"Halálkórház"

2013.05.05. 08:51

images_7.jpgA nem kellő körültekintés, szakmai alkalmatlanság megölt egy embert, aki férj, apa, nagyapa volt.

Tisztelt Praxis blog!

A Károlyi Sándor Kórház szörnyű hely, "Halálkórháznak " is hívják, nyilván nem véletlenül. a Röntgenosztály öreg orvosa képtelen volt észrevenni és diagnosztizálni a már áttétes állapotban lévő tüdőrákot, leírta, hogy negatív rtg. lelet. Ez a beteg életébe került 2,5 hónap múlva. Ha akkor felfedezi., lehet, hogy még kezelhető lett volna, de így már hozzá sem nyúltak, amikor ez kiderült. Ez a nem kellő körültekintés, szakmai alkalmatlanság megölt egy embert, aki férj, apa, nagyapa volt.

Gyilkosa pedig tovább éli világát. Amikor szembesítettem a ténnyel, csak tagadott mindent, mint aki ott sem volt. Kivételként a 2-es Belosztályon dolgozó G. főorvos urat tudnám említeni, amit lehet, megtesz a betegért.

 Borzalmas, lélekölő az egész kórház, pedig részleges felújítás történt (képzelhető azelőtt milyen lehetett), de ez sem tudsja ellensúlyozni a közömbös nővéreket és az elfásult orvosokat. A kórházi osztályok túlnyomó részét szétköltöztették. Egyszóval egy nagy szar az egész!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.05.05. 09:53:38

a kedves beteget a rák ölte meg, nem az orvos. az orvos esetleg hozzájárult ehhez (ha egyáltalán hozzájárult) de a gyilkos semmiképpen sem ő. ezt azért érdemes tisztázni.
az áttétes tüdőrák az bizony halálos diagnózis, a beteget ebből megmenteni nem lehet, max az életét meghosszabbítani pár hónappal (1-2 évvel, ha megkapja az erbituxot).
a gyors halál kissejtes bronchuskarcinómára utal, ezt sehol sem műtik áttétes állapotban.
a diagnosztizálására egyébként sem a röntgen a legalkalmasabb, CT-nélkül, főleg idős dohányos ember tüdejébe egy röntgenfelvétel alapján mindent bele lehet magyarázni, és mindenre rá lehet fogni, hogy még normális. ha nem evvel foglalkozunk akkor nem illik kritizálni a másik szakmai kompetenciáját. ha mégis kételyeink támadnának az ellátás korrektségéről akkor meg tegyünk feljelentést a rendőrségen.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.05.05. 18:09:21

mostanában látom a vita átköltözött a facebook-os üzenőfalunkra.
ezt a trendet nem kívánom követni, de azért elárulom, hogy a rendszeres tüdőszűrés fölösleges és káros (persze kivételt képeznek az olyan tevékenységek melyek igen magas kockázattal járnak, pl azbeszt). röntgenezni akkor kell amikor szükséges, nem pedig szűrő jelleggel. sugárterheléssel jár, ráadásul amire kitalálták (tuberkulózis szűrése) már az esetek alacsony száma és a modernebb és sokkal biztosabb szűrőmódszerek elterjedése miatt túlhaladottá teszi.
az ilyen gyorsan ölő daganatok jellemzően kissejtes bronchuskarcinómák, amik centrális elhelyezkedésűek, nehezen láthatók a röntgenen, jellemzően felfedezésük pillanatában már az esetek 70%-ában áttétesek, ezáltal menthetetlenek, kezelés nélkül a túlélés kevesebb mint fél év.

Beáta Demjén 2013.05.05. 18:13:39

@csak néha benézek ha marhaságot látok: De, jó hogy azértvannak objektív emberek is! Rendben, elvesztette a szerettét, de, ha nem ért hozzá, ne ossza az észt.
A nővérek és az orvosok munkáját pedig akkor véleményezze, ha Ő is lehúzott már ott annyit, mint az az idős orvos...
Jah, és annyiért!

El Visco Stello (törölt) 2013.05.05. 19:23:59

Böbe(facebook): "Ennek ellenére a két tüdőszűrő vizsgálat között, tüdőrákban elhunyt, mindössze 37 évesen!"

karcsibácsi 2013.05.05. 20:17:42

Hát persze,hogy halálkórház, bár nekem a halálgyár kifejezés jobban tetszik. Nagyüzemi módon folyik ott az emberek írtása.
Szóval, ha nem akartok meghalni, ne menjetek kórházba!

Dr.laikus PhD 2013.05.05. 20:22:15

@Beáta Demjén:

Egyáltalán nincs rendben semmi, veled különösen nincs.

A dolga, hogy átkozza a világot, hogy nincs már akit szerethet.

Gyászol és vádol, mindegy kit és miért, akkor is ha tudatlan. A tüdőrák, a rák, egy alattomos ronda kórság. Egyre inkább specialista kell hozzá.
Tüdőrákot nagyon ritkán fedeznek fel szűréskor.
Vizsgálnak három éve három havonta. Teszt és átvilágítás minden esetben negatív volt.
PET CT-n kiderült, hogy pozitív.

Idős orvos mennyit keres nem releváns. Nem lehet már arisztokratikusan hallgatni, mert valaki fájdalmában minősíthetetlen és neveletlen. Gondolom ebben a kerületben öregedett meg, ismeri az általános IQ szintet.

Ha nem ő, valaki elmagyarázhatta volna amit ilyenkor amúgy sem lehet. Nem megy át!

Farkasokkal táncoló 2013.05.11. 13:28:46

Tüdőrákos vagyok, de a rákot nem mutatta ki a röntgen! A rtg a tuberkulózist szűri ki, a rákot csak a ct. Ha nem vizesedik be a mellhártyám, már rég megmurgáltam volna, mert azt viszont kimutatta a röntgen, így kerültem a megfelelő helyre, ahol mindenből vettek biopsziát meg elküldtek ct-re, oszt világos lett a (nagyon súlyos sajna) diagnózis..
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása