Miért kell egy ápolónőnek Istent játszani?

2012.05.02. 10:33

Tisztelt Cím!


Véletlenül találtam rá erre az email címre.Megosztanám én is az én kálváriámat.Az a levél amit bemásolok az, amit már a betegjogi megyei szervezethez is elküldtem.Igaz válasz még nem érkezett de várom nagyon.

 


Tisztelt MESZK JNK Szolnok Megyei Területi Szervezete!

 

Előzetes telefonbeszélgetésünk alapján írásban panasszal fordoluk önökhöz.Kálváriám 2012.02. 25-én szombaton délelőtt kezdődött a jászberényi Erzsébet kórház sürgősségi osztályán. Szombat reggel mint egy átlagos napon mentem dolgozni.Kocsmáros vagyok.A reggeli szokásos protokoll(ajtónyitás,pénztárgép megnyitása,kávégép megnyitása) még elvégeztem,de sokkal lassabban.Körülbelül fél óráig lehettem még tudatomnál,de már nem mindenre emlékszem a történtekből.


Nem tudtam mit miért csinálok,beszédem,mozgásomat nem tudtam koordinálni. A továbbiakban leírtakat családom (férjem,nővérem) elmondása alapján ismerem.8kor telefonált ijedten a férjemnek az egyik törzsvendég hogy jöjjön azonnal vissza mert nagyon furcsán viselkedek.Ekkor az influenzával kapcsolatos fáradtságnak gondolták még a tüneteket,viszont percről percre rosszabb lett az állapotom,félre beszéltem,nem tudtam hogy kivagyok.Ekkora már nővérem is kiért a kocsmába,férjemmel azonnal a kocsiba ültettek és indultak velem a jászberényi sürgősségi belgyógyászatra.


A kórházba saját lábamon kísértek de állapotom ijesztően gyorsan romlott.Az ott lévő ápolónőnek szó szerint a férjem a következőket mondta” A BETEG ESZMÉLETÉNÉL VAN DE NINCS TUDATÁNÁL.”elmondták neki hogy nem tudom hogy kivagyok ,hol vagyok és hogy nagyon zavartan viselkedem. Az ápolónő mintha ezekre oda sem figyelt volna a „sürgősségi betegellátó” táblát kopogtatta az ujjával, jelezve ezzel, hogy rossz helyen vagyunk és beutalót kell hoznunk.Hozzáfűzném hogy a váróban egy lélek nem volt.”Elmondta:ha beutaló nincs a főorvos úr sem fog velünk foglalkozni.


Kiemelném a nővér arrogáns és nagyképű viselkedését,s hirtelen egy személyben orvos is gondolatolvasó is és egyben „atyaisten” is ő volt.A férjem hogy ne veszítsen több időt őrült sebességgel indult a jászapáti ügyeletre.Ott sok beteg gyerek volt az influenza miatt.Elmondták hogy én többször kimentem a váróteremből,zavart állapotban sétálgattam fel-alá az udvaron.Az állapotom még mindig csak romlott…….


Sorra kerültünk végre,a doktornő ott TIA diagnózist állított fel,majd megírta beutalót.Azonnal kocsiba ültettek és száguldottak velem Jászberénybe.A nővérke ezek után önelégült mosollyal az arcán hajlandó volt odahívni az orvost.Ez nekünk legalább 2 óra kiesés volt.12 re értünk vissza Jászberénybe.A doktor úr megvizsgált,és valószínűsíthető agyhártyagyulladást diagnosztizált.Osztályra fektetett majd elmondása szerint Szolnokkal egyeztetett hogy átszállítsanak


Szolnokra a Hetényi Géza kórházba.Az osztályon kötöttek egy infúziót,melynek tartalmát nem tudom,viszont zavart viselkedésem nem szűnt,sőt szemmel láthatóan romlott.Gyerekeim nevére,azt hogy milyen évet írunk nem emlékeztem.Értem órákig nem érkezett mentő amivel átszállítottak volna Szolnokra.Órák elteltével délután 4 óra körül megérkezett értem a betegszállító mentő.


Lenn a bejárati ajtó között egy ijesztően hatalmas rohamot kaptam ,eszméletem elveszítettem a saját vizeletemben vergődtem hosszú percekig,természetesen a családom legnagyobb ijedtségére.A látvány félelmetes volt számukra.Jött az orvos,közben megérkezett az eset kocsi is.Bevittek a sürgősségi kezelőbe ahol sokktalanítottak és stablizáltak hogy szállítható állapotba legyek.Érdekes módon az a nővérke aki a délelőtt folyamán munkáját „odaadóan” végezte ,hiszen percekig verte az ujjával a sürgősségi fogadóhely táblát az ajtón hogy ide csak beutalóval lehet belépni,most érdekes módon sehol sem volt.


A munkaideje ekkor még nem telt le,gondolatom szerint a doktorúr mellett neki kellett volna ellátnia a nővéri feladatokat.Ekkor kellett volna leginkább a határozottsága és ha van!-szakmai tudása,de sajnos ezt már nem mutatta meg.A KÉSŐBBIEKBEN KIDERÜLT HOGY A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLRYA BEUTALÓ NEM KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Szolnokon az ellátás magasfokú volt,több lelkiismeretes orvos foglalkozott velünk,holott a váró tele volt betegekkel.Este 10 órakor kerültem felvételre a neurológiai osztályra,ahol megkaptam a megfelelő infúziós kezeléseket.


Agyhártyagyulladás-s abból kialakuló epilepsziás roham.Külön külön is elég lett volna.

Észrevételeim:


Miért kell egy ápolónőnek kis Istent játszani és önkényesen diagnosztizálni az orvos helyett?????

Milyen szakmai tudással rendelkezik ha azt sem tudja hogy nem kell beutaló az osztályra????

 

A nővér hozzáállása és hangneme minősíthetetlen és felháborító volt.

 

Ha a nővér nem zavar el bennünket ,két óra hosszával hamarabb kapom a kezelést,s talán nem kaptam volna epilepsziás rohamot amitől az én és a családom élete gyökeresen megváltozott..(állandó gyógyszerszedés,felügyelet,lelassult fizikai állapot,a gyermekeim dolgoznak helyettem,a kisebbik lányomnak egyéni tanrendet kellett kérnie a felsőoktatásban, hogy betudjon segíteni.)


Nem tudom megbocsájtani és elfogadni az ápolónőnek az irántam tanúsított viselkedését.Nem vártam különleges ellátást de ha a munkáját végezte volna,talán én sem jutottam volna el ideáig.


Minden betegnek joga van a szakszerű és alapos orvosi ellátáshoz,sajnos ezen a szombati napon ez a nővér megfosztott ettől.

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irkutszk 2012.05.02. 15:30:52

A történetet elbírálni nem tudom.

Ami szerintem etikailag helytelen volt a levélíró részéről: a nővér munkabeosztása, munkaideje nem tartozik a betegre. Az egy munkaszervezési kérdés, ehhez a betegnek semmi köze, így megjegyzéssel sem illetheti.

A vita tárgya két alapon nyugszik: Az egyik, hogy adott napon a kórház ügyeletben volt-e. A másik, hogy a beteget először az ügyeletre kellett-e volna vinni, avagy nem. Amennyiben mindkét kérdésben a beteg előnyére fordul a mérleg, még mindig fennáll a kérdés: A kétórás késés okozott-e súlyosabb tüneteket, vagy sem.

Más: Én szívesen olvastam volna arról is, hogy miként szerezte meg a fertőzést a beteg. Nem mert a beteget kívánnám hibáztatni bármiért is, hanem csupán eredendő kíváncsiságom okán.

2012.05.02. 17:35:01

A "magasfokú ellátás" az az, amikor a kedves beteg a kórházból kilépve elégedett, vagy amikor meggyógyul?

Reggie 2012.05.02. 17:38:34

@Irkutszk: Majd ha magankorhazban noverkedik, akkor nem tartozik rank...

huhhhu 2012.05.02. 18:24:18

@Irkutszk:
1./ Már miért ne illethetné??
2./ Ha valaki nincs tudatánál, nyilván a legközelebbi kórházba fogják vinni feltételezve, hogy ott minden adott a gyors, szakszerű ellátáshoz. Más kérdés, hogy atyaisten áll a belépőnél. Nem egyedi eset, több példát tudnék írni.
3./ A történet szempontjából nem releváns, hogy hogyan fertőződött meg a beteg.

Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy attól mentsen meg az ég, hogy orvoshoz kelljen menni. Tisztelet a kivételnek!!!

Igazság, hol vagy? 2012.05.02. 18:26:41

Nem kételkedem a poszt író panaszában.Én úgy tudom,hogy az agyhártya gyulladást nem neurológián kezelik.

reccs 2012.05.02. 18:49:26

@Igazság, hol vagy?: De az epilepsziás rohammal (meg, gondolom, az előzményekkel, pl. zavarodottság) oda tesznek.

Igazság, hol vagy? 2012.05.02. 19:01:09

Az agyhártya gyulladás egyik tünete a görcsölés.Nem hiszem,hogy az orvos epilepsziás görcsnek tulajdonította,amikor megállapította az agyhártya gyulladást.A zavarodottság is tünete lehet a meningítisznek.A betegség lehet fertőző is,ami nem neurológián kezelendő.

Dr.laikus PhD 2012.05.02. 19:22:24

@Igazság, hol vagy?:

A háziorvos valószínű tudta hová kell küldeni.
Az ő gyanúja TIA volt a látott tünetek alapján.

A többi ment a maga útján hisz a neurológus már a helyzet magaslatán állt.
Kivéve a szállító mentőt.
Lehet, hogy ezt a főnéni rendelte és óriási szakértelmével felülírta az orvosi szakvéleményt?
Esetleg nem tudta, hogy a meningitis általában veszélyes kórság?

Drága jól szervezett egészségügyünk.... :(((

Igazság, hol vagy? 2012.05.02. 19:38:27

@Dr.laikus PhD: Vártam reagálásodat,nem írok semmit erre."Főnéni stb.."a betegeket is ellehetne nevezni..,de nem teszem.Bocs,mégis írtam.Jöhet az,hogy védekezem és nem rólam szól,stb... További jó egészséget.

Dr.laikus PhD 2012.05.02. 19:41:59

@Igazság, hol vagy?:

Tényleg nem rólad szól.:)

Egy minősíthetetlen asszisztensnőről.

Arról viszont vastagon. :((

Dr.laikus PhD 2012.05.02. 19:43:53

@Dr.laikus PhD:

"További jó egészséget."

Köszönöm szépen.
Megmaradok.

SusanneF 2012.05.02. 20:05:05

Ha jól emlékszem,a képen egy fekete angyalt játszó volt nővérke látható,akinek a lelkén több beteg élete szárad...:(

Hevn 2012.05.02. 20:13:32

Ilyen esetben a mentőt kell hívni, általában hamar kiérnek, és rohannak az illetővel a sürgősségire de közben már az alapellátást, stabilizálást is elvégzik, és ha a mentős viszi be a beteget, akkor a nagyszájú nővérke pitizik, ül, fekszik, pacsit ad.

Sajnálom a történeteket, és főleg a romokba levő magyar egészségügyet ahol egyre több az IQ light, magát kurva nagy valakinek gondoló amúgy porszem dolgozó.

De jegyezzük már meg, hogy ilyen esetekben mentőt kell hívni, a beteget pedig nyugalmi pozícióba helyezni addig is.

Teri néni 2012.05.02. 20:13:39

Tisztelni kell a nővérkéket. Sok a prepotens beteg. Több alázatot a betegek részéről!

Igazság, hol vagy? 2012.05.02. 20:44:35

@Hevn: -pitizik,ül,fekszik,pacsit ad-Neked,ha Te "kutyusnak" érzed magad.Annyi tiszteletet várj el másoktól amit Te magadnak is elvársz.IQ light a másik részről is igaz!

Hevn 2012.05.02. 20:52:43

@Igazság, hol vagy?: Na akkor elmesélem, én általában annak a maximális tiszteletet megadom, aki normálisan áll a dolgokhoz, de sajnos én nem vagyok olyan lágyszívű mint te, szóval ha parasztkodnak, meg valami táblát kopogtatnak a sörgősségin meningitis-gyanús betegeknek, akkor bizony kutyusnak nézem őket.

Igazság, hol vagy? 2012.05.02. 21:07:39

@Hevn: Ez még kimaradt:jó lenne majd az a porszem akkor,bár nem kívánom Neked,alád tegye az ágytálat és ki is vegye azt.Akkor majd Te is pitizni fogsz?Bocsánat mindenkitől ez a hozzászólásom nem a poszthoz íródott,ez megint egy eü dolgozó és egy laikus "penge váltása",mint minden panasz után ez történik,kevés az igazán jó tanács, felvilágosítás. Jó éjszakát!

Hevn 2012.05.02. 21:20:05

@Igazság, hol vagy?: Aki bunkó az bunkó, ha az én szakmámban valaki bunkó vagy lekezelő a segítségre szorulóval azt ugyanúgy megvetem.

Ezt a közhelyt, hogy ágytál, meg felejtsd is el, majd akkor gyere ezzel ha éppen az én szakmámban illő gondod lesz, elküldelek a faszba - majd valami táblát is szerzek, hogy kopogtatni tudjam - te meg nyájasan, szerényen, a maximális tiszteletet megadva továbbállsz.

Nem is értem, hogy lehet ember ennyire elfogult.

karcsibácsi 2012.05.02. 21:38:59

@Hevn: "majd valami táblát is szerzek, "
Ne fáradj a tábla beszerzésével, adok én neked egy személyre szabottat. Kopogtatni sem kell, elég, ha a nyakadba akasztod. Az van ráírva,hogy "Hülye majom".

Anti Anyag (törölt) 2012.05.02. 21:39:19

Épp egy ugyanilyen helyzetet ismertem, ott gyerekkel esett meg.

A nővért azonnal kirúgták, pedig vagy 20 éve volt ott.

Igaz, az még a Kádár rendszerben volt.

Hevn 2012.05.02. 21:42:15

@karcsibácsi: szép szál troll vagy:)

hibiszkusz75 2012.05.02. 21:42:44

@Hevn:
"pitizik, ül, fekszik, pacsit ad"

Nem vagyok sem eü. dolgozó, sem elfogult és magam is csak azt tudom tisztelni, aki nekem is megadja azt, de ez amit írtál nagyon durva volt.

Irkutszk 2012.05.02. 21:42:53

@Reggie: @huhhhu: Illetheti, de nem etikus illetnie. huhhhu, olvasd el először, mit írtam, és utána reagálj rá.

Én valószínűnek vélem, hogy az ellátás pillanatában a panaszolt nővér ugyanúgy a betegfelvételnél állt, és szortírozta a betegeket, mint amikor előtte találkozott a levélíró a nővérrel. Ezért nem látta később.

Azért etikátlan ilyesmit felhoznia, mert esetleg nem volt feladata a nővérnek az orvos mellett állnia a beteg ellátásakor; és ezt a lehetőséget végig sem gondolja a levélíró, így csak szubjektív köpködés. Erre pedig semmi szükség nincsen.

A másik, hogy azért nincs köze a betegellátás szervezéséhez a betegnek, mert nem ez a feladata és mert nem ért hozzá.

Hevn 2012.05.02. 21:49:04

@hibiszkusz75: nincs ebben semmi durva, van ennél cifrább is, tény, hogy ha a mentős visz be beteget, akkor semmilyen táblát nem fognak kopogtatni, és az ügyeletes nagyszájú nővérke is tenni fogja szépen a dolgát, mármint nem a táblakopogtatásra gondolok, hanem a betegfelvételre.

hexina32 2012.05.02. 21:53:50

1.Az "ISTENNEK"titulált nővér valószínűleg triage beosztott volt,rajta kívűl még sok nővér dolgozott ott,nem feltétlen ő fog odamenni ha baj van.

2.Le is járhatott a munkaideje.

3.A mentőt az orvos hívja{nálunk legalábbis}.Ha sima betegszállításként lett leadva,akkor 24 óra a szállítási idő{nálunk van aki reggel van leadva és másnap délben viszik haza}

4.Zavartság,beszédzavar,epileptiform rosszullét sok minden tünete lehet{pl.TIA,amire a h.o. gondolt,agydaganat,meningitis és akár delírium vagy enyhe epilepsziás rosszullét tünete is{nem mindenki ájul és rángatózik}.stb....}tudomásom szerint lumbálpuntióval zárható ki illetve bizonyítható legjobban.

5.Nálunk a fertőzőn kezelik az agyhártyagyulladást nem az idegen.{Mert fertőző}

6.Én úgy állok a beteghez,hogy felmérem milyen .Ha lekezelő,arrogáns{nagyon-nagyon sok van ilyen}azt hiszi hogy ő mindent jobban tud és majd megmutatja nekem,hogy hol lakik a magyarok istene,azt egyszerűen"čsak"ˇbetegként kezelem.Aki normális na az kap beszélgetést,meghallgatást stb....
De senkinek nem fogok pitizni,sem valagot nyalni.
És mielőtt meggyanusítanátok,nem fogadok el hálapénzt.Azt szoktam modnai,hogy csak egy köszönömöt kérek,ha hazamegy és meg volt elégedve az ellátással amit adni tudtam.
Eddig még mindegyik{még az arrogáns is,mert időközben rájön,hogy nem vagyok az akinek gondolja a "nővéreket"}odaállt az ajtóba és hatalmas köszönömöt mondott.
Fényezés?
Lehet......

7.Nem vagyok iq light,kikérem magamnak és porszem sem,nálad lehet az alkalmazottak azok és nem tekinted őket embernek,de tényleg igaz,hogy annyit kapsz amennyit adsz.Majd rájössz.Vagy nem de az már a te bajod lesz HEVN.Minden út hozzánk vezet,szoktam volt mondani.

El Visco Stello (törölt) 2012.05.02. 22:01:37

A közelgő Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából én is tisztelettel köszöntöm az ápolókat. Biztosan jólesik nekik ez a kis performansz az egyik legolvasottabb EÜ-vel foglalkozó blogon. Húzzatok bele!

Ápoló vagyok, Magyar Ember köpjél le!

jó lujza 2012.05.02. 22:26:13

@hexina32: Minden út hozzánk vezet,szoktam volt mondani...

Mint ahogy a tiéd is, ezt jobb ha nem felejted el. És a kutyát sem fogja érdekelni, hogy ki vagy mi voltál mielőtt beteg lettél volna, mert onnantól kezdve nem számítasz.

hexina32 2012.05.02. 22:41:35

@jó lujza:

Ez így van.De nem képzelek magamról nagy dolgokat,csak ember maradok addig amíg lehet.

Dr.laikus PhD 2012.05.02. 23:10:41

@hexina32:

Triázs nem lehet ennyire inkompetens, mert akkor még ennél is nagyobb a baj.

Egyszerűen egy nővér, aki többet képzelt a kompetenciájából, mint kellett volna.

Az, hogy ott volt, vagy nem abszolút nem fontos, lényegtelen, gyászreakció.

A posztolónak ismételten nem magyarázták el, hogy minden ami történt maga a betegség.

Valahol diagnosztizálni kell még a meningitist is. Ha van triázs ráérez, nota bene azonnal adrenalin és sürgősen intézkedik, ha jó orra van a háziorvosnak, szintén kórházba viteti.

Aki látott meningitist egyszer az életben, még a kezdeti tünetek esetén is az első amit leellenőriz a tarkómerevség.

Nem minden meningitis fertőző....

hexina32 2012.05.02. 23:49:37

@Dr.laikus PhD:

Mintahogy nem minden meningitis kezdődik tarkómerevséggel és vadászkutyatartással.
Láttam épp elég meningitist,nem egy kaptafára volt húzva.És még csak a tünetek sem voltak egyformák,mert minden beteg más.

Triage-nak kell lennie.

A meningitist pedig akkor is fertőzőn kezelik.{nálunk,ismétlem}

amúgy teljesen mindegy mit magyarázol a betegnek.Lehet neki is el lett magyarázva,csak nem figyelt oda vagy neki nem ez jött le.Mint a betegek 80%-nak.Van aki azonnal felfogja,van aki később,van aki sosem.Na az ilyen kíván minden kissebb-nagyobb ügyben vért,hajtépést.
Megkövetem,ha igaza van,akkor jogos.Csak az a helyzet,hogy a betegek sok része sok mindent nem lát át,nem ért,hogy mi miért van,és hogy miért van úgy,ahogy, benne csak a jog van kialakítva.Neki jár,azonnal,most a legjobb.
Ha legközelebb a boltos néni csúnyán néz,mert nincs nála olyan szalámi ami nekem kellene,vagy nem törli le a szeletelőt,sok más után egész nap és délután azon szeretne nekem szeletelni{volt rajta egy kis vitánk,először el lettem hajtva az édesbe}akkor majd én is írok meg sóhajtozok.
mMost lehet írni,hogy nem mérhető össze a kettő de akkor én azt mondom,hogy de ,mert hiába magyaráztok akkor is jogom van rá.És nem megyek másik boltba,mert miért gyalogoljak 1 km-t,hanem addig járok a főnökség nyakára amíg ki nem rúgják....

Dr.laikus PhD 2012.05.03. 06:54:25

@hexina32:

Mondod hogy kell triázsnak lenni, én meg mondom, hogy nincs, ha nincs.
Tapasztalatból mondom, hogy nincs.
Igaz ez Budapest.

Ugyanakkor ebben az állapotban amit a posztoló leír, nincs normális egészségügyi dolgozó - akkor sem, ha nincs beutaló, nincs akkor ügyelet, de van szakorvos - aki a főorvos úrhoz ne vinné be a zavartan viselkedő beteget.

Maga a tény felháborító, rövid időn belül a második eset, amikor a kétségbeesett, pánikoló hozzátartozót adminisztrációs okok miatt életveszélynek teszik ki.

Lehet, hogy a beteg hülye, akkor is amikor tudatvesztéses tünetei vannak, pláne akkor amikor elbocsátják, de ha tudja mindenki, hogy ha nem tanulási céllal ülsz valakivel szemben, hanem számodra teljesen ismeretlen fogalmakat kell felfogni, nem fogja élő ember megjegyezni, megérteni.
Akkor sem, ha akarja.

Aztán mégis van aki megérti, felfogja, pusztán azért, mert az orvos aki vele szemben ül, röviden, tömören, hasonló szituációban analógiákkal, helyettesítő példákkal, nota-bene lerajzolva bocsátja útjára a gyógyult beteget.
Elmagyarázza, hogy lehetnek maradványtünetei, amit a hozzátartozó átélt az a betegség része, nem talán, hanem biztosan átéli.

Értem én, hogy idő, meg a beteg mindig hülyébb, mint mi.
Egy biztos a posztoló az emberekhez ért nagyon, az orvos meg a szakmájához. Ebből kell (kéne) kiindulni.

A többi rizsa. Vért mindig akkor kíván a beteg, ha nem kellő tájékoztatás után bocsátják útjára, legalább annyi minimális információval, hogy a neten tudjon utána nézni és tudja sokat látott nővérnek leírni, hogy a tarkómerevség egy tünet lehet, jellemző tünet.... :-)

"A meningitist pedig akkor is fertőzőn kezelik.{nálunk,ismétlem}"
Kezelik és nem diagnosztizálják.

Tényleg éljenek a nővérek, nem a buta adminisztrátorok!

hu.wikipedia.org/wiki/Agyh%C3%A1rtyagyullad%C3%A1s

Igazság, hol vagy? 2012.05.03. 16:54:00

@Hevn: Ez a válasz Téged minősít.Szép magyar szavak.Intelligens ember megnyilatkozása,"Táblát"érdemelne.

Irkutszk 2012.05.03. 19:32:56

A kép a Száll a kakukk fészkére c. filmből van?

Tempus-Anh 2012.05.03. 19:58:33

@Irkutszk:
Ő nem a Miss Ratched, neki sokkal szebb arca volt...A tekintete hasonlít viszont:)

Irkutszk 2012.05.03. 20:33:15

@Tempus-Anh: @Dr.laikus PhD: Köszönöm :) De akkor honnan ismerős vajon?

Dr.laikus PhD 2012.05.03. 20:39:26

@Irkutszk:

Nem tudom, de nekem is ismerős.
Despota, ha beleolvas talán megszán minket. :)

bauchi 2012.05.10. 18:03:30

Milyen hülyeség,hogy a jászberényi kórház nem volt ügyeletes,akkor mi volt?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása