A választott orvos egy bunkó volt és csak a markát tartottat

2015.09.02. 07:17

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2015.09.03. 09:46:18

sztem a sürgősségi császár indokoltságának felismerése, és a kérdés utólagos, poénkodással Való elütése lehet a probléma.

asztalosani 2015.09.04. 07:50:52

"Na ennyit arról hogy 8 hónapig több mint 10.000 ft ot elhordtunk hozzá a vizsgálatokra. Persze "rengeteg" számlát is adott róla hmmm."

NAV -) bejelentés
MOK EB -) bejelentés
ÁNTSZ -) bejelentés
NFH -) bejelentés

(köztudott hogy a szülészeten ha van választott orvosod és már olyan szarul vagy hogy meg akarsz halni, akkor sem engedik, meg kell várni a választott orvost. nyilván nagyon sokszor őt nem a beteg állapota, hanem annak tejhozama érdekli. van egy ismerősöm akinek szintén volt egy választott orvosa, aki éppen nem volt bent a kórházban, de elkezdődött a szülése - elfolyt a magzatvize - erre görcsoldót adtak be neki estére (később derült ki - mert ugyebár a fecskendőre nem volt ráírva mit hoznak, az ápnő nem mondta, a beteg meg hát nem ért a gyógyszertanhoz....). Reggel az osztályos orvos (aki nem a választott orvos volt) elképedve látta mit tettek este a nővel. Azonnal oxit adtak neki és rá 15 percre megszülte a kisfiát aki OXIGÉNHIÁNYOS ÁLLAPOTBAN született meg. )

she_wolf 2015.09.04. 12:38:50

"Azonnal irány a kórház, útközben felhívtam a választott orvost, aki azt javasolta, hogy tartson a feleségem fehérjedús diétát."
wtf?:o
Ha a választott orvos csak másnap tolja oda a képét annak ellenére, hogy a távollétében megcsászározták a kismamát, akkor túró neki, nem zsé. Persze ha akadályoztatva volt, és önhibáján kívül nem tudott ott lenni (hótorlasz, árvíz, külföldi út, tököm tudja), az más.

A számalaadási kötelezettség(?) elmulasztására hivatkozni több hónappal utólag a legenyhébb jelzővel élve is farizeus viselkedés, durvább szóval élve pedig genyóság!

Viszont megint étetlenkedtem egy sort. Ha a kissrác a történtek óta már a szülőket az őrületbe kergetve rohangászik, akkor mi a francokat keres itt és most egy ilyen poszt? Se eleje, se vége, se veleje....

@asztalosani:
"(köztudott hogy a szülészeten ha van választott orvosod és már olyan szarul vagy hogy meg akarsz halni, akkor sem engedik, meg kell várni a választott orvost.)

Meg egy nagy lószart! Csak úgy mondom. Mert ha a jóisten a választott orvosod, akkor is rámehet akár a kismama, akár a baba. Ezt pedig senki nem kockáztatja meg, akinek egy kis esze is van.
Köztudott? Ki számára, és milyen alapon? Baromságokat írsz! Az stimmel, hogy választott orvos esetén azonnal illik értesíteni az orvost, ha a kismama ezt nem tudta megtenni, és beszámolni neki az aktuális helyzetről. Ő legfeljebb adhat instrukciókat akadályoztatása esetén, amit a kórházban a pillanatnyilag ott dolgozó kollégája felülírhat szükség esetén.

she_wolf 2015.09.04. 12:47:19

@asztalosani:
Bejelentés, feljelentés...mi a francnak? Nincs elég melótok? Ha az ember minden szarért a hatóságokhoz fordul, belefulladtok a papírjaitokba. A panaszosokat meg majd az idegbaj teszi hidegre. Megmondanád, kinek van annyi ideje és türelme végigjárni a hivatali utakat, amikor egy fix, 60 napos ügyintézés is (amiben semmi extra nincs!) hatodik hónapja húzódik? 60 nap helyett 6 hónap! És semmi köztes iratpótlás, vagy ügyfél miatti csúszás, csak a ti balfaszkodásaitok!
És akkor egyszerre 4 helyen jelentsen be meg fel egy egyébként boldog apuka, aki szereti a kisfiát, akivel egyébként minden rendben van?
Agyadra ment a cellulóz:(

neduddki21 2015.09.04. 13:32:39

@mig54: "A számalaadási kötelezettség(?) elmulasztására hivatkozni több hónappal utólag a legenyhébb jelzővel élve is farizeus viselkedés, durvább szóval élve pedig genyóság!"

Ezzel tökéletesen egyetértek.

"Köztudott? Ki számára, és milyen alapon? Baromságokat írsz! Az stimmel, hogy választott orvos esetén azonnal illik értesíteni az orvost, ha a kismama ezt nem tudta megtenni, és beszámolni neki az aktuális helyzetről. Ő legfeljebb adhat instrukciókat akadályoztatása esetén, amit a kórházban a pillanatnyilag ott dolgozó kollégája felülírhat szükség esetén."

Ezzel viszont nem. Attól függ, ki a választott orvos. Ha munkahelyi felettese a többi orvosnak, sokszor nem merik felülírni, amit mond, még szükség esetén sem. Tudnék pár példát írni én is, ami alátámasztja ezt, velem is megesett már. Hogy mennyire általános, nyilván nem tudom, mint ahogy más sem, te sem tudhatod, hiszen nem ismerünk minden kórházat. Az én tapasztalatom azonban egybevág azzal, amit asztalosani írt.

asztalosani 2015.09.04. 16:36:53

@mig54:
most mikor szóltam én te hozzád? :)
már megint kezded?

ad.1. számlaadási kötelezettség
mint a nevében is benne van kötelezettség, sem kérni, sem kuncsorogni nem kell érte, mert számlaadási KÖTELEZETTSÉGE van. érted? kötelezettség! nem beszélve a kp. átvételének szigorú számadású bizonylatolásáról, sőt az adótörvényekről. (ez kapásból minimum 4 tv.) 5 évig nem évül el, még mindig bukhatja az orvos jó sokáig, úgyhogy igen is legyen besz@rva elég rendesen, sőt még hugyozz@ is össze magát keresztbe és kasul is :D mert már buktak be nődokik, meg szülészek ilyen sztorikat nem is olyan régen 3:) és nem egyáltalán nem genyóság
ha pedig egy orvosnak nehezére esik egy darab szigorú sorszámozású cetli pontos kitöltése, akkor meg ne kérjen pénzt a "szolgáltatásaiért" , ennyire egyszerű. :)

ad.2. sztorim amit elmeséltem
kicsi csillag, tök jó hogy felülbírálsz és megkérdőjelezel egy megtörtént esetet. nem voltál ott, ellenben én ott voltam, úgyhogy fogd be a cuki majdémegmondommindenkinekhogynemúgyvanaz lepénylesődet :)

ad.3. feljelentés
igen fel kell őket jelentegetni a pics@ba és mindenhol és igen egyszerre, aztán majd máskor kétszer ha nem háromszor is meggondolja mit és hogyan, jól nézünk már ki! ez kb olyan mint a gyereknevelés: ha a gyerek rossz és nem szólsz rá, nem csapsz a kezére továbbra is rossz marad. vagy te úgy neveltél gyereket, hogy ha rosszat csinált akkor szó nélkül tűrted, sőt még mosolyogtál is? az hogy az ilyen esetek fel legyenek nyomva PEDIG MINDENKI ÉRDEKE! érted? a TE érdeked is, ugyanúgy ahogy a testvéredé, a gyerekedé, ugyanúgy ahogy egy NORMÁLIS orvosé, az ott dolgozóké is. ezt egy normális ember megérti, és nem kell a szájába megrágva többszörösen is betáplálni, mint neked 3:)

"ti balfaszkodásaitok"
ügyes trükk,de nem jön be, mert nem írok rá semmit! :)

"egy egyébként boldog apuka, aki szereti a kisfiát, akivel egyébként minden rendben van? "
igen nyomja fel. az hogy nem történt baj, az csak a szerencsén múlott nem a balf@sz orvoson. az hogy a közeljövőbe ne történjen mulasztás, és hogy összekapja magát az orvos ahhoz fel kell jelenteni. ha te dolgoztál valaha (?) tudod pénzért (?), akkor nagyon jól tudhatod, hogy ha sz@r munkát végzel akkor nincs fizetés és ki vagy rúgva. ha pedig kárt teszel akkor behajtják rajtad. ha megszűnne a kórház kötelező helytállása (aka saját vagyonával felelne visszamenőleg is) , akkor az orvosok úgy összekapnák magukat, hogy előre köszöngetnének mindenkinek, és 2 x is visszakérdeznének, sőt többször lepapíroznának mindent.

any question?
:)

she_wolf 2015.09.04. 16:52:22

@neduddki21:
Sajnálom, hogy veled megtörtént:( Annak nem lenne szabad megtörténnie, hogy akut beavatkozást elhalasszanak csak azért, mert a pénzzel pumpolt delikvens házon kívül van. Ügyeletben van osztályos orvos is, és legalább egy felettese. Legalábbis lennie kellene. És egy szülészeten kapásból kép ember élete lehet a tét.

she_wolf 2015.09.04. 17:11:34

@asztalosani:
Mitől lenne számlaadási kötelezettsége egy folyamatosan hálapénzelt szülésznek?
Hálapénzről, paraszolvenciáról, jattról van szó, nem pedig szolgáltatási díjakról, szabott árakról!

Nem bíráltalak felül, hanem saját tapasztalatból és a másik oldalról írtam, amit írtam. Mert azt láttam, részt vettem benne, megéltem. Ha a fejedre állsz, akkor is!

Ebben az esetben, utólag te mégis mit remélnél egy be/feljelentéstől? A gyerek már szaladgál, az orvos parás volt, miből indulsz neki? Senkinek semmi baja nem esett, a baba és a mama is rendben van, apuka meg nagy unalmában tolt egy posztot a praxisra, hogy egyszer volt, hol nem volt, és tiszta szerencse hogy így történt, mert ha a kutya nem szart volna, szétdurrant volna....ha pedig már vette a fáradságot hogy a praxisra írjon, akkor ne azzal kezdje, hogy:"Nem szeretnék részletekbe bocsájtkozni,...", mert az ördög a részletekben lakik.

"...ha te dolgoztál valaha (?) tudod pénzért (?),..."
Én pedig erre nem írok semmit, te balfaszok királynője:)

És igen, balfaszok vagytok! Két egymás melleti ablakban ugyanarra az ügyre vonatkozóan két, egymással ellentétes bonyolítási folyamatot volt szerencsém meghallgatni. Balfaszok!

she_wolf 2015.09.04. 17:12:48

@asztalosani:
Ja, ez lemaradt: ahhoz szólok, akihez akarok. Még ha neked nem is tetszik:P

qbr 2015.09.04. 19:26:40

@neduddki21: második bekezdésed +1

családtaggal esett meg hasonló: a főnök (választott orvos) császárellenes volt, az ügyeletes beosztottak pedig emiatt kb 2 órát késlekedtek az egyébként indokolt sürgősségi császárral

qbr 2015.09.04. 19:27:11

@neduddki21: második bekezdésed +1

családtaggal esett meg hasonló: a főnök (választott orvos) császárellenes volt, az ügyeletes beosztottak pedig emiatt kb 2 órát késlekedtek az egyébként indokolt sürgősségi császárral

asztalosani 2015.09.04. 20:49:38

@mig54:
b*lf*sz vagy te :) mert a szövegből nem derül ki egyértelműen, hogy parás volt-e a sztori vagy sem.
3:)

(amúgy megjegyzem tök mindegy hogy parás vagy sem, akkor is bizonylatolni kell a kp átadást, uyganis x összeg felett adóköteles jövedelem! jah hogy erről megint nem tudsz...na akkor nem én vagyok a paraszt)

másrészről kicsi csillag!
te kérted múltkor tőlem azt hogy kerüljük ki egymást, ne szóljunk egymáshoz, erre meg belém kötsz, holott nem is neked írtam az első posztot, hanem te kötöttél belém. úgy gondolom, ha már kérek valakitől valamit, akkor ahhoz tartom magamat a saját részemről is. tehát ha múltkor kérted tőlem, akkor most ülj rá a lepénylesődre.

tőlem téphetjük egymást és elküldhetjük egymást a b*lf*szba (én ezen már csak röhögök) , aztán hogy ha megint nem szólnak a cikkhez 1-2 hétig talán (?) elviselem, hogy a nyakamba borulj és elbeszélgessünk egymással mint két érett felnőtt míg egy 3. személy fel nem tűnik, és akkor újra nekem nem feszülsz.

talán.
aztán lehet talán nem.
3:)

kicsi csillag gondolkozz el.
ne kicsit, nagyon.
:)

she_wolf 2015.09.04. 21:56:46

@asztalosani:
A szövegből egyértelműen kiderül, hogy parás volt. Az, hogy neked nem jön le az összefüggés, nem az én bajom.
Minden jövedelmet be kell(ene) vallani. Ahogy a taxisok, a pincérek, szállodai recepciósok, no és a balfasz ügyintézők is szoktak (és most nagyon röhögök, mert te nem tudhatod, hogy én mit tudok, csak vakrepülsz).
Azért szóltam hozzád, mert a hülyeségeket nem tudom szó nélkül hagyni (szaladjunk mindent bejelentgetni, mindenkit feljelentgetni zéró bizonyítékkal, évvel/évekkel az eset után).
Ez meg az én bajom (mármint az idióta tanácsokra ugrás), de én legalább bevallom, hogy nem vagyok sem hibátlan, sem tévedhetetlen.

Ez a "nem kicsit, nagyon!"....az idióták kiszólása.

she_wolf 2015.09.04. 21:57:34

@qbr:
Remélem, nem lett baj belőle.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása