Az egészségügyet ezek az elhivatott emberek tartják össze

2015.03.12. 11:01

foepulet.jpgA sok negatív poszt után szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri kórház általános sebészeti szakrendelőjéről.

Tisztelt Praxis Blog!

 

A sok negatív poszt után, amelyek itt olvashatók, szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri kórház általános sebészeti szakrendelőjéről. Több alkalommal volt “szerencsém” az intézményt meglátogatni évek óta visszatérő mellgyulladás (abscessus mammae) miatt. Nem tűnik nagy betegségnek, nekem mégis megkeseríti az életemet, rendkívül kellemetlen és fájdalmas, általában évente kiújul hol a jobb, hol a bal mellben. Minden más lelet negatív, mégsem tudok megszabadulni ettől az átoktól.

 

Most fél év alatt kétszer is volt, antibiotikum, narkózisban feltárás, gumicsík, kötözések, hát nem kellemes.

 foepulet.jpg

 

Azokról az orvosokról, akik eddig kezeltek, csak jót tudok írni, szívesen megemlíteném őket név szerint is, csak nem tudom, hogy ezt lehet-e ezen a fórumon. A fiatal sebészek fantasztikusak, rengeteget dolgoznak, gondosak, és humánusak! Az asszisztensek és a nővérek is nagyon rendesek, sőt, a szakrendelőben egy-két kimondottan kedves, igazi angyal is dolgozik, ami igazán jól jön a fájdalmas kötözéseknél.

 

Az egészségügyet ezek az elhivatott emberek tartják össze szerintem.

A betegek, akik kritizálják az orvosokat, gondolkodjanak el a saját hozzáállásukon is, pl. hiába van kiírva, hogy nem érkezési sorrendben hívják be a betegeket, mégis türelmetlenkednek. Az emberek alapvető egészségügyi ismeretei erősen hiányosak, mindent az orvosoktól várnak.

 

 Ennyi lenne, úgy éreztem, ezt meg kell osztanom, mert méltánytalanul szidják sokan az orvosokat, ápolókat, véleményem szerint pedig sok nagyszerű EMBER dolgozik az egészségügyben, köszönet nekik!

 

Panka

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drontal 2015.03.12. 12:33:19

Kedves Panka!

Az hogy Önt a győri kórház sebészetén maximálisan ellátják a segítőkész eü.dolgozók,az még egyáltalán nem azt jelenti,hogy a többi kórházban is ez a hozzáállás működik-sajnos.Az emberek alapvető egészségügyi ismeretei mennyire hiányosak,azt végképp nem tudom hogyan jön ide a poszthoz.

Tempus.Anh 2015.03.12. 13:09:01

A többi kórházban mind szadista emberevők, született gonosztevők dolgoznak, akik folyamatosan embervérre szomjazva azt lesik, hogyan tehetnének mind nagyobb és nagyobb, és ha lehet, visszafordíthatatlan rosszat a betegeknek.

Ennek a Hollywood jobb korszakaiba illő rémfilmnek a víziója alap ezen a blogon, ha ettől eltérőt írna valaki, az már szalonképtelen ezeken a tájakon.

asztalosani 2015.03.12. 13:16:21

"pl. hiába van kiírva, hogy nem érkezési sorrendben hívják be a betegeket, mégis türelmetlenkednek. "

Panka!
innen látszik, hogy nem sokszor fordult meg még az életében kórházban! ugyanis a betegeket legtöbbször NEM érkezési sorrendben hívják, és már uram bocsá, ha van egy időpontja az embernek amire 8 HÓNAPOT várt, ennek ellenére reggel 8-ra odarendelik és csak este 6-kor tud bemenni a vizsgálatra, had hőbörögjön már az a szerencsétlen! akkor sem ő a hibás!

gratula megint egy bújtatott (seggnyalós) reklám az egyik kórháznak: megint semmi konkrétum! kedves Praxis! ezért fizetnek nektek, vagy ezt ingyen csináljátok?

csakmotyogok 2015.03.12. 13:26:19

Jó pár ilyen kórház van,amelyet a dolgozók visznek a hátukon. Jó ,hogy néha előfordul 1 pozitív cikk is.

CPR 2015.03.12. 13:48:24

@asztalosani: Okoska! Ugyan a nagy mindentudásoddal írd már meg nekünk idiótáknak, hogy hogyan is kellene működtetni a Magyar egészségügyet? Hogyan kellene dolgoznia a nővéreknek, orvosoknak? Vagy jobbat mondok; légy te az egészségügyi miniszter és reformálj! Hajrá!

asztalosani 2015.03.12. 13:55:14

@csakmotyogok:
ja meg van több más munkahely is amelyet az ott dolgozók visznek a hátukon, lsd: pékek... stb.

asztalosani 2015.03.12. 13:57:22

@CPR:
Okoska az édesanyád. :)

"légy te az egészségügyi miniszter és reformálj"
ha kifizeted a havi bérét x hónapon keresztül nekem a saját zsebedből, akkor leülnék és elkezdenék gondolkozni, de ameddig ez meg nem történik, el sem gondolkozom rajta :P

CPR 2015.03.12. 14:10:56

@asztalosani: Szóval csak kéretlen tanácsokat osztogatsz olyasmiről, amiről fogalmad sincs. Értem.

asztalosani 2015.03.12. 15:37:47

@CPR:
csak ahogyan te is osztogatod a kéretlen tanácsaidat, és akasztgatod a minőségjelzőket másokra!

saját szemedben a szálkát sem, igaz? Értem.

2015.03.12. 16:46:19

@Tempus.Anh: :)
Azért sok dokiban van egy nagy adag szadizmus is, ez már igaz.
Ettől én még pl szeretem és tisztelem a dokikat .

CPR 2015.03.12. 17:00:53

@asztalosani: Mi van nem tetszik a tükör? Te vagy az, aki minden hozzászólásba beleköt. Mindenkit letorkol és jelzőkkel illet, ha nem emlékszel olvass vissza. Én befejeztem. Nem vitázom veled.

asztalosani 2015.03.12. 17:57:09

@CPR:
úgy látom nektek nem tetszik az a bizonyos tükör :D

te akaszkodtál ma rám és akasztottál rám egy minőségi jelzőt, majd vissza írsz olyat, hogy én illetlek jelzőkkel (vissza lehet olvasni).... te ezt mégis hogyan képzelted?

saját szemedbe a tuskót, maradjunk ennyiben.

EZAZ 2015.03.12. 18:55:07

@csakmotyogok: Ez így van, jók a pozitív esetek. Meg ugye nagyban függ a betegtől is, hogy áll hozzá, milyen az alap-vérmérséklete, mennyi ideje van, milyen sűrűn jár orvoshoz/kórházba, aztán amikor bejut az orvoshoz, akkor ilyen ellátást kap. Volt, hogy végigültem majdnem egy egész napot a váróban, mégis elégedetten jöttem ki, mert normális volt az orvos és felfogtam, hogy azért kell sokáig várni, mert ennyire alapos, így biztonságban éreztem magam. De volt, hogy sajnos rohadtul nem volt értelme az egész várakozásnak, mert felületes és bunkó volt az orvos. Embere válogatja. Egyik se szent, nem lehet igazat adni egyik vagy másik félnek az alapján, hogy ő a beteg vagy az orvos.

EZAZ 2015.03.12. 19:00:44

@asztalosani: Látom, megint betalált egy "rajongó"... :)

R. Igor Mortis 2015.03.13. 01:52:22

@Diorella Queen:
Így kategorikusan a dokikat?
Én az embert tudom tisztelni, függetlenül attól, hogy doki, pék, operaénekes, vagy napszámos. Ha megérdemli. Attól hogy doki, még nem feltétlenül jó ember. Vannak rendesek és valóban tiszteletre méltók, meg utolsó tuskók de jó szakemberek, és vannak rossz-doki-jó ember, rossz doki-rossz ember stb. felállások is. Mint minden szakmában.
Az a világ már talán elmúlt, amelyben a képesítése előtt illik hajbókolni valakinek, legyen az bármekkora féreg is.

BKV reszelő 2015.03.13. 06:55:03

@Tempus.Anh: Nem. Ezen a blogon csak az egyik alap vízió az, hogy a kórházban mind szadista emberevők, született gonosztevők dolgoznak, akik folyamatosan embervérre szomjazva azt lesik, hogyan tehetnének mind nagyobb és nagyobb, és ha lehet, visszafordíthatatlan rosszat a betegeknek.

A másik és elszomorítóbb alapvetés az, hogy a betegek mind hazudnak, rosszindulatúak és egyébként is, nem is betegek, csak ártani akarnak az alulfizetett orvosoknak és ápolóknak.

Ez a blog egy nagy rákos daganat. Akárhonnan nézzük.

Tempus.Anh 2015.03.13. 07:39:58

@R. Igor Mortis: Így van, ez vonatkozik az orvos-beteg kapcsolatra is.
A betegek közt is van mindenféle kategória, a táppénzcsaló szimuláns sumáktól a valóban segítségre szoruló betegig, a kiállhatatlan kekec szarházitól a türelmes, jóindulatú, együttműködő páciensig.

R. Igor Mortis 2015.03.13. 08:52:32

@Tempus.Anh: Egyértelmű. Ezért is nem akadok ki, ha beviszek valakit az út mellől, és első körben részegnek gondolják, majd kiderül, hogy gyengébb agyvérzése, vagy szívrohama van, esetleg inzulinsokkos. Volt ilyen, piaszagot nem éreztem, elöször részegnek gondolták, aztán az acetonos-ketonos lehelletre felhívtam a figyelmet, azonnal jött egy komplett stáb. Szerintem nagy baj nincs, határozottnak kell lenni, mint bármiben, de nem követelőzőnek.

R. Igor Mortis 2015.03.13. 08:53:51

Az inzulinsokkban nem vagyok biztos hogy ez a neve, annyit tudok, hogy acetonszerű lehelettel szédelgő ember legtöbbször nem részeg.

asztalosani 2015.03.14. 10:57:10

@EZAZ:
ja-ja.
már hiányzott :D
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása