Panasz - Zálogba tartotta a személyimet a fogorvos

2012.11.30. 08:54

dental-insurance.jpgAzt tapasztalom, hogy a szakorvosi rendelések ideje is azért van korlátozva, hogy az ember kénytelen legyen maszek rendelésre menni.

Tisztelt Praxis!

 

Nem nagyon vagyok képben, hogy milyen fogorvosi ellátás jár a biztosításunkra ingyen, de mintha úgy hallottam volna, hogy a fehér tömésért már nem kell külön fizetni.  Nekem Magyarországon van biztosításom, fizetem a havi hat ezer valahány forintokat.  Nemrég történt, hogy Németországban voltam és kiesett a tömés a fogamból (az amit pár hónapja csinált a fogorvos otthon). Elmentem a fogorvoshoz, aki EU tb kártya híján megcsinálta számlára. A hangsúly a számlán van, ugyanis a 70€-s számlát kiküldte a címemre, amit később befizettem.

 

 Otthon voltam, és letört a fogamból egy darab, mentem a fogorvoshoz, aki közölte, hogy ha esztétikus tömést akarok, akkor azért fizetni kell 3000 Ft-ot. Természetesen bevállaltam, pedig úgy tudom, hogy ezért nem lehet külön díjat kérni.  Nem volt nálam készpénz, mondtam, hogy rögtön hozom, csak ide megyek a szomszédba. Évek óta járok ehhez a fogorvoshoz, de az igazolványomat ott tartotta zálogba, és természetesen számlát nem kaptam.  Nem is tűn volna fel, ha előtte pár héttel nem találkozom egy másik bánásmóddal. Az egyik helyen, ahol idegen voltam, nem ismertek, akkor láttak először, a hetven eurós számlát is ráértem kifizetni utólag, átutalással, míg otthon, ott ahol ismertek, évek óta oda jár a család is, nem nézték ki belőlem, hogy nem szaladok el egy háromezres számla elől. 

 

Sajnos, ha a fogorvosi ellátást biztosításra akarom igénybe venni, akkor kénytelen vagyok oda menni, ahová körzetileg tartozunk, ki vagyunk neki szolgáltatva, ha meg vagyunk vele elégedve, ha nem. Nincs szabad orvos választás, a betegek ki vannak szolgáltatva, miközben más minden fogorvos maszek.  Azt tapasztalom, hogy a szakorvosi rendelések ideje is azért van korlátozva, hogy az ember kénytelen legyen maszek rendelésre menni. A legtöbb helyen a kettő ugyan ott van, sokszor az orvos is ugyan az.

 

K.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.11.30. 09:12:24

Van választható fogorvosi ellátás, csak tájékozódnod kell, hogy OEP szerződése van-e.

Ha nem tudod mi az alapellátás miért nem nézel utána?

Társadalombiztosítás által támogatott fogászati ellátás

A beteg életkorától függetlenül támogatott fogászati ellátások:
• sürgősségi ellátás
• szűrővizsgálat (meghatározott gyakorisággal, pl. 18 éves kor felett évente egyszer)
• szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és
szájbetegségek kezelése
• fogmegtartó kezelés
• fogsebészeti ellátás
• fogkőeltávolítás
• ínyelváltozások kezelése
A beteg életkora/állapota alapján támogatott fogászati ellátások:
A beteg
• 18 éves koráig,
• a középiskola, szakképző iskola nappali tagozatán folytatott tanulmányok ideje alatt,
• a terhesség megállapításától a szülést követő 90 napig,
• 60 éves életkora felett
a teljes körű alap és szakellátás térítésmentes, kivéve a fogtechnikai költségeket.
Az egészségbiztosítási pénztárral kötött megállapodása alapján egészségügyi szolgáltatásra jogosult
személy a fogászati ellátások közül csak a fogászati sürgősségi ellátásra jogosult tb támogatással.

Jogosan kért pénzt. A személyidet viszont nem veheti el. A módja az, hogy a kapott csekket előbb befizeted, aztán megcsinálja a fogadat.

SusanneF 2012.11.30. 09:21:14

A gyakorlatban ahová tartozol,ott ingyenesek ezek az ellátások,ha nem körzetid az SZTK,fizetni kell,még a foghúzásért,inj.-ért is,nekem pl.5 000 ft. volt!

2012.11.30. 13:36:50

Én tudom, hogy nem lehet igazolványt elkérni hivatalosan, de én egyszer a gyerekemet hagytam zálogban egy helyen, ahol el kellett mennem a legközelebbi automatához :-). Én nem látok olyan borzasztó dolgot abban, hogy az orvos valamit elkért biztosítéknak. Legközelebb nem kell engedni hogy megcsinálja a fogat előre, hanem előbb pénzt kell szerezni. Azért 3000 Ft mindig van nálam, főleg, ha fogászatra megyek.

2012.11.30. 13:43:43

Számlát tényleg nem szeretnek adni, de máshol sem (magánrendelők)

VaTi 2012.11.30. 14:19:45

@Turchi: "én egyszer a gyerekemet hagytam zálogban egy helyen"
De azért visszamentél érte? :)))
Poszt: úgy tudom, van különbség a sima fehér tömés és az esztétikai tömés között. Előbbi ingyenes, utóbbi fizetős. Fehér-fehér, csak a felhasznált anyag minőségében van különbség. Szerintem ez zavarta össze a posztolót, azt hitte, h az esztétikai tömés uaz, mint a sima fehér, azért gondolta, hogy nem fizetős.
Én meg ma vagyok túl egy fogászati allergológiai vizsgálaton... Végeredményként megállapították, hogy esetemben szinte semmiféle hagyományos fogászati anyag nem használható...Viszont a hátamat, ahová az allergén anyagos tapaszok fel voltak rakva, le tudnám kaparni, úgy viszket...Vagy odaállni háttal a macskák kaparófájához és élvezettel dörgölőzni hozzá...Szegény én :)

2012.11.30. 14:33:24

@VaTi: Vissza! Volt pénz az automatában :-) A pénzed viszont gyűjtheted ha allergiás vagy, mert akkor mindenből a legjobbat, és a legdrágábbat kell hogy kapjad :-)

sárga nyúl 2012.11.30. 15:44:32

A német fogorvos a németekhez van szokva, a magyar a magyarokhoz. Egyébként ha jól értem ez egy OEP-pel szerződött rendelő, tehát eddig a család ingyenesen kapott ellátást. Miért kellett volna bíznia benne az orvosnak, hogy fog pénzt kapni? Csak azért, mert rendszeresen jártok ingyenes rendelésre? Sajátos logika.

VaTi 2012.11.30. 16:33:08

@Turchi: fémekre vagyok allergiás, de már rég, csak eddig papír nem volt róla. Már megszoktam, hogy nem hordok úgy fémet, hogy a bőrömhöz érjen, csak ha nemesfém. Óra, övcsat, bizsu ékszer, ilyesmi kiesik. De ez még simán élhető dolog, nem nagy tragédia...Macerás allergiám nincs. Aki pl pollenre allergiás, sokkal rosszabb helyzetben van.
Viszont így, hogy papír van az allergiáról, a drágább fogászati anyagok is támogatottak. A nikkel, a króm meg a kobalt hólyagosra húzta a bőröm...

Pszt! 2012.11.30. 22:34:17

Csórikámnál nincs 3000 Ft?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.11.30. 22:52:11

@VaTi: órából van titán meg cirkónium borítású, mondjuk az utóbbi nem az olcsóbb fajta (lásd RADO)

Murci 2012.11.30. 23:02:22

Erdélyben találkoztam egy olyan állatorvossal, aki sürgős műtét hajtott végre egy kutyán. Amikor kérdeztük, hogy mennyivel tartozunk, akkor azt mondta, hogy majd amikor visszük ellenőrzésre a kutyát, akkor rendezzük. Életében akkor látott először (és nem utoljára :) ). Tehát nem német specialitás, hogy az adott szónak ereje van.

badboy70 2012.11.30. 23:21:10

Szerintem ez vér ciki!Úgy megy el orvoshoz,hogy nincs nála pénz?
De volt,csak nem akart fizetni.A doki meg levette az adást.Én gyakran megfordulok a fogorvosi rendelőkben és sajnos azt tapasztalom,hogy sokan megpróbálnak fizetés nélkül (valamilyen indokkal) lelépni.Az étteremből sem engednek ki fizetés nélkül ugye? És az is természetes,hogy oda viszel pénzt!Az esztétikus tömés meg extra szolgáltatás,tehát külön kell érte fizetni.Befizetsz havi szaros 6000 forintot és akkor még mit nem vársz ingyen?! Mennyi is az a 70€? kb.21000 forint.Itthon ezért az árért kapsz 7 db! esztétikus tömést.Miért nem előre tisztáztad a dokival a financiális dolgokat.És,ha ingyen lett volna,akkor sem adsz neki paraszolvenciát.Hogy te mekkora egy fillérba...ó
alak vagy.

2012.12.01. 00:32:59

A személyi elvétele nem jogos, de végülis nem lett volna köteles megcsinálni pénz nélkül.
Én szoktam számlát kapni fogorvosnál, igaz, magán, és drága...

horgi1 2012.12.01. 02:03:27

A bizalom amiről szó van. Minket is ért több ízben külföldön baleset, voltak műtétek, vizsgálatok. Minden esetben utólag kaptuk a számlát,már itthon és soha nem vettek el tőlünk semmit zálogba. Holott tudták, hogy honnan jöttünk és nem vagyunk tehetősek. A fejlett országokban nem vér ciki orvoshoz pénz nélkül menni. Egészen más szemléletről ír a posztoló. Nem értitek, szegénykéim!

esefe 2012.12.01. 05:09:00

A fogorvosok egy részéről megvan a véleményem. Az sztk-ba mentem mert fájdogált a fogam. Azt mondja, hármat tömni kell, de itt csak ilyen meg olyan szarul lehet megcsinálni, de az ő magánrendelőjében, ilyen meg olyan szuper anyagok vannak, menjek oda, egy hét múlva is minden OK lesz. Mentem volna, ha nem fáj egyre jobban. De fájt. Elmentem a feleségemmel az ő orvosához, mert neki úgy is menni kellett. Megnézte. Azt mondta, az ínyem egy kicsit fel van húzódva. Ő betömhetné a dentincsatornákat, de az csak pár hétre megoldás. Tűrjek, hátha elmúlik. (Úgy is lett, ennek lassan két éve.) Ragaszkodtam hozzá, hogy azért nézzük meg egy röntgennel. Megtettük. Teljesen épek voltak a fogak.

Szóval a magát orvosnak nevező senkiházi, képes lett volna három teljesen ép fogat kifúrni, csakhogy legyen egy kis haszna. Az orvosi eskü meg telibeszarva. Miért tűrnek meg maguk közt ilyen lelkiismeretlen embereket a fogorvosok? Az ember alapból bízik az orvosban. Én csak eddig a történetig bíztam.

VT Man 2012.12.01. 06:12:33

Havi 6 ezer tb = munkanélküli? De akkor mibõl telik németbe menni?

Ha viszont ott dolgozol, akkor TB-t is ott kell fizetni!

macska69 2012.12.01. 07:17:03

Lehet, hogy nektek fura, de van úgy, hogy az embernek egy hétre van háromezer forintja, miután ki és befizetett minden csekket. Én gyakran vagyok így. Nem a csóróságon kell kiakadni.

kisQtya 2012.12.01. 07:33:49

A bizalomról meg csak annyit mondanék, hogy számla és hivatalos pénzforgalom nélkül - egy minőségi kifogás esetén - még azt sem tudom bizonyítani, hogy egyáltalán jártam annál a fogorvosnál.

Szumi 2012.12.01. 07:35:07

A havi 6000 az a mentsvára az adó és TB csaló bitangoknak - de akkor legalább ne reklamáljon. Baszki, egy átlagos ember 60.000.- Ft-ot fizet havonta, nem hatot! Járjál csak német fogorvoshoz, az látod olcsó. És még számlát is kapsz. Ha én fogorvos lennék az egyik fogadat tartottam volna zálogban.

Rubicon 2012.12.01. 07:39:12

teljesen igaza van a kommentelőnek. Nem hiszem, hogy CD jogtárral kell rendelkeznünk. Kötelességük lenne a folyosóra kitenni világosan és egyértelműen, hogy mi ingyenes, mi nem; ami nem ingyenes, az mennyibe kerül. Szánalmas , hogy maradtak szinte csak az ilyen blogok, hogy problémáinkat elmondjuk, de hol orvosolják?! A betegjogi képviselőknek annyi, az ETT-t, ami -ha jól tudom- foglalkozott ilyen minőségi stb. problémákkal, szintén megszüntetve. Maradnak a civil panasz szervek, na és a NAV: jelentsd be, hogy nem kaptál számlát.

dibbler 2012.12.01. 09:08:44

Az Auchan-ban és a fodrásznál is azonnal kell fizetni, nem megy "hozomra".

Ilyen ez a popszakma. A zavart az úgynevezett tb. által fizetett elemek okozzák, a fogorvosnál általában abból kell kiindulni, hogy még a levegőért is fizetsz.

Már csak azért is, meg a fogorvosok jelentős része mindent bérel, sokan élnek rajtuk kívűl a betegekből. Nekem teljesen úgy tűnik, hogy a fogorvosi és fogtechnikusi elitből kiemelkedett egy nagytulajdonosi réteg, akik sokmindent felvásároltak és bérmunkás fogorvosokkal dolgoztatnak.

megvalaszolok 2012.12.01. 09:27:30

@Szumi: Hát, ha Magyarországon egy átlagos ember bruttó 850.000-et keres, akkor én lemaradtam valamiről.
www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_EUSZOLG/ALAPSZAKELL/FOG%C3%81SZATI%20ELL%C3%81T%C3%81S/FOG%C3%81SZATI%20SZAB%C3%81LYK%C3%96NYV%2071_2011_NEFMI%20R_OEP.PDF
Ebben benne van, mikor fizeti az OEP és mikor nem.

vincent66 2012.12.01. 10:08:38

@badboy70: .Befizetsz havi szaros 6000 forintot és akkor még mit nem vársz ingyen"

:-DDD

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 10:23:06

@VT Man: Ott a pont,ez sem gömbölyű a történetben. Lehet feketén dolgozik kint? Hmmm...Meg ha ennyire tudja akkor a rendelőben ki van függesztve,mi jár "ingyen". A fehér tömés nem egyenlő esztétikus fogtöméssel.Régen jártam oep által finanszírozott fogorvosi rendelőben,de mikor jártam akkor A3 méretű papíron kitették a rendeletet. Gyakorlatilag alig jár vmi.

Bizalom. A német doki biztos abban hogy behajtják a kezelés díját,( egyébként is ő akkor is megkapja a fizetését,a magyar doki meg mindent magának finanszíroz) itt Magyarországon meg semmit nem tudnak behajtani.Ha külföldön ér valami ellátnak ugyan,de ha nem perkálsz elveszik a fejed felől a házat is akár. Ezek alapján bíznak abban megtérül a munkájuk. Itthon?...

mirx 2012.12.01. 10:58:21

Hát az van, hogy a fejlett nyugati társadalmakban a lakcím szerinti önkormányzathoz tartozó behajtási rendszer van. Ez sokkal durvább, mint amilyennek elsőre hangzik: ha rendelsz egy 5 eurós cd-t, és utána nem fizeted be a mellékelt csekket, először 2 hét múlva kapsz egy fizetési emlékeztetőt a cégtől, 10 nap múlva egy felszólítást, és mire kettőt pislogsz, a helyi Önkormányzat Tartozási Osztályától egy olyan irgumburgum levelet, hogy arról koldulsz. Ha ezen a ponton befáradsz rendezni az öt eurót (ilyenkor már a cd-s céggel nem lehet, csak az önkormányzattal), akkor 5 évig (!!!) ott lesz a neved mellett, hogy kényszerítőzni kellett veled, és a legközelebbi lakásbérlésnél/autóvásárlásnál/hitelnél ki is kérik ezt, és biza ott fog virítani, hogy micsoda rossz adós vagy.
Amennyiben még az önkormányzatos felszólítást is sikerül elsumákolni, jön a fizetésből levonás, vagy ha nincs munkahely, 2 héten belül a plazmatévé rendőri erőkkel való eltávolítása. És hidd el, egy ilyen sztori pl Svájcban 60 nap alatt lezajlik, semmi éves pereskedés meg elévülés meg tökölés. Nem véletlenül tudsz webáruházakból akár 700 eurós cuccokat utánvéttel rendelni (arról nem beszélve, hogy lazán begyömöszöli a postaládád alatti nyitott fiókba a postás, ugyanis nem is lopnak. A posta se.)

Hát így megy ez, mondaná Vonnegut apánk. Szerintem ezt semmi értelme Magyarországgal összehasonlítani.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 11:03:13

A német polgárok valamiért idejárnak fogat csináltatni.Kőszeg , Sopron.

Macropus Rufus 2012.12.01. 11:53:06

mivel a doki nem hatóság ezért a személyit nem kérheti el és nem is tarthatja magánál.
A személyazonosító igazolvány kiadásáról és nyilvántartásáról szóló 168/1999. (XI. 24.) Korm. rendelet 31 § (2) bekezdése értelmében a személyazonosító igazolványt másra átruházni, letétbe helyezni vagy biztosítékul adni, illetőleg átvenni nem szabad.
Tehát a doki most vesztes helyzetbe kerűlt. Visszamennék és közölném vele a tényállás:
- a fenti kormányrendelet megszegése (van idevonatkozó törvény is)
- számlaadási kötelezetség megszegése (NAV)

35up (törölt) 2012.12.01. 11:59:01

"aki közölte, hogy ha esztétikus tömést akarok, akkor azért fizetni kell 3000 Ft-ot. Természetesen bevállaltam"

Ugy, hogy tudtad, hogy nincs nalad egy filler se? Es akkor az orvos a szemet, te meg az artatlan aldozat, ugye.

@sárga nyúl: "A német fogorvos a németekhez van szokva, a magyar a magyarokhoz."

Ez a kulcsmondat. Meg az, hogy a nemet fogorvos sokkal gyorsabban be tudja hajtani a tartozast, mert ott nem egy kalap szar a jogrendszer. Megjegyzem, a nemet fogorvos nem tesz keresztbe egy szalmaszalat sem, amig nem irtad ala az elozetes koltsegbecslest.

35up (törölt) 2012.12.01. 12:04:17

@horgi1: "A bizalom amiről szó van. Minket is ért több ízben külföldön baleset, voltak műtétek, vizsgálatok"

Jo vicc. Bizalomrol szo sincs, sokkal inkabb arrol, hogy a surgossegi ellatast nem tagadhatja meg, es az OEP-n le tudja verni a koltsegeket, mert Mo. EU-tagallam.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.01. 12:07:12

@Pszt!: Nalam se szokott lenni. Minap en is (magan)fogorvosnal voltam, magannal, van is kartyalehuzo gepuk, de csak egeszsegkartyara. Nalam sem szokott penz lenni, es elfelejtettem, hogy kartyaval nem tudok naluk fizetni. Lementem, vettem fel penzt es ennyi.

Londonbol ugy mentem haza, nem volt nalam egy forint se. 3 bankkartya viszont igen....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.01. 12:10:36

@VT Man: Kiveve , ha kikuldetesben van valaki. Tehat mondjuk 3 honapot ott dolgozik, de magyar a munkaltatoja. Mert akkor biza itthon.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 12:32:17

De akkor nem hatezer valamennyit fizet.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 12:53:27

@Taxomükke: A beteg nevével és címével együtt.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 13:03:31

@Taxomükke: A beteg nem? Ott voltál? Nekem mindig ideadják a számlát apró fecni nem rakom el. A beteg több dologban csúsztat.Ha jól megvakarnánk nem ennyi eü járulékot kellene fizetnie hanem a többszörösét.A betegnek annyi a baja: libamájat szeretett volna 1 kifli áráért,nem kapott most meg mószerol.

karamellcukorka (törölt) 2012.12.01. 13:05:09

Nem beszélve az ártatlanság vélelméről sem.

35up (törölt) 2012.12.01. 13:06:16

@Taxomükke: ...ezt egyelore csak a beteg elmondasabol tudjuk. Aki maga sem a becsulet szobra, mint az kiderult.

Önnek megyünk (törölt) 2012.12.01. 13:18:02

@badboy70: "És,ha ingyen lett volna,akkor sem adsz neki paraszolvenciát.Hogy te mekkora egy fillérba...ó alak vagy. "
A sztoriból nekem az jön le, hogy inkább az orvos volt a fillérba**ó állat. Szerinted normális dolog szaros 3 ezerért ekkora felhajtást csinálni?

És ahhoz mit szólsz, amikor a magánrendelés ugyanott van, ugyanazokkal az (feltehetőleg állami) eszközökkel? Ki is a fillérb**ó alak? Aki még egy saját rendelőt, és eszközállományt se képes fenntartani?

"Befizetsz havi szaros 6000 forintot és akkor még mit nem vársz ingyen?!"
Ez meg jól jellemzi a hozzáállást? Havonta fizess Tb-t, de hogy jössz ahhoz, hogy bármit kérsz anélkül, hogy külön fizess valamiért.

A hazai (fog)orvosokról is megvan véleményem. Emberileg mekkora nulla már az az ember, aki csak akkor figyel oda rendesen, ha adsz neki. Én is adtam már pénzt orvosnak, csak én utólag. És ő ennek ellenére végig teljesen korrekt és gondos volt. Ez lenne a normális, aki erre képtelen, az jobb lenne, ha nem praktizálna. Az ember néha elgondolkozik, hogy lehet jobb lenne megnyitni a munkaerőpiacot az EU-n kívüli országok számára ilyen téren. Legalább a mentalitásban lenne pozitív változás...

Természetesen tisztelet a kivételnek, mert szerencsére van még olyan is szép számmal!

FelixJager 2012.12.01. 13:22:25

A körzeti fogorvosnál nem kell fizetni az esztétikus tömésért (OENO kódja TA103, értve alatta a kompozit töméseket, illetve üvegionomer cement). Ha területileg oda tartozott, akkor a doktor szabálytalanul járt el.
Ha nem oda tartozik, akkor az egyébként ingyenes dolgokért is fizetnie kell.

A fogorvosoknak is rossz, hogy nem a háziorvosoknál jellemző kártyás rendszer van, de ezt nem ők találták ki, az államnál kellene ellene reklamálni.

A szakrendelések hosszát megint csak nem az orvos határozza meg, hanem az OEP a lakosságszám alapján. Azért van várólista, mert 100 % kapacitásra 130-140% igény van pl a fogászat esetén. A 100% feletti részt az OEP nem fizeti ki, illetve levonással jutalmazza. Irreális elvárás valakitől az, hogy azért dolgozzon, hogy a huszadikáig megkeresett pénzét lejjebb tornázza.

FelixJager 2012.12.01. 13:25:56

@Önnek megyünk: a fogorvosi praxisokban ma Magyarországon az eszközpark 99%-ban a rendelőt üzemeltető vállalkozás, vagyis az orvos tulajdonában van. A szék értéke, ami beülsz a kilógó cuccokkal együtt 5 millió forint körül van, amit nem az állam, nem az OEP, hanem az orvos vett. Nem összemosandó a dolog a kórházi ultrahanggal fusizó nőgyógyásszal.

megvalaszolok 2012.12.01. 13:27:46

@FelixJager: Kivéve, ha 1 éven belül már volt amalgám, vagy más tömése. Akkor nem számolható el az OEP felé és ebben az esetben szabályosan járt el a fogorvos. Persze ez nem derül ki a történetből.

Mérges 1234 2012.12.01. 13:38:51

@Önnek megyünk:

Megbaszhatod, én havi 100 körül fizetek tb-re, mégse rinyálok, hogy nekem minden jár, sőt egyre zabosabb vagyok, hogy az ingyenélőknek is úgyanaz a szar jár, mint nekem.

Több szintű ellátást. De gyorsan.

Zedder 2012.12.01. 13:41:30

@Taxomükke: "Merthogy? Nem a beteg csalja az adót, hanem az orvos. "

Januárban költözök ki külföldre, eléggé képbe kerültem. Egyszerre 1 országban fizethetsz TB-t (legalábbis Németországgal, mint EU-s országgal kapcsolatban ez így van), tehát ha kint dolgozik, akkor kell legyen egészségbiztosítása, ergo nem fizethet magyar TB-t.

Hacsak nem feketézik a németeknél. De akkor egy szava ne legyen!

megvalaszolok 2012.12.01. 13:44:44

@Taxomükke: Szomorú, hogy az embereknek rögtön ez jön le a történetből. Olvass kicsit utána mikor kell fizeti és mikor nem.

cenzorilla 2012.12.01. 14:24:02

@Taxomükke:

Adatvédelmi okai vannak, hogy sem a beteg, sem az orvos nevét nem lehet közölni.

Kérlek, hogy a webcímed szedd le. Reklámnak minősül.

Törölni fogom, ha nem teszed meg.

cenzorilla 2012.12.01. 14:47:34

@Taxomükke:

Nem vagy kitiltva, csak szedd le a webcímed.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.01. 15:46:16

@Mérges 1234: havi másfél milla bruttóból simán mehetnél privát praxisba, békén hagynának a csórók.

pardaillan 2014.07.08. 12:58:22

ha az íny felhúzodott, a doktor a fognyakat töméssel lezárhatja, annak ellenére, hogy nem lyukas.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása