mert mint már számtalanszor írtam: a magam ura vagyok! Magamat meg nem küldöm el táppénzre, szabadságra.
És most -ha megengeded-, hanyagollak picit, átülök a másik géphez, dolgozni.
Te meg csak olvasgasd a régi bejegyzéseket, ha nincs mivel eltöltened a vasárnap estét. Szegény.....

mnika88 2015.09.13. 22:09:31

@mig54:
Nagyon szívesen! :)

@asztalosani:
A sebészek azt szokták mondani,h a műtétről a "tapintási lelet" dönt, nem a labor meg az UH. Én is ezért kerültem műtőbe,mert a tapintási nem tetszett az orvosomnak.:) S milyen igaza volt.

defné 2015.09.13. 22:14:16

@asztalosani:

"Először is nézzetek magatokba,söpörjetek a saját házatok táján aztán lehet mocskolódni meg köpködni engem"

1.Nekem semmiféle sepregetni valóm nincs "kicsiszívem"mert én nem szemeteltem össze semmit veled nagy ellentétben.Soha senkit nem vettem célba,és nem sértegettem.
2.Senki nem mocskolódik meg köpköd,csak meg lettél kérve,hogy fejezd be a posztolók baszogatását teljesen mellékes,és nem a poszthoz tartozó kérdéseiddel,amik már-már súrolták a zaklatás fogalmát.

Nézzük a tényeket----------na,nézzük azokat a tényeket! XD

Idézlek:
Ez a blog nem tavaly kezdte meg a működését,hanem évekkel ezelőtt,amikor is a ti csűrhe (?) bandátok (?) minden posztolót lehülyézett,folyamatosan mocskoltátok a betegeket.Úgyhogy először nézzetek magatokba! Nem azért nem írnak ide,mert én itt vagyok,hanem azért mert ti évekkel ezelőtt leamortizáltátok ezt a blogot (elkergettétek azokat a szakembereket akik ide posztolgattak) mert máshoz nem értetek csak a romboláshoz,és minden szaktudás nélküli hülyeségekhez.

1. Te mióta vagy ezen a nick néven regisztrálva? Kérdezem ezt azért,hogy ennyire tudod,hogy évekkel ezelőtt ki kinek mit írt.Visszaolvastál minden egyes posztot a hozzászólásokkal együtt?? Most te hülyének akarsz nézni? Nem lehet véletlenül,hogy mégis csak te vagy az a bizonyos Carrier...tudom is én kicsoda,aki hasonló stílusban tombolt ezen a blogon anno??
2.Az általad említett "csürhe" közt én semmiféleképpen nem szerepelhetek,mert a regisztrációm nem évekkel ezelőtt történt.Ezt most elszámoltad egy kicsit.
3.De,asztalosani azért sok ember nem ír ide,mert ha ellátogat erre az oldalra (érthető mielőtt posztot ír)mást sem lát,hogy egy asztalosani nevű nick folyamatosan vagy az eddig még nem ismert szakmai tudásával szórakoztatja a népet,vagy konkrétan beleköt a posztolóba,van kalapja,nincs kalapja alapon.
4.Na akkor térjünk rá az általad hiányolt "szakemberekre" akiket elkergettünk (?)innen.Hány orvossal is vesztél össze az elmúlt fél év alatt? Mennyi orvos küldött már el a végére a jó bü...s pi....ba (hol finoman,hol sértően)Mennyi is volt ezeknek az orvosoknak a számuk? Négy? Öt? Nézd csak vissza a posztokat,keresd csak ki a "szakmai hozzászólásaidat" amiből tengernyi van,és olvasd csak el azokat a válaszokat akiket a guta ütött meg kotnyeleskedésed miatt.Nosza,keresd ki!
5.Mit rinyálsz,hogy elmentek az orvosok? Minek ide orvos? Itt vagy te aki minden tud,minden kérdésre máris nyomja a választ bár a konkrétan nem tudjuk még mindig,hogy mi is a foglalkozásod.

polly graph 2015.09.13. 23:26:41

asztalosani egy jólfejlett troll, ti meg csak etetitek, etetitek ... :)

siriq111 2015.09.14. 02:09:36

A mi haziorvosunkat az sem zavrta , hogy van agyverzeses illetve szivinfarktus-s eset. Meg is haltak.

gombakomba 2015.09.14. 10:12:30

Nincs ennek a blognak egy moderátora?
Amúgy szoktak lenni érdekes dolgok, de már csak nagyon ritkán kattintok ide, mert elviselhetetlen ez az unintelligens, óvodás szintű mocskolódás. Most sem "csalódtam".
Pont mint a homáron. Oda sem járok már. Pedig jó blog lehetne amúgy.

defné 2015.09.14. 19:18:10

@asztalosani

Még ami lemaradt a hozzászólásodra adott válaszomból:

Idézlek:

"....te osztanál engem nulla egészségügyi végzettség nélkül"

1.Gondolom ahhoz nem kell egészségügyi végzettség senkinek se,hogy megkérjen téged arra,hogy fejezd be a trollkodást a blogon.Vagy igen?
2.Itt megjegyezném,hogy neked annyi közöd lehet az egészségügyhöz mint nekem-ergo semmi-így ha lehet ne akard magad magasan képzett egészségügyi dolgozónak eladni,mert a régiek tudják,hogy ez egy "jelmez" de egy esetleges újonnan érkező naiv kommentelő nem tudja,és még képes "privátban" követni az ostoba "tanácsaidat"
3.Nem tudom,hogy javasolták-e már neked itt azt,hogy nem ártana felkeresned egy szakpszichológust aki kikezelne ebből a fehér köpenyes szerepből,mert ez idővel súlyosbodni fog szakember segítsége nélkül.

Igazság, hol vagy? 2015.09.14. 20:37:48

Gratulálok annak,aki szétrombolta a blogot.Osztom gombakomba véleményét.

yogosan 2015.09.14. 20:54:54

@gombakomba:

Itt már nagyon régen nincs moderátor,olvasd vissza a posztokat/válaszokat.A Homár és a Praxis közt annyi talán a különbség,hogy ott egyszerre 30-an ugranak egy posztolóra válogatottan szemét dumákkal,itt annyi nincs,viszont egy= tízzel.

she_wolf 2015.09.14. 22:51:35

@gombakomba:
Örülök, hogy látlak! Csak sajnálom, hogy így:(

asztalosani 2015.09.15. 12:49:20

@defné:
ne lottózzál drága aranyom!

asztalosani 2015.09.15. 12:51:02

@Igazság, hol vagy?:
akkor ezek szerint magadnak gratulálsz, mert tavaly elég rendesen hozzájárultál a blog szétrombolásához. most sincs egyetlen egy értelmes hozzászólásod, megint megy a mocskolódás.

Igazság, hol vagy? 2015.09.15. 13:06:51

@asztalosani: Bocsánat,de nem szóltam hozzád.Azért megkérdezném,hogy a Te már-már sértő,mindenkit kioktató írásaidra mit lehetne reagálni? Végül:Ne vitatkozz h...l...mert..!Akinek nem inge... Én az elsőhöz tartom magam.Eddig sem társalogtam veled és ezután sem szeretnék!További szép napot.

asztalosani 2015.09.15. 13:34:55

@Igazság, hol vagy?:

kit érdekel hogy kihez szóltál!?
kiírtad ide, így mindenki olvassa és mindenkinek lehetősége van rá reagálni.
ha meg nem akarod ezt,akkor máskor privátba irkálj!

és valóban te is hozzájárultál, a blog tönkretételéhez, úgyhogy a helyedben csendben maradnék, nem verném a tamtamot!

she_wolf 2015.09.15. 16:22:26

@asztalosani:
Valóban hozzájárult. Mind az összes kettőszáztizenhét hozzászólásával. És tette mindezt 2012 januárja óta. Botrányos, nem igaz? Idióta! Nem Ő, hanem te!

zsebibabi 2015.09.17. 13:51:08

@mig54: Évek óta követem a blogot, voltak egészen jó időszakai is.
Én is úgy látom, hogy ez az asztalos tette tönkre, trollkodta szét ostoba, de ellentmondást nem tűrő, rendszerint személyeskedő, sértő megnyilvánulásaival.
Kár.

she_wolf 2015.09.17. 14:53:26

@zsebibabi:
Erre nem tudok mit írni. Már.
Rossz napjai mindenkinek vannak. Vitái is. Meg minden más is ahhoz, hogy egy normálisnak gondolható színvonal megmaradhasson. Akiben nincs képesség a másokkal való kommunikációra (és itt nem a speciális betegekre gondolok), az hegyezzen zabot, fűzzön gyöngyöt, vagy mittudomén....

bajkal 2015.09.24. 22:58:39

Ha bunk. az orvos vagy akárki (azaz fordítva is igaz), ki kell kérni magadnak, hogy mégis hogyan viselkedik. Nem hasonlóan bunk.n, de határozottan. Ez az egyetlen, ami helyrezökkenti ilyenkor akár a munkaundoros/páciensundoros eü dolgozót, akár a nagyhangú vagy arrogáns pácienst is.

2015.09.28. 08:19:58

@mig54: Most kivételesen nincs igazad.A poszt alapján úgy tűnik hogy a nőci egy csecsemőkorú vagy szellemileg fogyatékos volt, hogy mindent helyette intéz a pasija.
Másrészt az igaz hogy asztalosani stílusa olyan amilyen, de az is tény, hogy az ilyen nyers stílusú emberek tuják a legjobb " nevelést" adni embertársaiknak.
Mert mi emberek egy életen át neveljük egymást,így vagy úgy .

she_wolf 2015.09.28. 09:48:25

@Diorella Queen:
Bármi lehet:) Nekem meg úgy tűnik a poszt alapján, hogy egy olyan párról van szó, akik kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, és segítik egymást, ha kell.
Tudod: "...jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben..."
Ezt azért tudom így elképzelni, mert a saját kapcsolatom is ilyen. A férjem még egyes vizsgálatokra is bejön velem. És nem azért, mert dedós, vagy "gyogyós" lennék.

asztalosani engem is megtanított egy-két dologra. Nő szájába nem illenek olyan szavak mint amiket kimondatott velem, és amiket nem mertem neki ide leírni. Mert azért van némi tartásom, elvárásom önmagammal szemben. Továbbá arra is megtanított, hogy hogy kell valakin elnéző mosollyal, szelíden átnézni.
Azért kijavítanálak, ha nem haragszol: az ő stílusa nem nyers, hanem olyan tuskó, hogy fejszéért kiált! Mondom ezt minden szelídségemmel együtt.

Az utolsó mondatod nagyon szép, és igaz:)

Dikusz 2015.09.28. 15:24:40

@Diorella Queen: kíváncsiságból próbálok én is vissza-vissza olvasni a posztokból, hátha vannak újabb hozzászólások is, látom te is így teszel. Kérlek, ne vedd kötözködésnek, de a mostani hozzászólásod második bekezdése, és a 2015.09.15-i posztbeli hozzászólásaid között a.a-val kapcsolatban ellentmondást látok. Nem gondolom, hogy a legjobb nevelést adná, de az igaz, hogy amíg mi vele kapcsolatban véleményt cserélünk, az is növeli a hozzászólások számát. Még akkor is, ha a posztokhoz az égvilágon semmi köze.

2015.09.28. 15:54:03

@mig54: Mi itt mindannyian egy nagy közös ügyért küzdünk.A működő, hatékony egészségügyért, mely jelenleg a szemünk előtt akar és valószínűleg fog is, összeomlani.
Van aki így küzd, van aki amúgy küzd, de a lényeg ugyan az.

she_wolf 2015.09.28. 21:07:50

@Dikusz:
Visszaolvasgatsz? Nosztalgiából néha én is szoktam, vagy ha a meló közben várni kell.
Régi szép idők, amikor még élénk társalgás folyt.
Most egy-egy poszt kapcsán eszembe jutnak régi kommentelők, és közben nagyokat sóhajtok.
Hiányoznak. És ha most leírnám amit gondolok, annak biztosan nem lenne jó véga:(

she_wolf 2015.09.28. 21:26:16

@Diorella Queen:
"Van aki így küzd, van aki amúgy küzd, de a lényeg ugyan az."

A baj csak az, hogyha a küzdelemhez nincs fegyvered, akkor vesztes vagy.
Ha ezt az átvitt értelmű mondatot magyarra fordítom, akkor ezt kapom: ami itt folyik, az nem küzdelem, hanem a békésen legelésző nyáj szélnek eresztése pásztor híján.
Pfff..ez már megint átvitt értelműre sikeredett:)
Akkor mégegyszer: nem tudom, mi a bloggazda terve ezzel a topikkal, de jelenleg azt látom, hogy ez is a szemétledobóba került. A kutya sem foglalkozik vele, a segítő szándékú, és a topik témájához értő emberek jobban kerülik, mint egy pestises beteget, mert tudják, hogy a pestis gyógyítható, de az elmebetegség kezelése macerás.
Te, én, bárki itt semmit nem tehetsz a jobban működő egészségügyért:(
Az a kevéske ami eddig volt (tanácsok, javaslatok, esetleírások párhuzamba állítása) is megszűnni látszik.

she_wolf 2015.09.28. 21:30:16

@mig54:
És még valami: eddig gyakran a poszterek itteni beszélgetésekben való részvételét hiányoltam. Ezentúl már nem fogom, hiszen nincs mibe bekapcsolódniuk.
Max. egy önjelölt polichisztor tanácsolhat nekik valamit, amibe aztán látványosan belebuknának:(

2015.09.29. 16:42:50

@mig54: Talán jó út lehetne, ha a kórházakat szigorú minősítés alá vonnák.Azaz azok a kórházak kapnának több támogatást az államtól, melyekben jobb a személyzet és jobb ellátást nyújtanak emberileg.Továbbá a nővéreket is minősítés alá kellene vonni sos-ben.Aztán a bérüket aszerint emelni vagy csökkenteni, hány panasz érkezett a munkájára, hány hibát csinált stb.
Ehhez például nagyon jók lennének az ilyen nyílt blogok. A minősítési listát is nyilvánossá kellene tenni és mindenki számára elérhetővé.Ajánló oldalak kellenének ha valaki pl orvost keres, akkor kaphasson tippet és támpontot hogy miért ezt vagy azt a kórházat válassza és miért ezt vagy azt az orvost.
Nincs más járható út véleményem szerint.

2015.09.29. 16:48:26

@mig54: De, ezek a blogok nagyon jók még a tévhitek eloszlatására és az egészségügyhöz való viszonyulásra. Mert az eügyesek azért küzdenek és nekünk is azt tanítják az iskolába, hogy minél kevesebb időt töltsön a beteg a kórházban, mert nem hat jól a gyógyulás folyamatára a kórházi légkör, nagy a fertőzésveszély ( most nem feltétlen amiatt mert a kórház nem tiszta, de a látogatók pl hozzá viszik a bacikat ), szóval az eügyesek azért kampányolnak hogy ha lehet otthon gyógyuljon mindenki, addig az állampolgár azért küzd ezerrel, hogy mindenáron bekerüljön a kórházba és meg van sértődve, ha ez nem sikerül.
Emiatt kellenek az ilyen blogok és a tájékoztatások miatt, hogy miért szükséges pl dezorientált betegeket kikötözni, mi és hogy okozhatja a látható sérüléseket stb stb.Mert amíg én is nem láttam a saját szememmel, addig én sem hittem volna sok mindent.No ezért kellenek ezek a blogok, nagyon is kellenek.

erpoi 2015.10.17. 10:29:48

@asztalosani: "de ha sz*r állapotban van, akkor ÉRTELMES ember nem viszi a háziorvoshoz, hanem MENTŐT hív (vagy beviszi az sbo-ra), tehát annyira szar állapotban nem lehetett.
(már megint nem tudsz gondolkodni)"

Én hívtam mentőt, mert a párom nagyon rosszul volt. Nem vettek komolyan, mert a páromnak nem volt "beteges" hangja, amikor a telefont átadtam neki. Ő amúgy sem olyan, hogy elhagyja magát. Azt mondták, ügyelet. Eü-s vagyok és tudtam, nagy baj van, de a mentőnek hiába mondtam, nem jöttek ki. Hiába voltam határozott, nem segített. Mondtam eü-s vagyok és tudom, hogy nagy baj van. Akkor is azt mondták, nekem kellene akkor jobban tudni, ne hívjam a mentőket, mert ez ügyeleti eset és letették a telefont. Nem engedtem őt el egyedül az ügyeletre és jól tettem. Menet közben is rosszabbodott az állapota. Az ügyelet szerencsére felismerte a bajt és azonnal hívott mentőt. 1 óra múlva már a műtőben volt és több, mint 3 órás hasi műtéte lett. Az orvos aztán közölte, nagy a baj és készüljek fel a legrosszabbra. Szerencsére életben maradt.

Ani! Én nem lennék értelmes ember, mert az ügyire vittem a beteget, amikor a mentősök lepasszolnak?
Ki nem gondolkodik?

asztalosani 2015.10.17. 18:43:58

@erpoi:
megmondom kerek perec:
nem fogok colombo-t játszani, hogy kitaláljam te most ki vagy a történet szempontjából, mert ugye a posztolt sztoriban szó sem esik ügyeletről, meg telefonálgatásról, és mentőkről.
úgyhogy légy oly kedves belőni magadat :) és leírni.

(aztán majd nagyon szívesen válaszolok a kérdésedre ;) )

erpoi 2015.10.18. 19:37:18

Miért kellene kitalálnod? Nincs is rá szükség. Egyszerűen csak olvastam a hozzászólásokat és ezekre jutott eszembe az, ami velünk történt. Belőttem magam én is ebbe a történetbe.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása