Folyamatos hormonális izzadás

2010.07.07. 10:35

Üdvözlet!

 

Szeretném megköszönni minden illetékesnek, hogy öt hónapja nem kapom meg a növekedési hormon leletemet. Ma is rosszul voltam, mint annak idején amikor orvoshoz fordultam. Nem hittem, hogy rosszul leszek öt hónap múlva is, de már orvosi felügyelettel. A folyamatos hormonális izzadástól olyan szagom van, hogy nehézséget okoz emberek közé menni. ( Nem viszi szappan, dezodor, illatos lábtalpbetét... semmi )


Túl vagyok egy tavaly januári hipofízis adenóma műtétem és Önök vállalták a hormonbeállításom. Egy ideig jól is éreztem magam, de majd fél éve kezdtek a növekedési hormonra jellemző panaszok ismét jelentkezni, amiket egyből jeleztem kezelőm felé. Azt mondta ő is, meg más szakorvos is, hogy ez ilyenkor még lehet. Cukorterhelés jött s vérvétel. Már összesen 3 cukorterhelésen és ezzel járó 6 szúráson vagyok túl feleslegesen, mert egyik leltem sem érkezik meg. Állítólag a növekedési hormon leleteim vagy elvesznek vagy visszaküldi őket a külső labor, de az Önök felső laboratóriumából nem érkezik meg az endokrinológiai osztályra. ( Gondolom telefon vagy személyes érdeklődés már nem lehetséges... liften, lépcsőn messze lehet a saját labor. Én mint beteg sajnos nem kérhetem ki. Jól esik, hogy még el is magyarázzák lusták felmenni egy emeletet a leletért. )


Öt hónapja várok, hiába jeleztem, hogy idén, hogy már villámgyorsan behívhat a leszázalékolási bizottság, mivel megnyertem a pert rokkantsági nyugdíj ügyében s aktuális a felülvizsgálatom. Egy állapotomat megmagyarázó leletet sem tudok mutatni majd s nem az én szégyenem, én többször is elmentem a vizsgálatokra. Különben sem a leszázalékolás az életcélom, de sajnos munkaképes sem vagyok. Napról-napra épülök lefelé, pedig áprilistól lehet, hogy munkát kaphatnék. Dolgozni szeretnék, megfelelő közérzetet ezért kértem az Önök segítségét lassan fél éve.


5 hónapja várok egy leletet, olyankor hogyha tényleg növekedési hormon túltermelésem van növekszik a hipofízis tumor visszanövésének az esélye, újra agyműtétem lehet. Lelet nélkül pedig kezelni sem tud az orvosom.


Köszönöm, hogy ennek kitesznek egy beteg embert! Tönkremehet minden gyógyulásomra tett erőfeszítésem, az idegsebészem órákig tartó munkája, és az Önök endokrinológus orvosának minden erőfeszítése az életminőségem javítására. Köszönöm, hogy végre egy kis pozitívum és jólét után újra kilátástalannak vélem a helyzetem, naponta fizikai gondok gyötörnek az Önök "ellátása" mellett, ami most nincs mert leletre várunk.


Nagyon remélem megérte kifizetni Önöknek a 3 felesleges és nyílván költséges vizsgálatot a külső laboratórium felé úgy, hogy az ne jusson el az eredményt kérő orvoshoz, ne legyen kezelhető a beteg.


Tiszta szívből kívánom, hogy más emberekkel ne tegyék ezt meg! Egyaránt érdeke az intézmények, az orvosoknak és nem utolsó sorban a betegeknek akikért állítólag Önök vannak s dolgoznak európai szinten.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Twisk 2010.07.07. 11:26:28

Ez borzasztó. Felelős persze most sincs. Sajnálom a posztírót tiszta szívemből, h. ezt kell viselnie.
Így nem lehet sem élni, sem megélni.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.07. 12:02:37

"Öt hónapja várok, hiába jeleztem, hogy idén, hogy már villámgyorsan behívhat a leszázalékolási bizottság, mivel megnyertem a pert rokkantsági nyugdíj ügyében s aktuális a felülvizsgálatom"

Egy ilyen betegség ma Magyarországon nem számít elég súlyosnak a leszázalékoláshoz?Úgy látom, hogy fellebezni kellett az ügyben:(((((

Sajnálatos dolog, és az is, hogy rokkantsági felülvizsgálatra szinte évente visszahívják az ilyen beteg embereket is.
Rokkantakat is éppenúgy, mint egyéb súlyos betegséggel küszködőket.
Vajon a bizottság azt hiszi, hogy a béna ember egyszercsak feláll magától?

Akik persze kifizették a százezreket, a "tisztelt bizottságnak", azok pedig lubickolnak az élet örömeiben, egészségesen.

szabidoki 2010.07.07. 12:10:27

Hát, ennek a posztnak se füle se farka... Betegként bármilyen leletet ki lehet kérni, mert ki kell adni. Ha meg minduntalan elvész a lelet, keresni kell egy másik kórházat...
Az idegsebész meg elvan a hormonlelet nélkül, ha operálni akar, csináltat előtte egy MRI-t.

Fekete Dália 2010.07.07. 12:33:18

@szabidoki:
Kérjél már ki egy mikorbiológiai intézettől egy leletet, vagy menj már el személyesen a pathológiára a szövettani leletedért.

P75 2010.07.07. 12:49:09

@szabidoki: nekem minden alkalommal veszekednem kellett a leleteimért. Hidd el, NEM ADJÁK KI!!! Azt mondják, a kórház tulajdona!

szabidoki 2010.07.07. 12:59:43

@P75: @fehérzaj: hazudnak, mert minden, rád vonatkozó adatot jogod van megismerni. Annyit tehetnek, hogy esetleg nem az eredeti példányt adják oda, hanem lemásolják némi pénzért.

trimalchio 2010.07.07. 13:02:27

@szabidoki: Én nem értek hozzá, de nem lehet a posztoló betegsége az ok, amiért ilyen zavarosra sikerült az írás? Én legalább is nem nagyon tudtam követni.

"Ha meg minduntalan elvész a lelet, keresni kell egy másik kórházat"
Azért nem biztos, hogy ez ilyen egyszerű.

epres négercsók 2010.07.07. 13:06:34

A leletekkel újabban úgy csinálnak, hogy közlik, majd elküldik a háziorvosnak (néha emailben), majd ott érdeklődjön a t. beteg. A háziorvos meg leráz azzal, hogy elég ha csak ő látja, mi van abban a leletben. Februárban f.o.g. rendelésen voltam, még jó, hogy a doki néni szóban közölte, hogy arcüreg- és gégegyulladásom van, és mit csináljak, mert a papírt a vizsgálatról azóta se láttam... Nem mondom, hogy ez törvényszerű, de azért nem olyan egyszerű mindig.

trimalchio 2010.07.07. 13:07:30

OFF

Most olvasom, hogy egy angol kórház megoldást talált a finanszirozási problémáira. Kiadta a kórház bizonyos részeit pornófilm forgatására.
Lehet, hogy a betegek is gyorsabban gyógyulnának, ha statisztálhatnak. :-)

ON

trimalchio 2010.07.07. 13:08:37

@epres négercsók: Nem tudom, az én háziorvosom mindig kinyomtatja az ilyen leletet, ha kérem. A probléma, hogy ezeken nincsen hiteles aláírás.

Fekete Dália 2010.07.07. 13:15:21

@szabidoki:
Én azt tapasztaltam, hogy a beküldő orvos adhatja csak ki a leletedet, azt is csak személyesen.
Viszont amikor halálesetről van szó, akkor könnyedén beleböfögik a telefonba, hogy történt egy kis kellemetlenség, hátja a hozzátartozó halála nem több egy kis kellemetlenségnél.

Dr.laikus PhD 2010.07.07. 13:15:55

@trimalchio:

Azon sincs amit én veszek át személyesen.

aesculap 2010.07.07. 13:25:20

Kivonat a hatályos egészségügyi törvényből:

Az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga

24. § (1) A beteg jogosult megismerni a róla készült egészségügyi dokumentációban szereplő adatait, illetve joga van ahhoz, hogy - a 135. §-ban foglaltak figyelembevételével - egészségügyi adatairól tájékoztatást kérjen.

(2) Az egészségügyi dokumentációval az egészségügyi szolgáltató, az abban szereplő adattal a beteg rendelkezik.

(3) A beteg jogosult

a) a gyógykezeléssel összefüggő adatainak kezeléséről tájékoztatást kapni,

b) a rá vonatkozó egészségügyi adatokat megismerni,

c) az egészségügyi dokumentációba betekinteni, valamint azokról saját költségére másolatot kapni,

d) a fekvőbeteg-gyógyintézetből történő elbocsátásakor zárójelentést (137. §) kapni,

e) egészségügyi adatairól indokolt célra - saját költségére - összefoglaló vagy kivonatos írásos véleményt kapni.

(4) A beteg jogosult az általa pontatlannak vagy hiányosnak vélt - rá vonatkozó - egészségügyi dokumentáció kiegészítését, kijavítását kezdeményezni, amelyet a kezelőorvos, illetve más adatkezelő a dokumentációra saját szakmai véleményének feltüntetésével jegyez rá. A hibás egészségügyi adatot az adatfelvételt követően törölni nem lehet, azt úgy kell kijavítani, hogy az eredetileg felvett adat megállapítható legyen.

(5) Amennyiben a betegről készült egészségügyi dokumentáció más személy magántitok-védelméhez való jogát érintő adatokat is tartalmaz, annak csak a betegre vonatkozó része tekintetében gyakorolható a betekintési, illetve a (3) bekezdésben említett egyéb jogosultság.

(6) Cselekvőképtelen személy dokumentációjába való betekintési jog a 16. § (1)-(2) bekezdései szerinti személyt, korlátozottan cselekvőképes személy dokumentációjába való betekintési jog a beteget, illetve a 16. § (1) bekezdés a) pontja szerint megnevezett személyt, ennek hiányában a törvényes képviselőt illeti meg.

(7) A beteg jogosult az adott betegségével kapcsolatos egészségügyi ellátásának ideje alatt az általa meghatározott személyt írásban felhatalmazni a rá vonatkozó egészségügyi dokumentációba való betekintésre, illetve arra, hogy azokról másolatot készíttessen.

(8) A beteg egészségügyi ellátásának befejezését követően csak a beteg által adott teljes bizonyító erővel rendelkező magánokiratban felhatalmazott személy jogosult az egészségügyi dokumentációba való betekintésre, és arról másolat készítésére.

trimalchio 2010.07.07. 13:35:25

@Dr.laikus PhD: Amiket én kapok, azokon szokott lenni pecsét és aláírás.

szabidoki 2010.07.07. 13:42:06

@trimalchio: hát, nem tudom, elvileg a betegség nem okoz ilyet, de lehet, hogy idegességében nem tudott összeszedetten írni.
Lehet, hogy nem egyszerű kórházat váltani, de valami megoldás kell, mert attól, hogy ide beírja a panaszát, még nem lesz meg a lelet.

Fekete Dália 2010.07.07. 13:46:13

@szabidoki:
Már megint a retorika.
Muszáj mindenkinek irodalmi nyelven írnia?

Hormonproblémáknál nem léphet fel idegesség?

Dr.laikus PhD 2010.07.07. 14:05:54

@trimalchio:

Nálunk csak kinyomtatják, még pecsétet se nyomnak rá.

Még a később elkészülő vizsgálatok nevét is nekem kell megjegyeznem, mert elveszik a bumáskámat, megkapom a leletemet, kiszól néni .... X hét múlva.

Mondjuk ha nem tudom, a TAJ számom alapján általában megkapom, de most már résen vagyok és leírom.

pigglet 2010.07.07. 14:30:58

ritkan irok de mindennap olvasom a blogot... tanulsagos es erdekes tortenetek vannak itt...

FONTOS!!!!! most segitseget kerek nem tudom konkretan sebeszre tartozik-e a dolog
csunyan elvagtam a labam es itt angliaban a korhazban csak atmostak es ragasztottak majd elengedtek azzal hogy ha 4 nap mulva furcsa lenne vagy dagad vagy eg vagy szines lesz akkor menjek vissza...
roviden ennyi...
ha valaki tudna segiteni akkor leirnam pontosan mi tortent hogy legalabb biztatast kapjak minden rendben velem... elore is koszonom!!!!!!!

mothe 2010.07.07. 14:36:03

@szabidoki: mi a fasz bajod van két napja?

mothe 2010.07.07. 14:42:12

@trimalchio: én tudtam követni, pedig csak egy alsóbbrendű lény vagyok.

trimalchio 2010.07.07. 14:49:46

@mothe: Ismét csak nem értem, miért nekem írsz ilyen hangon?

mothe 2010.07.07. 14:54:03

@trimalchio: semmilyen hangon nem írtam, én tényleg tudtam követni, hogy mit írt a posztoló, az alsóbbrendűségem meg kiderült a tegnapi szájkaratéból, úgyhogy ahhoz tartom magam. :)

nem minden támadás, amit írok.

trimalchio 2010.07.07. 14:55:56

@trimalchio: Újra kérdezem: miért nekem írsz ilyen hangon? Azért, mert valóban nem tudtam követni. Nem értem egészen mi a helyzet a terheléses cukorvizsgálattal, a hormonvizsgálattal, a külső laborral, illetve a kórházban lévő "felső laborral". Nincsen bennem semmi hátsószándék. Nem akartam a posztolót bántani. Te is tigrisszart reggeliztél?

trimalchio 2010.07.07. 15:06:15

@mothe: 2010.07.07. 14:54:03
Még mielőtt ez megjelent, írtam Neked egy másik kommentet is. A blogmotor úgy látszik kimoderálta, pedig nem volt benne semmi trágár. :-)

trimalchio 2010.07.07. 15:07:50

@trimalchio: Hülye blogmotor. Elektrosokk kéne neki! :-)

mothe 2010.07.07. 15:10:49

@trimalchio: a tigrisszaros volt, ami nem jelent meg időben? :)

igazad lehet, ne haragudj. visszaveszek.

és kösz, hogy szóltál, errefelé egyre hajlamosabb vagyok elragadtatni magam, és ezen változtatnom kell.

trimalchio 2010.07.07. 15:22:00

@mothe: "errefelé egyre hajlamosabb vagyok elragadtatni magam"
Ezzel sokan így vagyunk. Magam is ezért szálltam ki tegnap, mikor láttam, hogy elszabadulnak az indulatok.

szabidoki 2010.07.07. 15:34:43

@mothe: egyrészt semmi bajom, a hiba a te készülékedben lehet; másrészt megintcsak durván általánosítasz. Én nem szoktam hazudni a betegeimnek, és nem is tartom helyesnek - még megoldást is javasoltam, igaz aesculap írta be a törvény szövegét.

NemesekErnyo 2010.07.07. 15:42:11

Nálunk minden leletet telefonon is kiad a kórház. Kérnek egy TAJ-számot, és annyi.
Ha nem próbáljuk meg, akkor persze nem.

NemesekErnyo 2010.07.07. 15:44:16

@NemesekErnyo: Amúgy a papírokat jobb kiadni a betegeknek, hol a rákban tárolnák az évek alatt összegyűlt anyagot? A betegek ugyanúgy elveszítik, de joguk van lekérni a másolatot.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.07. 15:45:07

Nálunk nem adják meg az értékeket telefonon, állítólag le van tiltva a telefonos felvilágosítás.

NemesekErnyo 2010.07.07. 15:46:40

@pcr: Ha bent van a gépben - azaz megcsinálták-, lehet kérni másolatot a beküldő osztály felé.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.07. 15:47:22

Lehet, hogy ez a mi érdekeinket szolgálja?
Végülis akárki betelefonálhat, ha tudja a TAJ számot.

NemesekErnyo 2010.07.07. 15:56:10

@pcr: A telekommunikációnak van jó, és rossz oldala is :)
Ha az orvos személyesen kéri le a leletet, ő sem tudja igazolni magát.

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.07.07. 23:01:02

@pcr:

Igen, ez így van, adatvédelmi okok miatt.

Mondjuk nem lenne szerencsés, ha egy főnöknek kiadnák a nemibeteg-gondozó vagy a pszichiáter betegeinek adatait.

Jim Raynor 2010.07.08. 08:00:28

@szabidoki:

"Ha meg minduntalan elvész a lelet, keresni kell egy másik kórházat..."

ez aztán a hozzállás, baszki.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 08:13:30

@radiologus.hu:

..és ha mi tudnánk a főnök dolgairól, na az lenne az lenne az igazi:DDD

Nálunk dolgozott már olyan főnök, aki utánaérdeklődött a beoszottainak, úgy háziorvosnál, mint műtétes klinikákon.
A vén nyanyát semmi sem rettentette vissza.

mothe 2010.07.08. 09:30:11

@pcr: mégis mit akart megtudni a háziorvostól? hogy magas-e a vérnyomásod?

bizonyos főnökök elképsztően ostoba dolgokat művelnek. :)

(OFF: nem kötekedésből, de az úgy/mint helyett a mind/mind használata a helyes magyarul.)

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 10:13:16

@mothe:
Rólam nem hinném, hogy érdeklődött, legalábbis nem tudok róla.
Előfordult, hogy táppénz miatt ellenőrzött le egyes beosztottakat, Volt abban gerincsérv, influenza, sebészeti műtét.
Az egyik kollegina orvosa aztán elküldte melegebb éghajlatra, viszont volt olyan docens, aki simán felvilágosította a műtőasztalon fekvő kollega állapotáról.

mothe 2010.07.08. 10:45:41

@pcr: nem semmi.

én attól is rosszul vagyok, amikor lecsekkolnak a facebook-on, ha jelentkezem valahová.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 11:10:22

@mothe:

Anyu(mármint a főnöknő) nem ismerte a számítógépet, a monitort virágtartónak használta.
Kész munkahelyi horror volt, jaj.
Ha szólt a titkárnő, hogy rossz a kedve és portyázni indult, akkor mindenki elindult a saját menekülési útvonalán, ki a mosdóba, ki egy másik irodába, de ő addig ment amíg nem botlott bele valakibe, akin levezethette a dühét.
Hetente szóban kiosztott pár fegyelmit.

Cartman (ex Cartman) 2010.07.08. 12:21:05

@mothe:
Részemről ezért nem (ezért sem) vagyok fent semmilyen közösségi oldalon.

Daihelyon 2010.07.08. 13:25:47

@mothe:
Szerintem minden grafikus és DTP-vel foglalkozó egyén lusta, hazudós és lenyulós.
Szar dolog az általánosítás, ugye?

Poszthoz.

Azt kéne először is tisztázni, hogy a labor ahol a posztoló volt, kinek a hatáskörébe tartozik, ugyanis hihetetlen és megrendítő módon a laborokat már szinte 100%-ban külső cég működteti és nem a kórházak. Úgy mond a kórház/orvos megrendel egy "szolgáltatást" a labortól. A posztoló foghatja és az illetékes labort tudja feljelenteni hanyagság miatt, olyan indokkal, hogy pl a betegségét hamarabb tudták volna gyógyítani, de a labor hanyagságából és hibázásából adódóan később kezdtek hozzá. És lehet szép összegere perelni.

mothe 2010.07.08. 14:06:56

@Daihelyon: szar volna, ha nem lennék biztos abban, hogy én sem lusta sem haudós, sem lenyúlós nem vagyok.

így azonban egyszerűen elkönyvelem, hogy még egy hülye így gondolja. sagte schon.

Fekete Dália 2010.07.08. 14:17:32

@mothe:

Mutasd meg nekik, hogy Te vagy a legjobb.
Készíts el új óvszer reklámot(AIDS elleneset) a Delta 32-es mutáns gén grafikájával.

Simika (törölt) 2010.09.06. 16:53:19

Pont két héttel ezelőtt volt agyalapi mirigy műtétem. Azért nem értem miért kell feltétlenül a hormoneredmény, mert nálam semmiféle hormonprobléma nem volt. Egy szemészeti vizsgálat után végzett MR vizsgálaton szinte véletlenül derült ki hogy daganatom van. Két hét múlva már műtőasztalon feküdtem,mindenféle hormonvizsgálat nélkül. Pontosabban volt hormonvizsgálat: a műtét előtti napon. A helyi kezelőorvosom egyetlen telefonhívásába került,hogy az OITI-ben Czirják professzor fogadjon,megvizsgáljon,megoperáljon. Próbálkozz meg talán ott. (én vidéki vagyok,nem budapesti,szóval ez nem lehet kizáró ok.) gyógyulást kívánok!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása