Nem jött a mentő, ezért meghalt a nagyapám

2014.04.15. 08:32

nagyzoltan090222_3.jpgElmondtuk, milyen állapotban van a nagypapa. Közölték velünk, hogy az ügyeletet kéne hívnunk, mert ők az illetékesek ebben a dologban, majd ők kijönnek hozzánk és megnézik, mi lehet a gond.

Tisztelt Praxis blog!

 

Talán most már, majdnem 2 évvel a történtek után le tudom írni Önöknek azt a tragédiát, ami velünk történt. Szeretett nagyapám halála úgy gondolom, talán elkerülhető lett volna, ha a mentők és az ügyelet együttes mulasztása nem sodorja olyan menthetetlen állapotba, amely szegény halálához vezetett. Drága nagyapám 72 éves múlt, de nagyon jól tartotta magát. Sajnos az idős özvegyemberek életét élte, mert nagymamámat már 2008-ban elveszítettük. De kiegyensúlyozott, jókedvű és önellátó volt. És mint büszke férfi, nem nagyon hagyta, hogy a család körülugrálja, mindent a maga erejéből akart véghezvinni. Bevásárolt, főzött, a kertet rendben tartotta és persze mindig nagyon örült, amikor meglátogattuk. Ő vidéken élt, tőlünk több, mint 100 kilométerre, ezért havonta csak egyszer jutottunk le hozzá, de ezek a napok, amikor együtt voltunk mindig ünnepszámba mentek. A sors úgy hozta, hogy a halála napján is épp ott voltunk nála.

 nagyzoltan090222_3.jpg

Már amikor megérkeztünk láttuk, hogy valami nincs rendben, mert máskor már a kapuban várt minket, ezúttal viszont bent maradt a kis házában. Bementünk hozzá és láttuk,, hogy ül a kanapén és nagyon sápadt és verejtékezik. Kérdeztük, mi a baja, ő pedig mondta, hogy már jó egy órája nagyon rosszul érzi magát, nehezen veszi a levegőt. Mondtuk neki, hogy hívjuk a mentőket, ő megpróbált lebeszélni minket róla, de mi láttuk, hogy nagy lehet a baj, így felhívtuk őket. És elmondtuk, milyen állapotban van a nagypapa. Közölték velünk, hogy az ügyeletet kéne hívnunk, mert ők az illetékesek ebben a dologban, majd ők kijönnek hozzánk és megnézik, mi lehet a gond. Rögtön hívtuk is őket.

 

Az ügyelet közölte, hogy amint tudnak, jönnek majd. Próbáltuk törölgetni nagypapám homlokát, tartani benne a lelket. Sajnos kocsink nincsen, így az nem jöhetett szóba, hogy mi vigyük el a kórházba, ezért az ügyeletre bíztuk magunkat, akikre több, mint 2 órát vártunk, mire nagy nehezen megérkeztek. Ekkor nagyapám már félig eszméletlen volt. Amikor az ügyeletes orvos megvizsgálta, azonnal hívta a mentőket. De hiába, mert mire megérkeztek szegény nagyapám már messze járt, csak a halálának beálltát tudták megállapítani. Nem szeretnék belemenni azokba a részletekbe, hogyan érintett minket ez a tragédia, úgyis mindenki el tudja képzelni. A boncolás megállapította, hogy szívelégtelenség vezetett a tragédiához.

 

Mai napig nem tudjuk feldolgozni, hogy miért nem jött ki a mentő, miért nem tettek meg mindent, hogy nagypapámat megpróbálják megmenteni. Miért kellett várnunk több mint 2 órát, miért az ügyeletre hárítottak egy ilyen súlyos esetet? Ha úgy halt volna meg szegény, hogy mindent megtettek volna az erre illetékesek, akkor is óriási fájdalom és veszteség lett volna számunkra, de legalább nem lenne bennünk az a súlyos kétség, hogy talán megmenthették volna és talán még most is köztünk lehetne és ugyanolyan vidáman és teli szeretettel várna bennünket, mint azelőtt. Hiába dolgozott keményen egy egész életen át, nem érdemelt annyit, hogy emberszámba vegyék.

 

É.

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.15. 20:00:05

Részvétem a levélírónak, megértem a fájdalmát. Mielőtt azonban pálcát törnénk a mentők felett, érdemes lenne meghallgatni azt a telefonbeszélgetést, talán kiderülne, miért irányították át az orvosi ügyeletre, miért nem küldtek azonnal kocsit. Nem mindegy ugyanis, mi hangzik el a bejelentés során. Persze hibázhattak is, mint minden ember, de ez csak a hangfelvétel meghallgatása után dönthető el biztosan.

Zakk (törölt) 2014.04.15. 20:35:32

Már elnézést,de 72 éves nyugodtan meg lehet halni. Szép, hosszú remélhetőleg boldog élet volt. Így kell felfogni..máshogy nem is lehet és érdemes.

jágör68 2014.04.15. 20:59:02

72 éves= szép, hosszú élet??? Már megbocsáss, de az EU- ban az 90 felett...
Más kérdés persze az életminőség. Sok 96 éves jobb állapotban van, mint jópár 50- 60 éves.
Miért nem ment ki a mentő? Nem volt elég kocsi, mert épp részeg fejsérültet vagy soha-semmit-nem-fizető-de-mindig-minden-ingyenjárót taxiztattak?? Ezek az igazi kérdések

A tudomány sosem téved! 2014.04.15. 21:05:01

hát igen, szomorú ez :(
azt minden értelmiségi tuggya, hogy kórházakban senki nem hal meg, tehát előbb be kellett volna menni, abba a tökéletes, steril intézménybe, ahol szent, fehér köpenyes mindent tudók nagy szeretettel dolgoznak

b-max 2014.04.15. 22:15:06

Nem kellene az életkorra hivatkozni, hiszen 72 év nem olyan sok, még jópárat elélhetett volna a fémhálóval a szivében. Ne feledjük, ez az eset akár 30 évesen is megeshet bárkivel...

hagymi 2014.04.15. 22:36:55

@A tudomány sosem téved!: ezt a hülyeséget nem tudom, honnan veszed, nem gondolkodnak így az orvosok. Nem tudom, te hogy kezelnél egy szívelégtelenséget??? Oszd meg velünk, légy szíves...

Zakk (törölt) 2014.04.15. 22:52:05

@jágör68: Az igazi kérdés az amit a Japán egészségügyi miniszter tett föl nem olyan rég.
Miért nem hagyjuk meghalni az öregjeinket tisztességgel.. Ez a nagy kérdés barátom egy olyan világban ahol minden percnyi életért milliókat költenek 70 - 90 éves emberek esetében is, akkor amikor a 7 milliárd + népességnél tartunk. A kérdés hogy miért és minek, és hogy ki fizeti ezt meg. "Szívtelennek" tünhet ez a megközelítés de hidd el nekem nem az..

zunuke 2014.04.15. 22:59:41

@Zakk: Már ne haragudj meg érte,de Te nem vagy komplett.

" 72 évesen nyugodtan meg lehet halni"

Szerinted egy 72 éves ember annyira idős,hogy annak már édes mindegy?

zunuke 2014.04.15. 23:22:06

@Zakk: Egy 90 éves idős magatehetetlen embernél még talán azt mondom igazad van,de egy 70-75 évesnél azért a te elméleted egy kicsit túlzás.
Az én anyám 69 éves volt amikor 2012 novemberében hirtelen meghalt (szívelégtelenség úgyszintén)de reggeltől estig szinte megállás nélkül csinált valamit.Bevásárolt,cipekedett,főzött,mosott, takarított,dédunokázott, megállíthatatlan volt a halála napjáig.Most én vettem át a helyét,de őszintén megmondom a nyelvem lóg este felé,pedig ugyanazt csinálom amit ő csinált hosszú éveken át.

Zakk (törölt) 2014.04.15. 23:49:30

@zunuke: Szerintem nem az. A modern medicina olyan problémát teremtett ami néhány évtizeden belül megrengeti a világot. Az emberi élet hossza drasztikusan, mondhatni természetellenesen megnőtt, ami olyan társadalmi, gazdasági és egészségügyi helyzetet teremtett amivel a világ országainak vezetői képtelenek megbirkózni. A föld nem tud, és ha engem kérdez valaki, " nem is akar " ekkora emberi populációt fenntartani. A probléma egyik alapvető oka a népesség öregedése, csúnyán kifejezve.."sokáig élése "

bajkal 2014.04.16. 01:07:03

@Zakk: A probléma alapvető oka nem az öregedés (ez konkrétan csak Amerikaban, (Ny-)Európában probléma, de a társadalom szintjén), hanem, hogy milyen ütemben szaporodik az emberi faj,= túlnépesedés, (európai vagy amerikai összlakosok túl sokáig élése "semmi" a már jóval 1-1 milliárd fölött lévő indiai és kínai lakosokhoz képest), de nem lesz mindenkinek mindig ideje megöregedni, ugyanis legtöbbet hadi iparra költ a világ. pont
De akkor most számolja föl valaki a mentőszolgálatot? És az EÜ-t is, helyette jöhet pár millió kínai, és a parlagon heverő földek is megszűnnek idehaza + a nyugdíjrendszerünk is stabilizálódna. És ez csak félig humoros.

A tudomány sosem téved! 2014.04.16. 07:13:31

@hagymi: a protokoll alapján, ahogy a tévedhetetlen tudomány leírja
akkor nem lehet semmi baj...
de ha mégis elpusztul a páciens, azt nevezzük evolúciónak ^^

Irkutszk 2014.04.16. 07:52:53

@Zakk: A _japán_ egészségügyi miniszter valószínűleg azért tehetett egy ilyen kijelentést, mert Japánban erős túlnépesedéssel küzdenek. Más országban ez elfogadhatatlan lenne bármilyen vezető beosztású embertől.

formed 2014.04.16. 08:05:55

Ez a zakkant kezdhetné önmagával, ha már ennyire zavarja az emberek "sokasága"...

formed 2014.04.16. 08:14:35

@A tudomány sosem téved!: neked mi a f..sz bajod van? Nem vettek fel gimiben vmelyik reál tagozatra, és most ez a bosszú? :-D Vagy egyáltalán, középiskolába sem?
Skandálod ugyanazt minden posztnál, mint egy félcédulás...Téged ki segített a világra, szülésznő és orvos, vagy vmelyik magasan képzett segédmelós egy építkezésen?? Gondolkozz már az agymenéseid előtt, már ha képes vagy rá!

bognart 2014.04.16. 08:47:47

@Zakk: Mondja, élnek még a szülei/nagyszülei?

A tudomány sosem téved! 2014.04.16. 08:59:37

@formed: :x
pfff...
érvek sehol, csak személyeskedés, és mocskolódás

ti fanatikus agymosott vallásosak nem is vagytok többre képesek, mint amire a szektátok beidomított titeket... :(

formed 2014.04.16. 12:27:47

Bocs, de a te stílusod a személyeskedés és mocskolódás.
Minden hozzászólásodban csak ez szerepel: vallásos, szekta, agymosott.
Ha tudnám, hogy mire célzol, akkor sem érdekelne, mert én azt viszont sejtem, hogy téged ki idomított ezeknek az állandó hangoztatására: a hang a fejedben, amivel már fel kellett vna keresned egy valódi psychiatert! Mivel mást úgysem tudsz mondani a fentieken kívül, menj, boldogíts még pár száz fórumot a neten.

A tudomány sosem téved! 2014.04.16. 13:46:25

@formed: :(
újabb személyeskedés, érvek nélkül
persze értem a kivetítésedet is, hisz a paranoiás ember nem ismeri fel, hogy ő paranoiás, különben nem lenne az

Irkutszk 2014.04.16. 14:23:24

@A tudomány sosem téved!: Ezt az érvet vissza is lehet fordítani, úgyhogy jobb lenne, ha elgondolkodnál a magad irányában is a hasonló lehetőségekről.

hagymi 2014.04.16. 20:26:50

@A tudomány sosem téved!: Ezen a blogon te vagy az egyetlen, aki a tudományt tévedhetetlennek szokta mondani... Arra viszont változatlanul nem válaszoltál, hogy mit csinálnál egy szívelégtelenségben haldokló nagypapával.

formed 2014.04.17. 04:10:49

@mig54: nem szoktam, de az indokolatlan pocskondiázást nem bírom egyik fél részéről sem. A tisztelt tudományellenes hozzászóló pedig önmagának ellentmondóan megfogalmazott, több tízezer szakmabelit sértő megjegyzése úgy gondolom, annak minősül.
Lehet, nem voltam túl kulturált, de aki ilyen stílusban ír, ne csodálkozzék, ha mások is hasonlóképp reagálnak rá.
Köszönöm, hogy jogosnak gondolod, ennyi "medicina-ellenes" közt mindig üdítő a kivétel. :)

2014.04.17. 04:56:50

@formed: Szerintem az átlag nem "medicina-ellenes" hanem a blogon azok szólalnak meg akiknek gondjuk van, erre találták ki blogot eredetileg. Azt hogy a jó tapasztalatokat is meg lehet osztani ez később került oda. A haragos ember pedig többet ír. A hülyék még többet. A csendes többség inkább csak olvas. Ennek a tudományos nick izének pedig nem kell válaszolni.

she_wolf 2014.04.17. 05:45:35

@formed:
Az írásaidból eddig azt szűrtem le, hogy nagy tudással rendelkező ember vagy. Az ilyen embereknek a legmélyebb tiszteletem. Azt is észrevettem, hogy a tudásoddal nem kérkedsz. Ezt méginkább tisztelem. De Te is emberből vagy, és nálad is létezik szakítószilárdsága ama cérnának:) És így igaz, azt kapsz viszonzásul, amit adsz:)
Viszont ha engem "medicina-ellenesnek" gondolsz, akkor valamit halahol nagyon másképp értelmeztél. Én nem vagyok medicina-ellenes, nagyon nem. És nem csak azért, mert félmaréknyit szedek naponta.
Sajnálom, ha most egy eddig pozitívnak hitt dologban rendítettelek meg:( Őszintén.

she_wolf 2014.04.17. 05:47:30

@mig54:
Mármint gyógyszert szedek félmaréknyit, naponta.

she_wolf 2014.04.17. 05:48:43

@mig54:
meg Valahol.....le kéne már feküdnöm...

she_wolf 2014.04.17. 05:58:59

@Turchi:
Ha alaposan nekiveselkedem, én is sokat írok. Akkor én most haragos ember vagyok, vagy hülye?:) Vagy haragos hülye? Vagy hülyén haragos? Ha röviden írok, gyakran félreértenek:/ Inkább bővebben fogalmazok. És jó sok szmájlit használok, mert anélkül nagy bajban lennék:)) Egyébként egy véleményen vagyok Veled: ignorálni kell a "tudományos" munkatársat, oszt jónapot! Vagy inkább tömörüljünk szektába:D

2014.04.17. 07:47:43

@mig54: :-) Nem azt akartam írni hogy aki sokat ír az hülye, hanem a blog alapja a betegek problémája, ezért nyilván a negatívum jön belőle. Mint ahogy a BKV figyelőnél a BKV-t szidják mert az a blog meg azért jött létre és még sorolhatnám. Én is sokat írok, meg haragos is vagyok de még nem tartom magam hülyének DD, csak felesleges energia bizonyos emberekkel vitázni. Persze én is megteszem néha, de egyre ritkábban szerencsére.

A tudomány sosem téved! 2014.04.17. 09:36:30

pfff....
ostoba trollok, szerintetek a tudomány hogyan tévedhetne, ha sziklaszilárd bizonyítékokon alapszik??

magam adom 2014.04.17. 10:31:55

@mig54: Nem gondol Téged medicina-ellenesnek. Aszongya, hogy üdítő kivétel vagy köztük. :-)

Andrea Soltészné 2014.04.17. 11:44:53

Sziasztok. Szerintem mielőtt kategórikusan rátolja a felelősséget a levélíró a mentőre,azért azt ne felejtse el,hogy a nagyapja már 1 órája rosszul volt, és eszébe nem jutott segítséget kérnie. Ez meg az ő felelőssége. Elnézést a halottól. Ettől függetlenül részvétem a családnak.

formed 2014.04.17. 13:10:37

@magam adom: így-így! :))), mig, pont, hogy nem gondollak annak! :)
A "medicina-ellenesség" alatt pedig nem csak a gyógyszer elutasítását értem, hanem az eü. és dolgozóinak, vmint az orvostudománynak a céltalan piszkálását.
Zakk pedig kezdhetné másképp a források átcsoportosítását, elég kiakasztó volt a hsz-a. Javaslok eltölteni egy 24-es ügyeletet vmely fővárosi baleseti ambulancián, meg lehet tapasztalni a pénz szóródását, amikor 3x hozza az OMSZ az agresszív, ittas elesett fejsérültet--> koponya rtg, natív CT, neuro/idegseb consilium, mert hát ugye, a defensiv medicina erről szól. És, hogy miért történik mindegyik vizsgálat 3x? Mert természetesen az ellátás után önkényesen távozik, majd 1-2-3 óra múlva visszahozzák.
Véleményem szerint itt kellene kezdeni valamit a pénzügyek tekintetében, nem tudom mit, nem vagyok közgazdász, de azt tudom, hogy ez azért elég jelentős költségvonzattal bír (OMSZ kiesik, benzin, vizsgálatok költségei, esetleges gyógyszeres th.--haloperidol, B-komplex, Tetanol, RDX infusio, etc...). És ez ugye JÁR, mert sürgősségi ellátás!
Ezt kellene kicsit kapirgálni gazdaságügyileg, plusz megoldást keresni, nem a 72 éves bácsira mondani, hogy pénzkidobás életben tartani. Amellett, hogy amint azt ő is írta, "szívtelen", látszik, hogy nem járt még SBO-n, vagy balesetin, amelyek pénzügyi kérdése és mielőbbi megoldása egy hangyalábnyit előrébbvaló (lenne).

hagymi 2014.04.17. 18:41:34

@A tudomány sosem téved!: Hallottál már arról, hogy vannak jó adatokból rossz következtetések? Vannak rossz mérések, rosszul tervezett kísérletek, mérési hibák, technikai fejlődés stb.? Ugyanis mindezeket emberek csinálják, és tévedhetnek. Viszont ellentétben veled, aki folyamatosan a tudomány tévedhetetlenségéről hablatyol (amit újra kiemelek, hogy senki más nem hangoztat rajtad kívül) ők tudják, hogy tévedhetnek, és felülvizsgálnak régi álláspontokat. Orvosokra ugyanez: vannak szimplán rossz diagnózisok, atípusos tünetek, diagnosztikában mérési és kimutatási hibák.

Harmadszorra is megkérdezem: mit csinálsz egy rosszul levő, sápadtan verejtékező emberrel? Hívod, vagy nem hívod az általad mélyen lenézett orvosokat?

she_wolf 2014.04.17. 20:03:50

@formed: @magam adom: , meg még Te is, @Turchi:

Bocs, hogy hajnali 6 környékén, egy átalvatlan éjszaka, meg egy anyóssal való szakítás után nem fickósak az agytekervényeim:( Mit fickósak!? Olyan laposak, mintha kivasalták volna őket. Erre is csak anyósom képes. Eddig még nem létezett ember, vagy állat aki a férjem és közém állhatott volna, neki ez is sikerülne (talán) rövidesen, ha nem vonulok vissza. Végérvényesen:(

she_wolf 2014.04.17. 20:36:25

@formed:
Ami ezt a hozzászólásodat illeti, teljesen egyetértek vele. Pedig...akik itt ismernek, jól tudják, hogy a freskókon látható Szent Szűzhöz nem én álltam modellt, és példának is inkább voltam a negatív oldalt erősítő, mint az ellenpólusét.
Szóval, ha az első elvonóm után kapok pl. egy másfélmilliós számlát, + teljes áron juthatok hozzá a gyógyszerekhez, vagy emberré válok még idejében, vagy felkötöm magam, mert sittre nem megyek.
Picit másképp nézne ki mindjárt a finanszírozás.
Igaz, 10 nap gyógyszerbeállítás minden, csak nem gyógyítás (a szenvedélybetegek esetében), pláne nem rehabilitáció. Gondolom én.
De legyen csak a 10 nap másfél milla, és a gondozásban lévő idő alatt az idővel arányosan legyen hosszú a cech is!
Nem a normálisan dolgozó, önhibáján kívül munkanélkülivé vált emberek közmunkáztatásával kell kozmetikázni a foglalkoztatási statisztikákat, caré'-húgyé', hanem ki lehet vinni az alkoholbetegeket a levegőre. Szerintem másképp festene a leányzó fekvése. Mondom ezt még akkor is, ha nekem is ez jutott volna osztályrészül.
És még folytathatnám, de nem teszem, felesleges.
Az orvosok pedig összekötözött kézzel nem tudnak mit tenni. Ha a kocsmában tömegbalhé van és még vér is folyik, mert valamelyik marha elkaparta a kelést a képén, akkor oda indulnak először, a posztban szereplő csendben verejtékező 72 éves , meg jó esteben kapja a következő kocsit, ami már későn érkezik:(

zunuke 2014.04.18. 00:08:41

@Andrea Soltészné: Rosszul olvastad a posztot.A nagypapa már nagyjából egy órája rosszul érezte magát,amikor megérkezett az unoka.Ő rögtön hívta a segítséget,de le lett építve azzal a dumával,hogy ez az ügyeletre tartozik. Az ügyelet meg 2 óra múlva jelent meg,amikor a nagypapa már szegény félig "odaát" volt.Na most akkor ki a hibás??

1. Az unoka,aki azonnal hívta a mentőket.
2. A mentős diszpécser aki lerázta a segélyhívót.
3. Az ügyeletes orvos,akinek 2 órába telt mire odaért.
4. A nagypapa akinek beteg volt a szíve.

she_wolf 2014.04.18. 00:47:00

@zunuke:
Hát a nagypapa, aki 72 éves létére merészel rosszul lenni! Forr az epém!
Ó, hogy hadd ne írjam le, amit az egészségügyért felelős államtitkár úrnak kívánnék!
Hány éves is ő? Meg a mélyen tisztelt, zakkant topiklátogató? Csak hogy tudjam, mikortól vághatom a centijüket!!

she_wolf 2014.04.18. 01:08:27

@zunuke:
Egyébként nagy hiányosságokat látok abban, hogy a mentősökhöz befutó hívásokat miért úgy kezelik a diszpécserek, ahogy kellene:
Egy rosszullét általában pánikot vált ki még idegenekből is, nemhogy egy szerető hozzátartozóból. Erre példának fel tudom hozni a közelmúltban nálunk történteket: mikor anyósom elesett, nem tudott felkelni, és fájlalta a vállát, felhívtam a mentőket és higgadtan elmondtam a történteket, kaptak egy rövid kórelőzményt is. 15 percen belül ott volt a mentő. Igaz, ez Budapest, II. kerület.
Nagyon sokat számít, hogy milyen infót kapnak a diszpécserek. A XXI. században ott tartunk, hogy milliónyi hasznos kütyüvel felszerelkezve nem tudunk elsősegélyt nyújtani, korrekt leírást adni a diszpécsernek az észleltekről:(
Szóval, lenne mit pótolni. Írom mindezt úgy, hogy nem ezt feltételezem a poszbéli eset szereplőiről, csak egy általános dologra világítottam rá, vagy próbáltam meg rávilágítani.

A tudomány sosem téved! 2014.04.18. 07:56:51

@hagymi: :x
szerinted a következtetéseket nem ellenőrzik a szent tudományban?
DE!!!!!
bizonyítják az állítást, mielőtt kijelentik!
ezért helyes, hogy a tudomány tanait állami intézményekben magoltatják!!

vagy szerinted azok is tévedéseken alapulnak???
szerinted a tudomány hazugságokat terjeszt???
felsorolnád azokat a tudományos tanokat, amik tévedések???

a beteg embert pedig PROTOKOLL szerint kell kezelni...
ha értenél az orvostudományhoz, akkor tudnád, hogy a szent tudomány minden betegség esetére leír egy eljárást, amit követve mindenki meggyógyul, ezért is kapnak érte pénzt

hagymi 2014.04.18. 09:33:40

@A tudomány sosem téved!: a kovetkezteteseket emberek vonjak le, akik bizony tevdhetnek, figyelmen kivul hagyhatnak dolgokat. Vannak olyan allitasok, amiket az akkori technika miatt nem lehet azonnal leellenorizni, csak kesobb. Kepzeld, olyan is van, hogy valaki jo adatokbol rossz kovetkeztetest von le, es csak kesobb tunik fel masnak. Az emberi tenyezot soha az eletben nem vonod ki a tudomanybol. DE veled ellentetben a tudosok nagy resze tisztaban van ezzel, es hajlando felulvizsgalni bizonyos kerdesekben az allaspontjat, ha olyan adatok, megfigyelesek jonnek, amik ezt indokoljak. Lehet, hogy az jon ki, hogy elotte tevedtek, lehet, hogy nem.

Nem irtam olyat, hogy a tudomany teves tanokat terjeszt, ezt gozom sincs, honnan szeded.

Ha ertenel az orvostudomanyhoz, nem irtad volna le az utolso mondatot. Hallottal mar a tudomany mai allasa szerint gyogyithatatlan betegsegekrol? Arrol, hogy valaki tul keson ment orvoshoz? Genetikai elteresekrol, ami miatt esetleg egy gyogyszer nem fejti ki a kivant hatast? Mikor, es hol hallottal/olvastal olyat, hogy minden betegseg gyogyithato??? Csak ezen a blogon tobb esetrol irtak, hogya paciens olyan betegsegben szenved, amit nem lehet meggyogyitani. Azt erte, hogy felallitottal prekoncepciokat arra, hogyan gondolkodnak az orvosok, de ha elolvasnad amit irnak, es nem a sajat fejedben levo feltevesekre valaszolgatnal, amit rajtad kivul SENKI nem gondol, az igencsak eloremozditana a beszelgetest.

A trolletetest ezennel lezarom.

A tudomány sosem téved! 2014.04.20. 08:55:46

@hagymi: :§
tehát szerinted a tudomány folyamatos hazugságok sorozata????
akkor miért megoltatják szent tanait állami intézményekben???
szerinted a tudomány valami szekta?????

zunuke 2014.04.20. 13:12:50

@mig54: Na álljunk meg egy pillanatra.Nem az egészségügyért felelős államtitkár rázta le a segélykérőt azzal a szöveggel,hogy ez az ügyeletre tartozik. Gondolom a posztolónak annyi esze csak volt,hogy elmondta a tüneteket,amik márpedig infarktus gyanúra utaltak.Egy állítólag magasan képzett mentős diszpécser ezt nem tudja??

hagymi 2014.04.20. 13:20:06

@A tudomány sosem téved!: NEM és NEM! Nem erről beszélek, de többször nem írom le, olvasgasd még egy kicsit az előzőeket.

she_wolf 2014.04.21. 07:16:57

@zunuke: De, tudnia kellene. Ha nem a legjobb tudása szerint jár el, az természetesen az ő hibája, azért őt terheli a felelősség.
A hozzászólásom általános kifakadás volt a hazai egészségügyi helyzet ellen, élén az említett úrral, izével, akárkivel....Elvégre is az ő aláírása, jóváhagyása, meg egyebe "segítségével" tartunk ott, ahol.
(Ez a "mindenkorira" értendő, nem egy személyt kiemelve.)
Pazarló ország vagyunk, mert engedjük, hogy a jobbnál jobb szakemberek máshol keressenek boldogulást. Mindenre van pénz, csak felszerelésre nincs, inkább megalázkodva kéregetünk 1%-ot, meg kalapozunk a jónéptől, hogy "jaj, csak egy lélegeztetőgép kellene, meg csak egy-két monitor, meg egy diagnosztikai eszköz, berendezés, meg legyenek már kedvesek, utaljanak Bécike/Évike számlájára, hogy külföldön"....mert ugye szakember itthon is van, csak tárgyi cucc nincs, amivel...
Tapsikoljunk, mert egy község végre kap egy korszerű mentőautót, holott ennek hétköznapi eseménynek kellene lennie. Olyannak, mint mikor te, vagy én kikukázzuk a szakadt zoknit, és veszünk helyette másikat.
Az egészségügyben a munkájukat hanyagul végzők pedig ne érezhessék magukat kivételezett helyzetben, ne indokolhassanak azzal, hogy úgysincs helyettem más. Arra ugyanis nincs semmilyen mentség, ha hanyagságukkal más ember halálát okozzák!
És ebben bizony nagy szerepe van a mindenkori egészségügyminiszternek/egészségügyi államtitkárnak, vagy nevezzük bárminek azokat a gondolkodásképtelen szarháziakat!

A tudomány sosem téved! 2014.04.21. 08:00:11

@hagymi: :(
pedig te írtad, hogy a tudomány tévedhet :( ...annak ellenére, hogy bizonyírtékokon alapszik... :x
felsorolnád azokat a tudományos tanokat, amik tévedések??
és szerinted akkor miért magoltatnak tévedéseket állami intézményekben???
szerinted a tudomány valami szekta????
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása