Renitens betegnek nem jár gyógyszer és kezelés?

2013.08.08. 10:17

oregbotos_mrBrussUillissm.jpgBotom már van,fájdalomcsillapítót meg bármikor vehetek. 

Évek óta csípő artrózissal élek,a szokásos és ismert tünetekkel.Egyszer jobban-egyszer rosszabban viselhető. Az idén ,miután a másik csípő felöli oldalon esés következtében,letörött egy kis csontocska az ülő csontomról. Ennek csak annyi köze van az egészhez,hogy arra nem tudok fájdalom nélkül üldögélni,vagy kerékpározni,ami viszont a másik problémára enyhülést hozhatna(szoba-és utcai is).

Tavasszal kértem egy füdrőbeutalót,amit meg is kaptam,majd elkezdtem járni a Dagályba a kezelésre(vízalatti sugár,,tangentor) Amikor a beutalót átvettem,aláírattak velem egy másolati példányt,hogy az abban foglaltaknak eleget teszek azok határidejét betartom. Igen ám,de jött az árvíz,és a fürdő bezárt,a 60 napos kezelésből még hiányzott néhány,amit már nem tudtam befejezni,bár lehet,hogy ha nagyon akartam volna talán lett volna lehetőségem rá.  De miután javulást nem tapasztaltam,vissza akartam adni a kezelő lapot az orvosnak,akivel csak beutalóval lehet találkozni,amit a háziorvos ad.

Persze Ő is csak ember ,tehát jár neki is a nyári szabadság egy hónap. De a reumatológus orvos is szabin van ,aug 12-ig.és már közölték,hogy csak szeptember-október az az időpont amit kaphatok. Kérdésem,az hogyan tehetnék eleget a kötelezettségemnek?,amikor levélben nem fogadják el a kezelési lapomat,időpontot is csak nagyon későn kapok? És mit mond erre a TB? Renitens beteg nem jár neki a gyógyszer,vagy gyógykezelés támogatása. Kösz-szépen . Botom már van,fájdalomcsilapítót meg bár mikor vehetek.  

Tisztelettel Soltész István(70)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2013.08.08. 11:04:54

Márminthogy mi a probléma?
Vmi kimaradt /mi nem ismerjük az aláírt szabályokat/. De hogy a mélyen tisztelt T. Homárról idézzek: visszaküldendő papírba féltéglát csomagolni, esetleg belehúzni egy B. papucsba és az ablakon át postázni 0:-) Mindenkinek további kellemes nyaralást!!!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.08.08. 12:17:38

lehet, hogy inkább protézis kellene abba a csípőbe

Tempus-Anh 2013.08.09. 20:54:47

Az "ülőcsontjából" tört le egy darab: mármint konkrétan a tuber ischiadicumról?

Nem elkeseríteni akarom, de a fürdőkezelés halottnak a csók ilyenkor.
Ortopédus kollegámnak fentebb igaza van, talán jobb lenne egy TEP után nézni.
Ez az első észrevételem.
A másik az, hogy valóban, bármilyen szörnyű és nehéz is kimondani, az orvos is ember és jár neki a szabadság.
Hogy miért?
Valószínűleg azért, hogy még hosszú ideig dolgozhasson.
És legyen akit szidni a betegnek.
Mert különben mi értelme lenne egy ilyen posztnak?

Farkasokkal táncoló 2013.08.09. 21:20:26

@Tempus-Anh:

Most nem azért, de "jobb helyeken" a pácienseket ideiglenesen át lehet adni egy másik nem szabadságra menő orvoskollégának, és ha visszajön, akkor folytatni a kezelést ott ahol abbahagyták, az más kérdés, hogy a kezelés módja hatásos vagy nem ér egy kalap szart sem, az egy másik poszt témája.

Senki nem vitatja az orvosok szabadsághoz, ebédszünethez stb való jogát!

2013.08.10. 13:55:29

Én még soha nem láttam/hallottam volna, hogy a csípő vagy bármilyen artrózis javult volna, szerintem is ez egy műtendő dolog. Ráadásul ha a fájdalom miatt elmarad a mozgás, akkor el fog hízni, el fogja hagyni magát, és a leépülés csak sokkal gyorsabb lesz, ami szerintem mindenképpen elkerülendő, mert egy ilyen ízületi nagyműtét után a hátralévő, valamirevaló életet végigkísér egy gyógytornás rehab.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása