Pénz nélkül ilyen a szülés

2014.12.13. 06:09

t4.jpgA vizsgálatok percek alatt lezajlottak és kb. dobtak ki az ajtón. Egy szülés 120 ezerbe kerül, hogy figyeljenek rád, egy vizsgálat ára egy kedves fogadtatással 10-12 ezer forint. Különben le se szarnak.

Sziasztok!

 

Csak szeretném felhívni a figyelmet a Kistarcsai kórház nőgyógyászat-szülészet osztályára egy picit... Ami igaz az igaz, a szülésznők tényleg nagyon kedvesek, figyelmesek, de sajnos az orvosokról sajnos ez nem mondható el. Én várandós vagyok, 36 hetes, nincs magánorvosom és úgy viselkedtek velem akárhányszor bent voltam, mint egy leprással.

 t4.jpg

Egy kedves szó nem hagyta még el egyik szájat sem. Egy nyugtató szót nem kaptam, ellenben azokkal, akik fizettek (úgy várják el a pénzt, hogy az állami kórházba járnak a kismamák - ide a Kistarcsaiba - vizsgálatokra, nem is a magánrendelőjükbe).

 

A vizsgálatok percek alatt lezajlottak és kb. dobtak ki az ajtón. Egy szülés 120 ezerbe kerül, hogy figyeljenek rád, egy vizsgálat ára egy kedves fogadtatással 10-12 ezer ft. Különben le se szarnak. És ha nem engedheted ezt magadnak, mint pl. én, akkor minden egyes vizsgálatnál szégyen érzettel kell bemenned a vizsgálatokra. A kedvencem az volt, amikor hasfájással bementem egyik éjszaka a kórházba, mivel aggódtam, hogy nem e a babámmal van baj. Az orvos fel volt háborodva. Idézem: „Nem igaz hogy minden szarért be jönnek a kismamák, késő este lenne jobb dolgom is. Nem kell túlaggódni a terhességet.”

 

Teljesen ledöbbentem. A másik azt mondta, hogy biztosan koraszülött lesz a babám, mert nem voltak jók az eredményeim. Végig izgultam a 36. hétig a terhességemet!. Persze mondhatjuk, hogy nem köteles az orvos mosolyogni, kedvesnek lenni, de azért egy várandós kismamának szerintem jól esik egy kedves szó, egy megnyugtató érzés, hogy jó kezekben van.

 

A nőgyógyászaton fekvő kismamákat egybe rakják a kisműtősökkel.  A folyosón jönnek mennek az idegen hozzátartozók, férfiak,40tagú családok kiabálnak. A fürdő szoba és a wc is közös arra a kb. 30 betegre. 2 személyes wc és 2 személyes zuhanyzó van a folyosón, egy ajtó mögött. A wc-be a kisműtősök szétdobált betétei, véres vattái, hányások, lehúzatlan nagy wc maradékok és vérszag található. Az a kis mini kuka, ami ott van kb. 5 perc alatt megtelik, már ha beledobják az egy napos betegek. A wc mindig le van pisilve, wc papír nincs, kézfertőtlenítő a wc-ben nincs. Miért kell kismamákat kisműtősökkel összerakni ezen a bentfekvős osztályon? Miért kell közös fürdőt és wct használni ennyi nőnek, a vip szoba miért csillog a tisztaságtól és a 6 ágyas szobába miért a wc után jönnek felmosni a koszos vízzel?

 

Miért néz ki úgy a terasz mint egy fertő telep? A galambok szét sz.rták már a teraszt és egész nap ott lebzselnek a nyitott ablaknál, ahol ki tudja milyen betegséget hordoznak. A függöny undorító sárga. A vip szobába miért alap dolog a tisztaság, és a 6 ágyasba miért nincs? Akiket kitolnak műteni, végigtolják a terhesgondozó osztályon, a folyosón, ahol több ember van, ahol mindenki nézi őket.

 

Nem akarok senkit sem bántani, de a takarítónők sokkal jobban figyelhetnének a higiéniára,az orvosok meg lehetnének kedvesebbek, nem kötelező a hálapénz. Aki nem hiszi menjen el és nézze meg a teraszokat, a wct és a szobák közötti különbséget!


Ui: Az első emeleti laborba vérvételre 2-3 órát vártam terhesen, amikor közölte a hölgy, hogy kérjek időpontot, leülni nem tudtam, mert ahol volt pár darab szék, ott a nénik ültek és ők nem szeretik átadni a helyet.

 

HIRDESSEN SZINTE INGYEN A PRAXIS BLOGON!

index_2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2014.12.13. 16:19:29

poszthoz:
jól vettem ki, hogy a posztoló azon háborodott fel, hogy neki ilyen undiban kell lenni, nem pedig azon, hogy undi van, és mindenki ezt kénytelen elviselni?
mindegy.
btw, a körülmények nagyon sok helyen ilyenek. megértem, hogy esetleg nincs keret újracsempézni, de hogy szaros a wc, a napi takarítás abból áll, hogy összevizezi a kórtermekben a linót, az felháborító. baja bel2 dettó. koszosabbnak éreztem magam tusolás után, mint előtte :( leírhatatlan.

she_wolf 2014.12.13. 17:25:42

@yogosan:
Fogadd meg a többiek tanácsát: pihi, sok folyadék, lázcsillapító, és hétfőn doki.
És ha vírus, akkor könyörtelenül ugyanezzel, és az orvos által felírt gyógyszerrel kifeküdni a bestét amíg a doki mondja.
Remélem, te nem az a típus vagy, aki ha kicsit jobban érzi magát már röpköd, és csodálkozik hogy visszaesik, és az eredeti 1-2 hét gyógyulás helyett egy hónapig tol ki magával:)

Advanced Flight 2014.12.13. 17:57:11

Money makes the world go round, sálálálá :-)

she_wolf 2014.12.13. 18:10:07

Az egészségügy egyik speciális területe a szülészet-nőgyógyászat.
Egy gyermekért (normális esetben) mindig aggódik a szülő, szeretné, ha minden rendben lenne a születendő babával, és ezért mindent megtesz, anyagi áldozatot is hoz.
Saját orvost fogad, vele oszt meg mindent és elvárja, hogy ezért az orvos privilegizálja.
Ez eddig rendben is van, és ha ilyen formában történik a terhesgondozás, akkor nem feltétlenül kell magánrendelő, hiszen nem magánorvosról beszélünk, hanem fogadott orvosról. Nem ugyanaz.

A terhesség nem betegség, hanem állapot. Természetes folyamat az ember életében, és bár igaz, hogy szó szerint egy életre szól, mégsem kellene ugyanazt a gyengédséget elvárni egy vizsgáló orvostól, mint otthon a férjünktől. Az ő dolga, hogy babusgassa a várandós asszonyát, mosolyogjon rá, kedves legyen vele.
De innen üzenem a "dokinak" hogy igen, ha egy terhesnek fáj a hasa el fog menni hozzá, mert felelősséggel tartozik a gyermekéért. És erre nem kellene megjegyzéseket tenni. Nem tudni a poszternek hányadik terhessége ez, de ha az első, akkor persze hogy telefut a gatyája egy hasfájástól.

Egy szülés 120 ropi? Egy vizsgálat 10-12? Kifüggesztették valahova? Mert ha igen, akkor magánkórházról beszélünk, ha nem, akkor közkórházról, ahol nincs kötelező díjazás. Mindenki annyit ad (ha ad), amennyit akar, tud. Ha erre nincs lehetőség, akkor egy sima orvos-páciens kapcsolatról van szó, ami semmiben sem különbözik egy másfajta szakorvos-páciens kapcsolattól. Nem értem a felhajtást.

Ami a higiéniát illeti, azon nem nagyon csodálkozom:( És hogy messzebbre menjek: minket minősít!

"Miért kell közös fürdőt és wct használni ennyi nőnek, a vip szoba miért csillog a tisztaságtól..."
A kérdésben ott van a válasz: mert az VIP szoba. Az, hogy mikor a kórházat építették nem gondoltak arra, hogy hány személyre hány tisztálkodó helyiség jut nem a betegek hibája, hanem slendrián volt a tervező, és a tervet engedélyező. Ezeket már idejekorán át kellett volna gondolni.

"Nem akarok senkit sem bántani, de a takarítónők sokkal jobban figyelhetnének a higiéniára,az orvosok meg lehetnének kedvesebbek, nem kötelező a hálapénz. Aki nem hiszi menjen el és nézze meg a teraszokat, a wct és a szobák közötti különbséget!"

A higiéniával kapcsolatos megfigyelést tessék közölni az illetékessel, az orvos kedvességének hiánya pedig nem róható fel neki. Az orvos végezze a munkáját, hallgassa, vizsgálja meg a beteget, írja elő neki a teendőket és slussz. Miért kötelező kedvesnek lennie? Legyen tárgyilagos és figyeljen rám, ha nála vagyok. Ez viszont joggal várható el.
Az egész posztból süt a "nincs pénzem, áldozat vagyok" fíling, ezért nem tudok együttérezni a kismamával.

@mnika88:
Amit írtál -szerintem- teljesen rendben van, egyetértek veled:)

CPR 2014.12.13. 18:12:35

@yogosan: @csakmotyogok: Antibiotikum vírusra nem jó, mert az a baktériumokra hat. Az influenzát vírus okozza. Nem kell rögtön belehalni. Igen fáj mindened, vegyél be fájdalomcsillapítót és feküdj le. Pár napon belül elmúlik. Egyébként, annyira nem lehetsz szarul ha itt tudsz picsogni a blogon. A számítógép fénye sem tesz ilyenkor jót /mobilé és tableté sem, ha azon nyomod/. Ha az a gyógyszer nem jó, amit felírt a háziorvos keres valami vény nélküli szert, pl.: Kalmopyrin

NaNehogyMár 2014.12.13. 18:22:42

1. 36 hetesen egy NST vizsgálat lehetett, ahhoz, ha rendben van nincs nagyon mit hozzáfűzni, ha fizet valaki, ha nem - kb 2 perc értékelni, tájékoztat, azani, leírni. A vizsgálat ideje itt nem egészségügyi insufficientia.
2. A takarítónőket ne tessenek bántani, ők elvégzik a kötelezőt, az, hogy olyan a WC amilyen, az a beteg anyagon múlik, nem az a dolga a takarítónőnek, hogy minden beteg után rendet tegyen....mint ahogyan elvárhatóan a 4 éves gyermek után sem kell feltételenül ellenőrizned otthon a mellékhelyiséget. Az hogy mégis "undi" van, azt jelenti, hogy a betegek jó része nem éri al a 4-5 éves gyermek civilizáltsági szintjét, ergo nem egészségügyi hiba.
A jelentős humánerőforrás hiány miatt csökkentik az ágyszámot amennyire csak lehet, mert így kevesebb a minimum előírt szakdolgozói létszám, így kevesebb ágyon esetlegesen valóban előfordulhat, hogy keverednek elhelyezésileg a különböző típusú bevatkozást igénylők. A látogatási rend - tekintve hogy szülészeti osztály, így a folyamatos kapcsolattartást biztosítani kell -törvény szerint működik, így ez sem hálapénz, orvos etc. hiba a rendszerben.
Ezek után.....miről is szól a poszt?

she_wolf 2014.12.13. 18:31:05

@Tempus.Anh:
A szar csak szar, akárhogy is írjuk körül(ményesen):)
Magyar ember magyarul, más magyarok számára érthetően ír/beszél. A magyar nyelv gyönyörű, csak figyeld a káromkodásait! Annyira kifejező, hogy az ember -remélhetőleg gyakran- inkább magában tartja.)

yogosan 2014.12.13. 18:32:06

@mig54: De sajnos olyan vagyok,de most nyugton maradok becs'szó !!

Tempus.Anh 2014.12.13. 18:35:35

@mig54: Helyes megállapítás. Ajánlom etekintetben a székelyek káromkodás-készletét szemügyre venni, mint a magyar káromkodás-készlet oroszlánrészét kitevő, nagyon változatos, elmés és kifogyhatatlan ötlettárat. :)

yogosan 2014.12.13. 18:36:41

@CPR :D:D dehogy "picsogok"itt a blogon,próbáltam megtudakolni,hogy ez normális-e,hogy ennyire szarul vagyok.

saját macskám 2014.12.13. 18:53:40

i hatalomra kerülünk ilyen nem lesz

zünüke 2014.12.13. 18:55:44

Ez a kiemelkedő tisztaság azért lehetséges ebben a kórházban,mert nagy valószínűséggel a kórháznak nincs pénze arra,hogy egy állandó takarító folyamatosan próbálja tisztán tartani a szülészetet,de legfőképpen a mellékhelyiséget,és a fürdőt.Ez pedig nagy baj.

she_wolf 2014.12.13. 18:55:57

@yogosan: jól is teszed, különben nagyon kitolsz magaddal:)
Jobbulást!

DarthVader 2014.12.13. 18:59:41

Lányom Angliában szült, terhessége alatt nem látta orvos, csak a szülésinditás után! (terhességi cholestasis miatt meg kellet inditani 2 héttel terminus előtt.) Addig csak bába vizsgálta, és az orvos csak a leleteit nézte. Csütörtökön császár, szombaton haza.
És ott az orvos az ottani átlagbér 3-4-szeresét keresi. Nem is kell neki a paraszolvencia. (Magyarországon az átlagbér másfélszeresét)

A kórházi budi állapottyáról a magyar néplélek tehet. Ez egy ilyen ország.

Krisztocska 2014.12.13. 19:10:13

11 évvel ezelőtt "fogadott" orvosnál szültem. Minden vizsgálatnál úgy éreztem, lövése nincs ki vagyok, mikor megjelentem. Mikor bekerültem este 8.15-kor, másnap 11.20-ig hagyott szenvedni infúzió mellett is gyenge fájástevékenységgel, majd a tolófájások abszolút hiánya mellett. Végül - mivel beszorult a kisfiam a szülőcsatornába - jött egy másik orvos, aki alulról próbálta kihúzni, miközben az én orvosom felülről próbálta kinyomni úgy, hogy végig azt hallgattam: "Meg ne harapjon!" ....
A szülés hosszú évekig tartó következményeit már egy magánklinikán hozattam rendbe és nagyon sajnálom, hogy akkoriban nem volt pénzünk, hogy ott szüljek. Egy napon sem lehet említeni egy állami- és egy magánkórházban tapasztaltakat.
Szóval.... csak annyit akartam kihozni belőle, hogy egy fogadott orvos sem garancia semmire.

she_wolf 2014.12.13. 19:24:38

@Tempus.Anh:
Érdekes téma, jól ki lehetne vesézni:)
(Csak nem itt.)

she_wolf 2014.12.13. 19:30:46

@Krisztocs:
Sokak nem is igényelnének orvost, szerintük elég enne a bába. És ez egy komplikációmentes szülésnél így is van. Fogadott orvosod nem tartotta indokoltnak esetleg a császárt? Mert az orvos (ha kell ha nem) elvileg azért van ott, hogyha mégis zavart észlelne az érőtérben azonnal, és érdemben cselekedni tudjon.
Láttam már én is "betámasztós-kikönyöklős" szülést, nem volt baj, mert vagy spontán lett meg a baba, vagy irány a szemközti műtő.
Remélem azóta minden rendben van veled:)

she_wolf 2014.12.13. 19:32:50

@saját macskám:
Igazad van, jól megmondtad ciccmicc!:/ Ha hatalomra kerülsz, a te agyad is el fog borulni, mert Isten nem olyan bőkezű, hogy a hatalommal és pénzzel együtt józan észt is osztogasson. Séta....

she_wolf 2014.12.13. 19:36:56

@DarthVader:
Teljesen jól látják ott a helyzetet, csak egy kis különbség azért mégis van. Az angol orvosképzést nem merném szembeállítani a magyarral, mert csúnya bukta lenne belőle. Azzal együtt, hogy erősen anglomán vagyok egyébként.....

she_wolf 2014.12.13. 19:38:38

@mig54:
Ja, a budi lemaradt: igen, vannak igénytelen emberek. Sajnos elég sok.

Krisztocska 2014.12.13. 20:22:00

@mig54: A mostani eszemmel én is szülésznőhöz fordulnék. Akkor meg sem fordult a fejemben. Császár? Fel sem merült; simán szültem fájdalomcsillapítás nélkül. Rosszul is varrt össze, bent véreztek a gátszövetek és két órával a szülés után, miután már diónyi hematómám lett, altatásban tudta csak helyrehozni. Ahh..... Ez is megérne egy misét. Kemény volt, de büszke voltam magamra. :)
Igen, köszi, minden oké. :)

she_wolf 2014.12.13. 20:38:47

@Krisztocs:
Ahogy írtad is: a fizetett orvos még nem garancia arra, hogy minden simán fog menni.
Emberekről, élő szervezetekről van szó, nem pedig szögvasakról, csapágyakról. Az élő szervezet (kismamáknál helyből kettő!) pedig produkál néha váratlan dolgokat. Éppen ezért ha én hálás vagyok, azt mindig utólag árulom el. De ha magánorvosról van szó, akinek az ajtaján ott függ hogy mi mennyibe kerül, akkor sima üzletről beszélünk, élő szervezet ide vagy oda:)
Joggal voltál büszke magadra, és örülök, hogy minden rendben van!:) Az viszont elszomorít kissé hogy úgy érzem hanyagul bántak veled:(

saját macskám 2014.12.13. 20:43:31

öööööööööööööööööööörrrrrrrrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhhhhh

mnika88 2014.12.13. 20:44:11

@mig54:
Egy hölgy ne káromkodjon.:)
Szerintem szomorú,hogy az anyák odáig jutottak,hogy úgy érzik,súlyos pénzeket kell fizetniük,csakhogy a babájuknak ne essen baja.
Elhihetitek nekem,hogy abszolút nem garancia a fogadott orvos semmire!Láttunk mi már nem egy olyan gyereket,akit a "drága" fogadott orvos juttatott hozzánk,persze utána meg mélyen hallgatnak és még a telefont sem emeli fel,hogy mi van a babával...
Én bevallom nem szeretem a szülészek döntő többségét,sok a bicskanyitogató eset.Ettől függetlenül a posztban felsorolt negatívumok tényleg nem az ő hibájuk.
Ha én egyszer olyan őrült leszek,hogy szülök,tuti nem fogadok orvost,jó lesz nekem az ügyeletes.Azért hogy két óránként 1x ellenőrizze a méhszájam,meg a kitolásnál ott legyen,nem fogok 100 ezreket fizetni.

Lilli_Csiribiri 2014.12.13. 20:46:25

arra nincs mentség hogy egy egészségügyi intézményben, ahol beteg emberek megfordulnak - legyen akár magán, akár állami - nincs papír és szappan. Milyen higiéniáról beszélhetünk egyáltalán szappan és kéztisztító nélkül? Viszont ha csak az elmúlt egy év szt-kás és kórházas tapasztalatait (saját)nézem akkor sajnos azt kell mondjam 90%-ában ez a helyzet. Ha van papír és kuka ami rendszeres időközönként ürítve is van akkor a wc-k állapota is elfogadhatóbb. Illetve ha van is papír és szappan az nem váltja ki a napi többszöri takarítást olyan helyen ahol sok ember megfordul.
Az egészségügyi dolgozok hozzáállásáról meg annyit, hogy az ember nyílván nem azért jár ilyen helyekre mert arra van szüksége hogy a lelkét simogassák. De ettől még egy normális emberi hangnem elvárható ugyanúgy ahogy azt az ember elvárja a gyereke tanárától, a hölgytől az okmányirodában, a buszsorfőrtől és mindenki mástól még akkoris ha 2 ember munkáját végzi kevés pénzért. Vannak ezzel így egy páran ebben az országban, nemcsak az eüs dolgozók. Nekem sosem a körbe-udvarlás hiányzott hanem az hogy emberként beszéljenek velem és ne úgy mint egy kutyával. Ez az én esetemben a nővéreknek ment a legkevésbé.

mnika88 2014.12.13. 20:47:16

@saját macskám:
Van egy nagyon jó szer,Haloperidol a neve.Kifejezetten neked találták ki.:)

defné 2014.12.13. 21:15:01

A VIP szobák bevételéből az osztály igazán elkülöníthetne annyi pénzt,hogy az alapvető dolgok a mellékhelyiségekben meglegyenek.
Például: nagyobb szemetes
fertőtlenítő kézmosó folyadék
wc. papír,és kéztörlő
Ezek nem olyan eget verő összegbe kerülnek,hogy a szülészeti osztály nem bírná el.Egy VIP szoba több ezer forint naponta,biztos sokan igénybe is veszik akik tehetik.Akkor hol a pénz?

she_wolf 2014.12.13. 21:45:46

@mnika88:
Azt szedi, csak most elgurult neki:)
Bár ahogy látom ez gyakran megtörténik vele.

hidroponi 2014.12.13. 23:58:56

a megoldas egyszeru a felcsut sc. hazai oltozojebol kell kialakitani a mutoket!
es akkor az alcsuti idiota talan rajon, hogy vannak fontosabb dolgok amire kozpenzt kell kolteni nem elbaszni az ado milliardokat a hobbijara...

Lilla.Levendula · https://levendula-lilla.com/ 2014.12.14. 00:45:51

Akkor én most védem a mundér becsületét...
Június végén szültem a fent nevezett kórházban, tehát relatív friss az élmény. A terhességem elején volt egy orvos váltás, az előző a Bajcsyban vezetett szüléseket, ez az egy állami kórházam van viszonyításként, a többit szerencsére nem ismerem.

Szóval a Bajcsyhoz képest a FF egy palota. Problémás terhesként eleinte kéthetente, a végén pedig hetente, párnaponta jártam be, tehát az sincs, h kifogtam a megfelelő személyzetet/tisztaságot. (az 5-ről és a földszintről tudok csak nyilatkozni, oda jártam - btw nem is értem, h a poszter mit keresett az 2-on laborban...)A wc-ben csak dohányzást tapasztaltam, ami oda nem illő volt és hogy nem tudtam zárni az ajtót, de másra nem emlékszem.
Volt lehetőségem bent beszélgetni anyukákkal/kismamákkal fogadott orvossal ill. orvos nélkül. Nagyon kevés negatív véleményt hallottam, ez is inkább a várakozási időre vonatkozott, mint az ellátásra. Szakemberhiányról nem az orvos tehet szerintem.
Hálapénz kérdése: mikor nem a saját orvosom vizsgált, de tudta az orvos, hogy kihez tartozom, rákérdeztem, hogy mivel tartozom. A válasz az volt, hogy ne keverjük a magánrendelést és az állami ellátást.
A szakmaiságról pedig annyit, hogy vérzéssel mentem be az ügyeletre első alkalommal. Az orvossal sosem találkoztam, korábbi terhességekről semmit sem tudott, azt sem tudta, hogy fog-e kapni bármit is a köszönömön kívül a vizsgálatért (jeleztem felé, hogy van orvosom másik kórházban, de épp elérhetetlen). 45!!! percen keresztül kereste a problémám okát és meg is találta, míg a privátrendelésről 10 perc alatt egy hümmögéssel kivágtak.

she_wolf 2014.12.14. 00:50:45

@hidroponi:
Ne reménykedj, nem jön rá:( Ahhoz tényleg idióta. Mi lenne, ha a sakk lenne a hobbija? Ja, az nem lehet, ahhoz némi gógyi kell, bocs:(
Fontos dolog bezáratni az üzleteket vasárnap, hogy a jó keresztények inkább templomba menjenek, ne pénzt költeni a tetkóba. Álszent, szemétláda, képmutató banda:(
Nem baj, lesznek ők is öregek, betegek, mert ez az élet rendje, sajnos. Igaz, ők tényleg VIP ellátást kapnak, de - és most bocsánat a kifejezésért - feldughatják maguknak, mert az nem szünteti meg a fájdalmat, nem akadályozza a rákos sejtek szaporodását. Szép, tiszta ágyban fognak elmúlni, ha le nem lövi őket hamarabb valaki.

Bocs mindenkitől, zabos lettem, inkább jó éjt nektek!

she_wolf 2014.12.14. 00:58:57

@nyx_:
Ez nem a mundér becsületének a védése, nyugodj meg!:) Vannak egészségügyi problémáim, úgyhogy kicsit gyakrabban járok orvoshoz, mint pl. a környezetemben élők. Nagyon össze kellene magam szedni, ha le akarnám írni azon kevés negatív élményeimet, amelyek velem estek meg. Szülészeten pedig magam is dolgoztam, így belülről is vannak ismereteim. Életem talán legszebb része volt az a pár év.
De ez egy ilyen blog, itt csak rosszat olvashatsz (kevés kivétellel).

she_wolf 2014.12.14. 01:10:43

@defné:
"Akkor hol a pénz?"

A VIP szobák berendezésében, felszereltségében, a kellő szakszemélyzet létszámában.
Ezzel nincs semmi baj. HA(!) a VIP szobáról, mint az osztály gazdasági vezetésétől elkülönített területről van szó.
A Kútvölgyibe járok (többnyire), ott van VIP részleg. A papírjaim szerint igénybe is vehetném. Nem teszem, mert minek? Megkapom azt az ellátást egyszerű halandóként is amit meg kell kapnom. Az orvosokat pedig vadászom. Már régóta nem úgy utal be a háziorvosom szakrendelésre hogy irányít, hanem én kutatom fel azt az orvost, aki szerintem megfelelő lesz a számomra, és kifejezetten hozzá kérem a beutalót. Amit szó nélkül meg is kapok.

she_wolf 2014.12.14. 01:26:32

@Tempus.Anh:
Nem tudtam levadászni a filmet amit ajánlottál. Ha tudnál mélben egy linket adni nagyon megköszönném Neked:*

vizsla_barat 2014.12.14. 02:37:03

2x szultunk. USA. Az egesz orvosi team latott (5) a terhesség alatt. Aki epp be volt osztva az vezette a szulest. Szobaban sajat furdo, wc. Napi 2x takaritas. Minden szoba ilyen volt. Etelt kb 5 felebol elore kellettt 2 etkezessel rendelni. Koltseg: $5000. A mostani biztositassal ugyanez kb $200 lesz. Nagy a szoras de galambszar es latrina kizart.

axolotl77 2014.12.14. 08:51:17

@csakmotyogok: „Nem igaz hogy minden szarért be jönnek a kismamák, késő este lenne jobb dolgom is."
Gondolom, szívesen hallanál hasonlókat saját magadra egy postán, boltban, vagy hivatalban. Bizonyára szó nélkül lenyelnéd.

asztalosani 2014.12.14. 09:50:30

@axolotl77: nálad a pont!

"lenne jobb dolgom is."
És vajon milyen jobb dolga lenne????

Aludni?
Vajon melyik az a munkahely, ahol az alvásért munkabért is fizetnek?

Szexelni?
Vajon melyik az a munkahely, ahol a szexért munkabért is fizetnek?

Én is itt vagyok 2014.12.14. 10:37:38

Miért van az, hogy a panaszkodók nagy része, sem helyesen, sem értelmesen nem tud írni.
Mondjuk hiszek neki, de én nem szoktam fizetni a dokiknak. Eddig mindig meggyógyultam, illetve még mindig élek.

asztalosani 2014.12.14. 10:54:08

@Én is itt vagyok: Szívesen megnézném, hogy ha téged sérelem ér, milyen lelkiállapotba kerülsz és milyen értelmesen fogsz te írogatni vagy beszélni! Tudod, ebből tűnik ki, hogy téged eddig még nem ért semmilyen nagyobb és komolyabb atrocitás! Még a közelébe sem voltál EDDIG.

"Eddig mindig meggyógyultam... "
Ja jól írod: "eddig"...

Én meg azt nem értem, hogy olyan kommentelők mint te miért nem képesek megérteni azt, hogy ha valaki idejön a praxisra és megoszt egy történetet az azért van, hogy JOBB legyen. Jobb legyen neki, nekem és NEKED? Te nem akarod hogy jobb legyen NEKED is? Miért kell minden posztolót szétkapni, belekötni, belerúgni? Szerinted nincs elég baja annak a szerencsétlennek? Szerinted te mindig helyesen és értelmesen tudsz írni? Másba már nem tudsz belekötni?

VT Man 2014.12.14. 11:19:44

"Egy szülés 120 ezerbe kerül, hogy figyeljenek rád, egy vizsgálat ára egy kedves fogadtatással 10-12 ezer ft."

Jelzem, hogy a 10-12 ezer Ft az még a budai oldalon is szép ár. Igaz, ott van 15 ezer Ft is.

A szülés 120 ezer meg rettentő sok, hihetetlen.

NaNehogyMár 2014.12.14. 11:30:42

@VT Man: Igen. 10e Ft fölött az valóban Bp. környékén megfizethető/megfizetett vizsgálati díj kategória.
Az, hogy szülésért ki mennyit ad az változó, biztosan van aki 120e-t is kiperkál csak a szülésért, de maradjunk annyiban, többnyire a teljes terhesség alatti "költséget" szokták felemlegetni.
Tény, hogy fizetni nem kötelező. Ha pedig olyan szitu van, hogy elvárom, hogy egy orvos a szabadidejében, mondjuk a családdal eltöltendő vasárnapi ebéd helyett enem vigasztaljon, pátyolgasson, segítsen szakmailag is a vajúdás alatt illetve a szülésemnél, nem várhatom el ingyen, egy szervízben, ha egyáltalán szóba állnak velem munkaidőn kívül, a kocsimért is ki fizettetnek hasonló (5-10e Ft/óra) rezsidíjat. Ez nem kötelező, magam, magad választod.
A munkaidőben történő ellátás az egy másik kategória.

marczy 2014.12.14. 11:33:19

Hogy az orvos nem köteles kedves lenni a beteggel?
Ha valaki nem tud az emberekkel bánni, akkor ne menjen orvosnak. Ennyi. Ez alapvető alkalmassági kritérium, nem elég, ha csak operálni tud, vagy diagnosztizálni.
Kommunikációs kultúra: zéró. Tisztelet a kivételnek.

A hálapénzt pedig a korrupció egy formájának, így bűncselekménynek tartom. Az állam tehetne ellene, de nem tesz eleget. Hol a hippokratészi eskü?
A magyar orvosi lobbiról meg egyértelműen kiderült számomra a Geréb-ügy kapcsán, hogy pokolfajzatok gyülekezete, és nem akadt egy bátor bíró, aki elküldte volna az elavult szovjet-orosz gondozási rendszerben, kommunizmusban felnőtt orvosokat a fenébe. És persze ezek az elaggott ürgék diktálnak, mert ők a főorvosok... Nem is kommunizmus, feudalizmus.
Lóf@sz lesz itt, nem fejlődés... Aki megjárta Nyugatot orvosként, és számon kéri bizonyos feltételek és emberi hozzáállás hiányát, az örülhet, ha nem veti ki magából a szakma.

Lehet, hogy 19. századi módon gondolkodom, de ezen a sárgömbön 1914-ben valami nagyon elromlott, és azóta sem javult meg. És Kelet-Európán csapódik le.

élhetetlen 2014.12.14. 12:25:45

@nyx_:
Csak egy gondolat. „hogy nem tudtam zárni az ajtót”. És még ez sem biztos, hogy baj, ha belegondolsz. Egy kórházban nagyobb a valószínűsége, hogy valaki rosszul lesz, és az, hogy rádnyit valaki, sokkal kisebb baj, mintha gond van, és fél órát kell várni egy szakira, aki kinyitja az ajtót. Egy lakatos mégsem lehet ügyeletben éjszaka is.

Krisztocska 2014.12.14. 12:26:07

@mig54: Hát igen, paraszolvenciát ugye a jobb ellátás reményében adunk. Sajnos, ez egy mélyen berögződött szokás kis hazánkban, nem is tudom, el tudjuk-e feledni valaha is. Sok esetben működik, és sok esetben nem. Orvosa válogatja.
A magán más persze. Ezért maradok ennél minden esetben, ha csak tehetem. Igazság szerint nem voltak korábban borzasztó élményeim állami ellátásban, de úgy látom, egyre rosszabb a színvonal, nem akarok kockáztatni, még ha az utolsó fityingemet adom ki rá sem. :D

Tempus.Anh 2014.12.14. 12:50:47

@mig54: Egy torrentsite-on megnézem és küldöm a linket.

Jolka40 2014.12.14. 14:35:38

Rühellem a hálapénz-adást. Úgy érzem, mintha egy koldúsnak adnék alamizsnát. Önérzetes orvos nem is fogad el hálapénzt. Még az is jobb lenne, ha törvényesen kellene fizetni egy elfogadható összeget, beavatkozástól függően. Tudom, fizettük a TB-t, ezért jár nekünk az ingyenesség. Ez az elv, a gyakorlat meg a hálapénz. Megalázó mindenki számára.

zünüke 2014.12.14. 14:59:40

@VT Man:

11 évvel ezelőtt azaz 2003-ban a Péterfy S.utcai kórház szülészetén dolgozó X doktor úr tarifája a következő volt:

-A magánrendelésén 5.000 Ft/ alkalom
-Szülés 150.000 Ft
-Kiválasztott szülésznő 40.000 Ft
-VIP szoba 6.000 Ft / nap

Ezeket az árakat ő sorolta fel nekünk,a miheztartás végett ha őt választanánk.Ma már gondolom négyszeresére nőtt a tarifája.

she_wolf 2014.12.14. 16:59:55

@Tempus.Anh:
Nagyon szépen köszönöm, kedves vagy!:)

she_wolf 2014.12.14. 17:01:01

@Krisztocs:
Teljesen érthető gondolkodás. Az egészségünket ne tekintsük szerencsejátéknak!

she_wolf 2014.12.14. 17:02:29

@zünüke:
Ki volt függesztve valahol ez a tarifa? Mert ha nem, akkor kenheti a hajára!

she_wolf 2014.12.14. 17:10:54

@marczy:
A Hippokratészi eskünek semmi köze a paraszolvanciához, ezt jó lenne már megtanulni. Az az eskü másról szól, érdemes elolvasni, és átültetni a mai gyakorlatba!
És nem, az orvos NEM KÖTELES kedvesnek lenni, ugyanakkor nem lehet pokróc, kíméletlen, durva a beteggel.

"A magyar orvosi lobbiról meg egyértelműen kiderült számomra a Geréb-ügy kapcsán, hogy pokolfajzatok gyülekezete, és nem akadt egy bátor bíró, aki elküldte volna az elavult szovjet-orosz gondozási rendszerben, kommunizmusban felnőtt orvosokat a fenébe."

Remélem, ezt minden orvosnak elmondod akivel csak kapcsolatba kerülsz, hiszen általánosítasz.

Én azt várom el az orvosaimtól, hogy helyesen diagnosztizáljanak, kezeljenek, és ha kell szövődménymentesen operáljanak, nem pedig azt, hogy ajnározzanak, sajnálgassanak, babusgassanak.

zünüke 2014.12.14. 17:49:19

@mig54:
Naná,hogy nem volt kifüggesztve.Személyesen tájékoztatott minket a tarifájáról,ha netán őt választanánk mégis.
Ez a tájékoztatás az Újpesti magánrendelőben történt.Én csak lestem mennyien járnak hozzá ennek ellenére is.
Egy pár év múlva a sarki boltos lánya szintén a Péterfibe nála szült,ekkor már 300.000 Ft-ot kért.És kapott is.

she_wolf 2014.12.14. 18:01:50

@zünüke:
És őt választottátok? Ha igen, minden rendben volt?
Mondom: a szülészet külön világ az orvoslásban:)

csakmotyogok 2014.12.15. 07:49:50

@axolotl77: Màr sokszor leírtam: az eü nem szolgáltatás. Az majd akkor lesz ha nem 10/30 árat fizetsz érte. Az OEP ennyit fizet ha egyáltalán fizet. A dokik sokszor ingyen melóznak. Postai alkalmazott a munkája piaci árát kapja. Vagy vegyünk egy fodrászt: nem fog nekem 300 forintért teljes hajfestést, vágást csinálni mert nekem csak ennyim van. Sőt új élményem: a múlthéten szárítják a hajam, bejött 1 vendég és elküldték. Indok: nem tetszett a pofája és még sok pénzért sem vállalják. No majd ha veled is megtehetik, hogy sok pénzért sem, mert nem tetszik a képed akkor lesz szolgáltatás. Kismamaként nem zaklattam az ügyeletet. Nem azért van, csak életveszélyre.

axolotl77 2014.12.15. 09:28:23

@csakmotyogok: Én annak idején (pár éve) tanárként 100ezerért dolgoztam. Én sem voltam megfizetve. Kollégáimmal együtt elég komoly stressz ért minket rendszeresen, esetenként fizikai atrocitás is. Mégis azt hallottuk rendszeresen, hogy mi szolgáltatók vagyunk, kutya kötelességünk a szülők és gyerekek igényeit kiszolgálni. Mégsem fordult elő, hogy akár én, akár a többiek beolvastunk volna a szülőnek, mert mi frusztráltak vagyunk az elégtelen fizetés és a túlterheltség miatt.
Az orvosi ügyelet életveszélyre van? Na nem mond?! Akkor talán ha kitolták volna a képüket az agyvérzéses nagymamámhoz, akkor még ma is élne. Úgy látszik az nem veszélyeztette eléggé az életét, amibe 3 hét múltán belehalt. Még kicsit jobban kellet volna dolgoznia az ügyön?
Egyébként ezen a fórumon rendszeresen piszkálja a csőrömet, amikor az orvoslást más szakmákkal hasonlítják össze. Tessék már végre megérteni: itt a tét az életünk! Amiből mindenkinek csak egy van. Itt nem arról van szó, hogy a fodrász hajlandó-e lenyírni valaki haját. (Te példád.)

zünüke 2014.12.15. 12:59:09

@mig54: Dehogy választottuk Őt!! Kaptunk egy ajánlást egy másik dokira,az akkor még működő Szabolcs utcai kórházba.Szerencsénk volt,mert egy nagyon rendes dokihoz került a lányom.Hogy mennyi volt a tarifája?? Nem volt neki,azt mondta,hogy amennyit gondolunk. :O

defné 2014.12.15. 13:10:50

@csakmotyogok

Kismamaként nem zaklattam az ügyeletet..

Zaklatás lenne az,ha a terhes kismama hasi fájdalmakkal felkeresi az ügyeletet?? Most viccelsz ugye? Mert viccnek nem valami jó poén,ha meg komolyan gondoltad,akkor remélem nem az egészségügy területén dolgozol.

Nem azért van,csak életveszélyre..

Eszement baromságokat írsz @csakmotyogok,ne haragudj meg érte.

Tempus.Anh 2014.12.15. 13:14:30

Amíg a kórház:

- megunt nagymamik/nagypapik zálogháza,
- télen jó fűtési spórlási lehetőség,
- leszázalékolásom (ergo: megélhetésem) záloga,
- lelki gondjaim pöcegödre,

stb.

...addig minden megy a régiben, sajnos.

csakmotyogok 2014.12.15. 13:22:21

@defné: szültél már? Mind a 4 terhességem végig görcsöltem. Aki nem bírja a fájdslmat ne szaporodjon. Most tényleg azt hiszi a többség csak mert fájdalmai vannak a terhesség során az ügyeletet kell zaklatni? No ezek ássák még inkább az eü alá. De semmi baj meg fognak szünni így majd akkor nem lesz kit basztatni.

csakmotyogok 2014.12.15. 13:27:17

@axolotl77: az oktatást hagyjuk nem ez a topic témája. Ha szolgáltatás tessék megfizetni piaci áron. Ha nem akkor tessék nem kapcarongyként kezelni őket. Az ügyeletért azért nem kapnak fizut vagy csak jelképeset , mert ott aludhatnak. Ehez képest robotolnak kialvatlanul.

DFK 2014.12.15. 14:09:59

Érdekes, a szülész-nőgyógyászok nem suzukival járnak.
8 éve 80ezer volt egy szülés (plusz a vizsgálatok).

defné 2014.12.15. 14:26:57

@csakmotyogok:

Te valóban nem vagy észnél,vagy gondolok még arra,hogy direkt hergeled az itt kommentelőket.Rossz vicc,nagyon rossz,és ezzel csak még jobban elmérgesíted a betegek,és az orvosok közti egyébként sem valami jó viszonyt,ami manapság nem ritka.

A kérdésedre: Igen szültem,igaz csak egyetlen egyszer tehát tudom mi az a görcs,tudom mi az a pánik egy erősebb hasfájásnál, ami akár a koraszülés jele is lehet.Nem de bár?

Aki nem bírja a fájdalmat az ne szaporodjon..húú ezt jól megmondtad.
Így tehát ha a kismamának fájdalmai vannak-főleg hasi fájdalmai-maradjon szépen otthon,és kussoljon.Ha esetleg valami nagy gebasz miatt vannak a fájdalmai és idő előtt megindul a szülés (otthon)oldja meg,de az ügyeletes orvost akkor se zaklassa,főleg éjszaka !! Nehogy már felébressze feleslegesen a doktor urat a legjobb álmából,mert az nem illő.
Te nem vagy komplett basszus,neked nagy zűr van a fejedben,nem ártana megnézetni magadat egy szakemberrel de most komolyan.
Jaj hagyd már ezt a megfog szűnni,meg nem lesz kihez menni,nem lesz kit basztatni,mindenki el fog menni,a betegek felfognak fordulni dumát.Ez nem fog bekövetkezni,akárhogyan is szeretnéd látni,hogy a beteg embereket nincs aki ellássa.Bár beteges vágy ez-ahogy én látom-de ismétlem ez nem fog bekövetkezni.Nem minden orvos és ápoló megy külföldre,azért marad itthon is belőlük.Ha kevesebb is mint pár éve,de nem fognak teljesen elfogyni,ne örülj előre a látványnak.

axolotl77 2014.12.15. 14:36:51

@csakmotyogok: "Ha szolgáltatás tessék megfizetni piaci áron. Ha nem akkor tessék nem kapcarongyként kezelni őket"
He?! Vesszek meg, ha értem.
Kit nem kell kapcarongyként kezelni? Az orvost? Írtam én ilyet?

axolotl77 2014.12.15. 14:39:23

@defné: Idézet a Wikipédiából.
"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Úgy hogy csak nyugi! Ez a célja.

csakmotyogok 2014.12.15. 14:41:34

@defné: No . Tévedsz, de nekem legyen igazam. Viszont ismere kórházat 1 azaz 1 db szakorvossal. Lesz ez még így sem:((. A fiatalok elmennek. Az örgek maradnak. S mivel halálra hajtják őket korábban halnak, mint az átlag népesség. Nem minősítgess. Sztem meg bunkó vagy.:)). A tények objektívek akár tetszik akár nem. Nem az én hibám, hogy a hozzád hasonlók miatt ilyen nehézhelyzetben van az eü. Viszont nekem lesz mindig orvosom, neked pedig nem biztos. A gyermekeim pedig nem fognak a magyar eüre szorulni. Ha nem érdekelneaz emberek sorsa nem próbálnék itt szélmalomharcot vívni, mert engem nem igazán érint.

csakmotyogok 2014.12.15. 14:45:56

@csakmotyogok: 1 db nem kimaradt. Ne nekem legyen igazam.

csakmotyogok 2014.12.15. 14:55:49

@axolotl77: sztem te vagy troll. Rég írogatok ide.

axolotl77 2014.12.15. 15:23:25

@csakmotyogok: "Rég írogatok ide." --> "üzenetekkel bombáz egy online közösséget....hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki"
Szerintem - ha már választanunk kell - nem miattam dühöngenek ezen az oldalon. Az a baj, ha itt megjelenik valami történet, akkor te rögtön személyed (vagy családtagod) elleni támadásként értékeled, és kereszteslovagként, teljes vértezetben rohansz a kommentelőknek.

csakmotyogok 2014.12.15. 16:37:42

@axolotl77: Ennek a közösségnek én is tagja vagyok. Nem tetszenek a tények az baj, de ez van. Te új vagy. Esetleg régi új? Ki voltál míg ki nem tiltottak? Vagy csak hasadtál? Honnan ismersz? Hm? Ignorálj légyszi.:)).

defné 2014.12.15. 17:53:51

@csakmotyogok:
Most őszintén kérdezem: te szívsz valamit?

defné 2014.12.15. 17:56:58

@axolotl77:
Nekem is egyre erősebb a meggyőződésem,hogy @csakmotyogok: egy sima provokátor,vagy a rosszabb verzió,hogy bolond.

she_wolf 2014.12.15. 20:25:26

@zünüke: Akkor jó:) Bár meg kell jegyezni, hogy Magyarország azért nem csak Budapestből áll, és vidéken kisebb a merítési lehetőség, de hiszem, hogy aki keres, az talál:)

she_wolf 2014.12.15. 20:28:24

@csakmotyogok:
"Aki nem bírja a fájdslmat ne szaporodjon."
Naaaa....bár gyakran úgy érzem hogy szemellenző van rajtad, és nagyon be tudsz indulni ha az eü.-t bántja valaki, de ez még tőled is durva:(

defné 2014.12.16. 00:21:06

@mig54:

Hogy be tud indulni???
Szerintem ha tehetné,egy gépfegyverrel lövöldözne a kórházakban a betegekre,hogy ne is
legyen belőlük egy sem.Ez a nő egy elvakult őrült,aki olyan szinten utálja a betegeket
(bár nem tudni mit ártottak neki)hogy ez már valahol felháborító.
Olvasd csak el fentebb.A kismama miért megy el az ügyeletre egy hasfájással,mert az
ügyelet életveszély esetére van-szerinte-és nem azért,hogy az orvost ilyen apró
dolgokkal zargassák.
Totál hülye a csaj.

she_wolf 2014.12.16. 08:50:15

@defné:
Nagyon gyakran, és sok mindenben hasonló állásponton vagyok vele, de ez most engem is meglepett:(
Sokszor van igaza, és úgy érzem néha, hogy tökéletesen megfogalmazza egyszer-egyszer az én véleményemet is egy adott témában helyzetben.
Most viszont nem értem a kirohanását.

Tempus.Anh 2014.12.16. 10:28:17

"Csakmotyogok" a legnormálisabb és objektívebb női kommentelők egyike.
"Aki nem bírja a fájdalmat ne szaporodjon", nyilván nem arra vonatkozott, hogy az illetőnek ne legyen gyereke, hanem arra, hogy a gyereknemzés az öntudatos nő számára nem csak az öt percnyi kéjből áll, amikor teherbeesik.
Ha ezt vállalta, akkor az ezzel járó megpróbáltatásokat is vállalja.
Az eü. nem fogja átvenni tőle a gyerekszüléssel/vajúdással járó fájdalmat.
Erre talán még egy eü. dolgozó sem képes.

Bár az öntudatos swinger-baby szinglik, az "azt csinálok a testmmel, amit akarok" és a leszbipárti libsidac korában félő, hogy egyre kevesebb a felelősséggel gyereket vállaló nő.

defné 2014.12.16. 13:11:38

@Tempus.Anh:
"nyilván nem arra vonatkozott,hogy az illetőnek ne legyen gyereke,hanem arra,hogy a gyermeknemzés az öntudatos nő számára nem csak az ötpercnyi kéjből áll,amikor teherbeesik. Ha ezt vállalta,akkor az ezzel járó megpróbáltatásokat is vállalja"

Elsősorban ez a magyarázat azért nem állja meg a helyét,mert nem egy problémás terhességről,és egy fájdalmas szülésről szólt a poszt.A poszt ezen része arról szólt,hogy a kismama hasi fájdalmakkal felkereste az ügyeletet,ahol az épp ügyelő doki majdnem hogy elküldte a francba,mert neki lenne jobb dolga is az éjszaka közepén,mint a terhességét túlreagáló kismamával foglalkozni.

A "megpróbáltatások" skálája elég széles,mert ugyebár vannak természetes "kellemetlenségek" egy terhesség alatt,és előfordulhatnak sajnos komoly problémák is,amivel nem tanácsos otthon ülni,hogy majd elmúlik.
@csakmotyogok: szerint nem kell zaklatni az ügyeletet ilyen dolgokkal,mert az ügyeletet-szerinte-életveszélyre találták ki.

Tehát még mindig nem értem,hogy mit keresnek itt az egyre kevesebb felelősséggel vállalt terhességek,meg a swingerek.

defné 2014.12.16. 13:19:36

@mig54:
Én még olyan hozzászólását nem olvastam tőle,melyben ne a betegeket szapulta volna véres szájjal.Emlékszem egy pár hete volt egy poszt ami arról szólt,hogy a fiatal lány összeszedett sajnos valahol egy halálos kimenetelű betegséget,az orvosok nem tudták megmenteni,meghalt.Az édesanya fájdalmában az orvosokat hibáztatta,mert nem vették időben észre mi is a baja a lányának,ha jól emlékszem hazaküldték.
Erre mi volt ennek az állítólag "normális" és "objektív" nőnek a válasza?
Az édesanya vigyázott volna jobban a lányára!! Én akkor majdnem lefordultam a székről,ahogy olvastam.Hogy írhat ilyen kommentet egy nő akinek gyerekei vannak? De ha nem lennének,akkor is.

Tempus.Anh 2014.12.16. 15:03:56

@defné: A terhesség alatt jelentkező hasi fájdalom az nyilván SBO kategória, aláírom, azt az esetet meg/ki kell vizsgálni.
Az anyuka fájdalma is érthető, de az, hogy egy halálos (hantavírus okozta) betegség miatt az orvost okolja, az már nagyon sarkított kategória.

A betegségek ellen persze - erőnk szerint - védekezünk.
Nem alszunk a kutyánkkal-macskánkkal-hörcsögünkkel-papagájunkkal, nem csókolgatjuk az állatainkat, nem szippantunk mélyet a bundájukból, szagukból, lehelletükből, kezet mosunk utánuk.
Nem azért, mert utáljuk őket, hanem preventív célzattal.
Ennyit dióhéjban a megelőzésről.

Az pedig engedtessék meg, hogy egy abszolút ritka virális betegség nem-felismeréséért ne rajtunk legyen elverve a por.
Ezt még egy gyászoló anyuka kedvéért sem vállalhatjuk be.

csakmotyogok 2014.12.16. 17:04:12

@Tempus.Anh: Köszi,hogy megfogalmaztad szabatosan.

Tempus.Anh 2014.12.16. 17:38:42

@csakmotyogok: A szimpátiám töretlen irányodban.

csakmotyogok 2014.12.16. 19:50:17

@mig54: Nézd, ha a poszt nem így indul,hogy ha nem fizetsz akkor rád sem néznek..akkor elgondolkozom. DE, nem írta hogy az ügyeleten találtak volna vmit vagy utána történt volna vmi.Tehát valószínű 1 kis görcs miatt ment ügyeletre. Manapság egyre nyafogósabbak az állapotos nők. Barátnőm nemrég szült. Első gyereket, hát időnként megráztam volna. Egyszerűen divat manapság minden kicsi görcs miatt nyafizni, orvoshoz menni. Mikor már túlzásba esett a barátnőm megkértem ugyan vegye már elő az anatómia könyvét és olvassa végig a megfelelő részt. A poszter, "egy meg nem értett" ember sztem. Még a zsúfoltságért vagy a higiénia hiányáért is a dokik vagy az eü dolgozók a hibásak, de folytathatnám még minek. Ez a rész beszédes:"minden egyes vizsgálatnál szégyen érzettel kell bemenned a vizsgálatokra.". Akinek ilyen komplexusai vannak, annak soha semmi nem lesz jó, mert ő ilyen beállítódású. Olyan mint a "baszd meg a fűnyíródat" típusú vicc főszereplője.

csakmotyogok 2014.12.16. 20:05:52

@Tempus.Anh: Köszönöm. Sokszor sajnálom,hogy nincs hangsúly gesztusok, hanglejtés metakommunikációs lehetőségek. Leírva sok minden más. Nehezen hihető,de a környezetem emberszerető és segítőkész egyénnek ismer:))).

she_wolf 2014.12.16. 21:44:25

@defné: @Tempus.Anh:
A hantavírus nálunk nem hogy nem megszokott, de rendkívül ritka, és agresszív vírus. Orvos legyen a talpán, aki első blikkre hantavírus irányában kezd vizsgálni egy beteget, mert a tünetek már csak akkor specifikusak, amikor a leggyakrabban már menthetetlen a beteg. De ezt már akkoriban is alaposan kitárgyalták itt az orvosok.
Vidéki környezetben felnővén mindig voltak, és jelenleg is vannak körülöttem állatok. Engem is apám tanított meg arra, hogy kakassal majd csak akkor smárolhatok, ha kirepültem a családi fészekből:) Viccet félretéve: bármennyire is szeretjük őket, bármennyire is tartjuk tisztán őket, nem fürdünk velük, nem eszünk egy tányárból velük, nem csókolgatjuk őket. De sok beszédnek sok az alja....:)

Viszont ez az "aki nem bírja a fájdalmat az ne szaporodjon"....de tényleg...stimmel, hogy mit akar vele mondani, de ez még az én -gyakran nyers- modoromnak is sok volt.

@csakmotyogok:
Most olyant mondok neked, hogy megfekszel tőle (vagy nem):) Tudod, hol látom a hiba gyökerét? Az oktatásban, a tudatosságra irányuló, de minden jószándék ellenére is elkorcsosult nevelési irányzatokban, az önmegvalósítás mindenáron sulykolásában. Az elvárt (kikövetelő) és elvárható közti különbség meglátására való vakságban.
Még mielőtt bárki is félreértene: semmi bajom a fejlődéssel, nem óhajtok visszatérni a középkorba. A problémát ott látom, hogy úgy fejlődünk, hogy az alapokat nem tudjuk, rossz esetben nem is értjük:( (Csak egy légből kapott példa: ált. sulis gyerek magyarul helyesen írni nem tud, de nagy guru számítástechnikában angolul. Jó szakember lesz majd egyszer, de nem fog tudni egy izzót kicserélni.)

Paradox módon, de így történik nagyon sok esetben. Remélem nem voltam nagyon zizi, és megérted:)

Tempus.Anh 2014.12.16. 21:57:32

@mig54: Igen, akkor is csak fajkakassal :)
Válasz ment egyébként.

csakmotyogok 2014.12.16. 21:58:06

@mig54: No igen oktatás. Nehéz helyzetben van. 1 példa: okos anyuka szerint nem szép hogy fegyelmezik a gyerekeket. Kicsi fia 1 másik kis csoda gyerekkel együtt úgy élte meg individualitását, hogy időnként lefogtak ketten egy kislányt és fejbe rugdosták. No,ha az én lányommal tették volna én is megéltem volna az individualizmusom. Kell gát és kell tudatosítani, nem csak jogok vannak, kötelességek is. Sőt én jogot csak annak adnék, aki a kötelességek terén nincs elmaradásban.
Ja és : fájdalommal születünk/szülünk, aki ezt nem képes megérteni és vállalni ne szüljön.Húgom barátnője szülésznő Angliában ő mesélte itthon volt akiben a szülőszobán tudatosult igazán, hogy az bizony fájni fog , hát sztem az ilyenek...már írtam:)). Az áldott állapot is görcsökkel fájdalmakkal és egyéb kellemetlenségekkel jár, nem ragozom Tempus leírta. Jobban.

Tempus.Anh 2014.12.16. 23:15:42

@csakmotyogok: A 25 évvel ezelőtt ránkszakadt szabadságot a legtöbben úgy értelmezik, hogy nekik és porontyaiknak mindent szabad.

Még a szabadság ún. hazájában, az USA-ban is a törvény úgy biztosít az egyén számára szabadságot, hogy mindaz szabad, amit az illető állam törvényei nem tiltanak és más egyén szabadságát, testi épségét, tulajdonát, jó hírnevét nem sérti.
Ha ezt megszegi valaki, eléri azt, hogy őt korlátozzák hatóságilag a szabadságában.

Van egy kis különbség a két értelmezés között.

she_wolf 2014.12.16. 23:21:34

@csakmotyogok:
Oktatás, egészségügy, igazságügy. Sírni tudnék. Amit Rózsika művel, valami elképesztő. Nem politizálok, mert átvedlek vulgárba, és az nem jó.

Bár a szülés fájdalmát sajnos nem éltem át, ellenben amit láttam szülések alkalmával, az engem teljesen meggyőzött arról, hogy holdvilágos éjszakán nem erről álmodik a lány:)
Ha az embernek vannak jól ismert fájdalmai, mert rendszeresen fáj eze, aza, akkor nagy meglepetés nem érheti. De ha ismeretlen eredetűnek vélt fájdalom tör rám, akkor bizony szépen, csendben összepiszkítom a bugyigómat, és elhúzom a kondenzcsíkot orvos iránt. Pláne, ha kapásból ketten vagyok.
Ezt most általánosságban, ha úgy tetszik, alaphelyzetre vonatkoztatva írom, nem pedig a poszterről.
Nem tudni, hogy a poszter hány éves, hányadik terhességről van szó (és mikor írta a posztot, mert lehet, hogy azóta már megszült és csak egy felejthető emlék a számára az egész kórházi környezet). Azt tudom, hogy benne látom megtestesülni azt a(z leendő) anyukát, aki még az anyatejet is meg fogja mosni.
Ezzel együtt egy szülészeten, csecsemőosztályon (meg úgy általában egy eü. intézményben) nem megengedett a higiénés szabályok be nem tartása. És ha egy szülészet-nőgyógyászati osztályon trehányak a bent fekvők, akkor legyenek már egy csöpp tekintettel a környezetük tisztaságára. Nő létükre ez nem olyan nagy elvárás, nota bene! a kismama nem beteg, hanem állapotos. Hiába, a magyar nyelv gyönyörű, na!:)

she_wolf 2014.12.16. 23:29:37

@Tempus.Anh:
Fajkakassal? Még szép!:) Nem is egy madárral. Még akkor sem, ha Pálnak hívják:D
Kimerítő válaszod köszönöm, reagálok majd rá.

she_wolf 2014.12.16. 23:36:03

@mig54:

"És ha egy szülészet-nőgyógyászati osztályon trehányak a bent fekvők, akkor legyenek már egy csöpp tekintettel a környezetük tisztaságára."

Na ezt szépen összehoztam, szégyellem magam:(
Szóval magyarul, és tisztességesen megfogalmazva ez így hangzik:

És egy szülészet-nőgyógyászati osztályon ne legyenek trehányak a bent fekvők, legyenek már egy csöpp tekintettel a környezetük tisztaságára!

she_wolf 2014.12.16. 23:43:09

@Tempus.Anh:
A magyar állítólag lovas nemzet. Elég ciki ezt hangoztatni mert mégsem tudunk megülni a hátán, mert vagy az egyik oldalán, vagy a másikon esünk át.
Hovatovább, ha a 10-12 éves gyereket felképel, mert nem veszel neki ezt vagy azt, akkor ezt el kell majd tűrnöd, mert nem gátolhatod a személyisége fejlődésében. Agyrém.

Tempus.Anh 2014.12.17. 00:03:50

@mig54: A lovat rég lecserélték valami egyébre a legtöbben.
Szóval az otthoni és iskolai neveléssel kezdődik minden. A mai gyerek simán lebazmegezi az anyját, lemarházza, lekutyapicsázza a szüleit, ellenszegül a tanárának.
Az én gyerekkoromban dupla leszúrt Rittbergert vetettem volna, akkora pofont adott volna apám, ha anyám ellen ki merem nyitni a számat.
Csúnya beszéd a szülők előtt? Istenkísértés lett volna még a gondolata is.
Az iskolában a légy zümmögése hallható volt az órákon, 34 gyerek mint 34 feszes íj, úgy ült a padban és várta a tanár ítéletét, ha pisszentél, ment a füles a tanártól. Ha otthon elmondtad, kaptad apádtól a párját.
Intőért alapból verés járt.
Ha cigarettaszagú voltál, a tanár pár nyakleves kíséretében kihajított az óráról.
Drog, szesz? Még álmunkban sem.
Szóval rend és fegyelem volt. Nem mondom, hogy vidám és önfeledt gyerekkor volt, de mindennek megvolt a megfelelő helye, ideje és módja, a fejekben nem volt ekkora összevisszaság.

she_wolf 2014.12.17. 11:22:53

@Tempus.Anh:
Igen, valahogy így mentek akkoriban a dolgok. Nem azt mondom, hogy a mai liberálisabb, megengedőbb gyermeknevelés káros, de nem ártana felismerni, meddig lehet megengedni egy gyereknek, hogy pacsizzon a szülőkkel.
Nem kell ahhoz spártai nevelés, hogy egy gyerekből tisztelettudó fiatal váljék. Bőven elég egy egy olyan szülői példa, ami a helyes irányba tereli. Ennek kétféle eredményét, formáját képzelem el:
1: olyan akarok lenni, mint anyám/apám, mert....
2: nem akarok olyan lenni, mint anyám/apám, mert...
Bár anyámmal nem volt éppen jó viszonyom (Te ismered az okokat), apám mégis elvárta, megkövetelte tőlem, hogy mérsékeljem az indulataimat. Apám úgy tudott kérni, hogy az egyenlő volt egy paranccsal.
Sokan arra vezetik vissza a gyerekek elkanászosodásának okát, hogy a szülők rengeteget dolgoznak, éjjel-nappal megy a güri egy jó élet reményében. Ez még nem indok. Ha apám hullafáradtan jött haza akkor is volt mindig ideje rám és a húgomra, hogy legalább a kötelezőket lefussuk. A hétvégék pedig csodák voltak. Nem "kerti partik", kocsmázás a haverokkal, hanem kirándulás, pecázás, és beszélgetve tanulás. Apám oltott be a természet szeretetével, és ezért örökké hálás leszek neki. És azért is, hogy az ő útmutatásai segítségével sikerült egy olyan értékrendet felállítanom, amelyet a mai napig követek, mert még soha nem hagyott cserben.

axolotl77 2014.12.17. 13:12:07

@csakmotyogok:
"Ennek a közösségnek én is tagja vagyok." --> Mint ahogy én is.
"Nem tetszenek a tények az baj, de ez van." --> Nekem sem.
"Te új vagy." --> Mihez képest?
"Esetleg régi új?" --> ???
"Ki voltál míg ki nem tiltottak?" --> Miért tiltottak volna ki? Okot adtam rá?
"Vagy csak hasadtál?" --> Köszönöm az érdeklődést, de nyugodtan a szívemre tehetem a kezem, vagy akár más szívére, de egészséges lelkületű felnőtt vagyok.
"Honnan ismersz?" --> Nem ismerlek
"Ignorálj légyszi" --> Nehéz lesz.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása