Panasz - A magamfajta értéktelen senkiházi (hivatásos tűzoltó) úgy nyomorodik meg, ahogy akar

2012.12.27. 10:35

Lego-City-7206-fireman.jpgAztán ha megnyomorodott, akkor meg úgy döglik éhen a családjával ahogy akar.

Még hogy félrekezelt, egyáltalán nem kezelt. Kezdem az elején. Kb.14 éves voltam amikor elkezdődtek a bajok. Első éves szakmunkás voltam, autószerelőnek tanultam. Akkor még egy hét iskola, egy hét gyakorlati oktatással tanítottak a szakmára. Mivel maszek műhelybe voltam, ki kellett vennem a részem a munkából rendesen, nem lehetett lógni. Mondjuk a gyerekkorom sem volt mozgásban szegény, falusi gyerek lévén egész nap a szabadban szaladgáltam. (mielőtt még valaki belém köt hogy én tehetek az állapotomról...mozgás szegény életmódommal) Tehát nem voltam egy gyenge nyegle gyerek, erős, atletikus típus voltam.

 

A tanulmányok megkezdése után pár hónappal megfájdult a derekam, hónapokig kínlódtam vele mire rászántam magam hogy elmenjek orvoshoz. Az orvos egy röntgen alapján megmondta hogy semmi bajom, azért fáj mert növésben vagyok, ne nyavalyogjak mert ilyen tökéletes gerincet ő ritkán lát. Mivel akkor még bíztam az orvosokban, meg hát ki vagyok én hogy megkérdőjelezzem az ő véleményét, jó, gondoltam magamban akkor nem nyavalygok. Sajnos a derékfájás végig kísérte az ezt követő éveket is és hiába mentem vissza az orvoshoz 20 évesen is hogy fáj, lerázott hogy megerőltettem pihenjek meg kenegessem egy kicsit. Le is szoktam a nyavalygásról, mivel beteg biztosan nem vagyok és ez a fájdalom "normális" nem is mentem többet orvoshoz vele. A tökéletes gerincemmel nehéz fizikai munkákat, mezőgazdaságban, építőiparban, autószerelő műhelyekben, ezek mellett rengeteget sportoltam, futás, biciklizés, testépítés. Sorkatona voltam "A" eü. kategóriával, legutóbb hivatásos tűzoltó hét évig, minden kiképzést a tökéletes gerincemmel a legjobbak között teljesítettem. 2009 tavaszán a tökéletes gerinc feladta a harcot. Becsípődött a derekam elég csúnyán, akinek volt már ilyen az tudja csak micsoda kínlódás. Elmentem vele orvoshoz természetesen. Az orvos egy röntgenből megállapította hogy semmi bajom, fájdalomcsillapító, izomlazító, pihenés. Egy hét múlva nagyjából helyrejött. Elmentem egy csontkovácshoz. Ő már első ránézésre azt mondta szerinte ez porckorongsérv, van neki egy radiológus ismerőse, keressem meg és elintéz egy ct-ét. Ezt nem akartam tudomásul venni.

 

Nekem? Porckorongsérv? Tökéletes gerinccel? Mondtam neki hogy ne foglalkozzon semmivel, ropogtasson meg osztjónapot. Meg persze voltam orvosnál is, aki meg nem mondott semmi ilyesmit. A csontkovács elég jól helyre tett, vissza is jártam hozzá egy évig, de idővel egyre sűrűbben kellett menni az erősödő fájdalmak miatt. Aztán 2010 tavaszán egy rossz mozdulat után egy hangos reccsenéssel végkép megadta magát a tökéletes gerinc, deréktól lefelé elöntött a forróság, rögtön összevizeltem magam, a fájdalmat ne is említsem. Később a ct-én (ismerős, boríték, szatyor megtömve mert különben két hónapot kellett volna várni a ct-re) kiderült hogy az L5-ös porckorong kiszakadt, de az L4-en is van egy kisebb sérv. És hogy miért írtam le ilyen hosszan az előzményeket? Azért mert az idegsebész aki műtött azt mondta: ezt a gerincet legalább 15 évig (!!) kell gyötörni hogy ilyen csúnya legyen!! Ugye milyen érdekes hogy kb. 15 évvel azelőtt kezdődtek a derékproblémák? Hát köszönöm a segítséget, a lelkiismeretes munkát meg a többit. Három műtét jött ezután, ezeket csak röviden. Az első egy "sima" porckorongsérv műtét, az L5-ös kiszakadt sérvet kitakarították. A második 10 hónap múlva az SI-LV csigolyák, mivel az ezeket támasztó porckorong helyén csak egy buborék maradt és nem volt ami tartson, összecsúsztak és nyomták a kilépő gyököket. Így ezeket 2011 elején fixálták. 8 hónap múlva reccsent megint valami a derekamban. Valami a reccsenés után olyan hangosan nyikorgott hogy aki velem egy helységben volt hallotta.

 

De ekkor már (még a reccsenés előtt) hetek óta megint szenvedtem mert irtózatos erővel tértek vissza a panaszok. A reccsenés, a hangos nyikorgás, az elviselhetetlen fájdalmak és a vizelet és széklet tartási problémák miatt volt pofám nekem értéktelen senkiházinak mentőt hívni magamhoz. Ki is jött két óra múlva az orvosi ügyelet. Beadtak egy injekciót és elmentek. Majd menjek el a kezelőorvosomhoz. Otthon hagytak kiszakadt L4-es sérvvel, meg törött baloldali SI-es csavarral. Műtét, fixálás SI-LV-LIV. törött csavar bent maradt mert nem tudták kivenni. Ez után már nem tudtam visszamenni dolgozni (leszázalékolás mikéntjét és eredményét ne is firtassuk) A műtét után három hónappal úgy éreztem ideje kicsit többet sétálni, bátrabban tornázni. Elmentem gyógyfürdőbe kezelésekre is. Terhelésre rögtön erős fájdalom jelentkezett végig a gerincemben, kisugárzó a karjaimban, a bordáim mentén és természetesen a lábaimban(elég annyi hogy pisiléskor megfeszítem a hasfalamat és máris bizseregnek meg fájnak a lábaim pl.). 5 hónapig kilincseltem mire sikerült egy teljes gerinc mri-t kiharcolni. Volt olyan orvos, aki azt mondta kár mri időpontot kérni, mert úgy is csak fél év múlva kapok. Meg hát a röntgen szerint nincs baja a gerincemnek feljebb (tehát az is tökéletes mint a derekam volt)

 

De aztán kiderült hogy a háti meg a nyaki szakaszon összesen még hét porckorongon 1-2milis kiboltozódások vannak, folyadékhiányosak stb. Tehát az is tökéletes mint a 17 évvel ezelőtti derekam. Most kínlódás minden perc, se éjjelem se nappalom. Új tünetek, romló állapot. Kattog recseg, ropog végig a gerincem, a fixált rész környéke, a medencém is. Az idegsebész szerint minden jól van, a tüneteimet nem indokolja semmi, de látja és elhiszi hogy rosszul vagyok csak nem tudja mitől. Neurológus szerint meg ne éljem bele magam hogy ez valaha jobb lesz, mert a műtétek- a sérvek- hegesedés- meg a többi, gyógyszerekkel meg tornával lehet javítani az életminőségen de ennyi: krónikus fájdalom szindróma. Érdekes hogy minden orvos visszaküld az idegsebészhez hogy mutassam meg neki az mri felvételeket, de amikor mondom nekik hogy a sebész már látta, akkor csak hallgatnak. Visszakérdezek hogy miért, mit kellene rajta észrevenni, rögtön terel meg lapít mind. Van olyan orvos aki már harmadjára küldött vissza azzal hogy mutassam meg az mri-t a sebésznek. Rövidesen felkeresek egy másik orvost az ország egy másik csücskében, hátha megnéz és végre kiderül hogy mi van. Tudom én hogy kockázatos egy gerincműtét, hát még három, úgy is hogy az orvos nagy szakértelemmel meg rutinnal bír.

 

De ha nem hozza a műtét a várt eredményt (esetleg a műtét közben adódik gond az orvos gondosan végzett munkája ellenére is) akkor ennyi egy ember? Mehetek amerre látok? Dolgozni nem tudok, viszont papírt sem kapok sehonnan hogy beteg vagyok, az nrszh-tól így kapott 45%-al (28 ezer forinttal) meg had ne mondjam mit csinálhatok. Számomra a tanulság: a magamfajta értéktelen senkiházi (hivatásos tűzoltó) úgy nyomorodik meg ahogy akar, aztán ha megnyomorodott, akkor meg úgy döglik éhen a családjával ahogy akar.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matilda. (törölt) 2012.12.28. 09:30:15

@gerinctelen: az NRSZH határozat ellen (ha jól értettem II.fok) lehet fellebbezni. ebben az esetben lehet érdemes is lenne megpróbálni.

gerinctelen 2012.12.28. 09:42:15

@Fyall:
Nem is azért írtam hogy majd én fizetek érte. NINCS annyi pénzem (sőt egy büdös forint sincs megtakarítva mert nem volt miből), ha meg lenne, leszarnám azt a 30 ezret. Ráadásul ha olyan állapotba lennék hogy csak pénzzel lehetnék biztos a leszázalékolásban, nem azon törném a fejemet hogyan potyázhatnék. Nem is értem hogy kiknek és miért éri meg ennyit odaadni ezért.

Jézus 500 ezer.... ennyi pénzből vehetnék egy kis traktort, amivel tudnék dolgozgatni....persze ha tudnék ülni...meg hajolni..meg emelni...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.28. 09:45:10

@gerinctelen: a rugalmas csavarokban nem hiszek, valószínűtlen, hogy sikerülne ilyet létrehozni de ki tudja. ami jelenleg van az egy dinamikus rudazat ami a csavarokat összeköti: normális esetben van két hosszanti titán ötvözetből készült rúd - több féle vastagságban 4,5-5,5-6,35 mm (eddig 5,5 volt a standard, de most jelennek meg nagyon kemény ötvözetek melyekből lehet, hogy a 4,5mm-es is elég lesz) és minden csigolyatestben két csavar (ezek 3,5mm és 8,5mm közötti vastagságúak) - az igazán drága csavarok már változó menetemelkedésűek. ha elmerevítésről van szó akkor kell - technika válogatja - 1-2 műanyag "cage", ezek szerepe, hogy az egykori porckorong magasságát megtartsák, a csigolyatestek közé helyezik be őket (ahol sok pénz van ott ezeket feltöltik egy csontosodást kiváltó anyaggal (BMP), hogy be is épüljenek és összecsontosítsák a két csigolyát.
na ha ez már elég komplikált és érthetetlen akkor jön a következő megoldás, hogy a merev titánrudak helyére kis teleszkóprendszereket tesznek be melyek egy minimális mozgást megengednek

gerinctelen 2012.12.28. 10:14:20

@matilda.:
Másodfok után leghamarabb fél évvel, ami Januárban lenne aktuális. De mivel megmondta másodfokon a szakértő hogy ezekkel a papírokkal nem megyek semmire, mert egyikre sincs ráírva mi a bajom (csak a rizsa meg a takarózás hogy senkinek ne maradjon támadási felület) nem kaphatok többet ha kúszva megyek be akkor se.

Még egy szösszenet mert még lehet ezt fokozni. Igaz ez nem tartozik a témához, de ide is leírom had lássa ország-világ.
Elmentem itthon lakástámogatási meg hasonló segélyeket kuncsorogni. Kérdezi az ügyintéző hol van a papír hogy én 28 ezret kapok? Hát mondom, ez minden papírom, nincs rajtuk? Hát nincs. Hideg zuhany. Akkor már két hónapja vártam hogy majd csak jön erről valami igazolás, vagy majdcsak küldik már a pénzt. De semmi. Felhívtam a megyei katasztrófa védelem személyzetiseit. Hát ők erről nem tudnak semmit, kérdezzem meg a nyugdíjfolyósítót. Megkérdeztem, ők sem tudják. Felhívtam minden hivatalt ami szóba jöhet, SENKI SEM TUDTA HOGY NEKEM HOVA KELL MENNI, MIT KELL CSINÁLNI!!!! Végül egy egész nap telefonálgatás után, értetlenkedő ügyintézőkön és pár nem létező telefonszámon átvergődve eljutottam a Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve nevű frissen tákolt szutyokhoz. Ott az ügyintéző azt mondta, nem tudja hogy ez hozzájuk tartozik-e, de küldjem be ezeket és ezeket a papírokat. Majd kinyomozzák hogy mit kell velük csinálni és ha még sem hozzájuk tartozik, akkor továbbítják az illetékes hivatalnak. (ha van ilyen, meg ha meg nem szűnik ez a hivatal is mire odaér a posta) Tehát ez nem így működik hogy leszázalékolnak egy tűzoltót és a tűzoltóság (egy állami hivatásos szerv) majd küldi tovább a papírjaimat oda ahova kell, hogy tessék megnyomorodott, határozat született, tessék neki fizetni azt amit megítéltünk. Neeeem. Ez magyarország kéremszépen, itt még nekem is KÜLÖN MEG KELL KÉRVÉNYEZNI azt a könyöradományt amit sikerült kiharcolni. Természetesen az esetleges teendőket "elfelejtette" közölni velem mind az nrszh szadistája, mind pedig a bm füv bizottság bajtársias hivatásos bandája is.
Most várom a telefont hogy milyen papír kell még, meg mit rontottam el az adatlap kitöltésén (amin egy ügyvéd ismerősöm sem igazodott el egyébként) hogy aztán még további hónapokig várhassam azt a rongyos 28 ezret. Ha létezik egyáltalán olyan hivatal, ami az én ügyemben illetékes....

matilda. (törölt) 2012.12.28. 10:18:28

@gerinctelen: látod megint hiszel egy orvosnak. nem diagnózis alapján történik az elbírálás, hanem a műtéteket és a jelenlegi állapotot is figyelembe kell venni.

gerinctelen 2012.12.28. 10:26:23

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Értem. Akkor lehet hogy arról a teleszkópos megoldásról beszélt. Merev titán rudazatot kaptam, TLIF ha jól értem 7mm-es. Cage az LIV-LV között van, de az LV-SI között nincs ha jól látom a papíron.
Mennyire gyakori a csavar törése?

gerinctelen 2012.12.28. 10:35:50

@matilda.:
Igaz. Ha megkaptam volna az 50%-ot, a tűzoltóságtól is kaptam volna kedvezményt ha jól tudom. Azt meg aztán nem bírta volna el az államháztartás, tekintve hogy ezrével vannak olyan tűzoltók mint én (ez természetesen nem igaz, a megyében évek óta én vagyok az egyetlen aki így járt, ezért sem tudta senki a személyzetin mi a teendő) Így egészében látva nem is volt kérdés a kimenetele...csak reménykedtem hátha nem akarnak kib.szni velem.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.28. 10:46:40

@gerinctelen: elmerevítésnél azért kell cage, ha nincs akkor nagy a terhelés a csavaron (a teleszkóposnál más a helyzet)
a csavar törése nem ritka sajnos, szerepet játszik a csavar minősége is, egy jó csavar ha poliaxiális fejű (ilyenek a modern csavarok) úgy 100-120 ezer, ha monoaxiális akkor olyan 80-90 ezer, de láttam én nagyon drága csavarokat is törni.
alapjáraton ha beletörik akkor nincs nagy gond, a csavar titánból van, nem fog berozsdázni, csak akkor ki kell szedni, ha nem megy akkor mellé kell rakni egy másik csavart, ez nagyon kockázatos, mert nincs nagyon sok hely

karcsibácsi 2012.12.28. 10:51:06

" a stílusával belém fojtotta a szót a mocskos állat."
" a büdös hajléktalan cigánynak van a legjobban kinyalva a segge ebbe a szar országba."
" a jó k.rva édes anyjába küldöm mindet.
"... 500 ezer a tarifa a mocskos korrupt állatoknál "
" még egy döglött macskát sem lehet rábízni olyan hülyék. "
"mind az nrszh szadistája, mind pedig a bm füv bizottság bajtársias hivatásos bandája is."

Gondolom, nem leszek népszerű azok miatt, amit írok, nem is azzal a szándékkal teszem.
Évtizedek óta igahúzó szolgaként (csak zárójelben, azt a lovat ütik, amelyik húz) nagyon átérzem a posztoló elkeseredését, együttérzek vele sok gondjában, betegségében, és tiszta szivemből kívánok neki mielőbbi jobbulást.
De! az ember tisztánlátását az indulatok, az őt ért (vélt vagy valós) sérelmek, méltánytalanságok nagy mértékben akadályozzák.
Nagy tisztelettel arra szeretném felhívni a posztoló figyelmét, hogy akiket ő több alkalommal is mocskos állatoknak, bandának stb. nevez, azok a munkájukat végző EMBEREK, még akkor is, ha egyes döntéseikkel nem ért egyet.
Továbbá, ha egy gerinc műtétre 3 hetet kell várni, az abszolút sürgősnek számít - tervezett gerincfixációra 5 év a várakozás, és nemcsak Magyarországon!
Ez a "szar ország" pedig sokaknak a (z édes) hazája, ez a kifejezés vélhetően sok millió ember érzékenységét sérti (joggal).
A "büdös cigány" szóhasználat pedig Európában civilizált emberek között kerülendő.
Aki pedig "jó k.rva édesanyjába" akarja küldeni a neki nem tetsző embereket, az ne csodálkozzon a hasonló rekacióért sem.
Ha pedig az orvosokról tényleg az a véleménye, hogy egy döglött macskát sem lehet rájuk bízni, akkor miért várna tőlük segítséget? Azt már nem is említve, hogy sajnálatos betegségét nem a hülye orvosok illetve egyéb mocskos állatok, sőt mégcsak nem is a büdös cigányok okozták.

Nem bántó -, hanem segítő szándékkal írtam a fentieket. Próbáljon kibékülni a világgal és saját magával, ez az első lépése (és feltétele is) a gyógyulásnak!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.28. 11:00:55

@karcsibácsi: ha egy porckorongsérv inkontinenciát, paraplégiát vagy húgyúti retenciót okoz az azonnali műtéti sürgősség, ügyeletben is megműtik. ez így történt magyarországon is (már ahol én dolgoztam)és így történik itt is ahol jelenleg dolgozom.

sárga nyúl 2012.12.28. 11:05:37

@karcsibácsi: Itt már gyógyulásról nem nagyon eshet szó, az a baj. Ezért aztán a dühöngés teljesen érthető, főleg, ha még azt is ügyesen akadályozzák, hogy ahhoz a pár ezer forinthoz hozzájusson, amit a gyerekére költene. :(((

gerinctelen 2012.12.28. 11:19:04

@karcsibácsi:
Ide vág egy ilyen: nem én vagyok a rendszer ellen, hanem a rendszer van ellenem. Az összes felsorold dologra ott van a válasz is a hozzászólásokban, látni kellene az ok-okozati összefüggéseket. Egyes kifejezéseket sem én használtam először, csak ismételtem, tehát azzal kapcsolatban is lehet máshol (is) kopogtatni.(persze most én vagyok a csúnya gonosz beteg)
Amilyen az adjonisten! Ugye? Tehát ha figyelmesen olvasná a szöveget, a kilátásba helyezett anyázás azután következne hogy az ORVOSOK elkezdik az arrogáns, lekezelő, állatokkal szemben sem elfogadható hangnemet. Vagy az rendben van hogy embert a sárga földig aláznak??

Másrészt pedig én hiszek a 35 éves mentős múlttal rendelkező rokonomnak, mert a tapasztalatok is ezt támasztják alá.

Akit meg pénzen meg lehet venni, az nekem ne szövegeljen erkölcsről, meg sértő kifejezésekről.

Marhára nincs kedvem meg lelki erőm sem vitatkozni senkivel, magyarázattal meg pláne nem tartozok senkinek.

Azok után amit kaptam innen is, onnan is az elmúlt időszakban, a világgal kibékülni a büdös életbe nem tudok. Hogyan is tudnék, a világ sem akar velem kibékülni! Nálam már rég nem érvényes a tanítás: ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel....ez nálam úgy néz ki: ha megdobnak kővel, b.sszál vissza egy akkora sziklával, hogy az illető egy életre megjegyezze hogy engem dobálni nem érdemes!

A végére maradt még egy amit már írtam egyszer: AKINEK NEM INGE....

Egyébként meg köszönöm a -jókívánságokat-.....

gerinctelen 2012.12.28. 11:33:39

@gerinctelen:
Ja és ha nem lett volna ebből egyértelmű, részemről ennek a beszélgetésnek már vége is van.

karcsibácsi 2012.12.28. 12:05:01

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Az ügyeleti műtétben azért nem vagyok biztos...
Néhány éve magam is átestem gerincműtéten balesetet követő gerincvelő contuzio, C3-5 discus ruptura, súlyos kompressziós myelopathia, átmeneti tetraplegia miatt. Szóba sem került a sürgős ügyeleti műtét, a balesetet követően 2 hétre időzítették, holott, ahogy mondták, fennállt a végleges tetraplegia kialakulásának a veszélye. 6 csavarral és H lemezzel, valamint 2 db trikortikális behelyezésével fixálták a gerincet, leszámítva a korlátozott nyaki mozgásokat különösebb probléma nem maradt vissza, azóta is dolgozom, bár 36%-ra véleményezett összszervezeti károsodás miatt megitéltek 28500 ft rokkantsági járadékot (azt hiszem, ma már nem így hívják). Igaz, én is közel egy évre rá kaptam meg, visszamenőleg, viszont azóta rendesen utalja a nyugdíjintézet.

Jim Raynor 2012.12.28. 12:09:52

@karcsibácsi:

"Nagy tisztelettel arra szeretném felhívni a posztoló figyelmét, hogy akiket ő több alkalommal is mocskos állatoknak, bandának stb. nevez, azok a munkájukat végző EMBEREK, még akkor is, ha egyes döntéseikkel nem ért egyet. "

nagy tisztelettel arra szeretném felhívni Károly bá' figyelmét, hogy a posztbeli esetben a munkájukat NEM végző emberekről van szó, akik a trehányságukkal tönkretették egy életerős fiatalembe életét. úgyhogy nem nagyon kellene megsértődni ám.

gerinctelen 2012.12.28. 13:01:07

@Jim Raynor:
Nem kérdés, Karcsi bá' egy nrszh-ás dr. "troll" (vagy az volt, vagy a családban van több) aki miután megkapta a válaszát, előkerült a saját megható története, komoly sérülésekkel, komoly beavatkozással. Amiből természetesen elég jól felgyógyult és azóta is dolgozik.
Ebből természetesen következik, hogy fel lehet ebből gyógyulni. Sőt, borítékolható a gyógyulás. Az egyedüli, aki a gyógyulást akadályozza a békétlen hozzáállásával, az a gonosz beteg.
Persze neki az elég jól felgyógyult állapotára járt 36%, ahhoz meg a pénz és még dolgozni is tud. Nekem meg 45% járt arra hogy nem tudok ülni, nem tudok hajolni, nem tudok 3-400 métert se gyalogolni úgy hogy ne verjen ki a víz és ne remegjen, ne rogyadozzon a lábam-lábaim (sőt néha pár lépés után rogyok), váratlan helyzetekben behugyozok úgy hogy észre sem veszem csak már azt hogy megint nedves a gatyám, a könnyem kicsordul a fájdalomtól sokszor még úgy is hogy vegyesben nyomom a kontramált, a szirdaludot, a frontint, meg a panalgorint, stb..stb..
Ilyen állapotban, ilyen körülmények között nagyon komolyan neki lehet állni a békülésnek, mert hát csak az áll a gyógyulás útjában.

Egyébként meg hét évig szolgáltam az édes hazát, felesküdtem hogy életem árán is védem és óvom és mentek. Ennek maradéktalanul eleget is tettem. Minden részrehajlástól mentesen.
Első műtét előtt egy hónappal még káresthez vonultam!! Kiugrottam a szerből teljes felszerelésben, rögtön elterültem a hóban mert érkezéskor hatalmas terhelés érte a gerincet és nem tartott már meg. De nem nyavalyogtam senkinek, légző fel, sugárcső kézbe, irány oltani. kb. 40 fokos szögben volt a létra az ablakoz támasztva, egyik kezemmel kapaszkodtam, a másikkal a sugárcsövet fogtam, amikor hatalmas nyomással megérkezett a víz a sugárcsőhöz, a létra elemelkedett az ablak párkánytól. A légző alatt teli torokból üvöltöttem a fájdalomtól. De végigcsináltam! Következő szolgálatban már kértem hogy híradó ügyeletbe tegyenek, azt még lehúztam, 5 nap múlva kiszakadt a sérv.

Az első műtét után 5 hónappal visszamentem híradósnak- három hónap múlva újabb műtét. A második után 6 hónappal mentem vissza híradózni. Az már iszonyatos szenvedésekkel járt, sokszor mentem könnyes szemmel szolgálatba vastagon begyógyszerezve, de mentem és tettem a dolgom. 4 hónap múlva újabb műtét. Pár héttel az utolsó műtét után járókerettel botorkálva a wc-re, elhatároztam magamban: lásson csodát a világ, fogok én még lépcső futóversenyre készülni! Három hónap múlva rá kellett hogy ébredjek, ebből nem hogy lépcsőfutó verseny nem lesz, de örülhetek hogy egyáltalán még járni tudok. Azóta is csak szenvedek, vegetálok, időnként még rosszabb is.

Ha ezek után is idejön valaki kötekedni meg -trollkodni-, azoknak majd kívánni fogok valamit.

Jim Raynor 2012.12.28. 13:48:40

@gerinctelen:

basszál a trollokra, te tudod, hogy min mentél át, aki meg nekiáll kötözködni, az kb. egy zöld szemes ostoros szellemi, és egy bélféreg emocionális színvonalán van, úgyhogy vastagon leszarandó.

én egy dolgot nem értek (úgy általánosságban): miért fosnak a dokik beismerni, hogy fingjuk nincs, mi a baja a betegnek? mert ugye akkor a beteg addig járna-járna orvostól-orvosig, amíg talál egy olyat, aki már látott olyan gebaszt, mint az övé, és tudja, mit kell vele csinálni. de neeeeem, fingja nincs, de azért mond valami faszságot (növésben van, anyád) aztán ha nem jön be, csak vonogatja a vállát, csak sok esetben addigra már reparálhatatlan a beteg.

ja várj, mégis értem: a "fogalmam sincs, mi baja" diagnózis után vélhetően lószart kapna a doki, nem borítékot.

2012.12.28. 13:48:49

@gerinctelen: Hogy képzeled amúgy a helyes kooperációt a részünkről? Mit mondjon egy átlag blogoló a történetedről?

2012.12.28. 13:51:23

@Jim Raynor: De hát mondták neki. Ez volt a baja.

Annak örülök, hogy pont te sem szereted a praxisos trollokat.

Jim Raynor 2012.12.28. 13:59:39

@Fyall:

és mikor mondták neki? amikor már késő volt, nem? és a legeslegelső doki mit játszotta az eszét, hogy semmi baja, meg tökéletes gerinc, meg ne nyavagjon? miért nem küldte specialistához?

2012.12.28. 14:02:39

@Jim Raynor: Kíváncsi vagyok, hogy ezt is megtalálod-e a kommentek között. Egy orvos kommentelőtől.

Jim Raynor 2012.12.28. 14:10:38

@Fyall:

namost vagy írd le világosan, mit akarsz mondani, vagy hagyjál a rossebbe békén. idézd ide amire hivatkozni akarsz, aztán beszélhetünk. alászolgája.

2012.12.28. 14:12:57

@Jim Raynor: Szerinted mit kéne mondani a megjelent kommentek helyett a történetre?

gerinctelen 2012.12.28. 14:14:21

@Fyall:
Őszintén már hónapok óta kerülgettem a blogot, vártam még hátha kiderül vagy alakul valami itthon. Mivel már kifogytam az ötletekből meg a segítségből, gondoltam most már írok. Hátha tud valaki érdemben hozzátenni valamit akármi is legyen az. Tanács, vélemény, bármi.
Kaptam üzenetben pár nevet, nekik még egyszer köszönöm, hogy hova megyek meg hogyan azt még nem tudom (elég problémás az utazás) De mindenképpen felkeresek majd egy nagy koponyát (remélem olcsón megúszom) Legyen végre egy szakvélemény a kezemben, amire rá van írva mi a bajom, hogy ne tudjanak belekötni legközelebb a felülvizsgálaton ebbe sem. Vagy ha lehetséges, gyógyítson meg, vagy b.sszon a helyzetnek valamit, mert ez így nem jó.

matilda. (törölt) 2012.12.28. 14:24:52

most lehet el leszek küldve melegebb éghajlatra, de annyi gyűlölet, keserűség és harag van benned, hogy mérgezed saját magad. csodás dolog az eskü, meg segíteni embereken, de te feláldoztad a saját egészségedet, amiért még a kommentelőket így gyűlölöd. minden segítséget, bátorítást, személyes "élményt" támadásként élsz meg. valószínűleg, ha azt javasolják hogy keress egy pszichiátert vagy pszichológust az is feldühít. lehet hogy a gerinceden nem segít, de a lelkeden lehet.

2012.12.28. 14:24:56

@gerinctelen: Tehát összességében elégedett vagy a segítőkészséggel és a válaszokkal?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.28. 14:30:34

@karcsibácsi: a te sérülésedet is illő azonnal megműteni. én ahol dolgoztam magyarországon emlékszem egy C5-6 luxációs törésre amit, méghozzá a prof, nekiállt műteni hajnal 5 kor. a contusio miatt a gerincvelő és az idegek megduzzadnak, ezt azonnal dekomprimálni kell, mert ha nem akkor ischaemiássá válnak. ennek persze nem mindenütt vannak meg a tárgyi feltételei, de az ilyet akutan kell műteni. sokkal jobbak az eredmények és a betegnek ez az egyedüli komoly esélye. neked szerencséd volt, a jellemzőbb az, hogy nem jönnek rendbe teljesen az emberek.

Jim Raynor 2012.12.28. 14:30:51

@Fyall:

khm, mondjuk nem kellene azzal takarózni, hogy "Ez nem hozzá-nem-értés, hanem specializáció" mert ha a háziorvos nem küldi el specialistához a beteget, mert eleve fel sem ismeri, hogy itt valami gebasz van (és nem kellene, hogy pontos diagnózist adjon, de az ég szerelmére, azt vegye már észre, hogy valami nem stimmel), akkor az bizony hozzá nem értés.

vagyis azt kellene mondani, hogy azok a dokik, akikhez 2009 előtt járt, bizony kóklerek, és az ő áldásos (nem)tevékenységüket a többi orvos később már nem tudta helyrehozni.

gerinctelen 2012.12.28. 14:43:41

@Fyall:
Igen. Azok alapján ahogy más posztokat olvasgattam, rosszabbra számítottam, több oltásra meg trollkodásra. De elégedett lehetek.

Akkor most hogy ezt leírtam, mehetek is? Vagy miért kérdezted ezt?

2012.12.28. 14:51:21

@gerinctelen: Dehogy is, maradjál inkább. Színesíted a hangulatot, tényleg. Nem vagyok oda a belterjességért. Csak kíváncsi voltam. Örülök, hogy elégedett vagy.

gerinctelen 2012.12.28. 15:05:56

@Fyall:
Akkor jó.

Ettől függetlenül várok még ezután is, bárkinek, bármilyen hozzáfűzni valója van azt szívesen fogadom. (csak ne a véremet szívja)

gerinctelen 2012.12.28. 15:13:49

@Jim Raynor:
"vagyis azt kellene mondani, hogy azok a dokik, akikhez 2009 előtt járt, bizony kóklerek, és az ő áldásos (nem)tevékenységüket a többi orvos később már nem tudta helyrehozni."
Ezt én is így látom. Megértem hogy óvatosan fogalmaznak a papírokon az orvosok, nem akarnak támadási felületet hagyni. Ezzel az a baj hogy így velem szúrnak ki ha olyan papírokat viszek felülvizsgálatra hogy: a tüneteit semmi sem indokolja....persze hogy lóf.szt se kapok tőlük.

Az a majom még mindig rendel és reumaotológusnak adja ki magát, aki 14 éves korom óta még többször elintézett. Ahogy hallom a történeteket, két fajta betegséget ismer, az ízületi gyulladás meg a meszesedés. Ja bocsánat, hármat mert a kopást is ismeri. Szándékosan kerülöm azóta hogy így jártam, azt hiszem csúnyán beszélnék vele.

Dr.laikus PhD 2012.12.28. 15:43:27

@gerinctelen:

Nem értelek. Azt még értem, hogy fel vagy háborodva, de kaptál egy határozatot, annak másolatát be lehet nyújtani, azon van rajta az egészségkárosodás mértéke és valahonnan megkapod a pénzed is.
Ha csekken azt kell lemásolni, ha bankszámlán, akkor azt.

Ki a fene látta azokat a betegeket akik lefizették az orvost? Te igen? A 35 évet ledolgozott mentős? Amit itt a nyílt blogon teszel sima rágalmazás.
Tény, hogy ezek miatt a hisztériák miatt szigorították meg az egészségromlások mértékét.

Attól, hogy tűzoltó vagy, adminisztratív munkát lehet végezni.

Mindazonáltal jó ha hallgatsz csak néha benézek ha marhaságot látok-ra.

Szeretnélek megkérni, hogy próbálj kicsit kevesebb indulattal írni, akkor talán többen leszünk segítő szándékúak.

Javulást kívánok és munkát amit végezni is tudsz.

VaTi 2012.12.28. 16:21:34

Én abszolút megértem a posztoló haragját. Még azt is, ha ezt az egész világ ellen fordítja. Basszus, hát 29 évesen szinte mozgásképtelen lett! Csak kicsit gondoljatok már bele! Lenne bennetek keserűség? Főleg azzal a tudattal, hogy évek, évtizedek óta kért segítséget és nem kapott. Hogy ez a helyzet talán megelőzhető lett volna, de eddig talán nem fajul. Akkor majd én ideállok, és mondom: bennem lenne keserűség. Valószínűleg pont ennyi, ha nem több. Csúnyákat ír? Jajjistenem. Hát tönkre van cseszve az élete. Értitek? Az az egy szem élete! Amit élhetett volna úgy is, hogy tud mozogni, hogy tudja a testi funkcióit kontrollálni, pénzt keresni, családot eltartani, egyáltalán, fájdalom nélkül élni. Egy percre tegyétek már magatokat a helyébe gondolatban. Keserűek lennétek? Talán még vádaskodnátok is azok ellen, akiket hibásnak tartotok?
Mérgezi magát a keserűséggel meg a vádaskodással? Basszus, a fájdalomnak szerintem lehet olyan hatása, mikor az ember már gondolkodni sem úgy gondolkodik, ahogy egyébként tenné.
Én azt mondom, hogy ha valakinek orvosi közreműködéssel tönkre van cseszve az élete, teljesen érthető, ha morog miatta. Majd fog itt pc módon előadni, hogy ne sértsen lelkeket. Ugyan már...

gerinctelen 2012.12.28. 17:05:13

@VaTi:
Köszönöm.

@Dr.laikus PhD:
Erre most mit mondhatnék? Igazad van.
Én meg arra kérnélek meg hogy legközelebb figyelmesebben olvasd el a hozzászólásokat mielőtt hozzákezdesz az észosztáshoz. Meg arra hogy guglizz rá az empátia szóra, de tessék segítek is kicsit:
hu.wikipedia.org/wiki/Emp%C3%A1tia

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.28. 18:05:18

@gerinctelen: nincsen valami szakszervezet vagy egyesület vagy tanácsadó irodája a tűzoltóknak, akik tudnak segíteni ezen az "úton"?

gerinctelen 2012.12.28. 18:24:11

@Babette_: Nézz körül a hírekben mit művelnek ezek a ...... (már nem merek írni semmit, nehogy még -én- valakit -megsértsek-) úgy aláznak és rombolnak hogy az már felfoghatatlan. Én még örülhetek hogy nem lőttek bele rögtön a Dunába mert volt pofám megnyomorodni. Visszamenőlegesen elvett nyugdíj? Tisztogatások, leépítések, stb... (most rágalmazok) Vajon nekem mennyi esélyem lenne itt bohóckodni? 0-azaz nulla. Mindent lezüllesztettek, szétvertek, totális káosz és fejetlenség (még mindig rágalmazok). Esélytelen. Abban reménykedek hogy változás jöhet még és akkor talán elő lehet hozakodni az ügyemmel ha minden a helyére kerülne. Addig írom a névsort....meg a listát...(most meg lázítok)

De ha van valakinek ötlete (egy név aki segíthet akár), szívesen fogadom és borzasztóan hálás lennék érte!!!

2012.12.28. 19:24:19

@VaTi: Általában egyetértünk, de most még jobban!

2012.12.28. 19:53:11

@Dr.laikus PhD: Persze. Adminisztrációs munkát végezni vizelet- és széklettartási nehézségekkel és folyamatos fájdalommal? Mikor amúgy van kismillió egészséges, vizelet-és széklettartási nehézség és fájdalom nélküli ember, akit felvehetnek ugyanarra a pozícióra. Mekkora ötlet!!!

2012.12.28. 19:56:26

@VaTi: Nagyon egyetértek. És jobbulást, a maradandó dolgokhoz kitartást kívánok a posztolónak...

gerinctelen 2012.12.28. 20:08:26

Köszönöm mindenkinek.

Alikam 2012.12.28. 21:22:37

@Dr.laikus PhD: azért maradjunk reálisak. Igenis lefizethetőek a leszázalékolást elbíráló orvosok.
Ez nem rágalmazás, ez tény. Lehet sok mindenről beszélni, elmélkedni, agonizálni, de a tényekről nem nyissunk felesleges vitát.

christophe 2012.12.28. 21:44:03

@VaTi: Teljes mèrtèkben egyetèrtek,tonkre tettek egy 29èves fiatalembert,undorito,hogy nem szàmithat a ''hazàjàra'' amire feleskudott,hogy akàr èlete àràn,is èleteket fog menteni....

szürkeszürke 2012.12.28. 23:04:36

@Dr.laikus PhD: Ki a fene látta azokat a betegeket akik lefizették az orvost?

Tessék itt van pár ügy, te tényleg nem hallottál ezekről?

hvg.hu/cimke/lesz%C3%A1zal%C3%A9kol%C3%A1s
www.nol.hu/archivum/archiv-361496
www.origo.hu/itthon/20030722aleszazalekoltak.html

Tehát nem a hisztériák és rágalmazások miatt, hanem a _tényleges_ csalások miatt szigorították meg a leszázalékolás menetét, ennek sajnos a ténylegesen betegek is áldozatai.

rekala 2012.12.28. 23:32:17

Minden haragodat megértem.
A lányom hívta fel erre az oldalra a figyelmem és már leírtam a mi történetünket.Igaz még nem értem hogyan működik ez az oldal.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 05:08:19

@szürkeszürke:

Olvastam, de nem hiszem.

Érdekes, hogy mindig akkor jelennek meg ezek a tényfeltáró cikkek amikor a kormány valami nagy-nagy disznóságot akar megindokolni.
Amikor szembe kell állítani a kiszolgáltatottat, beteget a munkanélkülivel akinek nem jár segély, mert pénzért vett szociális ellátást vesz igénybe cigány, zsidó, tűzoltó, vámos, katona, bárki akit bűnbaknak lehet kikiáltani.

Látszik a posztolónál is. A harag jogos, a kétségbeesés szintén, de "csak" a gerince beteg és nagyon fáj, de nem a feje. Tessen gondolkodni és gyalázkodás nélkül írni.

Akkora piszok disznóság, hogy nem kell hozzá hangulatfestés.

Mondjuk csak halkan... Ha nekem valaki azt mondja nem fáj, mert fiatal vagyok és mégis elviselhetetlenül fáj, akkor dacból nem húzom a visszafordíthatatlanig.

Mindettől függetlenül vérlázító, de már nem okoskodnék hanem mennék megkeresni a szakmában legjobbat és konzultálnék vele.

A fájdalomnál és az inkontinenciánál már rosszabb nem is lehet.

Tempus-Anh 2012.12.29. 07:50:33

Kedves "gerinces"...
Mindannyian megszületünk egy adott genetikai állomány által kódolt kötőszövetes állománnyal, támasztószövet-konfigurációval .
Ez lehet erősebb vagy gyengébb, teherbíróbb vagy kevésbé az.
Te az utóbbi kategóriába tartoztál tartozol, lehettél ennek ellenére herkulesi erejű férfiú is...
Most azt mondd meg nekem, hogy ha te a gyenge konformációjú, sérülékeny porcszövetű gerincedet tudatosan, hosszasan és szisztematikusan TERHELTED, akkor ettől a 15 évtől vagy az orvosoktól mit vártál?
Elhangzott a posztodban többször is, a "tökéletes gerinc" kifejezés...igen, az orvos látott egy Röntgen-képet, amin a gerincoszlopodat alkotó csigolyák sorjáztak szépen, sem elferdülve nem volt, sem beroppanva nem voltak a csigolyatestek, tehát AZON a Rtg.-képen semmi nem utalt azokra a szörnyűségekre, amiken később átmentél.
Az itt a kérdés, hogy ha valaki, netán az az orvos akkor azt tanácsolja neked, az izmos Herkulesnek, hogy kíméld a gerinced, vállalj olyan igen könnyű fizikai munkát, ami nem jár megterheléssel, abba belementél volna-e, lettél volna-e netán irodai dolgozó, közjegyző, esetleg gyógyszerész egy patikában?
Mer ha NEM, ha mindezek dacára is a húzós, nehéz, hosszantartó fizikai munkát vállalod, akkor mindaz, amikkel itt az orvosokat vádolod, súlyosan visszaszáll rád.
Van egy régi közmondás, hogy "b@szni is és szűzen is maradni egyidőben nem lehet"...
Ha tudatosan vállaltad a nehéz fizikai munkát, akkor AZT a gerincet az általad végzett fizikai munka tette tönkre, senki más és semmi egyéb.

szürkeszürke 2012.12.29. 08:11:52

@Dr.laikus PhD: Nos, a linkelt cikkek között 2003-ban, 2005-ben íródott is van. Meg olyanok, amik az ügyben született bírósági ítéletről számolnak be. Ezeket nem hiszed el? A kormányzat hekkerei hamisítsák "a zinterneten" fellelhető arhívumokat? Nem vagyok egy fidesz hívő, nem is szavaztam soha rájuk, de azért ez... Korrupció volt, van, a szigorítással egyetértek, azt már nem értem, hogy miért nem lehetett létrehozni egy tisszességes, emberséges rendszert. (posztoló esetében miért nem írják rá a papírra, hogy mi baja)

Posztolóval kapcsolatban meg tényleg nem értelek, igaza van: empátia.

Írjátok itt többen, hogy a fejével van baj. Na, ennyi pénzből, ami neki jutott még azt sem tudná kezeltetni. Mennyibe kerül egy óra pszichiáter/pszichológus? Mert az sztk-ban biztos nem fognak vele beszélgetni órákon át, hogy ugyan miért fáj, amikor ennek nem is kellene, meg ne dühöngjön, béküljön ki a világgal. Max. felírnak neki egy kis xanaxot.

VaTi 2012.12.29. 08:27:56

@rekala: elküldöd a történetedet az oldal jobb felső sarkában található mail címre. Az oldal gazdája kirakja (int ezt a posztot), a kommentelők meg kitárgyalják. Vannak itt orvosok és laikusok vegyesen. Szeretjük, ha itt van velünk a posztot író is és vele is tudunk beszélgetni. Nem hivatalos vagy jogi oldal, ilyesmi segítségre ne számíts, csak beszélgetünk.
Egyet gondolj át, mielőtt elküldöd: Kaphatsz szakmai hozzászólásokat, meg a nem szakmai rétegtől biztatást/együttérzést, DE támadást, hibáztatást is (lásd a fent beszélgetés, itt is kapott a posztoló is)
Ha gondolod, küldd el a történetedet :)

gerinctelen 2012.12.29. 09:01:38

@Dr.laikus PhD:
Na most szakadt el a cérna. Most a többiek forduljanak el mert csúnyán fogok beszélni és nem venném a szívemre ha ezen más is megsértődne.
Tehát ez most doktor enereszhás péhádének szól senki másnak.
Szerinted nem mentem volna vissza híradó ügyeletesnek a tűzoltósághoz dolgozni ÚGY MINT AZ ELSŐ KÉT MŰTÉT UTÁN??????Szerinted ennyire hülye vagyok hogy egy többszörösen műtött gerinccel nem ragadom meg az alkalmat hogy legyen egy biztos, hazai viszonylatban is tűrhetően fizető munkahelyem, HANEM HAZAJÖVÖK SZIMULÁLNI 28 EZER FORINTÉRT????HM???Leírtam már párszor, de most neked leírom még egyszer: NEM-TUD-OK-ÜL-NI MI A FASZOMAT NEM LEHET EZEN NEM ÉRTENI B+????????????Sőt állni sem tudok sokáig de ezt is leírtam vedd már a fáradságot és olvasd el, aztán próbáld már meg beleképzelni magadat!!!!Akkor milyen adminisztratív munka van, ahol nem kell ülni, nem kell állni, hanem fekve néha teljesen hülyére gyógyszerezve lehet dolgozni?? Ja és ezt itthon, isten háta mögötti kis faluban, mert tömegközlekedéssel utazni egyáltalán nem tudok! Persze csak akkor megyek, amikor éppen gerincem engedi hogy menjek és ezért persze még meg is fizetnek mi?
Remélem megnyomorodsz, pont úgy mint én és pont annyit szenvedsz mint én. Akkor majd megtudod milyen az, ha az embernek CSAK A GERINCE BETEG!!!!
De persze ezt a magadfajtának tök mindegy magyarázni, egy kurva szót nem fogott fel belőle, csak hogy csúnyán merészeltem beszélni vele, meg csak szimulálok meg a kifogásokat keresem hogy majd az államkasszán élősködjek.
Válaszolni nem kell, mert a végén még ettől is csúnyábban találok beszélni.

gerinctelen 2012.12.29. 09:10:12

@Tempus-Anh:
Hát igen, sajnos én az esélyt sem kaptam meg arra hogy megtudjam és választhassak. Igen egy örökmozgó energikus fiatalnak ha azt mondják vegyen vissza mert gerincsérve van aztán ezzel hazaengedik, nem fogja tudni hogy az mi és most mit kellene csinálni meg mit nem. Egy átfogó megelőző kezelés, megtanítani az életmódra, meg mutatni neki pár elrettentő példát (mondjuk gerincsérv miatt lebénult emberekkel összehozni) Aztán mondjuk egy-két évente visszahívni, megvizsgálni, elbeszélgetni, esetleg kezelni ha kell. Ezt én így képzelem. Mint egy álomvilág mi? Ez nem lesz soha ebben az országban.

rekala 2012.12.29. 09:19:10

@VaTi: köszönöm a válaszod. Tegnap este elküldtem.
Nem várok segítséget, kiírtam magamból a keserűséget.
A kommentekből úgy látom, hogy itt is érvényesül az a fajta hozzáállás, hogy mindenki hibás, aki hisz egy szakmailag /az adott területen/ képzett embernek. De miért ne kellene, nem vagyunk minden terülten szakemberek, Ők viszont ezt tanulták.
Sajnos, és ezt saját tapasztalatból tudom, van amikor bezárulnak az ajtók, de még az ablakok is, Te pedig a igazad tudatában sem tehetsz semmit

VaTi 2012.12.29. 09:30:54

@gerinctelen: Írtam már neked, hogy megértem a keserűségedet, DE! ott állj meg, hogy miket kívángatsz másoknak! Amit Laikusnak írtál, az megengedhetetlen. És ne kívánj neki semmit, neki is van annyi baja, mint neked! Nem csak te vagy súlyos beteg!

gerinctelen 2012.12.29. 09:31:14

@Tempus-Anh:
Meg persze munka vállalás sem úgy megy, hogy szabadon azt dolgozok amit akarok, hanem ott dolgozok ahol van munka. Nincs válogatás, mint a fagyizóba, csoki van ha jó ha nem ezt kapod, ha nem jó éhen döglesz.

Bár az idegsebész azt mondta, azért tudtam ezt a gerincbajt ilyen csúnyára kihordani lábon, mert hatalmas vaskos izomtömegek tartják a gerincemet. Műteni is kínlódás volt azt mondta, mert alig fért hozzá a gerinchez a hústól.
Tehát a sport meg az életmód "segített" eddig húzni, ha viszont nem sportolok akkor nincs az erős izomtömeg ami tartson, akkor meg azért megy tönkre? Ehhez mindenképpen szakértő kezek irányításával élt életmód kellett volna hogy kihúzzam mondjuk 50-60 éves koromig. Szerintem.

gerinctelen 2012.12.29. 09:34:19

@VaTi:
Na akkor meg pláne nem értem a hozzáállását.

gerinctelen 2012.12.29. 09:36:15

@rekala:
Sok sikert a harchoz, én itt befejeztem.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.29. 10:37:41

nyugalom emberek nem kell ez a vita ennyire elfajuljon

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 11:14:11

@szürkeszürke:

Valamit úgy akarsz érteni ahogy magad érted.

Nem vagyok empátia híján elhiheted. Magam is beteg vagyok, most eppen egy reménytelennek tűnő helyzetben ami arra késztetett, hogy végig gondoljam mennyire vagyok _én_ az oka az állapotomnak. Az ember nézzen szembe önmaga marhaságaival mindegy miért tette.
Hidd el amikor túlhajtottam magam én is hősiesnek hittem amit teszek és ezerszer megkísértettem a sorsot, aztán veregettem a vállam, hogy jól van nyanya. Így kell ezt.

Senki és senki nem a fejét akarja gerinctelennek kicserélni. Ő is felelős a történtekért egy darabig. Ami vérlázító a mentők, az ügyelet viselkedése. Attól kezdve történik a tragédia, de még itt is a hősies viselkedés fontosabb mindennél.

Ennyire nem szabad hősnek hinnie az embernek magát. El kell menni akkor színésznek, mert vastaps járna érte. Egy kis humor, beismerés (könnyebb lenne) nem akadályozná meg abban, hogy a napi ügyeiről ne úgy írjon, mint az ellene szőtt összeesküvésről.
Jegyzem meg nem is fájna annyira ami úgy is kemény fájdalom....

De mindegy hidd amit hinni akarsz.

Az, hogy a cikkek régiek, nem indokolja ennek a kormánynak, hogy a rokkant nyugdíjakat ilyen szempontok szerint vonja meg, mert annak összege (a régi) nem akkora összeg, hogy bárkin segítene. Azt is keresd meg.

Nagyon együtt érzek gerinctelennel, de akkor is szembe kell néznie azzal, hogy mit _nem_ kellett volna tennie, hogy idáig jusson.

Az orvos nem a mamánk. Sokan vannak és van köztük jó, sok jó, pár nagyon jó, a többi közepes, vagy a szakmára alkalmatlan, de már annyira kevesen vannak, hogy fájdalomcsillapítót legalább felírnak, ha a jó orvos azt javasolja. :((

gerinctelen 2012.12.29. 11:50:52

@Dr.laikus PhD:
Szálljon vissza, marhára kibaszna velem, minden nap fontolóra veszem hogy elég volt, most már megeszem az összes gyógyszert ami itthon van. Egyedül a családom tart vissza ettől. Szarok rá, szálljon vissza. Ilyen szar világba kár minden percet élve elpocsékolni, szegény gyerekemet sajnálom hogy itt kell élnie és ezért a sok szarért amit kapni fog az életben én vagyok a felelős.

De kurvára kár volt ide beírni.

Jól fontolják meg azok akik ide akarnak írni, ha be is írnak, jobban járnak ha nem nézik meg milyen hozzászólások születnek, ha nem akarják idegileg még jobban kikészíttetni magukat. Akik meg nem kötekedni akarnak, hanem segíteni, azok meg majd írnak privátot.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 11:55:04

@gerinctelen: Azt hogyan tudná megmondani bárki milyen a kötőszöveted? Nekem is gyenge,de ezt nem tudja senki megmondani .Nem jósok, arról beszélhetnek csak ami látható. Laikust pedig inkább hagyd, ő sokkal betegebb nálad még sem másokat átkoz. A munkával kapcsolatban, azért pl. gyógyszerészre is szükség van nem csak tűzoltóra, szóval ne tessék csúsztatni.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 12:00:33

@gerinctelen: Az átok arra szál vissza akit a legjobban szeretünk.
Cigányozni és átkozódni, vádaskodni tényleg kár beírni,sokkal több segítséget és együttgondolkodást kaptál volna ha ezeket kihagyod. Most azt kellene kitalálni hogyan tovább és nem azt hajtogatni kik a rohadékok. Én is voltam kerekesszékben de nem másokat okoltam. Ha vki látna soha nem gondolná,hogy miken mentem át, igaz én csak magamra haragudtam.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:04:07

@gerinctelen:

Tanuljál és értsd meg az állapotod. Nem te vagy az orvos, de akkor is értened kell mi történik veled.
Írtál pár dolgot amiből én azt látom, hogy mást nem vársz csak (nem ez az empátia), csak azt, hogy sírva válaszoljanak neked.
A saját állapotomban sem igénylem ezt, mástól pedig elvárom, ha gyógyulni akar és hősként viselkedett ami a vesztét is okozta, hogy legalább olyan keményen küzdjön, keressen valakit aki ezt a nagyon-nagy fájdalmat valamennyire csillapítani tudja.

A fejed még ép. Tessék tanulásra használni, fiatal vagy. A fájdalomtól az ember reménytelenné válik és képes a végletekre.

Gondolom volt _nagyon-nagyon_ jó szakember aki írt neked, vagyis őszinte segítség irányul feléd.
A laikus meg a saját tapasztalatát osztja meg veled, nagyobb távolságból, mint amiben te benne vagy.
A további minősíthetetlen átkozódás nem segít a cenzor törölni fogja,de igenis maradj, de ne légy sértődött.

porckorong.hu/blog/hogy-nez-ki-egy-porckorongserv-mutet

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:06:15

@karamellcukorka:

Érdekes, hogy az életösztön az mindig önvizsgálatra késztet.
Persze nem vagyunk egyformák.

gerinctelen 2012.12.29. 12:14:08

Igazatok van.

Jó. Megérhetném az oldal gazdáját hogy törölje a posztomat?

-Mivel az állapotomért csak és kizárólag én lehetek a felelős, ez így már tárgytalan.-

Indokolatlan hiszti, felesleges szájtépés, rágalmazás, sértegetés, stbstb.. Elismerem én hibáztam, csak bűnbakot kerestem, mint egy elvakult elvetemült hülye csak ártatlan idegenekre hárítottam a felelősséget.

Majd megyek valami düh kezelő lóf.szra.

Töröljétek ha lehetséges, köszönöm.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 12:14:26

Pl. biztos olvassa olyan is a blogot aki a nyugdíj biztosítási igazgatóságon dolgozok, ő talán mondhatna vmit a rokkant nyugdíjadról, hol a pék ***van elakadva.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:16:11

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

porckorong.hu/index.php

Megtennéd, hogy ránézel? Az ő jelenlegi állapotában segíthet valamit?

gerinctelen 2012.12.29. 12:25:13

@Dr.laikus PhD:
Még tavasszal megírtam nekik a történetemet, nem válaszoltak azóta sem.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:25:21

@karamellcukorka:

Határozatot kellett kapjon, onnan tudja hány százalékosnak ítélték a rokkantságát, ezt el kell fogadni a segélyhez (elfogadják), ha nincs végleges határozat akkor a megelőző hónap nyugdíjszelvényét. A segélyek (bármire jogosult) egy teljes évig élnek, aztán meg kell ismételni. Minden jogszabály fenn van, kérdezni is lehet, ha valamit nem ért.

Ha ez a határozat meg van, akkor előleget szoktak utalni, vagy a megelőző állapot járadékát, majd a különbséget.

Nekem egy év után utaltak.
Érdemes regisztrálni a magyarország.hu-ra, akkor már mindent (szinte mindent) tud intézni neten keresztül, de írásban van, és a lusta állami alkalmazott nem tud vele packázni.
Olyan nincs, hogy nem tudja mit kell tennie és ügyfélnek van képe ezt válaszolni. Önkormányzatba el kell menni a regisztrációért, de legalább már a kötelező regisztráción túl van, ha szavazni szeretne.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:29:59

@gerinctelen:

Akkor írj még egyszer. Neked fontos, neked fáj, nekik meg rengeteg betegük van.

Én is levelezek már három napja ami nem csak nekem fontos, de nem adom fel.

Mássz ki az önsajnálatból valahogy, mert nem fog senki a hajadnál fogva kihúzni belőle, még akkor is ha indokoltan sajnálod magad, mert ki a fene tegye ha nem te? :-)
A sajnálatot is és a mászást is persze.

Eszed van, a stílusod szerint. Használd!

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:31:03

@gerinctelen:

Talán ha az állapotod írod hamarabb kapsz választ.
A többi "mese" az a te lelkednek fáj.

sárga nyúl 2012.12.29. 12:35:16

@gerinctelen: Az, hogy ide írtál, már egy dühkezelő lóf.asz. :) Hagyd a fenébe a többi hozzászólást és hallgass a sebészre (@csak néha benézek ha marhaságot látok:).

Aki képes egy ilyen helyzetben lévő embernek beszólni, az elmekórtani eset.

VaTi 2012.12.29. 12:47:33

@gerinctelen: nézd, a fájdalmadat, a keserűségedet mindenki megérti. Az átkozódás az, ami elfogadhatatlan. A hangnemed egy része. Sok értelmes hozzászólást, választ kaptál, szakemberektől is.
És igen, kaptál olyan hozzászólásokat is, ami bosszant. De olvasd el kérlek a saját hozzászólásaidat is. Elátkozni itt valakit? Ne csessz már...Csak azért mert nem sírt veled, hanem talpraállásra buzdított? Igen, Laikus az az ember, akinek minimum olyan komoly problémái vannak, mint neked (bár nem verseny ez, hogy ki a betegebb), de ő az az ember, aki egy ilyen kvára kétségbeejtő helyzetben folyamatosan a megoldáson agyal. Olvas, tanul, utánajár/olvas a saját betegségének, és elemzi a saját reakcióit is: hogy hogyan vált ki belőle egy helyzet haragot, elkeseredést, és hogy hogyan tudna ezeken túllépni és az épülésre koncentrálni. Miért vált ki ekkora haragot az ő hozzáállása? Benne iszonyú sok erő van. Tanulj a mentalitásából!
Talán bánt téged, amiket ír, de én azt hiszem, hogy inkább érted küzd, nem ellened. Pont arra akar rávenni, hogy állj fel az önsajnálatból és próbálj kezdeni valamit a helyzeteddel.
Igen, szarban vagy, ezt nem vitatja senki. Laikus pont arról beszél, hogy ha már megállapítottuk, hogy szarban vagy, akkor érdemes azon agyalni, hogy ebből hogy lehetne a lehetőségekhez képest valami jót kihozni. Ha csak mantrázzuk/-zod, hogy jajdeszar, abból nem lesz semmi. Ha tenni akarsz valamit, abból talán lesz.
Hidd el, ő a saját bőrén tapasztata, hogy ilyen helyzetben mennyire magányos lehet az ember. Mert bármennyire szeret téged valaki és bármennyire együtt érez veled, a fizikai/lelki fájdalmaidat nem veheti át.

gerinctelen 2012.12.29. 12:49:43

@Dr.laikus PhD:
Hát azt mindjárt gondoltam hogy egy hol volt hol nem volt történetből nem fog kihámozni semmit, nem is úgy írtam nekik hogy: amikor óvodás voltam szerettem házikót rajzolni....
A kórtörténetemet írtam meg nekik, a tüneteket, kezeléseket, mindent.
Ha tényleg elolvastad a fenti hozzászólásaimat, láthattad hogy nem adtam magamat könnyen, küzdöttem nem keveset, nem akárhogy. Az elhatározás meg a tenni akarás is meg volt még nemrég, nem azért adtam fel mert meguntam, vagy így kényelmesebb, hanem mert a próbálkozások miatt csak szarabbul lettem. Mindent kipróbáltam, minden szart megvettem, mindent elolvastam, videómegosztó oldalakon az ezzel kapcsolatos videókat rongyosra néztem....mindent de mindent ami a szemem elé került.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 12:58:13

@gerinctelen:

A fene egye meg a fájdalmas lelkedet!

A helyzeted igenis fontos itt a blogon.

Soha ennyi tartalmas, értelmes tanácsot még _senki_ nem kapott.

Amin jó páran kiakadtunk a rasszista megnyilvánulás és a személyeskedés.
Ezt szokták páran de cenzor törli. A te eseted fontos ezért bent hagyta.
Az állapotod nem ettől függ, de megbeszéltük, hogy kiküszöböli a küzdést, ha mást lehet hibáztatni ami veled történik.

Szóval ne légy sértődött, maradj.
Egy kis ébresztő pofonosztás után lábra kapsz és talán megtörténik a csoda és legalább élhető életet tudsz élni.

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 13:09:18

@gerinctelen:

Értem és megértem. Én most vagyok túl egy agyonreklámozott, hitelesnek hitt táplálék kiegészítőn. Elhiheted mekkora szükségem volt rá, jó drágán. Bejelentkeztem tanácsadásra és mert doktornak mondták aki tanácsot ad hát megvettem és a javallatára megettem.

Kaptam egy telefont, hogy az adott napon operál, jó lesz-e más? Igen, igen. Aztán felébredt az életösztön. Megnéztem és az orvos általános orvos, soha nem volt szakvizsgája, nemhogy sebész és soha nem praktizált. :((( Hozzá teszem, nem fiatal.
A tanácsadó KFT-nek sincs nyoma ezen a néven a cégnyilvántartásban.

A reklám csapból folyik EU-s támogatással kutatnak.

Nekem a gyomrom hazavágta a kiegészítő. Más már nem is hiányzott nekem.

Egyszóval az ember laikusként lukra fut, de én már öreg vagyok és brusztolok, neked van kiről és kikről gondoskodni. Nagyon megértem a kiszolgáltatottságot, de akkor se add fel. Én is útálom amikor másra szorulok, de a méreg ölég jó adrenalin. Ha nem avval vagyok elfoglalva miért pont én, mérgemben egész kreatívan vagyok tevékeny.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 13:14:02

@Dr.laikus PhD: Hogyan operálhat ha nem sebész? Jesszus!!! Még senki nem jelentette fel? Hogyan kaptak ehhez EU-s támogatást?

gerinctelen 2012.12.29. 13:19:54

@VaTi:
Nálam a "csak a gerince fáj" verte ki a biztosítékot. Főleg. A vérszívásért meg már jó előre szóltam hogy jókívánság jár.

De úgy látom ezen már mindenki túltette magát.

Így hogy tisztázva lett a kizárólagos személyes felelősségem, kiadtam a dühöm egy részét, megtettem az első lépést a gyógyulás felé. Hogy a széttrancsírozott idegpályák, a hegszövetek, az esetleges instabilitás meg a csavarok hogyan fognak eltűnni, ez még nem tiszta, de kíváncsian várom a fejleményeket. (remélem érződik a félig humoros irónia egy cseppet)( a félreértések elkerülése végett)

VaTi 2012.12.29. 13:26:25

@gerinctelen: "Így hogy tisztázva lett a kizárólagos személyes felelősségem"
Ha túlzásokba akarsz esni és sarkítani a hozzászólásokat, rajta. Szerintem sok jót kaptál itt. Ha mindenképpen szeretnéd csak a rosszat belelátni és azon hergelődni, akkor megvonom a vállam: tedd. (nem, nem érződik az irónia)

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 13:30:37

@karamellcukorka:

Sehogy nem operál, de nekem voltak telefonban kétkedő kérdéseim és így akart menekülni gondolom, vagy az adminisztrátor aki felhívott fontoskodott.

Kutatásra? Bármikor, hisz az eljárást szabadalom védi állítólag. Mellettem cumizták egy csomóan és nem voltak pregnáns tüneteik.
Én meg szenvedtem a sugárbetegséghez hasonló tünetektől.
Kihullott a hajam vastagon hámlott a bőröm (még mindig), úgy néztem ki, mint aki 10 órát feküdt a napon, fáradt voltam és elesett, a nyálkahártyám még mindig fáj, a gyomrom most sincs rendben, ettől meg halálfélelemem van. :DDD
Ja persze a panaszaim miatt az onkológus csinált egy csomó vizsgálatot azonnal amire más és én is várok három, vagy több hónapot. Mindezt feleslegesen, másokat rövidítve meg.

Az öröm, hogy meg tudtam venni korrelál a félelemmel. Mindennek ára van. :DDD

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.29. 13:42:28

@Dr.laikus PhD: neki komplex a problémája, itt a gond azzal volt, hogy nem lett időben eltiltva a fizikai munkától, a műtét megfelelő időpontban történt (az első komoly neurológiai tünet). a helyzetet árnyalja még a betört csavar amit nem sikerült eltávolítani (erről azt érdemes tudni, hogy akkora csavart teszek be amekkora befér, hogy az jól feszüljön, e mellé csak igen nagy kompromisszumokkal fér be egy másik mert egyik oldalt ott a gerinccsatorna, a másik oldalt a kilépő ideg)
a gerincsebészetről sok mítosz kering, ezt jellemzően a gerincsebészek maguk tartják fenn, mert ezáltal még különlegesebbnek tűnnek, meg a munkájuk még fontosabbnak, a műtétet elvégzők száma kicsi marad ezáltal a konkurencia kicsi, a beteg sokat kell várjon és sokat is kell fizessen.
a lakosság 20%-ának van porckorongsérve, a nagy része tünetmentes vagy kevés tünetet okoz. a mérete lényegtelen, a kérdés az, hogy ott ahol kiboltosul ott mit nyom? ezáltal egy kicsi sérv is okozhat nagy gondot és egy óriási sérv lehet tünetmentes.
mindaddig míg csak kiboltosul lehet bízni abban, hogy visszahúzódik, a duzzanatot lehet szteroiddal csökkenteni miegymás, ha viszont kiszakad (sequester) az sajna már ott marad, legfeljebb még nagyobb lesz, de még ez is lehet tünetmentes. ha az adott szegmens instabil (lysthesis) akkor nem elég csak a porckorongot megműteni hanem stabilizálni kell az adott szegmenst
azt azért kell tudni, hogy egy jól felszerelt gerincsebészeti műtő az simán 500 millió forint (ólom borítású falak, egy műtőasztal simán 30-50 millió, kell két jó röntgen (C-arm) vagy egy O-arm ez 2*25 milla, ha van egy 3D röntgened az egy százas, ha van navigációd az sem kevés, egy jó mikroszkóp 25-30 milla, egy 60 ezer fordulatos mini fúró/maró eszköz is üti a 10 millát, minden egyes gerincszakaszhoz más insztrumentárium, darabja simán 5-10 millió, jó ha van egy neuromonitoring berendezés (hogy pl skoliózis műtét közben ne kelljen felkölteni a beteget ahhoz, hogy megállapítsd, hogy tud-e mindent mozgatni), egy mikrocsipesz vagy olló 100 ezernél kezdődik, egy csavar 100-120 ezer, a porckorongprotézisek, csontosodást elősegítő anyagok (BMP) aranyárban és persze kell egy jó CT meg egy legalább 1,5 Teslás MR éjjel nappal elérhetőségben)
persze jön a kérdés mit lehet és mit kell műteni?
jól lehet műteni a nyaki szakaszt elölről (kockázatos műtét de jók az eredmények, drága hozzá a műszerezettség, a porckorongot teljesen ki kell irtani és egy cage-el vagy porckorongprotézissel pótolni, 2 cage egymás felett már kockázatos de elmehet, ezt inkább már meg szokták lemezelni).
nyaki szakasz hátulról: nagyon kockázatos, ott fut közvetlenül a csavar ideális helye mellett egy nagy artéria jobbról-balról (vertebralis) nem jó eltrafálni. ilyet manapság csak navigációval szabad műteni
háti szakasz: hátulról nem gond stabilizálni, elölről már komoly kihívás, meg kell nyitni a mellkast hozzá. a háti porckorongsérvek nagyon rossz eredménnyel műthetők, csak ha nagyon muszáj akkor megy bele valaki.
az ágyéki gerinc a leggyakoribb, ezzel vannak a legnagyobb tapasztalatok, jól műthető elölről és hátulról is
és mit kell? általában azt mondják a fájdalom nem indok a műtétre. ha valamilyen érzéskiesés van az szintén relatív (más az ha egy sebésznek zsibbad az ujja, meg más ha egy kőművesnek). a különböző bénulások nyaki gerincsérv esetén meg kell műteni sürgősen, ágyéki gerincnél mérlegelendő (ha balesetes eredetű a bénulás mindenképpen műtendő)
és ami mindenképpen azonnal műtendő: tetra/paraplégia, inkontinencia, vizeletretenció, ezekkel ha várunk akkor inkább romlanak az esélyek mint nőnek.
a gond az egésszel az, hogy a legjobb felszereléssel sincs garancia, és a biztonság minimális növelése is logaritmikusan növeli a költségeket, így aztán szegény országokban a gerincsebészet kompromisszumokon alapul.

gerinctelen 2012.12.29. 13:43:40

@Dr.laikus PhD:
Kreativitással nem lenne gond. A tettvággyal sem. A gond ott kezdődik hogy kimegyek sétálni az udvarra, körülnézek és látom hogy rengeteg tennivaló van (a sírás kerülget a tehetetlenségtől). Csináltam már magamnak egy szöges seprűnyelet hogy a falevél egy részét (gereblyézni nem tudok, nem is lehet) meg a szemetet összeszedjem (hogy legyen valami hasznom). Csak amikor már 10-20 perc után rogynak össze a lábaim és a fájdalomtól majd össze sz.rom magam, aztán ezt akár még napokig is tart kipihenni, valahogy elfogy az akarat. Illetve nem is az akarat. Valami más. Belefáradtam. Egy k.rva mosógép motor csapágyazása 4 napig tartott, amikor fél óra lenne (kiszerelt motor volt, nem kellett a gépből kiszedni, a köszörűmön van az asztalon). Már csináltattam magamnak egy 110 centi magas asztalt kintre hogy azon majd szöszmötölök ezt-azt, mert akkor nem kell fölé hajolni. Azt hiszed ér valamit? Pár perc után kivillan a besz.rásjelző, sokszor az ágyig alig tudom visszavonszolni magamat. A feleségemet tanítom hogyan kell fúrni, köszörülni, fűrészelni, fát metszeni, terményt darálni, mert én nem tudok... addig tanítom az alap dolgokra, amíg még tanítani tudom. Visszatérő álmom hogy lebénulok deréktól lefelé és kúszva vonszolom magamat és nem segít senki.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 13:47:22

@Dr.laikus PhD: Sajnálom,a legjobban azt és ne haragudj meg érte,hogy ezzel még hány vkit fognak átverni és hányan járhatnak hasonlóan mint te. Nagyon nagyon ökölbe szorul a talpam attól ahogyan sokan kihasználják az emberek hitét/gyógyulásvágyát. Kedves ismerős bedőlt ennek a b17-es őrületnek , pedig az onkológusa mondta NE használja,de talált vkit aki beadta ő meg jó gyorsan elhalálozott, pedig kemoval és egyebekkel még lettek volna esélyei meg ideje is .

gerinctelen 2012.12.29. 13:47:59

@sárga nyúl:
Vele beszélgetek privátban tegnap óta, megnézi az mri-t, meg az rtg-ét, elküldtem levélben. Nagyon rendes és nagyon segítőkész!
Itt is sokadjára: KÖSZÖNÖM NEKI!!!!!

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 13:59:54

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Köszönöm szépen.

Remélem gerinctelen is olvassa és rád hallgat, de nagyon. :-)

Dr.laikus PhD 2012.12.29. 14:13:53

@karamellcukorka:

Ez egy engedélyezett táplálékkiegészítő.
Most úgy lett aposztrofálva, hogy a gyógyszer elkészülte előtti állapot.. Ez persze nem igaz, mert soha nem kérték a vizsgálatot.
Bár a kezemben van egy reklámkiadvány ahol azt írják, hogy azon dolgoznak, hogy stabil legyen, hogy infúzióban is be lehessen adni.

Azóta erről már szó sincs, volt egy bírságuk ahol rákgyógyszerként reklámozták, ez most nincs, csak orvos aki elmondja rákos szenvedéseinek megkönnyítését és milyen jót tett neki.

Hogy hány beteget vernek át az tetszik, vagy nem a beteg hülyesége. Van orvosa kérdezze.
Ha azt mondja ne, akkor ne. Mondjuk nekem nem tiltotta meg, de engem annyira váratlanul ért a diagnózisom és műtét eredménye, hogy semmi realitásérzékem nem maradt.
Pedig kérdeztem nálam okosabbat. Hozott is nekem itókát ami finom és használhat is, de tönkrement a gyártó. Már miden piros szőlőből bort készítenek, szőlőlé nincs.
Helyette nyalogatom a lelkem sebei helyett a tőle kapott nagyon finom repcemézet.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.29. 14:25:44

@Dr.laikus PhD: Most lehet nem értlek..piros szőlőlére van szükséged? A selyemkóró méz is finom. :D

Farkasokkal táncoló 2012.12.29. 17:11:15

@Dr.laikus PhD:
Én is rákos vagyok, és és nincsen sok időm hátra (4.stádium), de én megtiltottam a családnak, hogy bármi sárkányfüvet vegyenek, légyen az varázsgomba vagy culevit vagy akármi, így is úgy is meghalok, de ehhez nem kell még nyomorba is dönteni az embert... aki ilyeneket szed az drágán hal meg, aki marad a saját orvosa által felírt hivatalos recepteknél, az olcsóbban , ennyi a különbség.
Drukkolok, hogy minél hamarabb elmúljanak a tüneteid...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.30. 11:02:11

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"a műtét megfelelő időpontban történt" ez kicsit félreérthető
azt akartam mondani vele, hogy nem kellett volna 5 évvel hamarabb megműteni, csak azért, hogy hátha ez megelőzhető lett volna. ilyen fiatal korban ha lehet akkor inkább várni kell vele, persze amikor megjelentek az első komoly tünetek akkor megengedhetetlenül lassan reagáltak rá, 3 hét várakozás súlyosan nyomott a latban negatív irányban

karcsibácsi 2012.12.30. 16:11:43

@gerinctelen:
"Nem kérdés, Karcsi bá' egy nrszh-ás dr. "troll" (vagy az volt, vagy a családban van több) aki miután megkapta a válaszát, előkerült a saját megható története"

Manapság gyakran idézett kifejezés a kettős mérce. Nos, kedves barátom, a te esetedre ez tökéletesen ráillik: A saját (nemcsak megható, inkább megrázó) történeted kapcsán együttérzést és segítséget vársz a kommentelőktől (joggal), a neked nem tetsző beírókat pedig trollnak titulálod, igazmondásukat megkérdőjelezed vagy egyenesen megátkozod őket. Jut eszembe, lehet hogy a te "megható történeted" egy nem-enereszhás troll provokatív, politikai felhangoktól sem mentes kitalációja, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy tovább rombolja a sok sebből vérző magyar egészségügy maradék tekintélyét?
Bennem ezek után sincs negatív indulat, a neked címzett figyelmeztetést éppúgy segítőszándékkal írtam, mint az általad "doktor enereszhás péhádé"-nak nevezett Laikus, akitől egyébként valamennyien tanulhatunk vitastílust, visszafogottságot, bölcsességet, és akinek te - köszönet helyett azt kívántad, hogy szenvedjen és nyomorodjon meg...
Remélem, nagytudású tramuatológus kollégánk véleménye és tanácsai elősegítik gyógyulásodat, vagy legalábbis állapotod javulását.

Fergio 2013.01.01. 23:13:07

@karcsibácsi:
"igazmondásukat megkérdőjelezed vagy egyenesen megátkozod őket. Jut eszembe, lehet hogy a te "megható történeted" egy nem-enereszhás troll provokatív, politikai felhangoktól sem mentes kitalációja, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy tovább rombolja a sok sebből vérző magyar egészségügy maradék tekintélyét?"

Az ide író orvosok és laikus orvosok többsége régebbi posztoknál ugyangy meghazudtolta a posztolók állításait, szóval nem kell ez a fene nagy hiszti. A sok sebből vérző egészségügy állapotát pedig a benne lévő orvosok és eü-s szakemberek is rombolják, amelyről az ide írt posztok sora a bizonyíték. (A nem elégésges fizetés miatt néhányan a betegeken töltik ki haragjukat, vagy kevésbé gondosan járnak el diagnózisok felállításánál, vagy megvesztegethetők. De mindíg ideírom, hogy: TISZTELET A KIVÉTELNEK!)
Gerinctelen haragja érthető, kíváncsi lennék a nagy békéltetők mit csinálnának, ha ugyanez velük történt volna? Főleg Laikus, akinek mostanában elromlott a billentyűzete, és pontokat irogat értelmes hozzászólások helyett. Szóval én Laikust a helyedben nem védeném annyira, az okoskodás nem illik a bölcsességről kialakított képünkbe, a rosszindulatú, fennhéjázó stílustát sem sorolnám a követendők közé. Valószinűleg valamivel kivívta gerinctelen haragját, nem véletlenül. A Te stílusod sokkal inkább követendő! :)

2013.01.02. 11:15:04

@Dr.laikus PhD: Pécsett valami nagyon megszaladt a táplálékkiegészítők klinikai interpretációjában. Amikor én első TDK-s napomon foglalkoztam a témával, úgy tűnt, hogy sietnem kell, hogy maradjon valami mosogató munka; 4 évvel később az EPIC-ben realizálódott számomra, hogy egy megfelelő anyagi bázisú nemzetközi együttműködésben évekre vagyunk a hatékony alkalmazástól :(

A buktatókat nem is említem - a HepC vírus termelődését pl. szaporítja a modellekben, és ki tudja még, mit nem is ellenőriztünk.

Semmi rosszat nem mondok a Kultúra Fővárosáról, csak azt, hogy Rábai és én is eljöttünk már onnan.

karcsibácsi 2013.01.02. 12:42:48

@Fergio: Sok igazság van abban, amit írsz, mégsem értek Veled maradéktalanul egyet. Persze, én sem vagyok az abszolút tudás birtokában...
Az én kiindulási pontom az, hogy egyikünk sem hibátlan. Aki ezt nem tudja vagy nem ismeri el, az - sok egyéb vélelmezett hibája mellett - önkritika hiányában és önteltségben is szenved. Ez természetesen érvényes a posztok és a kommentek íróira is.
Ezen a blogon határozott véleményem illetve annak kertelés nélküli kimondása miatt jómagam is számos alkalommal kaptam kritikát, utólag átgondolva, az esetek jelentős részében nem is ok nélkül. Jelen esetben, úgy gondolom, nem követtem el hibát a "gerinctelen" nick nevű poszt író valamint kedves Laikus Barátom megítélésében: az előbbire nézve, határozottan az a véleményem, hogy oktalanság lenne több törődést, tiszteletet, jóindulatot várnia embertársaitól, mint amennyit ők tőle kapnak. Megfordítva a dolgot, akármilyen nagy bajban vagyok, a mocskos korrupt banda, majom, mocskos állat stb. kifejezés nemcsak embertársaimra méltatlan, hanem saját magamra is. Ami pedig laikust illeti, a jóindulat és a segítőszándék nem vitatható el tőle, sajnálatos, ha ezt félreérthető módon írta le (ha és amennyiben). A pontoknak pedig más története van, nem billentyűzet hiba.

2013.01.02. 16:25:58

@Fergio: Miért nem kérdezed meg, miért ír pontokat? Nem tudod miért, de véleményed van róla, ráadásul rossz. Én előbb kérdezni szoktam, aztán ... "Gerinctelen" története engem is megdöbbentett, megértem a haragját. Laikusnak pedig ebben az esetben nem a stílusa a lényeg, hanem amit ír. Van, amit érdemes megfogadni belőle.
@Dr.laikus PhD: Legyél szíves minden pontnál megmagyarázni az okot a kedves hozzászólóknak, mert nem lesz nyugodt az alvásuk :-)

Fergio 2013.01.02. 19:38:04

@karcsibácsi:
Tudom, hogy nem billentyűzet hiba. Informatikus vagyok. :) Csak szerettem volna némi iróniával jelezni, hogy az önkéntes blog operátori szerep inkább nevetséges, mint hasznos. Ráadásul senki se döntse el - ha ez volt a célja -, hogy egy posztnak mikor van vége... szóval ez több sebből vérzik.
Az egymás pocskondiázása valóban méltatlan ehhez a bloghoz, de sajnos szakmai identitástól függetlenül találkoztam már cifrábbnál cifrább megjegyzésekkel... néha az indulatok az emebereket elragadtatják, főleg ha olyan véleményeket kap, amelyek sértőek, vagy a bagatellizálásra hajaznak.Én is voltam már pipa, és sajnos elszakadt a cérna... egyébként gerincetelen a poszt egyik pontjában kérte, hogy töröljék az írását, és elnézést kért mindenkitől, de erre senki sem reagált.

Fergio 2013.01.02. 19:42:37

@Turchi:
Karcsi bácsinak írtam, olvasd el kérlek. A stílussal egy nagy baj van: valaki mondhat nagyon velős mondatokat, véleményt, de ha azt nagyképűen, flegmán vagy sértőn teszi, akkor - pont az olyan élethelyzeteknél, ahol névtelenül, arc nélkül kerülünk kapcsolatba és senkit sem ismerünk személyesen - a helytelen stílus megöli a véleményt. És a tulajdonosát is.

2013.01.02. 21:42:15

@Fergio: Még mindig a pont :-)
" Ráadásul senki se döntse el - ha ez volt a célja -, hogy egy posztnak mikor van vége."
De nem ez volt a célja! Nem akarod tőle megkérdezni? Elolvastam kérlek, amit karcsibácsinak írtál, de az nem azt jelenti, hogy más nem reagálhat rá. Legalább is a blog.hu még nem tiltotta meg :-). Igazad van, a stílussal nagy bajok vannak, és sokakat érint. Néha engem is. Ha valaki megírja a történetét, arra érkezik sok válasz, a poszt törlése természetesen megoldható, de akkor mi volt az értelme? Én továbbra is gerinctelen mellett állok a stílusa ellenére. Ezen az alapon Laikusnak is lehet igaza némely dolgokban a stílusa ellenére.
Baráti üdvözlettel

iboangel 2013.01.29. 19:36:30

Némelyik ember annyira okos...pl aki megmondta hogy a rossz kötőszöveti állomány miatt beteg,tehát nem az orvos hibája ,mert ő rtg megnézte és ott tökéletes!!Nahát!!!!Abba nem gondoltál bele ha az orvos 15 év vállvonogatás helyett meg rtg negatív felvétel helyett netán elküldi a beteget egy CT re vagy Urambocsá egy MR -re akkor talán a negatív meg a tökéletes szavak helyett látták volna ,hogy sérvről van szó!!!!Én pont így jártam,péntek este a reumás orvos elküldött a pics.ba hogy ez nem gerincbaj hanem nőgyógyászati eredetű fájdalom!Másnap kiszakadt a nem létező gerincbajom LIV-V porckorongja és mire megműtöttek majdnem lebénultam!Ugyanaz a kálvária mentőt hívtam ,helyette ügyeletes autó jött és lecseszett az orvos mit képzelek ,hogy egy lumbágó isiászal mentőt hívok???Adott két injekciót meg receptet és otthagyott!A szomszédom vitt be a házi orvoshoz aki ránézésre látta,hogy mi lehet baj,pedig nem a szakterülete és azonnal mentőt hívott!

iboangel 2013.01.29. 20:22:39

Még annyit,20 évig jártam az orvoshoz hogy fáj a derekam ,amikor becsípődik akkor a lábam is zsibbad !Ennek ellenére 20 év alatt csak és kizárólag rtg felvételek készültek,ez alapján volt porckopásom,aztán csontfelhalmozódásom???amit a mai napig sem értek mi az,aztán fejlődési rendellenességem!Viszont azt soha ,de soha nem mondták,hogy mi bajom lehet pontosan,csak találgatás,meg hogy fiatalon nem lehetek ilyen xarul!A 20 év alatt sem tudtam meg,hogy sérvem van csak amikor a kórházba mondták,hogy műteni kell sürgősen,mert kiszakadt!Azt nem vitatom,hogy ennek nagy részében mi is lehetünk az okozói DE!!!!Ha én tudom mi a bajom és mire kell vigyáznom akkor biztos teszek az ügy érdekében!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása