Egymás előtt kell vetkőzni

2010.06.18. 07:00

Személyes élményeim közül mindennek a teteje az volt, mikor nőgyógyászaton nem egyesével hívják be a pácienseket, hanem egyszerre többen vannak bent, akár 3-4-en is. A vizsgálóba lép be közvetlen az ember, onnan meg a vizsgálóból elkerített, lefüggönyzött részbe lehet menni, amit öltözőnek hívnak.


Egy darab öltöző, ott kell egyszerre több személynek vetkőznie, elvárják, hogy a nők egymás előtt vetkőzzenek, akik közben kínosan ügyelnek, hogy hogy tudják elkerülni, hogy a másik alfelét lehetőleg ne lássák, kínos, szemérmes szemlesütések, oldalnézések, plafonon pókhálót kereső tekintettek, hogy bocs, nem szándékozom nézni ahogy más vetkőzik).


Nagyon kínos, megalázó szitu. Eközben meg akit épp vizsgálnak, azt meg hallja mindenki az elfüggönyzött öltözőben lévők közül, beleértve az összes panaszát is, az orvos diagnózisával egyetemben. Aztán mikor végez a vizsgálattal az orvosnál, égő vörös fejjel besétál felöltözni a függönyzött részre, és utána kimerészkedik onnan szintén lila fejjel az orvos szine elé a következő áldozat (akit névszerint szólítanak). Pontosabban két vizsgálat között van annyi szünet, hogy egy ember kimegy a rendelőből, míg új bemegy.


Mivel, aki meg végzett az orvosnál és felöltözött, sokszor még ki sem sétálhat, teljes ruházatban még kénytelen várni a többi levetkőzött nő között a függyönyzött részen, amíg a következő páciens is végez az orvosnál, amikor a vizsgált személy is belép végre az elfüggönyzött részbe, csak akkor tud a már felöltözött kimenni. Akkor bejön a folyosóról a következő utcai ruhás nő, és ahogy ajtó csukodók, ezután rögtön kilibben a függöny mögül a már levetkőzött következő nő. (Az öltözőből lehet kilépni rendelőbe, és onnan lehet közvetlen kijutni folyosóra, amit nyilván nem lehet úgy megtenni, hogy közben más páciens meg kiterítve fekszik és vasakat pakol alfelébe éppen az orvos. A frissen az öltözőbe lépőnek is kínos betérnie, ahol mások meg már levetkőzve toporogva várják sorukat.


Ez a rendszer az orvosnak nyilván megfelelt, mert ahogy valaki végzett, nem kell végigvárnia míg az egyik páciens felöltözik, kimegy, és a következő páciens ezután bejönne, neki meg le kéne vetkőznie (ami minden normális helyen így működne). Csak abba nem gondoltak bele, hogy ami az orvosnak kényelmes volt, nem szeretett várni, ezzel sárba tiporták a páciensek személyiségi/beteg jogait.


Ez kb. 4 éve volt egy helyen gyakorlat (Pécs egyik rendelője), nem tudom a beteg személyiségi jogaira azóta jobban ügyelnek-e azon a helyen, mert ezután a város más rendelőjét kerestem fel, soha többet nem voltam hajlandó oda visszamenni.Azóta meg már nem is pécsi vagyok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káin 2010.06.18. 07:23:53

Off: Micsoda dizájn váltás volt itt :). Jóé néz ki.

Káin 2010.06.18. 07:26:58

Ez nagyon brutális és megalázó helyzet lehet. Mivel nem vagyok nő, így nőgyógyászaton sem jártam még, ezért nem tudom, mi a normális, de ez biztos nem. Embertelen és megalázó így bánni az emberekkel, akkor is, ha az orvosnak így kényelmes.

epres négercsók 2010.06.18. 09:21:35

Valami ilyesmiről írtam én is pár héttel ezelőtt. Ez minden nőgyógyászaton általános és undorító gyakorlat. Személyiségi jogok rulez. Ezt legfeljebb akkor lehet elkerülni, ha az ember magánrendelésre megy(?).
A pucéran ott ácsorgó nőknek ezt a problémáját annyival meg lehet oldani, hogy a nőgyógyászati vizsgálat egyik alapszabálya, hogy oda csakis SZOKNYÁBAN megyünk. Még akkor is, ha véletlenül nincs bent más beteg. Az orvossal szemben sem érzi olyan kellemetlenül magát az ember.

És hogy mindenki végighallgatja: nos, nekem ez mindig halál kellemetlen volt, de utána megpróbáltam úgy felfogni a dolgot, hogy a másik vetkőzőben váró (és mindent halló) sorstársnőnek is valószínűleg ugyanolyan kellemetlen, igyekszik nem oda figyelni, továbbá biztos nem röhög magában rajtam, mert jó eséllyel neki is az a baja, vagy volt már a múltban, mint nekem. Ezzel nincs mit csinálni. De ujjongva fogadnék minden egyéb ötletet...

Irise 2010.06.18. 09:49:57

Hali!
Ellentétben azzal,amit epres négercsók írt: egyáltalán nem minden nőgyógyászaton van ez így. De van,ahol igen.
Azonban felmerül bennem a kérdés: miért ide írjátok az ilyen posztokat? Miért nem az oepnél tiltakoztok,hogy alakítsák át a rendelőket? Vagy gyűjtsetek adományokat városi szinten az adott rendelő átalakítására.
Merthogy ahhoz,hogy egy állami rendelő hogy néz ki, milyen elkerített helység van öltözésre stb. ahhoz köze nincs a benn dolgozó orvosnak/nővérnek.
Ezt a problémát viszonylag könnyen lehetne orvosolni, ha az érintett felek lépnének,összefognának, ahelyett,hogy ide írogatnak.

Despota 2010.06.18. 09:55:55

@Irise: A közeljövőben tervezem az egyes levelek továbbítását (persze amennyiben a levélíró beleegyezik) az illetékes betegjogi képviseleteknek.

Káin 2010.06.18. 09:58:30

@Irise: Igazad van, rengeteg minden megoldódhatna összefogással, de annak is van értelme, ha egy-egy sztori a nyilvánosság elé kerül.

@epres négercsók: Valóban, párom is azt mondja, hogy nőgyógyászhoz mindenképp szoknyában érdemes menni.

gld 2010.06.18. 10:07:31

Hát ez szerintem sem az orvosok, nővérek hibája, hanem a rendszeré :) Bár kétséget kizáróan kellemetlen helyzet. Nincs ötletem, hogy ezen hogy lehet segíteni, de az biztos, hogy nem lehet minden ilyesfajta problémát azzal kikerülni, hogy az ember magánrendelésre meg, mert ilyenkor megint felmerül a sokat feszegetett kérdés, hogy akkor ugyan mi a rákért fizetjük a TB-t...

Káin 2010.06.18. 10:26:20

@gld: Így feleslegesen fizetjük.Én pl. híve vagyok a szolidaritás alapú TB-nek, de akkor hasznos dolgokra költsék azt a tengernyi pénzt.

epres négercsók 2010.06.18. 11:30:14

Az nem a rendszer hibája, már ne is haragudjatok, ha az orvos vagy a nővér behív még 1-2 beteget a vizsgálóba a függöny mögé, hogy ott végigvárja a sorát, és közben mindent halljon a másik betegről.
Nem a várakozás itt a probléma, hanem, hogy sérül a betegnek a joga, mert senkire nem tartozik, hogy neki mi a baja.
Egyszerűen csak a váróban kellene váratni a beteget. Mert az azért van basszus. Ez nem rendszer, és még csak nem is pénzkérdés.

@Irise: Nyilván nem mindenhol van, de jó eséllyel fut bele az ember. Összeszámoltam, életem során eddig 6 nődokihoz volt szerencsém több nagyvárosban, és MINDENHOL ugyanez a rendszer ment. És, mint írtam is, a fizetős magánrendelésen ez nyilván nem jellemző. Ha ugyanis külön fizetek az orvosnak, az első ilyennél úgy otthagyom, mint eb a ...-t.

Káin 2010.06.18. 11:41:43

@epres négercsók: "Egyszerűen csak a váróban kellene váratni a beteget. Mert az azért van basszus. Ez nem rendszer, és még csak nem is pénzkérdés."

Ez tény.Sokkal kevésbé megalázó.

OlefGunnarson 2010.06.18. 11:52:47

Már bocsánat, de ilyen is csak nálunk fordulhat elő. Ennyi emberség sem szorult a magyar orvosokba (tisztelet a kivételnek), hogy a lehető legegyszerűbb megoldással (kint várakoztatás) megoldják ezt a helyzetet?Szégyen.

OlefGunnarson 2010.06.18. 12:01:41

Már bocsánat, de ilyen is csak nálunk fordulhat elő. Ennyi emberség sem szorult a magyar orvosokba (tisztelet a kivételnek), hogy a lehető legegyszerűbb megoldással (kint várakoztatás) megoldják ezt a helyzetet?Szégyen.

Irise 2010.06.18. 12:13:40

@epres négercsók: "Egyszerűen csak a váróban kellene váratni a beteget. Mert az azért van basszus. Ez nem rendszer, és még csak nem is pénzkérdés."
Nem, ez időkérdés.

poisonbrewer 2010.06.18. 12:13:49

@epres négercsók és olef Gunnarson: nagyon szépen írtátok,hogy a váróban kellene várakoztatni a beteget. Azért hívnak be egyszerre többet,hogy időt nyerjenek, így mondjuk két óra alatt 15 beteget tudnak megvizsgálni,míg ha egyenként hívják be őket,akkor mondjuk hatot.
Ebben az esetben viszont azért panaszkodnátok,hogy milyen sokat kellett várni,mire sorra kerültetek.

@epres négercsók: nagyon sajnálatos,hogy mindig belefutottál ebbe. De tényleg nem mindenütt van így.

epres négercsók 2010.06.18. 12:16:32

@poisonbrewer: Tudod, inkább várok 20 perccel többet, minthogy a fél város végighallgassa, hogy miért jöttem. És ez nem csak a nőgyógyászatra, hanem bármelyik rendelésre érvényes, bár én tényleg csak a nőgyógyászaton találkoztam ilyennel.
Jah, és hozzátenném, azért a nőgyógyászaton viszont nincs olyan reménytelenül hatalmas sor, hogy ne lehessen kicsit többet várni. Az persze kivétel, ha terhes az ember lánya, nekik persze nem kéne sokat ott ülni, de ebből még sosem volt gond. Pláne, ha az embernek előjegyzett időpontja van, olyankor nem sokan tolonganak előtted a folyosón...

epres négercsók 2010.06.18. 12:18:41

@Irise: A tüdőszűrőben, sebészeten, meg a hasonló helyeken időkérdés. Nőgyógyászaton nem. Mert - érdekes módon - én ott még sosem vártam 20 percnél többet. Illetve de, egyszer, kb. fél órát, de akkor sem azért, mert bárki is lett volna előttem, hanem mert a doktor bácsi kiment ebédelni (ezt az asszisztens néni mondta visszafelé jövet, kávéval a kezében).

lehet más a propaganda 2010.06.18. 12:36:16

Az uszodai öltözőben miért nem gond? Ott teljesen le szoktak vetközni itt viszont csak a bugyit kell letolni és szoknyával vagy hosszú ruhában nem is látszik a különbség

Szerintem nagyon fel van habosítva a probléma

sydneybeachgirl 2010.06.18. 12:36:20

kiváncsi lennék hogy urológián is vajon egyszerre több úrnak kell egyszerre vetkőznie?
Mellékszálon saját élmény, ázsiai országban lettem rosszul és menni kellett a helyi kórház sürgősségi osztályára - vendéglátóim egy magánkórházba vittek..arrafelé mindenki magánkórházba jár mert állami eü háló nincs..mielőtt elláttak volna ki kellett töltenem egy adatlapot (kész élmény félájultan adatlapot töltögetni pláne idegen nyelven!) ahol az első két kérdés ez volt 1, vallása 2, férje neve...csak harmadik volt az hogy én ki vagyok...betegjogok..

lehet más a propaganda 2010.06.18. 12:37:30

@OlefGunnarson: "Ennyi emberség sem szorult a magyar orvosokba "

Neked mindenről ugyanaz jut az eszedbe

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 12:39:25

@epres négercsók: én otthon szerencsére csak egynél voltam, de ha jól emlékszem, nem így ment. vagy csak akkor épp nem voltak...itt meg csak rákszűrésen voltam, azt meg az asszisztens csinálta.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 12:42:23

@lehet más a propaganda: de, ott is gond, ahol csak úgy lehet. nem mindenki szereti...pl. az itteni edzőteremben is egyetlenegy darab kabin van, amúgy csak úgy, mindenki előtt kell átöltözni. és nem igazán tetszik, meg másnak sem, kollégák is morogtak.
ráadásul, az öltözők úgy vannak kialakítva, h. simán besétálhatsz véletlenül a másik nem öltözőjébe, mert normális ajtó sincs, csak egy folyosó...

epres négercsók 2010.06.18. 12:51:58

@lehet más a propaganda: Na látod, pont ez a baj. Biztos nem nőből vagy... Igényesebb uszodában vannak elszeparált részek, ahol át lehet öltözni. Igénytelenebbekben nincsenek, ott külön probléma, hogy az anyukák becipelik a 6-10 éves fiaikat a női öltözőbe. Ez már nem ide tartozik, de wazze.

És azt értsd már meg, hogy nem attól félünk, hogy egy nőtársunk rádöbben, hogy nekünk is olyan az anatómiai felépítésünk, mint neki, hanem mert ettől még ez egy intim rész, nem tartozik senkire. Az meg végképp nem, hogy pontosan mi baj van vele. Tudod, uszodában senkinek nincs ráírva, ha esetleg probléma van vele (épeszű ember betegen nem is megy usziba).

epres négercsók 2010.06.18. 12:54:21

@sydneybeachgirl: hihi, ilyen nekem is volt egy másik kontinensen, bementem egy kis balesettel, üvöltöttem a fájdalomtól, de előbb ki kellett tölteni egy űrlapot (első kérdés: biztosítási kártya száma), ha ezt sikerült kitölteni, egyből olyan bűbájosak és segítőkészek lettek, hogy csak pislogtam. Elsőosztályú ellátást kaptam, de mindenhol a biztosítási számot kérdezték először...

epres négercsók 2010.06.18. 12:55:58

@sydneybeachgirl: Jah, és amúgy tegye fel a kommentelők között a kezét az, aki szerint a téma el van nagyolva ÉS nem férfi...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 13:09:30

@epres négercsók: a poén, h. az itteni, vadonatújon átépített leisure centreben van ez a gym, ahol csak egy kabin van...
az uszoda részében normális öltöző van.
de amikor elmentünk a sznob David Lloyds sportcentrumba, ott is ez volt...pedig az "igényes", elvileg. meg a leisure centre is, csak valamiért ez nem divat...

lehet más a propaganda 2010.06.18. 13:18:32

@epres négercsók: "Biztos nem nőből vagy... "

Ezt jól eltaláltad

Meg tudom érteni a nőket de akkor sem több ez nyafizásnál. Férfi öltőzőben legfeljebb az zavar ha buzikkal van tele

lehet más a propaganda 2010.06.18. 13:24:58

@Irise:
Nem hiszem hogy a sok gond közül ez a legégetőbb amit meg kell oldani a magyar egészségügyben. Ezen az alapon bárki követelhetné az 1 ágyas kórtermet is

Angliai emlékemben sokágyas kórtermek szerepelnek az egyik nagy presztizsű londoni kórházban. Ott miért nem jelent problémát? Lehet hogy az angolok toleránsabbak. Itt meg mindenki úgy vezet mintha egyedül volna az úttesten

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 13:41:45

@lehet más a propaganda: ja, annyira nem jelent problémát, h. nyilván az én angol munkatársaim is azért reklamálnak a sportcentrum edzőtermében lévő közös öltöző ellen, mert annyira nem probléma...de, az. csak az építtetők szartak rá

Irise 2010.06.18. 13:50:41

@lehet más a propaganda: nem is mondtam,hogy ez a legégetőbb. Csak annyit mondtam,hogy ezt meg lehet oldani összefogással is,nem kell hozzá szájkaratézni értelmetlenül.

Irise 2010.06.18. 13:53:21

@epres négercsók: Engem uszodában sem érdekelt/zavart soha egy másik női test.. bocs,nem fojtasz te el valamit? :D

sydneybeachgirl 2010.06.18. 14:00:58

@epres négercsók: akkor te közelebb lehettél az EUhoz..az én esetemben nem kértek biztosítási számot elég volt hogy vendéglátóim cash-el helyi valutában pengettek...de az fontos volt hogy hol a férjem és milyen vallású vagyok...

mindenesetre elszomorít amit ezen a blogon a magyar egészségügyről olvasok :( a problémák java tényleg nem pénz hanem hozzáállás kérdése..megadni a tiszteletet a betegnek aki az adójával fizet...és az orvosoknak is akik gyakran napi küzdelmek között végzik, próbálják végezni munkájukat..Respect!

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 14:13:51

@sydneybeachgirl: lehet tudni, milyen ország volt ez? és ha nincs férjed? vagy olyan volt, ahol anélkül nem sétálhat nő egyedül az utcán?

Twisk 2010.06.18. 14:22:41

Szerintem nem azon van a hangsúly, h. hány ember előtt kell(ene) vetkőzni. Hanem azon, h. semmi közöm végighallgatni, a "maga de felelőtlen, mikor volt rákszűrésen", meg az "én még ilyen gusztustalan gombás fertőzést nem láttam, esetleg a "na, már megint terhes????", típusú kommunikációt. Mint ahogy az sem tartozik senkire, h. klimaxos vagyok-e vagy sem. Gondolom én, a kis naív.

lehet más a propaganda 2010.06.18. 14:27:47

@Irise: Világos, nem is neked kell még egyszer átgondolni

Mert ha ezen az úton haladunk az lesz a következő, hogy fessék Barbi rózsaszínűre a kórházakat, vizsgálat közben pedig a páciens kedvenc slágere szóljon

Meowth 2010.06.18. 15:53:56

Ez tényleg nagyon kellemetlen. Én férfiból vagyok, de én is rühellem, amikor az edzőteremben egy közös tusoló van, és mindenki előtt kell zuhanyozni, tisztálkodni. Ugyanígy zavar, amikor orvoshoz megyek, és ha meztelenre kell vetkőzni, akkor többen vannak a szobában. Ugyanígy zavarna, ha az urológusnál lenne átjáróház. Egyrészt hiányzik belőlem az exhibicionizmus - bár nincs mit szégyellnem -, másrészt ez egy elég intim dolog, amit a legtöbb ember nem tár a nagyvilág elé (Egyébként férfiaknál a meztelenkedés mindig rosszabb, ugye a stressz eléggé megvisel mindent ott lent :) ).

A probléma megoldása még pénzbe sem kerül: szimpla odafigyeléssel és empátiával megoldható lenne az egész. De ahogy olvastam a korábbi hozzászólásokat, nyilván ez is amiatt van, mert a magyar orvosok alulfizetettek.

lehet más a propaganda 2010.06.18. 17:47:52

@Meowth: "A probléma megoldása még pénzbe sem kerül: szimpla odafigyeléssel és empátiával megoldható lenne az egész. "

Ne rejtegesd ha ötleteid vannak gyerünk ki vele! Pillanatnyilag nem világos milyen téren kellene az empátiának érvényesülni? Kitalálja az orvos mi bajod nem is kell megmutatni az elromlott szerszámodat?

Egyébként ritka hogy orvosi vizsgálathoz teljesen le kell vetkőzni, a posztban sem erről volt szó.

Melyik hozzászlásból következtettél összefüggésre az orvosok alacsony fizetésével? Mert én nem találtam ilyet

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 17:52:01

@lehet más a propaganda: ritka, h. orvosi vizsgálathoz teljesen le kell vetkőzni.

de könyörgöm, itt NŐGYÓGYÁSZATI vizsgálatról beszélünk, ahol az ember olyan testrészét kell, h. mutogassa, amit max. a párjának szokott...az orvos a szükséges rossz, de hogy még egy csomó másik ember hallja is, az a gond.

Oranje 2010.06.18. 18:01:01

Aki azt mondja, hogy ezzel a sztorival nincs semmi gáz, az hülyeséget beszél. Nőgyógyászhoz nem azért járunk, hogy minden más beteg is lássa, hallja a problémánkat. Magam részéről csakis maszek nőgyógyász jöhet szóba, ott ilyen nem történhet meg.

2010.06.18. 18:20:18

@lehet más a propaganda: mi nők tényleg rohadtuk nyavajgósak vagyunk, lemezelenített altesttel, széttárt lábakkal fekszünk a vizsgálóasztalon, és zavar, hogy kéretlenül egy vadidegen is végighallgatja a vizsgálatot, panaszainkat... Gondolom te aztán bevállalnál egy páros prostatavizsgálatot, esetleg csoportosan egy colonoscopiát is.

epres négercsók 2010.06.18. 18:35:27

@Irise: Engem sem zavar. Az zavar, ha behozzák a 6-10 éves fiaikat a kedves édesanyák. De tudod mit? Hadd legyen már jogom úgy átöltözni, hogy azt ne lássa senki. És ha szerinted ezzel elfojtok valamit, akkor gondolj rólam, amit akarsz, váljék kedves egészségedre. Eljárhatsz helyettem nudista strandra is.
Azért ez hihetetlen már, hogy valaki azt meri mondani, hogy nem szeret pucérra vetkőzni más előtt, akkor biztos ferde hajlamai vannak...

@sydneybeachgirl: 7 időzónányira voltam az EU legnyugatibb pontjától. Hogy ez most "közelebb"-e vagy sem, azt nem tudom, annyira nem is érdekel.

@lehet más a propaganda: Nem, nem tudod megérteni a nőket, különben nem mondanád, hogy ez nem több nyafizásnál.

NemesekErnyo 2010.06.18. 18:38:41

@Káin: Pedig hidd el, tízből nyolcan nadrágban mennek, és a vetkőzés után úgy grasszálnak a rendelőben, ahogyan anyu világra hozta. A vizsgálat után hófehér fenékkel ugyanez fordítva. Ha netán az orvos közben magyaráz valamit, akkor kéz-láb keresztbe, kínos feszengés. Nem kell hozzá sok sütnivaló, hogy ne így legyen, mégis megtörténik.

lehet más a propaganda 2010.06.18. 18:46:52

Ismerve a magyar eü helyzetét a posztról nekem az a figura jutott eszembe aki saját mentőcsónakot követelt a süllyedő Titanicon

"Csak nem képzelik hogy beszállok egy csónakba ezekkel?"

nyílméregbéka 2010.06.18. 19:59:59

Ilyen csapatos vetkőzést még csak tüdőszűrésen tapasztaltam, de ott is utáltam. Ha a nőgyógyászaton kellene csapatban vetkőzni, én ott helyben kifordulnék a rendelőből, az 100 % (kivéve tlán, ha életveszélyes bajom lenne).
Sokszor voltam nőgyógyásznál, de ilyent még nem tapasztaltam, de nem is akarok!!

Cuncimokus 2010.06.18. 21:08:22

Bp XIII Dévai utca, tíz éve, ugyanez a szitu. Ott még azzal is megtetészték, hogy mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül vazelin, és másik lyuk...

Gest anyó férje 2010.06.18. 21:47:37

@Cuncimokus: mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül vazelin, és másik lyuk"
Ha a fickód csinálja akkor te teszel jót neki ha az orvos akkor valószínűleg ő tesz jót veled
Csak azért tartottam fontosnak ezt megírni mert mintha nem mindenkinél lennének világosak a szerepek

2010.06.18. 21:59:36

@Irise: "Ezt a problémát viszonylag könnyen lehetne orvosolni, ha az érintett felek lépnének,összefognának, ahelyett,hogy ide írogatnak"
Gondolom, ez a poszt azért jött létre, hogy emberek ide 'irogassanak', mint ahogy te is teszed.
"Engem uszodában sem érdekelt/zavart soha egy másik női test.."

2010.06.18. 22:03:31

Lemaradt a vége az előző beírásomnak : az uszoda és a nőgyógyászat annyira nem hasonlít egymáshoz.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.06.18. 22:17:50

Egyetértek a posztolóval, ez egy nagyon megalázó helyzet. És nyilván lehetne rá megoldás, egy kevés pénzzel és odafigyeléssel. Lehetne csinálni olyan kis kabinféléket mint pl a strandokon, ahol átöltözik az ember, és megvárja, amíg nem szólítják.
Azt nem tartom életszerűnek, hogy mindig a doktor várja meg, amíg a hölgy bejön, levetkőzik, elmondja, megnézik, mert nem tudná elég gyorsan megnézni a betegeket. De persze ezt az igényt is lehetne kezelni, gondolom magánszolgáltatóknál látni erre példát. Csak szerintem nagyon áll itt az egyik kommentelő példája a Titanicról és mentőcsónakokról.

adamantium 2010.06.18. 23:00:48

sajnos megint nem látjuk a fától az erdőt: "Ez a rendszer az orvosnak nyilván megfelelt". azt nem értem miért felelne meg? ha jól értelmezem a helyzetet, ez egy állami finanszírozott nőgyógyászati ambulancia. nem ideális a helyzet, kevés a rendelő, kevés az orvos (mert ugye elüldözi őket a rendszer meg a beteg is valljuk be), sok a beteg. egy nőgyógyásznak akinek adott esetben van magánrendelése is annak az ambulancia az a szénbányában a frontvájári hely, a legrosszabb, minimális fizetésért végez olyan munkát amiért adott esetben magánrendelésen sok pénzt lenne. mit tesz erre a normális ember? hát annyi munkát végez amennyit feltétlenül muszáj, de a mi orvosunk nem, igyekszik ellátni minél több beteget, hogy ne érje szó a ház elejét, erre meg mégis csak ő a hibás mert túl sok beteget lát el, hogy is van ez kérem? ha bejön télen mari néni faluról 10 réteg szoknyában meg 3 harisnyanadrágban, nagykabát mellény pulóver,15 perc mire levetkőzik, 10 perc mire felkászálódik a vizsgálóasztalra, 5 perc a vizsgálat, utána az egész ruha vissza, kontyigazítás, kérdések satöbbi 25 perc, jöhet a következő beteg: ez így óránként egy beteg. napi 8, az orvos meg közben simán elolvassa a háború és békét majd mert olyan művelt lesz a sok olvasástól megnyeri a legyen ön is milliomost. azért megnézném a kedves levélíró mit szólna hozzá ha mondjuk hajnal 4 től kellene sorban álljon, hogy a délután kettes időpont az övé legyen, vagy adott esetben januárban kellene időpontot kérjen egy olyan bajságra ami februárban szed össze és áprilisban fogja majd az orvos megnézni? szóval nem azt mondom, hogy a helyzet ideális de mi okozza? az orvos? ugyan már. ez olyan mintha a kalauzt szidnánk a vasúti kocsik állapotáért. ha nem tetszik (és megértem, hogy nem) akkor szépen a fenntartóhoz, üzemeltetőhöz kell fordulni, vagy ha végképp nem tetszik akkor magánrendelésre menni

NemesekErnyo 2010.06.20. 09:03:52

@adamantium: Nincs értelme azért teperni, hogy még többen beleférjenek a napba. Szépen üljenek, várjanak, és ha letelik a munkaidőd, ballagjanak haza. Ezt a világon minden más szakmában így csinálják.

A Dina · http://dina.blog.hu 2010.06.20. 22:32:24

Szerintem itt csak az a fiú szólhat hozzá, aki hajlandó csoportos (természetesen egy diszkrét függöny mögött gatya nélkül várakozós) urológiai vizsgálaton résztvenni.
Az ing eltakarja. Nemde?

Végighallgatod a másik gyakori vizelési ingerét, és a doki szavait: " Na akkor térdeljen fel... ez bizony csúnyán meg van nagyobbodva "

Aztán jössz te. És akkor a doki megkérdezi, hogy milyen gyakran élsz házaséletet. És válaszolsz szépen, úgy hogy tudod, hogy további három pasi hallgatja a függöny mögött. Aztán neked is mondják, hogy "na akkor térdeljen fel..." és amit diagnosztizálnak azt is hallják a többiek.

Amelyik fiú ezt bevállalja, nyugodtan lehet véleménye a témában.

Akár saját mentőcsónakos is.

Persze hiába is vállalná be, mert urológiában nincs ilyen. És amíg urológiában nincs ilyen eset, addig inkább szégyelleni kell, hogy nőgyógyászatban van, és nem beugatni a nők túlzó igényeire.

Mille38 2010.06.21. 22:34:49

@lehet más a propaganda: Persze. Mikor a másik a zöld színű habos folyásáról számol be, akkor tényleg...
Utoljára ilyen csoportos vizsgálatban cseheknél volt részem, még a rendszerváltás előtt. Egy jó volt benne, hogy öten voltunk barátnők,a vizsgálat az egyetem megkezdéséhez kötelező volt, legalább foghattuk egymás kezét. Mindannyian akkor voltunk először és egy dologra voltak kíváncsiak: hogy nem vagyunk-e terhesek...
Talán nem véletlen, hogy mindig áldoztam a magánnőgyógyászra ilyen előzményekkel. Illetve 1-2x nem (kb 50 látogatásból), de azt mindig meg is bántam.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása