Majdnem halálba segítették az apámat

2015.04.07. 12:07

dead-body-in-morgue-006.jpgA legtöbb orvos sajnos az állam hóhérja. Nyilván vannak kivételek, becsüljétek meg!

Tisztelt Praxis és olvasók!

Apámmal a történtek előtt 6 évig nem beszéltem, édesanyám tartotta a kapcsolatot vele, egy faluban élnek. Édesapám bekerült a ceglédi kórház belgyógyászatára, ahova pedig bőrproblémával ment be. Hétfőn. Kedden kivizsgálták, szerda este anyukám már nem érte el őt telefonján. Csütörtökön miután betelefonált a kórházba, közölték vele, hogy életveszélyes állapotban van, levitték a pszichiátriára. Apám festő, fizikai munkás, bivaly, semmi sem teríti le, egyszer kért meg és kísértem el a mellékhelyiség ajtajáig és azonnal hívtam a mentőt, mert tudtam, nagy a baj (2002)! Akkor több mint 50% tüdőembóliája volt épp. Kijött, simán belőle!

 

Tehát közölték, életveszélyben van. A párom elment anyámért, azonnal vitte a kórházba. Addigra a belgyógyra visszavitték. Velük alig közöltek valamit. Mikor hívtam a doktornőt, egyszer rám tette(?). Semmit nem mondott telefonon, csak hogy delíriumos és le kellett gyógyszerezni! Megígérték szólnak, ha újra le kell vinni, itt még majdnem hittem is nekik, de mikor másnap megtudtuk újra a pszichiátriára vitték anélkül, hogy szóltak volna (3db telefonszámot adtunk meg), minden egyértelművé vált számomra is. Ekkor már tényleg félrebeszélt a nyugtatóktól.

 

Felhívtam az osztályvezetőt, persze az is mondott mindent, hogy megkergetett egy nővérkét. Ilyet biztos, hogy nem tenne! Tudtuk, hogy ki kell hozni! Estére tettem magam szabaddá (3 hónapos babával voltam itthon, akit nem vittem volna sehova), hogy megyek vidékre apámat lehozni a gyógyszerekről. Anyámmal vonalban voltunk mikor a konzíliumnak vége lett, és hallom könyörög. Negyven éve ismerem, mondta, soha nem volt ilyen állapotban, engedjék ki, hazaviszem! Erre az orvosok, azt merték mondani, hogy nem viheti, mert életveszélyes az állapota!

 

Igen az lett, mert szétgyógyszerezték, és nem adtak neki enni! Lekötözték, bepelenkázták, se enni, se inni nem kapott szerda este óta, csak amit anyám sebtiben adott neki. Az egy majd 2 méteres szikár embernek a nagy büdös semmi! Pláne úgy, hogy tele nyomják erősebbnél erősebb gyógyszerekkel! Pénteken mikor hallottam, a telefonon keresztül, hogy hogyan beszél félre, egyből leesett, hogy ez minimum egy haloperidol! Sajnos ismerem. Mikor így rákérdeztem, érdekes a főorvos úr hirtelen mondhatott gyógyszerneveket telefonon. És mondott azon kívül még másik kettő erős nyugtatót, amit adtak neki! Itt egész este azon imádkoztunk, hogy túlélje.

 health-091911-001-617x416.jpg

A hajnali első vonattal mentem. Senkinek sem kívánnám, hogy hasonlót átéljen! Amikor megláttam, sok év után azt a nagy testet, hogy a feje, másfélszer akkora, mint a mellette lévő ágyon fekvő betegnek, hiába van lefogyva, hiába nem szép a bőre, hiába nem volt jó apa, de az apám az és a haláltusáját vívja. Igen, azt!

 

Alig tudott levegőt venni, remegett, rögzítettem. Nagyon közel volt. Szóval nővérke fosott, mert nem kicsi, és ez épp elég is ahhoz, hogy megöljenek valakit! Először kétségbeestem, aztán érdeklődtem. Azt merték mondani, hogy azért alszik, mert az eddigi gyógyszerek felhalmozódtak.

Találkoztam egy kezdő doktornővel, aki tényleg segíteni akart, beszélgettem vele és közölte, hogy akkor leveszi a szedatív szerekről!

 

Miről pofázott akkor addig az a gerinctelen? A vérem, nekem nem mondja meg, sőt, a pofámba hazudik? Altatókat kapott nyugtatókkal, ami egy elefántot is leterítene! Némi infúzió, de csak látogatási időben! Beszélgettem a szobatársakkal! Du. 3 órára ébredt fel! Azt mondta járt a pokolban! Jah, a novemberi időben a szoba ablak nyitva volt, éppen csak egy vékony lepedő volt rajta, az ágya vizes volt, pelenka félrecsúszva. Mindent elintéztettem, amiért szó szerint pofákat vágtak. Remegett! Azt mondta a nővér, azért mert derivál! Akárki lett volna ott, abban a hidegben akkor mindenki derivált volna. Kértem takarókat. Étlen, szomjan, legyógyszerezve, kiszolgáltatva.

Senkit, egyik szeretetteket se engedjétek kórházba (, pláne ha nyugdíjas), ha nincs orvos családtag, vagy nem nagyon közeli ismerős az orvos! Szombat vasárnap egész nap etettük, itattuk és érdekes, hétfőre semmi baja sem volt! Mert a kezdő doktornővel megbeszéltük, mindent abbahagyat! Ugye?

 

Ki okozta az életveszélyes állapotot? Azért vitték a belgyógyra, mert kiderült ismét trombózisa van. Csakhogy erről egyik nővérke sem tudott. Nem kaptak róla tájékoztatást, sem papírt. Semmit! Nekem pedig nem hittek. Ez csupán annyit jelent, hogy egy rossz mozdulattal megölhették volna.

 

Remélem felfogtátok! Nem jó kedvemben írtam, hanem azért, hogy figyelmeztesselek benneteket. Ha elkezd félrebeszélni a családtagotok a kórházban, legyen gyanús. Bealtatni ne hagyjátok, bármit be tudnak adni nektek, hogy így meg úgy, ne legyetek hülyék, nem kell mindent elhinni. Apámba erőszakkal tuszkolták bele az első nyugtatókat. Lefogták többen, több férfi.

 

Nagyon nehezen hoztuk ki. Hétfőn a régi a doktornője kissé Isten komplexusos, úgy beszélt hozzám, mintha egy pondró lennék vagy mi.. kb. Ezek nem emberek már... Rengeteg "tepsi" mozgott, mert gyógyítás az nincs, inkább halálba segítés. A legtöbb orvos sajnos az állam hóhérja. Nyilván vannak kivételek, becsüljétek meg!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus.Anh 2015.04.07. 13:04:50

"...festő, fizikai munkás, bivaly, semmi sem teríti le..."

A borja sem több annál...

Tempus.Anh 2015.04.07. 13:06:57

Esetleg a differenciáegyenletekkel próbálkozhatnátok a deriválás helyett, vagy integrálhatnátok.
Egy matematikus ezt megoldja.

"Az orvosok az állam hóhérai..."

Te pedig Isten alkoholistája vagy...

qbr 2015.04.07. 13:10:55

hm. megértem a felfokozott érzelmi állapotot, de azt hiszem hasznosabb lenne inkább a tények, és kevésbé a feltételezések alapján ítélni.

"életveszélyes állapotban van, levitték a pszichiátriára"
Itt ok-okozati összefüggés biztosan nincs a két mondatrész között, az életveszélyes állapotot nem a pszichiátrián kezelik (mármint kivéve ha önmaga vagy más életére veszélyes a beteg)

"bivaly, semmi sem teríti le, egyszer kért meg és kísértem el a mellékhelyiség ajtajáig és azonnal hívtam a mentőt, mert tudtam, nagy a baj (2002)! Akkor több mint 50% tüdőembóliája volt épp. Kijött, simán belőle!"
A korábbi bivalyegészség kevesebbet mond az aktuális egészségi állapotról, viszont a megélt súlyos tüdőembólia annál többet.

"Mikor hívtam a doktornőt, egyszer rám tette(?)."
Talán dolgozott?

"Megígérték szólnak, ha újra le kell vinni, itt még majdnem hittem is nekik, de mikor másnap megtudtuk újra a pszichiátriára vitték anélkül, hogy szóltak volna (3db telefonszámot adtunk meg), minden egyértelművé vált számomra is."
Ha megígérték, illett volna szólni (bár telefonon nagyon nem kellene felvilágosítást adni, különösen nem pszichiátriai ellátásról!). Viszont bármi is vált egyértelművé a levélíró számára, az csak feltételezés egy telefon hiánya miatt (ami jó eséllyel feledékenység vagy időhiány miatt történt)

"megkergetett egy nővérkét. Ilyet biztos, hogy nem tenne!"
Kivéve ha delíriumos állapotba kerül (nem kell alkoholra gondolni!).

"Negyven éve ismerem, mondta, soha nem volt ilyen állapotban, engedjék ki, hazaviszem! Erre az orvosok, azt merték mondani, hogy nem viheti, mert életveszélyes az állapota!"
Nyilván nem volt ilyen állapotban, ha előtte bivalyegészsége volt. Az, hogy miről dönthet egy hozzátartozó egy életveszélyes állapotban levő beteg esetén, egy nagyon szigorúan szabályozott és kényes téma.

"Pénteken mikor hallottam, a telefonon keresztül, hogy hogyan beszél félre, egyből leesett, hogy ez minimum egy haloperidol!"
Khm.

"Amikor megláttam, sok év után azt a nagy testet, hogy a feje, másfélszer akkora, mint a mellette lévő ágyon fekvő betegnek, hiába van lefogyva,"
Már bocsánat, de ha szerda este óta nem kapott enni a beteg, szombat reggelre azért nem fogy le. Talán inkább az lehet, hogy 6 éve nem látta az apját a levélíró (ahogy az elején írja), és azóta megváltozott. Talán még az is lehet, hogy már nem olyan bivalyegészségű.

"Alig tudott levegőt venni, remegett, rögzítettem."
Remélem nem videóra, azt még elképzelni is rossz.

"Miről pofázott akkor addig az a gerinctelen? A vérem, nekem nem mondja meg, sőt, a pofámba hazudik? Altatókat kapott nyugtatókkal, ami egy elefántot is leterítene!Némi infúzió, de csak látogatási időben! "
Semmiről, és nem gerinctelen. Először egy lökésterápiát kapott, amit elkezdtek csökkenteni néhány nappal később.
Az infúzió pedig pótolja a folyadékvesztést. Miért gondolja, hogy látogatási időn kívül nem volt infúzió?

"Szombat vasárnap egész nap etettük, itattuk és érdekes, hétfőre semmi baja sem volt! Mert a kezdő doktornővel megbeszéltük, mindent abbahagyat! Ugye?"
Vagy mert hatottak a gyógyszerek? Ugye?

"Ki okozta az életveszélyes állapotot? Azért vitték a belgyógyra, mert kiderült ismét trombózisa van. Csakhogy erről egyik nővérke sem tudott. Nem kaptak róla tájékoztatást, sem papírt. Semmit! Nekem pedig nem hittek. Ez csupán annyit jelent, hogy egy rossz mozdulattal megölhették volna.
A trombózist valószínűleg kezelték. A delíriumos állapot kialakulására nem kaptunk magyarázatot.

Rotoxis 2015.04.07. 14:26:42

Nem a posztoló a hibás, hanem az a társadalom, amelyik elhitette vele, hogy egyenlő szinten áll a tanult emberekkel, hogy műveletlensége, tanulatlansága ellenére kritikát, sőt ítéletet mondhat felettük. Az átalakítást a fejekben illene kezdeni.
Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város (remélem, van aki ismeri).

EZAZ 2015.04.07. 14:43:01

@Rotoxis: Hasonló történetet én is tudok: lábfájással pszichiátriára, 3 hét múlva a föld alá... :(
Az, hogy a posztíró indulatos (végülis az apjáról van szó) és egy-két helyen butaságokat ír, attól még azért engedtessék meg neki, hogy leírja a vele történteket a maga szintjén.
Az okos, művelt, tanult orvosok pedig - ha van kedvük - bogarásszák ki belőle, amit szeretnének, de ennek a fajta minősítésnek ("műveletlen", "tanulatlan") nincs sok értelme.

Terézágyú 2015.04.07. 15:37:57

" Tempus.Anh 2015.04.07. 13:04:50
"...festő, fizikai munkás, bivaly, semmi sem teríti le..."

A borja sem több annál... "

Megvan a megfelelő alap a higgadt kommenteléshez.

aszalosani 2015.04.07. 17:02:21

@EZAZ: "orvosok pedig - ha van kedvük - bogarásszák ki belőle"

Ebből nincs mit kibogarászni. Primitív, értelmetlen hablaty, semmi rendszer nincs benne, hacsak a gyűlölködést nem tekintjük annak.
A bivaly-egészségű apja pedig, akit 6 éve nem látott, minden bizonnyal az alkoholizmusával összefüggésben derivált.

szabidoki 2015.04.07. 17:31:23

Aki azt hiszi, hogy a kórházakban csupán a móka kedvéért benyugtatóznak egyébként éber és tiszta tudatú betegeket az nagyon téved.
A delirium tremens pedig valóban nem szép látvány a rokonoknak, mivel ők csak akkor szembesülnek azzal, hogy a napi egy-két liter borocska, ami egyébként a nagypapi "rendes" működéséhez kell, nem is lesz tőle részeg, végeredményben hová is vezet.
Kezelés meg mindenképp kell, mert anélkül ez halálos is lehet, ennek egyik eleme a nyugtatók adása.
Lehet ellenőrizni:
hu.wikipedia.org/wiki/Delirium_tremens

2015.04.07. 17:34:16

Most ki volt a rasszista a posztban ?
Kiderült ?

2015.04.07. 17:35:36

@szabidoki: Aki azt hiszi, hogy a kórházakban csupán a móka kedvéért benyugtatóznak egyébként éber és tiszta tudatú betegeket az nagyon téved.
Válasz erre ;
Pedig DE !:)
Aztán pedig focizni küldik őket, hogy elcsapják az időt a nővérek, meg az orvosok !
Különben túl unalmas lenne a munka .

2015.04.07. 17:39:49

Én személy szerint azt az egyetlen állapotot szeretném elérni az egészségügyön belül, hogy minden kórházi ablakon és ajtón szúnyogháló legyen végre !
Minden kórházban !

Kommentelő k.m.n. 2015.04.07. 19:28:55

A leírás alapján eléggé úgy tűnik, hogy Johnnie Walker és konspirációs társai törtek a posztoló apukájának életére, nem pedig az orvosok.
Az ilyen "összeesküvések áldozatai" tényleg bajba kerülnek a kórházban, mivel ott nincs "védőital" és olyan komoly deriválás-integrálás kezdődik, hogy beteg a túlvilágon személyesen kérdezheti meg Alfred Nobeltől, hogy miért nincs matematikai Nobel-díj.

Komolyabbra fordítva, a masszív alkoholistáknál az akut szeszmegvonás valós életveszélyt is jelenthet, melynek a tünetei nagyjából összecsengenek a posztban leírt tünetekkel. Az ilyen betegeket pedig addiktológián (is) szokták kezelni, ami hagyományosan a pszichiátriai osztályokon található. Ilyenkor nem azért adnak nyugtatókat "elefánt dózisban", hogy kitoljanak a beteggel/családdal, hanem azért, mert gyakorlatilag csak így kezelhető az alkoholmegvonásos kórkép (melynek a farmakológiai alapjaiba itt felesleges belemenni). Magyarul, a nyugtatók nélkül a posztoló apukája sokkal rosszabb állapotba is kerülhetett volna. Miután a beteg túl van a kezdeti (pár napos) nehéz időszakon, akkor a dózisok csökkenthetők ill. a beteg közérzete is javul, a poszt szerint is pont ez történt.

Az pedig más tészta, hogy 2002-ben a trombózis után hogyhogy nem lett vérhígító beállítva és miért nem volt rendszeresen kontrollálva az INR. Valami azt súgja, hogy itt sem az orvos a hunyó, hanem a beteg nem akart gyógyszert szedni, emiatt lett 2. trombózis...

A posztolónak inkább azt kéne tanácsolnia, hogy az alkoholfüggőséget kezelni kell, különben akármi miatt kerül kórházba az illető, ez lesz a vége (delirálás, nyugtatózás). De amúgy is tanácsos letenni az üveget, mert pár év(tized) múlva a szikár torreádorok "valami apróság miatt" kórházba kerülnek és az "állami hóhérok" májcirrózis, dilatatív cardiomyopathia vagy egyéb egzotikus csengésű ítéletet hangoztatva fogják kirúgni a kisszéket az elítélt alól.

Tempus.Anh 2015.04.07. 19:32:08

@Kommentelő k.m.n.: Walkeréket a párbajhős Jim Beam és a lótolvaj Jack Daniels is támogatta...

csakegybeteg 2015.04.07. 19:38:15

A festők általában sokat isznak (tisztelet a kivételnek), tehát lehetett delíriumban, hiszen a kórházban nem kapta meg a napi adagját.

csakmotyogok 2015.04.07. 20:12:20

Bámulatos,a facebookon kommentelők értelmi képességei. Komolyan csodálom, hogyan jutnak olyan következtetésekre,amiket leírnak. Mert nézzük csak miről van szó. Van egy öreg alkoholista,aki elitta az egészségét, kórházba kerülve tombolt az elvonástól és ki a hibás: hát persze hogy az orvosok. Tuti ők itatták éveken keresztül. Az ész megáll és messzire halad. Ezért tart itt az eü nálunk.

asztalosani 2015.04.07. 20:43:57

@csakmotyogok:
te meg egy nagy bohóc vagy, mert megint a monitor mögül akarnád megmondani, hogy mi is történt pontosan valójában XD

bsazki, ezek szerint a távgyógyítás mégis csak lehetséges!

mnika88 2015.04.07. 20:51:28

Hát,a deriválástól én is remegnék,nyitott vagy zárt ablak mellett,pelenkában,vagy anélkül...fúú,de utáltam a matekot.

she_wolf 2015.04.07. 23:26:32

@Kommentelő k.m.n.: @szabidoki:

Mindig nagy örömmel olvasom ritka kommentjeiteket, de engedjetek meg nekem egy linket:

drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_1831

Azért, mert valaki fizikai melós, festő, építőipari melós, vagy hasonló, még nem feltétlenül kell, hogy alkoholista legyen.
Ismerek ilyeneket, és olyanokat is. Bármilyen okból is delirál valaki, általában pszichiátrián, vagy addiktológián köt ki, hogy az akár életveszélyes állapotból kihozzák.
A beteg bőrproblémával kötött ki a belgyógyászaton. Ha a bőrprobléma icterus esetleg, még ez sem jelenti feltétlenül azt, hogy alkoholbeteg volt, hiszen tudjátok, hogy annak is számtalan oka lehet.

A poszt pongyolasága sajnos nem teszi lehetővé a tisztánlátást. 6 év alatt pedig valóban el lehet jutni a vacsora utáni egy sörtől a masszív alkoholizmusig:(
Bocs a fentiekért, de mint a témában valamelyest jártas, úgy gondolom, talán számít valamit véleményem.

szabidoki 2015.04.08. 00:13:30

@mig54: bőrproblémával bőrgyógyászatra szokás felvenni a beteget, nem belgyógyászatra, a demens és zavart betegek általában nem igényelnek nagy dózisú nyugtatókat és infúziót, nincsenek közvetlen életveszélyben. Jellemzően az alkoholos delírium az ami pár nap alatt rendeződik, az egyéb belgyógyászati kórképek által okozott delírium lassabban szokott javulni - amit a posztoló leír az sajnos mind a cefre irányába mutat, és legyünk őszinték, Magyarországon ez igen gyakori.
Persze nem lehetetlen, hogy nem erről van szó, de nem véletlen, hogy az összes eü dolgozónak ez ugrott be elsőre.

she_wolf 2015.04.08. 00:28:22

@szabidoki:
Teljesen világos amit írsz, ne érts félre, nem akarom kétségbe vonni a szavaitokat.
Csak az jutott hirtelen eszembe, hogyha egy kikericssárga bőrű emberke elmegy a bőrgyógyászhoz, pláne, ha a sclera is sárga, akkor izibe' belgyógyra küldik.
Amit a poszter írt, valóban alkoholbetegségre utal, mégpedig a jelek szerint előrehaladottra. Csak gondoltam, miért ne tapogatózzak más irányban is?:)
Látod, itt úgyis az van, hogy jönnek a felháborodott kommentek, hogy a szakemberek miket merészelnek feltételezni, és miért.
És valóban, Magyarországon rengeteg az alkoholbeteg, java részük pedig az ilyen rétegből kerül ki:(

she_wolf 2015.04.08. 00:32:59

@szabidoki:
"Jellemzően az alkoholos delírium az ami pár nap alatt rendeződik.." Valóban. Ezért is szedálják, nyugtatják, altatják a beteget, közben pedig kapja mindazokat a gyógyszereket, amelyek segítségével túljuthat ezen a fázison. És majd csak azután kezdődik az érdemi munka, ami rohadt hosszúra nyúlik, és nagyon sok dolognak klappolnia kell benne, hogy eredménye legyen.

Tempus.Anh 2015.04.08. 10:20:42

@mig54: Leginkább a delirium szövődményeitől féltik a beteget, nem is egy beteg hal meg acut szívelégtelenségben, szívinfarctusban, heveny hasnyálmirigy-gyulladásban nem kezelt delirium következtében.
Zavart, agresszív beteget ellátni a leghálátlanabb feladatok egyike, aki találkozott már zavart, dühös, rúgkapáló, csapkodó, harapó, vagy környezetét egyéb módon bántalmazó, szidalmazó, káromkodó beteggel, az tudja, miről beszélek.

karcsibácsi 2015.04.08. 11:26:15

@csakmotyogok: Azért a FB-osok közt is vannak normálisak, pl. Cselovszki György . Neki gratulálok, és további jó egészséget kívánok!

asztalosani 2015.04.08. 12:21:20

@karcsibácsi:
persze mert ő nem általánosít, mi?

haldoklás fázisai, hogy is van? szerepel benne az, hogy "jaj még egy kis időt"? jól tudom ugye? lehet abban a szakban van. bár egy VALÓDI orvosnak ezt is észre kellene vennie, nem úgy ahogy te észre sem vetted.

úgy ahogy a következőt sem, ezt írtad: "további jó egészséget kívánok"

ÉPPEN BETEG, írja hogy 3 éve járja a kórházakat, 35 sugárkezelésen is túl van... HOGYAN KÍVÁNHATNÁL NEKI TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET? tán mielőbbi gyógyulást, nem???? egy rákbeteg mikor is mondhatja el magáról, gyógyult? 5 év? szóval ez a hozzáállás tőled már megint sem nem empatikus, sem nem szakmai, sem nem semmilyen, éppen lenéző és nonszensz

ennyit az itt a magukat "orvosoknak" vallóknak, akik sem a nevüket sem az arcukat nem adják az "orvosi" tanácsukhoz...

aszalosani 2015.04.08. 17:18:32

@asztalosani: Miért is baj az, ha valaki jó egészséget kíván egy gyógyulóban levő rákbetegnek?
Benned tényleg nincs semmi emberi érzés (a rosszindulaton kívül)?

asztalosani 2015.04.08. 17:41:03

@Zsebibabi:
tudsz olvasni?
mert nem azt írta amit te írtál, hanem ezt egy rákos betegnek:

"és ___további___ jó egészséget kívánok! "

és akkor most újra olvasd át a fenti kommentement.
most már kapizs? ;-)

csakmotyogok 2015.04.08. 18:33:32

@karcsibácsi: Tegnap őt még nem láttam:)). Csatlakozom a jókívánságokhoz.

csakmotyogok 2015.04.08. 18:35:14

@Zsebibabi: Rájöttél te is? :)) Nincs benne csak rosszindulat és ráadásul buta, mint a tök.Borzasztó élete lehet.

asztalosani 2015.04.08. 21:08:16

@csakmotyogok:
legyél rákos, legyél túl 35 sugárzáson, aztán majd én is azt kívánom neked, hogy "további jó egészséget".

kíváncsi lennék hogyan esne neked, főleg úgy hogy éppen az egészséged nem jó és azzal van gondod.

na hát beléd is az empátiát szívlapáttal kellene belédverni, mert azt tuti hogy magadtól nem jössz rá

és még rosszindulatból a másikat pocskondiázod?! írom még egyszer lassan, hogy mindenki megértse: E M P Á T I A. ha nem tudod mit jelent google- z rá!

aszalosani 2015.04.08. 22:37:04

@asztalosani:
"vissza adtak a családomnak, egészséges vagyok." Ezt írja Cselovszki György!
Örülök, hogy meggyógyult, és én is további jó egészséget kívánok Neki.

Tempus.Anh 2015.04.09. 06:23:50

@csakmotyogok: Ez a személyiségzavaros véglény vekeng itt empátiáról, aki kikéri magának, amikor hogy egy kórházban a betegtársán segítsen... Túl sok jelentőséget ne tulajdonítsunk neki, egy mozgó valami a tárgylemez alatt

asztalosani 2015.04.09. 06:52:50

@Tempus.Anh:

véglény az édesanyád! pácienseiddel is így beszélsz?

látszik nem sokat tanultatok az iskolapadban!

nos mi is a WHO szerint az "egészség" fogalma?

na beugrik?

Nem?

hát miért nem vagyok meglepve?

ha szégyenszemre nem tudjátok, ne nekem bégessetek, mint a birkák, hanem nézzetek utána.

aztán gondolkozzatok el hogy kinek és mit is kívántatok!

minden egyes megmozdulásaitokkal lejáratjátok a szakmát!
GRATULÁLOK

Tempus.Anh 2015.04.09. 13:41:21

@asztalosani: Ha a megnyilvánulásaid azt fogják bizonyítani, hogy az egyedfejlődésed nem rekedt meg valahol a tápláléklánc alján, akkor hajlandóak leszünk emberszabásúként kezelni téged.

asztalosani 2015.04.09. 13:52:11

@Tempus.Anh:

sajnos erre semmi esély, mert már múltkor is megállapítottuk itt egy páran, hogy te valamilyen alsóbbrendű élősködő vagy (bocs most pontosan nem tudom mit írtak rólad, de olyan szépen megfogalmazták). szóval esélyed sincs ahhoz, hogy hozzám felérj.

főleg úgy hogy állítólag "orvos" vagy miféle vagy, és ilyen stílust engedsz meg magadnak!

boriska11 2015.04.15. 21:53:29

@Tempus.Anh: Írni fröcsögve még éppen tud. :(

boriska11 2015.04.15. 21:55:37

@Tempus.Anh: Fröcsögve írni még éppen tud. :(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása