Szent Imre, a "gyilkos" kórház

2011.03.16. 06:00

Az édesapám tüdőembólia gyanújával került be 2008. júliusának elején, egy pénteki délelőttön a budapesti Szent Imre Kórházba, ahol a Sűrgősségin hagyta a mentő a protokoll szerint. Ez azt jelentette, hogy a mentővel behozott betegek - némelyek öntudatlanul, némelyek pokoli kínok között - a régi típusú, nagykerekű ágyakon várták, hogy valaki megvizsgálja őket, és felkerüljenek valamelyik osztályra.

 


Látva, hogy a 4 vizsgálóból igazán csak kettő működik, beteg viszont volt tíz-tizenkettő is,és jobban nőtt a számuk, mint amennyit megvizsgáltak, pénzzel gyorítottam az előrejutást - közben az egyik vizsgálóba behordtak minden korszerű műszert, és felszerelést, így reménykedtem, hogy ott vizsgálják meg. De, nem: filmesek érkeztek, és valami riporthoz rendezték be a vizsgálót. A maradék egy működő vizsgálóba húsz percen belül bekerült édesapám, egyre több orvos és asszisztens jött, aztán fél óra múlva közölték: megy az intenzívre, mert rendkívül súlyos az állapota, szívelégtelensége van. Ha nem adok pénzt, és nem veszik előre, ki tudja, mi történt volna már akkor, ott, a várakozás közepette. Egy vele egyidőben bekerült idős asszonyt nem kísért el senki, nem adott paraszolvenciát senkinek, így pechje volt, csak jajgatott a fájdalomtól, lerángatta magáról a csupasz testét fedő lepedőt, miközben hozzátartozók ültek tőle két méterre - orvos, ápoló rá sem hederített.


Először a Sűrgősségi Őrzőbe került át édesapám, mondván: helyet keresnek neki az Intenzíven. Ott étlen-szomjan eltöltött 3 órát, miközben kiderült, hogy helye már rég lenne a Neuróintenzív Osztályon, de csak egy beteghordó van, és kettő kellene, hogy felvigyék lifttel ugyanazon épületen belül. Adtam pénzt annak az egynek, így rögtön előkerült egy másik is, és perceken belül felkerült.


A Neuróintenzíven - le a kalappal! - profi körülmények és felszerelés mellett a legjobb ellátásban volt része. Vasárnap reggel jött a telefon, hogy azonnal menjünk be, mert döntenünk kell! A látott filmek hatására rögtön beugrott: kikapcsolják-e a gépet vagy ne? Ugyanis Hajnalban stroke érte, az agytörzset, ahol az alapvető életfunkciók vezérlése zajlik. Azonnal intubálták, és mélyaltatásba került. Dönteni persze nem kellett, sőt várakoztattak mindenféle kétségek között másfél órát, mert operált az ügyeletes orvos, aki elmondta mindezt.


Minden nap látogattuk, vadul ugráltak a húsz- és negyvenezrek, mert semmit nem akartam a véletlenre bízni.


Pár nap múlva kezdték ébreszteni, de a szokásos 48-72 órán belül nem ébredt fel, nem tért magához - kóma. Ez már semmi jóval nem kecsegtetett, és az orvosok jelezték, hogy lévén önálló légzése: kikerül a Neuróintenzívről. Emeltem a téteket, próbáltam időt nyerni, amíg megfelelő helyet találok neki, de öntudatlan lévén, nem kerülhetett a Stroke Osztályra, mert ott az volt a kritérium, hogy a minimum, hogy a beteg kiül egyedül az ágy szélére. Az intenzív utáni ún. Rehabilitációs Osztályokat pedig példás gyorsasággal szüntették meg szinte minden kórházban, ahol megmaradt, ott embertelen körülmények uralkodtak. Tudtam, ha nem találok jobbat a Szent Imréénél, vége.


Nem találtam, mert semelyik korszerű rehabilitációs osztály, mint pl.: a budakeszi ORI sem vette fel, mivel öntudatlan volt. Innen felgyorsultak az események, 12 nap Neurointenzív, és 300eFt után jött a telefon, hogy másnap már a Neurológiai-Stroke Rehab Osztályon keressem. Kellett a hely másnak - persze ez így tapasztalataim szerint nem igaz, mert itt, az Intenzíven is volt, aki már hetek óta bent feküdt...Ott volt, ötöd magával, mindenféle műszer nélkül, egy szutyok kórteremben, ahol egy nővérfülke állt középen.


Bármikor, bárkinek adtam pénzt, semmi megkülönböztetett ellátást nem kapott, bekerülése után három nappal már tüdőgyulladása is volt, amire valamilyen alibi antibiotikumot adtak be neki. A nővérek által előírt törlőkendőket, bébiételeket, stb. naponta bevittem, de nem táplálták, lázát nem mérték, csak külön kérésemre kapott priznicet. A hetedik napon már hörögve vette a levegőt, egyik szeme félig nyitva volt, szívszorító látványt nyújtva szenvedett. Elbúcsúztam tőle.


Valahogy éreztem, hogy akkor láttam utoljára, folyamatos feszültségben vártam a telefont a kórházból egész hajnalig, de: semmi. Reménykedve rohantam be, de, amikor egy vonalba értem a nyitott ajtóval, és csak a betegek lábait pillantottam meg, megdöbbenve más lábát láttam az ágyán, más feküdt ott!. A nővér eldarálta, hogy "részvéte, éjjel meghalt, próbáltak engem hívni, de nem tudták, hogy 6-os vagy 8-as az utolsó szám a telefonszámomban, mert rondán írta a kolléganőjük, ezért csak a 6-os végűt próbálták meg, de ott nem volt előfizető" Kérdésemre, hogy a másik variációt miért nem próbálták?, azt bírták mondani, hogy az nem jutott eszükbe.


Ész nélkül felrohantam a kezelő(?)orvosához, hogy fel ne boncolják! "Hát, ő nem is tudja.." Kapott egy negyvenest, és még az utolsó pillanatban elintézte.


Azon a hétfői hajnalon egyébként mindkét mellette lévő ágy felszabadult, hála az Osztály orvosainak és nővéreinek gondatlan, lelkiismeretlen és slendrián "munkájának".


Kevés embertelenebb és gyilkosabb helyett tudok elképzelni a Szent Imre Kórház Neurológiai-Stroke Rehab Osztályánál, gyakorlatilag 80-90%-os hatékonysággal töltik a Proszektúrát.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rikavagyok 2011.03.16. 07:11:11

Csókolom, pénzen van pár dolog, amit nem lehet megvenni. Szokott ilyen hülye körlevelekben terjedni, mint ősi kínai közmondás. Asszem az élet, az egészség (meg a szerelem) mindben szerepel...

jágör68 2011.03.16. 07:13:09

Sokminden van a posztban, amire keményen reagálnék, de mivel se időm, se kedvem:
1. agytörzsi stroke- halálos
2. tüdőembolia: szintén
3. kettő együtt: nyilván sokkal jobb esélyek....
A legfontosabb: a boríték adás- már 1000x leírtam- semmin nem javít.
Nem lesz belőle, se több nővér, se új kórház, se jobb eszközök.
Tessék írni az egészségügyminiszternek, betegjogi szerveknek- és lehet tüntetni a jobb egészségügyért!

Leroi 2011.03.16. 07:23:43

Jó, egy Torecan után íme a reakcióm:
- Aki eleve ilyen aberrált összegeket sorol fel, mint 20-40 stb. ezer és felmegy 300 ezerig, az eleve gyanús...
Vágjuk le talán azt a nullát, kérem szépen, és ne túlozzunk így mert szánalmas...
("Röpködtek a húsz és negyvenezrek")

"Emeltem a téteket."

Khm...

Szóval derék (hamis)kártyásunk biztosan tudja, hogy a tüdőembólia halálos betegség, az agytörzs bevérzése vagy belágyulása eleve olyan életfontosságú
központokat iktat ki, amelyek nélkül a legmodernebb technikával sem lehet életben maradni.

"A látott filmek hatására rögtön beugrott: kikapcsolják-e a gépet vagy ne?"

Szerintem elég lett volna egy filmet megnézni : "Az igazság bajnoka"...
Akkor talán szegény megboldogult édesapja nem egy notórius hazudozót hagy maga után a földi pályán.

jágör68 2011.03.16. 07:39:07

Ja és majd 3 évvel ezelőtti történet...
Sztem lassan kijelenthetjük:
1. a (még itthon maradt) egészségügyi dolgozók elleni kampány sokkal keményebb lesz, mint volt eddig.
Egyrészt: a sok idiótának beadták, hogy "a mi pénzünkből lettetek orvosok (sőt még az egyetemet is mi végeztük el helyettetek) sok huszonszázezer miliárdér', nehogymá' elmennyetek"- bosszú azokon, akik megtehetik
2. az itthon maradtak teljes befenyítésére van, hogy "nem érdekel, hogy 3- 4 ember munkáját végzed, milyen körülmények között, itten aztá' gyógyíccsá' mer nekem ez jár"
Most ki se térnék a kisebbség által naponta megalázott, kirabolt, megfenyegetett, tettleg is bántalmazott (főleg mentősökre) egészségügyi dolgozókra.
Szóval az ilyen posztok lesznek a hivatkozási alap, hogy
"de mer' az orvos elb*szta" meg
"a kórházakban emberek halnak meg" felfedezések születnek....

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.16. 07:41:08

"az egyik vizsgálóba behordtak minden korszerű műszert, és felszerelést"

Avagy Monty Python: Az élet értelme. A születés.
- Hozzák be azt a gépet is, amelyik azt mondja, hogy bing!

Meg van?... :)

Bár a posztban a telefonálós rész a legjobb. Ezek a mai egészségügyi dolgozók... Semmi eszük, de komolyan...

jágör68 2011.03.16. 07:57:22

Kéne egy ügyvédi irodát nyitni, ahol be lehet perelni a "gyilkos" kórház helyett a
- gyilkos agytörzsi stroke- ot
- gyilkos tüdőemboliát
stb.
És vajon a papa szedte-e a gyógyszereit? Volt- e egyáltalán orvosnál az eset előtt?
Mert ezek valóban hirtelen kialakuló kórképek, de valami előző betegségnek (szívritmuszavar, korábbi infarktus, érszükület, fokozott trombózis hajlam) valami miatt csak kellett legyen.
Mert ha pl 20- 30 évig elhanyagolta, akkor senki se várja, hogy egy hirtelen állapotromlás után majd bent a kórházban egyből mindent helyreraknak, aztán kijön egy 28 éves férfi.

jágör68 2011.03.16. 07:58:52

Ja és a Szent Imre Kórház remélhetőleg pert is indít

El Visco Stello (törölt) 2011.03.16. 08:27:53

Le a kalappal ekkora gátlástalanság előtt!

"bárkinek adtam pénzt, semmi megkülönböztetett ellátást nem kapott"

Akkor ez mi?

" Adtam pénzt annak az egynek, így rögtön előkerült egy másik is, és perceken belül felkerült."

Leroi 2011.03.16. 09:12:43

A médiatörvény életbléptetése esetén ilyen nyílt, tendenciózusan rágalmazó poszt nem jelenhetne meg.
Neten sem.
Mert akkor valóban többszázezerben lehetne mérni Münchhausen úr "tétjeit". Ezúttal becsületsértési jóvátétel formájában.

jágör68 2011.03.16. 09:24:06

@Leroi:
Pontosabban 200 millió Ft- ig lenne bírság kiszabható.
Mondjuk egy Csiga TV-s orvosrágalmazó riport esetében. Nemhiába volt ekkora felhajtás a törvény ellen.

Széphalmi Izett 2011.03.16. 09:46:56

@jágör68: Ja, 3 évvel ezelőtt történt, - azóta csak rosszabb lett a helyzet. Vagy nem?

Rögtön sírva fakadok, annyira sajnálom a szegény egészségügyi dolgozók ellen folyó "kampányt".
Az egészségügyben minden szuper, jól működik, mindenki nagyon jól végzi a munkáját. A beteg és a hozzátartozó meg csak hülye lehet.

jágör68 2011.03.16. 09:59:22

@Széphalmi Izett:
Jelen esetben mindenképpen.
Két halálos kórképe is van a faternak, de ő azt várja, hogy majd saját lábán kijön.
És a hülyéje 300 e Ft- ot kifizet zsebbe- na persze....
Ja, és a "kampány" az még semmi...
Ahhoz képest amit a kisebbségiektől meg alkoholistáktól, csövesektől "kapunk".
De nem kell aggódni, már egyre kevesebben vállalják ezt, úgyhogy nyilván javulni fog az egészségügyi ellátás színvonala még tovább.

Mágia 2011.03.16. 10:16:37

@Leroi:

"A médiatörvény életbeléptetése esetén ilyen nyílt, tendenciózusan rágalmazó poszt nem jelenhetne meg."

Miért nem védi meg a kórház saját magát?

EGÉSZEN pontosan tudom, mi történne, ha az éppen kiszerkesztett kórház jogásza felemelné a telefont és mondana pár okosan megválasztott mondatot a nevük közlése ügyében.

Miért nem tesznek semmit?

Miért kellene ehhez Médiatörvény?

El Visco Stello (törölt) 2011.03.16. 10:20:41

@Széphalmi Izett: Bocs, ha esetleg ellentmondok neked, de lehet, hogy nem figyeltél minden részletre. A posztoló szeint az a hülye, aki nem másokon átgázolva, pénzköteggel legyezve magát, halad előre. Saját állítása szerint is olyan betegeket lökött félre - "némelyek öntudatlanul, némelyek pokoli kínok között" - akik bőven előtte ott voltak. 20 perc alatt bekerült a vizsgálóba, érkezésétől számítva fél óra múlva a sürgősségi őrzőben volt. Ott 3 órát töltött(étlen-szomjan!!!!) majd rögtön a nurointenzívre került, saját bevallása szerint is profi körülmények közé.
Bocsájsd meg nekem, ha az előtte érkezett beteg szempontjából nézem a dolgot és utálom őt is, meg azt is, aki a pénzéért kinyalja a seggét.

Mágia 2011.03.16. 10:23:31

Igen, erre mondják azt, hogy minden másra ott a Mastercard...

tódór piroska 2011.03.16. 10:54:58

@Leroi:
Nekem erre nem elég a Torecan.
Az igazságot ki kell mondani, akkor is, ha egyeseknek ez kellemetlen.
A nótorius hazudozó jelző ebben az esetben eufémizmus. Egyébként ha a történet igaz lenne, akkor a posztoló viselkedése nemcsak erkölcsi, hanem büntetőjogi szempontból is elitélhető lenne.

Bikli néni 2011.03.16. 11:36:30

Ami eddig kimaradt: részvétem a posztolónak az apukája elvesztése miatt.

@Leroi: Ami a pénzt illeti: én nem tartom elképzelhetetlennek. Személyesen ismerek olyat, akinek az életmentő szívműtétje előtt/után évekkel ezelőtt a posztban említettekhez hasonló összeget osztottak szét. Igaz, az nem egy váratlan eset volt, abban az értelemben, hogy a beteg és családja "just in case" évekig, évtizedekig spórolgatott. Mint amikor az idős emberek rakosgatják félre a kis pénzüket a koporsóra, hogy amikor magához szólítja őket az Úristen, ne legyen a gyereknek még erre is gondja... Tehát én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy "röpködtek a tízezrek", bár nem zárom ki a költői túlzást sem.

Bikli néni 2011.03.16. 11:37:04

@tódór piroska: Mire való az a Torecan? Ez valami nyugtató?

Mágia 2011.03.16. 12:07:27

@Bikli néni:

Hányáscsillapító :D

Lehet, hogy nem igaz, nekem a Google mondta.

Bikli néni 2011.03.16. 12:37:18

@Máгia: Jah, jó :D Én leragadtam a Daedalonnál :)

Borcsika 2011.03.16. 12:38:04

Ismét egy olyan poszt, ahol az irója körül sok volt a szines ceruza. Talán annyi igaz lehet belőle, hogy a kedves papa valóban elszenvedte ezeket az önmagukban is halállal végződő katasztrófákat, de olyan erős és egészséges volt, hogy mig más földi halandó egybe belehal ezek közül, neki 3 nap alatt sikerült mindet "begyűjteni". Aztán "ráunt", és meghalt.
Az pedig, ahogy a pénzekkel vagdalkozik az iró, nevetséges.
Szóval kicsit kamu szagú a sztori.

Leroi 2011.03.16. 16:48:37

@Bikli néni:
Szia!:*

Azt elképzelni, hogy 40 darab ezrest eltegyen egy orvos, aki látja, hogy a betegnek órái vannak hátra, menthetetlen, súlyos halálos agyi történés érte, nos nagyon nehéz.
Azt, hogy boncolás elhalasztásáért ismét negyvenezret, szintén.
Nincs Istennek az a pénzéhes vadbarma, aki egy ekkora pondróságot elkövetne.

bakela 2011.03.16. 17:00:29

Tisztelt Puspáng /akarommondani Buxus/ Blog!
Szeretett Idesapám 1526. augusztus 29.-én került be a Szent Ábrahámoglu Kórház deizibe osztályára, pipettadugulás, és akut kétoldali hűtttőleolvadás gyanújával. Ebből is kikövetkeztethető, hogy egyszerű lombikbébiként láttam meg a napvilágot, habár vonzalmamat azóta is mekktartottam a nagyon sötét és hideg hejjek irányába, nem kis büszkeséggel elmontthatom, hogy a zország legnagyobb spermabankjaiban is rendelkezem már folyószámlával- csakhogy tuggyátok ki-e vagyok én. Ez a De Izibe állítólag valami arisztokrata volt, a szegínyek orvosa, /mint a Battyányi-Strómann, amíg a Molnármárk MP3 lejáccó lenem járatta/de a romákok meghősi seppokuzták szamurály macsettével, mer a defibrillátoráról nem indult a mercídeszelejű zsiguli a fagyba.
Nemtom mi a spanyoletikettben a protokoll, de valami tré mentő jött érte. Hátul régi típusú,- sokkal nagyobb kerekei voltak, mint a elején. A villogója is sárga!! volt, meg az volt írva a zelejére, hogy Беларус. Aki erről arra következtet, hogy a nagyszül., akarom mondani granddonorom azonos az Anatevka beli Tevjével asztat beperelem a Siminél Wienben. El nem tudom mondani, micsoda egy utazás volt. Végig nyomta szegénykémnek a szájpadlását a vonóhorog, még az új foggyökér inplantátuma /174 e forint/ is kilazult a kereszteződésben.
A tikett szerint leborították szegényt a váróba. Itt üvöltő- fetrengő emberek látványa borzolta az idegeinket. Mindenki az egyetlen nyitva lévő Toy-Toy felírtú pvc ajtót rángatta. Legjobban egy bábanéni nevű vénasszonyt sajnáltam, -egy hatalmas patkómágnes volt az orrára ragadva, de senki le se sz@rta, illetve én, amikor a zorra beleakatt a susogós lila dzsoggingomba. El lehet kébbzelni, mi fojjt odabent. Egyszercsak hipp-hopp mindenféle csodamasinákat, trafipaxokat, felfújható Kálmán Olga babákat hoztak az eggyik hejjiségbe,- de csalódnom kellett: csak a legújabb pornófilm főpróbáját tartották.
Na, de nem hijába kezdtem az életem egy Janetzky centrifugában, láttam, hogy cselekednem kell. Gyorsan kiszereltem az akkumlátort, meg a dzsípiesszt a mentőből, ha már ott voltam, hozzácsaptam 100 m villamos felsővezetéket, és az első arrajáró fehérköpppenyes zsebébe duktam. Mondanom sem kell, akkora zsebe vót, hogy még a vasúti átjáró 2 zselés akksija is belefért vóna.
Innen már felgyorsultak a zesemények, kiderült, hogy a szeretett bürettám azé ereszt, mert nem szívott eleget. Kölföldiül: Karddekomp.
A izibeőrző elég kényelmetlen volt, de szerencsére volt 2 ismerős fegyőr tavajról, meg még maratt pár kiló vörösréz a tarsojjban.
Innen került szegény szüle a Zidegőrzőbe.Hát, netuddmeg. Pedig szétosztottam az egész t.bányai turultot, meg a győri napóleont. Ha szegény még él 2-3 napot, sztem az egész család éjjel-nappal csak flekszezhetne. Ennyit a magyar ingyenes egésségügyről!
Amíg nem jattoltunk, még egy rohatt sztrókot se attak neki. Pedig csak úgy röpköttek a temetői alaménium galambok.
A nővérek meg…, mindenféle szerszám nélkül. Igaz volt ott egy Jani nevű tökösnővér, állítólag a szerszámja miatt hívták misztertvölfincsnek. Ki érti ezt?
Eccer éjszaka csengett a telefon, még a távirányítót is lerántottam a rossz előérzettől: A zintenziumról telefonáltak, hogy azonnal vigyek be a zéccakásoknak 4 db góliát ellemet, mer elmennek, /illetve nem tudnak elmenni/
Mire beértem, szörnyű kép fogadott: már szegény ikertestvéreim is szétkenődtek,- hűtés hiányában a paplanon, már teljesen be voltak száradva. Azért kiváncsi lennék, hová tették az előző nap bevitt termosz folyékony nitrogént? Hö.hö- aszt könnyű mondani, hogy elpárolgott, de ki veszi be? mint a felvételin a zolga? Mit tehettem: szépen elbúcsúztam a szülémtől, meg a tesóltól is.
Mikor mekktuttam, hogy fel akarják koncolni a patelógián, gyorsan el kellett vinnem a dögnehéz kóracél bontóasztalt, hogy megakadájjozzam.
Legalább ennyi hasznunk lesz a dologból: este felflexezzük, eladjuk a Veresnek, lesz az árából kripta, síremlék, a maradékból meg elmagyek a telkibe manedzzserszűrésre: Én soha nem fogok ijjen Mengelékek kezébe kerülni, az Szent /Imre/

Leroi 2011.03.16. 17:10:17

@bakela:
Ez a poszt így megfejelve, töltényűrbe tökig betolt kapszlival az igazi!
Köszönjük Neked ismét és ismét!:))

Texn 2011.03.16. 17:19:29

Nekem van pár kínzó kérdésem:
Vajon a csupasz testű, mások hozzátartozói előtt jajgató idős asszony előfordulása a sürgősségin olyan törvényszerű, mint a hányásban a répa?
Hogyan lehet egy öntudatlan beteget bébiétellel megetetni?
Adnak valaha priznicet egy kórházban?
Mit csinált a poszt írója a boncolatlan hullával?

ccke 2011.03.16. 17:24:55

@bakela: már ideges voltam, hogy már megint feleslegesen olvasok itten ennyit, mert ez a poszt nagyrészt(teljesen?) kamu.
A te kommented miatt mégis volt értelme elolvasni.kösz.

Leroi 2011.03.16. 18:41:01

@Texn:
Zavart, magatehetetlen, bevizelő, beszékelő beteg, talán műtét előtt, talán műtét után, ki tudja, mért volt levetkőztetve és lepedővel betakarva az a néni...
Öntudatlan beteget nem bébiétellel etetnek, hanem gyomorszondán keresztül szondatáppal.
Mi alkalmazunk Priesnitz-et csillapíthatatlanul magas lázas állapotú betegnél.
A posztíró végül eltemette az Édesapját, miután a sectio elmaradt (tisztázott kóroktanú elhalálozottakat nem boncolnak)...

2011.03.16. 18:57:20

@Leroi:

OFF

Küldtem mailt, majd válaszolj, ha tudsz. Köszönöm!

ON

Leroi 2011.03.16. 18:59:29

@ReignOfdark:
Azonnal megnézem, köszönöm!

Leroi 2011.03.16. 19:34:38

@ReignOfdark:
Válasz ment, kissé megkésve, ich bitte Entschuldigung /közben idehaza melózom:)/...

jágör68 2011.03.16. 20:49:22

OFF:

Na ebből vajon lesz- e poszt:

kuruc.info/r/2/75915/

Esetleg feljelentés, angol orvos megenyegetése, médiafelhajtás?
Gyertyás tüntetés az angol orvos háza előtt?

Leroi 2011.03.16. 20:50:55

@Babette_:
Na ja...:)
Nem, ez egy kis háztáji tevékenység...

gorillka 2011.03.16. 20:51:19

@Leroi: csak az összeg nagyságához szólnék hozzá.
ha valaki sokat keres, akkor más a viszonya a pénzhez és teljesen normálisnak tartja, hogy ilyen esetben ekkora összeget osztogat

ellenkező előjelű esetnél (konkrétan a gyerekeim születése után) a férjem önként és dalolva adta volna a szokásos többszörösét
szépen behozta borítékban, a szülésznőnek és a szoptatós nővérnek még megfejelte egy hatalmas csokor virággal is

viszont én redukáltam a megfelelő szintre (egyeztettünk a többi kismamával)

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.16. 20:51:44

@Leroi: hány lába van a háztájinak?

Leroi 2011.03.16. 20:58:04

@Babette_:
Kettő és jól abdukálja őket!:D

@gorillka:
Jó, lehet, hogy odaszórja a sok pénzt, de teljesen aberráltnak, irreálisnak tartom, hogy ekkora összegeket pakolnak zsebbe orvosok, nyilvánvalóan kurdarcra ítélt eseteknél...

bakela 2011.03.17. 06:57:52

Nem megy le a reggeli kakaóm.
Hol a szaxis blog következő coprolit-ja?
Tegnap senkit nem öltek meg a zorvosok, v. má' mindvisszafizette?

rikavagyok 2011.03.17. 07:04:37

Jah, hun a poszt? Kell a reggeli egészségromboló rituálémhoz! Mitől leszek így hypertoniás????

El Visco Stello (törölt) 2011.03.17. 07:22:14

@rikavagyok: Tessék ehhez is közel ezret kommentelni, mint a szexi tinikhez! Majd akkor lesz új poszt.
Ez így csak posztolgatás. Nem retábilis.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.17. 07:24:54

Most látom csak, hogy homokszem került a gépezetbe. Bakela posztja már 16 órája olvasható. Ilyenkor már rég ki szokták szedni.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.17. 07:26:39

...természetesen rentábilist akartam írni.

2011.03.20. 15:04:56

1. A címet nem én adtam a történetnek.
2. Leroi 2011.03.16. 07:23:43
ha figyelmesen olvasnád, tüdőembólia GYANÚjával került be, amit a mentőorvos tippelt, de a kórházi diagnózis szívelégtelenség lett
3.El Visco Stello 2011.03.16. 08:27:53
ez a csúsztatás: a "bárhol, bármikor adtam pénzt, de semmi nem történt.." a történet vége, kizárólag a Neurológiai-Stroke Rehab Osztályra igaz
4.El Visco Stello 2011.03.16. 10:20:41
másik csúsztatás: "Egy vele EGYIDŐBEN bekerült idős asszonyt...", tehát nem előtte érkezett beteget lökött félre
5. Leroi 2011.03.16. 16:48:37
az eltett negyvenezrekről kérdezd meg dr. F.Cs-t, dr. H.P. tanárurat, a nővéreket a neurointenzíven meg a kórbonctanon, és az NSR-en, összejön az a háromszáz
6.Leroi 2011.03.16. 18:41:01
a nénit így hozta be a mentő otthonról, ruha nélkül, lepedővel betakarva; a bébiétel valóban a gyomorszondába kellett, és valóban csak prizniccel lehetett akkor már lázat csillapítani
7. Ha nem életszerű a történet, javaslok egy személyes látogatást a Neurológiai-Stroke Rehab Osztályán, és kívánom El Visco Stellonak, Leroinak és jágör68-nak, hogy egy közeli hozzátartozójuk kerüljön be erre az osztályra. Mielőbb, és töltsön ott el minél hosszabb időt.

Leroi 2011.03.20. 15:08:48

@ezisvalami?:
Te csak ne kívánj nekünk semmit...

2011.03.20. 15:22:09

@Leroi: különben ilyen bután és rosszindulatúan halnál meg, úgy meg megismernéd a valóságot

2011.03.20. 15:49:15

@Texn: eltemettette
te már megtetted apáddal, vagy felboncoltatjátok? esetleg megvárod azt is, hogy előtte meghaljon?

Leroi 2011.03.20. 15:51:37

@ezisvalami?:
Látom, durvulsz...
Sok Cronenberget vagy Hitchcock-ot néztél mostanában?

cenzorilla 2011.03.20. 15:53:28

@ezisvalami?:

Ne személyeskedj, mert törölni foglak! Ezen a blogon ez nem megy.

2011.03.20. 15:55:16

@cenzorilla: ez milyen kérdés volt? "Mit csinált a poszt írója a boncolatlan hullával?"

kutykuruty 2011.05.23. 09:19:12

>. Egy vele egyidőben bekerült idős asszonyt nem kísért el senki, nem adott paraszolvenciát senkinek, így pechje volt, csak jajgatott a fájdalomtól, lerángatta magáról a csupasz testét fedő lepedőt, miközben hozzátartozók ültek tőle két méterre - orvos, ápoló rá sem hederített.

s a többi jelenlevő bet4egnek, hozzátartozónak sem jutott eszébe -ne adj Iste a - poszt írónak sem jutott eszébe, hogy ő maguk is betakarhatnák, sőt pár nyugtató szót is modhatnának neki? :-(

tódór piroska 2011.05.23. 16:49:24

Senkit nem szeretnék (meg)bántani, de azt azért szeretném, ha nem vesztenénk el reALITÁSÉRZÉKÜNKET, VAGY HA ÚGY JOBBAN TETSZIK, JÓZAN ITÉLŐKÉPESSÉGÜNKET.
Bocs, véletlenül nyomtam meg a caps. lock-ot.
Szóval: ez a poszt egyszerűen hemzseg a hazugságoktól (bocsánat, szebben írom: valótlan állításoktól).
A Szent Imre Magyarország egyik legjobb kórháza.

Katalin Bak 2016.11.04. 15:56:27

Èn mindig mondom,hogy a betegek ès hozzátartozói rontják el az eü szemèlyzetet az állandó parasolventiával.Az egèszsègügy minősège ès határai adottak/most arról ne vitatkozzunk,hogy mièrt/akkor sem lesz jobb gèp ès jobb szemèlyzet ha pènzt adsz!Lásd a fentieket.Ennyi pènzből amennyiről itt beszèlünk/ha ez egyálralán igaz mert ilyen is előszokott fordulni nagyzolás/már magán kórházra is futotta volna ès lehet a beteg ott is meghalt volna.Szoval mindennek kèt oldala van.
Èn nekem feküdt ott a vejem agyvèrzèssel semmi panaszunk nem volt a kórházzal pedig nem adtak a lányomèk egy fillèrt sem mert nem volt miből.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása