A párom a hátán cipelt haza

2011.09.27. 09:23

Bkv dolgozó vagyok és az alábbi eset történt velem:


A bokatörésem márc. 22-én történt a Batthyány téren... dugulás volt a ffi mosdóban, így mindenki a nőibe járt, s az előtér falikútjából a víz kispriccelt a kőre. Általában feltörölték, de akkor nem volt ott a felmosó. Agyilag tudtam, hogy óvatosan kell menni, de valahogy mégis elcsúsztam és magam alá tört a bal bokám egy hangos reccsenés kíséretében...be a forgalmiba, telefon a főnökömnek, s mentő, mert szolgálati helyen volt a baleset és a lábfejem bedagadt, fekete-vörös lett egy pillanat alatt.

 


A János kórházba vittek, megállapították, hogy törés van az ugrócsonton...volt röntgen, aztán Ct, de nem gipszeltek, hanem egy bokarögzítőt írtak fel, amit csak másnap tudtunk kiváltani, mert este 7kor jöttünk el a kórházból. Sima fáslit kaptam csak a lábamra, azt is úgy, hogy egy ápoló ajánlotta fel önként, amikor látta, hogy a kapun bukdácsolok kifelé. Szegény Párom a hátán cipelt haza, mert betegszállító autó csak este 10 után lett volna.


Márc. 30-án kellett kontrollra menni, persze, nem volt javulás,így április 18-ra rendeltek be ismét.18-án reggel 7-től du negyed 2ig várakoztattak (csak egy röntgent csináltak közben)... amikor végre behívtak, közölték, műteni kell. mert van egy 7x3mm csontszilánk, ami kitörött... mondták, 1 hónapon belül hívnak telefonon, mikor operálnak.


Telt-múlt az idő, nem volt telefon, így jún.8-án felmentem, s kiderült, nem vagyok benne az adatbázisban, nem voltak meg a leleteim stb. Mutattam az én papírjaimat a kartonózban , s ez alapján kénytelenek voltak felküldeni az osztályvezető főorvoshoz, aki operált volna. 2 órát ültem kint, mire behívott, s lefénymásolta az én papírjaimat!! Mondta, rendben a lábam, műteni már nem lehet!! mehetek dolgozni és elküldött haza, kezembe nyomva a kórházi zárójelentést, miszerint munkaképes vagyok, ugyanakkor nem tudtam még sem lépcsőzni, sem futni ( máig sem).


A Baleseti Intézetben vállalt el egy másik orvos ismerős által, megnézett és azt mondta feltétlen műteni kell, bár már akkor sem fogok tudni úgy futni, mint korábban. Annyit kért, hogy a ct és röntgen leleteimet kérjem ki a János kórházból... ott nem adták ki, elküldtek... e papírok nélkül a Balaseti Intézetes orvos nem műt meg, így most ebben a patthelyzetben vagyok. Háromszor voltam elkérni a papírjaimat a János kórházból, de mindig megtagadták. Kértem időpontot nem egyszer a betegjogi képviselőtől is, de sosem kaptam - pedig visszahívást ígértek.


Most itt vagyok fájós lábbal, mert lépcsőzni alig tudok, futni egyáltalán nem, a háziorvos nem sokáig tud orvosi papír nélkül táppénzen tartani, a cég meg nem vesz így vissza dolgozni... ( a cégem elismerte a balesetem, mint munkahelyi balesetet, így 100% táppénzen vagyok, nagyon korrektül kezelik a dolgot). Írtam egy levelet a panaszommal az Orvosi Kamarának is, de elutasították a problémámat, mondván, nem ők a megfelelő segítség a számomra.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.09.27. 10:23:51

Szerintem érdemes lenne mind a leleteket, mint a betegjogi képviselőtől az időpontot írásban kérni, annak nyoma marad. Egyébként lehet ilyen, hogy nem adnak ki leleteket? Miért? Mivel indokolhatják a visszatartását? Ha mindez így történt, ahogy a posztoló leírta, szerintem érdemesebb lenne rámenősebbnek lennie, az egészsége múlik rajta (sajnos, hogy ezen kell múlnia)

tódór piroska 2011.09.27. 10:37:16

Normálisan ilyen nem lehet.
A leletek - beleértve a képalkotó vizsgálatok eredményeit is, úgymint rtg. filmek ill. digitális adathordozók - tulajdonosa a beteg, akitől nem szabad megtagadni ezek kiadását.
Ráadásul az első példányért még térítési díjat sem kérhet a kórház (filmekért és CD lemezért sem).

kutykuruty 2011.09.27. 10:47:13

Szia,
először is nagyon sajnálom ami veled történt,az úgrócsont törés tudtommal nem egy egyszerű eset.
De ezt most már te sokkal jobban tudod, mint én. :-(
Van egy ismerősőm -elég távoli, így csak az emlékeimből meríthetek -, mintha ő kapott volna a lábára valami ortopédsegédeszközt, valamilyen merevítőt. Azért nem tudom jobban meghtározni, mert nem láttam, csak évekkel ezelőtt mesélte.

Az orvosi részhez nem tudok mit szólni -A lelet kiadáshoz viszont igen. Azokat kötelező neked átadni. Illeve ha a másik orvos kérni, akkor neki átküldeni.
Sőt, náluk a ct eredményt cd-n azonnal oda is aják a papírral együtt, a rtg-t szintén a véleményt tartalmazó papírral együtt.
A betegjogi képviselő? Azt sem értem, de ilyen esetkben további lehetőség, hogy az intézmény fenntartójához fordulsz.
A kormány létreakarta hozni a betegjogi és dokunkentációs központot, de nem tudom ezzel mi van?

Minél nagyobb mértékű javulást kívánva
üdv

scopolamin 2011.09.27. 13:07:19

@tódór piroska: Ezt valószínűleg egyénileg kezelik, daganatos édesanyám CD-jéért 2000 Ft-ot kellett fizetni. Más megyei intézménynek volt rá szüksége, ahová később kezelésre járt.

tódór piroska 2011.09.27. 13:44:12

@scopolamin: Helytelenül jártak el, még akkor is, ha a helyi téritési szabályzatban esetleg így írták elő. Törvény szerint csak a másolatért szabad térítési díjat felszámolni, az első példányért nem. Persze, a lényeg, hogy kiadják, de nem "illik" érte pénzt kérni...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.09.27. 13:55:20

Ez megint egy orvosi műhibás posztnak tűnik. Ha nem az, akkor bocs. Mellékesen, csak annyit jegyeznék meg (merő rosszindulatból, mert ma ilyen napom van), hogy az én férjem, ilyenkor hívott volna egy taxit, vagy autóval rendelkező ismerőst, szomszédot,rokont, stb..stb.
De csak azért mondom, mert ma genyó vagyok, és kész.

VaTi 2011.09.27. 14:04:00

@batgirl: neked szeretettel, hogy jobb napod legyen:
www.youtube.com/watch?v=8y3_kH9nYcA
És nemsoká kész az aranykalács is, kérsz?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.09.27. 14:40:45

@VaTi: Köszönöm:))) kicsit észhez térített:))
Mi az az aranykalács??

VaTi 2011.09.27. 14:49:27

Édes kelt tésztából készül, összesodorva vaníliás és kakaós rétegek, köztük mandula és durvára tört dió darabkák. Koszorúba tekerve sül. A teteje vaníliás tejjel kenve, megszórva a fenti finomakkal :)
Evésnél mehet hozzá házivaj, szamócalekvár vagy kakaó :)

Laliath 2011.09.27. 15:05:02

Na, ami a cikkről elmondható volt, már elhangzott.
Kitartást és gyógyulást a posztolónak.

@VaTi:
recepted is van ehhez a kalácshoz? Mert anélkül nem ér csorgatni a másik nyálát :)

DreamerX 2011.09.27. 16:54:40

Nem fogják tudni kiadni, mivel elhagyták valahogy. Adatvesztés, mellényúlás a billentyűzeten, rossz adatrögzítés (lehet, hogy ott van a lelet, csak más nevén).
Na, ilyenkor, ha nem tudják előadni, akkor mit tud tenni a beteg, hogy mégis megműtsék?

truthful.shepherd 2011.09.27. 17:00:28

János kórház, trauma? Részvétem.
Engem rábeszéltek egy -mint utóbb kideült- teljesen felesleges térdműtétre, mondván 2 hét és futni fogok.
8 hónap telt el és nem hogy futni, de menni is nehezen tudok.
Hentes és mészárszék működik ott, nem kórház.

deee 2011.09.27. 17:00:51

Én nem tudom, de már többször hallottam horrortörténeteket a János kórházról. Hogy lehet az, hogy gyakorlatilag az ország leggazdagabb lakókörzetének a kórháza és messze innen hallom a legtöbb durva esetet?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.09.27. 17:15:58

Orvos kérhetné-e az orvostól a leletet?

Ahol nem adják ki a papírt, az gyanús. Jó eséllyel valaki mulasztott valamit, ami a leletekből kiderülne, azt meg ugye senki sem akarja.
Sajtónyilvánossággal és Kende Péterrel lenne érdemes fenyegetőzni, ha még utóübbi foglalkozik ilyesmivel.

2011.09.27. 17:28:25

Ilyen esetben nem lehet a Rendőrségen feljelentést tenni? Ez szerintem kimeríthet vmi. bűncselekményt, mert az sem kizárt hogy a hanyagságuk maradandó károsodást okozott. Ez nem a reklám helye de ilyenkor lenne jó egy DAS biztosítás...

qbr 2011.09.27. 17:29:24

Az jutott eszembe, hogy regisztráljon a levélíró az ügyfélkapun, és ott meg tudja tekinteni a betegéletút-adatait -> ha a kórház elszámolta az ellátást az OEP felé a levélíró TAJ-számán, akkor az ott megjelenik. És ha ott látja az ellátását, akkor viszont benne kell lennie a kórház belső rendszerében is a levélíró adatainak (mert szerintem a kórház belső informatikai rendszerében rögzítetteken alapul az elszámolás az OEP felé). Ha ez megvan, akkor lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni még egy kört a kartonozóban.

VaTi 2011.09.27. 17:29:37

@Laliath: küldtem neked üzenetet a blogponthus rendszerben, h itt ne offoljam még jobban szét :)

qbr 2011.09.27. 17:35:12

@qbr: alternatív megoldás az ügyfélkapu helyett -> a háziorvosnál kell szólni, hogy szeretne adni a levélíró egy beleegyező nyilatkozatot, hogy a háziorvos megnézhesse a betegéletút adatokat -> ezután a háziorvos meg tudja nézni és esetleg jobban tudja értelmezni az ott írottakat, mint a levélíró (+ nem kell emiatt külön elzarándokolni az önkormányzathoz)

manya48 2011.09.27. 18:18:29

A helyzetem sajnos hasonló, bár az én balesetem később volt (máj. 6.). Külső bokatörés, bokacsont leválás. A Gyáli úton kaptam először fekvő, majd járógipszet, összesen 8 hétig voltam gipszben, majd miután levették, azt mondták, tornáztassam otthon. Passz. Ennyi. A lábam dagat, forró volt, ráállni képtelen voltam, kínlódtam kb. 2 hetet, majd ismerős révén kerültem a Balesetibe. No, ott aztán a röntgenek alapján megállapították, hogy elég súlyos Sudeck szindrómám van, ami egy olyan anyagcsere zavar, ami a hosszú gipszben töltött idő miatt következett be, és részleges csontelhaláshoz vezetett. Ennek aztán nem elég az "otthoni tornázgatás", hanem spéci gyógytorna, vízitorna és különféle fizioterápiai kezelések szükségesek. Azóta is járok kezelésre 3x egy héten, alakul-alakul, de még mindig csak a "kezdő" torna csoportban vagyok, nem tudok lábujjhegyre állni, pláne nem lábujjhegyen járni, vagy futni, és a lefelé lépcsőzés se megy. Elgondoltam, mi lett volna, ha belenyugszom a Gyáli úti zárójelentésbe, miszerint csak otthon "tornázgassak"....

dr.pupak30 2011.09.27. 19:54:04

semmi, csak a szokásos. vissza kell menni, egyenesen a főigazgató irodájába, pert kilátásba helyezni. és megköszönni azoknak a politikusoknak akik az eü-t még mindig hagyják zülleni, sőt elő is segítik azt.

Dr.laikus PhD 2011.09.27. 21:09:53

@DreamerX:

Furcsa, hogy a baleseti sebész látatlanban (ránézésre) azt mondta, hogy műteni kell.

Ő is elvégeztetheti újra a vizsgálatokat, ha indokoltnak találja és nem kell kanosszát járnia a betegnek.

Ettől függetlenül a lelet kiadását nem lehet megtagadni az adathordozóval együtt.

Dr.laikus PhD 2011.09.27. 21:19:04

@qbr:

Szerintem egy adminisztrátor hatalmi mámorban szenved és lusta kimásolni az adatbázisból.
Vagy. Maga az informatikai rendszerük annyira bonyolult, hogy bizonyos idő után komplikált visszatalálni. Vagy rövid időn belül archivál, csak a szerveren van meg.

Zárójelentésen is rajta kéne legyen a CT és röntgen diagnózisa.

Nyilván műtét után nem csináltak CT-t, sem röntgent.
A jelenlegi állapot lenne a műtét alapja, minek ahhoz az első felvétel?

De talán hülyeségeket gondolok.

DreamerX 2011.09.27. 21:19:10

@Dr.laikus PhD:
Itt az a gond, hogy ha a másik orvos megműti, és a beteg utána indít műhibapert az első kórház ellen, akkor végletekig lehet majd húzni a dolgot a "ki szúrta el" mókával.
Feltehetőleg ezért szeretné a másik orvos az ottani leleteket. De azok vagy tényleg nincsenek meg, vagy a kórháznak nem tenne jót, ha más is látná.

Dr.laikus PhD 2011.09.27. 21:27:23

@DreamerX:

Nem lehet megtagadni, ha nincs meg, azt is meg kell mondani.
Kérje levélben, de ebből nem lehet műhibát kreálni, viszont a munkahelyi baleset definíció miatt is muszáj kiadni a leletet.

DreamerX 2011.09.27. 21:52:54

@Dr.laikus PhD:
Akkor az minek nevezhető, ha az elkevert papírok miatt nem hívták be műtétre, és emiatt szenvedett maradandó károsodást? Mert ennek a lehetősége bizony fennáll.

Lángharcos 2011.09.27. 22:25:59

@deee: Szerintem azért, mert a gazdagok magánkórházba mennek, és így nem érdekük a Jánosba fektetni a pénzt.

2011.09.27. 22:35:55

@VaTi: Nekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem!

Ssanctuss 2011.09.27. 23:03:57

@Dr.laikus PhD:

A János KH rendszerén még kollegaként sem sikerült átverekednem magam, ha egyszer azt mondják, nincs felvétel, akkor bizony a jóisten sem csikar ki belőlük. Nem értem miért, de ott sose dolgoztam, így támadni sem tudom, meg nem is feladatom.

A diagnózis általánosságban jelöl valamit, egy letört csontdarabról hiába írják le hogy "ott" van, ha azt az "ott"ot konkrétan kell látni, és nem elég egy "területi meghatározás", mert nem látja az orvos. Anélkül beleoperálni kifejezetten orvosi műhibának számít az álmoskönyvek szerint - hozzátéve hogy néha olyan emeletes baromságot írnak le a drága jó orvosok diagnózisként, hogy a radiologus kollégák sírva szoktak meredni a monitorra.
RTG-t csinálni pedig "villámgyorsan" tudunk a Balesetiben is, CT-t viszont lehetetlen, lévén mindkért vizsgálatot magáncégen keresztül intézzük, utóbbira hónapos (kéthónapos...) várakozás van, és a fenti leírás alapján már így is kifutottunk az időből rendesen (én már azon is csodálkozom, hogy volt, aki elvállalt egy ilyen műtétet, 6 hónap után ez már annyira nem szokás). Egyébként azon is lehetne háborogni, hogy egy ilyen költséges vizsgálatot hadd ne kelljen egy felelőtlen adminisztrátor miatt kétszer elvégezni...

upsalla 2011.09.27. 23:30:40

Néhány évvel ezelőtt a János kórházból a gyerekemnek sem adták ki a röntgen leleteit, pedig a gerincsebész kérte, mivel daganattal operálta a kéztöréses műtét után 3 héttel, Azt mondta, hogy az a kéztörés szerinte patológiás törés volt, és erről akart meggyőződni. Szóval nem adták ki, össze-vissza beszéltek.
Dél-koreában mindenkinek van egy chip kártyája, és bárhol végeznek vizsgálatot, rögtön ráteszik az adatokat, így bármelyik kórházba bekerül, rögtön le tudják olvasni az előzményeket. Viszont az is igaz, hogy az emberek ezt halál komolyan veszik, így aztán a kártya szinte mindig velük van. Jahh és még valami, az egyik kórház elfogadja a másik vizsgálati eredményeit! Nálunk ez szerintem nem tudna működni!

VaTi 2011.09.28. 05:41:55

@ReignOfdark: Drága, te csak süttesd a hasadat a parton és igyál sangriát :)
Na jó, faxolok egy kicsit, mert jó lett az új blogbejegyzésed :)

Dr.laikus PhD 2011.09.28. 06:05:52

@Ssanctuss:

Akkor is a beteg érdeke az első.
Én elhiszem, hogy CT nélkül nem csak a beteg, de az orvos is nehezen mozdul, de hasonló műtétet végeztek már akkor is amikor csak akkor látták mi van bent, ha felnyitották és megnézték.

A magántulajdon üzemeltetés legalább létezik.
Mennyi vizsgálatot fizet az OEP nem a tulajdonostól függ.
Sürgős felvétel pedig mindig megy soron kívül, ennek a mérlegelése az orvos dolga.

Nem én vagyok, hanem én 2011.09.28. 06:27:28

@Dr.laikus PhD:
"hasonló műtétet végeztek már akkor is amikor csak akkor látták mi van bent, ha felnyitották és megnézték."
És hála Istennek, ma már tilos így műtétet végezni... :)

Dr.laikus PhD 2011.09.28. 07:05:13

@miklos.rabai:

Kösz! :))
Lassan buta mámi leszek télleg....

Az viszont biztos (ez tapasztalat), hogy akkor végeztetnek sürgős CT-t amikor szükségesnek ítélik.

Ha igaz, hogy a szakma is ismeri a János adminisztrációs purgatóriumát, akkor nem kéne a beteget vegzálásnak kitenni és betartani a bürokratikus utat. Persze ha lehet ilyet...:(
Itt vész el a beteg bizalma, mert tologatják.
Dolgozni nem tud, több orvos munkája gátolt.
Legfőképpen a beteg reménye vész el, hogy buszt fog vezetni valaha is egy vadiúj Új Világban a forradalom kellős közepén.

macska69 2011.09.28. 07:12:21

Röviden mesélem el, de nagyon hosszú történet lenne. 16 éves voltam, amikor "mezei" porcleválással műtőbe kerültem. Sem én, sem a szüleim semmilyen aláirandó papírt nem kaptunk. Amikor felébredtem, közölték, hogy ne ijedjek meg, de van egy vágás a "hasamon" is. Mert a dokibácsi olyan műtétet talált ki menet közben, hogy a medencémből levág egy darab porcos csontot, azt beülteti a térdem alá. A műtét nem sikerült, a doki a műtét után eltűnt, se zárójelentés, se semmi, kaptam egy gipsztokot a lábamra bokától combtőig, aztán azt 6 hét múlva levették. Addigra nem működött a lábam, elsorvadt - a mai napig látszik a különbség a két lábam formája és vastagsága között- részlegesen lebénult. Hiába mentem vissza az orvosokhoz, senki nem tudta, hogy egyáltalán milyen műtét volt, mit kell velem csinálni, így aztán elküldtek. Lett rajtam egy-két varrat, lett egy púp a térdem alatt amire a mai napig nem tudok rátérdelni, mert fáj és lett egy elhalt tenyérnyi rész a lábamon, amire a mai napig gombot varrhatnék érzéstelenítés nélkül, szóval történt velem egy, s más, de nyoma semmilyen leleten -egyet sem kaptam-nem volt. Elkezdtem magamtól tornáztatni, meleg vízben mozgatni, stb. és annyira rendbejött, hogy bár soha többé nem lehetett vele rendszeresen és versenyszerűen sportolni, azért menni lehetett vele már kb. fél év után. futni egy év, ugrálni viszont csak 1-2 év után, mert addig összecsuklott. Na de amit ki akartam hozni az egészből: addig is, míg megszületik a megoldás a posztoló gyógyulását illetően, kezdjen el mielőbb sajátmaga mindent megtenni azért, hogy a lába működjön. Masszír, torna, füdőkádban vízben mozgatás, enyhe terhelés mellett aktív mozgatás, stb., mert az idő nagyon halad, a láb pedig csak úgy varázsütésre nem gyógyul meg.
Ja, velem ez a történet 34 éve esett meg... És nem pereskedtem.

Ssanctuss 2011.09.28. 07:23:57

@Dr.laikus PhD:

Soron kívüli CT kizárólag életet veszélyeztető (pl. koponyaűri vérzés) vagy rendkívül súlyos, azonnali beavatkozást igénylő sérülés (pl gerinc) gyanúja indokolja, egy 6 hónapos ugrócsont sérülés nem (alapvetően azt sem értem, hogy a Jánosban miért nyúltak rögtön ehhez az eszközhöz, nekik pedig pláne nem szokásuk), arra bizony várni kell, illetve ha a beteg megengedheti magának, akkor van lehetősége magán úton intézni, kőkemény tízezrekben mérhető magyar forintért.

Tavikagyló 2011.09.28. 07:53:24

A kérdés az, hogy az orvosok miért viszonyulnak ennyire nemtörődöm módon a lábsérülésekhez. Én is hasonló cipőben járnék (már ha tudnék). 2 év alatt most van a harmadik részleges szalagszakadás a bokámban. Műteni nem akarják, kezelést (eddig) nem adnak, fáslizzam, polcoljam és 2 hét múlva menjek vissza dolgozni. (kereskedő vagyok - egész nap mennem kellene) természetesen a szalag nem gyógyul be. A legkisebb rossz lépés esetén (pl. f@szán lerakott díszburkolat, már botlok is meg és kezdődik minden elölről.) Most a harmadik részleges szakadásra végre kaptam (természetesen fizetősbe) rögzítőt. Hordtam 8 hétig. Most 2,5 hónap elteltével a bokám már reggel ébredéskor is a duplája a másiknak, fáj, lépcsőzni nem tudok és még sorolhatnám. De az egészségügy szerint gyógyult vagyok.

Dr.laikus PhD 2011.09.28. 07:54:51

@Ssanctuss:

Tudom, hogy van szabál...

Annyira ugye ismersz, hogy nem írok olyat amit nem tapasztaltam?

Mondjuk az életveszély és a végleges munkaképtelenség ugyan nem szinonima, de indokolt lehet. Igaz, hogy a józan ész nem az OEP sajátja.

ecch 2011.09.28. 09:04:42

Hát az biztos, hogy én ordítoznék az illetékes személyekkel, vagy fel is jelenteném a p*cs*ba az egész kócerájt!

qbr 2011.09.28. 09:22:02

@Ssanctuss: Google-ben rákeresve az első 3 eredményből az egyiknél 18.000/35.000, és másiknél pedig 14.000/25.000 egy kontrasztanyag nélküli/ kontrasztanyagos CT (nem tudom, jelen esetben melyikre lenne szükség), és 1-2 napon belül megcsinálják.

Bár a János kh-nak ki kellene adnia a CT-t, de ha nem lehet velük dűlőre jutni, és ez a feltétele a műtétnek, akkor lehet, hogy érdemes lenne a levélírónak megcsináltatnia magánúton, ha van rá lehetősége.
Bosszantó és idegesítő, hogy több tízezer forintot kell egy teljesen felesleges dologért kiadni (felesleges, hiszen megvolt már egyszer), de ha ezen múlik, nem nagyon lehet mit tenni.

bauchi 2011.09.28. 09:22:09

@tódór piroska: l.a méhészekről írt véleményemet.Amikor nem volt CT mit csináltak?
A nagypofájú Éger hol vsn ilyenkor?Hol vsn a Kamara?.Szoktak itt olvasgatni?

bauchi 2011.09.28. 09:25:22

@Tavikagyló: Lehet pótolni a szalagot intranspositioval.Csak nehogy méhészre bízzad.
Vagy Szájsebészre.

2011.09.28. 10:36:52

várom szeretettel :)

neduddki21 2011.09.28. 11:25:19

Szerintem érdemes lenne ügyvédhez fordulnia a posztolónak. Mindjárt hatásosabb, ha ő kéri a leleteket írásban. Ha neki sem adják ki, akkor perben lehet kérni az okiratok kiadását, ennek elmaradása esetén pedig kártérítést.

EmpatiaTolerancia 2011.09.28. 12:30:46

@scopolamin: "CD-jéért 2000 Ft-ot kellett fizetni"

Ezért az árért legalább 10 artisjus matricás, normál tokos CD-t kap a kórház (ha drágán vásárol). Disznóság első adathordozóért egyáltalán pénzt kérni, ennyit meg pofátlanság.

El Visco Stello (törölt) 2011.09.28. 14:19:32

Az a gyanum, hogy itt senkinek sem akaródzik operálni. Mi az, hogy egy régi lelet nélkül nem lehet valakit megoperálni? Probléma adott, orvos adott, képalkotó brendezések adottak, hol itt a gond? Én sejtem: zsebbe kellene nyúlni.

scopolamin 2011.09.28. 19:40:48

@EmpatiaTolerancia: Pedig teljesen legális, számla ellenében a kórházi pénztárban kell befizetni. Visszamenvén a laborba, ezt bemutatva adják ki a CD-t.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.09.28. 21:26:17

ha valakinek talus törése van az peches, a törés pillanatában el is intézte egy életre a bokaízületét, mehet azzal a mayo klinikára akkor se lesz olyan mint volt.
egy 7x3 mm es darab valószínűleg egy flake törés, tehát egy porcdarab lepattan. a kérdés, hogy honnan és mekkora. a műtéti megoldás nagyon nagyon komplikált. ugye két lehetőség van indulásból: a darabot bent hagyjuk vagy kivesszük. ha nem okoz impingementet (nem szorul) a sípcsont és a talus közt akkor maradhat is. ha elég nagy a darab akkor mindenképpen vissza kell fogni, na ez egy nagyon macerás dolog, mert ugye az ízületi felszínt felülről a sípcsont, kívül a külboka, belül a belboka borítja, csak elölről van szabad rálátásod illetve ha nagyon kemény sebész vagy akkor fel mered tárni hátulról is. ha problémás az eset és belül van akkor át lehet fűrészelni a belbokát, ha kívül van az pech, a külbokát nem előnyös átfűrészelni. ha kicsi a darab akkor meg lehet próbálni artroszkóppal eltávolítani, ha van bokaartroszkópod, extenziós asztalod és embered aki ért hozzá. és ha azt hiszed, hogy megoldódott minden akkor még mindig jöhet a talusnecrosis, a csont elhalása mert ez a csont nagyon hajlamos rá, gyakran ok nélkül is. szal ez a törés pech és kész

SusanneF 2011.09.29. 09:00:15

NA,mi van??
Nem írnak új posztot,hogy már 3.napja csak ez van fent?Uncsi...:(

DreamerX 2011.09.29. 12:07:31

Az senkinek sem jut eszébe, hogy ha ez a János Kórházban rendszeres, hogy a beteg leleteit nem adják ki, akkor az a kórház rendszeresen sérti a betegek érdekeit, s vele a törvényi rendelkezéseket is?
Ha ez ennyire köztudott, akkor nincs olyan szerv, ami lépne az ügyben?

DreamerX 2011.09.29. 12:08:47

@scopolamin:
Nem legális, hanem nyilvános, és ennek ellenére torvénysértő, tehát NEM LEGÁLIS.

El Visco Stello (törölt) 2011.09.30. 11:35:58

"A párom a hátán cipelt haza"

Ki-ki a maga keresztjét.

Laliath 2011.09.30. 14:03:11

@VaTi: megérkezett, ezer hála és köszi :)

VaTi 2011.09.30. 14:25:04

Ejjj, tökéletesen működik az egészségügy, h napok óta nincs új poszt? Vagy az orvosok már kinyírtak mindenkit, így nincs ki panaszkodjon? :)
@Laliath: szívesen :)

Juliet 2011.09.30. 18:14:33

Én írtam pozitív sztorit pár napja, de lehet, h nem megjelentethető? :(

rikitiki 2011.09.30. 19:34:02

Ha annyira pozitív, hogy még az orvosok is nevetgélnek benne (persze rendelési időben), akkor szerintem nyugodtan kitehető :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása