Végre találtam egy szuper fogorvost

2011.06.30. 06:00

Kedves Praxis blog!
 

Pozitív történetet szeretnék megosztani - illetve kissé felemás, de pozitívnak szánom. Azt gondolom, az ilyenekből minél több kellene. Én személy szerint arra koncentrálok, hogy ezek maradjanak meg bennem, ne a rosszak.A legrosszabb sztorijaim a fogorvosokhoz kötődnek. Gyerekként talán mindenki retteg tőlük, bennem felnőttként is megmaradt az átlagosnál nagyobb mértékű viszolygás. Ez főleg annak köszönhető, hogy sok olyan fogorvost elfogyasztottam, akik több kárt csináltak a számban, mint hasznot – hozzáteszem: csak magánorvoshoz jártam/járok. 25 éves vagyok, ennek ellenére van pár tömött fogam sajnos; viszont a fogtömés az egyetlen művelet, amit eddig el kellett szenvednem fogorvosnál. Ez – valljuk be – nem egy agyműtét, talán alapműveletnek számít a fogorvoslásban, mindezek fényében riasztó, mennyire sok olyan orvos van, aki képes bármikor elrontani. Ma már tudom, a hiba talán az, hogy rutinból, időt és fáradságot sajnálva vágnak bele ebbe. Gyakorlatilag az összes tömésem olyan, hogy kétszer, egyes esetekben háromszor is tömve voltak, mert először nem sikerültek. Sokszor mentem azért dokihoz, mert egy már meglévő tömésem alatt romlott el a fog újra.

 

 

A legutóbbi eset, ami említésre méltó, tavaly nyáron volt, mikor egy hat hónapos külföldi tartózkodás előtt rendbe szerettem volna hozatni a fogaimat. Tudtam két lyukasról, az egyik szintén egy már meglévő tömés elromlása miatt szorult kezelésre, a másikon meg magam is láttam a bajt. Elmentem egy ismerősöm által ajánlott fogorvoshoz, egy hölgyhöz, akihez akkor már édesapám is elkezdett járni, annyira dicsérték nekünk.

 

 

Első dolga volt megállapítani, hogy nagyon súlyos harapási rendellenességem van, emellett azt mondta, 11(!) lyukas fogam van. Ettől a számtól hanyatt estem, és értetlen is voltam, keserűen, de belekezdtem a kezelésbe. Elhatároztam magam, hogy megcsináltatom az összest, hisz nem lehet, hogy ilyen állapotban hagyjam a fogaimat. Persze ez nem kis pénz, de gondoltam, havonta kettő belefér. Ezentúl egy gyógyszert is felírt nekem, mert mint mondta, valami ritka betegség miatt húzódnak fel az ínyeim pár fogamon. Sajnos a betegség nevére nem emlékszem, de a gyógyszert nem váltottam ki – akkoriban szedtem eleget, gondoltam, ez várhat.

 

Négy fogat be is tömettem vele, mikor édesapám figyelmeztetett, hogy talán nem a legjobb orvoshoz járunk, mert neki a frissen betett tömései közül négy is kiesett egyetlen hét leforgása alatt, ami pedig megmaradt neki, az csúnyán elszíneződött. Természetesen ezek után nem mertem többé menni, és féltem, nekem is kiesnek majd.

 

Elutaztam, majd mire hazajöttem, már rejtélyes állkapocsfájdalommal küszködtem, ami hónapok óta tartott, nem szűnt. Gondoltam, valamelyik zseniálisan betömött, vagy valahogy elszúrt fog a felelős érte, azon az oldalon ugyanis volt a fogorvos hölgy által tömött bölcsességfogam, ami nyomásra érzékenynek bizonyult.

 

Az persze biztos volt, hogy hozzá nem megyek vissza (közben apukámnak még egy tömése, tehát egy ötödik is kihullott), csak felrovátkáztam a kiskönyvemben, hogy még egy sarlatánnal hozott össze a sors.

 

Keresgéltem, tájékozódtam, és rábukkantam a mostani fogorvosomra, sokan ajánlották. Bizonyos távolságtartással kezeltem a dolgot, de gondoltam, belevágok, ennek a tömérdek rossz fognak rendbe kell jönnie.

 

Felhívtam telefonon. Maga a doki vette fel. Bemutatkoztam, közöltem, miért hívom, majd mikor mondta, hogy épp vezet, így nem tudja megnézni, mikorra van időpont, elnézést kértem, amiért zavarom. Szinte vártam a letolást, vagy fensőbbséges kioktatást, lerázást. Ő közölte, hogy semmi probléma, meséljek, mi a panasz. Ez meglepett, gondoltam, röviden felvázolom: van egy vélhetően rossz fogam jobb fent és az állkapcsom is fáj, talán összefügg. Talán, mondta ő is, aztán poénkodott, hogy a bölcsességfog csak azért nő az ember szájába, hogy fájjon. Kérdezgetett, felületesen és nagyon röviden megbeszéltük a dolgot. Végig nagyon kedves és szívélyes volt. Kérdezte, nagyon fáj-e, mert akkor előre vesz. Nemet mondtam (ez volt az igazság), így végül 2 héttel későbbi időpontot kaptam (azt már az asszisztenstől). Nagy különbség volt az előző dokimhoz képest (akihez akár kétnaponta is mehettem volna), hogy neki tömve van a naptára előjegyzésekkel. Ma már tudom, ezt is intő jelnek vehettem volna az előző doki esetében.

 

Mikor eljött a nagy nap, egy félig telt váró fogadott. A rendelőből elég sok minden kihallatszik (ez az egyetlen dolog, ami annyira nem tetszett ott), és feltűnt, milyen kedvesen, barátian elbeszélget mindenkivel, sokakat régi ismerősként üdvözöl. Ismét egy jó jel talán, gondoltam. Talán ezek miatt a csevejek miatt volt, de fél óra- negyven perc csúszással kerültem be. Közben kissé ideges lettem, mert szokás szerint addigra túlaggódtam a dolgokat.

 

Ahogy beléptem, elillant minden félelmem. Egy végtelenül szimpatikus, csupa mosoly asszisztensnő és egy nagyon kedves doki fogadott. Bemutatkoztunk, aztán beültem a székbe, a doki pedig mellém, és úgy hallgatott végig, míg a hosszú állkapocs-sztorit előadtam (addigra egy szájsebészeti látogatással is bővült a történet). Ezután belenézett a számba, és pillanatok alatt megállapította, hogy annak a bölcsességfogamnak semmi baja, egészséges, valóban az állkapcsomat érezhetem nyomásra. Megtapogatta az állkapocsízületemet, a rágóizmokat, többször ellenőrizte a fogaimat és az ízületet szájzárás közben, majd megállapította, hogy a fogaim jók, erősek és rendesen nőttek, nem is azok okozzák, hanem hogy csikorgatom, vagy szorítom a fogam. Ezt aláírom, így is van. Ezután hosszasan, türelmesen elmagyarázta, mi történik szájszorításkor, csikorgatáskor, miért káros, hogy képzeljem el az ízületet, mi okozza pontosan a fájdalmat és mit lehet tenni. Az éjszakai harapásemelőt ajánlotta (ahogyan a szájsebészeten is), bár nem hitegetett azzal, hogy az mindent megold, de nem romlik majd tovább az ízület állapota, nem lesz nagyobb fájdalmam. Nem tudta megmondani, mikor lehetséges az elkészítése, ezért felhívta a technikus kollégáját a saját mobilján, hogy tudjon nekem egy tájékoztató jellegű időpontot mondani, mégis mikor és mennyi idő alatt várható ez. Ekkor rátért az állkapocsízület fájdalmának az okára, és kiderült, hogy lelki okai is lehetnek a szorításnak, csikorgatásnak. Rádöbbentem, hogy sajnos az én esetemben erről lehet szó, és ezt vele is közöltem. Megértően végighallgatott (nem használtam azért pszichológusnak), majd mondta, hogy ennek járjak utána, a harapásemelőt pedig erősen indokoltnak érzi esetemben.

 

Ezután (negyed óra beszélgetés után) tértünk rá a többire. Átnézte a fogaimat, és összesen (írd és mondd) kettő, azaz 2 lyukas fogat talált, azt a kettőt, amit én magam is láttam. Megdöbbentem, amit észrevett, így elmondtam, én kilencről tudok. Kikerekedett a szeme, közölte, hogy szó sincs annyiról, kettő van, tükörben is megmutatta.

 

Emellett megállapította, hogy semmilyen betegségem nincs, ami miatt az ínyem felhúzódna, egyszerűen süt róla, hogy erősen, túl durván mosom a fogaimat, ami valóban így van. Ezután ellátott tanácsokkal, hogyan mossak fogat helyesen.

 

Mivel a kettő beteg fog egymás mellett volt, úgy döntöttünk, mindkettőt megcsinálja egyszerre (főleg mert a két fog közti rész is rossz, így egyszerűbb).

 

Alaposan, rendesen dolgozott, kérdezgette, hogy bírom, mert sokáig tartott, és ugye tudta, hogy a jobb állkapocsízületem gyenge, esetleg fáj. Hát bevallom, úgy fájt nyitva tartani a szám ennyi ideig, hogy legszívesebben vonyítottam volna, de nem panaszkodtam, néha a megbeszélt módon (kézfelemeléssel) szünetet kértem. Az egész nem számított, éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Mikor kész lett (a két fog közti rész miatt kissé sokára), akkor tükörben megmutatta, mit csinált, hol, mivel.

 

Drága volt, igen. A két tömésért tizenhatezret fizettem, de nem érdekel. Pontosan ez az a színvonal, mind a kezelést, mind a bánásmódot tekintve, amiért hajlandó vagyok sok pénzt fizetni. Pedig erősen takarékoskodnom kell egy-egy kezelés előtt, nem keresek sokat. A töméseim gyönyörűek, csak azt sajnálom, hogy a mellettük lévő, előző dokimtól származó tömések nagyon elütnek tőlük (csúnyábbak, szembeötlőbbek, durvább munkának hatnak).

 

Biztos vagyok benne, hogy ez a doki lesz a fogorvosom innentől fogva, és az, hogy találtam egy ilyen szakembert, nagyon megnyugtat, mert életem egy kínos ide-oda hányódása ért ezzel véget, mondhatni, egy érzékeny pontom gyógyult be. Azóta leszedettem a fogköveimet is vele, jövő héten pedig megyek a harapásemelőhöz szükséges mintavételre. Utána pár csúnyább tömésemet is kicseréltetem vele alkalomadtán. Többé pedig, remélem, gondolnom sem kell olyan dokikra, akik képesek lennének hét jó fogat szétfúrni, aztán betömni jó pénzért, ráadásul rosszul… Arra pedig végképp nem gondolok, vajon valóban rossz volt-e az a négy, amit előzőleg tömettem – úgysem tudom már meg.

 

A történtemmel csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy találni jó szakembert, mert igenis vannak jó orvosok, akik méltó módon végzik a hivatásukat, és még kedvességre, odafigyelésre is telik tőlük – többet is ismerek: pulmonológust, bőrgyógyászt, sebészt, háziorvost. Talán egyszer belőlük is lesz egy poszt. Mindenkinek vannak rossz tapasztalatai, fogorvossal főleg, de a reményt nem szabad feladni. Egy ilyen orvosélmény tíz rosszat tesz semmissé, visszaadja a reményt a páciensnek. Szerintem ha ilyen pozitív élményeket terjesztünk és a jó orvosokat népszerűsítjük, azzal csak elősegíthetjük ezt.

 

Az orvos nevét ennek ellenére nem szeretném kiírni a tudta nélkül a netre, de privát üzenetben szívesen reklámozom. A poszt hosszúsága miatt pedig elnézést kérek, azt hiszem, ez foglalkozási ártalom J Köszönet annak, aki elolvasta.

 

H. Marina

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káin 2011.06.30. 08:08:07

SZép napot mindenkinek! Tetszik nekem a posztoló hozzáállása, főleg az, hogy bár negatívumok is történtek vele, ő a jó dolgokat emeli ki, arra koncentrál.

Káin 2011.06.30. 08:09:09

Milyen az a harapási rendellenesség?

joska141 2011.06.30. 08:15:08

Tisztelt H.Marina Úrhölgy!
A legjobbkor olvastam sorait, mert én is fogorvost keresek egy alapos átnézésre és a szükséges dolgok elvégzésére.
Tetszik írni, hogy privát üzenetben megküldené az Ön által elismeréssel említett fogorvos elérhetőségét.
Előre is köszönöm.
József (joska141@gmail.com)

Bikli néni 2011.06.30. 08:32:07

Off, Laikus, itt az idő, várunk ma nagyon!

Káin 2011.06.30. 08:34:59

@Bikli néni: MA lesz elvileg újra köztünk ?

Káin 2011.06.30. 09:19:17

@Bikli néni: Remélem igaza lesz. Bár ha szöszmötölniük kell a neteseknek nála, akkor szerintem csak délutánra ér ide.

mauii 2011.06.30. 10:19:48

Kedves Marina,

kérlek küldd át nekem priviben az Általad ajánlott fogorvos nevét és elérhetőségét.

Köszi előre is.

frutella 2011.06.30. 11:43:01

Azt hiszem ennek a posztnak köszönhetően rendesen fel fog lendülni a fogorvos forgalma.
A legtöbb orvos-beteg kapcsolat bizalmon alapul, de szerintem a bizalmi kapcsolatokban is kiemelt helyen van a fogorvos, nőgyógyász, urológus. Így, ha az ember talál egy jót, akkor azt nagyon megbecsüli.
Én is hosszas keresgélés után találtam rá a fogorvosomra, akihez immár 10 éve járok rendszeresen (leginkább csak ellenőrzésre), de nagyon korrektül dolgozik. A fogtömést is úgy csinálja meg, hogy még a rágófelszín barázdáit is kialakítja rajta :-)

Jim Raynor 2011.06.30. 13:31:27

"Ez főleg annak köszönhető, hogy sok olyan fogorvost elfogyasztottam, akik több kárt csináltak a számban, mint hasznot"

itt a megoldás, ha nem jó a doki, együk meg, oszt jónapot! xD

ma21 2011.06.30. 13:53:58

Ez a leírás mintha az én "aranykezű" fogorvosomról szólna. Mindent elmagyaráz, lerajzol,szakkönyvben megmutat, mosolygó asszisztens.. Nem Gyulán rendel a Dr???

Frankeistein 2011.06.30. 14:04:07

Konklúzió: magánpraxisos dokiból is van jó is, meg rossz is. Az én dokim is ilyen, aranykezű, minden hibát helyrehozott. Szeretem a happy enddel végződő posztokat!:)

Széphalmi Izett 2011.06.30. 15:46:21

@Káin: A harapási rendellenesség olyan, mint a kutyáknál, - a felső fogsor kicsit előrébb esik és akkor nem nyerhetnek díjat kutya kiállításon :-)

Széphalmi Izett 2011.06.30. 15:52:32

@Frankeistein: Ez így van. Bár szerintem nem azon múlik, hogy van jó is, meg rossz is. Inkább mennyit szeretne keresni. A rossz is lehet jó, csak esetleg többet szeretne keresni, - a hogyanja meg igazából nem számít, inkább az, hogy belefussanak olyanok is, mint a posztoló. Ebből van a lé... :-)

Irkutszk 2011.06.30. 16:00:40

@Széphalmi Izett: Esetleg nagyon hátracsúszik az alsó fogsor, és akkor 40 éves korában csodálkozik, hogy miért fáj a nyaka oly eszeveszettül.

Széphalmi Izett 2011.06.30. 16:03:53

@Irkutszk: Ez is előfordulhat :-) De akkor kutya kiállításra végképp nem mehet, ez már tenyésztési hiba :-)))

Ugyandehogy (törölt) 2011.06.30. 16:50:00

@Irkutszk: esküdjél, attól fáj??

(bocs, ez most csak ilyen rövid lett, de igyekszem:P)

Káin 2011.06.30. 16:58:02

Laikusnak még sincs nete :(?

epres négercsók 2011.06.30. 17:10:47

Amint lesz lehetőségem, beszélek Laikussal Káin. Addig is, hátha ideér :-)

SusanneF 2011.06.30. 17:39:49

Kicsit hosszú ez a poszt-de legalább pozitív...
Csak most már legyen egy sztk pozitív poszt is,mert ez mintha azt üzenné-csak magánrendelőbe menj...D

SusanneF 2011.06.30. 17:41:26

@Széphalmi Izett: Nem elfelejtendő,hogy a magánpraxisba milliókat kell befektetni-mégha a rendelő bérelt,akkor is...!
Aztán vagy bejönnek az elképzelések,vagy nem...
Mondjuk,van,aki otthon rendel...

Irkutszk 2011.06.30. 17:53:49

@Babette_: Esküdni majd a pap előtt :D

Nekem másfél évig volt fogszabályzóm, hogy a helyére húzza az állkapcsomat, és így az állkapcsom nincs félig a nyakizmomban. Egy pillanatig sem állítom, hogy csak ettől fájhat valakinek a nyaka, de ettől is fájhat, és időben kezelni lehet, csak gondolni kell rá. 18 év alatt állja a TB a fogszabályozást, tehát időben kell gondolni rá, előre, még mikor gyerek a gyerek.

Frankeistein 2011.06.30. 19:10:48

@Széphalmi Izett: Ez a tipikus próba cseresznye eset, mire megtaláljuk a jó orvost (magánpraxisban), csak hát ugye mi is bírjuk lével...:-)
@SusanneF: Nekem most van egy pozitív sztk-s élményem, egy gennyes mandulagyulladás és középfülgyulladás után. Bár az én történetem is kissé felemás.

Rivero 2011.06.30. 19:20:41

Sziasztok!
Jó olvasni pozitív posztot.

sztrugackij 2011.06.30. 20:27:20

Egyébként nem drágább az átlagnál.

Dr.laikus PhD 2011.07.01. 05:39:33

Itt vagyok! :)))

Végre a kedves szolgáltató megbízott mekkesterei rájöttek mi a baj.
Az emberi butaság és hülyeség most az egeket verte, de végre itt.

Köszönöm az aggódást!

tódór piroska 2011.07.01. 08:01:34

@Dr.laikus PhD: Örülök, hiányoltalak-
Hajrá!

ma21 2011.07.01. 08:05:43

Helló-Helló! Szép napot Neked. Végre ideértél.

macska69 2011.07.01. 10:55:05

@Dr.laikus PhD: Juhuhúúúú! Helóbeló! Ezennel felhagyok az aggódással egybekötött hajtépéssel... Szia, üdv a fedélzeten!

macska69 2011.07.01. 11:04:08

Kb. két hónapja írtam a Praxisra egy totál pozitív posztot, de nem jelent meg. :o((
Az én fogorvosom is ilyen -mindkettő. Az egyik "csak" fogorvos, a másik szájsebész is, utóbbit szeretem és ismerem jobban, de hálistennek ritkán van rá szükség, hogy hozzá forduljak. Mindkét fogorvosom olyan, hogy vidáman, felszabadultan megyek hozzájuk, végig "mulatjuk" a kezeléseket. És az a pozitív a dologban, hogy mindkettő az sztk-ban kezdte, csak egy ottani átszervezéses kavarást követően váltak ki és nyitottak magánrendelőt, de mindkét doki bácsi már az sztk-ban is olyan elképesztően jó, ügyes és kedves volt, hogy már a meglepetéstől is tátva maradt a betegek szája. Aztán mire elmúlt a meglepetés, a tátott szájban meg is lett a kezelés. Szóval van ám pár gyöngyszem, hálistennek az enyémek is azok. (Budapestiek)

VaTi 2011.07.01. 11:33:25

@macska69: sztem küldd el újra nekik, lehet vmi kavarodás volt. mi szívesen fogadunk ilyemit :)

macska69 2011.07.01. 12:04:25

@VaTi: megtettem, meglátjuk.

rotarix2011 2011.07.01. 13:42:23

@SusanneF: Nekem van SZTK-s pozitív posztom :) Miskolcon lakom :)

CsakMintTe 2011.07.02. 08:59:13

@SusanneF: Posztnak kevés, de egy kommentet megér az én fogdokim. Körzeti fogdoki, tehát SZTK, viszont nem a rendelőintézetben dolgozik, hanem pár utcával arrébb egy lakásból kialakított rendelőben. Először anyukám volt nála, csodákat mesélt (egy fogászati kezelésről!). Mikor pár éve az én egyik fogam is felmondta a szolgálatot, egy telefonszámot kaptam: kérjek időpontot. Kértem, kaptam is másnapra. Mivel előtte magándokihoz jártam (kedves volt, jól dolgozott, de baromi drága és baromi lassú volt), bekészültem egész délutánra, ahogy szoktam. Ehhez képest a megérkezésemtől számított 26 perc múlva zsibbasztva, fúrva, tömve kész voltam, és az egészből a szúrás fájt, oszt sanyi. A dokibácsi kedves őszülő úr, a váró és a rendelő olyan szép, tiszta és megnyugtató, hogy vártam, mikor nyújtja a többezres számlát a doki. De semmi, még mindig SZTK. Azóta is oda járok (elég pocsék fogaim vannak, tehát viszonylag sűrűn). 10 percnél többet még sose kellett várnom, ott az időpont az tényleg időpont, és még soha egyetlen tömés nem potyogott ki. Esküszöm, néha már úgy érzem, szívesen járok fogorvoshoz, pedig azért ez még így is elég abszurd.
(Ja, egyébként Bp. VII. ker., így nem tudom, körzeten kívülre ajánlhatom-e, de ha igen, akkor ajánlom!)

Zsóka74 2011.07.22. 08:38:20

@Blue23: Légyszíves a fogdoki pontos címét elküldeni a mari03@freemail.hu-ra
köszönöm:Zsóka74
Ha leírnám eddigi élményeimet a fogorvosokkal kapcsolatban, több oldalas
lenne. A lényege, hogy a meglévő koronám alatt romlott el a fogam (a koronát 3 évvel ezelőtt csináltattam több 100eFt-ért, de a praxis megszünt)és egyik maszek doki sem hajlandó "meggyógyítani", csak ha az összes többi koronámat is kicseréli??!!
6 hónapja járok rossz fogakkal és eddig árajánaltok 600 eFt, 900 eFt és a kettő között.
Segítségedet köszönöm, ha elküldöd a fogorvosod pontos címét.

K.Era 2014.01.07. 19:24:24

@CsakMintTe: Szia! Remélem még aktív vagy ezen az oldalon..
Szeretném elkérni a 7.kerületi fogorvosod elérhetőségét. El tudnád küldeni privátban? Előre is nagyon szépen köszönöm!:)

Gizi Arczt 2015.05.07. 22:28:26

Szia!Szeretném elkérni a fogorvosod elérhetőségét. előre is köszönöm.

gizi54@gmail.com

Pirxx 2015.08.17. 17:38:24

Hallo,

szeretném én is elkérni a doki címét.
Köszi,
P

zsivany@gmail.com

Krisztián Karasz 2015.09.01. 22:47:21

Szia!

Én is szretném elkérni az elérhetőségét.
Előre is köszönöm

krisztian.karasz1992@gmail.com

szsuzsanna 2015.09.03. 12:13:26

-Iiiigen, -aki már találkozott "csodafogorvossal",-annak, bizony nagyon nehéz, másikat keresni...
-Mi, sajnos ebben a helyzetben vagyunk..., -mert, Ő meghalt...
-és, nem nagyon bízom abban, hogy találunk hasonlót...
-aki, úgy "működik":
-hogy a "várója", NEM azért van, hogy, ott, többen várakozzanak!,-max., néha, egy beteg várt, egy kicsit, -"sürgősséggel beesett" miatt..., -mert úgy osztotta be a munkáját, hogy inkább Ő várt, -két beteg között!
-a szakmai tudását, -(DOTE-n is oktatott-), -többek között, pl., -arra (IS), "használta", hogy, a lehető legkisebb fájdalmat okozza!!!
-a fentiek mellett, egy végtelenül kedves, intelligens ember volt...
-a nevét azért nem írom ide, mert nem kértem engedélyt, a hozzátartóitól...

-DE, ha, -bárki, tud, hasonló fogorvosról Miskolcon, -és megírja nekem, ÖRÖK HÁLÁRA KÖTELEZ!

szabó beni 2015.10.20. 16:25:46

Kitalálhatom ki ez a szuper fogorvos? Makausz Doktor? Teljesen rá illik a leírás, én is hozzá járok, és nem is mennék soha máshoz.

gréti1994 2016.01.09. 09:08:04

Szia tudom régebben írtad ezt a történetet de most találtam meg és szeretném megkérdezni hogy ki volt a fogorvos 2 napja zsibbad meg lüktet a fogam nem alszok miatta es a legjobb fogorvoshoz szeretnek menni

procsno 2017.10.04. 23:11:30

Bár nagyon régiek a hozzászólások, ha mégis idetévedne a poszt írója,akkor én is szeretném elkérni a budapesti fogorvos elértőségeit. Köszönöm!

Barnabás2014 2018.02.10. 17:03:43

8 éve élek Bp-en iletve az aglomerációban, nehéz volt a megfelelő fogorvost megtalálni (kb 3szor voltam különböző fogászatokon, ahol problémám volt. Budaörsön például simán beragasztottak egy cirkokoronát a számba, anélkül, hogy koronapróbán a fogtechnikus cég által letörött csapot megcsinálta volna az orvos - egy hónap múlva simán kitörött, 150e ft-om bánta).

Kb 2 éve a Harmónia Fogászatra járok (harmoniadental.hu) ők nagyon korrektek és mindig jól dolgoznak! Teljesen fájdalommentes a bevatkozás (én még a fájdalomcsillapító injekció helyét is befújatom lidocain spray-vel, mert annyi fájdalmat sem szeretnék érezni). Empatikus, feminin kiszolgálás, korrekt árakon, minőségi garanciával! Csak javasolni tudom mindenkinek!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása