A folyosón töltöttem az éjszakát

2011.11.26. 09:45

2009 júliusában szállítottak be a Markoth Ferenc kórházban, miután Gyöngyösről elküldtek, mert náluk nincs urológiai osztály (vese gyulladásom volt). Mentőzés után a kórházban egy kb. 50 éves hordágyra tettek egy sötét folyosón. A mentősök mondták, hogy inkább áttolnak a betegfelvételi elé, mert képesek és simán elfelejtik, hogy itt vagyok. Ők még rendesek voltak.

 


Aztán bekerültem a vizsgálóba, ahol tulajdonképpen semmit nem csináltak velem másfél órán keresztül, járkáltak körülöttem, elbeszéltek a fejem felett, mintha ott sem lennék. Egy kedves kis nővérke állandóan kitakargatott, vizsgálat címen, (pedig kb. 100x elmondtam neki hogy nem vagyok gyógyszerérzékeny) miután nagy nehezen visszahúztam magamra a köntösömet, pedig 40 fokos lázam volt. Miután eltelt ez a laza másfél óra, felültem az ágyra és megkérdeztem, hogy hajlandóak végre valamit mondani, tenni, vagy nyugodtan hazamehetek?


Ekkor már 4 napja voltam lázas, egy napja hánytam, igazából észnél sem voltam. Utána átgurítottak a sürgősségire, a nővérpult elé, ahol végre bekötöttek egy infúziót... Majd közölték velem, hogy az urológia osztályra majd csak holnap reggel visznek fel, mert már nincs bent orvos, aki felvegyen. Az egész éjszakát ott töltöttem, reggel 9-kor viszont jöttek értem és tényleg már felvittek az osztályra. Szakadt lepukkant kórtermek, régi öreg ágyak, stb. A legnagyobb tragédia hogy az urológiai osztálynak összesen egy női és egy férfi mosdója volt... Egy vese működéssel foglalkozó osztálynak könyörgöm??? Sorszámot kellett húzni, főleg mikor minden nap bekötöttek nekem 2 liter infúziót.


A zuhanyzók pedig aki kapja marja alapon volt négy és amelyik megtetszett hát hajrá. Osztályon már normálisan bántak velem az ápoló személyzettel nem volt probléma. Rendesek figyelmesek voltak, többször is ránéztek az emberre. Aztán másnap leküldtek ultrahangra, ahol azt mondták hogy a vesémnek semmi baja nincs. Majd egy csomó vizsgált, és megint nem találtak semmit. A harmadik nap csak észrevették hogy az egyik vesém sokkal nagyobb mint a másik...


Utána már minden rendben volt, apukám jó magyar szokás szerint pénzzel is "hálálkodni" akart, de a doki csodák csodájára nem fogadta el, eléggé törte ő is a magyart. A főorvos viszont szinte kimarta a kezéből, és utána is gusztustalanul viselkedett és ordibált a betegekkel (többek között velem is) ő meg tisztán beszélt magyarul. Miután hazaengedtek és visszamentem dolgozni, szóltak, hogy egy napra nincs a kórházi ellátásról, sem táppénzes papírom (arról a napról, amikor a sürgősségin feküdtem). Felhívtam a kórházat, azt mondták vigyem be azt a papírt amit még a gyöngyösi sürgősségin adtak, az igazolja hogy megjelentem. Ezt eljátszottam 3x a munkáltatóval és fizetetlent kaptam rá... Felhívtam a kórházat a nő majdnem leordította a fejemet hogy mit képzelek ő nem adhat igazolást arról a napról. Nevetséges.

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.11.26. 10:07:15

"igazából észnél sem voltam" ja, ez látszik, az egész sztorid erről szól :(

Dr.laikus PhD 2011.11.26. 10:52:53

@VaTi:

Ha valaki azt meri mondani, hogy boszorkány vagyok, téged hívlak tanúnak...

Talán jön egy kis frontocska...
Izgulok értetek. :-)*

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.11.26. 15:02:00

Az ötven éves hordágy meg a lepukkantság tán nem a kórház hibája, hanem általános hazai dolog. Szerintem ezen kár kiakadni. Ha meggyógyítanak, akkor meg tökmindegy. Viszont egy bármilyen kórteremben csak lett volna szabad ágy, hogy ne a sürgősségin kelljen tölteni az éjszakát. Azt nem tudom, hogy az ilyesmi hogy működik, bár az is igaz, hogy a sürgősségin legalább "szem előtt" van a beteg, ha egyszer még nem vizsgálták ki rendesen, bármikor felléphet valami nem várt komplikáció. Hálapénz: vagy adsz, vagy nem adsz, de ha már adsz, akkor minek hánytorgatod fel, hogy elfogadják? Oké, nem a kezelőorvos, hanem a főorvos. De akkor talán nem kellett volna belengetni a lóvét, és nem is vette volna el. Én eddig egyszer sem adtam, pedig voltam már egy párszor kórházban. Oké, egyszer egy különösen kedves doktornőnek utólag vittem egy doboz márkás csokoládét, miután már kiengedtek. Láttam rajta, hogy nagyon örül neki és adott belőle az osztályon dolgozó nővéreknek is. :)

kvadrillio 2011.11.26. 15:30:10

EZT ÉN NEM HISZEM EL !

Ne haragudj, de egy olyan országnak, amelynek több ezer magas színvonalú wellness-hálózata van, jakuzzival és minden oda való lófasszal, amelynek több ezer 5-6 csillagos luxus szállodája van...oda való luxus szolgáltatások tömkelegével, annak nem hiszem, hogy lepukkadt kórháza és kórházi berendezései lennének ???!

...én ezt nem hiszem el !!!!!!!!!:O)

2011.11.26. 15:51:53

Megint egy ember, aki nem érti.

Ad egy munkás heti bérét, vagy egy szép ágyneműszett árát zsebbe, és fel nem tudja fogni, miért kell fél évszázados lemaradással küszködnie NEKI a kórházban. Felháborító! Nevetséges! És még tébét is fizet.

Nem kérdez. (Felháborodik.) Nem segít (nem az ő dolga). Nem sürget változást (oldják meg annyi pénzből).

Ismét egy ember, aki nem érti.

Nem, nem, soha.

tundee 2011.11.26. 15:52:11

@kvadrillio: Pedig sajnos van néhány lepukkant kórház az országban, lepukkant berendezések, eszközök pedig még egyetemi centrumokon is előfordulnak.:(

2011.11.26. 15:52:53

@VaTi: Hogy áll a gyerkőc-projekt? Beszámolj ám első kézből! :)

füles1098 2011.11.26. 16:35:27

@ReignOfdark: "Megint egy ember, aki nem érti."

Hát ez az, 20 éve egy kormány sem érti!
A bóvli országban pedig már esély sincs rá, hogy bárki is megértse.

Hagrid 2011.11.26. 16:42:50

Na hol maradnak a dokik kommentjei?:D Alszotok? 1-2 fikázása a beküldőnek és semmi?

El Visco Stello (törölt) 2011.11.26. 16:57:10

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy - igaz, kis jutalom ellenében de - diagnosztizálták az unus major renist-t.
Különben sose tudtad volna meg.

2011.11.26. 17:24:39

@kvadrillio: Kórházat szállodával összehasonlítani nem szerencsés. A szállodák, welness-központok többsége magánkézben van, a kórházak pedig államiban. A szállodák vendégei viszik a pénzt befelé, a kórházban lévő betegek nem. Illetve igen, de azt nem az intézménynek, hanem az államnak adják TB formájában, ami sokkal kevesebb, mint a szállóvendégek által fizetett összegek. Az a baj, hogy nemcsak nem hiszed el, hanem nem is érted, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

2011.11.26. 17:31:46

@VaTi: Te még egyben vagy?? Aztán remélem laptoppal vonulsz be, és külön posztban elmeséled az élményeidet!:-). Csak vicceltem, még a végén ellopják, aztán abból lesz poszt. Ő lesz az első Praxis-baba? Minden jót kivánok, leginkább rövid, problémamentes szülést.

El Visco Stello (törölt) 2011.11.26. 17:53:10

Ki az a hülye, aki laptopot lop, amikor ott egy baba is. Hátmá csakjobban megéri. Anyjástól pláne.

2011.11.26. 18:11:02

@El Visco Stello: :-)) A laptop nem kér enni. És csendbe van. Bár VaTi jó a képen. Baba nélkül még el is vihetik!
:-)) Bocs, VaTi!

VaTi 2011.11.26. 19:42:57

@Dr.laikus PhD: @ReignOfdark: @Turchi: jajjjj, még egyben. Legyen már valami front :) Majd szólok ám mindenképpen, de ha a szülés olyan lesz, mint az eddigiek, kkor nem ngyon lesz miről. A dokim szerint hál'Istennek tök unlmas a terhességem. "Beteg" szempontból megint nincs miről beszélni, mert nekm mindig kedvesen visszaköszönt mindenki, az uh-s orvos kedve volt, a vérvételt pofin csinálták, én csak a jó orvosokkal szoktam találkozni :)
Lapit nem viszek kórházba, majd túlélek net nélkül :) Már bekészítettem a csomagba Huxley Szép új világát (tudom, nem pont odaillő téma :) )
Mennék már egyébként, mert kezdek igencsak sárkányos lenni...

VaTi 2011.11.26. 19:43:49

"de ha a szülés olyan lesz, mint az eddigiek" mármint az eddigi események a terhesség alatt :)

SusanneF 2011.11.26. 21:29:25

@VaTi: Majd amikor már nem készülsz annyira-egyszer csak menni kell...:)
Zoknit,citromot vigyél...
Apuci megy Veled?Mennyi idős az első?
És melyik fiú,lány?

El Visco Stello (törölt) 2011.11.26. 21:32:49

@VaTi: Az UH-os orvosnak, ha kedve volt, pofin(arcon???) csinálta a vérvételt?
A kis perverz!!!

SusanneF 2011.11.26. 21:33:15

Nagyon sok kórházban csak néhány mellékhelység és zuhanyzó van-de ki lehet figyelni,pl.mikor nem megy általában senki...
Olyan nincs,hogy járok eü. intézményben,és nincs arról a napról igazolásom...:(Addig kell menni,amíg valaki igazolja.

FuBu 2011.11.26. 21:52:14

Kedves Posztoló!

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az írásod lényege ez:
"Ekkor már 4 napja voltam lázas, egy napja hánytam, igazából észnél sem voltam."

Mire vártál? Nekem is volt már vesegyulladásom, és én pontosan olyan hülye voltam mint te (nem bántani akarlak, ne haragudj), hogy megvártam, amíg rohadt rosszul voltam. A doktor bácsi meg jól megmondta, hogy egy idióta vagyok, mert már korábban ott kellett volna csüngenem az urológián.
Kérlek gondolod át még egyszer az eseményeket és lásd meg benne a saját szerepedet, azon gondolkodj el kicsit.

VaTi 2011.11.27. 05:58:24

@El Visco Stello: óóóó, Visco, hát látod, már gépelni sem tudok :)
@SusanneF: Na jó, a zokni ok, de a citrom minek? :) A lányom másfél éves, most fiú lesz. Tudom, mindenki azt mondja, jajdejó, h így sikerült, egy lány, egy fiú, de én most is lányt szerettem volna :) Szerintem a férjem ráparázott, hogy mégegylány, tejóég, milyen alkotmány lesz itt 3/4-es többséggel, ezért inkább gyorsan egyenlített :)
Ja, igen, még mindig itt, egyben :)

SusanneF 2011.11.27. 09:18:03

@VaTi: Nem minden kórházban engednek inni vajúdás közben,de citromot lehet nyalogatni...van,amikor sokat segít...
Nekem is 17 hónap van az első 2 között,Először húzós,de félév után élvezed majd,a gyermekek pedig össze fognak tartani.:)Irígy vagyok én is erre a pici fiúra...nagyon szerettem volna egy kisfiút,csupa lányaink vannak..:)

Dr.laikus PhD 2011.11.27. 12:27:38

@VaTi:

Ó ezek a késős fijjúg. :))))

Gondolok rád sokat.
Annyian várjuk szeretettel, csak kikukucskál végre. ;-)

VaTi 2011.11.27. 12:45:24

@Dr.laikus PhD: tulajdonképpen még nem késik, én vagyok türelmetlen, mert csüt-re van kiírva :)
@SusanneF: a MÁV-ban engedtek inni, ezért nem is hallottam eddig erről a citronyról...érdekes...Egyébként meg mi csupa lányok vagyunk testvérek, hárman, lehet azért olyan fura nekem, h fiam lesz. 4 generáció óta nem született fiú a családunkban. Szokták mondani, hogy mi csak hazacipeljük a pasikat, hogy újabb lányokat nemzzenek nekünk :)

Laliath 2011.11.27. 12:55:41

@SusanneF:
akkor már csak egy hónapot kekk kibírnom fél lábon és beköszönt a kánaán? Na, ha mégsem, majd ráfogom arra, hogy az enyimek közt 23 hónap van ;)

@VaTi:
drukkolok nagyon. Csak kikukucskál lassan az ifiúr. Aztán szerintem véghetetlen szerelembe esel rögtön és azt se fogod tudni, hogy élhetnél fiú nélkül :)
Én attól féltem, hogy úristen, mit csinálok majd egy lánnyal - aztán most van kettő is :D

SusanneF 2011.11.27. 15:20:41

@VaTi: Igen,én is a MÁV-ban szültem az első 3-at...:)vittük mi is a keresztanyám házi málnaszörpös kisüvegét:)...
De sajna,nem minden kórházban engednek inni-az esetleges sürgős császár+altatás miatt...
Írtam Neked privit...:)
Most hol fogsz szülni?
Sok erőt Neked!
Ezer pussz...

VaTi 2011.11.27. 19:38:12

válaszoltam :) Most is Máv lesz...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása