Meg kell várni, míg az ember helyzete súlyossá válik?

2015.09.09. 06:00

sad_older-woman-430x279.jpgAkkor ezek szerint meg kell várni, míg a panaszkodó beteg ember helyzete súlyosabbá válik? Avagy megint el kell menni magánrendelésre, ahol pontos felvilágosítást adnak a miheztartás végett? Szeretném tudni a betegséggel kapcsolatos tennivalókat. 

Tisztelt Címzett!

 

2 tip.cukorbeteg vagyok.Tablettát szedek, a vérnyomásomra is. Tavasszal volt egy hiatus hernia műtétem a Semmelweis Egyetemen. 

 

A házi orvoshoz rendszeresen járok. Sajnos a műtétre is úgy került sor,hogy magánrendelés keretén belül derült ki - addig refluxszal kezelt - hogy mi a probléma. Nos, ez megoldódott.Szeretném megjegyezni,hogy soha életemben nem fájt a lábam, nem is végeztem nehéz munkát, mindig oda figyeltem az egészségemre. Ezért a cukorbetegségem is rendben van a megfelelő tartományom belül. 

 

Pár hónapja a lábamban először a jobb vádliban majd a bokában szúró,nyilaló fájdalmat éreztem ami később a combomra is átterjedt. Elmentem a háziorvoshoz. 

 

sad_older-woman-430x279.jpg

 

Elküldött uh-ra. Ott megállapították,hogy állítólag ciszta van a bokámban. Kérdeztem,hogy most ilyenkor mi van? tekintettel arra,hogy elég gyakran járás közben is meg kell állni a fájdalom miatt pár percre avagy nagyon-nagyon lassan szinte húzva a jobb lábam elindulok, de csak lassan. 

A térdemben állítólag porckopás van. Pontosan nem derült ki. Tehát az ízületi nedv kevés.

Aztán a hajszálerek itt-ott meggyarapodtak. Erre kaptam kenőcsöt - amit a gyógyszertárban készítettek el, több mint négyezer forintot fizettem -., és másik krémet ami lábfrissítőként hat. 

Kérdeztem a házi orvost,hogy hogyan tudnék a végére járni a betegségnek. 

Legalább tudjam konkrétan,hogy mi is a probléma. 

 

Elküldött nyaki uh-ra, mondja,hogy ez kimutatja  az ér elmeszesedést. Pontosabban ebből is meg lehet állapítani az erek állapotát. 

 

Kértem,hogy szeretnék elmenni doppler vizsgálatra - tekintettel arra,hogy nem vagyok már éppen fiatal 68 éves nő beteg vagyok - szeretném tudni a betegséggel kapcsolatos tennivalókat. 

Mondja,hogy doppler vizsgálatra csak azokat küldik el akiknél már súlyosabb az érszűkület. 

Akkor ezek szerint meg kell várni, míg a panaszkodó beteg ember helyzete súlyosabbá válik? Avagy megint el kell menni magánrendelésre, ahol pontos felvilágosítást adnak a betegségről pontosabban a mihez tartás végett?

 

Elnézést a kissé hosszúra sikeredett írásért de szeretnék a fentiekre választ kapni. 

Válaszukat megköszönve: Darabos Erzsébet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.09.09. 12:41:35

kedves Darabos Erzsébet!

röviden, tömören a kérdésedre a válasz: igen.

(aztán vigyázz a magánrendelésen, nehogy egy felesleges műtétet, kezelést rád sózzanak, mert ilyenkor nagyon vérszemet kapnak és jönnek a bioptron lámpákkal és társaival)

asztalosani 2015.09.09. 12:46:20

amúgy hozzáteszem: el kell kezdeni tüntetgetni és utcára vonulni a jobb egészségügyi ellátásért, a betegjogokért, mert ez csak rosszabb lesz, főleg ha észreveszik, hogy hagyjátok.

márpedig hagyjátok, mert csak a praxis blogig juttok el. ez pedig őket (döntéshozók) bátorítják arra, hogy még jobban szorítsanak a nadrágszíjon

nézd meg a tegnapi posztot: ott már túlcsúsztak a súlyos problémán, és mit mondtak?

sorry, nem műtünk, nem csinálunk veled semmit, mert meg fogsz halni.

magyar!
ébredj!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása