Hagyják az öregeket szenvedni és meghalni

2013.01.31. 06:00

images.jpgAz idősebbekkel, akiknek nincs pénzes rokonuk nem foglalkoznak rácsos ágyba teszik, nem etetik lerakják mellé a gyógyszereit de szegény nem tudja bevenni.... hát akkor így járt!

Kedves Praxis blog!

 

Aki az orosházi kórházról jót tud mondani, annak van vagy ismerőse/rokona ott vagy befolyásos ember. Nagyon sokat feküdtem ebben a kórházban, de amikor csak tudtam máshova mentem,de sajnos amikor sürgősen kellett cselekedni akkor ez volt legközelebb. Érdekes itt egyik betegségemre se jöttek rá, máshol azonnal és kezelni is tudták, de amikor már megvolt a diagnózis kezelni is képtelenek voltak itt. Az orvosokat csak az érdekli, mennyi pénzt adsz nekik, a gyógyítás az már tág fogalom, valószínűleg nagy része vette a diplomáját vagy már elment az esze! Ahogy végighaladsz a kórházon sok boldog nevetgélő, pletykáló nővérkét, takarítónőt és orvost fogsz látni, a beteg az sbo-n már sír a fájdalomtól,de fő, hogy az ott dolgozók jókedvűek egymással kedvesek és kellemesen eltöltik szabadidejüket, viszont a betegekkel gorombák.

 

Az idősebbekkel, akiknek nincs pénzes rokonuk nem foglalkoznak rácsos ágyba teszik, nem etetik lerakják mellé a gyógyszereit de szegény nem tudja bevenni.... hát akkor így járt! Úgy vannak vele úgyis mindegy! És nem túlzok, hagyják az öregeket meghalni persze hosszas szenvedés után, hogy a kórháznak legyen rajtuk valami haszna. Beutalnak pl. egy gyomortükrözésre, amit 1 nap alatt meg tudnak csinálni otthon fel lehet rá készülni , benntartják 1 hétig a betegeket hogy jöjjön a lóvé persze közben semmit sem csinálnak velük. A kaja..... az még mellékes, hogy ehetetlen és annyira zsíros minden, hogy akinek nincs baja a gyomrával annak is tuti lesz! Volt olyan, akivel egy szobában feküdtem valami kivizsgálás miatt feküdt be és előtte hasnyálmirigy gyulladása volt diétázott és egy évig nem jött elő.... a kórházban olyan diétás hasnyálmirigy kaját kapott, hogy előjött neki a betegsége, ami ugyebár hatalmas fájdalommal pár hónap koplalással és szondával jár!

 

Gratulálok nekik! És nem egy ilyen ember volt aki a nem megfelelő étel miatt esett vissza vagy lett rosszabbul!A dietetikus persze azt hiszi mindent jól csinál az orvosok meg meg nem említik neki!!!!és semmin nem változtat még panasz ellenére sem! Az egész kórházban annyira goromba a légkör és olyan lebecsülőek az emberekkel hogy én gyűlölök oda menni! még az sztk-ba is! Azt hiszik ők szarták a spanyol viaszt, mert takarítónő és fehér ruhában van! Megáll az ember esze! Szánalmasak ennek a kórháznak az alkalmazottai (nagyon kevés kivétel). Én azt ajánlom, futva meneküljön innen mindenki és bárhova máshova menjen, mert ha ez az egész bezárna akkor sem lenne probléma legalább az ember elmehetne beutalók nélkül is másik kórházba! Ez a kórház a város szégyene! Semmit sem ér!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karcsibácsi 2013.01.31. 07:59:35

"Ahogy végighaladsz a kórházon sok boldog nevetgélő, pletykáló nővérkét, takarítónőt és orvost fogsz látni... az ott dolgozók jókedvűek egymással kedvesek és kellemesen eltöltik szabadidejüket" Hát ez a világ legjobb munkahelye!
Ha a műtősfiúk és a beteghordók is ilyen jól érzik ott magukat, máris megyek oda dolgozni.

tecsóba sose többé 2013.01.31. 08:12:34

A kisöregek a gyenge pontjaim. Nem szeretem, ha rosszul bánnak velük, hiszen legalább annyira védtelenek, mint a kisgyerekek.

hazank fia 2013.01.31. 08:42:52

@karcsibácsi: Mi a business a korhaznak abban, hogy egy rutin gastroscopiara felvesznek valakit osztalyra? Ambulansan jobban megeri, nem? Raadasul egy het bentfekvest nem hiszem, hogy finansziroznanak...

vantaan 2013.01.31. 08:55:19

Elfekvőben humánusan 2013 Magyarországában.

" Kikiabálnád a fájdalmadat, meggyónnád bűneidet?
..... de hogy csendben várd a halált
átvágják gégédet.
..... s még szabadabban is lélegzel.
..... s csak hörög és csak nyög a kórterem.
S az alutepsi csendben vár reád"

karcsibácsi 2013.01.31. 12:15:17

@hazank fia: Nincs benne üzlet, és én még nem is hallottam ilyenről. Ambuláns vizsgálatként ún. Német pont alapján nagyjából értékén téríti az oep, ha valaki hülye kórházba fektetné, akkor legfeljebb 0,3 HBCS-t (DRG)tudna elszámolni, amiből nemhogy egy hetes, de még egy napos kórházi kezelés költsége sem jönne ki. Nem ez az egyetlen ellentmondás (valótlan állítás) a posztban.

karcsibácsi 2013.01.31. 12:25:55

"Az egész kórházban annyira goromba a légkör és olyan lebecsülőek az emberekkel hogy én gyűlölök oda menni! még az sztk-ba is!"
Miért is mész oda mégis?

"Azt hiszik ők szarták a spanyol viaszt" . Holott te...

VaTi 2013.01.31. 12:57:27

Hmmm... Mivel annnnnnyira elszántan állította a posztoló, hogy az orosházi kh-ról lehetetlen jót mondani, belepillantottam fórumokba, tényleg csak 5 percre. Néhány véleményt másolnék be:

Nyolc, az egészségügyben vagy pedagógusként dolgozó nő vehette át idén a Richter Aranyanyu Díjat, amelyet Rácz Zsuzsa író és a Richter Gedeon Nyrt. alapított tavaly.
Két hét alatt több mint 88 ezer szavazat érkezett a 12 döntősre
Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Kovácsné Tóth Hajnalka lett, aki az Orosháza Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik főnővérként, emellett az intézmény ápolási igazgatóhelyettese. Az elmúlt 12 évben egy remekül működő csapatot kovácsolt a nővérekből.
innen: hir6.hu/cikk/73445/aranyanyu_lett_az_oroshazi_korhaz_fonovere

„Üdv mindenkinek! Én tavaly is és idén is töltöttem el egy-egy hetet az orosházi kórház szülészeti osztályán. Két kislányomat segített világra ott Dr. XY. Teljesen meg vagyok elégedve a kiszolgálással és a kezeléssel, bár nem tudom, hogy ez a nagyfokú odaadás miből ered. A pénzből és a körülményekből nem. Felháborítónak tartom, hogy a szülésznő cseréli a piszkos lepedőt a beteg alatt és a nővér hordja az ebédet. Szerintem ennek nem így kellene lenni.”
„A pozitív mindenképpen az urológiai osztályhoz,az ott dolgozó ápolókhoz illetve orvosokhoz köthető.Dr XY-hoz hasonló orvoshoz még nem találkoztam.Kedves,lelkiismeretes,sz akmailag pedig rendkívül körültekintő...hálás vagyok,hogy az ő "kezébe" kerültem”
„Többször voltam már az Orosházi kórházban.A szülészeten két alkalommal,az általános sebészeten,a traumatológián és sajnos a kardiológián is.Én maximálisan meg voltam elégedve az orvosok a nővérek munkájával,segítőkészségével!Talán figyelembe kellene venni,hogy nem csak egyedül Én vagyok ott beteg,rajtam kívül van olyan aki betegebb,elesettebb. Pl.amikor a traumatológián volétam,két nővér volt 12 órás műszakban.Minden elismerésem az ővéké.A betegek 95%-a fekvő beteg volt.Őket maximálisan ellátták minden szempontból.”
„Csakis JÓT tapasztaltunk mind az orvosok, mind az ápolók részéről. Dr. XY a kezelőorvosunk, aki IGAZI GYÓGYÍTÓ SZAKORVOS ÉS EMBER, nem túlzok, hogy minden orvos példaképe lehet! Szavakkal nem is lehet kifejezni, jó tulajdonságati sem szakmai sem emberi szempontból!!!”
„Családunk mind a 4 tagja feküdt már az Orosházi Kórházban, de semmi rosszat nem tudok róla mondani. mindannyian épségben, egészségben saját lábunkon távozhattunk a kórházból ki-ki a maga idejében. Férjemet néhány éve nyaki gericsérüléssel ápolták a sebészeten, panaszmentesen gyógyult, anélkül, hogy a kezelő orvosnak pénz adtunk volna. Kisfiamnak 6 éves korában a manduláját vették ki. Napközben bent lehettem vele. A fiatal doktor bácsija -akinek szintén nem adtunk pénzt- a kisfiam minden kérdésére részletesen, az értelmi szintjének megfelelően válaszolt. Hiába mondtam a kisfiamnak, hogy dolga van a doktor bácsinak, a doktor bácsi leintett, hogy "hagyja csak anyuka", és beszélgetett a gyerekkel. 1 hétig volt bent a kisfiam, és amikor eljöttünk, pozitív élményekkel távozott, azt kérdezte "Anya, mikor jövünk legközelebb kórházba?”
Innen: forum.hazipatika.com/topic/816-oroshaza-varosi-onkormanyzat-korhaza-oroshaza/

Upsssz. Ennyi rokon/fontos ember lenne orosházán?

VaTi 2013.01.31. 12:58:09

Ja, az orvosok nevét a véleményekben én írtam át XY-ra...

SusanneF 2013.01.31. 21:12:54

Nem is értem....
Most akkor meg lehet nevesíteni újabban bármilyen negatív posztot?Pár hónapja még nem lehetett,csak pozitívat.
Itt,ebben mindenki felismerhető....
Ez őszintén-mire is volt jó?

A leginkább azon csodálkozom-miért olyan felháborító,hogy jókedvű a személyzet?Bárcsak mindenhol úgy lenne!
Én a savanyú,kiégett,megfáradt nővérektől tudok a falnak menni!

Rivero 2013.02.01. 13:38:17

Sziasztok!
Bocsi az off - ért de, nem találtam olyan posztot ahova leírhatnám.
A városban ahol lakom a mai naptól megszűnt a nappali ügyelet határozatlan ideig. :(.

Rotoxis 2013.02.01. 15:20:49

Örülj neki, mert nemsokára az éjszakai is meg fog.

Rivero 2013.02.01. 18:19:23

@Rivero: Kösz. Mintha csak a betegek lennének a hibásak...
( mert ügye az egészség ügy olyan jól finanszírozott.)

Rivero 2013.02.01. 18:20:31

Rotoxis hozzászólására reagáltam csak xar a net..

Terencius 2013.02.02. 12:14:07

Ki kellene már tenni a posztot a címlapra, mert így nehezen találnak ide a trollok, és így unalomba fullad a blogg.:)

megvalaszolok 2013.02.02. 13:49:28

Jobb is lenne, ha unalomba fulladna:)
Egyébként sincs semmi közvetlen haszna. Maximum annyi, hogy sok ember kiélheti itt a mindennapi frusztrációját, dühét.

avarrita 2013.02.02. 20:06:37

Egy ember rosszul érezte magát az o-i kórházban. Hogy azért-e, mert tényleg nem bántak jól vele, vagy azért, mert ő egy amolyan "nehéz eset", akinek nem lehet a kedvére tenni, az már sosem fog kiderülni. Lehet, hogy tényleg több figyelmet érdemelt volna, lehet, hogy csak hisztis. Sőt, az is lehet, hogy valójában soha nem járt abban a kórházban (de lehet, hogy mégis). A posztnak tényleg nincs sok értelme, de annak se, hogy leszólja valaki azt, aki írta: ő így élte meg a saját helyzetét betegként, aminek sok oka lehet. Az pedig hogy nincs tisztában az egészségügyi finanszírozás bugyraival, nem írható a rovására, ő csak megpróbálta megérteni, megtalálni az összefüggést a szerinte rossz bánásmód meg a "kinek az érdeke?" kérdésre adandó válasz között. Nem sikerült neki, Istenem, van ilyen. A pálya széléről mindig könnyű jótanácsokat osztogatni, tudom, de az én szerény véleményem szerint ha egy beteg úgy érzi, hogy rosszul bánnak vele, semmiképpen sem kellene lesöpörni a véleményét, mert annak oka van. Fél, kiszolgáltatottnak érzi magát, fogalma sincs, mi történik vele, kiben bízhat meg. Valószínűleg hiányzott egy kedves mosoly, a megértő figyelem, egy kis emberség. Ja hogy a másik ugyanazt kapta, amit ő, és mégsem panaszkodott? Mert ennek az embernek az ő helyzetében több kellett volna a figyelemből, ő ilyen. Ha ezt észreveszi valaki, egy orvos, egy nővér, és még hajlandó is egy mosolyra, eggyel több kedves szóra, hogy ne így legyen, azzal csodákra képes. Ez lenne a betegekkel való bánásnak a művészete, ettől volna több a gyógyítás pusztán szakmánál. A párom édesanyja ilyen orvos volt, karácsony estéken is ott ült a magányos, nyűgös, kétségbeesett beteg mellett. Nem hiába emlegetik még ma is mint "Drága Főorvos Asszonyt", pedig már több mint tíz éve nincs közöttünk.

Rotoxis 2013.02.03. 09:08:58

@avarrita: A beteg nem érezte jól magát. Ennek az esetek jelentős részében az az oka, hogy a betegnek irreális elvárásai vannak. Nem feltétlenül túlzó, de mindenképpen irreálisak. Érthető a különbség?

avarrita 2013.02.03. 11:45:26

@Rotoxis: Érthető, hogy te így gondolod.

Tempus-Anh 2013.02.17. 11:03:11

A kórházi étel az mindenütt csapnivaló (kéretik a humánerőforrás oberkommandaturnál reklamálni , vagy fennebb), a nővérkékkel nem mindenhol viccesek és modorosak az orvosok, ahol a beteg ilyet lát, szerintem azt értékelnie kellene. Van egy nagy ellentmondás a beteg első pár sorában: ha egy kórismézést sem tartott helyesnek és egy kezelést sem hatékonynak, akkor hogyhogy "sokat feküdt bent" az inkriminált kórházban.
Én ha egy hely büdös a számomra, oda nem teszem be a lábam, ha betettem, többször is, az azt jelenti, hogy MÉGIS segítettek rajtam, ha pedig segítettek rajtam, akkor nem kotrom hátra a piszkot a jelzett intézményre...számomra ez a racionális, logikus gondolatsor tűnik ésszerűbbnek.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása