Ön nem volt terhes

2011.05.19. 18:46

Történetem a "csodálatos" hatvani kórházról szól.Férjemmel szerettünk volna babát, szinte rögtön ahogy elhatároztuk teherbe is estem 2008-ban, Sajnos korán örültünk, mert a 6 héten spontán elment a baba, azzal vigasztalt az orvosom, hogy ez mindenkinél szinte első terhességnél előfordul. Hát ő a szakértő, belenyugodtam.

 


Fél év múlva újra próbálkoztunk, és ismét sikerrel jártunk, Már korán, 5 hetesen elmentem az orvoshoz, bizonyította a terhességet, Kértem tőle laborvizsgálatot, mert a két terhesség között kiderült, hogy alul működik a pajzsmirigyem és ez okozhat vetélést, A pajzsmirigy specialista dokim mondta, ha terhes leszek újra, mielőbb kérjek labort, mert akkor, ha szükséges gyógyszert kell szedni a baba megmaradására. Szóval ezt felvázoltam a nőgyógyásznak, ő nem igazán foglalkozott vele, mert szerinte 2 hét múlva is elég lesz a labor vizsgálat. Mit tehettem, elfogadtam.


Eljött a 7-ik hét eleje, egyik reggel vérezni kezdtem, Azonnal felhívtam a nőgyógyászt, aki 10-re behívott a kórházba, jól megvárakoztatott, bár 5x ment el mellettem, Én nem bírtam már és szóltam egy másik orvosnak, mi a helyzet. 7 hetes terhes vagyok, vérzek kicsit, nézzen meg, Ő azt felelte, most nem ér rá, 13 órakor mennyek vissza. Megint csak mit tehetnék, hazamentem, és fél órán belül elvetéltem iszonyatos görcsök között, és nagy lelki fájdalmakkal. Most amit írok morbidnak fog tűnni, de lefényképeztem a belőlem távozó egész kis petezsákot, és milyen jól tettem. Bementem 13 órára megkerestem az orvost aki előzőleg nem ért rá, mondtam elment a baba, Behívott, megvizsgált, megultrahangozott és képzeljék mit mondott: ön nem volt terhes. Mondom mi??? Ön nem volt terhes, ez csak egy késett menses. Mondtam, de itt a papírom, bizonyított terhesség.


Ő erre azt mondta, nem az nem az volt, ilyenkor még kicsi félre is nézhető. Nem hittem neki, de már úgyis mindegy volt. Itt be is fejeződhetne a történetem, ha 2 nap után nem lett volna iszonyú hasfájásom, annyira hogy ülni nem bírtam, mert olyan volt, mintha a méhem a gyomromba jött volna. Irány újra a kórház, persze ismét egy új orvoshoz mentem, ő egy fiatal szakorvos volt. Ő megállapította a vetéléstől kialakuló méhgyulladást. megmutattam a lefényképezett belőlem eltávozó petezsákot, ebből is bebizonyosodott. Hál istennek ő kikezelt és nemsokára újra terhes lettem, kaptam tőle babamegtartót és született egy kislányom, és azóta még egy.


Hálával tartozom neki, bár azóta nem ő az orvosom, de mindenkinek csak jót tudok róla mondani. Fiatal orvos létére a két öreget megszégyenítő lelkiismerete és szaktudása van, kár hogy a hatvani kórházban dolgozik,ahol az orvosi morál majd félek őt is magával ragadja.Ezért változtattam kórházat egy sokkal kedvesebb helyre járok, ahol az orvosok lelkiismeretesek és megbízhatóak. De köszönöm a kislányom Mursed doktornak.


anna

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurayamino 2011.05.20. 08:46:16

gratulálok a posztolónak, hogy sikerült azóta 2x is teherbe esnie, és 2 kislányt is a világra hoznia.
"13 órakor mennyek vissza" -> ez viszont fájt.

IrishOak 2011.05.20. 09:46:28

Van egy nagyon klassz tanulmány a világ adatit összegezve.Egy nagyon okos doki szedte össze. Sajnos nagyon bonyolult lenne idemásolni, de a fontos dolgokat leírom:

Normál ciklus mellett a teherbe esés létrejöttének esélye havonta 20-25%
Évente a megtermékenyült petesejtekből 2,6 milliárd! -nem fejlődik,és nem ágyazódik be.Más megfogalmazásban: a terhességek 65-70%-a végződik vetéléssel.
Ezen (elvetélt)terhességek csupán 15-20% a klinikailag felismert terhesség.

Tehát nagyon örülünk, hogy a két lányka megszületett -orvosi behatásra.Gratula anyukának, meg a dokinak.
Minden nőnek elég sokszor van hasonló élménye - de ezt hívjuk természetes szelekciónak.

No még azért kéne egy fiúcskával is próbálkozni:-) ha lány lesz az sem baj:-D

serfecs (törölt) 2011.05.20. 09:50:22

Nem volt helyes az orvos részéről tényként kezelni, hogy nem volt terhesség. Ilyen bizonytalan esetekben szoktak nézni kontroll HCG-t, mert az lassan csökken, vetélés után egy nappal még biztosan nem nulla. Ez volt az orvos részéről az egyetlen hiba. Ettől eltekintve alaposan járt el, megnézte a posztolót ultrahangon, ami nyilván azt mutatta, hogy a méh kiürült.
Abortusz miatti méhgyulladás akkor szokott lenni, ha nem ürül ki a méh teljesen, ennek a kezelése műtét, egészségügyi kaparás. Nem értem, mit jelent a "kikezelte" ebben az esetben, de nyilván nem műtétet.
Egy vetélés után még nem szoktaé gyógyszeresen és más módon sem beavatkozni, három egymást követő vetélés után mondják azt a betegre, hogy habituális vetélő és akkor kezdik el kivizsgálni. A pajzsmirigy gyógyszer felírása nem a nőgyógyász dolga lett volna, nem is biztos, hogy ő felírhat ilyen gyógyszert.
"Babamegtartó" gyógyszer nem létezik. Bármelyik terhesség megszakadhat, különböző okokból. Az viszont biztos, hogy a pajzsmirigy gyógyszer segít a pajzsmirigy-alulműködés miatti vetélés megelőzősőben, de ismétlem, szerintem ennek adagolása nem a nőgyógyász dolga; a második terhességnek már eleve beállított pajzsmiriggyel kellett volna nekimenni.

serfecs (törölt) 2011.05.20. 09:53:51

@IrishOak: azért egy be nem ágyazódott petesejtet vetélésnek minősíteni, hááát :-) Ennyi erővel minden maszturbáció tömeggyilkosság :-)

trisss 2011.05.20. 09:59:58

Gratulálok a két kislányhoz. Ezzel a betegséggel sajnos gyakori a vetélés (velem is megtörtént..) Nézd el nekem, hogy csak a jót látom belőle :)

El Visco Stello (törölt) 2011.05.20. 10:02:14

Tessék mondani, ez az a blog, ahol az orvosok arab orvosokkal szoktak riogatni, ha nem kapnak pénzt?

2011.05.20. 13:06:39

"bizonyította a terhességet"
Mivel? Labor+UH?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása