Az rendelő elől zavarták el az idős nénit

2015.03.03. 07:55

woman-eating-sandwich.jpgSzeretnénk tudni azt is, hogy ki volt ez a hölgy, aki a szendvicset ette és közben elküldte édesanyámat?

Tisztelt cím!

 

A levelemet a következők miatt írtam:

 

A 73 éves édesanyám február 26.-án csütörtökön szájsebészeti műtéten volt. A seb a szokásosnál sokkal nagyobb volt, ami fertőzésveszéllyel járhat.  A fogászaton felírtak az édesanyámnak antibiotikumot: Aktil duo 875/125 mg., és arra utasították, hogy 7 napig kell hogy szedje. Külön figyelmeztették, hogy az antibiotikum kúrát végig kell csinálni!

 

Édesanyám az első gyógyszert csütörtökön (február 26.) vette be, este. Hamarosan hasmenése lett, görcsölt a hasa.  Pénteken is rendszeresen bevette a gyógyszert, és szombaton reggel is.

 

A hasmenés nem múlott el, a hasa fájt és görcsölt, ezért kezdett aggódni. Mivel a gyógyszer tájékoztatójában olvasta, hogy ilyen esetben haladéktalanul tájékoztatni kell az orvost, szombaton este 18 és 19 óra között (február 28.-án) elment az orvosi ügyeletre a 1173 Bp. Egészségház u. 3. címen.

 woman-eating-sandwich.jpg

Az orvosi ügyeleten nem várakozott senki, a helyiség üres volt.  Édesanyám elmondása szerint, az ajtónál megjelent egy "nagy testű hölgy szendviccsel a kezében"  aki folyamatosan evett és evés közben megkérdezte, hogy mi a panasza.

 

Édesanyám a rendelő ajtajánál állva kellett, hogy elmondja a panaszait ennek a hölgynek, aki nem mutatkozott be, és nem tudjuk, hogy egyáltalán orvos-e.  A hölgy a szendvicset rágcsálva megjegyezte, hogy az antibiotikum, amit az édesanyám kapott "nagyon erős, mert van benne penicillin" és ezért hagyja abba a szedését, mert ez a két nap szerinte elegendő volt!

 

Édesanyám ismét tájékoztatta a hölgyet, hogy neki azt mondta az orvos a szájsebészeten, hogy 7 napig kell szedni a gyógyszert. Megkérte, hogy - ha a hasmenés miatt - nem szedheti ezt az antibiotikumot, akkor esetleg írjanak fel neki másikat.

 

A hölgy válasza: "Nem írhatunk mi fel semmit!"

 

Ezután elküldte édesanyámat azzal, hogy:  "Vegyen magának valami hasfogót".

 

A történtekről édesanyám értesített. Ezt a levelet azért én írtam, mert ő idős, beteg, és a számítógépet sem tudja használni.

 

NEM ÉRTEM: az édesanyám miért nem mehetett be a rendelőbe? Elmondása szerint, ez a "nagytestű hölgy" az ajtóba állt, ott beszélt vele, és onnét küldte el. 

 

Ha ez a hölgy esetleg nem orvos, akkor milyen jogon dönti el azt, hogy az antibiotikumos kúrát valaki 2 nap után abba hagyja?

 

Tudomásom szerint, az orvosi ügyeleten nyilvántartást kell vezetni a betegekről, akiket ellátnak. Édesanyám miért lett elküldve orvosi tanács nélkül, miért nem kapott semmilyen iratot arról, hogy ott járt, és egyáltalán miért nem látták el?

 

A szívbetegsége miatt nagyon fontos, hogy ne fertőződjön el a műtéti seb, mert egy ilyen betegség nagyon megterhelné a szervezetét.

 

Szeretnénk tudni azt is, hogy ki volt ez a hölgy, aki a szendvicset ette és közben elküldte édesanyámat?

 

Tisztelettel: H. Erika

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.03.03. 08:17:37

"az édesanyám miért nem mehetett be a rendelőbe?"

mert le akarták rázni, ami sikerült is.
nagy valószínűséggel az orvos aludt és nem akarták felébreszteni.
kicsit erőszakosabbnak kell lenni.
máskor ha teheted kísérd el, mert két emberrel nem merik majd ezt megcsinálni.
_______________________________________________

"Elmondása szerint, ez a "nagytestű hölgy" az ajtóba állt, ott beszélt vele, és onnét küldte el. "

nem kellett volna hagyni, két kérdéssel elintézhető: neve, beosztása? lsd. 1997. évi eü tv. "és lepecsételt aláírt papírt kérek arról, hogy innen magácska elhajtott ezzel és ezzel az utasítással"
______________________________________________

"Ha ez a hölgy esetleg nem orvos, akkor milyen jogon dönti el azt, hogy az antibiotikumos kúrát valaki 2 nap után abba hagyja?"

ez már erősen kuruzslás gyanús
____________________________________________

"Elmondása szerint, ez a "nagytestű hölgy" az ajtóba állt, ott beszélt vele, és onnét küldte el. "

lsd. 1997. évi eü tv.
esetleg a szakdolgozói kamara felé egy panaszlevél megejtése
_________________________________________________

"Édesanyám miért lett elküldve orvosi tanács nélkül, miért nem kapott semmilyen iratot arról, hogy ott járt, és egyáltalán miért nem látták el?"

(1) mert minél több beteget küldenek haza papírok nélkül, annál kevesebbszer lehet felelősségre vonni őket
(2) mert lusták és trehányak
(3) mert nem akarnak dolgozni
_______________________

"Szeretnénk tudni azt is, hogy ki volt ez a hölgy, aki a szendvicset ette és közben elküldte édesanyámat?"

vissza kellene menned édesanyáddal (gondolom emlékszik még rá) és akkor ott neked kellene megkérdezned a nevét beosztását (természetesen miután bemagoltad az 1997. évi eü tv.-t, ez komoly!), ha ez sem vezet eredményre, ÁNTSZnek kell írni egy levelet (akár ezt is beküldheted, kinyomtatva aláríva címmel és névvel, majd ők kiderítik ki volt az illető)

Drago Brutic 2015.03.03. 09:02:35

Annak, hogy "nagytestű" és "szendvicset" eszik, milyen relevanciája van a történetben? Ez mit jelképez? Mohóságot? Kapzsiságot? Kérem, valaki segítsen.
Egy ember, akinek semmi érzéke a szimbolizmushoz.

asztalosani 2015.03.03. 09:21:23

@Drago Brutic:
semmilyen relevanciája nincs.

gondolom neked sem esne jól, ha orvoshoz mennél a panaszaiddal miközben egy mitugrász orvosnak adja ki magát és beleeszik az arcodba. gondolom az sem esne jól, ha bankban, pénztárnál, péksüteményt árusító helyeken ugyanez a helyzet fogadna.

a nagytestű meg talán utalás arra, hogy ilyenek vannak az eü.-ben (pedig példát kellene mutatniuk a betegek számára: lsd.: dohányzás, elhízás, káros szenvedélyektől mentes ...stb)

aztán ott az emberi alapmegnyilvánulás: ha valakivel "hivatalosan" beszélgetek, akkor nem vagyok annyira tahó, hogy egyek közben főleg úgy hogy kong az ürességtől a váró. de ha ezt már valakinek külön magyarázni kell, akkor ott már nagy gondok vannak...

de ha nagyon bele akarod magyarázni a történetbe ezt a vonalat, akkor akár értelmezheted úgy is, hogy a nagydarabnak __MUNKAIDEJÉBEN__ fontosabb volt a saját testének tovább tömködése, mint az hogy figyeljen egy beteg emberre (önzőség)

okina48 2015.03.03. 09:55:27

Egyszerű az ok!Mára aki számított az eü.-ben az rég külföldön gyógyítja,ápolja a betegeket.A selejt maradt itthon-nagy tisztelet a ritka kivételnek -nekünk azzal kell beérni!
Akik rendszeresen rászorulnak az ellátásra és nincsenek tele pénzzel,azok biztos nem csodálkoznak az olvasottakon.
Az én tapasztalataim:akinek nincs pénze,ne legyen beteg.60 év felett minden bajod"kornak megfelelő",ne várd,hogy drága vizsgálatokat pocsékoljanak rád!

Liesz 2015.03.03. 10:01:11

úgy tudom, az antibiotikum kiöli a bélflórát és ezért okoz hasmenést. az orvos szokta mondani, hogy szedjünk mellé probiotikumot. Ha ő nem, legkésőbb a gyógyszerész nem adja ki úgy a gyógyszert, hogy ne ajánljon mellé probiotikumot. ennek elmaradása kellemes kalandokat okozhat:(((

EZAZ 2015.03.03. 10:26:34

@Drago Brutic: Annyit jelképez, hogy egy bunkó, elég belegondolni, ha a te anyukád menne el segítséget kérni, akkor neki sem esne jól, ha az arcába böfögve zavarnák el.

neduddki21 2015.03.03. 11:01:33

@Drago Brutic: Egyszerű személyleírás, hátha valaki felismeri.

asztalosani 2015.03.03. 11:19:48

@Liesz:
"legkésőbb a gyógyszerész ___nem adja ki úgy a gyógyszert___, hogy ne ajánljon mellé probiotikumot"

aha, ezt úgy hívják, hogy árukapcsolás.

olyan hogy egy gyógyszerész ne adjon ki vényköteles gyógyszert NINCS. (max. ha nincs a patikában)

ajánlhat mellé probiotikumot fakultatív jelleggel, de nem kötheti a vényköteles gyógyszer kiváltásához azt, hogy olyat venni kell, különben a másikat nem adja ki (főleg úgy hogy a brobi. meg nem vényköteles) ez kb. olyan lenne, mintha a postán a csekk feladását sorsjegy és életbiztosítás vásárlásához kötnék (az NFH-ban biztosan örülnének)

[ezt leszámítva, a többivel egyetértek veled] :-)

Rónarider 2015.03.03. 11:21:38

uuuuuude képen töröltem volna. kérdés nélkül. tahózzon a balesetin ha túléli.

kleo1114 2015.03.03. 11:41:35

Antibiotikum mellé probiotikum kell, azért mondja a gyógyszerész, és nem haszonlesésből.
Ha jól értem a néni már másnap hasment, mégis a _szombat_esti_ ügyeletre jutott el, ennél már csak az SBO-n megjelenés lenne a szebb. Kellene valami alapszintű egészségügyi képzés az általános iskolákban, hol hasonló dolgokat megtanulnának az emberek már gyerekként.
Az asszisztensnő az ajtóban valóban nem volt stílusos, finoman szólva. És nem lehet, hogy azért nem engedte be a rendelőbe a hölgyet, mert nem volt ott orvos, ne adj' Isten valakinek a 220-s vérnyomását vitte le az otthonában?..
Vagy csak a, aludt ( este 6-kor ügyeletben, aha...)
b, lusta volt
c, ő volt az orvos a szendviccsel a kezében.
Szuper ez a jóindulat.

csakegybeteg 2015.03.03. 11:51:16

Újabb lehetőség szidni mocskolni az orvosokat ápolókat.
@kleo1114: Tökéletesen igazad van.

qbr 2015.03.03. 12:33:29

@kleo1114:
a legrosszabbat nem is említetted:
d) lehet, hogy nevetgélt

Egyébként a "nagy testű hölgy szendviccsel a kezében" kicsit olyan nekem, mint egy kortárs festmény címe :)

Ha a hölgy asszisztens volt és nem volt pont ott az orvos, akkor tényleg nem nagyon tudott volna receptet adni. De olyan tanácsot nem kéne adnia, hogy 2 napig elegendő szedni az AB-ot, még akkor sem, ha egyébként abban az esetben elég. És az Aktil Duoban nem penicillin van, hanem amoxycillin és klavulánsav. És persze a farmakovigilancia bejelentési kötelezettséget sem kellett volna elmulasztania.
Szóval így utólag nézve lehet, hogy mégsem akkora nagy baj, hogy a hölgy nem látta el a beteget :)

Viszont levélíró édesanyja fontos, hogy megjegyezze, hogy a konkrét gyógyszertől neki hasmenése van - legközelebbi AB felírásnál mondja az orvosának.

Liesz 2015.03.03. 12:58:47

@asztalosani: Teljese félreértettél. A gyógyszert természetesen kiadja a patikus, de jobb helyeken vannak annyira jófejek, hogy ajánlanak hozzá probiotikumot is. Ha a néni is egy ilyen figyelmesebb patikust fog ki, (ha már az orvos nem figyelmeztette erre), akkor lehet, hogy megússza ezt az egészet.

asztalosani 2015.03.03. 13:02:50

@kleo1114:

"Antibiotikum mellé probiotikum kell, azért mondja a gyógyszerész, és nem haszonlesésből. "

nem KELL, hanem AJÁNLOTT.
______________________________________

"Kellene valami alapszintű egészségügyi képzés az általános iskolákban"

na persze.

de nagyon érdekes, hogy 2000 előtt semmilyen probio. nem létezett mégis mindenki megvolt nélküle!

de nagyon érdekes, hogy 2000 előtt semmilyen magzatvédő vitamin és 9.999.999 fajta védőoltás nem volt, mégis kevesebb rákos, autista, cukorbeteg, allergiás, lisztérzékeny....stb. gyerek volt, mint mostanság

de nagyon érdekes...

Liesz 2015.03.03. 13:17:18

volt már szájsebészeti műtétem, az orvos úgy küldött el, hogy megadta az elérhetőségét, és KÉRTE, hogy ha problémám adódna, akkor feltétlenül hívjam fel. Ez az antibiotikum + hasmenés téma lehet akár nagyon banális is, mégis furcsállom, hogy az idős nőnek nincs kihez fordulnia, hanem jobb híján az ügyeletre megy be. Lehet emiatt hülyének nézni, de valószínűleg nem tett volna így, ha a műtétet végző orvoshoz fordulhatott volna panasz esetén.

kleo1114 2015.03.03. 13:22:55

@asztalosani:
Bocsánat az erős kifejeézésrt, hogy "kell".... Igazad van, akkor kell, ha nagyobb eséllyel nem akarsz fosni AB szedés mellett, mint igen, egyébként valóban csak ajánlott :DDDDDDD
A kommented többi részét inkább nem ignorálnám................(kleo1114 el röhögni)

kleo1114 2015.03.03. 13:25:03

pontosabban ignorálnám na, már zavaromban szavakat keverek :DDDDD

defné 2015.03.03. 13:25:40

@Rónarider

Már kit töröltél volna képen?

defné 2015.03.03. 13:37:08

@Liesz:

Ezek az ajánlott probiotikumok nem is olyan olcsók azt azért tudod nem? Én is váltottam már ki antibiotikumot (sokszor)volt aki ajánlotta mellé,volt aki nem.Egyszer megkérdeztem,hogy mennyibe kerül? Meglepődtem amikor kettőezer forintot mutatott a gép.

Liesz 2015.03.03. 13:51:06

@defné: igen, tudom, és ez min változtat?
Nekem pl. durva hasmenésem szokott lenni az antibiotikumtól, tehát ki szoktam fizetni a probiotikumot, kerül amibe kerül.
A beteg majd döntse el, hogy neki megér-e 2000 forintot, hogy fosson-e vagy sem. De ha nem is tájékoztatja az orvos, akkor esélye sincs elkerülni a kellemetlenséget.

neduddki21 2015.03.03. 13:52:16

@kleo1114: "Ha jól értem a néni már másnap hasment, mégis a _szombat_esti_ ügyeletre jutott el, ennél már csak az SBO-n megjelenés lenne a szebb. Kellene valami alapszintű egészségügyi képzés az általános iskolákban, hol hasonló dolgokat megtanulnának az emberek már gyerekként."

Senki nem fordul orvoshoz azonnal, ha megy a hasa. Nyilván várta, hátha elmúlik, mert azonnal nem lehet tudni, hogy mitől van. Lehetett volna ételtől is, és akkor remélhetőleg egy-két nap múlva nyoma sincs. Mivel nem múlt el, úgy gondolta, ez már több kettőnél, kizárásos alapon a gyógyszertől lehet, és megpróbált másikat felíratni. Annyira egyértelmű, miért kell azonnal belekötni a leírtakba? Miért nem lehet egy kicsit beleélni magadat az illető helyzetébe? Mit kellene megtanulni gyerekként? Hogy azonnal forduljon orvoshoz, ha megy a hasa? Ezt nem gondolhatod komolyan.

kleo1114 2015.03.03. 14:05:02

Szerintem ez akkor sem szombat esti ügyeletre való panasz, hogy antibiotikumtól hasmenése van, igen. Ha közeledik a hétvége, és már pénteken van panaszom, felhívom a háziorvosomat, hogy mi légyen, ha elmúlik, vagy ha nem múlik, nem várok az ügyeletig. Az ügyelet az acutan jelentkező panaszok ellátására való, nem pedig a már hétközben is megkezdődött, de hétvégéig nem foglalkozunk vele panaszokra. Ezen lehet háborogni, hogy fúj nincs empátiám, de emellett azt is gondolom, hogy nyilván az eü. dolga, hogy ezeket is ellássa, csak a leterheltség okát nem csupán a lusta orvosokban, vagy stadionépítésekben kellene keresni, hanem az ellátórendszerhez való hozzáállásban. (nekem jár minden, éjjel-nappal, és azonnal)
Arra gondolok oktatás terén, hogy ilyen alapvető dolgokkal sincsenek tisztában az emberek, hogy pl. antibiotikum mellett hasmenésük lehet, vagy szekrénycipelés után fájhat a derekuk (nagyon-nagyon), egy vírusfertőzés okozta magas lázzal mit kell tenni otthon stb. Nem írtam, hogy hibásak az emberek mivel ezt nem tudják, azt gondolom, hogy jó lenne kisgyerekkortól megtanítani.

Liesz 2015.03.03. 14:23:47

@kleo1114: ezzel egyet értek. Jó lenne valami tantárgy: egészségtan, vagy ilyesmi. Sokszor érzem azt, hogy nem tudom eldönteni, ez olyasmi amivel menjek orvoshoz, vagy ne? Ha lemegyek, esetleg fölöslegesen terhelem. Ha nem megyek le, de mégis baj van, két nap múlva megkapom a magamét, hogy miért nem jöttem korábban.

mnika88 2015.03.03. 15:51:08

@kleo1114:
Most eszembe jutott,hogy megboldogult kamaszkoromban anyukám egyenesen az SBO-ra vitetett egy ilyen esett kapcsán.Még mentőt is hívott! :D :D Mondjuk kínlódtam rendesen,jó véres,görcsös hasmenés...amikor hívta a mentőt már olyan fájdalmaim voltak,hogy moccani sem tudtam.Jó kis vastagbélgyullim lett az antibigyótól.
Régi szép idők...

asztalosani 2015.03.03. 18:24:21

@Liesz:
ja meg akkor tanuljanak már villanyszerelési alapismereteket, asztalosi alapismereteket, sebészeti alapismereteket (hogy magát meg is tudja műteni a kölök), szülészeti alapismereteket (hogy ne kelljen az orvosok zsebét tömködni), fogorvosi alapismereteket, cnc gépkezelői alapismereteket, lakatosi alapismereteket, aszfaltburkolat terítési alapismereteket.

NEM, szívecske!
az orvost pont erre találták ki!

asztalosani 2015.03.03. 18:25:33

@kleo1114:
te fosol egyfolytában....hülyeségeket.

van széntabletta: olcsóbb.
lehet enni joghurtot: még olcsóbb.
ja hát igen, gondolom te ezeket nem tanultad, mert nem figyeltél oda biosz órán...

platelet 2015.03.03. 18:32:08

Így nem szabad elküldeni beteget. Két nap után sem szabad abbahagyni, csak akkor, ha a betegnek Clostridium difficile okozta pseudomembranosus colitis-e van (ez azt jelenti, hogy az antibiotikum kiölte a normál bélflórát, és befészkelte magát egy másik baktérium, ami fertőzést okoz). Ez egyébként sima, ambulánsan szedett antibiotikumoknál ez nagyon ritka. A gyakran jelentkező hasmenés a normál bélflóra valamilyen szintű sérülését jelzi, erre probiotikumot kell szedni. Ezeknek a kérdéseknek az eldöntése miatt egyébként nem az orvosi ügyeletet meg a háziorvost kell zaklati, hanem azt, aki az antibiotikumot felírta, jelen esetben a szájsebészt. Ha pont hajnali kettőkor csúcsosodik ki a hasmenés és válik elviselhetetlenné, akkor az ottani ügyeletest. Ennek ellenére, ahogy az elején is írta, így elküldeni a beteget nem helyes.

asztalosani 2015.03.03. 18:32:34

@kleo1114:

te irkáltad:
"Szerintem ez akkor sem szombat esti ügyeletre való panasz"..

a posztoló írta:
"A hasmenés nem múlott el, a hasa fájt és görcsölt, ezért kezdett aggódni. Mivel a gyógyszer tájékoztatójában olvasta, hogy ilyen esetben haladéktalanul tájékoztatni kell az orvost,
(...) A szívbetegsége miatt nagyon fontos"

áruld már el: fáj, amikor olvasol?
_________________________________

"örülök" neki, hogy tudsz normálisan olvasni, megérteni az olvasott szöveget, illetve kellő orvos szakmai ismeretek birtokában vagy! értsd mindezt pejoratív értelemben!

látom esetedben a hülyeség szorgalommal párosul!

Liesz 2015.03.03. 19:02:18

@asztalosani: nem vagyok Neked szívecske, ne szólíts így. Nem őriztünk együtt libát, jó?

neduddki21 2015.03.03. 19:24:47

@kleo1114: Az oktatás részével teljesen egyetértek. Sok fölösleges dolgot tanítanak az iskolában, de a mindennapi élethez elengedhetetlenül fontos dolgokat nem. Régi vesszőparipám, hogy pl. jogot is kellene tanítani, mert a legtöbb ember élete során létesíteni fog munkaviszonyt, örököl, házasságot köt, felbont, céget alapít, adózik stb. Most úgy jönnek ki még a középiskolából is, hogy fogalmuk sincs, mit tegyenek, milyen jogaik vannak, mire figyeljenek. Ugyanez áll az általad említett egészséggel kapcsolatos fontos tudnivalókra is.

zünüke 2015.03.03. 19:28:56

Én is úgy tudom,hogy az antibiotikumokat nem szabad abbahagyni,csak ha valami nagy gebasz van tőle.
Négy alkalommal szedtem AUGMENTINT (alsó-felső légúti nyavalyára)az elsőnél csak étvágyam nem volt,a másodiknál semmi bajom,a harmadik és a negyediknél egy olyan mellékhatása lett ami rosszabb volt szerintem még a fosástól is.Ott "lent" ahol a nők pisilnek nekem ott lett egy félkörömnyi seb,ami addig nem múlt el míg tartott a kúra.A csillagokat láttam pisilés közben de nem mertem abbahagyni a szedését.

asztalosani 2015.03.03. 22:57:49

@Liesz:
nem, nem jó!
:-)

szólásszabadság van, így jártál! :-)

asztalosani 2015.03.03. 22:59:19

@mig54:
kedves HK!

látom megint nem tudsz semmi szakmait hozzátenni

ja, és az édesanyád a gyökér, oké? :-)

asztalosani 2015.03.04. 03:42:52

@mig54:
HK!
fenyegetsz?
csak nehogy fel legyél jelentve a rendőrségen.
ha jól tudom nem csak engem fenyegettél meg, úgyhogy a feljelentésed innentől kezdve már megalapozott...

ANYÁD biztosan büszke lesz rád! :)

"szóljanak már neked"
mert őket a csicskásaidnak tartod, vagy mi?!

a paragrafusbuzi, meg a googlebuzi te vagy!
de látom megint ontod magadból a szakmaiasságot nélkülöző szöveget, mert tőled csak erre telik.

mostanra már biztosan tudom, hogy te azért nem dolgozol, mert két kibaszott pofon kíséretében úgy seggbe rúghattak, hogy a taknyodon csúszhattál haza ! még hogy te eü.-ben dolgoztál is valaha? no persze, max. takkernőként, de látom ott sem volt divat ez a megnyilvánulás! :-)

munkád van már, vagy más ember befizetett eü járadékán élősködsz MÉG MINDIG?

kgaben 2015.04.03. 08:40:38

@asztalosani: Tisztelettel!

"van széntabletta: olcsóbb.
lehet enni joghurtot: még olcsóbb."

Az antibiotikum kb kiöl mindent a szervezetből, szóval a bélben lévő "hasznos" baktériumokat is, ezért ajánlott probiotikumot inni egy ilyen kúrához, mert ott gyakorlatilag sok millió baktériumot iszik meg az ember. Tehát a hasmenés ezért van, mert az ott szükséges baktériumok kiölésre kerülnek a gyógyszer által. Az Ön által említett "szén és joghurt" ezek alapján látható, hogy nem fogják pótolni vagy megszüntetni a hasmenést, de még csak mérsékelni sem. Természetesen ez ilyen esetekre vonatkozik.

A másik dolog: nem, nem kell megtanulnia ezen szakmákat, de azt megtanulta, mikor kell hívni vízszerelőt, villanyszerelőt, stb.... Akkor vehetné a fáradtságot, és utána jár, megtanulja, hogy mikor kell mentőt vagy ügyeletet hívni.

asztalosani 2015.04.03. 11:16:59

@kgaben:

üdv tempuszánuszka, és mig54 féle töredék hasadvány, friss regivel.

ad.1. fogalmam sincs és nem is nem tudom miért szól bele más vitájába.

ad.2. ha jobban elolvasná és értelmezné a fentebb leírtakat magától is rájönne, hogy mi volt az adott szövegrésszel a probléma

ad.3 régebben is írtak fel antibiotikumot, mégis túlélték az emberek 99,9%-a a kúrát, minden féle fajta drága, gyógyszerlobbis probiotikum nélkül, igaz akkor diétát is javasoltak az orvosok MELLÉ, amit az emberek be is tartottak, és kibírtak mert nem zabáltak össze vissza.

ad.4. nem tudhatja, hogy az adott probiotikumban 100%-ig ugyanaz a a baktérium fajtÁK / törzsEK található meg mint a bélflórában (nyilván mindenki más bakt. flórával rendelkezik, ezáltal nem biztos hogy a tonnaszámra gyártott ugyanolyan szer ugyan azt a bélflórát tudja helyreállítani, ami előtte az adott személynek volt), vagy annak alkalmazásával más gombákat, baktériumokat szaporít el a szervezetében

ad.5. nem azt írtam, hogy "szén", hanem azt hogy széntabletta. óriási különbség van a kettő között (ugye értő olvasás, az fájna) bővebb infó, itt az egyikről: www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/cralex_kemeny_kapszula/52544

ad.6. joghurt: élő flórát tartalmaz, bukta.

ad.7: kedves! általában villanyszerelőből egy fajta van, orvosból többféle, több helyre lehet fordulni, általában ez okozza a gondot az embereknél, másrészről sehová nincs leírva (ezt már egy másik cikkben kitárgyaltuk, olvasson utána) ezáltal nem is számon kérhető az emberektől, hogy tanuljon meg olyat.

nem hiszem hogy magácskának pont engem kellene kioktatni, azok után hogy nem tudja mi a szén és a széntabletta között a különbség: akkor vehetné a fáradtságot és utána jár, megtanulja, ha már idefújta a szél egy orvosi blogra!

kgaben 2015.04.03. 12:28:15

@asztalosani: Örömmel olvastam mennyire arrogáns és pökhendi mindenkivel. Komolyan megnevettetett , mosolyogva olvastam irományát. Bár azt nem értem, honnan veszi a bátorságot, hogy bárkivel ilyen hangnemben és így beszéljen, aki alapból megadta magának ezt a tiszteletet, eddig....

Csak azért regisztráltam, mert máshogy nem tudok írni. Másrészt, azért akartam reagálni, mert több helyen is olvastam a maga által írt reakciókat, és tudása kissé hiányos, szakmaiatlan, hogy ezt említsem.

Másrészt, nem tudom, ki az a két egyén, akit a válasza elején emleget, mert én egyiket sem ismerem, szóval kissé mellé lőtt....

ad.1.: miután maga megtette azt, hogy beleszól egy mások által felvetett "vitába", nem érzem jogosságát a felháborodásának.

ad.2.: ezek szerint magának van problémája az értő olvasással, mert én csak azt közöltem magával, hogy mi miatt alakul ki ilyen esetben hasmenés. Se több, se kevesebb, és mivel innen senkit nem ismerek még csak nem is akartam senki oldalára állni.

ad.3.: a "régebben is írtak fel antibiotikumot" kijelentésében a régebben mit jelent? Mennyi időt pontosan? Mert gondolom akkor azzal is tisztában van, hogy a régebbi antibiotikumok régebbi generációs, nem szintetikus antibiotikumok voltak. Szóval a kettő nem ugyan az. De ha nem érti mi a különbség a kettő között, ha ad egy levelezési címet, szívesen elmagyarázom egy levélben magának.

ad.4.: nem vagyunk egyformák, tény, de nem is mondta senki, hogy kötelező ezeket a probiotikumokat szedni, ráadásul, és gondolom ezzel is tisztában van, már ezekből is van új generációs termék, az az sokkal több típusú baktérium van ezekben a készítményekben, talán pont ezért is???? És még egyszer mondom, nem azt állítottam, hogy kötelező, hanem, hogy ajánlott.

ad.5.: ebben igaza van, mivel tény, hogy többet használtam már valószínűleg ezen készítményt, mint maga, ezért "rutinnból" szénnek hívtam, és nem széntablettának. Köszönöm, hogy bemásolta ezt a linket, mert így el tudom magának azt is magyarázni, hogy mit jelent: "1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CRALEX KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Enyhe hasmenéses megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer. Hatóanyaga az aktív szén, amely megköti és hatástalanítja a gyomor-bélrendszerbe került mérgező anyagokat" Ez azt jelenti, hogy mérgezések esetén használjuk, mert a méreg anyag ezekre a szénmolekulákra kötődik. Tehát az antibiotikum okozta hasmenés nem ebbe a kategóriába tartozik, ezért talán nem is a legjobb megoldás erre.

ad.6.: nagyon jó, lehet inni, senki nem mondta, hogy nem jó. Bár ha belegondol, hogy manapság egyre többen laktózintoleranciában szenvednek.... Hát nekik ez már nem jó alternatíva.

ad.7.: csak ismételni tudom Önmagam, megadtam az alap tiszteletet magának, akkor a legkevesebb, hog nem hív "kedvesnek".... Többféle orvos van, de ezekre a helyekre a legtöbb esetben a háziorvosa írja a beutalót. De ha nem is, akkor a háziorvosa minden ilyen jellegű kérdésére választ kell, hogy tudjon adni. Mivel, hova, mikor, miért. Keresse fel bátran háziorvosát! De, tessék elképzelni, a legtöbb ügyeleten ki van ragasztva, hogy mi is az a "sürgősségi ellátás", milyen tünetek, betegségek tartoznak oda. De ha nem is megy be egy ügyeletre, a sokak által olyan sűrűn emlegetett 1997-es EÜ törvény tartalmazza ezt is, tudja, google jó barát, lehet keresgetni. Ne legyen lusta. Mert nem azt várják el, hogy műtsön, diagnosztizáljon, hanem azt, hogy tudja, hogy mikor kell a háziorvosát felkeresni.... Ennyi azért minden embertől elvárható.

Első levelem pedig nem kioktató volt, egyszerűen tájékoztatás céljából írtam. Értő olvasás... Gratulálok, ez megy magának is.... A fura csak az, hogy ön annyira nincs tisztában a témákban, hogy az egy szakmában járatos embernek egyből lerí. De ami még ennél is rosszabb, hogy valami oknál fogva azt képzeli bárkit bármikor lekezelhet, szidalmazhat....

kgaben 2015.04.03. 12:34:08

@asztalosani: ja, és csak még egy gondolat, hogy mért írtam. Csak magát tudom idézni:
"szólásszabadság van, így jártál! :-)" Ezek után azt hiszem ezt sem kérheti számon..... Ebből is látszik mennyire arrogáns, pökhendi és következetlen.

asztalosani 2015.04.03. 21:06:05

@kgaben:
"Első levelem pedig nem kioktató volt, egyszerűen tájékoztatás céljából írtam."

persze én meg a húsvéti télapó vagyok, nézzük csak maga írta:
"A másik dolog: nem, nem kell megtanulnia ezen szakmákat, de azt megtanulta, mikor kell hívni vízszerelőt, villanyszerelőt, stb.... Akkor vehetné a fáradtságot, és utána jár, megtanulja, hogy mikor kell mentőt vagy ügyeletet hívni. "

mi ez ha nem kioktató?! ha kihagyta volna ezt a 3 sort, biztos én sem írom bele a levelembe. de mivel beleírta, én is beletettem , és érdekes módon magácska megjegyezte rögtön: "Bár azt nem értem, honnan veszi a bátorságot, hogy bárkivel ilyen hangnemben és így beszéljen, aki alapból megadta magának ezt a tiszteletet, eddig.... " no akkor ha nem kioktató céllal címezte nekem, akkor magácska miért van fent a plafonon, ha ugyanazt írják vissza magának?

_____________________________________________
"hog nem hív "kedvesnek""

oké akkor nem kedves! :)

egyéb óhaj vagy kívánság? :)

kgaben 2015.04.03. 22:17:56

@asztalosani: :-) komolyan mondom, egyre jobban szórakoztat. Nem, nem kioktatás volt a célom, csak bemutatni az alapján a példa alapján (vízszerelő, stb), amit maga hozott fel, hogy itt is lehet és tud tájékozódni. Hogy őszinte legyek pont nem érdekel, hogy mit gondol, mert én tudom, hogy gondoltam, hogy szántam, és nem kioktatás volt a szándékom. Higgye csak el, ha ki akarnám oktatni, azt észre venné, mint ahogy mindenki más is. ;-)

Másrészt jó látni, hogy a "lényeget" is meglátta a második írásomban, ami magának szólt. Ez sok mindent elmond magáról. :-D

A plafonon????? Ez aranyos. Kevés maga ahhoz, hogy a plafonon legyek. Nagyon kevés. De azt továbbra sem értem, honnan veszi a bátorságot, vagy mit képzel magáról, hogy másokkal olyan hangnemben beszéljen, ahogy.

Egyéb óhaj? persze, az van. Holnap reggel egy finom kávé, amit én készítek el, és remélem olvashatom mellé a hasonlóan szórakoztató szavait. :-D

asztalosani 2015.04.03. 22:40:55

@kgaben:
ha-ha-ha jó nagyokat röhögök rajtad!
úgy ütöd egyik szavaddal a másikat, hogy a hülye is megirigyelhetné...

te írtad a saját írásoddal kapcsolatosan:
"mert én tudom, hogy gondoltam, hogy szántam, és nem kioktatás volt"

majd később az én írásommal kapcsolatosan foglaltál véleményt:
"De azt továbbra sem értem, honnan veszi a bátorságot, vagy mit képzel magáról, hogy másokkal olyan hangnemben beszéljen, ahogy"'

te megmondod a tutit nekem hogy te hogyan szántad a saját írásaidat ide a fórumra azzal, hogy más nem tudhatja, hogyan gondoltad, és nem alkothat véleményt a hsz.-ról, mert az eleve nem igaz, de következő mondatban te még azt is megmondod, hogy más milyen hangnemben írta a hsz.-it. ennyi ellentmondást sem láttam még itt a praxison két mondatban, amit te itt összefirkantottál.

és te honnan veszed a bátorságot, hogy ítélkezel más hsz.-inak hangvétele felett, úgy hogy te ezt nem engeded meg a sajátodénál mással szemben? más szemében a szálka a sajátodéba a tuskót sem veszed észre, mi?

igen a plafonon :D tisztára átjön, de semmi gond én ezen csak jókat kuncogok :)

___________________________________________

"hogy másokkal olyan hangnemben beszéljen"

ha-ha-ha megint csak!
bocs te mindentudó kedves!
én nem beszélek, hanem írok, ha még nem tűnt volna fel. XD
és úgy olvasod, amilyen lelki állapotban vagy.
ez sok mindent elárul rólad, és a lelki állapotodról hiába is regisztrálsz friss nickkel...:)
ügyes próbálkozás volt, de hamar lebuktál! :)

kgaben 2015.04.03. 23:08:43

@asztalosani: maga valamit nagyon félre ért. Egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet véleménye, hogy senkinek nem lehet véleménye. Én azt mondtam csupán, hogy rosszul gondolja, mert én nem úgy szántam. Ennyi. Ezen rágódhat, rágcsálhatja (ezt képletesen mondom, mielőtt belekötne, hogy az interneten nem lehet rágni.... :-) ), én akkor is így gondoltam, maga pedig azt lát bele, amit akar, az a maga baja. De ne rám vetítse a fura képzelgéseit (igen, itt vetíteni sem lehet, úgy sejtem érti, hogy gondolom).

A megállapításom az írásaira pedig vélemény, nem oktatás, ennyi. Olvasson vissza, egy szóval sem írtam, hogy ne legyen véleménye, csak jeleztem nem jó nyomon jár (igen, az interneten járni sem lehet, de remélem így is érti, mit akarok ezzel mondani), hogy az, amit maga kiolvas ebből, nem egyezik azzal, ahogy én azt szántam, és ezt jeleztem ezzel, de hogy ne legyen véleménye azt én sehol sem írtam. Amennyiben nem jól látom, hogy a hangneme pökhendi, lekezelő, arrogáns, maga is jelezheti, hogy én olvastam rosszul. De mindezt eddig nem tette meg.

Honnan veszem a bátorságot? Hiszen magának sem írtam, hogy ne tegye!!!! És megint csak magát tudom idézni "szólásszabadság van, így jártál! :-) " vagy ez csak magára vonatkozik?

Mivel nem ismer, nem tudhatja, hogy milyen vagyok, mikor ideges vagyok. Ez nem idegesség, és a plafonon sem vagyok, voltam magától. Értem, hogy más a véleménye, mért ne lehetne más, de újfent csak téved.

És igen, az "aranylövés"!!!! (tudom tudom, lövöldözni sem lehet az interneten :-) bár, ha "bökdösni" lehet.. na az más lap. )Nem beszél, hanem ír. Örülök, hogy ezen akadt fenn, és kijavított. (na ez irónia volt, csak hogy értse)

Mivel friss regisztráló vagyok, ezért friss nickkel tudok regisztrálni, nem bonyolult ez. Mint már korábban is ÍRTAM (köszönöm, ezt most tanultam magától), semmi közöm itt senkihez, senkit nem ismerek, szóval ezzel is mellé lőtt (a lövöldözős példáról pár sorral fentebb már megjegyeztem, hogy tudom, hogy az interneten nem lehet lövöldözni)

A tegeződése meg, hátha magának így könnyebb, engem ugyan nem zavar, bár tudtommal nem ittunk pertut. de egész nyugodtan.

kgaben 2015.04.03. 23:10:35

@asztalosani: ja, és esetleg a korábbi általam vázolt "szakmai" részhez is képes hozzászólni értékelhetően, vagy csak erre és ennyi telik magától?

asztalosani 2015.04.04. 08:37:32

@kgaben:
"igen, itt vetíteni sem lehet, úgy sejtem érti, hogy gondolom"

fejtsd ki fél oldalas "szakmai" hozzászólásban, mert nem tudom mire gondolsz :)

(amúgyis előbb írtad, hogy te tudod mire gondolsz és nem én mikor írod a hozzászólásaidat, akkor nehogymár most azzal gyere hogy márpedig ezek után értem és tudom mire gondolsz, jó? XD )

________________________________________________

"A tegeződése meg, hátha magának így könnyebb, engem ugyan nem zavar, bár tudtommal nem ittunk pertut."

itt a praxison így szokás.
________________________________________________

"korábbi általam vázolt "szakmai" részhez"

vajon mi oka lehet hogy nem reagálok semmit az általad vázolt "szakmai" részhez?
(azért örülök neki, hogy ""-t használtál :) )

kgaben 2015.04.04. 09:23:10

@asztalosani: hát, most kicsit csalódnom kellett magában. Vártam a reggeli, egyébként nagyon finom, kávém mellé egy újabb kisregényt, de sajnos csalódnom kellett. A hossza... Gyenguszka, amit írogat.
Nem tudom, mi oka lehet. Tessék elmagyarázni!!!

she_wolf 2015.04.04. 10:30:35

@kgaben:
Te sem gondolhatod komolyan, hogy értelmes választ vársz. Ettől..:(

asztalosani 2015.04.04. 14:11:45

@kgaben:
őszinte leszek:
nem érsz annyit nekem a ("minőségi") válaszaid alapján, hogy a szabadidőmet arra pazaroljam, hogy neked írogassak.

ha fizetnél érte, akkor megtenném. óradíjam 20.000 Ft + áfa

kgaben 2015.04.04. 14:35:37

@asztalosani: elég olcsó, mit ne mondjak. Mondhatni filléres.... :-) öröm, hogy magának minőségi a hozzászólása. Persze arra nem képes reagálni, amit az antibiotikum, orvosi széntabletta, probiotikum témában írtam.

De annyira szórakoztató, hogy azt hiszem, rájöttem miért. Mert azon kívül nem sok mindenhez ért, hogy szavakon rágódjon vagy játsza (és ezt most jóindulattal írtam) az értetlent. Tehát annyira szórakoztató, hogy maga csakis bohóc lehet. Kár, hogy élőben nem láthatom, még röhejesebb lenne a nagy piros orrával, a hatalmas cipőjével, na meg a színes kis ruhájával. A környéken hajtogathatna lufikat, legalább hasznossá tenné magát, és ha egy kalapot is kitenne, az említett 20.000 forintja is meglenne (na persze csak mert nem kellene se beszélnie, se írnia).

Vagyis maximum egy cirkuszba való, mert hogy érdemi beszélgetést, vagy ha úgy tetszik vitát magával nem lehet folytatni, az is biztos. :-)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása