A tahó orvosnak másdszorra sem sikerült a porckorongsérv műtét

2015.05.01. 06:00

hatfajas_nagy.jpg                                                             "Azt a vaskos borítékot nem kellett volna kétszer ennek a hentesnek a zsebébe tömni, helyette inkább elutaztunk volna.  Két utazás élményeivel lennénk gazdagabbak, így viszont a tahócskánk utazását támogattuk."

 

Megosztom Sorstársainkkal a Praxis blog olvasóival feleségem esetét:

 

A Feleségem sérve a klasszikus porckorong elváltozás megtestesítője, ugyanis a leggyakoribb megvalósulása ennek a kellemetlen kórnak, a 4-5 ágyéki csigolyák között alakult ki 1997-ben első alkalommal. Megműtötték. Ez, mint most már tudjuk, tüneti terápia csak, ennek köszönhetően annak rendje és módja szerint ki is újult 2007-ben.

 

Újabb műtét, de a porckoronggal nem közölték ekkor sem a helyes viselkedési formát, így ő ismét kiboltosult, megvalósítva harmadik alkalommal is a sérvet 2013 szeptemberében. 

2013 szeptember, égő sugárzó fájdalom, mozgáskorlátozottság, de akkor is, amikor aludni szeretett volna. Sőt, levegőt nem tudott venni, hogy ne érezte volna  a lábában az egészen pontosan megszámolható 200 db tűzforró kés pengéjét, ahogy forog, és szurkál.

 

Orvos, MRI, kérem ez sérv és kettő. Remek, műtét. Nem, köszönjük, kétszer volt már. Akkor pihentessék, volt már példa remisszióra. Most már azt is tudjuk, hogy ez is rossz megközelítés, de nem pihentünk, hanem kerestünk.

 

Látóterembe került egy készülék, volt lehetőségünk egy 10 alkalmas kezelést kipróbálni, meggyőzött. Mit meggyőzött, egyenesen megdöbbentett. Megvettem.

 

Na, kérem, a párom a készülék előtti időben napi kettő fájdalomcsillapítóval tudott létezni. De ez azt jelentette, hogy így éppen nem akart ordítani, mert annyira nem fájt. Tudott menni, de csak lassan óvatosan, és aludni is valamelyest.

 hatfajas_nagy_1.jpg

 

A teszt 10 kezelése után a gyógyszert a felére lehetett csökkenteni, azután a megvásárolt készülékkel történő otthoni kezelések hatására pedig 1 hónap után teljesen elhagyni és a lábában garázdálkodó fájdalom egy 10-es skálán a 2-es szintre süllyedt. Ahol a 10-es olyan fájdalom volt. amikor éppen le akarta vágni a lábát. annyira égett és szaggatott, a nulla pedig a tünetmentesség. Időjárás függvényében alkalmasint a nulla szint is előfordult már hosszabb ideig is, tehát élhetővé váltak a mindennapok, nem kell gyógyszerrel mérgeznie magát, el tudja látni a teendőit, amelyek között két 6 éves kislány adja a legtöbb feladatot. 

 

Fontos hozzátennem: hogy az előzményeknél leírtakból láthatóan ez nem egy friss sérv volt, ez egy kétszer műtött, erősen megbolygatott hegesedett porckorong. Ennek ellenére pozitívan reagált a terápiára. A műtét pedig bizonytalan kimenetelű. Mindig az és komoly kockázatokkal bíró alternatíva lett volna.

 

Azt a vaskos borítékot nem kellett volna kétszer ennek a hentesnek a zsebébe tömni, helyette inkább elutaztunk volna.  Két utazás élményeivel lennénk gazdagabbak, így viszont a tahócskánk utazását támogattuk.

 

Amennyiben további részletekre kíváncsi, kattintson!

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása