Nincs ideje a panaszaimra, inkább vetkőzzek már

2011.11.16. 06:00

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Tisztelt Praxis blog!


Kérem engedjék meg, hogy megosszam önnökkel = panasszal éljek, a nőgyógyászati járó beteg ellátás során átélt személyes tapasztalataimat!Sajnálatos módon 17 éves korom óta (most 29 éves múltam) egyedül élek albérletben, így nem áll módomban magánorvost fogadni, magánorvoshoz járni anyagi nehézségeim miatt.

 


Tisztességesen élek, tisztességes munkakörben dolgozom (szociális gondozó és ápoló vagyok), magamra és környezetemre igényes nőnek tartom magam. Egy partnerem van 6,5 éve, nem élek kihívó, változatos nemi életet. Mivel menstruációs zavaraim, alhasi fájdalmaim, és akkut jelleggel jelentkező, nagy mennyiségű alvadt vér távozott belőlem, időpontot kértem, az általános nőgyógyászati rendelésre.


A rendelésen, akkor egy osztály vezető főorvos volt jelen. A doktor úr kimondottan modortalanul viselkedett, fizikális és lelkik fájdalmakat okozott számomra.A menstruációs naptáramat leseperte az asztal széléről a földre mondván: „ő nem kérte és őt nem is érdekli„

 

A panaszom végig sem hallgatta: „mondván erre nincs ideje, inkább vetkőzzek már”, az ambuláns lapon sem szerepel a teljes panaszom.A vizsgálat kifejezetten durva és fájdalmas volt, melyet ő maga is észre vett, és cinikusan közölte az asszisztensel, hogy a: „hölgyike érzékeny a vizsgálatra”. Kérdezem én, ha valakinek egy jéghideg "kacsát" nem óvatosan, lassan, oldalasan helyeznek fel, hanem dúrván, extra gyorsasággal, már nyitott állapotban, ki lenne erre érzéketlen ?


A citológia után, a méhfalat tapintotta ki 3 újjal, amikor is szintén iszonyúan dúrva volt. Amikor már a könnyem is kicsordúlt a fájdalomtól, és szisszentem egyet rámförmedt az orvos és nem hogy lazábban, még erősebben elkezdte a hasfalamat kívűlről is nyomkodni.


Majd átküldött UH (belső vaginális) ultrahangra, ahonnan is megérkezve a lelettel, megkértem fejtse ki az eredményem, mert nagyon kíváncsi vagyok, a saját eredményemre, arra van –e okom az aggodalomra.


A doktor úr közölte, hogy neki: „erre nincs ideje, keressek fel magánorvost ha kérdéseim vannak! Különben meg jöjjek vissza 2 hét múlva…”


Szóhoz se jutottam, mert már referálta be a következő beteget.

Könnyekkel teli szemmel, mély felháborodással hagytam el a MISKOLCI SEMMELWEIS IGNÁC EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT!
Tisztelettel megkérdezném megengedhet -e ilyes féle magatartást egy szülész nőgyógyász (osztályvezető) főorvos ?
Hogyan lehetne némi tiszteletre buzdítani a doktor urat ?

Egyszerüen nem tudom feldolgozni az estet, nagyon rossz, mély , kellmetlen lelki fájdalmat hagyott bennem az eset !


Köszönettel : egy járóbeteg !
 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tódór piroska 2011.11.16. 08:45:37

"...megengedhet -e ilyes féle magatartást egy szülész nőgyógyász (osztályvezető) főorvos ?"

Nem. Egyetlen orvos sem viselkedhet(ne) így.

Ezzel együtt nem kell túllihegni a dolgot, a posztolónak nem lett semmi baja, sőt szakszerű, alapos vizsgálatot kapott. Lesz ez még rosszabb is.

2011.11.16. 09:11:57

@hamatőr: Köszönjük elmés megjegyzésedet. Most ülj le a sarokba és maradj csöndben, míg okosat nem tudsz mondani.

A posztolót meg szívből sajnálom, egy nő számára egy nőgyógyász bizalmi kérdés, nem egyszerű az utcáról betoppanva egy ilyen vizsgálat, pláne ilyen hozzáállás mellett. A kérdés, hogy a betegségre fény derült-e?

És tényleg lesz ez még rosszabb is.

tódór piroska 2011.11.16. 09:31:57

Tisztelt Hamatőr!

Köszönöm kedves soraidat.
Te viszont minden bizonnyal egy rendkívül okos, intelligens, udvarias, választékos modorú, kedves, szeretetre- és tiszteletre méltó fiatalember vagy!
Szeretnék személyesen is megismerkedni Veled!

Zizormo 2011.11.16. 09:52:38

-Soha nem szóltam még hozzá a bloghoz, pedig talán már egy éve is van, hogy nyomon követem.-
Átérzem a posztoló helyzetét, ugyanis nekem is volt már szerencsém az említett orvoshoz. Velem épp ellenkezőleg, tolakodóan viselkedett. (Úgy látszik, semmi se jó, nekünk nőknek :)) A problémát hamar megoldottam. A következő látogatásomnál már nem az ő szaktudását vettem igénybe. :)

Rotoxis 2011.11.16. 10:22:55

A posztoló most 29 éves és először érte kellemetlenség a nőgyógyásznál, mire rögtön klaviatúrát is ragadott. Sajnálom, hogy ilyen élménnyel kellett távoznia a rendelőből. Csak nagyon halkan kérdezem: miért nem ahhoz a nőgyógyászhoz ment, akivel az elmúlt 10-12 évben legalább tíz alkalommal találkozott és meg volt vele elégedve?
Miét nem olvashattunk arról, hogy végül meggyógyította-e a durva doktor?

Ugyanazanő 2011.11.16. 10:28:54

Kedves posztoló! Sajnálom, hogy megalázták és fájdalmat élt át. Szerintem durvaságot, modortalanságot senki nem engedhet meg magának. Egy orvos meg pláne nem. Egy kiszolgáltatott helyzetben lévő emberrel durvának lenni az emberileg minősíthetetlen.
Egyet lehet tenni; javaslom, hogy keressen másik nőgyógyászt a Miskolci Eü. Központban.
Ami pedig a citológiai leletet illeti, próbálkozzon egészségügyi portálok "orvos válaszol" jellegű rovataival. Biztos fognak válaszolni.
Jobbulást!

pirimogyoró 2011.11.16. 10:29:01

Tódornak: A szakszerű vizsgálat nem szándékosan durva.

A posztolónak: Simán ordítsd le a fejét bárkinek, aki ekkora nagy paraszt és akár panaszt is tehetsz. Lehet, hogy van már több hasonló eset is a rovásán. Ne adj alkalmat neki még egy vizsgálatra, vannak rajta kívül normális orvosok, ha nincs is lehetőséged magánrendelésre járni.

El Visco Stello (törölt) 2011.11.16. 11:26:59

Reméljük, az illető orvos ettől a poszttól magába néz. Ha nem, kollégái, ismerősei figyelmeztetni fogják. Ti. pontosan tudni, hogy ki az illető. Én is tudom, ezért a posztnak csak egy részét hiszem el.
Az azért elég hihetetlen, hogy megvizsgál egy beteget, de a vizsgálat eredményéért már egy másik orvoshoz küldi. Arra kíváncsi lennék, hogy egy vizsgálati eredmény "kifejtésénél" mit tart a posztoló elégségesnek.

tódór piroska 2011.11.16. 12:30:13

@El Visco Stello:
"...pontosan tudni, hogy ki az illető. Én is tudom..."

Mindenki tudhatja, rajta van a neten.
Ime, a teljesen publikus, mindenki számára hozzáférhető adatok. Csak egyetlen számot emelnék ki: 68000 ambuláns vizsgálat évente, ezek közül egy volt a posztoló által sérelmezett (0,0014%).
Nagyon remélem, hogy a többi 67999 rendben volt. És még egyszer, utoljára: audiatur et altera pars.
Nagyon nehéz elhinni, hogy egy orvos a vizsgálatnál szándékosan fájdalmat okozzon.

www.semmelweis-miskolc.hu/id92.htm
Szülészet - Nõgyógyászati Osztály
Osztályvezetõ fõorvos: dr. Hardonyi András
Telefon: +36-46 555-642
Fax: +36 - 46 555-601
Az osztályról:
Osztályunk 95 betegággyal, 13 ambulanciával, 3 mûtõvel, postoperatív intenzív részleggel, papás-mamás szülõszobával, rooming in kórtermekkel muködik Miskolc belvárosában. Fertõzõ szülések ellátása is hozzánk tartozik.
22 orvos /16 szülész-nõgyógyász, 1 neonatológus, 3 szakorvosjelölt/ és 90 ápoló gondoskodik a betegek zavartalan ellátásáról. Az országban elsõk között nyertük el a kitünteto "baba - barát" kórház címet.

Forgalmunkat évente 17000 feletti szülésszám, 5700 ápolt beteg és 68000 ambuláns vizsgálat reprezentálja. Barátságos környezetben, széles szakmai profillal, sokrétûen képzett, lelkiismeretes orvosokkal és ápolókkal fogadjuk betegeinket.
Ambulanciák, szakrendelések rendelési ideje
Nõgyógyászati ambulancia
700 - 1500 -ig (hétköznap)
Terhesambulancia
700 - 1500 -ig (hétköznap)
Ultrahang ambulancia
900 - 1400 -ig (hétköznap)
Klimax-osteoporosis ambulancia
1230 - 1530 -ig (hétköznap)
pDEXA vizsgáló
800 - 1200 -ig (hétköznap)
Meddõségi ambulancia
730 - 1130 -ig (hétfõ - szerda - péntek)
Incontinentia szakrendelés
1300 - 1500 -ig (hétköznap)
Ifj. nõgyógyászati szakrendelés
1230 - 1430 -ig (hétköznap)
Sürgõsségi fogamzásgátlás
800 - 1500 -ig (hétköznap)
Laser ambulancia
900 - 1100 -ig (hétköznap)

kutykuruty 2011.11.16. 13:08:24

@tódór piroska:
Kedves doktornő, lehet, hogy nem volt durva az orvos a vizsgálatnál, ellenben a poszoltó talán érzékenyebb az átlagnál, jobban befeszített, izgult, akármi. (erről nem tehet)
Az orvosnak ilyenkor a maga jó felfogott érdekében is érdemesebb kedvesebb hangot megütnie, hiszen akkor a vizsgálat is könnyebben megy.
Hogy ki mit érez, az nyilván a saját joga, ha neki fájt, akkor fájt.
Azt mindnyájan tudjuk, hogy a kedves hang, a mosoly az nem kerül pénzbe, viszont minden helyzetet megkönnyít.
Az nekem is fura, hogy a lelettel elküldte egy magánorvoshoz, nem is igazán tudom értelmezni.

2011.11.16. 13:13:51

Egy 29 éves nőnek egy nőgyógyászati vizsgálat nem okozhatna feldolgozhatlan, mély lelki fájdalmat még akkor sem, ha azt netán durvábban végzik a kelleténél. Mert sajnos van ilyen. De ha mégis ez ilyen borzasztó élmény, tett-e valamit annak érdekében, hogy jelezze, a vizsgálatot indokolatlanul fájdalmasnak és megalázónak tartotta? Vagy ez a levél lenne ez a tett?

Lengyel 2011.11.16. 14:05:39

Mi az orvos monogrammja? HS /Hominun Salvator/? :)

Lengyel 2011.11.16. 14:18:02

Tódor Pirike!

Ezt itt mér írtad, meg a többit?

"Csak egyetlen számot emelnék ki: 68000 ambuláns vizsgálat évente, ezek közül egy volt a posztoló által sérelmezett (0,0014%)."

Tájékoztatlak Pirike, hogy senki nem kért tőled statisztikát.

Arról is tájékoztatlak, hogy az, hogy 68000 ambulánsan ellátott beteg közül csak egy tett panaszt, nem azt jelenti, hogy minden beteg elégedetten távozott.

Pirike! Hány ugye nem is gondoltad komolyan?

Pirike!
- Hogyan lehet elkerülni a hasonló eseteket?
- Hogyan lehet kulturáltan kezelni, vizsgálni a betegeket?
- Mért nem rúgják ki azonnal a hasonló HS-eket /HenteS/?

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 14:25:22

11(!) főorvos van.
Nem tudjuk ki volt aznap magán kívül.

A szokásos kommunikáció hiánya, kivételesen orvosi hisztivel fűszerezve.

Éjjel szült val'szeg...

cenzorilla 2011.11.16. 14:26:30

@Lengyel:

Változtass a stíluson, mert töröllek!

epres négercsók 2011.11.16. 15:37:04

@Lengyel: Válogasd meg a szavaidat Piri nénivel szemben, még egy ilyen, és én nem csak törölni fogok, mint Cenzorilla.

sárga nyúl 2011.11.16. 16:05:44

Szokásos sztori, gondolom többet oda nem megy a posztoló.
Viszont erről jut eszembe, nincs valami varázsszeretek PMS-re?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 16:09:18

3 ujjal végezte a vizsgálatot? 2-vel szokás, de lehet, hogy már rég volt amikor ilyet csináltam, legutóbb egy nyílt medencetörésnél vagy 2 éve.
azért megnézném a kedves magyar beteget ha belecsöppenne a nyugati valóságba, ahol elsődlegesen max egy kézzel írott papírt adnak a betegnek lelet gyanánt (ha nagyon sürgős). az ambuláns lapot meg egy héten belül postázzák a háziorvosnak aki majd elmagyarázza a betegnek, hogy mi a baja.
azért a statisztikára visszatérve, 68 ezer beteg 13 ambulancián, ami feltételezve, hogy minden nap mind a 13 működik (ez kizárt ha az orvosok számát nézzük) havi 435 beteg ambulanciánként, ez azért sok, pláne, hogy a valós szám valahol a duplája körül lehet.
a 17 ezer szülés azért érdekes, magyarország gyermekeinek negyede ott születik? egyébként meg 16+1+3 az csak 20 és abból csak 17 van felsorolva.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 16:10:31

@sárga nyúl: ez olyan két salleres betegség, de ezt csak halkan merem mondani mert meglincselnek :D

sárga nyúl 2011.11.16. 16:13:28

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Grrrrrrrr, vigyázzál, mit beszélsz!!!!!! :DDDDDDDDDD

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 16:15:35

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Mire vagyunk szocializálva. :)

Ha itt is úgy lenne, hogy a háziorvos magyaráz, lelet oda megy, akkor senki nem lenne háborgó.
Enyémtől ha kérdek azt mondja, megkérdi a szakembertől. :DD
Édes, aranyos hölgy, - szeretem - amíg ráérez hová küldjön és az nem melegebb éghajlat. :P

Nem így van még, egyre nagyobb a káosz és mindkét oldal kiszolgáltatottsága.
Egymáson verik le. :((((
Már aki, persze.

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 16:18:50

@sárga nyúl:

Én csak kicsit voltam feldúlt és dúltam mások idegeit. (szerintük persze nem. DD)
Nekem bevált a relaxáció.
Tanulni persze nem félidőben kezdtem és sikerült valamelyest normál üzemmódra beállni.
Gyerekszülés után viszont minden bajom megszűnt, beállt a hormonháztartás.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 16:21:05

@sárga nyúl: volt egy ismerősünk, volt egy kissé elkényeztetett kislánya, aki amikor csak tehette, kékült, lilult, nem kapott levegőt, ájult el. persze vitték jobbra balra, a gyerek meg élvezte. mígnem eljutottak egy kedves kollégához aki felállította a diagnózist, hogy ez márpedig biza kétsalleres betegség
????!!! volt a reakció
elmagyarázták, hogy legközelebb két atyai pofon és garantált a homeopátiás vegyszer nélküli gyógyulás
és lőn csoda mert bevált, és azóta sem recidivált

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 16:26:22

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Imádom a pasikat amikor hisztinek titulálnak bizonyos hormoningadozásokat...
Nem az elkényeztetett kislány hisztijét, hanem amitől maga a nő szenved a legjobban.

Persze van ennek egy számotokra is kedvező tünete, az milyen jó lehet nektek, nekünk meg ebben az időben van migrénes férjünk. :DDD

sárga nyúl 2011.11.16. 16:27:21

@Dr.laikus PhD: Most nem kimondottan a hisztire gondoltam, mert az némi számtannal (számolj el 10e-ig, mielőtt megszólalsz :DDDDDDD) orvosolható.
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ifjú leány koromban én is ájuldoztam, de az a vérveszteségtől volt. Mindenki drámázott rajta, én kevésbé.

Félreértetek! Énnekem fájásaim vannak! 5 percesek!!! :DD

De tényleg. Érdekes módon szülés után okés volt egy darabig, de most visszajött és minden bajom van tőle. Javítási célból szülni meg momentán nem áll szándékomban. :)

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 16:28:28

@sárga nyúl:

Én sem, de a többi tünetre is hatni képes érdekes módon.

serfecs (törölt) 2011.11.16. 16:28:59

@sárga nyúl: annyit mondhatok, hogy a hysterectomia nem segit...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 16:31:57

@Dr.laikus PhD:
hazajön a férj és mondja a feleségének:
- drágám, hoztam neked aspirint
- nekem??? minek?
- na végre dughatunk

van egy még jobb vicc is a témában, de az oldalon nincs 18 as karika így nem merem megírni

sárga nyúl 2011.11.16. 16:34:55

@Panni75: Gondolom ahhoz a petefészkeket kellene eltávolítani, vagy nem?
@csak néha benézek ha marhaságot látok: :D

Tempus-Anh 2011.11.16. 19:06:17

@epres négercsók: Üdv. köreinkben ismét, régen láttunk...

Irkutszk 2011.11.16. 20:04:30

@sárga nyúl: A méhizomzat simaizom? Hát akkor No-spa és társai.

sárga nyúl 2011.11.16. 20:13:21

@Irkutszk: Valami kevésbé gyógyszer jellegűre gondoltam, olyasmire, mint az örök élet vize. Ami nem árt semmit, ellenben használ. (Csak itt a környékünkön épp hiánycikk az élet vize.) Olvastam valami homeopáthiás szemfényvesztésről, az pl. biztos nem árt, csak sajnálnám a pénzt a cukorkára.

algi 2011.11.16. 20:28:15

Én nem vagyok nő, úgyhogy egy valamit (többek közt) soha nem fogok megérteni: ha az orvos így szól egy nőhöz, akkor az miért hajlandó levetkőzni utána? Szerintem ha egy orvos emberileg megengedhetetlenül viselkedik (szerintem már az volt, hogy a hölgy tulajdonát képező naptárat szándékosan a földre dobta - mi ez? a dedó?), akkor miért hajlandó széttenni neki a lábát? Ha a vizsgálat előtt nem érdekelték a panaszai, akkor a vizsgálat közben miért érdekelné? Nem lehet ilyenkor felállni, udvariasan elbúcsúzni, majd távozni és egy másik orvoshoz menni (úgy értem, még a vizsgálat előtt)? Muszáj pont ahhoz az egy orvoshoz menni a törvény szerint? A tapasztalataim szerint a legtöbb szakorvosi rendelésben legalább ketten váltják egymást attól függően, mikor érkezik a beteg, de nőgyógyászhoz még nem mentem, úgyhogy nem tudhatom.

A másik dolog, amit soha nem fogok megérteni, hogy miért menne egy nő férfi nőgyógyászhoz? Mi értelme a férfi nőgyógyászoknak? Nem tudják, mit érez egy nő, amikor bennük turkálnak (elnézést a kifejezésért), és talán a nők jobban bíznák magukat egy másik nőre. Két okot tudok elképzelni, hogy miért akarna egy férfi nőgyógyász lenni: az egyik ok önző (ez a heppje), a másik ok önzetlen (annyira szereti a női nemet, hogy segíteni akar minél több nőn). A realitásérzetem azt mondatja velem, hogy a nagy számok törvénye alapján az önző ok sokkal valószínűbb, mint az önzetlen. (Azt valahogy egyre kevésbé hiszem, hogy az orvosokat indíték alapján szűrnék.)

SusanneF 2011.11.16. 20:34:17

Osztályvezető főorvos általában egy van...
Nagyon sajnálom a posztolót!
Gondolja végig,hogy ebben az esetben a poszt megírásásn kívűl milyen lehetőségei vannak?
-betegjogi képviselőhöz fordulhat
-az intézmény igazgatójához
Elsősorban-amit tán írni sem kell-soha többet ehhez a dokihoz!!!
Gyűjtsön tapasztalatot,kérdezze meg ismerőseit,barátnőit,munkatársait,kihez is járnak?
Én le sem vetkőztem volna...
hasonló velem is történt,ha nem is ennyire bunkóság-én nem vetkőztem le,simán otthagytam a dokit a francba!!!!
SENKI nem kötelezhet arra egy beteget,hogy ha nem tartja megfelelőnek a szolgáltatást-mert ez az,ráadásul bizalmi!!!!!-hogy ott maradjon,és tegye,amit kérnek...:(

SusanneF 2011.11.16. 20:36:47

@algi: Azért van ám förtelmesen bunkó és őrmester jellegű nőgyogyó is-volt hozzá szerencsém!!!!
Aki még a sima hasi UH-on is megríkatta a leendő anyukákat!!!

serfecs (törölt) 2011.11.16. 20:48:39

@sárga nyúl: hát, a menstruációs görcsnek azért illett volna elmúlnia - méhizom híján mi az anyám izéje görcsöl? :-) Mondjuk azért jóval enyhébb így, mint amikor még ott volt.
Ha nem akarsz gyógyszert szedni, igyál meg valami laza koktélt, az alkohol nagyon jól hat a görcsökre és elég egy egészen kicsi is belőle, amit szinte meg sem érzel.

sárga nyúl 2011.11.16. 20:54:21

@Panni75: Nem a biosz volt az erősségem a suliban. :D
Ez biztos jó ötlet, csak sajnos én egyáltalán nem iszom alkoholt. Már javasolták itt a vörösbor fogyasztását vas ügyben, de nem szeretem. :(

algi 2011.11.16. 20:55:53

@SusanneF: Ó, biztos vagyok benne, hogy minden lehetséges kombináció megtalálható (nyilván vannak szadista és/vagy rámenős leszbikus és/vagy hormonzavar miatt keménykedő nők is), de nem tudom elképzelni, hogy társadalmilag miért jó, hogy ekkora túlnyomó többségben vannak a férfiak. Arányaiban több köztük a jó nőgyógyász, mint a nők között? Jobban el tudnak lazulni a nők egy vadidegen férfi társaságában, mint egy vadidegen nőében? Az én intuícióm az ellenkezőjét sugallja, de lehet, hogy a számok rám cáfolnak - csak ezt nehezemre esik elképzelnem.

serfecs (törölt) 2011.11.16. 20:57:40

@sárga nyúl: ennek az az oka, hogy még nem ittál igazán jó vörösbort. Nem a fojtós villányival kell kezdeni, hanem a finom gyümölcsös szekszárdival, esetleg sopronival. Ha egyszer úgy alakul, hogy találkozunk, viszek neked olyan bort, hogy kettéáll tőle a füled :-)) És újabban nagyon finom mojitot gyártok, fogadok, ezt sem tudtad!

sárga nyúl 2011.11.16. 21:01:12

@Panni75: Ezt hívják kísértésnek. :))

algi 2011.11.16. 21:03:10

@SusanneF: Mondjuk azt sem értem, hogy miért nincs valamiféle szigorú pszichológiai/etikai/stb. ellenőrzés legalább a legszentebb területek szakorvosai felett. Most komolyan: azt leszarom, ha bunkó a fogorvos. De annak egy rossz szava ne legyen, aki a kedvesem nemiszervéhez nyúlkál és/vagy akire a leendő gyermekemet bízom! Van olyan hivatás, ahol fontosabb az orvos részéről az érzékenység?

De most komolyan: ha valaki mond egy ennél érzékenyebb területet, mint az utódnemzés és a női nemiség, annak szívből gratulálok. És ha ezt egy nőgyógyász nem fogja fel, akkor nem figyelt oda az orvosin.

qbr 2011.11.16. 21:27:39

@algi: Azt hiszem, inkább arról lehet szó, hogy a nők kevésbé szívesen mennek nőgyógyásznak.

telkoe 2011.11.16. 21:33:13

@algi: Ha kiszakadnal a szerencsetlen balfek szexualis fantaziavilagbol akkor egyszerubben megertened.

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 21:33:18

@algi:

Én pl. jobban feszengek egy nőnemű nőgyógyásznál, de ez én vagyok.

Ellenben egy tapintatlan, hisztis pasinak biztos nem adom át magam, nem tudok lazítani, a vizsgálat fájdalmas lesz.

füles1098 2011.11.16. 21:36:04

@cenzorilla: Mi a baj Lengyel stílusával?
Mert kicsit ironikus vagy netán cinikus?
Piroska kommentjére pont megfelelő stílusú válasz.
Mert az orvostársadalomban (gyakorló orvosként) bizony van, modortalan és durva doktor, és sajnos nem rúgják ki, mert ilyen a hierarchia.

füles1098 2011.11.16. 21:46:50

@sárga nyúl: vannak fűszeres vörösborok.
Ennek igazi vörösbor az alapja, csak különböző fűszerekkel érlelik még évekig.
Nagyon finomak, de nem olcsók, de nézd meg alaposan mert ezeket is hamisítják.
Igazi kontyalávalók :)

algi 2011.11.16. 21:48:46

@telkoe: Többek közt azt írtam, hogy "rábízzam a leendő utódomat." Ha szerinted ez egy szexuális fantázia része…

Dr.laikus PhD 2011.11.16. 21:53:58

@sárga nyúl:

Erre tényleg nem az alkohol a megoldás.
Próbálj egy délutánt magadra szánni, futni, tornázni, megtanulni lazítani.
A lazítás nem könnyű, de a fájdalom sokkal rosszabb, a hangulatingadozás annál inkább. :((
A környezet ilyenkor legyint, mártírt hátszik, de igazán csak neked rossz.

Tessék intim szférát kiharcolni magadnak és egy kis egyedül létet!

telkoe 2011.11.16. 21:59:22

@qbr: Ket okbol: 1) fizikailag is megterhelo egy bonyolultabb szules 2) ejjel-nappal keszenlet (az orvosnok is szeretnenek anyak lenni es ezzel nem fer ossze a Mo-n elvart anyaszerep)

telkoe 2011.11.16. 22:03:30

@algi: Irtal sokminden mast is, olvasd csak szepen vissza.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 22:03:48

@algi: a nőgyógyász munkája nem vizsgálatból és pszichológiából áll csak. a nőgyógyász az aki műtéteket is végez, vannak egészen komplikált nőgyógyászati műtétek, pl Wertheim. a férfiak pedig bizonyíthatóan jobb kézügyességgel rendelkeznek. a vizsgálatban is inkább az objektivitás számít mint az együttérzés

sárga nyúl 2011.11.16. 22:21:55

@Dr.laikus PhD: Magamra? Egyedül? Ez milyen nyelven van...? :)) A tornát már megoldottam, heti egyszer-kétszer eljutok, de pont mikor rám jön a nyígás, akkor nem bírok elmenni, mermivel fáj.

De tényleg nincs erre valami gyógytea, vagy ilyesmi?? Azt szívesen elfogyasztanám 5 perc alatt egyedül a konyhában. :)

manager2008 2011.11.16. 22:25:25

Nincs itt semmi probléma.
Ha a kis barátnőm panaszkodik hogy mit tapasztalt, akkor a doki szintén tapasztalatokat szerez ugyanott, csak a sebészeten amikor megpróbálják az ujjacskáit összerakni valami használható alakzatba, némi platina és egyéb nemes anyagok beültetésével..
Aztán bocsánatkérő levélkéket cserélünk, a diplomácia írott és íratlan szabályai szerint.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 22:28:35

@sárga nyúl: lehet, hogy endometrium szigetek maradtak vissza ezek is okozhatnak görcsöket. egyébként a magnézium is jó lehet görcsoldónak

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.16. 22:54:52

@manager2008: mielőtt megszólalnál előbb olvass utána, semmilyen emberbe ültethető fém (lemez, csavar, szeg, protézis) nem készül platinából, sőt soha nem is készült. aztán meg a doki már ki tudja hány ukrán kislányon segített a bajban, hogy ne essenek ki az iparból, szerinted az ő barátjaik vajon milyen rántottát csinálnának a nemesebb részeidből már csak az ötleted hallatán is, hogy a kedves doktorúr kieshet a segítői szerepből hosszú időre?

qbr 2011.11.16. 23:21:20

@manager2008: "Aztán bocsánatkérő levélkéket cserélünk, a diplomácia írott és íratlan szabályai szerint."

De azt lehet, hogy te majd a börtönből fogod írni, ugyanis az orvos közfeladatot ellátó személy, akivel szembeni agresszió a jelenlegi jogszabályok szerint akár 3 évet is érhet.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2011.11.16. 23:25:49

A beteg általában túlértékeli a saját problémáját, és fikarcnyi megértést sem tanúsít az orvosokkal szemben. Az orvos pedig kénytelen ezt tűrni anélkül, hogy a részéről teljesen jogszerű tettlegességgé fajulna az eset.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.11.16. 23:54:08

@Rotoxis: Aztan mibol gondolod, hogy egy dokihoz jart korabban? Nekem Magyarorszagon 7 dokihoz volt szerencsem , ebbol egy no volt az , akihez talan kesobb is visszajartam volna,a z osszes tobbi kritikan aluli. Se nem szulnek, se nem mennek soha soha tobbet odahaza nogyogyaszhoz.

Itt szerencsere a tiszteletet megadjak, ugyanugy ingyenes az ellatas, korrektek, es mindent elmondanak . Ja es nem neznek hulyenek, es nem bannak lekezeloen.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.11.17. 00:00:05

@csak néha benézek ha marhaságot látok: jahm, ezert engedhetnek meg amaguknak olyan dogokat, hogy mast ezert mar reg kitennenek a munkahelyrol...

mint irtak paran, a ngyogyaszat elegge bizalmi dolog a noknel, es ha valakit itt megalaznak, az nagyon durva sertes.

Vajon en miert valtottam otthon folyamatosan orvost, es itt miert vagyok elgedett? enyleg velem lenne a baj, ha nem vagyok tobbet olyan dokihoz menni, aki azt mondja, hogy hat akkor huzzak gumit, ha nekem nem jo ez a foggatlo, mert o mast nem hajlando felirni? Ja, termeszetesen vervetel, vagy egyeb vizsgalat sem volt, egy kivetelevel egyik sem volt hajlando segiteni abban, hogy a szamomra megfelelo hormonalis foggatlot megtalaljuk, vagy pedig kizarjuk az alkalmazhato modszerek kozul. A Sotes dokino legalabb rendes volt, o komolyan vette a munkajat. De sajnos nincs jo tapasztalatoma tobbi nogyogyasszal sem ott , sem mashol Magyarorszagon.

tuskeboki 2011.11.17. 01:40:39

Kedves Posztoló! Neked az a bajod, hogy túl jól neveltek, annak a patkánynak (akit doktor úrnak nevezel) az, hogy nem kapott az anyjától két hatalmas pofont, hogy tudja hol a helye. Ennél nagyobb baj, hogy itt mondod el a véleményed és nem ott. Ha a vizsgálat után felöltözöl szépen és udvarias hangnemben, rezzenéstelen arccal megkéred, hogy otthon a családjával üsse meg ezt a hangnemet, de veled ne, mert a te adódból kapja azt a pénzt, amiért ott ül. Ha nincs rá ideje, akkor fizesse a szaros járulékait a magánpraxisából. Én konkrétan ezt találtam mondani egész hasonló helyzetben...elnézést kért a paraszt. Hát ennyi. Honnan tudná, hogy tuskó, ha senki nem mondja el neki?

preddy 2011.11.17. 05:56:39

Még a fodrász is megkérdezi hajmosásnál, hogy nem túl hideg vagy meleg a víz! Nem kerül neki semmibe, pont jó a víz, de jól esik!
Dr. HS egy arrogáns farok... Tájékoztathatta volna a beteget, hogy sajnos a vizsgálat, természeténél fogva, fájdalommal is járhat!

preddy 2011.11.17. 05:58:13

@tuskeboki: Egyetértek!
Pénztártól való távozás után is már késő a reklamáció!

TapOut 2011.11.17. 06:33:31

@algi: nekem egyetlen kellemetlen élményem volt eddig, az női nőgyógyásszal.
Csak férfi nőgyógyászhoz vagyok hajlandó menni.

Szalacsi_Dezső 2011.11.17. 07:41:50

@csak néha benézek ha marhaságot látok: a "17 ezer szülés azért érdekes, magyarország gyermekeinek negyede ott születik?"
A válasz igen. Ez Borsod megye, az ország legnépesebb megyéje. És lassan kitehetik a megtelt táblát.

VaTi 2011.11.17. 07:44:36

nődokis posztoknál írtam már ezt többször is. Én egy hajszárítót sem vezek anélküól, hogy ne csekkolnám le a nten. Hát még ha orvosról, nőgyógyászról van szó! Ma már ezer fórum működik, ahol leírják a betgek a tapasztalataikat az orvosokról. Én ilyen vélemények alpján választottam háziorvost, fogorvost, nőgyógyászt. Mindegyikkel nagyon meg vagyok elégedve. Ennyit megtehet az ember magáért.
Googléba be kell pötyögni, hogy "Miskolc, nőgyógyászok" és jönnek a fórumok. Vagy beírod konkrétan ennek az orvosnak a nevét és jönnek a róla írt vélemények. Ezek után döntök és annak megfelelően kérek időpontot a szakrendelőben.
Egy idő után csak észrevehető lesz, hogy kihez nem járnak a betegek. Abban a szakrendelőben, ahová én járok pl nődokihoz, az egyikhez akár időpont nélkül is lehet menni, bármikor beesik bárki, üres a várója. mert nem szeretnek hozzá járni a nők. A másik, akihez én is megyek, kb 3-4 hétre előre kell időpont (persze sürgős esetben anélkül is fogad).
Szerintem megéri 1-2 óra időt belefektetni, hogy aztán hosszútávra legyen egy jó orvosod.

sztrugackij 2011.11.17. 08:16:21

@VaTi: "Én egy hajszárítót sem vezek anélküól, hogy ne csekkolnám le a nten. Hát még ha orvosról, nőgyógyászról van szó! Ma már ezer fórum működik, ahol leírják a betgek a tapasztalataikat az orvosokról. Én ilyen vélemények alpján választottam háziorvost, fogorvost, nőgyógyászt."

Erre egyszerűen nincs mindig lehetőség.
Egyébként is az lenne a lényeg,hogy az ilyen problémákat megszüntessük,nem csak az,hogy tippeket adjunk ,hogyan lehet elkerülni.
Rossz hasonlattal úgy magyaráznám,hogy lehetőleg javítsuk ki az utakon a kátyúkat,mert nem mindenki tudja kikerülni.
Ne érts félre,én nem vitatom,hogy helyes előre tájékozódni mindenről,csak fontosnak tartom maguknak a problémáknak a megszüntetését is.
Első lépésnek tökéletesen megfelel,ha egy ilyen blogon nyilvánosságra hozzuk.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.17. 08:19:35

@Rotoxis: "Miét nem olvashattunk arról, hogy végül meggyógyította-e a durva doktor? "

Talán mert még nem gyógyította meg? Benne van a posztban, hogy visszahívta 2 hét múlva.
Az, hogy bunkó volt az orvos, csak egy dolog. Viszont vannak olyan dolgok is a posztban, hogy pl. nem hallgatta végig, mi a panasza a betegnek, vagy nem adott az állapotáról felvilágosítást neki. Én csak egy szaros kis mérnök vagyok, de ha nem hallgatom végig mit akar a megrendelő, és nem tájékoztatom a projekt állásáról, akkor kivágnak, mint macskát szarni, de minimum sárga lapot kapok. Doktoréknál nincs valami hasonló szabály? (költői kérdés volt, tudom, hogy köteles a beteg részletes tájékoztatására)
Különben meg a posztoló "Tisztelettel megkérdezném megengedhet -e ilyes féle magatartást egy szülész nőgyógyász (osztályvezető) főorvos ?" kérdésére én azt válaszolnám, hogy talán éppen azért engedi meg magának ezt a stílust, mert osztályvezető atyaúristen, és még senki nem csapta pofán érte (akár átvitt értelemben, akár szó szerint). Tipikus jelenség, hogy ha valaki kap egy kis hatalmat, akkor akármilyen filantróp atomfizikus volt addig, egyből átmegy kőbunkó Neander-völgyibe. Függetlenül attól, hogy orvos az illető, vagy akár csak egy BKV-ellenőr a Déli metrókijáratnál. Megkapja a kis karszalagját/kinevezését/beosztását, és egyből vérvörösbe borul a világ.

Dávidkamama 2011.11.17. 08:35:05

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

Nem hiszem, hogy az ismerősöd lánya az elkényeztetettség miatt ájul el. Amiről nem tudsz, annak olvass utána. És kívánom, hogy soha ne tapasztald, milyen az, amikor az egy éves gyermeked elesik, beüti a fejét, kékül-lilul, elájul, begörcsöl, majd a János Kórház csecsemőintenzív osztályának vendégszeretetét élvezheted mert a mentősnek sincs fingja se, hogy hogyan kezelje az egyébként klinikailag diagnosztizált affektív apnoét (ami nem hiszti).
en.wikipedia.org/wiki/Breath-holding_spells

DEGEC 2011.11.17. 08:44:29

Én is csak eggyüttérzésemet tudom kifejezni.

ezért jobb amerikában mert ha gondod van a dokival, nem neked kell hadakozni, hanem jelzed a biztosítódnak hogy szar, és ő több beteget nem küld hzzá.
itt meg minden orvos istent játszik.

serfecs (törölt) 2011.11.17. 08:57:20

@Dávidkamama: jajjaj, enyém is apnoézott és szerencsére a neurológus, akihez kerültünk, elmagyarázta, hogy a környezet határozott véleményével szemben ez mégsem hiszti. Egyébként nála egyértelművé tette a nemhisztit, hogy EEG-eltérések is voltak sajnos.

Dávidkamama 2011.11.17. 09:22:24

@Panni75: Remélem, jó kezekben vagytok! Kisfiamnak antikonvulzívumot kellett szednie még két évig, szerencsére ilyen súlyos rohama nem volt több. Csak hogy valami jót is mondjak, a neurológusunk elképesztő odaadással, odafigyeléssel és szakmailag kiválóan kezelte a helyzetet. Még arra is odafigyelt, hogy minket, szülőket "kezeljen", egyben a mi pszichoterapeutánk is volt.
Nem, nem hiszti, sőt örökölhető hajlam (én is lilultam, akkor nyugtatót adtak, 34 éve...)
És a tiéd kinőheti az EEG eltéréseket?

serfecs (törölt) 2011.11.17. 09:40:38

@Dávidkamama: köszönöm! Igen, az EEG-eltérést kinőtte. Akkor még nagyon kicsi volt, 2 hónapos, nagyon ritka olyan kis csecsemőknél, hogy így "bepipulnak". A temperamentuma mondjuk az azóta eltelt 9,5 év alatt mitsem változott :-))

salv 2011.11.17. 10:05:27

Eppen a hetvegen hallottam egy szinten nagyon durva esetrol, ami az emlitett korhaz emlitett nogyogyaszatan tortent. Nem tudok masra gondolni, mint hogy a paciensek nagyon nagy resze cigany, es az orvosok/noverek ehhez a stilushoz szoktak hozza, es mindenkivel ezt hasznaljak. Az en ismerosom egy masik varosba jar azota.

Feltham 2011.11.17. 10:08:39

Kedves foorvosunk korabban favagokent dolgozott. Ez az oka amiert csak 3 ujjal vizsgalt 5 helyett.

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.11.17. 10:09:47

Nekem életem első nőgyógyászati vizsgálata (fogamzásgátló a bőröm miatt) volt ilyen, 15 évesen szűzen. Az orvos olyan szinten durva volt hogy elkezdtem sírni részben a fájdalom részben a félelem miatt ő meg azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba mert ez nem óvoda. Kaptam X adag gyógyszert de amikor elfogyott nem mertem visszamenni felíratni az újabb adagot. Aztán két évvel később kaptam egy másik nevet, elmentem oda és ott minden rendben volt. Mondtam anyukámnak (a hentes az ő orvosa volt) hogy az a fickó tuti nem normális és egy hentes. Kiderült, hogy szerinte is durva csak hát mindkét gyereket (engem meg tesómat) ő segítette a világra. Azóta szerencsére már ő is a másik orvoshoz jár. Nem tudom felfogni hogyan létezhetnek ilyen nőgyógyászok.

zsoci 2011.11.17. 10:26:35

Most leírhtjátok sokan, hogy szakszerű volt az orvos, me érzékeny a beteg, de nincs igazatok.

Az a minimu, hogy egy orvos empatikus a beteggel és potnosan aprólékosan tájékoztatja hogy mit talált. Ez a fajta viselekdés sem emberileg sem szakmailag nem fogadható el. Feleselges lelkei és testi fájdalamt okoz.

Dr.laikus PhD 2011.11.17. 10:33:58

@Feltham:

Ez vizsgálat és nem pornó...
Bőven elég hozzá két ujj is. :)
A három már sok.

cenzorilla 2011.11.17. 10:39:36

Mindenkinek!

Törlök minden személyeskedő, durvulásra buzdító írást.

fehéregér 2011.11.17. 10:56:12

Ami feltűnt a posztban: szükségét érezte leírni, hogy ő "tiszteséges" életet él, kitartó párkapcsolatban, tisztes munkával, etc. Csakhogy ennek a világon semmi köze a sztorihoz, ha a közvélekedés által ordas ribancnak minősíthető, dologtalan nő megy a nőgyógyászhoz, őneki is jár a korrekt és empatikus eljárás.

Feltham 2011.11.17. 10:57:41

@Dr.laikus PhD:
Vizsgalat elott konyhai hulladekdaralo alias konyhamalac huvelybe torteno felhelyezese ajanlott es a kedves nogyogyasznak nem lesz tobbe mivel durva vizsgalatot vegeznie. :)

UI: Sajnos tenyleg vannak ilyen bunko orvosok en is talalkoztam kozvetve ilyennel. Termeszetesen o is foorvos volt. Szerencsere azota nyugdijba ment kulonben en kuldtem volna rokkantnyugdijba.

aesculap 2011.11.17. 10:57:41

@Fergio:
Nem tudom, honnan veszed, hogy az orvosok védik egymást???
A néha benézek sok mindenről írt, nagyobbrészt hasznos információkat közölve, de egy sorában sem látom, hogy védené a hibát elkövető dolgozót, vagy nagyképűsködne. Piroska meg szószerint azt írta, hogy egyetlen orvos sem viselkedhet(ne) így. Hozzátéve, hogy a (bunkó, durva, szarházi, hentes, paraszt, tuskó, patkány, arrogáns farok, stb. akit le kellene üvölteni, pofán kellene csapni és az ujjait eltörni -idézet a hozzászólásokból-) orvos alapos vizsgálatot végzett, ez pedig ugye, tény, a prosztoló is leirja a citológiát meg a hüvelyi ultrahangot a bimanuális vizsgálat mellett.

Amerikában meg persze, hogy jobb, meg Angliában is, fekete Afrikáról nem is beszélve. Oda kell menni.

Az idetolom a képem és nagyképüsködök, meg a tódi piri, meg a többi "kedves orvoska", engemet is beleértve, ha van egy kevés esze, nem írogat ide többet. Hacsak nem mazochisták.
Végül is semmi szükség rájuk, jól el vagytok ti egymás közt.

bájgúnár 2011.11.17. 11:08:18

@ReignOfdark:
Mindenkinek a saját baja a legfontosabb.Egy orvosnak te egy vagy a tucat közűl.Nincs az az orvos aki élete minden percében eljátsza a jóságos,megértő doktor doktorovicsot.Szivesen olvasnám a doktor véleményét is a megtörténtekről!

bájgúnár 2011.11.17. 11:13:40

@manager2008:
Kemény vagy öcsém mint a vidia.Az ilyenek szoktak legelőször beszarni ha balhé támad!

Szélmalomharcos 2011.11.17. 11:15:33

Elég fura hogy Magyarországon a nőgyógyászok majdnem mind férfiak, mikor a világ más részein inkább fordított a helyzet. Nem tudom miért alakult így, de gyanítom a páciensek preferenciái is szerepet játszhatnak benne. Mégiscsak más amikor egy férfi orvos munkálkodik a kényes területen.

alib 2011.11.17. 11:35:30

Amikor lesöpörte a naptárat, akkor kellett volna elhagyni a rendelőt. Ezer meg ezer más nőgyógyász van az országban. Vannak ilyen pszichopata férfiak egyébként, akik szeretnek az emberek kiszolgáltatott helyzetével visszaélni. Nem kell ilyenhez járni, ez az egy megoldás van.

alib 2011.11.17. 11:37:04

@Benyeszke: Azt nem tudom felfogni, hogy anyukád hogyan tudott ilyen helyre járni.

[c] 2011.11.17. 11:45:04

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Remélem, valaki megosztja veled eme bölcsességet majd, ha netán prosztatavizsgálatra mész.

[c] 2011.11.17. 11:49:26

@csak néha benézek ha marhaságot látok: "a vizsgálatban is inkább az objektivitás számít mint az együttérzés"

A kettő nem zárja ki egymást, ergo: az együttérző orvos nem az objektivitás rovására együttérző.

hubertusz 2011.11.17. 12:03:22

Vissza az eredeti bejegyzésre. Vannak ilyen bunkó állatok. Ez nem menthető! Valószínű, hogy téves pályaválasztás történt, vagy csak az anyagi előnyök miatt lett nőgyógyász.
Van vezetői felelősség is!
A nőgyógyászat nem könnyű szakma, de minden beteg egy önálló ember, tök mindegy, ki volt az előző páciens, vagy mi volt éjszaka.
Általában a megalázott beteg gyakorlatilag nem tehet semmit. Elméletileg igen, mint tudjuk, de csak elméletileg.
Nem ide tartozik, de kíváncsi lennék, ha átvilágítanák az intézményt, igazán rendben lenne-e a pontelszámolás?

szabotőr 2011.11.17. 12:41:40

@tódór piroska: miből gondolod,h a durva vizsgálat az szakszerű?

[c] 2011.11.17. 12:46:40

@ReignOfdark: Igen, sajnos, lehet. De azt egyszerűen nem értem, az ilyen durva, érzéketlen emberek miért választották anno az orvosi pályát. Presztízs? Anyagi megbecsülés? (Tudom, hogy az egészségügyisek kétségbeejtő helyzetben vannak általában, de azért egy szülész-nőgyógyásznak csurran-cseppen...) Mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki az emberek gyógyítása, segítése iránt elhivatott, s közben az empátia hiányzik belőle.

EnCIS 2011.11.17. 12:49:00

Ha máshol nem is, de egy nőgyógyásznál biztosan sarkon fordulok, ha a naptárat lesöpri...szó nélkül!
Sajnálom, hogy így járt szegény, nekem még nem volt sztk-ban rossz tapasztalatom. (ezt most lekopogtam.) Pedig fogorvoshoz, nőgyógyászhoz...stb is azt választom.

[c] 2011.11.17. 12:49:49

@tódór piroska: Igen, sajnos, lehet. De azt egyszerűen nem értem, az ilyen durva, érzéketlen emberek miért választották anno az orvosi pályát. Presztízs? Anyagi megbecsülés? (Tudom, hogy az egészségügyisek kétségbeejtő helyzetben vannak általában, de azért egy szülész-nőgyógyásznak csurran-cseppen...) Mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki az emberek gyógyítása, segítése iránt elhivatott, s közben az empátia hiányzik belőle.

juliska1960 2011.11.17. 12:52:14

@tódór piroska: Drága PIricske! Essél majd te bele abba a bizonyos 0.14%-ba aki nem volt megelégedve az orvos viselkedésével. A hozzád tartozó szeretted jöjjön, sírva, vagy inkább érjen el végzet téged, és feküdj te a vizsgáló asztalon, a hátul nyitott ingben amiből kint van a segged bocs az alfeled,és az aszisztensnö még rá szól hogy engedje lentebb a fenekét mert a doktorúnak úgy jobb lesz.Azt kívánom nektek drága Pirike ha oda kerültök betegként kiszolgáltatott helyzetben olyan figyelem kényelem rátok fordított időt kapjatok mint amit ti adtok a rátok bízott betegeknek. Amikor te leszel a hisztis,bőgős beteg aki a családjával együtt egy katasztrófa után a kórházban igy tartanak számon, akinek meghal a kislánya VÉRMÉRGEZÉSBEN 25 évesen,a férjem 70%-os égettként a négy ágyas intenzív osztályon a sufniban kapott helyet mert az intenzív ágyak foglaltak voltak. Ahova beakasztottak agy kamerát, és azt mondták ha valami baja van integessen, és a monitor ellőtt ha van valaki majd észreveszi.Ahol a 41 fokos láz legyen a kettőnk titka. Ahol az Intenzív osztály föorvos úra ügyeletes lévén nem volt hajlandó bejönni egésznap a kórterembe, mert nem köteles felvilágositást adni nem hogy a rokonoknak de még az édesanyának se mert nagykorú már a beteg és nem biztos hogy akarná. Aki este fél kilenckor a szemünkbe mondta hogy nincs ott semmi vészes,csak az "anyuka" túl reagálja az egészet, mert mást se tud,négy napon át sírtam rimánkodtam hogy nem jól van a kislányom, egy laborvizsgálat ,egy orvosi vizsgálat az utolsó négy nap alatt nem történt. . Azt még nem írtam hogy én is és a kislányom is 30%-os égési sérüléseket szenvedtük.És a gyermekem húszonkétóra tízperckor elment.Akkor ki reagál túl és mit? És ez az intézmény az Országos égés centrum. Ahol a panaszaimra a kórház igazgató úrnak még nem volt ideje reagálni. De reszkessen mindenki mert egyszer ő is ott fog állni valamelyik szerette mellett és zokon fog esni hogy bánnak a beteggel.

sárga nyúl 2011.11.17. 12:53:53

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Köszi, kipróbálom!
@m e o w: Ösztrogénes tea? Mik vannak! Ezt azért előbb megkonzultálom a nőgyógyásszal.
@Irkutszk: Mármint derékmelegítő? Vagy melegvizes?

szabotőr 2011.11.17. 13:01:04

@Dr.laikus PhD:minden orvosnak joga van "magán kívül " lennie?Lehet,h a paciens rosszul választott időpontot? De akkor ha fáradt az orvos,vagy nyűgös vagy éhes:Írja ki az ajtajára:Kedves Betegek,ma semmit ne vegyenek tőlem rossz néven! Utóirat:fáradt,éhes,nyűgös vagyok,ráadásul holnap én viszem a feleségem anyukáját a temetőbe virágot locsolni..

jeeka · http://lmv.hu/tudatostulfogyaszto 2011.11.17. 13:20:53

Szegénykém, ez szörnyű!

Sajnos ismerős eset, ambuláns nőgyógyászaton, de más orvosoknál is megesett már, és a szülésnél is hasonló élményem volt a fogadott (!) szülésznővel. Egyszerűen nem mondják el, hogy mi van, mintha nem a te ügyed lenne. És nagyon durvák tudnak lenni.

Remélem, az, hogy leírtad, segít feldolgozni.

Mindig vihetsz be magaddal kísérőt, minden vizsgálatra. Élj ezzel a lehetőséggel! Ha ott van a pasid, tesód, barátnőd, akárkid, akkor nem fog megkockáztatni egy ilyet az orvos.

Ha gorombán viselkedik veled, akkor nem kell felfeküdnöd a vizsgálóasztalra. Ha tahózik, kérd vissza az irataidat, mondd meg, hogy te rendelésre jöttél és nem kihallgatásra, és hagyd faképnél. Nagyon sok orvos azért ilyen, mert sosem kapott valós visszajelzést. Az egészségügy úgy van berendezve, hogy megfélemlítsen, és minimalizálja annak a lehetőségét, hogy az orvos kritikával találkozzon.

Fontos, hogy ha visszamégy a szakrendelőbe, jogod van megkérdezni, mikor ki rendel, és másik orvoshoz választani időpontot. Ha akadékoskodnak, akkor is ragaszkodj ahhoz, amit akarsz. Ha megkérdezik, miért, nem kell válaszolnod, ha nem akarsz.

Sajnos nálunk sok egészségügyi dolgozó még mindig gépnek tekinti az embert és nem érző személynek. Remélem jobb tapasztalatok várnak rád ezután.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 14:11:54

@Dávidkamama: láttam már pár száz-ezer fejsérültet, hidd el nekem. azért ezt a betegséget nem kell keverni a nagyobbacska gyermekek hisztijével, mint látod a te általad említett kórkép 5 év felett nem jellemző

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 14:16:27

@tea fan: fogalmi zavaraid sincsenek az egészről, úgy nézem. objektívnak kell lenni és kész. az együttérzés az orvosi hiba melegágya, azért választ a kedves orvos kevésbé agresszív, hatástalan terápiát, azért nem vizsgálja meg a beteget mert fáj, és nem vesz észre egy komoly problémát és még sorolhatnám

aesculap 2011.11.17. 14:18:50

@juliska1960:

Kedves Juliska! Kivánok Neked megnyugvást és jó egészséget, semmiképpen sem azt,hogy
"téged érjen el a végzet",
amit Te írtál Piroskának. Nem igazán érthető a kirohanásod, gondolom, nem ő volt a kezelőorvosotok.
Tartok tőle, hogy nem fog válaszolni, elég sok méltánytalan támadás érte az utóbbi időben (ritkán szólok hozzá, de figyelem a blogot). Igazából én sem tervezek többet írni, az átkozódás, pofánbaszás, leüvöltés nem az én világom. Ahogy elküldtem a kommentemet, törlöm a hozzáférésem, és read only sem nagyon leszek jelen, ergo nem érdemes tovább szidni.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 14:19:31

@juliska1960: az intenzív ágyak száma pénz kérdése, mindenütt a világon kevés van belőlük, az égési sérülések, pedig ekkora testfelület esetén bármikor halálosak lehetnek pláne gyermekeknél meg időseknél, de attól függetlenül biztos lehet sok dolog, sokkal jobb csak lenne rá pénz

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 14:22:38

@aesculap: lehet, hogy hibás a következtetésem, de ha a kedves átkozódó hozzászóló 1960 ban született, és 25 évesen történt mindez vele, akkor az 1985-ben történt. azért az akkori időket nem kellene manapság mintának állítani

cucurbita pepo 2011.11.17. 14:24:57

Nagyon sajnálom az esetét a posztolónak, ami sajnos nem egyedi...csakis ezért írok most ide.
A nőgyógyászatokon, az állami egészségügyben dolgozók (tisztelet a kivételnek) lelketlensége/nemtörődömsége nagyon elszomorító. (szépen kifejezve) Jómagam is tapasztaltam nem egyszer, nem kétszer ugyan nem ebben az intézményben. Így inkább a magánt választom. A fájdalmas vizsgálatról csak annyit, hogy én is tapasztaltam ilyet, szintén a kacsa felhelyezésénél. És ez bizony az orvos hibája...Nos, aki pedig hisztinek nevezik amit a posztoló említ, annak javaslom tartsa oda az intim tájékát az említett orvosnak.
A posztolónak javaslom én is a fórumokat, és egy jó magánorvost. Próbáljon gyűjtögetni pénzt rá, mert a vérezgetés nem játék!!!

helio 2011.11.17. 14:32:24

@algi: voltam hasonló szituban, azért nem ment el a posztoló, mert ömlött belőle a vér és/alvadt vér, sajnos tudom milyen érzés :(
amikor én ezzel a problémával felkerestem az egyik kórházat, ahol volt nőgyógyászati rendelés is) Bp-en, nőgyógyászat osztályvezetője (szembe jött velem) elküldött a fenébe, ha nem vagyok terhes, vagy életveszélyben, akkor "húzzak el " normál rendelésre.
nem tudtam, hogy mi a bajom és mennyire veszélyes, de bőgve mentem el onnan, menni alig tudtam :S és elég ijesztő, amikor annyi vér jön ki belőled
Posztoló tedd túl magad ezen és soha ne menj, akkor amikor ez a doki rendel, ha teheted kérj mindig időpontot.

[c] 2011.11.17. 14:51:06

@csak néha benézek ha marhaságot látok: "azért nem vizsgálja meg a beteget mert fáj"
Abszolúte nem ezt értem együttérzésen. A vizsgálatot akkor is el kell végezni, ha fáj, de ezt egy együttérző orvos úgy kommunikálja a betegnek, hogy az megértse, miért van rá szükség, továbbá nem okoz _feleslegesen_ fájdalmat, vagyis olyan fájdalmat, amely nem a vizsgálat velejárója, hanem a durvaságé. A poszthoz visszakanyarodva, egy kacsát fel lehet helyezni óvatosan, és fel lehet helyezni durván. A vizsgálat így is, úgy is el lesz végezve, de utóbbi esetben a betegnek fölösleges fájdalmat okoznak.

[c] 2011.11.17. 14:58:34

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Megjegyzem, természetesen az orvos is ember, lehet elege, lehet fáradt, de a posztban szereplő orvos gunyorossága inkább arra utal, hogy nála ez a mindennapos hozzáállás.
Hozzáteszem, én az SZTK-rendelésre járok, mégsem tapasztaltam az orvosomtól soha efféle durvaságot, még akkor sem, amikor a kollégája betegeit is ő "vitte", és teljes joggal lehetett hullafáradt illetve ideges.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 15:17:16

@tea fan: mit értesz te együttérzésen akkor? sírjon esetleg a beteggel együtt vagy mire gondolsz? én nem akartam belekötni a történetbe, mert akkor megint jön az, hogy hazugnak tituláljuk a levélírót, de aki rakott már be hasonló vizsgálóeszközt annak van elképzelése arról, hogy azt nem igazán lehet nyitott állapotban felhelyezni.
a hasonló rendeléseken a vizsgálat időhöz van kötve, ha magyarázkodsz akkor a vizsgálattól veszel el időt, ha egy beteggel többet foglalkozol akkor a következő betegre nem jut idő, válassz módszert

Irkutszk 2011.11.17. 15:17:33

@sárga nyúl: Száraz meleg borogatásra gondoltam, tehát vagy melegítőpárna, vagy melegített fedő törülközőbe csavarva :) Ez is enyhíti a görcsöt. (alapszabály a borogatáshoz: ha valami gyulladt, meleg -> hideg borogatás; ha valami hideg, fáj -> meleg borogatás)

[c] 2011.11.17. 15:22:12

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Leírtam, hogy mit - feleslegesen nem okozunk fájdalmat, ennyi. Együtt sírni nem kell, pláne nem vizsgálat helyett. Viszont gúnyolódni sem.
Kacsát nyitva felhelyezni szerintem sem lehet, de ettől függetlenül lehet durván. Hány tizedmásodpercet is lehet nyerni vele? S biztos olyan fontos ez a néhány tizedmásodperc?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.11.17. 15:28:58

@tea fan: a feleslegesen nem okozunk fájdalmat az nem együttérzés, a feleslegesen okozunk fájdalmat az a szadizmus vagy nem kategóriába inkadrálódik, de nem az együttérzésbe, vagy csak nekem vannak furcsa elképzeléseim az "együttérzés" szó jelentéséről?

[c] 2011.11.17. 15:31:07

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Úgy fest, nem ugyanazt értjük alatta. Nevezzük inkább empátiának, ami annyit tesz: belegondolok abba, hogy a betegnek fájhat, amit teszek, és ha ez elkerülhető, akkor elkerülöm.

sárga nyúl 2011.11.17. 16:08:04

@Irkutszk: Á, így már értem. Hmmm, ez jól hangzik, ki fogom próbálni! Köszi!

rotarix2011 2011.11.21. 12:35:21

Szia!

Én is miskolci vagyok, tudom kiről írsz, kérlek, higgyétek el, tényleg egy idióta, modortalan, iszákos, erőszakos emberről van szó. Tanácsolom, hogy legközelebb máshoz menj... szerintem a legtöbb orvos a Semmelweis nőgyógyászatán elég normális, te pont kifogtad a legrosszabbat. Én két fiút szültem ott, bár fogadott orvossal. Szívesen ajánlok neked mást is a sajátomon kívül, csak annyi a dolgod, hogy akkor menj rendelésre, amikor az adott orvos rendel. Szívesen segítek, mert elég jól ismerem már a dolgozókat. Elérsz a rotarix@freemail.hu címen. Bogi
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása