Cigány módjára kell viselkedni, vén hülyék?

2011.05.05. 14:17

Sziasztok!

 

Felháborodásomnak szeretnék hangot adni. Szeretném azonban leszögezni, hogy a saját orvosommal, illetve a legtöbb orvossal én elégedett vagyok, ez volt az első igazán negatív tapasztalatom, amiből nem szűrtem le következtetéseket kollektíve az orvosokra nézve. Mindezt az elején csak azért szerettem volna "megmagyarázni", hogy ne az legyen, hogy fröcsögök, vagy az orvosokat szidom, mert ez nem igaz.

 

 

A kerületi sztk rendelőben jártam kedd kora este, mert napok óta lázas voltam, fájt mindenem, már a munkahelyemre is alig bírtam bemenni, úgy gondoltam, ez így nem mehet tovább. Nem is tudom korábban mikor voltam orvosnál, talán másfél két évvel ezelőtt, ezért kicsit meglepődtem, hogy kilométeres sor állt a váróban. Húztam egy számot, majd próbáltam megállni a két lábamon, hogy ne lökjenek fel, a nyugdíjasok ugyanis elég vehemensen próbáltak helyezkedni.

 

Tudtam, hogy elég hosszú időt fogok várakozással tölteni, de azt hittem, az egész várakozás nem lesz különösebben eseménydús, végtére is mi különös történhetne egy váróteremben? Nos, elmesélem, mert bizony voltak események és történtek ám ott érdekességek. Egyszerűen képtelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy egyesek miért nem képesek nyugton maradni és kivárni a sorukat. Néhányan elkezdtek civakodni, hogy ki mikor jött, hogy kit is illet meg a következő hely, hogy az ülőhelyet át kéne adni nekik és hasonló magasröptű dolgokról folyt a vita, nem éppen irodalmi stílusban. Csak úgy repkedtek a b.megek és a k.anyádok, a többi várakozó meg próbált félrehúzódni és úgy tenni, mintha nem is látnának, hallanának semmit. Mindez tarthatott olyan 10-15 percen keresztül.

 

Amikor kezdtek lecsillapodni a kedélyek, akkor jött csak az igazi műsor. Kivágódott az egyik rendelő ajtó, és az egyik doktornő lépett ki rajta, majd a hozzá legközelebb állóknak esett verbálisan. Elkezdett velük üvöltözni a többi várakozó szeme láttára, füle hallatára. Ha az előző jelenetre azt mondtam, hogy nem irodalmi stílusban játszódott, akkor erre nem is tudom, mit mondhatnék, egy kocsis szebben beszél, mint a doktornő ott és akkor. Persze érhető, hogy ideges volt, mert az előző hangzavar nyilván zavarta a vizsgálatban, na de akkor is. Egy tanult, értelmiségi ember, aki még orvos is, hogy beszélhet így bárkivel is, akik ráadásul nem is vettek részt a "rendbontásban". Egy idős, kb. 75.80 körüli házaspárról volt szó, akik megszeppenve hallgatták a doktornő kirohanását. Szegények ott álltak megszeppenve (kb. 70 éves néni) és hallgatták a kiosztást, amely többek között arról szólt, hogy idézem: cigány módjára kell viselkedni, vén hülyék?A nagy jelenet után a doktornő fogta magát, bevágta maga mögött az ajtót és visszament a rendelőbe, a házaspár pedig szégyenkezve álltak tovább, mert a hurrikán rájuk csapott le minden ok nélkül.

 

Lehet, hogy én vagyok a bolond, de nagyon megsajnáltam őket. Úgy gondolom, hogy így nem beszélhet egy orvos, pláne nem egy vétlen beteggel, aki semmiről sem tehet. Valahogy a cigányozást sem tartom elfogadhatónak ilyen helyzetben, otthon azt mond és gondol, amit csak akar, de nem ilyen szituációban. Mondom, megértem, hogy dühös lett, hogy kiakadt, mert valóban állatok módjára viselkedtek páran, de ez akkor sem megoldás, pláne olyanokkal szemben, akik semmiről sem tehetnek.

 

Ungár Petra
 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káin 2011.05.05. 14:50:21

Hasonló áldatlan állapotokat már én is láttam sztk rendelőben. Én igazából megértem, hogy a doktornő kikelt magából, bár a helyzet kezelésének nyilván nem ez a módja.

Fogalmi trend változás 2011.05.05. 15:00:43

Tovább Petra, tovább!!!!
Mi történt, amikor bejutottál?
Remélem ezt elmondtad a doktornőnek is.
Fel is tételezem rólad, amilyen karakán kiscsaj vagy.

Jim Raynor 2011.05.05. 16:28:07

teljesen igaza volt a doktornőnek.

pöndörödő macskafülszőr 2011.05.05. 18:04:44

Én ebben a helyzetben mindent másképp tettem volna. Először is a hőbörgőket én küldtem volna el az apukájuk nemzőszervére (ugye így nem lesz kimoderálva?:)), de normál hangnemben, hogy legalább tőlem lehessen rendelni.

Másodszor (ha valahogy mégis ,,kitört volna a doktornő), normál hangom megkértem volna, hogy ne az ártatlanokat bántsa. Mert maximálisan egyetértek a dokinővel én is, de akkor is sajnálom a lekiabált párt.

Leroi 2011.05.05. 19:11:40

Most akkor mi is volt a gond?
Szóval, hogy "cigány módjára viselkedtek"?
Mert hogyan viselkednek a cigányok?
És milyen a mód?
Merthogy vannak ám manapság irányzatok meg reflexek. És nem épp monoszinaptikusak.
Hogy aszongya "megfélemlített kisebbség" meghogy "diszkriminált népcsoport"...
Namármost akkor hogyan viselkedtek?
És a cigány itt pozitív vagy negatív jelző?
Hogy cigány módjára?
Hogyhogy?
Hogy?

2011.05.05. 19:18:45

A posztban külön pozitívum, hogy az írója ritkán influenzás! Dicséret illeti helyes életviteléért és immunrendszeréért! További jó egészséget kívánok!

Leroi 2011.05.05. 19:21:23

Nameg neviselj vitézkötéses mellényt mert b@ssza a csőrét egyeseknek...
Hogy akkor tilcsukbeelvtársak a hagyományőrző népviseleteket is, merthogy ott is ott van az a fránya hungaristanáci mellény.Ott van az ebadta a falusi legényeken, b@szdmeg.
És ott van a reformátusokon. Hogy nem tud rájuksülni a sok náci jelkép ezekre a protestánsokra. Hogy még a papjaik is viselik. Tilcsukbe úgy a második Mátyást megelőző magyar történelem oktatását is, nosza. Merthogy ott van az a sok sok sáv. Az a sok.
Az Árpád.
Tilcsuk be a fekete színt is ezentúl, meg a fehéret. Meg a vöröset. Az ezüstöt.
Meg a Bocskayt. Meg a darutollat. Meg a Horthyt. Meg a Csákyt. Meg a Telekit.
Írjunk történelmet, elvtársurak...
Így, 66 évvel 1945. után vegyük kezünkbe a pennát és írjuk át megint a történelmet a magunk szájíze szerint.

Merthogy ma már más szelek fújnak.
Amikor az egyik félmajom lelöveti a másik félmajmot úgy, hogy még a nevüket is összecserélik, aztán még tapsikol is hozzá egy fél ország...
Oh, yeah...

2011.05.05. 19:22:03

@Leroi: Nekem is gyanús ez, a múltkor az orvostársadalom fasisztája jött látogatni, most meg a cigányok jönnek, hát ki lesz a következő komolyan? Megyek is a szabadba, nem bírom a stresszt.

Gute' Nacht! :-)

Leroi 2011.05.05. 19:34:01

@ReignOfdark:
Ja, es ist gut für Dummen, mein Herr...
A legjobb ilyenkor a Spaziergang, az nemesíti a lelket, frissíti az agyat.
Én a reggeli feketerigófüttyöset szeretem...
:)

Bikli néni 2011.05.05. 19:48:40

Ahogy Édesanyám mondja mindig: a stílus maga az ember.
A háziorvosnál csúcsidőben tömegesen sipákoló társasághiányos-hipochonder nyugdíjasok pedig a második legidegesítőbb jelenség, amivel az egészségügyben valaha is találkoztam. (Az első a mosdók olyan szintű állapota, hogy inkább guggolnék egy bokorba, ha lenne...)

El Visco Stello (törölt) 2011.05.05. 19:49:46

Vajon mit csinálhattak az öregek? Hegedültek vagy teknőt kaparcsoltak??

Leroi 2011.05.05. 19:55:35

@Bikli néni:
Szia...;***
Entschuldigung für meiner Verspaetung...!:)

Egyetlen kifejezés létezik erre: az empátia hiánya.
És a kompromisszumkészség ismeretlen volta.
Lám itt van a különbség pl. két zsidó és két magyar közt.
Ha a két zsidó közül egyiket előbb behívják mint a másikat, az aki hátul marad örül az első sikerének és drukkol neki.
A két magyar pedig összeverekedik...

El Visco Stello (törölt) 2011.05.05. 19:59:31

"A két magyar pedig összeverekedik..." Cigány módra.

kvadrillio 2011.05.05. 20:10:21

nemtom mellik kerületben lehetett ez a szitu, mert én inkább azt tapasztalom, hogy nagyon csendben végzik azt a minimális munkájukat az orvosok, amit úgy éreznek, hogy még úgy-ahogy el kell végezniük. :)

Bikli néni 2011.05.05. 20:34:00

@Leroi: Szia :)
Verspätung soll zwangsläufig ein Ende haben ;) Mert amíg nem, addig nem Verspätung, hanem Versäumnis :) (így fáradtan ennyi sziporkázásra telik, szerintem azért a lényeg kiolvasható belőle...)

Az emberek pedig saját magukat minősítik, amikor ilyen suttyó módon viselkednek.
Ahol az én háziorvosom rendel, abban az épületben több doki is rendel egyszerre. A másik orvosnál (két váró egybe nyílik) látványosan halad a rendelés, a miénknél pedig kb fél óránként megy be egy beteg (amikor tizenvalahányan vannak az ember előtt, ez elég bosszantó tud lenni). Aztán a betegek - jellemzően egyébként a nyugdíjasok - persze, hogy elkezdenek dohogni, és próbálnak egymás elé tuszkolni magukat, meg deháténcsakreceptértjöttem.
Egyszer-kétszer cenzúrázva magamat, de próbáltam kiselőadást tartani a mellettem ülőnek, de valójában a nyugdíjas szekciónak címezve. Nem igazán vették észre magukat, illetve jött az adu ász: én is leszek még öreg... Erre már lenyelem a gondolatomat: ha én ilyen leszek öreg koromra, lőjenek le...

VaTi 2011.05.05. 20:45:06

Én a köv beszélgetésnek voltam tanúja, sztk-ban üldögélve néhány napja. Várunk sorunkra, befut 2 norvég nőszemély. Asszisztens következő ajtónyitására rárontanak:
- ilyen papírunk van, evvel ide kell gyönni?
- nem, ezt a vizsgálatot nem mi végezzük, így sajnos nem tudok segíteni, tessék átmenni abba a rendelőbe (mutat 3 ajtóval arrébb). De ez időpontos vizsgálat, így valószínűleg most nem tudják fogadni önöket, mert nagyon túlterheltek, csak időpontot tudnak adni.
- a büdös kurva anyádat!
Nabazz. Idegeslettem. De nem mertem nekik szólni, ez van. Két 120 kilós bantu norvéggal én nem állok szembe.
Másik sztori, fogorvosnál. Időpontra érkezve várok. Csaj beesik, vinnyog, hogy szemved, úristen, jajdefáj. Jófej vagyok, bemegy előttem. 2 perc múlva doki kíséri kifelé a visító nőt: nem, hölgyem, a fogkő eltávoplítás akkor sem sürgősségi, ha holnap van az esküvője és szép akar lenni. Ha megvárja, hogy az időpontosokat fogadjam, és marad idő, utánna szívesen segítek. Háááát, nem sok keresztvíz maradt a dokin...
Én szinte csak normális orvosokkal találkoztam, és láttam rengeteg kiba... idegesítő beteget. Igen, az orvosok is emberek, és igen, elszakad a cérna. Nem a megfelelő embereket kapta el, ez sajnálatos, de én simán elképzelem, miket kell szerencsétleneknek tűrni. Pláne, hoghy mindig mindenkinek csak jogai vannak...

dajan 2011.05.05. 20:48:59

@Leroi:
A zsidóság átlag életkora 80 év, a cigány emberé 55. Az előző ráér várni és drukkolni, mert van ideje, a másiknak nincs miért drukkolni sajnos.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.05. 20:56:46

@Leroi: Na hogyne. Te nem ismered a zsidókat. Nem antiszemitizmus ám, ha nem nyalod a seggüket.

Bikli néni 2011.05.05. 20:59:16

@dajan: Anélkül, hogy bármelyik népcsoportot bármilyen irányba is minősíteném: vajon mi az oka annak, hogy az egyik átlagéletkora 80, a másiké 55? Inkább az utóbbi lenne érdekes...

dajan 2011.05.05. 20:59:42

@dajan: Komolyra fordítva a szót a minap nekem is volt hasonló, de udvariasabb történetem. Körülbelül 4-5 ember volt az orvosnál és úgy gondoltam, hogy hamar bejutok nem kérek protekciót. Ekkor volt du. fél kettő. Még 4 óra után sem került rám a sor mert annyi protekciós volt. Kezdett elborulni az agyam és amikor a következő "különleges" beteg érkezett akkor felugrottam, elé álltam és azt mondtam, ha a halálért állnánk sorba akkor ön biztos, hogy maga elé engedne. Annyira megijedt, hogy visszahőkölt és így kénytelen volt az asszisztensnő engem hívni.

dajan 2011.05.05. 21:06:18

@Bikli néni: Természetesen ennek genetikai okai is vannak.Minél több megpróbáltatás ér egy nációt, és ezt nem kudarcként, hanem fejlődésként éli meg, az hosszabb távon kibővíti az életutat. Nekem van olyan zsidó barátom aki már harmadszor éli túl a rákkal járó műtéti kínokat, és jól van. S van , vagyis volt olyan cigány barátom akit rögtön elvitt fiatalon az agyvérzés.

dajan 2011.05.05. 21:08:49

@Anti Anyag: Neked fogalmi tévedéseid vannak. Miért kell mindenben szélsőséges dolgokat látni. Hidd el ez ennél sokkal egyszerűbb.

Bikli néni 2011.05.05. 21:11:40

@dajan: Igazából arra akartam kilyukadni, hogy a cigányság körében az egészségügyi kultúra konvergál a nullához... Értem ez alatt az életvitelt és az orvoshoz fordulási és tanácsmegfogadási hajlandóságot...
Szvsz függetlenül attól, hogy valaki melyik nációhoz tartozik, ha vigyáz magára, mozog, egészségesen eszik és nem mérgezi önmagát, megtanul figyelni a saját testére, amikor kell, orvoshoz megy és együttműködik, akkor nem fog átlag 55 évesen jobblétre szenderülni.

Irkutszk 2011.05.05. 21:20:37

@Bikli néni: Kivéve, ha holnap ráesik a féltégla a fejére, mikor kilép a kertkapun ;)

Na de a poszthoz: Szerintetek is ez a tipikus esete az 'Akiniek nem inge, ne vegye magára' közmondásnak? És most ezt nem az orvos produkciójára értettem, hanem a posztíróéra itt a blogon.

Az én véleményem szerint a kiakadt doktornő szituációhoz mérten frappánsan, és gyorsan oldotta meg a szituációt. Akire nézett, annak is van (nem biztos persze) szája, meg hangszalagja, válaszolhatott volna a doktornőnek, hogy ne rám tessék nézni. Jó lenne tudni a történethez, hogy milyen környéken történt az eset, ergó rossz-vicces beszólásnak gondolta ezt a mondatot a doktornő, vagy tapasztalatból beszélt. Mert nem mindegy.

Mindenesetre, következtetés: Az orvos is ember, a kutya meg a macska.

Sokorai_Atala 2011.05.05. 21:24:58

Tegnap este fél 10 magasságában,fiamat 3-an kirabolták, körbeállták ketten hátracsavarták a karját a harmadik kivette a zsebéből a 4.000 forintját és egy doboz cigarettát, na kik voltak? Remegek még mindig amikor ezt írom. Hazarohant - nem hívott rendőrt -, minél előbb zárt ajtók mögött akarta tudni magát. Sajnálom, hogy ideírom, de sajnos most bírom és itt kiadni, elnézést.

penelope garcia 2011.05.05. 21:26:26

Mielőtt elolvasnám, meg kell jegyeznem, hogy létezik időpont-kérés a belgyógyásznál is. Én évek óta nem vártam öt percnél többet az orvosomnál, mert mindig időre megyek. Majd hülye leszek lökdösődni, meg mindenféle hurutot elkapni a váróban.

penelope garcia 2011.05.05. 21:29:21

Elolvastam. Szép. Van ez így.

De fontosabbnak tartom megkérdezni, hogy mi a rák az az "egészségügyi közösségi oldal"?? Eszik vagy isszák? Nem értem a már kérdést sem, a koncepciót meg pláne.

2011.05.05. 21:51:06

@penelope garcia: "létezik időpont-kérés "

Létezik, csak nem amikor beteg vagy. Azt ugyanis nem tudod előre programozni.

Borcsika 2011.05.05. 22:21:03

Nálunk, még a gyerek rendelőben is kijön a doki néni rendet tenni a harsogók között.
Bár nem vagyok orvos, de ha fontos munkám van, engem is rohadtul idegesit a FELESLEGES háttérzaj.
Nem akarom az orvosokat védeni, de lehet, hogy a váróban lévő "buli" hangulat miatt nem hall meg egy olyan szívzörejt, ami rövid időn belül a beteg állapotának romlását, adott esetben halálát idézheti elő.
A rendelő várója nem piac, ezt tudomásul kell venni, és azt is, hogy az orvos is ember. Lehet, hogy a stílus időnként bicskanyitogató, de képzeljük magunkta egy hasonló helyzetbe: az egzisztenciánk múlhat egy meg nem hallott zörejen.

tonhalas rizs 2011.05.05. 22:26:19

Azert ez elgondolkodtato, hogy nalunk az oregek miert igy viselkednek?
Vajon ok fiatal korukban sem tudtak kivarni a sorukat?
Itt Angliaban az idosek tudnak viselkedni, nem hangoskodnak a rendeloben. Inkabb a fiatalokkal van baj :).
En kivagnam a hangoskodokat a rendelobol, korra/nemre/rasszra tekintet nelkul.

Reggie 2011.05.05. 22:37:52

Gondolom azok akik teljesen megertik es elfogadjak, hogy az orvos olyan szemelyeket orditott le, akiknek semmi kozuk nem volt a hangzavarhoz, akkor azt is megertik, hogyha en meg egy masik orvos hibajaert orditok le egy orvost. (Es most johet a kettos merce...)

megint 2011.05.05. 23:57:15

Mind a két félt meglehet érteni, nyilván megkértem volna a dokit, hogy ne velem ordibáljon hanem a harcias kedvű többi nyugdíjassal. Amúgy sem értem, hogy egy ilyen mindennapos szituáció miért ért helyet kint a címlapon.

alibi6 2011.05.06. 06:17:27

@Leroi: Ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi hozzászólás első bekezdését.
"Mert hogyan viselkednek a cigányok?" Olvasd figyelmesen, talán rájössz... @VaTi:

fehéregér 2011.05.06. 08:10:52

Én is kulturálatlan leszek: menjen már a p*csába az összes szemét rasszista, innen is, és az ilyen orvos is, mint a poszt szereplője. A posztolónak helyén van a helyzet- értékítélete, csak kár, hogy senki nem akadt ott a helyszínen, aki rendre utasítsa az orvosnőt mind a hangvétel, mind a cigányozás miatt.

ddd.dino 2011.05.06. 08:28:52

Ungár Petra, Te egy igazi Robin Hood vagy! A jelenlétedben igazságtalanul megtámadnak valakit, mire Te 3 nappal később írsz egy internetes posztot, hogy ez mekkora igazságtalanság volt. Igazán bátor, karakán kiállás részedről! Remélem hamarosan jön egy poszt részedről az országot emésztő korrupció, a gazdasági romlás, valamint a családon belüli erőszak ügyében, és akkor majd rend lesz kis hazánkban! De most tényleg: mennyivel nagyszerűbb lezárása lett volna a posztnak, hogy Te rászóltál a goromba doktor nénire, aki magába szállt és bocsánatot kért. Arra irónia nélkül kalapot emeltem volna, de ettől így kinyílik a bicska a zsebemben. Az öntudatos kibic tipikus esete, akinek semmi sem drága!

pyromaster 2011.05.06. 08:54:26

@fehéregér: Ne aggódj, menni fognak, sőt már mennek is. De mennek utánuk a rasszista mérnökök, kutatók, tanárok, és maradnak a kommunikáció, politológia és büfészakos multikultúrális, mindenkit elfogadó, semmirekellők. Én majd akkor fogok ezeknek a pofájába röhögni, amikor nem lesz rasszista orvos aki a gyerekét gyógyítsa, tanítsa, aki házat tervezzen neki..... stb stb stb. Mert ezeket az értékes munkákat sem az irokézek, sem a büfészakosok nem csinálják. Pá.
Egyébként szép ki bérposzt.

pyromaster 2011.05.06. 08:59:00

na tessék, pont most olvastam:
"Sokan arra készülnek, hogy felmondólevelüket ügyvédi letétbe helyezik, és a tömeges felmondás akkor lépne életbe, ha a kormány az év végéig nem egyezik meg velük a fizetések rendezéséről - írja vidéki orvosokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A Magyar Rezidensszövetség elnöke csak annyit mondott, hogy drasztikusan emelkedhet a külföldre távozó magyar orvosok száma."

Sátán meg a Jocó 2011.05.06. 09:11:27

Teljesen igaza van a dokinéninek.

Nekem is tele a tököm a sok agyhalott nyuggerrel, akik csak beszélgetni, pörlekedni mennek le, mert számukra ezt jelenti a szociális életet. Én is legszívesebben nagybaltával vágtam volna rendet köztük 40fokos lázzal, amíg ők azon versenyeztek, hogy kinek van több baja ("kisaranyom, nekem még csípőröntgenem is van" "á, drága, nekem még, a könyökízületem is ropog!" "na nee, csak annyi, nekem még ott lenn is csak össz-vissza csöpög!")

A posztíró meg szerencsés alkat, hogy még sosem hagyta el egy "b@zmeg" sem a száját nyilvánosan. Vagy ippeg kubikos, akinek ezek szerint szabad? :P

Hajrá, dokinéni, ez az!

Ver Sacrum 2011.05.06. 09:11:47

@penelope garcia: Akkor gondolom eléggé meglepődnél, ha a reggel nyolcra foglalt időpont helyett este hatkor kerülnél sorra, mint én. Megtörtént.

mérien 2011.05.06. 09:33:13

Lehet, hogy igaza van a doki néninek, csak valahogy épp mindig a normálisak szívják meg. Véletlenül se (ezt nem is tudhatta az orvos) a bunkó, erőszakos ember lett kiosztva, hanem egy ártatlan, szerencsétlen pár, akik még szégyellték is magukat mások taplósága miatt.
Ez az ország ezt ügyesen kitermelte...

Sátán meg a Jocó 2011.05.06. 09:39:34

@mérien: francokat kell mrá megint a legkisebb piszlicsáré ügyért megint az eégsz országot hibáztatni.

A rendelőkben nem véletlen van külön röntgengép - ugyanis az orvosok nem rendelkeznek (még) vele, így nem látnak át az ajtón, hogy személy szerint beazonosítsák a cigány módra viselkedő pórnép tagjait.

mérien 2011.05.06. 09:48:40

@Sátán meg a Jocó: Ahogy olvashattad: Írtam, hogy nem láthatta a doktornő. Teljesen ok nélkül kötöttél ebbe bele.
A számomra (mindenki számára más) lényeget akartam kiemelni: az szégyellte magát, akinek semmi oka nem volt rá, s az érezte magát rosszul a bőrében, aki nem adott okot a "kiosztásra". Abban igazad van, hogy tán első indulatomban túlzottan általánosítottam, de valahogy ez a jelenség tényleg nem egyszer, nem kétszer fordul elő. De nehogy már az legyen a természetes, hogy mindegy ki csinálta, aki ott volt, hibás...Igen, ez egy kicsi ügy, de lehet, hogy annak a két embernek nem volt az. Érzékeny, idős emberek, s tán még normálisak is, ha nem vettek rész a bunkók músorában. Igaz, én is csak szélmalom harcos vagyok ez esetben, úgy tűnik. Nem is magyarázom, tök felesleges..

interflug 2011.05.06. 09:50:18

@dajan: Átlag 80? Akkor kell lennie 160 évesnek is, legalább egynek.

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 09:51:35

"Egy tanult, értelmiségi ember, aki még orvos is"

ohohohoohhahahahahahahahah

egy orvos mint ertelmisegi? hehehehee

volt 10 ev az eletembol amit munkaugyileg kozottuk toltottem hat ennyi hulyevel is reg talalkoztam mar....es azota se...

guderian 2011.05.06. 09:56:03

Fillérekért, éhbérért dolgozó orvosoktól akiknek időnként még a putriba is ki kell menni mit vár a kedves posztoló?
Hamarosan megoldódik a probléma. Angol/Német orvoskommandók járják az országot és magyar orvosokra vadásznak tolmácsokkal tízszeres fizetésért (nem lennék meglepve, ha tűzoltókra is elkezdenének)
Hamarosan eljön az idő, hogy a kedves betegek megműthetik magukat vagy feldobhatják a talpukat.
A kapitalizmus megérkezett 2010-ben.

guderian 2011.05.06. 10:00:57

UI: A mentősöket is minden héten megtámadják a kisebbségi barátaink hamarosan fel kell őket is fegyverezni és veszélyességi pótlékkal ellátni.

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 10:08:29

@guderian: aki keveset keres az lehet bunko paraszt a masik emberrel?

amikor elkezdett orvosnak tanulni nem tudta hogy keveset foga majd keresni?

ezek a magyar orvosok angliaban es nemetorszagban is ugyanilyen bunkok lesznek ez nem a penz miatt van hanem mert ezek az emberek ilyenek...

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 10:11:04

a magyar mentalitas beteg:

azert vagyok bunka mert eladokent kell dolgoznom egy szar helyen pl.

mit mond egy nyugat?

ha mar ilyen szar munkat vegzek minek csinaljam ezt meg szarkedvuen is?

hat ez anagy kulonbseg. de otthon nem csak orvos bunko hanem a nover a portas az autoszerelo az osztrakoknal a magyar elado a benzinkuton stb... ilyenek vagyunk ezen kell valtoztatni surgosen

guderian 2011.05.06. 10:13:17

@BKV - Önnek megyünk: Vigasztalhatod magad azzal, hogy "ott is bunkók lesznek"
Én találkoztam Angliába emigrált orvossal, aki megunta az itteni állapotokat és felőrlődött, ahogy a doktornő is. Ma úgy néz ki, mint aki beszívott. Vigyorog mint a vadalma, boldog és elégedett.

Tower13 2011.05.06. 10:26:29

@Jim Raynor: Teljesen igaza?
Max akkor lett volna, ha a rendbontásban résztvevőket szidja le..

Így csak bunkó volt. Bár érthető az idegessége, mert fáradtan hallgatni, hogy miközben vizsgálna, valakik kint üvöltöznek... De akkor azokat csessze le akiket kell. Persze lehet csak kirohant és elmondta ami a bögyében volt. Akik meg közel álltak úgy érezték, most őket szidják.

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 10:31:00

@guderian: hat en meg talalkozok mindennap az ellenkezojevel.

itt mentalitasbeli problemak vannak a magyaroknal ezt nemtudod kidumalni

Tower13 2011.05.06. 10:31:20

No egyéb iránt, a mi háziorvosunknál is előfordult hogy valakik hőzöngve hangoskodtak, zaklattak más betegeket. Mire az orvos kijött, hogy mi a fene, és hívjon-e rendőr, mert a részeges lehet veszélyes is, addigra épp 4-5 en beszéltünk a renitens 3 tagnak a lelkére, hogy vagy kicsit ugasson halkabban, vagy mennyen inkább az utcára. (mint kiderült, minden héten mennek előadni oda, de orvosi ellátást nem kérnek)

2011.05.06. 10:33:41

mi itt a probléma?

guderian 2011.05.06. 10:34:29

@BKV - Önnek megyünk:
Nem vitás, hogy frusztráltak vagyunk, csak azt mondom, hogy sokszor okkal, és az emberek nagy része nem idióta csak azzá teszi őket ez az ország. Persze biztos van akinek mindegy, hogy milyen körülmények között él, akkor is hülye, de nem ez a jellemző.

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 10:40:43

@guderian: persze ebben igazad van okkal vagyunk fusztraltak de szerintem ez akkor sem megoldas ahogyan egymassal viselkedunk. ezen valtoztatni kell kulonben egymast fogjuk fujtogatni, mindenki a maga munkahelyen a klienseket, munkatarsakat, az utakon a masik kozlekedot stb. le kell allnunk az egymas allando kioktatasaval es hogy allandoan kihasznaljuk a masik kiszolgaltatottsagat. de mondom ez vonatkozik a portasokra stb... es sorolhatnam azokat a munkakoroket ahol emberi kontaktus kell... nade majdcsak egyszer sikerul en remenykedek

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 11:00:35

@11zuzuki: ha ez megvalosulna kizarnanak minket az eubol. itt most folyamatosan megy a botrany gongyospata miatt. a kulfodi sajto azt irja pl hogy roma gyerekeket utnek a amagyarok bottal. es meg rengeteg mas durva allitas van. en nemtom mi az igazsag mert mar 8 eve kulfoldon elek es csak az itteni sajtobol ertesulok ezekrol a dolgokrol...

11zuzuki (törölt) 2011.05.06. 11:18:31

@BKV - Önnek megyünk:
Vitázni kell az EU-val!Különben soha nem lesz EU!Látszik,hogy szakad a szerkezet.Alapjaiban vannak gondok.Egyik kelet európai ország sem tartja menőnek azt,ami az "euban" folyik.Én tíz évvel ezelőtt egy fórumon kijelentettem,hogy nem a dollár csökkenése,nem forint gyengülése lesz a fő-fő ok,amiért harcolnak majd a felek(a forint nem érdekes,csak számunkra),hanem a cigány probléma.Eljutottunk odáig,hogy beteljesült a rémálmom.Az egész eu. tagországoknak ez lett a legnagyobb problémája!!!!!És most aztán nincs menekvés...valahogy meg kell oldani!

BKV - Önnek megyünk 2011.05.06. 11:29:48

@telkoe: akkor kicsit felrelottek mert mar nem a jobboldalt nezik le hanem az egesz magyarsagot mondjak szelsojobbosnak

telkoe 2011.05.06. 11:35:56

@BKV - Önnek megyünk:
Ennyit megert nekik, a magyarsag(uk) soha nem volt ertek. Egy kis politikai dicsergetes, nemi penzbeli segitseg 'uzletemberektol' par kituntetes boven megeri nekik hogy lejarassak egesz orszagot.

Sátán meg a Jocó 2011.05.06. 11:54:00

@BKV - Önnek megyünk: "ha ez megvalosulna kizarnanak minket az eubol"

1. "Na és?"
2. francokat. Nézd már meg nápolyi fiatalok Molotov-koktél iránti szenvedélyét, a tótok betonfalát, a finn rendőrök lőfegyverkezelését, és még sorolhatnám...

nem kell itt idegeskedni, hogy jajmitszólajrópa, ne legyen ennyire hatással rád a média (megölelgetlek)

Leroi 2011.05.06. 15:34:25

@alibi6:
Érezd már ki a soraimból a finom iróniát...

epres négercsók 2011.05.06. 16:15:28

A továbbiakban minden rasszista, uszító és szélsőséges kommentet törlök, aki pedig megismétli, pihenni küldöm.

epres négercsók 2011.05.06. 16:47:04

@11zuzuki: Látszik, hogy nem vagy tisztában a moderátor és a bloggazda fogalmával. Én az előbbi vagyok. Ami azt jelenti, hogy nem az enyém a blog, a tartalmát nem befolyásolom, ellenben téged most kitehetlek innen. És most élek is ezzel a jogosultságommal. Köszönjük, hogy jelenléteddel megtiszteltél minket.

penelope garcia 2011.05.06. 16:52:49

@Ver Sacrum: @Turchi:

Háziorvosról beszélünk.
Az vagy de vagy du 4 órát üzemel.
És amikor beteg vagyok, felhívom, és aznapra, arra a rendelésre mond egy időpontot.
Tényleg nem próbáltátok még?
Ez olyan fura nekem. A családomban is többen panaszkodnak, hogy órákat vártak a háziorvosra, de egyikükben sem merült fel még eddig egyszer sem, hogy felemelje a telefont, mielőtt elindul. Pedig sima ügy.

epres négercsók 2011.05.06. 17:04:31

Szolgálati közlemény a csekély értelmű medvebocsoknak:

Moderátor nemegyenlő bloggazda. A moderátor nem indít blogot, nem vet fel témát, csak megfékezi az indulatos és kultúrát nélkülöző vitákat.
Ennek megfelelően nem rajtunk kell számon kérni semmit.

Továbbá: nem hatódok meg a privát életveszélyes fenyegetésektől sem, legfeljebb teszek egy büntetőfeljelentést, aztán majd a rendőrség, akiknek tényleg lehetősége van kikérni az IP-címeket, eldönti, kinek van igaza :)
Az ilyen levelek gazdái pedig tiltólistára kerülnek, tehát ne strapáljátok magatokat többedik körrel.
Köszönöm a figyelmet.

2011.05.06. 19:08:54

@penelope garcia: "És amikor beteg vagyok, felhívom, és aznapra, arra a rendelésre mond egy időpontot."

Hát akkor te nagyon szerencsés vagy, a nagy körzetekben nincs aznapra már időpont, sőt 2 hétre előre foglalt minden. Megpróbáltam. Többször is. Nem sima ügy. A körzet nagyságától függ. Pedig szép lenne, ha mindenhol úgy működne, ahogy leírod.

Bikli néni 2011.05.06. 20:29:25

@Turchi: Nálunk úgy működik a háziorvos, hogy a délutáni rendelés 16-20 óra között van (aminek én először nagyon örültem). Aztán ki volt írva, hogy adminisztrációs okokból este 7 után csak sürgős esetben fogadnak beteget. Jó. Aztán kb. egy héttel ezelőtt mikor ott voltam, már kiosztott az asszisztens, hogy nem hétig, csak hatig lehet odamenni, utána csak sürgősséggel, vagy telefonon egyeztetés után.
Megnézem én ezt a "telefonos egyeztetést", amikor ilyen tájt érnek haza az emberek a munkából, ha aznap esett haza félholtan a munkahelyéről, de nem tud időpontot kérni, mert három hétre előre bestoppolták receptírási szándékkal, akkor vajon mi lesz?
Pedig a munkavállalónak, munkáltatónak, tb-nek, mindenkinek az lenne az érdeke, hogy ha nem muszáj, egy orvoslátogatás miatt ne kelljen kihagyni egy munkanapot, de sajnos egyre inkább efelé halad a dolog...

2011.05.06. 21:21:59

@Bikli néni: Igen, hasonló a helyzet nálunk is, ráadásul időpontos betegeket csak 1 adott órában fogadnak, ezért nincs időpont annak, aki hamarabb akar menni, netán beteg. A gyerekorvosnál sincs aznapra időpont, mert azokat előre kiosztják a visszarendelt betegeknek, akik már nagy valószínűséggel nem betegek, és ez jó is, nem lesznek sokáig megint betegek között. Ez meg nem az orvos hibája, x számú beteg esetén ez van. És akkor kikötünk megint a kevés orvos, sok beteg helyzetnél.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása