Újabb kikötözés az Orosházi Kórházban

2015.04.24. 05:56

oros1_20120111162542_84.jpgSzomorú vagyok és csalódott...Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett?

Tisztelt Mindenki, újabb orosházi story..újabb kikötözéssel!


Szomorú vagyok és csalódott... Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett?
Szeretném megtalálni az erről szóló jogszabályt, de sajnos csak fórumokon tudtam véleményeket,
hozzászólásokat olvasni. Édesapám története nem annyira brutális, mint a korábbi cikkben említett
demens nénié.

 

A tata sem nem demens, sem nem pszihiátriai kezelés alatt álló beteg. Csak elesett
szegény és combnyaktörést szenvedett. Igaz már napok óta nagyon zavart, nem érti, mi történik vele,
de azt igen, hogy gorombák a nővérek. / persze mindig van kivétel és minden tiszteletem az övék /
Nem tudom mi történt, mi jogosította fel az ápolókat, hogy a papát kikötözve lássam. Érdekes módon
az ügyeletes orvos kedvességére az édesapám egyből készségesen reagált. Nocsak! Mégsem annyira
bolond az öreg!? Annyi helyen olvasom, hogy kedvességgel és verbális megnyugtatással sokkal gyorsabb a gyógyulás. De erre ugyebár nincs kapacitás.

 oros1_20120111162542_84.jpg

 

Hiszen több időbe telik kedvesnek lenni, mint lekezelőnek. Arra viszont nagyon is van kapacitás, hogy nap, mint nap a kicsi kuckójukba behúzódva cseverésznek, dohányozzanak az ápolók. Nem vicc, saját szememmel láttam, mint ahogy szembesültem a kikötözéssel is. Szegénykém...kiszáradt torokkal..elvékonyodott hangon beszélt hozzánk. Megitattuk a kislányommal és  nem írtuk alá a nyomtatványt, amit az orrunk alá dugtak, hogy hozzájárulunk a barbársághoz. Természetesen mindezt a beteg érdekében, tetszik tudni..

 


Szomorú vagyok és csalódott...ismét orosházi kórház...ismét egy story, ami tényleg jó story is lehetne, egy kicsivel / csak egy kicsivel / több humanitással.

 

Köszönöm, hogy megírhattam a történetünket. Remélem, hogy legalább egy olyan ember is elolvassa majd ezt a cikket, aki talán tesz is valamit annak érdekében, hogy minimum olyan jogokat élvezhessen a kiszolgáltatott, ágyhoz kényszerült beteg, mint az ember által bántalmazott jószág.

Jó egészséget kívánok, üdvözlettel

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rest of boys 2015.04.24. 06:17:02

Szomorú vagyok és csalódott. Megint egy olyan sztori, ahol a hozzátartozónak meg kell magyarázni, hogy a zavart beteg kirögzítése a saját biztonsága érdekében történik. Egy traumán már átesett betegnek még inkább. És valóban, több időbe telik kedvesnek lenni, mint lekezelőnek. Például saját apánkat csak úgy letatázni meg leöregezni. Gyorsan és röviden. Úgy látszik, farizeusok mindig akadnak.

EZAZ 2015.04.24. 07:07:57

@rest of boys: Azt hiszem, egyszer te írtál valamit a szakszerű kikötözésről (nem a Brian életére gondolok...), most nem állok neki kikeresni, biztos tudod. Biztos vagyok benne, hogy nem azzal van a baj, amíg a beteg érdekeit szolgálja, hanem azzal, amikor már tényleg "barbár" módon történik (megsérül, fájdalmat okoz stb.).
Szerintem lehet szeretetből is különféle neveken szólítani az apánkat, én a Nagyapámnak találtam ki régen mindenféle nevet, imádta. Nyilván ezt így mások nem értik, szóval ki lehetett volna hagyni, de ez alapján nem ítélkeznék. Nyilván ha nem szeretné az apukáját, akkor nem viselte volna meg ez az egész és nem írja le.

csakegybeteg 2015.04.24. 07:12:53

A bácsi zavar előfordulhat, hogy "beindul" vagy leesik az ágyról és újabb baleset éri. Ha ez megtörténik ki lesz a hibás? A kórház amiért nem ült mellette 24 órában az ápoló? Esetleg a hozzátartozó aki nem járult hozzá a korlátozáshoz?

www.wesley.hu/sites/default/files/fajlok/a_korlatozo_intezkedesek_alkalmazasanak_lehetosegei.pdf

rest of boys 2015.04.24. 07:35:23

@EZAZ: Elsősorban az eszközzel és a rögzítés módjával van baj, és azzal, hogy a zavart beteg normál erejét többszörösen meghaladó erővel próbál szabadulni, a lekötözöttség fokozza a dühét, ami még nagyobb erőkifejtésre ösztönzi, stb., ebből
keletkeznek a korábban inkriminált hurkaszerű-csíkszerű sebek a bokák és csuklók fölött. Régebben direkt erre kifejlesztett, kipárnázott szíjbilincsek és hevederek voltak divatban, ma beérik gézbecsomagolt papírvattával is.

Szegények vagyunk, hiába...
(Világháborús szlogen jut eszembe, apám mesélte, hogy a II. Világháború vége felé az a rigmus járta a visszacsatolt észak-erdélyi városban, hogy "Adjon az Isten szebb jövőt, papírruhát, facipőt!", a húsboltok kirakatában pedig nagy betűvel kiírták azt, hogy: "Háború van, ne válogass!")
Nem a déjá vu, csak a poén kedvéért.

Szóval lerögzíteni le kell, mert egy traumán átesett, frissen velőűrszegzett, zavart, idős betegnek minden hiányzik, csak az nem, hogy nagyot huppanjon az ágyról, idős lévén a szedáció sem a legszerencsésebb, stb.

asztalosani 2015.04.24. 08:14:22

"Remélem, hogy legalább egy olyan ember is elolvassa majd ezt a cikket, aki talán tesz is valamit annak érdekében"

cöcöcö...
rossz helyen kopogtat.
itt senki nem fog semmit sem tenni.

ÁNTSZ-hez kell beadni ezt az irományt POSTAI(!!!) úton, aláírással névvel, címmel, szereplők neveivel, aztán majd elkezdenek vizsgálódni és majd értesítik.

vagy írjon törvényjavaslatot,adja be, aztán majd egyszer beleteszik a törvénybe, ilyen egyszerű! szerintem sokkal egyszerűbb mint várni másra!

asztalosani 2015.04.24. 08:17:18

@rest of boys:
kívánom neked, hogy legyél te is kikötözve 3 napig az ágyhoz, aztán majd megváltozik a véleményed!
szerinted az ágyhoz való kikötözés (aka szabad mozgásban való korlátozás) nem okoz TRAUMÁT???

"valóban, több időbe telik kedvesnek lenni, mint lekezelőnek"
nettó baromság!
egy mondatot lehet lekezelően is mondani és kedvesen is ergo nem kerül több időbe, de hát a befásult szakszemélyzetet (mint te is aki csak a markát képes tartani, cserébe viszont semmit sem ígér, mert hát az már milyen is?) ez mit sem érdekli, ameddig nem jár következményekkel (kirúgás)

asztalosani 2015.04.24. 08:21:25

@csakegybeteg:
ágyrács!

amúgy jól tette a ht., hogy nem egyezett bele, ugyanis ha ki van kötözve, általában nem forgatják, és decubitus lesz aztán vérmérgezés, akkor ki lesz a hibás, hm???? a kórház vagy a "hülye" ht, mert beleegyezett a kikötözésbe???

nem is beszélve arról, hogy a kórházakban mostanság elég sok MRSA fertőzés van, egy nyílt seb pedig egy meghívó a húsevő bacik báljára

csakegybeteg 2015.04.24. 09:32:25

@asztalosani: Ágyrács? Sokszor láttam már, hogy átmászott rajta a zavart beteg, és leesett....

asztalosani 2015.04.24. 10:11:51

@csakegybeteg:
"sokszor"?
aha, na ez megint csak szöveg.
végül is hány esetből mennyiszer is?

és akkor mi van?
akkor az van, hogy a beteg a hülye, mert kimászott, a ápnők mindent megtettek, ennek ellenére szabad mozgása van az ágyban nem kell forgatni, nem kell itatni és etetni sem, mert önellátó, és nem lesz sebes a karja lába. (ugyibár maslowi hierarchia alapkövei) (bár gondolom a forgatás, itatás, etetés nagyon is el van felejtve a kikötözött betegek esetében.)

végül is a kikötözés mire is jó még?
csak nem arra hogy ne tudja megnyomni azt a szerencsétlen nővérhívót?
hát igen, ezt is meg lehet akadályozni ezzel...

de komolyan! próbáld ki: kikötöznek 48 órára az ágyhoz aztán megérted mennyire nem jó megoldás

Anjo19 2015.04.24. 10:49:24

Tisztelt Mindenki!

Én még emlékszek arra, amikor az én férjem olyan állapotba került a másodszor visszatérő agydaganat után, hogy attól lehetett félni, hogy leesik az ágyról,
egy fémrácsot tettek az ágynak arra az oldalára, ahol feküdt. Nem volt semmi kikötözés, ami miatt férjemnek vagy nekem kellemetlensége lett volna. Gondolom az orosházi kórház is rendelkezik hasonló eszközzel a kikötözés helyett. Inkább azt kéne használni ilyen esetben, amit leírt a posztolónk.

Rotoxis 2015.04.24. 11:33:35

@Anjo19: Kedves Anjo19, sajnos nem megoldas, amit javasol. Az agyracs a veletlen leeses megakadalyozasara valo. Olyasmi, mint amit akkor alkalmazunk, ha azt akarjuk megakadalyozni, hogy a kisgyerek leforduljon az agyrol.

Ha azt akarjuk, hogy ne masszon ki, akkor olyan magas racsos agyba tesszük, amelyikböl nem tud kijönni.
Az a beteg, aki annyira zavart, hogy keptelen megerteni, hogy sajat erdekeben az agyban kell maradnia, hasonlo az ilyen gyerekhez. Mint irja, az ön ferje eseteben "attol lehetett felni", a posztban szereplö esetben mas volt a helyzet.

she_wolf 2015.04.24. 12:22:36

Én azon filóztam, hogy mióta és miért zavart a beteg, valamint az elesés okán, körülményén. A lehetséges összefüggéseken.

asztalosani 2015.04.24. 12:30:01

@Rotoxis:
mert te ott voltál megint ugye?

megnézném: egy friss combnyaktöréseddel hogyan a franccal másznál ki egy berácsozott ágyból :P

asztalosani 2015.04.24. 12:34:32

@mig54:
filózzál (google- zzal)csak nyugodtan, de mivel halvány lila gőzöd (és még szépen fejeztem ki magamat) sincs arról, hogy mi az a vérátömlesztés és a többi szakmabeli fogalom, így kb. annyi esélyed van, mint egy háromlábú sünnek egy hatsávos autópályán. ja bocs, éppen ráillik.

természetesen ha már ilyeneken tudsz filózni, miért nem mész el végre dolgozni, hogy rendesen tudd fizetni a tb-det, és akkor nem élősködnél más nyakán?

she_wolf 2015.04.24. 12:37:28

@asztalosani:
Igen, ancika, igazad van, ancika.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.24. 12:48:20

Valamikor régen, akkor, amikor még azok a büdös kommunisták csinálták az egészségügyet, saját magam láttam olyan ágyat, ami teljesen körbe volt zárva erős hálóval. Ebbe olyan beteget tettek, aki nem tudott magáról és mehetnékje volt, meg olyat, aki öngyilkosság miatt került kórházba, és félő volt, hogy ismét megpróbálkozna. Az ágyban szabadon - kötözés nélkül - volt az érintett, és valahogy senki nem kifogásolta ezt a módszert.

Osztán kitört a fene nagy demokrácia, és a hálós ágyakat kiebrudalták. Azóta csak kötözni tudnak, mert sem pénz, sem paripa nincs az egészségügyi háború megnyeréséhez.

Jobbat meg senki nem tudott még kitalálni. Mármint a kötözésnél.

Mellesleg úgy emlékszem 90-ben csak rendszert, és nem a józan észt akartuk leváltani. Nem is értem hová tűnt az emúlt negyedszázad pártharcaiban. Lehet, hogy befektették és lekötözték?

BiG74 Bodri 2015.04.24. 12:57:17

A feleségem élőben tapasztalta, hogy a zavart betegről a doki vetette le a hozzátartozók nyomására a kikötözést. Fél óra múlva tolták röntgenre, mert lepattant az ágyról és fejjel találkozott a radiátorral.
Ez egy embertelen módszer és cserélendő, de oka van. Aki pedig kikötözi a beteget az nem egy szadista állat, hanem egy erre kényszeredő ember. Persze le is lehet szedálni oszt majd felébred, vagy nem.

Asztalos 2 2015.04.24. 12:59:05

A józan észt mint alkalmatlant le váltották.

she_wolf 2015.04.24. 13:22:58

@rest of boys:
Ez annyira érthető és logikus, csek el kell olvasni, és nem is bonyolult megérteni.
Hogy hívják azt a beteget szaknyelven, aki erre dacból, kicsinyes sértődöttségétől vezérelve nem hajlandó?

zizi77 2015.04.24. 13:39:20

Két családtagomat is kikötözték, sajnos már egyik sem él. Megértettük miért. Nem a leeséstől kellett félni, hanem tépték ki magukból az infúziót.
Gyerekeknél ezt úgy oldják meg, hogy kimerevítik a karjukat. Az se sokkal jobb, de kényszermegoldás.

she_wolf 2015.04.24. 13:45:44

@rest of boys:
Kézlegyintős szmájli...
Küldtem valamit.

she_wolf 2015.04.24. 13:49:12

@zizi77:
Sajnos nagyon nehéz ezzel bármit kezdeni, gyakorlatilag éjjel-nappali, folyamatos, ágy melletti figyelésre lenne szükség, amire nincs ember. Vagy - ez meg jogi aggályokat vet fel, és anyagilag sem megoldható - monitoros megfigyelésre:(

DarthVader 2015.04.24. 13:49:32

A papa szegény nem demens, csak "már napok óta nagyon zavart, nem érti, mi történik vele,"

Hát igen. Idős emberek csak attól, hogy kórházba kerülnek, elveszithetik a tájékozódóképességüket, és a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy demens a beteg, vagy csak átmenetileg zavart. Esetleg a kedves leány beülhetne 12/24-ben a papa mellé, hogy beszélgessen vele és megakadályozza, hogy akkor is elinduljon 5 percenként, ha fizikailag nem képes rá. Akkor csak 12 óra hosszat kellene kikötni.

PGabee 2015.04.24. 13:50:15

@asztalosani: spec én láttam ennél cifrábbat is, most csak egy személyes élmény: nappal teljesen normálisan viselkedő idős beteg éjjelre teljesen megzavarodott, halott családtagjaival beszélgetett (nappal ő mesélte, hogy a fia már nem él), kiabált, hogy tűz van (utcai lámpa fénye sárgás volt), infúzió kitépve, ágyon még meg nem műtött combnyaktöréssel megfordult, a földön azért nem kötött ki, mert voltunk még ketten a szobában és mivel úgysem aludtunk, időben reagáltunk - értsd, hívtuk a nővért. Frissen műtve kellemes éjszaka volt. Másnap áttették másik szobába, hasonlóan zavart beteg mellé - folyamatosan náluk voltak a nővérek, pedig akkorra már megműtötték, de ugyanúgy nem maradt egy helyben.
Hidd el, ilyen állapotban sokmindenre képes az ember...

PGabee 2015.04.24. 14:08:11

Egyébként az egészségügyről szóló tv-ben eléggé az elején szét lehet nézni, hogy mire is van joga a kezelőorvosnak, vagy bizonyos esetekben szakápolónak (valaki itt a jogszabályi alapokat firtatta, nem másolom be, akit érdekel úgyis megnézi). Azt, hogy mi alatt mit is kell érteni ez esetben, más jogszabályok / állásfoglalások, stb tartalmazzák. (Nem mondom, hogy ez adott esetben alkalmazható volt, mert a pontos körülményeket nem ismerem, de akár ez is lehetett a helyzet.)

zizi77 2015.04.24. 14:11:46

@mig54: persze, nem is kétlem. Nem mondom, hogy nincs ezzel kapcsolatban visszaélés, de van, amikor nincs más megoldás sajnos.

sunabajnok 2015.04.24. 14:48:34

Kedves posztoló! Az alaptörvény szabályozza, a személyi szabadság korlátozásának tiltását.
Ez alól kivétel lehet a kezelőorvos szakvéleménye. De azt is indokolni kell. Én otthonban dolgozom. Nem elég indok, hogy kevesen vagyunk, és számtalan más feladatunk is van. Pedig a demens lakók aztán tudnak csatangolni...

Falatkányi 2015.04.24. 15:05:39

@asztalosani: a neni bekateterezve, agyraccsal, infuzioval, mutott csipovel. Hajnali kettokor o nekiall oltozni. Olyan siman jutott at az agyracson, orom volt, hogy a kateter oldalan, igy nem rantotta ki magabol. Jajj, a nenit nem lehet kikotni. Kovetkezo ejszaka wcre indult, ott mar nem volt olyan szerencses, esett, rantotta a katetert meg az infuziot is. Biztos jobb volt igy neki...

she_wolf 2015.04.24. 15:11:35

@DarthVader:
Ha már a demencia, zavartság említésre került: nekünk még óvóhelyre is kellett volna menni, mert anyósom szirénaszót hallott az utcáról beszűrődni:( Az, hogy a már rég elhunyt családtagokat rendszeresen megszólította, utasításokat, kéréseket szeretett vona intézni hozzájuk rajtunk keresztül, gyakori volt. Mindezt azután, miután apósom meghalt, és képtelen volt feldolgozni a halálát. Ő ugyan mozgásában erősen nehezített volt, nem volt külön feladat még jobban korlátozni. Hónapokig tartott, míg a gyógyszerezését beállították.

rest of boys 2015.04.24. 15:54:25

Ennél is cifrább dolog, amikor a beteg kimászik az ágyból, majd toronyiránt elindul hazafelé a nyitott ablakon keresztül és történetesen az osztály az ötödik emeleten van.
Annak általában szörnyethalás, rendőri helyszínelés és törvényszéki patológia a vége.

Na annak a hozzátartozónak magyarázzuk el, hogy mért nem tettünk óvintézkedéseket a beteg biztonsága érdekében...

zünüke 2015.04.24. 16:02:20

Az én nagyim kezét is kikötötték a csuklójánál,mert folyamatosan az orrában lévő szondát piszkálta.A géz egyáltalán nem volt szoros,nem szorította sehol-megnéztem.Viszont Ő nem akart felkelni az ágyból pedig akkor már nem nagyon volt magánál.Ha viszont szóltak volna,hogy 'próbálkozik akkor egészen biztos,hogy aláírtam volna a papírt a saját érdekében.Ez a kikötözés dolog olyan,hogy kilehet azt a beteget úgy is kötözni,hogy ne vágjon bele a húsába,meg tudjon fordulni,valamennyire tudjon mozogni,de lemászni az ágyról ne tudjon.

she_wolf 2015.04.24. 16:03:27

@rest of boys:
"Annak általában szörnyethalás, rendőri helyszínelés és törvényszéki patológia a vége."

...és az esetleges meghurcoltatások, hátak tartása másért/másokért, kezüket dörzsölő ügyvédek, a médiák, és a Praxis blog...

asszem, mára elegem van:(

rikitikitévi 2015.04.24. 16:08:19

Nincs jó megoldás. Ha agyon nyugtatózzuk a beteget, abba rövid időn belül belehal (légzésdepresszió, peros táplálkozási képtelenség, incontinencia, felfekvések, stb.). Ha rácsot teszünk, azon átmászik, és magasabbról esik ki az ágyból. Ha lekötjük, akkor a hozzátartozó háborodik fel és ír a praxis blogra az "embertelen" bánásmód miatt. Illetve egy megoldás mégis maradna: valaki állandóan az idős, zavart "tata" (mama) mellett ül, és ha elindulna a beteg, szép szóval, szelíd "erőszakkal" visszatartja. Ám ezt egy 40 - 60 ágyas osztályon nem lehet megtenni, mert akkor a többi (59) betegre semmilyen ellátási-ápolási kapacitás nem maradna. Ezt csak szerető hozzátartozók tudnák megtenni a beteg otthonában...

EZAZ 2015.04.24. 16:46:43

@DarthVader: Egy gond van ezzel, mégpedig hogy sok helyen balhéznak a nővérek azért is, ha egy látogató túl sokáig van bent a családtagja mellett. Előfordul, hogy a családtag nem 12, hanem 24 órában ott lenne, de nem engedik.

apanna 2015.04.24. 17:43:04

@EZAZ: Azért mert kellemetlen a többi betegnek.Nem balhéznak, ez van. Épp a MÁV szülészetén vezették be az influenza járvány után, a látogatási időt, ha jól tudom 16-18 ig. A frissen szült anyukák nem tudtak pihenni, szoptatni, mert folyamatos volt a ki be mászkálás. Pedig csupán 72 órát van az anya kórházban a gyermekkel, és valójában ő sem kívánja a kiterjedt rokonságot, friss szülés után.
Erre az esetre lenne megoldás az önkéntes beteglátogató, ezek az emberek általában nyugdíjas önkéntesek. Segítséget jelenthetne a leterhelt ápolóknak. Sajnos nálunk az önkéntes munka gyerekcipőben jár.

EZAZ 2015.04.24. 18:01:17

@apanna: Részben megértem, de sajnos átéltem olyan szituációt, mikor az ágyból sem tudtam egymagam kikelni, több mint 39 fokos lázzal terhesen nem foglalkoztak, az étel pedig nem jutott el hozzám, mert nem bírtam kimenni érte a folyosóra. Nem volt sok beteg, a kórtermek nagy része üres volt. A férjem ott lett volna mellettem, hogy etessen, borogasson és leüvöltötték, hogy menjen haza, nincs joga ott lenni.
Ez a másik oldala ennek, amit sajnos megismertem. Amit írtam, csak egy válasz volt arra, hogy van olyan, aki ott lenne a másik mellett akár egész nap is, de nem teheti. Betegek kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe és senki nem segít és nem is segíthet rajtuk.

mnika88 2015.04.24. 21:18:41

Mi is "kikötözzük" az újszülötteket,ha kell.
Inkább kapjon egy beteg rögzítést,semmint hogy kárt tegyen magában.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.25. 11:47:01

Látom épkézláb ötlete senkinek nincs a sajnálatos körülmény megoldására. Kár, mert a hálós ágy nagyon emberséges volt. A beteg sem magában, sem másban nem tett kárt, emberi méltósága kicsit csorbult, de fizikai szenvedés nem érte. Ennek ellenére az itt hozzászólók még véleményt sem mondtak erről a megoldásról, azt bezzeg fele sérelmezi, hogy kikötik a beteget, más része meg fontos és jó megoldásnak találja. Akik kifogásolják a kikötést, nem ajánlanak pl. az infúzio megvédésére semmi megoldást, de az infúziót illetve a kezelést kikövetelik ( nem a hozzászólok, hanem úgy általában a hozzátartozók ). Több megoldás nincs, csak fekete és fehér a világ?

Azt gondolom a polgárok épkézláb javaslatai nélkül az irányító-tervező főkben sem biztos, hogy a jó megoldás alakul ki.

Talán lehetne néha együtt is gondolkodni, javaslatokat tenni, és indulatok nélkül azokról vitázni.

rest of boys 2015.04.25. 14:11:20

@látjátok feleim szümtükkel: Hálós ágyba detoxikáló állomásokon delirálókat tettek általában, a pszichiátrán pedig dühöngőket. Tud olyat a hálós ágy, hogy a háló szemei meglazulnak és a beteg a fejét beleszorítva megfullad, vagy képes villámgyorsan elégni is, ha meggyújtják, esetleg olyankor kiég a kórterem vagy leég a fél épületszárny is, netán betegestől.
Volt rá eset.

A pszichotikus betegnél ahhoz, hogy önmagában vagy másokban kárt ne tegyen a szedálás vagy a lerögzítés a követendő út.

Ha leírom, hogy auto- vagy heteroagresszív volt a beteg, a Bundesgesundheitsminister is jöhet kifogásokkal a korlátozó intézkedés ellen, az a ledokumentált állapot akkor is
megindokolja a rögzítést és engem igazol.

she_wolf 2015.04.25. 15:48:56

@látjátok feleim szümtükkel:
Aki látogatóként azt látja, hogy a beteg kikötözött állapotban fekszik az ágyán, megijed, és rögtön hasonlatokban gondolkodik. Gyakran nincs lehetőség arra, hogy minden részletre kiterjedően elmagyarázzák a látogatónak a kikötözés szükségességének okát.
@rest of boys: korábban leírta, hogy ahhoz, hogy ez a beteg számára valemelyest humánus legyen, milyen eszközök kellenének. Azok hiányoznak, bármerre is jársz, láthatod.
A hálós ágynál a látogató ugyanezeket a hasonlatokat perszeverálja magában, amin nem csodálkozom, mert teljesen helytálló. Ha nem tudnám, hogy mire képes egy súlyosan agitált ember, nekem is azok jutnának eszembe:(
Ötletek biztosan lennének a megoldásra vonatkozóan, csak megint a pénzen csúszik el a dolog. Ugyanis rengeteg pénz kellene ahhoz, hogy csak az alapvető biztonság garantált legyen! Sem ember, sem eszköz nincs a pénzhiány okán:(

asztalosani 2015.04.25. 21:03:06

@mig54:
már megint baromságokat írsz.

she_wolf 2015.04.25. 22:23:25

@asztalosani:
igen, ancika, igazad van, ancika .I..

aszalosani 2015.04.26. 12:21:50

Kedves Blogolvasó- és hozzászóló társaim!
Ezen a blogon (is) ellentétes vélemények ütköznek gyakran, és a vita hevében néha kicsúszik egy-egy b+, hülye vagy, stb. Bár ettől is jobb lenne tartózkodnunk, de végülis, ez még belefér a szokványos netes kommunikáció eszköztárába.

De ami ma történt, az már minden határon túl megy, és nem mehetünk el mellette szó nélkül. Egyik törzskommentelő, nevezetesen @asztalosani: azt írta egy társának, aki egyébként előzőleg semmilyen sértő megjegyzést nem tett irányába, hogy

"remélem ... meghal a gyereked, apád, anyád, vagy a pasid."

Ha már a moderátor nem figyel (vagy figyel, de az ilyen beírás szerinte nem igényel végleges kitiltást), én fordulok jó érzésű kommentelő társaim felé, hogy aki ilyent kíván embertársának, azt mi is kezeljük helyén, vegyük levegőnek. Bojkottáljuk, semmi esetre se reagáljunk bejegyzéseire, szerintem helyesebben tesszük, ha el sem olvassuk azokat.
"Ami gonosznak látszik, attól óvakodjatok..." Idézet az Újszövetségből, Pál leveléből.

asztalosani 2015.04.26. 13:03:28

Szeretném felhívni az olvasók figyelmét erre:

@aszalosani: (t nélkül) = @zsebibaba:!

Zsebibaba! szánalmas vagy,hogy egy nicknév nem elég neked, még a végén kiderül, hogy te vagy mig54, tempus, meg karcsibácsi, csak benézek is egymagad!

csakmotyogok 2015.04.26. 13:09:38

Lia Lia! A kedvesség a legdrágább dolog. Feltételezem a pedagógus gyermekeinek nem kell éjjel is korrepetálniuk a tanítványaikat ingyen.Jó tanács üljön oda 24 órában valaki a családból a bácsi mellé és akkor nem kell kikötözni.Ha nincs műtét akut dolog,akkor pedig vigye haza, ott neki a legjobb.

she_wolf 2015.04.26. 13:25:47

@asztalosani:
Üldözési mániáddal fordulj szakemberhez! Engem pedig ne vádolj meg alaptalanul, mert nekem nem szükséges új nick alatt bejönnöm ahhoz, hogy elküldjelek a halál faszára! Ezt jól jegyezd meg magadnak!
Ráadásul én, meg a Biblia. Ez már több, mint felháborító:)

asztalosani 2015.04.26. 14:04:36

@mig54:
na látom: állításaiddal ellentétben mégiscsak olvasod a kommentjeimet! :)

she_wolf 2015.04.26. 14:17:37

@asztalosani:
Ki sem tudom őket kerülni...még. Nem baj, lesz ez még így se .l..

Nelly Sándor 2015.04.27. 13:26:00

Nővér vagyok,vállalom a nevem is.
A kedves cikk írója miért nem vállalja?
Amikor arról van szó,hogy a nővérek a "kuckójukban"dohányoznak,és beszélgetnek,akkor osztályátadás folyik,a fent meg nem nevezett időben (látogatási időn jóval túl).
Amikoris a hozzátartozó csak igazgatói engedéllyel tartózkodhatna az osztályon.Eddigi tudomásom szerint.
Még egy dolgot megjegyeznék,miszerint a fent nevezett bácsi szociális intézményben él,még otthon sincs rá gond.
Ennyit az aggódó családtagról....

csakmotyogok 2015.04.27. 16:34:47

@Nelly Sándor: Rosszul tudom a kórház területén tilos a dohányzás, tehát már ebben is hazudott a kedves poszt írója?

Nelly Sándor 2015.04.27. 16:56:05

Ez ismét a kórház,a nővérek,és az egészségügy lejáratása.
Magyar mentalitás.

csakmotyogok 2015.04.27. 17:28:56

@Nelly Sándor: Én mindig azt szoktam mondani próbálják ki más ország egészségügyét, van tapasztalat jócskán.

Nelly Sándor 2015.04.27. 21:33:33

Én magyar vagyok,itt élek,itt szeretnék dolgozni.(Ez nem mindíg egyszerű)
A mellékelt ábra mutatja....
Aki úgy érzi,hogy nincs ellátva megfelelően akár Ő,akár a hozzátartozói,menjen az ki külföldre.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása