Nem jött a betegszállító a mozgásképtelen beteghez

2015.05.22. 13:21
mentok.jpgA kórházi osztály betegszállítást rendelt a délelőtti órákban haza szállításához, a Borsod Mentőtől.
A betegszállítók délutánra igérték a szállítást. 17 óra körül meg is jelentek, de miután kiderült, hogy a betegnek húgyúti fertőzése van megtagadták a szállítást.
Tisztelt Praxis!
 
Mélységes felháborodásomat szeretném megosztani.
Édesapám a B-A-Z megyei Kórház urológiáján feküdt prosztata műtét miatt. A tegnapi napon haza engedték.
A papám mind két lába combközépnél amputálva van, emellett szívbeteg és inzulinos cukorbeteg.
A kórházi osztály betegszállítást rendelt a délelőtti órákban haza szállításához, a Borsod Mentőtől.
A betegszállítók délutánra igérték a szállítást. 17 óra körül meg is jelentek, de miután kiderült, hogy a betegnek húgyúti fertőzése van megtagadták a szállítást.
mentok.jpg
A kórházi ápolónő beszélt az OMSZ-szel is ők azt mondták, hogy a Bordsod Mentő köteles elszállítani a beteget.
Édesapám kerekesszékben ülve,kórházi elbocsájtóval este 8-ig várt. Végül személyautóval elmentünk érte hiszen nem maradhatott a kórházban, és nagy nehézségekkel végül sikerült megoldanunk, hogy átsegítsük a kerekesszékből az autóba, két láb nélkül ez nem egyszerű.
Sajnos az elkövetkező időben még többször vissza kell járnia a kórházba, ezután nem tudom még mire kell felkészülnünk.
 
Üdvözlettel:
Erika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.05.22. 14:00:10

megoldás:
- ántsz-nek elküldeni tértivevényes levélben a történetet névvel és mindennel együtt, kérve állásfoglalásukat POSTAI úton
és ez mellett, az
- omsz-nek is ugyanazt a levelet, ugyanúgy

amint visszaérkeznek a levelek, lefénymásolni és magadnál tartani: ilyen vitás helyzetben pedig előkapni és meglobogtatni előttük, majd ha még így sem, akkor neveket kérni, majd megkérdezni a felettes nevét, elérhetőségét ÉS addig el nem szállítani a papádat saját kezűleg ameddig meg nem oldják (sajnos úgy tűnik bepróbálkoztak nálatok, és sikerült átejteni titeket), ha meg az ápolónő nem akarja, mert hogy már el van bocsájtva a ht. akkor meg panaszt tenni másnap a kórház vezetőségénél (szintén postai tértivevényes levélben)

sajnos ezt ilyen "pofátlanul" kell, mert semmi nem fog változni ha szó nélkül hagyod!

Braincelle 2015.05.22. 21:20:41

@asztalosani:
Nem hiszem, hogy a mentő a húgyúti fertőzés miatt nem vitte el.
kérdés, milyen állapotú volt a beteg. a betegkísérő nem viszi el, ha úgy ítéli meg, hogy magasabb szintű szakfelügyeletet igényel. Ez mondjuk furcsa, ha utána a család vitte el.
Tudni kellene, mivel indokolták a menetlevélen a mentők, hogy nem vitték el.

asztalosani 2015.05.23. 09:33:02

@Braincelle:
szerintem sem, ezért kellene erről hivatalos doksi.
[gondolom az nincs, hisz ha lenne róla már most papír, akkor (jóhiszeműen feltételezem) azt írta volna le ide, nem pedig azt hogy mit mondott a kórházi ápnő (elmondás).]

"kérdés, milyen állapotú volt a beteg."

jó kérdés, bár aki legalább (=min.) 3 órát (17-20.ig) képes tolószékben ülni, szerintem az azért szállítható, vagy rosszul gondolom? :)

"a betegkísérő nem viszi el, ha úgy ítéli meg, hogy magasabb szintű szakfelügyeletet igényel."

oké ez így igaz, de ebben az esetben nem kellene tovább vinni az ügyet valamelyiknek? (betegszállító/mentős/ápnő?) pl.: kérni magasabb szintű szállítást, időpontot egyeztetni, beszélni a ht-kal hogy mikor jönnek érte?? mert a fenti történet alapján nekem az jön le hogy az osztályról elbocsájtották a délelőtt folyamán, délután kiérkezett a borsodmed, közölték nem szállítják el, aztán ápnő omszszel beszélt, majd közölte a ht-val hogy márpedig a borsodmed köteles elszállítani, aztán a ht a beteggel együtt magára maradt. (bár dicséretes hogy az ápnő legalább vette a fáradtságot hogy telefonálgasson, annak ellenére hogy az osztályról a beteget már elbocsátották)

2015.05.23. 11:44:16

És akkor előkerült a BMW a garázsból ....
Ezt a mentőtaxiztatást azonnal be kéne szüntetni .

2015.05.23. 11:46:30

@asztalosani: Ugyan .
Inkább vegyen egy tankönyvet és olvassa át a szakszerű betegellátást hogy el tudja majd látni a kedves papát . A kocsiját pedig helyezze készenlétbe és készüljön fel arra hogy megoldja a hozzátartozója szállítását ide oda .

yogosan 2015.05.23. 12:04:38

Húgyúti fertőzés miatt nem vitték el? Ez fura.Nekem kétszer volt ilyen fertőzésem és azon kívül,hogy folyton pisilési ingerem volt semmi más bajom nem volt tőle.Itt valamit elírt a posztoló egészen biztos.

she_wolf 2015.05.23. 17:00:15

@Diorella Queen:
Rosszindulatú vagy!
Mentőtaxiztatás? Kapd a hátadra a batyuba csomagolt, súlyosan rokkant szülődet egy műtét után, és mukk nélkül szállítsd! Eszem megáll!
Igen, a későbbiekben fel tud készülni arra, hogy miképpen hozza-vigye az édesapját, de akkor, ott, és tekintettel arra, hogy friss műtétes, felháborító, hogy mondvacsinált okokra hivatkozva megtagadják a szállítását.
Tömény hányinger amit írtál, kíváncsi lennék királylány, te hogyan oldanád meg.

2015.05.23. 20:06:28

@mig54:

Ezt a BMW-s vonalat én sem egészen értettem. Eleve szó sincs a posztban arról, hogy milyen értékes kocsival mentek érte, lehet az egy lepukkant használt kocsi is - ami mellesleg egy családnál létfeltétel, pláne, ha mozgássérült családtag is van. (lepukkant bömöst lehet már kapni pár százezer forintért is mellesleg).
Másrészt, még ha értékes kocsijuk (és jó egzisztenciájuk) is van, az sem változtat azon a tényen, hogy jár nekik az állami egészségügyi ellátás (pláne, hogy akkor ők sokkal több adót fizetnek ugyanazért a szarért - már elnézést - mint a többiek).

she_wolf 2015.05.23. 21:43:08

@tff:
Tökmindegy milyen járgány, de most már tudható, hogy milyenre van kalibrálva a "mostjólmegmondtam" királylány:(
Egyébként nem értem, ha már eleve húgyúti fertőzése van egy betegnek, megműtik? Vagy műtét után lépett fel a fertőzés? Akkor nem illett volna kikezelni belőle, és úgy emittálni?
Ez mit sem változtat a lényegen: biztos, hogy nem ok nélkül kértek szállítást.

asztalosani 2015.05.24. 04:38:56

OFF TOPIC, DE ÚGY ÉRZEM MUSZÁJ ITT ÉS MOST LEÍRNOM, HÁTHA VALAKI SZENVED EBBEN ÉS NEKI SEGÍTSÉG:

HPV oltás mellékhatásairól szóló dán film magyar felirattal, érdemes végignézni.
(főleg a 17. perc környékén lévő részletbe... kissé ismerő a helyzet sajnos)

www.youtube.com/watch?v=CuZGjblBI5c

kíváncsi leszek a a tv2 mikor meri majd leadni idehaza?

asztalosani 2015.05.24. 05:09:18

@Diorella Queen:
tudod, először én is arra gondoltam, sőt le is írtam azt is már hogy ha az én apám lett volna, akkor tuti nem várok órákat a kórházban a mentőre, hanem hazaviszem saját magam. már le is írtam

csakhogy.

1. ahogy a posztoló is írja cukorbeteg: vagyis ebből következik: nagy valószínűséggel túlsúlyos, sőt amputálták mindkét lábát, tehát biztos hogy elhízott is (hisz ágyhoz kötött nem tud mozogni)
én 60 kg vagyok vasággyal nem titok (posztolóról nem tudni hány kiló). egy felnőtt, idős férfi, aki ráadásul cukorbeteg minimum megvan vagy 100 kg.akkor nézzük: adott egy kocsi, és én a 60 kg-mal és egy 100 kb beteg akinek sajnos nincs lába, így a kerekesszékből való átbűvészkedésnél nem tud segíteni... nos kérlek vezesd le nekem, hogy hogyan tudnám én ezt egymagam kivitelezni, anélkül hogy gerincsérvet kapjak, és ő pedig ne essen le véletlenül?

2. már bocsánat de az a szerencsétlen ember is valaha dolgozott, adót, járulékot fizetett, felnevelt minimum egy gyereket, szerintem igenis megérdemelné az emberi bánásmódot és nem érdemli meg a MEGALÁZÁST. gondolj bele: idős vagy, le van vágva a két lábad, cukorbeteg is vagy, ráadásul most műtöttek, és ott ülsz kint a kerekesszéken már vagy 3 órája (ki tudja miben?) mindenki vagy megnéz vagy átnéz rajtad, annak ellenére hogy húgyúti fertőzésed van kidobtak az osztályról. vagyis jelezve lett feléd a reggeli folyamán hogy NINCS RÁD SZÜKSÉG. aztán délután jött a mentős aki szintén megtagadta a szállításodat, vagyis egy nap alatt MÁR MÁSODSZOR IS JELEZVE LETT FELÉD HOGY NINCS RÁD SZÜKSÉG. ezek után mit éreznél? csak nem azt hogy a lányod terhére vagy??????? te nem fakadnál sírva??? és hogy ennek nem így kellene lennie? hanem egy szülőnek kellene gondoskodnia a haláláig a gyerekéről és nem fordítva?

3. most felejtsük el az ellenszenvet a béna orvosok iránt, és bízzunk az orvosokban és gondoljunk azt, hogy nem véletlenül lett mentő kérve... gondolom indokolatlanul nem kér az orvos mentőt, mert ha igen akkor őt megb@sszogatják ezért...

4.és sajnos nem minden családban van kocsi, és sokak nem tudják kifizetni az x ezer forintos taxit se, ráadásul ezt írom úgy hogy szerintem nincs is olyan taxis aki hazavitte volna... sőt, el tudom képzelni, hogy abba a kórházba nem is lehet behajtani saját kocsival, vagyis: ki kell gurítanod az öregedet a kórház területén kívülre. nos tételezzük fel, leesik az öreg valahogy. szerinted akkor a kórházból fognak kijönni érte, vagy mentőket kell hívni? (emlékeztetőül néhány héttel ezelőtti poszt, ahol egy hajléktalan ember az SBO bejárata előtt halt meg, mert az már kórházi területen kívüli volt és nem a kórházra tartozik az "ilyen")

ha feltételezem, hogy a posztoló minden szava igaz, akkor ezt a beteget megalázták többször is. (kidobták, váratták, aztán ott hagyták, nem törődtek vele - és ebben a történetben a legkevésbé is a lánya a hunyó)

hozzáteszem: volt annyi szerencséje a bácsinak, hogy volt egy lánya aki gondoskodott róla. nos kérdezem én: mi van akkor ha kiköltözik külföldre a lány? akkor a bácsi még mindig a kerekesszékében ülne étlen szomjan, cukros sokkban ????

a keresőképes ht-nak nem kellene inkább dolgoznia (ezáltal adót fizetnie), gyereket nevelnie, mintsem napokat vegyen ki csak az édesapja szállítására??? szóval ez így nonszensz. (nem még mielőtt betámadnál, hogy sajnálom a szabadnapjaimat, megírom: nem sajnálom, de hogy csak azért vegyek ki egy napot mert béna az OMSZ/borsodmed azért igen)

asztalosani 2015.05.24. 05:20:36

@mig54:
gondolom jött a beledumálás a ht-ba az orvos részéről: "otthon jobban gyógyul", vagy a kórházban is éreztetve lett a beteggel, hogy nincs rá szükség, egy felesleges kolonc, esetleg tartották a marokmarcsit, vagy a zsebmancit...

"Egyébként nem értem, ha már eleve húgyúti fertőzése van egy betegnek, megműtik? Vagy műtét után lépett fel a fertőzés? Akkor nem illett volna kikezelni belőle, és úgy emittálni?"

ezt nem lehet tudni, sem kikövetkeztetni a cikkből,ugyanis prosztataműtét sok mindennel kapcsolatosan is felmerülhet: pl: prosztata krónikus gyulladása itt ugye eleve egy gyulladásos kezdő állapotról van szó (és annak ellenére hogy antibiotikumos kezelést kapnak a műtét előtt, a z összes baci nem biztos hogy kipusztul, így visszatérHET a fertőzés...)

2015.05.24. 07:21:13

@mig54: Jellemzően csak fröcsögni tudsz te szerencsétlen . Unalmas vagy. Agyad sincs, így gondolkodni sem tudsz .
Ha van egy autója valakinek és kicsit is normális, nem vár és nem használja a mentőt taxiztatásra akkor sem ha jogosult ha nem , és akkor sem ha friss műtétes vagy sem!

2015.05.24. 07:23:32

@tff: Nem is az volt a lényeg fő sza..kavaró, hanem az, ( neked külön szájba rágom ) hogy VAN EGY AUTÓJA és ha kicsit is akarja , MEG TUDJA OLDANI hazaszállítást,és nem várakoztatja a szülőjét órákat az ingyen szállításra !

2015.05.24. 07:27:32

@asztalosani: Nyilvánvaló nem azokról van szó, ahol nincs kocsi . Nem írta hogy túlsúlyos lenne . A húgyúti fertőzéssel a kommentek 90% befektetné örök életére a kórházba a fenti beteget .

2015.05.24. 07:28:31

Adjunk mindenkinek antibiotikumot nagykanállal és mindenit fektessünk be a kórházba 10 évre !
Ez tetszene a mig54 féléknek !

2015.05.24. 07:33:25

@tff: Te is csak okoskodni tudsz és kötekedni, ahelyett hogy vennél egy emelőgépet valamelyik kórházba.Megteheted saját bevallásod szerint. Aztán ha olyan nagylelkű vagy mint ahogy állítod, akkor már megtetted volna, még lehet hogy neked lesz rá szükséged.

A bácsi ha bent maradt volna a kórházba még heteket, egészen biztos hogy meghal a felfekvés következményei miatt, mivel mozgásképtelen ahogy írták.A kórházban pedig nem jellemző hogy óránként forgatnák a betegeket . Na ezért nem szabad kórházban maradni csak és kizárólag annyi időre, míg a műtétet megcsinálják.

2015.05.24. 07:41:14

@asztalosani:
1- Keresel egy kórházi betegszállítót aki egy ezresért segít betenni az autódba a hozzátartozódat .Otthon pedig szólsz a kedves szomszédnak vagy barátnak hogy segítsen már kiemelni onnan.
2 miért a gyerekemet hibáztatnám azért, mert a mentősök nem találnak szállítható állapotban ? Valamit nyilván elhallgatott a poszt írója, mert csak úgy ok nélkül nem hagyja ott a mentős.
3 Nincs béna orvos, mert az nem orvos akkor.
4 Te is kavarod a sz@rt , mert nem az autó nélküliekről volt szó. A poszternek van autója, tehát próbálsz beleállni a semmibe és kötekedni . _Visszataszító .
5 Arról nem a mentősök tehetnek ha neked nincs hozzátartozód és a leterheltségükről sem ők tehetnek hogy csak este jut idő a hazaszállításodra .

asztalosani 2015.05.24. 08:14:31

@Diorella Queen:
szerintem te még ilyen helyzetben nem voltál.

"1- Keresel egy kórházi betegszállítót aki egy ezresért segít betenni az autódba a hozzátartozódat "

bocs, de az ember nem azért fizeti egy életen át a szaros a tb-jét, hogy utána még kuncsorogjon és fizessen még egyszer. amúgy szerinted a betegHORDÓ nincs túlterhelve?

"Otthon pedig szólsz a kedves szomszédnak vagy barátnak hogy segítsen már kiemelni onnan."
ez nem a szomszéd feladata, ne akard már a saját apádat a szomszéd vagy más ismerős nyakába belevarrni. főleg este 8 után. mi van akkor ha a 4. emeleten laktok, hm? ebbe gondolom nem gondoltál...

2. azt a részt olvasd el még egyszer mert nem jól olvastad.
többi részhez:
azt-tán szerinted nincs olyan, hogy a mentős zsét várt, a ht nem akart fizetni, aztán mivel nem jár semmiféle következménnyel (az EBF megszüntetése után) otthagyják a papát mondván "na majd ezek is megtanulják most hogy fizetni kell zsebre?" nem tudod elképzelni ezt a forgatókönyvet?

3., örülök neki hogy te még nem találkoztál béna orvossal. reméljük nem is fogsz. bár érdekes a véleményed, nem is tudom miért van akkor annyi műhibaper?

"a mentősök nem találnak szállítható állapotban ?"
nos akkor itt valaki kibaszottul bénázhatott, ha nem szállítható állapotban akarták elbocsátani az osztályról, nem gondolod? amúgy nem vetted észre: a mentős azzal a szöveggel utasította vissza, hogy nincs szállítható állapotban, közben a cikkíró egy NEM "szak"kocsival hazaszállította? nos akkor mégiscsak szállítható állapotban volt, nemde?

amúgy kérlek jelöld meg azt a személyt, hogy ki lenne a felelős, ha az apád a saját szállításod közepette szívrohamot kap? te? a szomszéd? vagy a beteghordó? esetleg az ismerős?

nos tudod, ha mentőre írta ki a doki és te ennek ellenére hazaviszed sk és történik vele valami, azért drága te leszel a felelős. tán még emberöléssel is megvádolnak és a bíróságra kerülhetsz... gondolom erre sem gondoltál..

asztalosani 2015.05.24. 08:19:15

@Diorella Queen:

nem írta, de ez egyértelmű CUKORBETEG esetén.

légyszíves ha nem vagy ebben járatos, akkor vagy kérdezd meg az orvos ismerősödet, vagy legalább mielőtt ilyet írsz nézz utána, jó?

asztalosani 2015.05.24. 08:22:45

@Diorella Queen:
azért egy cukorbeteget akinek szívbetegsége is van, illik kikezelni a gyulladásából

(nézz utána: 1. cukorbetegség - sebgyógyulás, erek fala illetve 2. szívbetegség + gyulladás + magas vérnyomás)

amúgy: "A cukorbetegek nagy része elhízott és gyakoribb közöttük a magas vérnyomás előfordulása is, mely az érelmeszesedés kockázatát tovább fokozza."

2015.05.24. 08:35:58

@asztalosani: Te ugye nővér vagy ?

2015.05.24. 08:37:38

@asztalosani: Apámat hazavitte a testvérem a szepszises tüdőgyulladással egy hét után annak ellenére, hogy az orvos nem javasolta.Apám akarta és nagyon jól tette hogy nem akart tovább kh-ban maradni .

2015.05.24. 08:40:11

@asztalosani: Még nem tartok a cukorbetegségnél. Anatómiánál tartunk, épp a szívet boncolgatom apró darabokra . Tff meg egy kötekedős nyálfej ügyvédecske aki folyton beleköt mindenkibe .
mig54 pedig a tipikus beteg aki folyton meg van sértődve akkor is, ha a legjobb ellátást kapja bárhol.

she_wolf 2015.05.24. 08:46:12

@Diorella Queen:
Ha már megvan a kezdő alaphang köztünk: nem a hozzátartozó, vagy a beteg kérte a szállítást, hanem a kórház. Frissen műtött, inzulinos cukorbetegről van szó, aki nem mellesleg szívbeteg is.
A "mig54 féléknek" az tetszene, ha nem a kinyalt seggű királylány-félék akarnák megmondani, hogy ilyen esetben mit ír elő az egészségügyi protokoll, és hogy kinek mennyit illik a zsebébe dugni ahhoz, hogy emberszámba vegyék, és segítsenek rajta. Arról már egy mukkot sem szólok, hogy azért betegszállító, hogy szállítsa a beteget. Ez ti. a munkája.
(Nagyon tudna érdekelni, hogy milyen (valódi, ki nem mondott) indokkal utasította el az "anyagmozgató" a melót, továbbá hogy a betegszállítás megtagadására elegendő indok lehet-e egy húgyúti fertőzés.)
És hogy csak egy picit legyek genyó: a poszter nem írta, hogy saját(!) autóval mentek (többesszám rulez!) a betegért.
Értve vagyok, idióta?

she_wolf 2015.05.24. 08:49:48

@Diorella Queen:
Mélységesen hálás lennék, ha nem te mondanád meg, ki vagyok. Ott még nem tartunk, királylány!

"..meg van sértődve akkor is, ha a legjobb ellátást kapja bárhol"

Na, ezt melyik ujjadból szoptad?

2015.05.24. 08:50:20

@mig54: Először is vegyél vissza magadból öreg, de nagyon gyorsan !
Továbbiakban pedig társalogjál mással, nálam nem ütöd meg a szintet annyira sem, hogy reagáljak bármit is a beírtakra.
Otthona kedves feleségeddel, már ha van egyáltalán, na azzal lehet ilyen stílusban beszélni !

2015.05.24. 08:52:55

Az egészen biztos, hogy ha nekem egy ilyen mig54-féle ilyen stílusban elkezd majd pattogni a kórházban, felőlem meg is rohadhat a kerekesszékében, mert pont le fogom sz@rni .
Azt háborogjon ahol akar meg akivel akar.
Ezért nincs már nővér többek között, mert nem elég hogy nem keresnek semmit, még az ilyen agresszív tahókat is el kell viselniük.

she_wolf 2015.05.24. 09:12:06

@Diorella Queen:
A feleségemmel? Látom, képben vagy, cicuka:(
Nos, ha majd tudod már, hogy ki kicsoda a magyar rocklexikonban, akkor csacsoghatunk újra. Addig ne szívd fel magad rám, nem érdemes, vesztes vagy.
Mig54 nem szokik pattogni, mégis -érdekes módon- mindig megfelelő ellátást kap. Erre köss csomót, és közben gondolkozz....
És nem mig54 tehet arról, hogy nővérhiány van, hanem pontosan a magadfajták.
Agressszív tahó? Azt hiszem, nem én vagyok az, akinek vissza kéne venni a stílusból.

töpörtő 2015.05.24. 09:26:19

@Diorella Queen: kicsi cicia!Azt akartam irni amit mig54,mi az,hogy felesége?Néz màr itànna ki kicsoda mielött irogatsz!Inkàbb meny el péknek minthogy eüben dolgozz ha megkérhetlek igy ismeretlenül.

2015.05.24. 09:28:51

@töpörtő: Te meg tanulj meg helyesen írni mielőtt kommentelsz.
Nem érdekel kicsoda mig54, miért is kellene hogy érdekeljen és ha ő sz@rata a spanyol viaszt mert akkora nagy ember, akkor mi van ?
Attól még ő is csak ugyan olyan ellátást fog kapni mint a többi, feltéve ha visszateker kicsit a nagy arcából és a stílusából.

2015.05.24. 09:30:50

@töpörtő: Nem is azért tanulok hogy kiszakítsam a gerincemet az ilyen és hasonló agresszív betegekkel hidd el.

she_wolf 2015.05.24. 09:31:23

@asztalosani:
Bármi lehet, meg annak az ellenkezője is:(
A poszt eléggé hiányos, ennek ellenére úgy érzem, méltánytalanul bántak a beteggel.
Amit a fertőzésről írtál: apósomnak proszatatarákja volt, műtötték vele, és eléggé nehezen gyógyult. Bakteriális fertőzést is sikerült összeszednie a legnagyobb odafigyelés ellenére is. Otthon kezeltük kijáró nővér, és háziorvos segítségével.

she_wolf 2015.05.24. 09:35:09

@Diorella Queen:
Menj vissza az arénába, ott óbégass! Én meg olyan ellátást fogok kapni valóban, amilyet megérdemlek. Mert megérdemlem:)

2015.05.24. 09:37:28

Ezen nevetnem kell.:)
Ha lenne fogalma némelyeknek a VIP ellátásról, akkor nem lenne ennyire magabiztos. :))

2015.05.24. 09:42:35

@Diorella Queen:

Szerintem nem érted, miről van szó, de sebaj.

Nem értem, egyébként, miért élted bele ennyire magad abba, hogy ügyvéd vagyok. Sokadszor kérdezem: nem informatikus? :)

Te viszont szimplán csak egy öntelt, de az életben semmit el nem ért kisember, aki a neten éli ki az elcseszett élete miatti frusztrált ingerültségét.

"ha nekem egy ilyen mig54-féle ilyen stílusban elkezd majd pattogni a kórházban, felőlem meg is rohadhat a kerekesszékében, mert pont le fogom sz@rni ."

Nagyon jó PR volt a részedről, rengeteg orvos olvassa ezt a blogot, jó eséllyel vannak köztük olyanok is, akik a hozzájuk beadott pályázatodat is olvassák majd. Szóval ha egy ilyen felületen publikálsz, nem ártana, ha kicsit visszatekernél kicsit a nagy semmire, meg egy kis tankönyolvasgatásra épített nagy arcodból.

2015.05.24. 09:49:07

@tff: Húú de megijedtem.:)
Nem nekem van bajom az orvosokkal sem az egészségüggyel, mitől is kellene tartanom tehát ?
Nem ,nem ügyvéd vagy te, ez igaz, az ügyvéd véd,az ügyész támad . Tehát az utóbbi , de hogy egészen őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel ki vagy. Informatikus nem lehetsz mert akkor már a linuxot használtad volna ahogy megszülettél. Az pedig hogy te mit hiszel, gondolsz, vagy hogy mire értékelsz vagy nem értékelsz engem , a legkisebb mértékben sem tud meghatni .Akkor dühítene maximum ha számítanál bármit is, de semmi ilyesmiről nem beszélhetünk .
Minden más pedig csak ostoba személyeskedés .

2015.05.24. 09:51:34

@Diorella Queen:

Ha emberekkel foglalkozol, akkor el kell fogadnod, hogy lesznek köztük problémás emberek is, akiket ugyanúgy kell kezelned, mint a többieket (még mielőtt esetleg valamelyikük nyálas ügyvédecskéje feljelent téged). Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor alkalmatlan vagy arra, hogy emberekkel foglalkozz. Az is külön vicces, hogy túl vagy pár oktatáson meg fejezeten a könyveidből, de már vadul szakértesz a neten egészségügyi témában. :)

Amúgy pár napja még azon panaszkodtál, hogy sehova nem kellesz eü-intézményekbe, és nem is keresnek sehova nővért. Ahhoz képest elég magabiztosan nyilatkozol arról, hogy te mit fogsz majd csinálni nővérként.

she_wolf 2015.05.24. 09:51:46

@Diorella Queen:
"írni" után vessző(,)

"Nem érdekel kicsoda mig54, miért is kellene hogy érdekeljen és ha ő sz@rata a spanyol viaszt mert akkora nagy ember, akkor mi van ?"

Ez meg nyüzsög a stílushibáktól, pl:
"mig54" után pont(.), majd új mondat, nagybetűvel;
"érdekeljen" után kérdőjel(?), mert ott a mondat vége;
"és" mondatkezdő nagybetű;
"mert akkora nagy ember" zárójelben, mert kiegészítő megjegyzés.

És végül az aduász: "ugyan olyan" kapitális hiba, ugyanis egybeírandó.

Ha már nyelvtannáciskodunk, tudjuk, mire tesszük!

2015.05.24. 09:53:53

@Diorella Queen:

"Informatikus nem lehetsz mert akkor már a linuxot használtad volna ahogy megszülettél."

Nagyon sok informatikus utálja a Linux/BSD-t asztali gépen használni.

she_wolf 2015.05.24. 09:57:15

@tff:
"Nagyon jó PR volt a részedről, rengeteg orvos olvassa ezt a blogot, jó eséllyel vannak köztük olyanok is, akik a hozzájuk beadott pályázatodat is olvassák majd."

Az az én nagy bajom, hogy most már csak olvassák (ha olvassák egyáltalán):(
Nem is olyan régen még írtak is bele, és nagyon hasznos dolgokat.
Ugye, te most csak vicceskedsz, hogy a királylánynak köze van/lesz az eü.-höz dolgozóként?:o

she_wolf 2015.05.24. 10:01:56

@tff:
Bocs, ez lemaradt:
"Amúgy pár napja még azon panaszkodtál, hogy sehova nem kellesz eü-intézményekbe, és nem is keresnek sehova nővért."

Most megnyugodtam. Ezek szerint szelektálnak, és mégsem vesznek fel bárkit. Azért nagyon szeretném látni a királylányt, amint mozgásképtelen beteget ápol. Esküszöm, belépőt is fizetnék (de szemét vagyok:D)!

2015.05.24. 10:03:02

@tff: Ha figyeltél volna mint ahogy nem tetted, elkerülte a figyelmed az az apró közlés, hogy nem kívánok nővér lenni, ha elvégzem a sulit.
Attól még érdekelhet, kizárólag saját önző célból .

2015.05.24. 10:05:03

@tff: Ami biztos, hogy a jognál és az informatikánál izgalmasabb téma .

2015.05.24. 10:11:33

@Diorella Queen:

Attól függ, kinek. És az is biztos, hogy joggal, informatikával a többszörösét meg tudod keresni, ha értesz ahhoz, amit csinálsz. :)
Egyébként az ügyvéden meg az ügyészen kívül rengeteg szakmában foglalkoznak még joggal: könyvelők, könyvvizsgálók, HR-esek, adótanácsadók, adószakértők, jogtanácsosok, közig. ügyintézők stb.

Ahhoz képest, hogy nem kívánsz nővér lenni, elég magabiztosan fenyegettél az imént másokat, hogy mit fogsz/mit nem fogsz csinálni velük nővérként. :)

2015.05.24. 10:17:08

@tff: Nem fenyegettem semmit, megint a szokásos sz@rkavarásod, ami már kicsit unalmas kezd lenni. Nem fogok nővérként dolgozni soha , mert nem fogok 200 kilós betegeket emelgetni, sem a mig54 félék undorító követelőzéseit és hülyeségeit hallgatni, sem a tetűtől hemzsegő hajléktalanok alkoholgőzös bűzét szagolgatni és még sorolhatnám. Takarítóként is megkeresni ugyan annyit mint nővérként ha valaki ügyes és a maximum súly az csak a vödör víz .
Tehát tőlem egyáltalán nem kell tartaniuk a jelenlévő egészségügyi károsultaknak és háborgóknak sem az elégedetlenkedőknek .
Anyukám mellesleg 44 évig nővér volt.

2015.05.24. 10:23:02

Nem is hiszem el már azt, hogy nem a kormány pénzeli e blogot pusztán azért, hogy ne kelljen az egészségügyisek bért emelni, illetve ne kapjanak társadalmi támogatást az ilyen fogyatékos , kitalált és hazug posztoktól mint amilyen a fenti is .

she_wolf 2015.05.24. 10:37:25

@Diorella Queen:
Kicsit messzire merészkedsz, nem gondolod?

2015.05.24. 10:39:36

@Diorella Queen:

Dehogynem fenyegettél, beidézzem azokat a hozzászólásaidat, vagy visszakeresed őket magadtól? Egyébként aranyos ez a borsóhercegnős gőg, ahogy a felmosóvödör mellől belerúgsz egyet a "tetűtől hemzsegő hajléktalanokba." :)
Sajnos a kisember nem tud annyira lent lenni, hogy ne találna még valakit maga alatt, akit lenézhetne. :(

she_wolf 2015.05.24. 10:41:18

@Diorella Queen:
"Anyukám mellesleg 44 évig nővér volt."

Tudjuk, már említetted, és minden tiszteletem neki! Neked annál kevésbé, és nem azért, mert takarítónő vagy.

2015.05.24. 10:45:13

@tff: Képzelődsz a nikcem miatt . ( ezt ajánlom tanulmányozásra )
Soha az életben nem néztem le senkit . Viszont szabad véleményem lehet dolgokról és arról hangot is adhatok szabadon, mert ez egy szabad ország, vagy tévednék ?
Független attól hogy mekkora ember valaki, kisember vagy nagy ember .
Vagy ez csak a kiváltságosoknak jár szerinted ?

2015.05.24. 10:48:17

@tff: Soha ne a nagyszájú és szabadon véleményt nyilvánító emberektől tarts, hanem azoktól, akik a képedbe mosolyognak és bólogató kisbirkák módján soha nincs ellenvetésük.
Ők fognak téged hátba szúrni mindig és mindenhol, nem az aki a szemedbe mondja azt, amit gondol akkor is, ha annak következményei lehetnek .

Liesz 2015.05.24. 21:46:04

Kicsoda mig? Eláruljátok? Valaki híresség?
És hol van Tempus?

she_wolf 2015.05.25. 07:44:18

@Liesz:
Kérdezd meg migtől!:) Nem, nem vagyok híresség. Szerencsére.
Hogy hol van Tempus, azt én is szeretném tudni, mert hiányzik (legalábbis nekem) a többi orvossal, és a normális hozzászólókkal együtt:(
Jó ideje döglődik a topik, úgy tűnik, itt a vége, fuss el véle:(

defné 2015.05.25. 12:18:50

Nem lep meg,hogy a blog meghalt.Vegyük alapul,hogy kevés posztoló úszta meg lehazugozás,kioktatás,gúnyos megjegyzés nélkül.Nincs kizárva,hogy a hír gyorsan elterjedt a netezők közt,és inkább más oldalakon osztják meg a panaszukat.

Liesz 2015.05.25. 20:21:16

@defné: azért remélem nem halt meg a blog... én szívesen olvasgattam. A stílus számomra mindenhol elképesztő (mármint más blogokon is), a rengeteg rosszindulat és a trágárság is.

Met-al 2015.05.29. 13:54:19

Sziasztok!
Régóta olvasom a blogot, de csak most szántam rá magam, hogy kommenteljek, azért mert megint sikerült az egymásnak esés, véleményem szerint teljesen feleslegesen.
A posztban szereplő probléma, (ami leszögezem tényleg borzasztó és biztos nagy megterhelést jelentett a betegnek) sajnos a mai állapotokat tükrözi.
Először is a Borsod Mentő a neve ellenére nem az OMSZ-hoz tartozik, hanem betegszállítást végez. Mint ilyen szervezet, megtagadhatja a szállítást, ha véleményük szerint a beteg nincs olyan állapotban, hogy ők felügyelni tudjanak rá, nehogy olyan komplikációk lépjenek fel, amit nem tudnak kezelni. Ebben az esetben mentőszállítást igényel és itt jön a csavar. Mivel az orvos betegszállítót kért, ezért az OMSZ nem szívesen veszi fel, mivel véleményük szerint betegszállító is el tudná vinni és nem akarják, hogy emiatt kiessen egy mentőautó, ami esetlegesen máshova kellene.
Nagyon sok esetben hiába kér az orvos mentőszállítást, a beteg valójában nem igényelné azt, ez csak amiatt van, hogy minél hamarabb meg tudjanak szabadulni tőle, a mentőápoló pedig nem bírálhatja felül az orvost, ezért ezeket a betegeket elszállítják, hiába tudja mindenki, hogy igazából nem indokolt a mentővel szállítás.
Általában azért ez a rendszer szokott működni, a fent említett esetben sajnos pont az az állapot történt meg, amikor senki nem "akarta" a beteget a magáénak és ez okozta azt, hogy szegény embernek ennyit kellett várnia. De azért higgyétek el, a mentősök és a betegszállítók is igyekeznek azért, csak sajnos ez mindig időbe telik. A mentőknél maximum két óra, míg a betegszállítóknál sajnos akár 6-7 órákat is ott ülhet a beteg, mire sorra kerül.

boriska11 2015.06.06. 21:10:25

@Diorella Queen: És aki egyedül él, mint én, özvegyen? Gyermekünk nem lehetett. :( Kocsi nincs, ha lenne sem tudnám fenntartani, vezetni. Mozgásomban nagymértékbengátolt vagyok, állapotrosszabodás miatt. A betegszállító már 3x nem vitt el a közeli városba fontos kezelésre. Ez mégtovább rontja az állapotomat. Lehet osztani az észt! Írom ezt, mint egy néhány hónapja már "nyugger" ápolónő. Olvastam, hogy anyukad több évtizedes ápolói múltjára hivatkozol. A te javadat, közérzetedet szolgálná a több alázat embertársaid íránt.

boriska11 2015.06.06. 21:45:08

@defné: Nagyon sajnálnám, ha befagyna ez a blog, azaz megszünne. :( :( Ritkán, ill. alig szólaltam meg, de szívesen olvasom. (Egy néhány hónapja már "nyugger" ápolónő vagyok, részben munkabaleset következtébenszinte lakáshoz kötött, ill. itt is nehezen mozgó.)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása