Beutaló nélkül meg is halhat a beteg?

2012.07.24. 06:00

T. Cím!  

 

Olvastam a mai napon a " Feleségem még élhetne" című cikket, és több év után most éreztem azt, hogy le kell írnom azt az esetet ami velünk történt meg. Ha én és az akkori, nagyon jó háziorvosunk nincs észen, a  huszonéves fiam nem él. Az 1990-es évek vége felé egy vasárnapi napon, délután a fiam el kezdett hányni. Először arra gondoltunk, hogy azért mert hozott a cukrászdából süteményt és az lehetett rossz. A hányása nem múlt, kihívtam az ügyeletes orvost, Ő adott hányás-csillapító injekciót a fiamnak, és egyúttal azt mondta, ha nem múlna a hányása akkor vigyük be az ügyeletes kórházba, meg is írta a beutalót. Sajnos a hányás nem csillapodott, így megkértem a fiam barátját, hogy induljunk el, mert itt valami más van.

hasfajas_copy.jpg

 

A János Kórház Sebészeti Osztályára szólt a beutaló. Útközbe többször meg kellett állnunk, mert hányt a fiam, és rendkívül rosszul volt. Beértünk a János Kórház Sebészetére, ekkor már éjfél előtt volt. Megkerestük az ügyeletest, ott csak a nővér volt. Kezébe adtam a fiam személyi igazolványát, amiben benne volt a beutaló is. A nővér mondta, hogy feküdjön fel a fiam a vizsgáló ágyra, -a gyermekem nagyon rossz állapotban volt-, az ablakot is ki kellett nyitni, mert már az ionok a sok hányás miatt annyira lecsökkentek a szervezetébe, hogy az ájulás kerülgette. Idegesen szóltam a nővérnek, hogy hívja már az orvost, -de akkor már kb. 1/2 órája vártuk-. Felszólt telefonon: " gyere le mert itt van egy srác, és nagyon rossz állapotban van". Na megjelent a "doktor úr", a fiam felkerült az osztályra, vettek vért tőle, és elvitték gyomor-rtg. vizsgálatra, amikor meg lett a rtg. eredménye, közölte a dr. hogy nincs gyomorvérzése, mi még vártunk a vérvételi eredményekre. Ekkor mondta, hogy az csak reggel lesz meg, mert éjjel nem dolgozik a labor. EZ VOLT AZ ÜGYELETES SEBÉSZET!!!

 

Ledugtak a fiamnak  az orrán keresztül egy csövet, hogy ne hányjon. Akkor éjjel mi elmentünk haza. Rendívül nyugtalan voltam, reggel már a kórházba voltunk. Akkor már ki lett a vérvétel értékelve. Fehérvérsejt száma: 12, a süllyedés is nagyon magas volt. Közölte az orvos, hogy nem tudják, hogy miért hány, holnap reggel vihetjük haza. Ebbe nem nyugodtam bele, és beszéltem a háziorvosunkkal, akinek egy életen át csak hálával tartozom, elmondtam, hogy milyenek a vérvételi eredmények. Mondta, hogyha hazaér a fiam szóljak, és azonnal jön. Jött, megnyomkodta a fiam hasát, és azonnal felhívta Budafokon a Sebészeti Rendelőben az Orvost, hogy adjon beutalót. A budafoki sebész nem is vizsgálta meg a fiamat, én mentem be a beutalóért, és azonnal a Margit Kórházba mentünk. Azon az estén, ultrahang vizsgálat és vérvétel vizsgálat után azonnal megműtötték, az utolsó percekbe, mert perforálodott volna a vakbele. 

 

Nem akarták elhinni, hogy a János Kórházból, azon a napon reggel, (zárójelentés a kezükbe volt, amit a János Kórház adott, amikor elbocsátották) ilyen állapotba hazaengedték. Másnap felhívtam azt az orvost aki a János Kórház Sebészetén éjszakai ügyeletes volt , és ordítva elküldtem a melegebb éghajlatra, és megmondtam neki (elvből nem írom nagy betűvel, mert nem érdemli meg), hogy amennyiben valamilyen fertőzés lép fel  a fiamnál, nagyon komoly következménye lesz a hanyagságának. Teltek a hetek, a fiamnak - köszönhetem a háziorvosunknak, és a Margit Kórház Sebészetén dolgozó személyzetnek- nem lett maradandó egészségkárosodása. Nem hagyott nyugodni a dolog, és azért, hogy más ne kerüljön hasonló helyzetbe, írtam a János Kórház Sebészeti Osztályának a vezetőjének, hogy "talán" a beosztott orvosait, - tisztelet a kivételnek- nem ártana továbbképzésre küldeni, hogy  képesek legyenek felismerni egy vakbélgyulladást.

 

Hát, megkaptam a választ: -ad.1.  beutaló nélkül vittem be a fiamat a kórházba, mit akarok, !!!! -ad.2. és különben is, influenzás időszak volt, és azért nem ismerték fel a tünetek alapján, hogy vakbélgyulladása van!!!   Teljesen ledöbbentem, a beutalót a nővér kezébe adtam. Képesek voltak hazudni. Mi  akkor még a XXII. kerületben laktunk, ha beutaló nélkül megyek- főleg éjjel egy kórház sebészeti osztályára-  elzavarnak, és ergo akkor nem autóztuk volna végig a várost, egy állandóan hányó legyengült fiatalemberrel, hanem a legközelebbi, akkor még Tétény úti Kórház volt a neve, oda vittük volna és nem a Jánosba.  

 

Szét tártam a kezem, és azt mondtam, hogy mit lehet várni az ottani orvosoktól- tisztelet a kivételnek- ha ennyire idiótának nézik az Anyát, és főleg a Sebészetet Vezető Úr!!!!, képes egy ilyen válaszlevelet aláírni, és megvádolni azzal, hogy vasárnap éjjel szórakozásból végig autóztuk a várost, és zavartuk az ügyeletes orvosukat, úgy hogy nem is volt beutalónk. A mai napig is amikor  kezembe kerül az összes dokumentáció, irtózatos düh önt el, de hála az égnek, a gyerekem köszönheti Nekem, a Háziorvosunknak és a Margit Kórház Sebészeti Osztályon dolgozó Orvosoknak és Személyzetnek, hogy él.   Felkavaró volt hallani a TV-be, és látni azt, hogy az a fiatalember aki hasonló problémával küzdött, meg kellett hogy haljon.

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karcsibácsi 2012.07.24. 08:07:35

Ilyennek nem szabadna előfordulni. Egyértelmű, hogy a János sebészete volt a hunyó, a magyarázkodás pedig marhaság. Sürgősségi kórképpel, ügyeletben nem kell beutaló, tisztázatlan hasi státusszal, hányással pedig nem szabad elengedni a beteget!
Szerencse, hogy a szülő észnél volt és a házi orvosnak több esze volt, mint a kórházinak.
Egyedüli vigasz, hogy ez vs. legalább 20 éves történet (a Tétényi úti kórházat a gengszterváltás óta Szent Imrének hívják).

min 2012.07.24. 13:28:10

@karcsibácsi: Lehet, hogy csak a levélíró tartozik az idősebb korosztályhoz mert a Moszkva tér és a Ferihegy is nálam a régi neveiken maradnak amig élek :-)

min 2012.07.24. 13:29:21

@min: ja de írta is, hogy 90-es évek...

Tempus-Anh 2012.07.24. 14:28:29

Fölösleges az anyázás, az irkálás az meg méginkább, kedves posztoló...
Az életben nem fogják beismerni amit kezdetben nem ismertek be.
Ilyen naiv nem lehet.

De nagyon örülök, hogy a fia jobban lett.

lepapir (törölt) 2012.07.24. 14:42:15

Magyarország minden eddigi miniszterelnöke és köztársasági elnöke elmulasztotta rendbetenni az orvosok státuszát, fizetését, ezzel a hivatalos gyógyító intézményeket. Az orvosokat a borravalóleső ÁFOR kutasok színvonalára züllesztették (ha már múlt századi elnevezéseket használunk...). Hozzátéve, hogy tisztelet a kivételnek, bár őszintén szólva nem tudom, életben maradhat-e Magyarországon egy kivétel, egy olyan orvos, aki nem vesz részt a nagy nemzeti korrupció rendszerében.

Minden elismerésem a posztolóé, hogy volt ereje végigvinni a fiát megmentésének folyamatán.

(off: Kedves Posztoló! Kérem, ne rongálja a nyelvet. A névmásokat kis betűvel írjuk, kivéve levélben, tiszteletteljes megszólításként. Én, nekem, neki, belőle, neked, ezek mind kisbetűvel írandók. Aki elhitette Önnel, hogy a Nekem szót nagy betűvel kell írnia, az tévedett, Ön ne terjessze a tévtant! Ha az adott orvos nem próbálta volna eltenni láb alól az Ön fiát, személyes névmását akkor is kisbetűvel kellene írni.)

Koky_ 2012.07.24. 14:47:39

@Tempus-Anh: Akkor inkább maradjon csendben? Hát én is "anyáznék", sőt tudom, hogy hiábavaló, de fel is jelenteném az orvost. A csendben meghúzódom egy sarokban és nem csinálok semmit, az mennyivel jobb?

Dr.laikus PhD 2012.07.24. 14:57:20

@Koky_:
Komolyan már!

Tanuljatok meg olvasni!

"Fölösleges az anyázás, az irkálás az meg méginkább, kedves posztoló...
Az életben nem fogják beismerni amit kezdetben nem ismertek be.
Ilyen naiv nem lehet."

Ilyen nehéz három mondatot egymás után elolvasva összefüggésében értelmezni?
Hörrrrrrrrr....

matilda. (törölt) 2012.07.24. 15:04:16

hehe, lehet hogy sikeres volt a poszter küldetése és tényleg elküldték a dokikat vakbélgyull. továbbképzésre.
kb 10 évvel később (90es évek vége) alhasi fájdalommal akartak megműteni minden áron. a mellettem fekvő már túl volt rajta, sepsissel vitték épp át a Lászlóba. azért úsztam meg, mert éjjel megműtöttek egy nőt, aki nem volt jól utána...nagyon nem. reggel én lettem volna a következő, de megszöktem. nem örültek.
voltam pedig nődokinál (remélem már a pokolban ég), volt vérvétel, 6 (!) doki nyomkodott szíjjel, és még RDA is volt (fucking yeah). vérnyomást ránézéssel mértek. UH nem volt.
másik kh-ban kiderült h petefészek ciszta. csak egy UH kellett hozzá. nem is értem...

fistic 2012.07.24. 16:02:17

Nagyon, de nagyon egyszerű a felállás. Fejétől bűzlik a hal. Ha a vezető ilyen, akkor a személyzet minden tagja követi a mintát. Akkor kellett volna eszkalálni az ügyet, minden bizonnyal fejek hullottak volna.

Farkasokkal táncoló 2012.07.24. 19:22:58

Na tessék, megint egy János kórház sztori... :-(((

Le kéne bombázni azt a kórházat és a helyét sóval behinteni.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.07.24. 21:23:18

azért érdekes lenne meghallgatni a másik oldal véleményét is
sebészeti osztálynak nincs 24 órás labor elérhetősége?
"vettek vért tőle, és elvitték gyomor-rtg. vizsgálatra, amikor meg lett a rtg. eredménye, közölte a dr. hogy nincs gyomorvérzése" innen látszik, hogy kamu az egész. ha nincs laborlehetőségem a következő fél napban akkor nem veszem le a vért mert minek? csak megromlik fél nap alatt, majd 10 perccel azelőtt, hogy el lehet küldeni. gyomorröntgen gyomorvérzés kimutatására????? mióta végeznek ilyesmit. eleve gyomorröntgen már nagyon ritkán csinálunk, mert a gastroszkóp 100 szor pontosabb, másrészről inkább natív hasat kérnek hasfájósnak de ez részletkérdés.
UH nem volt egy sebészeti osztályon? érdekes, hogy radiológia az volt de UH az nem, ugyan már, ki hiszi ezt el?
12 ezer leukocita az nem sok, figyelemre méltó de nem olyan drámai, a vérsüllyedés információs értéke a nullához közelít, manapság ha valakinek magas a vérsüllyedése hamarabb gondolok tumorra mint gyulladásra. inkább CRP-t nézünk, persze a történet idejében ez nem biztos, hogy annyira el volt terjedve.
az ellátás korrekt volt, gyomorszonda, labor megfigyelés, a záróban biztos vagyok benne, hogy megírták, hogy állapotrosszabbodás esetén azonnali kontroll.
az ilyen percei voltak hátra mert perforálódott volna duma meg direkt pénzszerzési metódus
a szájkaratézés meg parasztos szokás, ha kifogásai voltak akkor perelnie kellett volna. félt, hogy elveszti mert nincs igaza?

matilda. (törölt) 2012.07.25. 07:21:50

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
ezeket akartam én is írni, de nem volt kedvem hozzá, hogy megint elküldjenek a kekeckedős jó k. a.-ba...
másrészt ha végig hányt akkor gyomorvérzés esetén vért is hányt volna...

karcsibácsi 2012.07.25. 09:27:46

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Akár igazad is lehetne. De amit írsz, az lényegében szerecsenmosdatás, ami azért elég reménytelen vállalkozás, mert tudjuk, hogy nem lesz fehér, akármeddig sikáljuk...
Szóval, olyant nem csinálunk, hogy "nem tudjuk, mitől hány, de vigyék haza". Ilyen esetben, ha nincs alapos gyanú perforációra (ha meg van, szóba sem jöhet a hazabocsájtás), kötelező elvégezni a gasztroszkópiát. Ha ezzel nem találom a hányás-hasi fájdalom okát, és nincs a betegnek pancreatitise, passage zavara, cholecystitise/cholangitise stb., akkor folytatom a tüneti ellátást és az observációt, aztán majd , ahogy progrediál az állapot, előbb-utóbb rájövök, hogy hoppá, vakbeles a figura, essünk neki a késsel!
Tehát itt igenis komoly hiba történt, nevezetesen abban,hogy tisztázatlan diagnózisú, panaszos beteget hazaengedtek.

Dr.laikus PhD 2012.07.25. 09:55:43

@matilda.:

Te egy olyan entitás vagy aki táblán hordja, hogy orvosfeleség.

A férjed és az orvosokat ítélik meg rajtad keresztül.
Ölég durván vagy tudatlan és elutasító minden beteggel szemben.

Várják már, hogy melegebb éghajlatra költözzél, mert te is ezt akarod.
Deklarálod, hogy így akarod. ;-)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.07.25. 10:48:41

A János Kórház egy rohadt hullagyár. Az én édesanyám tavaly feküdt ott a II. belosztályon két hétig, de semmit nem tettek érte. Azt a műintézményt régen le kellett volna rombolni és a helyét felszántani és sóval behinteni.

Farkasokkal táncoló 2012.07.25. 11:11:08

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
Nicsak, szórul szóra ezt írtam én is pár beírással ezelőtt. Én már akkor gutaütést kaptam, amikor anno Havas Szófia elintézte, hogy központi kórház legyen ez a horrortanya, ahelyett, hogy a nem messze tőle fekvő Kútvölgyit fejlesztették volna fel, ebből meg lehetett volna gyereküdülő vagy művelődési központ vagy wellness szálló vagy tehénistálló, akármi.

R.-né Kerrigan Sára 2012.07.25. 13:43:10

@matilda.:

"ezeket akartam én is írni, de nem volt kedvem hozzá, hogy megint elküldjenek a kekeckedős jó k. a.-ba..."

na, akkor csak vót értelme.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.07.25. 14:20:45

@karcsibácsi: azért mondtam hallgassuk meg a másik oldal véleményét is, lehet, hogy a történetből egy szó sem igaz, az is lehet, hogy adtak egy kis gyógyszert és elmúlt a hányás, nagyon kevés nagyon laikus és nagyon szelektált infóból ítélsz elhamarkodottan

karcsibácsi 2012.07.25. 16:52:56

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Általánosságban igazad van, konkrét esetben (feltéve, hogy a posztoló valósághűen írja le a történteket) nincs.

Szép lehetsz, okos nem.
Hasi panaszzal jelentkező betegnél ez fokozottan igaz.
Ha nem tudom, hogy mi okozza a panaszait, nem engedem haza!

El Visco Stello (törölt) 2012.07.25. 17:18:42

Személyiben volt a beutaló? Az se ma volt.
"Kezébe adtam a fiam személyi igazolványát, amiben benne volt a beutaló is"
Tehát a posztot nem tekintem a mai viszonyokra érvényesnek. Bocs!
Ettől még a tendencia bármilyen irányba alakulhatott.

El Visco Stello (törölt) 2012.07.25. 17:30:21

Erre a napokban lett egy sztorim. A Jászságban van egy tanyám és ha ott vagyok, már hajnalban a kocsma kertjében ölök, kávézgatok, újságot olvasok, nézelődök, beszélgetek. Óramű pontossággal jön egy helyi úr, - akivel jóban vagyok - és megkérdeztem tőle, hogy mit iszik. Aszongya, édes fröccsöt, mert amióta megoperálták a gyomrát, nem bírja a savanyút. Kérdem, hogy mikor operálták, mert nem is tudok róla. Azt mondja, nem is tudhatok, mer' 61-be'.

2012.07.25. 19:17:49

@El Visco Stello: Szép dolog is hajnalonta öldökölni a kertben :-)))

Dr.laikus PhD 2012.07.25. 19:21:59

@Turchi:

Lecsaptad! Gyors voltál! :)))

2012.07.25. 19:34:32

@Dr.laikus PhD: Nem én csaptam le, ő maga vette észre :-), csak olyan jó volt leírni.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.07.25. 19:38:14

@karcsibácsi: én is felveszek mindenkit megfigyelésre de ha egy egy gastrointestinális fertőzést véleményeztek a háttérben és kezelésre javult akkor normális, hogy hazaengedték. arról egy szó sincs, hogy mit kapott gyógyszeres kezelésnek, milyenek voltak a tünetek amikor hazaengedték.
nem tudjuk mennyi a CRP. egy 12 ezres leukocitaszámmal, nullás CRP-vel senki nem gyanakszik fertőzésre és így tovább. a hasi panaszosok 90% át másnap már hazaengedjük

2012.07.25. 21:23:58

@Irkutszk: Jaj, akkor én már arra se lennék jó :-) :-(

Irkutszk 2012.07.25. 21:29:31

@Turchi: Miért, nem tudod megfőzni? :)

2012.07.25. 22:02:39

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Látom, elindult a lavina :-) Átmentünk Morbidékhoz :-))

vanier (törölt) 2012.07.28. 17:50:44

@Dr.laikus PhD: Itt nem tilos IRL adatokat kiadni? Hiszen Matilda nem írta sehol orvos lenne a párja.
Azt meg hogy valakit csak le"orvosfeleségesezel"...téged sem hasmelegítőz le senki.Pedig te nem is dolgozol.IQ és EQ kérdése,de 1 felnőtt önálló szubjektumot, aki hivatással és saját személyiséggel rendelkezik csak így le--hm. Végül is téged minősít...le...entitássá:D.

Dr.laikus PhD 2012.07.28. 18:23:08

@vanier:

De írta.

Nem baj én kibírom, de sem az orvosok nem bírják ki a róluk és miatta alkotott véleményt, sem a betegek nem viselik jól az ő stílusát.

Ha a te hozzátartozód regulázd meg.
Orvos nem beszél így ezen a blogon, jobb helyeken _se_, hozzátartozó miért?

Ha menni akar menjen, de ne a beteg legyen a feketeseggű, ha a városi séta közben megsüvegelik a Doktort és megkérdezik amit kérdeznek.
Doktor úgy néz ki, hogy köztiszteletnek örvend, a felesége érzi elhanyagoltnak magát, dühös a szemét betegre, hogy nincs egy perc.....lehet folytatni.
Mindegy.
Én orvosgyerek vagyok (most már vénség), de pl. a szakmám problémáiról való emberi polémia ne a családom közvetítésével jusson a köz tudomására.

Anyám otthon beszélt, de ha valamelyikőnk továbbadja amit otthon hall, szerinted?

Ezek régi hozzászólások, innen a vélemény.

De igazad van. se IQ se EQ bajnok nem vagyok, de nem is akarok annak látszani. :)))

vanier (törölt) 2012.07.28. 18:49:40

@Dr.laikus PhD: 1. Nem a hozzátartozóm.Fogalmam sincs ki ő.
2.Ugrasz mindenkire aki le meri írni orvos a párja.
Légyszi muti már meg hol írta,direkt elolvastam miket irt.
3. Nem szokásom a hozzátartozóim megregulázni,biztos van okuk,hogy ezt vagy azt írnak. Mondjuk tapasztalat? :D.
A hozzátartozónak néha több joga van,már bocs én csak tudom jól. Él a doki hivatásának és megroggyantja bele a családot, a hozzátartozó meg húzza szekeret,egyedül.
Nem tudom azért néha jut idő sétára nagyon néha,de hidd el elkeserítő mikor házassági évfordulós vacsin odajön a "beteg" és megzavarja hogy:beveheti-e a hashajtóját mert 1 hete járt nála. Jaj hogy azóta 400-an jártak nála és azonnal emlékezni kellene mit is irt fel,mellesleg nem belgyógyász??? az nem gáz...Sztem olvass utána,sztem összetéveszted őt velem és sztem én nem azt meséltem el amit a párom mondott,de mindegy.Te nem vagy fiatal azóta mióta felnőttél nagyot változott a világ ha úgy megbecsülnék a dokikat,mint a te gyerek és fiatal korodban kevesebben húznának el. Ezt viszont hidd el nekem.Honnan tudod a párja vagy a barátai nem olvassák engem olvasnak a barátaim,több orvos,és csak azért nem folyamatosan,mert nem szomorítják magukat..Mindig ajánlom minden tétovázónak ezt a blogot..Fóleg azokat a részeket ahol bár maximálisan mindnet megkapott a beteg, mégis áztatják őket mert,hogy 1 "klasszikus" idézzek a betegek szeretik az intim tisztálkodásukat a dokival elvégeztetni". Így van sajnos jártam mostanában orvosnál vártam is,és hallottam mivel nem hajolnak meg lábhoz a rendelőben a betegek "tisztelet a kivételnek" megy a kutyázás, hálapénzezés és még általam értelmesnek hitt emberek is felteszik mindig a lemezt: fizetem a TB-t jár ....

Dr.laikus PhD 2012.07.28. 19:07:33

@vanier:

"2.Ugrasz mindenkire aki le meri írni orvos a párja."

Ezt a marhaságot honnan veszed?
Több néven ugyanarra az entitásra kedves.

Nincs közöm az egyéni családi nyavalygáshoz, ahhoz, hogy a praxisblogot azért kelljen olvasni, hogy legyen indok világgá menni, stb...
Nevetséges vagy.

Szerinted épeszű beteg ekkora baromságot elhisz, hogy azért fog valaki elmenni, mert az orvos rosszul, vagy sehogy nem kommunikált a beteggel, nota-bene a beteg tanulatlan és ír a blogra, mert méltatlannak érzi, ahogy maghalt a hozzátartozója, vagy ugyanezt gondolja a saját ellátásáról?

Ugyan már!

Aki nagyon dühös megírja a saját blogján, vagy itt (de róla tudni, hogy orvos, mert úgy szól hozzá) morog egy jó nagyot, de helyén kezeli a blogolót.

A többség oktat, okosan, de nem okít, okosnak látszóan.

Erről ennyit. Felejtsük el egymást.

vanier (törölt) 2012.07.28. 19:57:11

@Dr.laikus PhD:MI??
Ez a blog sikeresen rombolja le a dokikban azt a hitet,hogy érdemes inát megfeszítve bármit is tennie,hiszen úgy is lehenetes-mészáros,zsarolózzák. Akkor mi a túróért maradjon,ha itt látja mennyire lebecsülik? Akiben megfordul a kétely és mindben megfordul a MOK szerint is 2 féle orvos van ma,1 aki épp elmegy és aki az elmenetelen gondolkozik. Ez nem a maradásra biztat senkit sem. A betegek épeszűsségéről meg annyit mióta ezt a blogot olvasom...A betegek azt hiszik mindig lesz 1 marha aki meggyógyítja őket, ingyen...én meg remélem hogy nem ,mert aki ennyire tiszteletlen 1 másik emberrel nem érdemel semmit. S a tisztelt az ott kezdődik,ahol ez a blog végződik.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.07.28. 20:25:12

@vanier: az itt olvashatókon egy orvos sem lepődik meg ez a hétköznap. vannak ettől sokkal durvábbak is

Dr.laikus PhD 2012.07.28. 20:31:37

@vanier:

Te el is hiszed amit itt állítasz?

Nem akarok marhaságot írni, de azt hiszem milliós nagyságrendű ma az orvos-beteg találkozás és azért ezek a találkozások emberi stílusban, általában a betegek megelégedésére alakul, az alanyok többsége meggyógyul. Megvizsgálják, vért vesznek, kap leletet, továbbküldik.
Elégedett a beteg, ha ideírja, alig olvassa valaki, illetve, olvassa, csak nincs reakció.

Az orvos nem azért megy el, mert a praxison valaki panaszkodik és némely bloginda rátesz egy lapáttal.

Azért megy el, mert a körülmények lehetetlenek, élhetetlen a számára a jövedelem az egész ország, a felé támasztott (nem beteg), hanem állami követelmények. Pillanatnyilag ők az állam rabszolgái.

Ezért megy el és nem azért, mert egy blogon van pár ember akinek rossz a stílusa.

Szóval kapitális marhaságokat írsz és mert Valakinek jól állt, hogy leírta hogy, mert fizetem a tééééébééééééét.
Neked nem áll jól az ismétlése, a te szövegkörnyezeted más.

Neki volt humora, tudása, intelligenciája, stílusa, sajnos nagyon sarkított véleménye ami dühöt gerjesztett.

A te szádból ez hiteltelen sajnos.

vanier (törölt) 2012.07.28. 20:48:30

@Dr.laikus PhD: Nem "akarsz" érteni.
Mikor írtam azt azért és csak azért mennek el mert a praxison kutyázás folyik? Azt mondom azoknak ad 1 lökést akik tétováznak. Nem az,hogy a praxis mit ir..ne vidd már el rossz irányba. Hanem azért mert ez is hű tükör ás mellé illik annak,hogy rugdossák az ajtót,mert várni kell,hogy a törékeny kis doktornőt veréssel fenyegetik stb...és lám lám azt látja azaz általános hangulat,hogy mekkora szemetek. A fizetem a TB-t én szinte mindennap hallom.Orvosellenes boszorkány üldözős a hangulat manapság.Ez a blog rátesz sokat,nagyon.Legalább 1 valakinél tutira ez a blog volt az utolsó csepp és az már több is mint kellene. Hitet öl. Az emberekben való hitet és befejezem,mert itt úgy is csak hentes-mészáros-hálapénzes vonal megy. Kár az időpazarlásért.

Dr.laikus PhD 2012.07.28. 21:01:11

@vanier:

Pontosan erről beszélek, hogy ez nem tesz rá senkinek egy lapáttal, mert ha van, vagy volt praxisa, dolgozott betegek között akkor velük nem volt rossz tapasztalata.

Itt összesen három orvos van aki itt vicsorog vissza a betegekre és indokolja, hogy jól döntött, mert ma már végre kulturált környezetben élhet, nem húzza vissza őt a nyomorgó, tiszteletlen szarszagú beteg...

Van egy pár más legalább annyira keserű orvos kedvencem, de sok év kellett, hogy türelmét veszítve abba hagyja a felvilágosító munkát.
Még ők is időnként főnixmadárként feltámadnak.

Attól, hogy az orvos halálra tanulta magát és nem csak a szakmájában jeleskedik, annál tiszteletreméltóbb, minél inkább megérti, hogy a tanulatlan beteg nem mindig rosszindulatú, csak ijedt és legalább annyira félreinformált, mint tanult orvosa.
Mindkettő a saját érdekeit érintően az.

A tanulatlan beteg egyáltalán nem dolgozik amiről nem feltétlenül ő tehet, az orvos viszont halálra dolgozza magát. Itthon.
A jobb világban betartják az EU-s normát.
Ott sem nagyon régen, azért van most orvoshiány. Ott.
A fizetés az mindig több volt, itthoni mércével mérve, egy vagyon.

karcsibácsi 2012.07.30. 08:02:34

@vanier:
Abban igazad van,hogy amit ezen a blogon a félművelt - tudálékos - öntelt (és tudat alatt meglevő kisebbségi komplexusukat ilyen módon is kompenzálni próbáló) alakok időnként megengednek maguknak, az tényleg felháborító. Ilyenkor szoktam néha kicsit beszólni nekik, i.e. hogy hülye bunkó p...a, amire megsértődnek.
De abban természetesen tanult laikus barátnémnak van igaza, hogy azért a buxusblog túlértékelése lenne azt állítani, hogy ez miatt akár 1etlen orvos is távozik az országból!
1 word as hundert, +wawe jevo est justice.

karcsibácsi 2012.07.30. 09:10:12

Ceterum censeo tényleg felháborító,ami ebben az országban folyik:

"A jelentés szerint 20 ezer esetben találtak adminisztratív hibát az ambuláns papírokban, ami 663 páciens állapotromlásához, és több esetben halálához vezetett. Eszerint a vezetés a kórházak pénzügyeit előbbre valónak találta a betegellátás minőségénél, így 14,5 millió -ot takarított meg a 2010-es, 2011-es években.

Több esetben biztonsági őröket alkalmaztak nővérek helyett, mert nem volt, aki foglalkozzon a páciensekkel. Kevés volt az ágy, emiatt akár éjszaka küldték el a betegeket, ha új érkezett, vagy a folyosón altatták őket, olykor a férfiak és a nők egy szobában aludtak.

A sürgősségi osztályon előfordult, hogy öt nappal később vettek észre gerinctörést, és fájdalomcsillapító nélkül tették ki a betegeket az osztályról. A panaszkodó pácienseket pedig kinevette a személyzet.

A .....-hoz hat intézmény tartozik, köztük kettőben sürgősségi baleseti osztály is működik. Az, hogy ellátási problémák vannak az alapítvány kórházaiban először akkor kapott nagyobb visszhangot, amikor egy újszülött a szülészeten összeszedett fertőzés miatt kilenc nap alatt elvérzett 2008-ban.

Azóta több alkalommal járt az egészségügyi felügyelet a kórházakban, de az elkészült jelentések hatására sem javultak az ellátás körülményei, összegzi a legújabb beszámoló, amit már követett akkora felháborodás, hogy meglegyen a hatása: még a januári ellenőrzések előtt távozott az intézmény legfelsőbb vezetése.

A felügyelet, az iszonyatos körülményeket látva azon is elgondolkodott, hogy egyszerűen bezárja a kórházak műtőit, felfüggesztik az operációkat, de erre végül nem került sor, a környéken ugyanis nincs más, alapfeladatokat ellátó egészségügyi intézmény.

Az elhunyt újszülött édesapja, aki a teljes körű vizsgálatért küzdött éveken keresztül azonban még most sem elégedett, szerinte az intézményvezetők közül számosan, megállapítható felelősségük ellenére, megőrizték posztjukat."

karcsibácsi 2012.07.31. 08:50:06

@karcsibácsi:
Ilyen magas a blog látogatóinak ingerküszöbe, hogy a fenti szörnyűségek senkiben sem verik ki a biztosítékot?

Dr.laikus PhD 2012.07.31. 08:52:31

@karcsibácsi:

Mer, hogy ángilus.
Nem nálunk van, mit érdekel?

Csak itthon legyen minden hibátlan.

CPR 2012.08.02. 11:51:22

A posthoz - csak hányás írt, hasi fájdalomról szó sem volt. Vakbélnél elsődleges tünetek: görcsös hasi fájdalom,hányás, láz. Ennek tudatában a piedesztálra emelt háziorvos rávéshette volna a beutalóra a gyanút, hogy vakbél. Sima hányás egy alapból egészséges fiatal felnőttnél, minden más kísérő tünet nélkül idegrendszeri eredetű is lehet. Gyomor RTG- nel vérzés nem mutatható ki, ha vérzik felesleges is lenne, az eléggé látszik.

kajus1 2012.08.03. 06:41:39

Nem egyedi eset.Tévedtem mikor azt gondoltam, hogy a mi régiónkban , Gyulán van ilyen balkáni ellátás.Ez nem más mint következmények nélküli népírtás.Elképesztő a mai orvostársadalom pénzéhsége,nem számít ha a beteg az utólsó forintját kénytelen odaadni,mert másként nem foglalkozik vele.Mélyebbre már nem süllyedhet az emberiség.Isten majd számon kéri mindenkitől tevékenységét!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása