"Várja ki a reggelt az a picsa"

2009.11.26. 11:25

20 evesen terhes lettem, volt nagy boldogsag. Mar az nem volt egyszeru, hogy akkor terhes vagyok-e, mert a teszt amit vettem eloszor negativ volt, majd ket nap mulva mar pozitiv. Gondoltam biztos mert meg korai, sebaj, menni kell a dokihoz. Anyukam javaslatara az o dokijahoz mentem, mar en is nala szulettem, raadasul az orszag 5 legjobb nogyogyasza kozott van. Legalabbis a google szerint...

 

Egy szep keddi napra kaptam idopontot, par nap volt meg addig. Ahogy kozeledett a kedd, ugy erosodott a furcsa alhasi fajas, de nem nagyon torodtem vele, majd a doki tudja. Eljott a vart nap, orvos ramparancsol hogy vetkozzek (most komolyan, Magyarorszagon miert kell meztelenre vetkozni ahhoz, hogy benyuljanak a ***-ba?), matat, nyomkod -kislany, maga nem terhes. Aha. Es a teszt? Hat olyan van. (???) Es a fajdalom? Az azert van, mert a szervezetem tudja hogy menstrualnom kene, es mivel ez elmaradt, most kovetelozik. WTF?!?!?! Ez most hulye, vagy engem nez annak? De azert csak jojjek vissza egy het mulva a masik rendelobe, csinalunk ultrahangot, bar szerinte addigra mar reg minden rendben lesz.

 

Gondoltam azert en megis inkabb elmegyek masik dokihoz is, nagyon nem fert el bennem ez a kovetelozo szervezet -szoveg. Ket nappal kesobbre kaptam idopontot az "sztk" nogyogyasztol, el is mentem. Matat, nyomkod, nem vagyok terhes, de ha nekem ilyen tesztjeim vannak, akkor csinaljunk labort. Pisil, var, pozitiv. Doki kicsit csodalkozik, majd kozli, hogy hat akkor jojjek vissza hetfon ultrahangra.

 

Bennem kozben nott a fajdalom, meg egy bigyo is, amit szombatra jol megtermett dio meretben tapinthatova is valt. Mar moccani alig birtam a fajdalomtol, es meg dio is nott belem, na akkor irany az ugyelet, ahol a doki, miutan meghallgatta a terhesvagyok-nemvagyokterhes tortenetet azonnal atiranyitott az ugyeletes korhazba, nogyogyaszatra.


Vartam masfel orat a doktor urra aki "eppen szult" (ezen azert jot mulattam :)), vegul elokerult egy kellemes fiatalember. Matat, nyomkod -gratulal. De mert az a fajo dio megse oke, irany az ultrahang. Egy darabig videozgat, kozben meseli mi micsoda bennem, majd rabok egy fekete foltra, hogy az a gyerek. Aztan rabok par centivel odebb valamire, hogy az a mehem. Na, ott kene lennie a gyereknek -csak sajnos nem ott van. Sajnalja tenyleg, de jobb lenne ha mar haza sem mennek. O volt az elso es kb. utolso ember-szeru leny, akit abban a korhazban (Uzsoki) lattam.

 

Kiirtak hetfo reggelre, en vasarnap ejjel nagyon rosszul lettem. Ugyeletes elvitt ultrahangra, minden oke volt (= nem vereztem epp el), de latvan, hogy tenyleg lebontom az epuletet a fajdalomtol, hozott valami injekciot. A fajdalom nem mult el, viszont boralmasan beteptem :) Itt kicsit kodos emlekek az ugyeletesrol, aki mintha otpercenkent jott volna vernyomast es pulzust merni (o egy lelkiismeretes figura volt, tenyleg), vegul rakotott valami infuziora, es basszamegelt. Ez ment valameddig, majd egyszercsak ajto kivagodik, beozonlik par feher ruha, lampa fel, na, kisanyam akkor most megyunk muteni. En? Maga. Dehat kit kell nekem muteni? Doki legyint, vigyorog -en is lezartnak tekintem a temat. Szobatars kapasbol hivta a csaladom, kezembe nyomta a telefont. Elrebegtem valami "most engem elvisznek valahova"-t, halistennek anyam kapcsolt ennyibol, es mar indultak is.

 

Reszemrol innen nagyjabol fekete kasa, par halvany emlek a mutobol meg altatas elottrol.
Csalad kozben beert, tipegtek, orvosok jottek-mentek. Anyam latta az "en orvosom" nevu fazont is, aki ignoralta oket. Majd kijott az ugyeletes, es elkezdett szabadkozni, hogy o tenyleg sajnalja hogy igy kellett, de mar minden oke, es tenyleg sajnalja, dehat mar nem tudott mit tenni. Csalad semmit nem ertett, vegul addig forsziroztak a dolgot, amig a doki szegyenkezve bevallotta, hogy az egyetlen ember, akinek engedelye van laparoszkopos mutetet csinalni sajnos nem volt epp "szolgalatban" aznap ejjel, es amikor felhivtak, hogy szitu van kozolte, hogy ot hajnali 3-kor ne basztassak ilyen hulyesegekkel, csak mert hisztis a beteg. Varja ki a reggelt az a picsa. Ezt igy.

 

Nekem az elso kep a visszateres utan a mutosfiu volt, aki a megfigyeloben rossza agyra dobott le, majd amikor a noverke elrikacsolta neki a tevedeset, a srac felnyalabolt, es atdobott egy masik agyra. Vegulis biztosan hasonlitok egy homokzsakra, kosz a bokot. Igy aztan elso szavam az volt, hogy "faj", amitol a mutos fiu ugy zavarba jott, hogy egeszen ranyomott a tuzforro radiatorra (ruhat nyilvan nem kaptam, a takarot is csak utana vagtak hozzam -ennyit az emberi meltosagrol), a nover(ke?) pedig, aki ott allt a hatalmas jegzsakkal amit a hasi mutottek szoktak kapni, leorditott, hogy most mit nyavajgok, orulok hogy itt vagyok. Orulok en, hogyne, vegulis masfel meterrel lejjebb lenni tenyleg sokkal rosszabb lenne. Otthagytak, mielott meg szolhattam volna, hogy lassan toportyut csinal belolem a radiator, mozdulni ugye nem tudtam, szolni meg kinek? Szoval vartam vagy 15 percet igy, mire beengedtek a hozzatartozokat...

 

Igy lett a 3x2 cm-bol 1x 28 centi, plusz az atvagott hasizmok. Edesanyam annyira felhaborodott, hogy ra akart venni, pereljem be az egesz szaros bagazst. Nekem bizonyos moralis ellenveteseim voltak (na, nem a doki vedelmeben, csak valahogy furcsan erintett volna, hogy egy meg nem szuletett gyerekbol penzt csinaljak), igy csak arra voltam hajlando, hogy elmenjek a betegjogi kepviseloig. Egy bocsbaszdmeg pont eleg lett volna... Nos, a kepviselo ur egy 65 koruli, erosen pedofil portas abrazatu tag volt, aki miutan elmondtam mi a nyugom kozolte velem, hogy csak nem kepzelem, hogy egy ilyen "esztetikai szepseghiba" (sic!!!) miatt majd en perelhetem a korhazat. Kepen csak azert nem tortoltem, mert az "esztetikai szepseghiba" sajnos lehetetlenne tette, hogy csak ugy felpattanjak egy szekbol.


Szoval hagytam a francba az egeszet, es megprobaltam inkabb tultenni magam a dolgokon.
Nevek nem joerzesbol nincsenek -egyszeruen csak nem emlekszem. Es jobb is igy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káin 2009.11.26. 13:08:32

Durva sztori,hűen tükrözi a magyar állapotokat sajnos.

Káin 2009.11.26. 13:09:12

Ja és szerintem perelni kellett volna.

Halanyó 2009.11.26. 13:20:02

A perelés a minimum, kár hogy a nevekre már nem emlékszik a kedves poszt író. Amúgy a meztelenre vetkőztetést én sem értettem soha. Vajon máshol is így működik, vagy csak kis hazánkban?

kacorka 2009.11.26. 13:21:56

Egyetértek, perelni kellett volna. Nekem az egészből annyi tetszett, hogy a doktor úr épp szült :).

stukov1 2009.11.26. 13:22:29

Gyakorló szülész-nőgyógyász vagyok.

1. A méhenkívüli terhesség is produkál pozitív terhességi tesztet.
2. Ha van pozitiv ill. negatív teszt is, mindenképpen továbi viszgálat javasolt (UH).
3. Korai méhenkívüli terhesség is lehet panaszmentes. - Ezért kaptál pár nappal későbbre UH időpontot. Ez eddig rendben.

4. UH diagnózist követően kórházi felvétel: ez rendben.
5. Panaszmentesség esetén halasztható másnapra a műtét, hogy ne éjszaka operáljanak. (nappal több szakember vonható be szükség esetén)
6. Biztos diagnózis esetén NEM adunk fájdalomcsillapítást! : elfedi a tüneteket.

7. A diagnózis és a panaszok alapján egy szép kényelmes laparoscopiát lehetett volna csinálni még éjszaka is.
8. Műtétre kerülésedkor valószínűleg már megrepedt a petezsák, vérzés miatt (kezdődő sokk) nem volt mire várni, életmentő műtétet kezdtek, ezt pedig hasmegnyitásból ajánlott a jobb hozzáférés, nagyobb biztonság kedvéért. Vért kaptál a műtét után?

9. Talán lehetett volna kicsit hamarabb elvégezni a műtétet.... én máshol dolgozok.

Káin 2009.11.26. 13:23:29

Már megint szívat a blogmotor :(.

Cicmaláj 2009.11.26. 13:24:20

@B-road: Én is mindig ezt ugatom, neveket, címeket, hogy más ne szívjon.

Káin 2009.11.26. 13:26:16

7. A diagnózis és a panaszok alapján egy szép kényelmes laparoscopiát lehetett volna csinálni még éjszaka is.

Mintha kínaiul lenne.

OlefGunnarson 2009.11.26. 13:31:56

Ezek a betegjogi képviselők elég taplók tudnak lenni, nekem is velük kapcsolatban negatív véleményem ,majd leírom.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.26. 13:35:30

Faszt nem kéne perelni őket! - már bocs a csúnya szóért.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.11.26. 13:39:21

"most komolyan, Magyarorszagon miert kell meztelenre vetkozni ahhoz, hogy benyuljanak a ***-ba?"

Azé
bazmeg
te
hülyepicsa,
mer ha a göncöd alatt van valami a tetseden amit így nem vesz észre a doki, akor meg azé nyivákolsz.

Káin 2009.11.26. 13:40:17

Nem értem a morális ellenvetést. Itt nem a pénzről van szó szerintem, hanem elvekről.

Halanyó 2009.11.26. 13:43:50

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Te megzakkantál? Amúgy meg fogd már vissa magad, ha lehet és vetkőzz meztelenre, ha neked úgy jobb.

Halanyó 2009.11.26. 13:45:16

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Az ilyen konstruktív kommenteket nem lehetne moderálni???

brainy_peter 2009.11.26. 13:45:26

Kedves posztíró, édesanyádék sem emlékeznek nevekre?? Én sem hagynám annyiban, az tuti!

kacorka 2009.11.26. 13:46:28

@Halanyó: Nem m moderálok, csak ha nagyon elszabadulnak az indulatok.

Despota 2009.11.26. 13:49:21

A kedves poszoló tényleg jobban tenné, ha jogi lépéseket tenne. Nem, nem a pénz miatt, de ez az eljárás elképesztő. A nevesítéssel kapcsolatban, úgy vettem észre, szinte senki sem mer leírni konkrétumokat. Minket is akartak már beperelni, de ettől függetlenül úgy gondolom, fontos, hogy az ilyen esetekben megnevezzük a bűnösöket!

psmith 2009.11.26. 13:49:33

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:
Emlékezz csak te tahó, mikor a kankód miatt mentél a nemibeteg gondozóba, neked se kellett meztelenre vetkőznöd a kenetért.

Despota 2009.11.26. 13:53:09

@Despota: Ja, és nem a levélírót nyaggatják ilyenkor a hatóságok, hanem a bloggazdát.

Hozzá Szóló 2009.11.26. 13:54:17

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: neved alapján te biztosan nem a Jobbik egyik fórumtrollja vagy, á, nem.
Képesek vagytok fölkeresni egy politikamentes blogot, hogy, ha máshogy nem is, de legalább a név kiírásával lehet terjeszteni az igét? Nagyon szánalmas!
Főleg, hogy a jobbikosok stílusa itt is ugyanaz, mint a novákinfón. Bunkó náci vadparasztok vagytok.

Káin 2009.11.26. 13:55:28

@Hozzá Szóló: Szerintem ennek semmi köze a jobbikhoz, egyszerűen balfasz és kész. Jó, jó, a neve tényleg beszédes, de ne mondd már, hogy szerinted minden jobbikos ilyen :).

Bruno 2009.11.26. 13:59:25

Bár mint a nevem mutatja nem nőböl vagyok, de szerintem szénné kellene perelni a kórházat, és személy szerint mindenkit aki ebben a mocskos sztoriban érdekelt.
Ugyanis: ezek a mocskok (akik mellesleg sírnak, mint a fürdős alkalmazott, hogy kevés a fizetésük)soha nem fognak rendet tanulni, ha nem fizettett velük valki "néhány" milliócskát.
Személyszerint és személyenként többmillióra perelném őket. (sikerdíjas ügyvéddel).

Ennyi.

Kis ember 2009.11.26. 13:59:47

Te rontottad el. Nem adtál elég jattot. Nem vagy ebben az országban életképes. Ha jattot adsz, akkor bánnak úgy veled, mint ahogy kellene. A sok jattot adsz, még a s.gged is kinyalják.

Káin 2009.11.26. 14:01:43

@Kis ember: Sajnos tényleg pénz beszél.Aki szegény, az meg dögöljön meg (nem én gondolom így persze).

Káin 2009.11.26. 14:04:24

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Te szándékosan járatod le a jobboldalt, vagy ez egyéni defekt nálad?

Xmas 2009.11.26. 14:09:52

@Despota: Egyébként a véleménynyilvánítás és a vélemény terjesztése alkotmányos jog. Max. szerintem hitelrontásért perelhetnének... de ahhoz meg bizonyítani kell az állítások valótlanságát :)

OlefGunnarson 2009.11.26. 14:10:49

Kíváncsi lennék, hányan haltak mér bele a magyar egészségügy agonizálásába.

Despota 2009.11.26. 14:12:09

@Xmas: Meg rágalmazás, jó hírnév megsértése, becsületsértés, stb :).

Despota 2009.11.26. 14:13:12

@Xmas: Meg rágalmazásért, becsületsértésért, stb. Ettől függetlenül nem kell betojni, i pl. sosem adjuk ki a posztolóink adatait.

Despota 2009.11.26. 14:14:11

@Despota: Na, blogmotor, bocs, kétszer küldte el.Elnézést!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.26. 14:14:44

@Despota: ilyen üggyel kapcsolatban - ugyan Amcsiban - de született nemrég precedens értékű bírói döntés, mely nem marasztalta el a cég ellenében az online véleménynyilvánítót. Azt hiszem, pár napja a Sógorom a Zugügyvéd blogon olvastam....

kacorka 2009.11.26. 14:16:56

@Despota: Én sem adom ki a levél írok elérhetőségét, de e természetes.És mindenkit arra bíztatok, hogy nyugodtan írja meg a konkrétumokat!

fruitella 2009.11.26. 14:18:26

Huhh, ez nagyon durva.
Én a "pedofil portás ábrázatú tagnak" olyat mondtam volna, hogy abba hal bele! Szemétség, méghogy betegjogi képviselő! Az ember odamegy a kínjával, miután már porrá alázták, és van képe beleröhögni a beteg képébe!
Szerintem is gondold át még egyszer ezt a per dolgot...

Despota 2009.11.26. 14:21:16

@Krajcs: Köszönöm, meg is nézem.

metal · http://electric.blog.hu 2009.11.26. 14:21:40

"Kepen csak azert nem tortoltem, mert az "esztetikai szepseghiba" sajnos lehetetlenne tette, hogy csak ugy felpattanjak egy szekbol."

És hol volt a párod? Ha az én páromnak mond ilyet, "biztos, hogy még a mentőben is rugnám", ahogy szokták mondani!

Despota 2009.11.26. 14:24:46

@metal: Nem vagyok egy agresszív típus, de teljesen egyetértek.

bakaohki (törölt) 2009.11.26. 14:27:23

Ez szörnyű; remélem egyszer ezek az orvosok is lesznek betegek :(( Jobbulást, ennyit tudok mondani :(

Halanyó 2009.11.26. 14:45:30

@fruitella: A betegjogi képviselő ugyanúgy nem ér semmit, mint a szakszervezetek.

Káin 2009.11.26. 15:05:23

@Halanyó: Vannak olyan szervezetek, amelyek érdemi(bb) munkát végeznek, mint egy betegjogi képviselő.

forumuser 2009.11.26. 15:05:41

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:
Ahhoz, hogy megvizsgálják az alfeledet, elég az alsó ruhadarabokat levenni, sőt, ha szoknyában van a páciens, akkor azt is fent lehet hagyni (bugyit le, természetesen), és felhajtani/felgyűrni. Ha az orvos kívülről is megtapogatná a hasat, és nem fér hozzá, majd szól. Érted, bunkókám?

indapasssucks 2009.11.26. 15:06:26

inkább perelj, mint egyszer csak bekattanj, és bemész lövöldözni a kórházba.

hosszú harc a jogbiztonság :(

Káin 2009.11.26. 15:07:09

@hivatásos lúzer: Ne foglalkozz vele, nincs értelme magyarázgatni, ha nem akarja megérteni.

vázkulcs 2009.11.26. 15:12:38

Perelj, neveket írni meg fölösleges az egész magyar egészségügy hasonló. Egyébként rohadtul idegesít ilyen helyeken látszólag mennyire nem törődnek az emberekkel, pedig azért vannak ott. Elhiszem szar a fizetés, de akkor is.

Nekem egyszer nőtt egy dudor a nyakamra kb dió nagyságú egy-két nap alatt, hétvégén csak ügyeletre tudtam menni eléggé megijedtem hátha rosszindulatú daganat, szerencsére csak egy gyulladás volt, ügyeletes sebészhez küldtek, hogy felnyissa, ott először lebasztak miért nem hétköznap jöttem. Először nem akartam hinni a fülemnek, de aztán annyira idegesített már a dolog, hogy elég ingerülten elmagyaráztam a dokinak, hogy az ő fizuja az én járulékomból van, nem vagyok csicskása, és azért ül itt ügyeletben, hogy aki bejön azt ellássa. Ennyiben maradtunk, de a hideg kiráz, hogy vmelyik hozzátartozóm ilyen körülmények közé kerüljön egy komolyabb problémával.

a_tom 2009.11.26. 15:12:58

Nem azért kell perelni ilyen esetben hogy hasznot húzz belőle (ami egyébként inkább a károk enyhítése, véletlenül sem haszon), hanem hogy a felelősök szembesüljenek a tetteik következményeivel és korrekt ítélet esetén elmenjen a kedvük a további jogsértésektől.
Sajnos ez nem az a világ amikor megengedhetjük azt a luxust hogy annyiban hagyjuk az ilyen eseteket, ha gyökér volt a jogi képviselő akkor keresni kéne másikat.

burleszk 2009.11.26. 15:22:46

Ha nem akarsz perelni, panaszt tehetsz az orvosi kamara etikai bizottságánál. Persze ahhoz ki kell derítened a neveket.

Cicmaláj 2009.11.26. 15:27:45

@burleszk: És majd ott is kiröhögik.

vázkulcs 2009.11.26. 15:30:10

Az lehet a probléma , hogy a rossz anyagi, egyéb körülmények között, meg orvoshiány, nővérhiány stb miatt a vezetők egyszerűen nem tudnak rendet tartani egy ilyen helyen.

Dolgoztam én is olyan helyen ahol emberekkel kellett ügyködni, de akármilyen paraszt volt az illető, páros lábbal rúgtak volna ki ha én így viszonyulok hozzá.

Csak külső szemlélőként de mindig ez volt benyomásom, hogy vezetők kezében nincs fegyelmező eszköz , ezek az emberek a feszültségüket betegeken büntetlenül levezetik, olyan az egész mintha háborús övezetben elmennél egy kötözőhelyre. :D

Rendet kellene itt is rakni.

kacorka 2009.11.26. 15:31:59

@Cicmaláj: Azért egy próbát megér, nem?!

Kopasz Szuzukis 2009.11.26. 15:33:35

Kedves posztíró!
Keress 2 jó ismerőst, akik akár szavahihető tanúk is lehetnek. Írd le a panaszodat, majd a 2 tanú jelenlétében add át a betegjogi "pedofilportásnak" azzal, hogy itt, és most írásban kéred a válaszát, bármi legyen is az. Aztán erre próbáljon gombot varrni. Ezután irány a bulvármédia. Napló, Házunk Tája, satöbbi. Ezt a tényt szintén írásban közöld az illetékes kórház igazgatójával. Kihangsúlyozva, hogy nem anyagi, hanem erkölcsi kártérítést akarsz kapni.

@stukov1: bármennyire is vagy Te gyakorló szülész és nőgyógyász, Te is ugyanabba a hibába esel, mint a legtöbb kollegád. Tárgynak tekintitek a beteget, szériadarabnak, amelyikből már láttál el párezret. Egyik olyan mint a másik. Nem jut idő az egyéni kínokra. Különben is Ti jobban tudjátok, hogy mi, és hol fáj a betegnek, mint ő maga.

Öreg Sam 2009.11.26. 15:38:24

@burleszk:
Bocs' de az ET-nél intézményre nem,csak konkrét névre lehet panaszt tenni.

Lopicy 2009.11.26. 16:04:50

Neked az volt a kórház és az orvosok. Nekik az volt a munkahely amit rühellnek és te voltál a héten a kétszázadik beteg. Mivel változtatni nem tudnak, így a betegre mérgesek, miért van ott. Szerencsére van sok rendes orvos / műtősfiú / nővér, neked pont egy rossz leosztás jött és nem voltál nekik szimpatikus sem.

2009.11.26. 16:12:52

Félreértések elkerülése végett, NEM kell meztelenre vetkőzni jóérzésű dokinál (se!).
Eleve a megszólítás: "kislány"... Egy 20 éves nőnek, no comment.

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.26. 16:14:02

"amig a doki szegyenkezve bevallotta, hogy az egyetlen ember, akinek engedelye van laparoszkopos mutetet csinalni sajnos nem volt epp "szolgalatban" aznap ejjel, es amikor felhivtak, hogy szitu van kozolte, hogy ot hajnali 3-kor ne basztassak ilyen hulyesegekkel, csak mert hisztis a beteg. Varja ki a reggelt az a picsa. Ezt igy."

Na ez az a hozzáállás, ami miatt balkáni országnak tekintenek minket. Ez a stílus, ez az ami bicskanyitogató. És erre senkinek semmi mentsége nem lehet. Pláne, ha a "művelt értelmiség"-hez tartozik, amint azt a "doktor urak" képzelik magukról.
Tisztelet a nem kevés kivételnek, de ritka sok a sutyerák közöttük.
Csendben jegyzem csak meg a posztíró felé, hogy manapság lúzerség felkeresni úgy az egészségügyet, hogy nincs ismerősöd, vagy valaki, aki utánad tud nyúlni. Utcáról beesni, nos az kész öngyilkosság, sajnos.

egyenlítő 2009.11.26. 16:20:57

@Kopasz szuzukis: "Nem jut idő az egyéni kínokra."

Ezen sajnos nem lehet segíteni. Hány orvosra lenne szükség, hogy minden beteggel a kellő alapossággal foglalkozzanak (a lelkével is törődve), és vajon hány, erre alkalmas ember van?

egyenlítő 2009.11.26. 16:23:20

Ha valaki legközelebb cigánybűnözésről ír/beszél, kérdezzétek meg, mi a véleménye az orvosbűnözésről, az áldozatok számát és kínjait, a gazdát cserélő összegeket tekintve.

Briguci77 2009.11.26. 16:32:39

@Kis ember: Hu mekkorát tévedtél....

Perelni ezeket inged gatyád rámegy és még te fizeted ki a perköltséget és egyéb járulékokat.
Összetartók az orvosok még a nővérekre is rá húzzák a vizes lepedőt.
Nekem egy 6 hónapos terhességem ment gajra egy balfék miatt.

s.p. 2009.11.26. 16:35:33

Két dolog jutott eszembe!
Egyik, hogy milyen szemét, mocsok emberek dolgoznak a kórházakban, orvosok, nővérek, meg a perverz műtősfiúk, lehúzós beteghordók. (tisztelet a kivételnek, mert a körülmények ellenére vannak tisztességesen dolgozó emberkék is!)

A másik, hogy nagyon élvezetes stílusban ír a posztoló. A szomorú történet ellenére is néha erősen nevetnem kellett. (bocs, de tényleg)
Szóval fel a fejjel!

Mikrobi 2009.11.26. 16:38:58

Ez elég szörnyű eset, de egy dolgot hiányolok. A gyermek halála fölötti sajnálkozást. Ő járt a legrosszabbul... Persze mit nyavalygok itt, amikor évente 60000 gyereket a méhből is kikaparnak lelkiismeretfurdalás nélkül? (Legalábbis akkor éppen nincs.)

kanossza 2009.11.26. 16:47:40

@Cicmaláj:

Mindenek előtt, részvétem a történet minden érintetjének!

A nevek megemlítésével kapcsolatos követelés már korábban több alkalommal felmerült a vizit.blog esetében is, de sajnos minden esetben azzal kellett hárítanom, hogy a hazai jogalkotás a személyhez fűződő jogokat előbbrevalónak tartja, mint a betegjogokat.

fraulein praxa 2009.11.26. 16:48:13

@Mikrobi:
mégis ki vagy te, hogy számon kérj ezen a nőn ilyesmit?...
nem gondolod, hogy fizikailag éppen eléggé megtört ezek után? szted "hobbiból" lett méhen kívüli terhes?

abszolút semmi fogalmad nincs róla (és férfiként nem is lehet), min megy keresztül ilyenkor egy nő. semmi másról nem szól a hozzád hasonlók mondanivalója, mint a nő teste feletti uralomról.:-(

Duncan Idaho 2009.11.26. 16:56:55

Valamiképpen tiltakoznod kellene a veled történtek miatt, ha soha senki nem ír neveket, nem panaszolja be őket, nem tiltakozik a méltánytalan és szemét eljárásuk miatt, nem fog semmi változni, és végképp elhiszik, hogy érinthetetlenek.

Valaha nővérként dolgoztam. Mindig is úgy volt, hogy az un. "nagy ügyeletest", azaz a szakorvost éjjel nem lehet felébreszteni. Éjszakás voltam, amikor a következő történt: észrevettem az egyik beteg monitorján egy életveszélyesnek minősülő ritmuszavart (R-on-T extrasystolia, gyorsan hívom is az orvost, ilyenkor bármelyik pillanatban felléphet a kamrafibrilláció. Ott ájult el majdnem, nem tudta mit kell ilyenkor adni (közben jött még egy R-on-T), mondom hívjuk gyorsan az adjunktus urat. ÁÁÁáÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, azt éjszaka NEM SZABAD felébreszteni. Végül az akutos nővérek mondták meg, mennyi és milyen gyógyszer kell.

volesojinka 2009.11.26. 17:02:52

@ÁkiBáki: nem értünk egyet, éppenhogy általános lúzerség egy rosszul működő rendszerhez alkalmazkodni ismerősök gyűjtésével, orvosok korrumpálásával és kiskapuk keresgetésével, a normális polgári magatartás az a jogok követelésre, elmaradás esetén - akármilyen fárasztó - a jogorvoslat keresése, és egyáltalán: a gyerekeinknek egy jobb világ teremtése.

volesojinka 2009.11.26. 17:05:02

amúgy a poszt stílusa valóban nagyon jó, szellemes, jó íráskészséget mutat. Ha majd a következő gyerek rendben megszületik - amit őszintén kívánok - lehet neki jó kis meséket kitalálni és elmesélni.

mette 2009.11.26. 17:08:00

De szörnyű! Engem is megrángattak egy vetélt terhességgel - mosdóból szedett össze a műtős, amikor már nem voltam magamnál-, én sem pereltem. Örültem, hogy túléltem.

Pjotr Fjodorovics 2009.11.26. 17:13:23

@Mikrobi: Te miről beszélsz??? Szegény lány méhen kívüli terhes volt, ezt nem jókedvéből idézte elő, és sajnos ilyenkor a magzat is menthetetlen. Hülyén hangzik a leírt szörnyűségek után, de talán épp amiatt külön szerencse, hogy a posztoló egyáltalán életben maradt. Arról nem beszélve, hogy ez lelkileg milyen nagy traumát okozhatott neki...

Elanor_ 2009.11.26. 17:13:46

jobbulást a posztírónak!

szerintem pont erre lehetne használni a netet (mint a nyilvánosság erejét), járj utána, h kik voltak azok a férgek és egészítsd ki a sztorit a neveikkel.

hogy legalább más ember ne járjon pórul velük.

brlv24 2009.11.26. 17:26:16

A pert elvesztene.
A mehen kivuli terhesseg sajnos ilyen. Ebbe bele is lehet halni, sot a posztolo majdnem meghalt, csak fel sem fogta, es a "sebe" miatt sir.

MySQL 2009.11.26. 17:28:31

Szerencsétlen lány már rég a sokadik gyerekét szülné mikorra a perből valami lenne. Idegeskedés, kurva sok pénzzel fenyegetőzés, szóval nem olyan egyszerű az a könnyedén kiáltott pereskedés.. Nem olyan egyszerű éveken át ügyvédet fizetni és tárgyalásokra járni sem. jogbiztonság rulez.

petbecks 2009.11.26. 17:34:43

mehen kivuli terhesseged volt, ezek meg megmentettek az eletedet. maradt utana egy heg, igen.. es meg csunyan is beszeltek veled, es meg fajt is..

ebbe orvos nelkul belehaltal volna. ha meg a korulmenyek nem tetszenek, akkor menj kulfoldre, ahol mindezt nem ingyen kapod, de cserebe az orvost is megfizetik..

bruno0621 2009.11.26. 17:36:34

csak halkan kérdezem, a "várjon reggelig a picsa" idézet a sajnálkozó dokitól származik, vagy a posztoló is vonalban volt, esetleg kihangosították a telefont?
Mindezzel együtt részvétem

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.26. 17:36:54

@volesojinka:
Tudod, teljesen egyetértek veled, csak valószínű, már nem vagyok olyan fiatal és naív, mint te, ennek megfelelően kissé szkeptikusabban szemlélem a világot, s mivel tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, sőt sokszor több sem, ennek megfelelően alkalmazkodom az engem körülvevő körülményekhez.
Elmondom a magyar egészségügyben mi a helyzet:
az orvosok 80 %-ának az az álma, hogy keressen 4-500 ezer Ft.-ot nettó, a maradék 20 %-nak pedig ez a rémálma. Szerinted egy sebész osztályvezető főorvos mennyit visz haza egy hónapban? Megsúgom: több milliót. Szerinted mennyire érdeke, hogy ez a rendszer fennmaradjon? Szerinted mennyire leszarja, hogy az "alatta" lévő mennyit keres?
Szerinted mire képesek, hogy ezt fenntartsák?
Megsúgom: mindenre.
Szerinted miért nem nyúltak még érdemben hozzá a paraszolvenciához? Megsúgom: mert ez a lobbi olyan befolyással bír, hogy ezt egyelőre kibekkelték.
Normális polgári magatartás? Igazán nem akarlak megbántani, de te hol élsz? Neverland-ben?

petbecks 2009.11.26. 17:45:33

@ÁkiBáki:
"Varja ki a reggelt az a picsa"

meg ha igy tortent is, kizart dolog, hogy az ugyeletes ezt igy kozolte a lannyal, kiveve talan ha szandekosan pert akart volna a sajat korhaza ellen.

ami a hozzaallast illeti: a lanyt megmentettek, es mivel volt mas is aki megmentse, felesleges lett volna ezert ejjel bemennie a szuperesnek.
perzse ez nyilvan olyan egyszeruen hangzik neked, hogy felkel ejjel, de azzal nem torodsz, hogy neki masnap reggel mindenkeppen ujra dolgoznia kell, es ismet, sulyos felelosseggel jaro munkat kell vegeznie, amit nem konnyu ugy, ha ejjel alvas helyett mutenie kellett egy kollegaja helyett.

gondolkozz mielott beszelsz, es itelkezel..

aa/szvszl 2009.11.26. 17:50:46

@petbecks: azért nem lesz mindenki embertelen, ha alulfizetik. én is szarul szarul keresek. de mikor az autóbalesetünk után - többek között - combcsonttöréssel - meg borda- és koponyatöréssel - röntgeneztek, és az ápolók csak úgy felnyaláboltak, meg a lábammal lökték be a lengőajtót, kábultan annyit merészeltem mondani, hogy 'fáj', erre leugattak, hogy 'ne sírjál már te hülye kurva'. ennek semi köze a fizetésükhöz.

petbecks 2009.11.26. 17:56:25

@aa.:
van aki soha nem lesz embertelen, es van aki a tehetetlenseg, kilatastalansag, igazsagtalansagok sora miatt kieg, lelkiismeretlenne valik.
sokat szamit a penz, ez van. hidd el, alapbol nem a penzhajhasz, lelkiismeretlen emberek mennek orvosnak, pont forditva. kesobb valnak ilyenne..

ÁkiBáki (törölt) 2009.11.26. 17:58:27

@petbecks:
Engedd meg, hogy ítélkezzem, mert kissé közelebbről ismerem ezt a világot, mintsem szeretném.
1. Éjszaka nem végeznek műtéteket, hacsak nem életmentő a műtét.
2. Ha a műtét életmentő, akkor jogos volt a feltárás, és hogy nem alkalmaztak laparoscopiát.
3. Ha értelmezed, amit írtam, az nem a szakmaiságot, hanem a stílust kifogásolta, aminek semmi köze az orvos munkaidejéhez, vagy esetleg ahhoz, hogy éjszaka berendelik.
4. Valószínű, azért keltették fel éjszaka, mert sajnos az ügyeleteket mindig a fiatalabbak, tehát a kevésbé tapasztaltak látják el, ergo egy ilyen esetnél persze, hogy felhívja a felettesét.
5. Az, hogy egy orvost éjjel kirángatnak az ágyából, nos ez foglalkozási ártalom, ezt mindenkinek tudnia kell, aki erre a pályára adja a fejét.

Ez van.

aa/szvszl 2009.11.26. 18:04:52

@petbecks: én értem, amit mondasz, de megérteni nem tudom. nagyon sokan küzdenek a tehetetlenséggel és a kilátástalansággal (egyébként több orvos van a családban, látom én közelről a problémát), de csak az orvoslásban eshet meg az, hogy a hatalmukkal visszaélve még nagyobb kárt tegyenek benned. egyébként most nem az orvosokról beszélek, hanem kifejezetten az ápolókról és a betegszállítókról. és tisztelet a kivételnek, hosszas kórházi tartózkodásaim alatt igazi tündérekkel is találkoztam, de az az ember, aki egy beteg törtött combcsontját mozgatja (ezzel erősen kockáztatva, hogy átvág egy fontosabb vénát, artériát és ebbe a beteg belehal), utána pedig lekurvázza, abban semmi, de semmi emberség nincs. én nem a pénztelenség juttatta odáig, mert egy jó embert nem lehet ennyire megrontani.

Shipak 2009.11.26. 18:19:25

Üdv mindenkinek,

Ott van a kórlap, a zárójelentés, rajta a nevekkel.
Miért kellene elkérni azt, ami a kezében van feketén-fehéren?
Az osztály főorvosa felel minden betegért és az osztályán dolgozó orvosok munkájáért.
Többek között ez is a felelőssége.

Ezt nekem is megmondta az illetékes belgyógyász főorvos.

Innentől egyenes az út a bíróságra.

babraba 2009.11.26. 18:54:39

@petbecks: Te is gondolkodj mielőtt beszélsz... Lehet, ha az a doki csinálja, aki a "nagyügyeletes", akkor nem marad heg...
Ha egyszer, véletlenül beleáll egy rozsdás vascső a kezedbe egy hétvégi buli közben és bevisznek az ügyeletre, ahol miután nem lehet a dokit felkelteni, megműt egy kevésbé hozzáértő, aki levágja a kezed, mert ő így tud megmenteni, hgoy ne kapj vérmérgezést, míg a másik megoldaná máshogy mert idegsebész, akkor majd Te se reklamálj jó? Végül is, megmentették az életed...

BKV reszelő 2009.11.26. 19:04:49

@psmith: Emlékezz te is, te kis zseni, hogy az nem műtét, míg a post műtétről szól. ;) Ott biza vetkőztetnek több okból is. A többől elég ha a ruháid sterilitását végigondolod és több nem is kell, pedig van.

"Leona" 2009.11.26. 19:47:45

Sima nőgyógyászati vizsgálathoz le kell vetkőzni teljesen valahol?? Hol? Nekem még sosem kellett.

görény01 2009.11.26. 20:05:26

Életmentő műtét után perelni a műtéti heg miatt? Durva...

petbecks 2009.11.26. 20:08:09

@babraba:
ja,
es mindig, mindenkit a "nagyugyeletes" lasson el, hogy ne maradjon heg, mi?

hala az egnek ez a gyakorlatban sehol sincs igy.
(kulonben a kis ugyeletes mindig csak kicsi maradna, es soha nem szerezne meg maganak a gyakorlatot, hogy nagy legyen..)

görény01 2009.11.26. 20:09:24

"ne basztassak ilyen hulyesegekkel, csak mert hisztis a beteg. Varja ki a reggelt az a picsa. "

Ezt így, ezekkel a szavakkal az orvos mondta? Ha nem, akkor az sokat elárul a posztolóról.

görény01 2009.11.26. 20:11:53

Én a kórházban többször is jeleztem, hogy a rántott hús a kedvencem, de semmibe vették az emberi méltóságomat és borsófőzeléket hoztak. Nyugtassatok meg, hogy beperelhetem őket tízezermilliárd forintra.

AIDS 2009.11.26. 20:18:11

a pereléssel szerény véleményem szerint az a baj, hogy a magyar egésség ügy igy is éppen hogy létezik. na most abban az esetben, ha tegyük fel nyernél egy pár milliós pert, kb bezárna a korház. na most az természetesen eléggé vérlázitó, hogy igy bánnak a beteggel, de legalább életben vagy. na már most ha nincs hely, ahová bemehetsz hasonló panasszal, abban az esetben nincs olyan hely sem, ahol megmentenék esetleg az életed. szerintem még mindig jobb egy vágás és a bunkó növérek és orvosok, mint a halál.

ezen felül persze eggyet értek veled azzal, hogy gusztustalan emberek dolgoznak, de sajnos a megoldás az lenne, ha normálisan megcsinálnák az egésségügyet, ami persze nem hiszem h igy lesz egy ideig..

ditakai 2009.11.26. 20:24:41

a büdös qva anyját az összes érintettnek, hogy ilyen embertelenül bánnak kiszolgáltatott betegekkel!! a_mentalitás_nem_pénzkérdés!!

(igen, vastagra tömöm a borítékot - ha rászolgál valaki!!)

meronem 2009.11.26. 20:46:44

"a doki szegyenkezve bevallotta, hogy az egyetlen ember [...], hogy ot hajnali 3-kor ne basztassak ilyen hulyesegekkel, csak mert hisztis a beteg. Varja ki a reggelt az a picsa. Ezt igy."
Rendes a doki, hogy így bemártja a kollégáját :) ráadásul "szégyenkezve" mondja, hogy "picsa", "basztassák".

@Mariana:
Egy komplett vizsgálathoz nem árt levetkőzni, előfordul, hogy olyan dolgokat nem vesznek észre a ruha miatt, amit kellene...

A szolgálatos nagyügyeletes doki nemelérhetősége meg... hát, senki nem kötelezhető arra, hogy mindig rendelkezésre álljon. Az orvosok se nem istenek, se nem gépek. És főleg nem egyformák, sajnos a hozzáférhetőség egyenetlensége tény az egészségügyben. Van ahol van szuper orvos, máshol meg csak jó vagy közepes van.
A jobbak talán lelépnek, ha van eszük. A betegek is menjenek utánuk.

meronem 2009.11.26. 20:49:10

Egyébként fel a fejjel a levélírónak, simán lehet még gyereke egy darab méhkürttel is.
(És így egy kiváló, rendelkezésre álló, magán, kedves-aranyos plasztikai sebész forgalma is növekedhet, ha nem tetszik a heg, ami tényleg zavaró lehet.)

kágyekurgyesz 2009.11.26. 20:53:45

Kedves posztíró hogy lehet a gugliban rákeresni Magyarország 5 legjobb nőgyógyászára

Agyalap 2009.11.26. 21:01:27

A laparoszkópia-specialistának egy gipszelt kéz azért jól állt volna... Akkor nem verik fel éjjel háromkor műteni.

Mille38 2009.11.26. 21:07:39

@brlv24: CSakhogy ezt a méhen kívüli terhességet szombaton észrevették, és hétfőig akartak várni, holott diónyi volt már az embrió a petevezetőben, ami bármikor !!!!! megrepedhet, életveszélyes hasűri vérzést idézve elő. És ez tényleg nem esztétikai kérdés, de miért kellett sokszorosára növelni a kockázatot a halogatással?

hamisnero 2009.11.26. 21:13:53

petbecks: ha orvos akartál lenni, legyél az. akkor kezeld a beteget. ha nem akarod kezelni, legyél buszsofőr. nekem egyébként minden esetben és mindig pozitív tapasztalataim voltak az orvosokkal, de még a betegszállítókkal is. teljesen korrekt, jófejek voltak. a mentősök is (szorultam rájuk). egyetlen egyszer volt gond apukám kapcsán egy dokival, és a főnökével, de aztán némi túlerő kíséretében világos alternatívát kínáltam fel számukra, teljesen megértették a és korrigálták álláspontjukat. persze vannak orvosi tévedések, mert emberek. de nem viselhető el a beleszarás, vagy a szándékos hanyagság, pláne némi megalázással kombinálva. az én életemet ne tegye tönkre, csak mert rossz a kedve. na ezért kell ilyen esetben a csapaterő felmutatása, hihetetlen készségességet tud eredményezni. szegény kismama és anyukája sajnos a kellő lenyűgőző képességgel nem rendelkezett. tényleg sajnálom a kiszolgáltatott, szerencsétlen embereket, akik csak emberi bánásmódot vártak, és lám, mit kaptak. remélem, legalább hálapénzt nem adtak...

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.11.26. 21:18:49

mikor a másodikat szültem, elég hamar hazaengedtek, varratszedésre kellett volna visszamenni. mivel második gyerek, és bár nem egyformák a szülések és a terhességek sem, de volt összehasonlítási alapom, a szülés utáni méhösszehúzódások nagyonnagyon fájtak, jobban mint korábban. így felhívta az ember az ügyeletet, hogy hát baj van. mire az ügyelet közölte, hogy csak hisztis a kismama, hadd fájjon, az a normális (igen, egy darabig az). belázasodtam, menni nem nagyon tudtam, de végigtoltuk az éjszakát (pelenkázás, szoptatás, lázcsillapítás) és másnap be a kórházba, ahol kiderült, hogy a méhlepény nem vált le teljesen, így volt egy gyors menet a műtőben. de az ügyelet szerint hiszti volt.
igazából nem a szakmaiság a kérdés sok esetben, hanem az emberi bánásmód, amiben nagy-nagy hiányt szenvednek sokan, akik ebben a szakmában dolgoznak - tisztelet a kivételnek, ami viszont igen üdítő, ha sikerül összetalálkozni vele az embernek, hálisten volt erre is példa.

Agyalap 2009.11.26. 21:43:21

Nem csodálkozom ezeken az állapotokon...
Most volt nemrég a fiatal orvosok demonstréciója, heti 60 óra munka, ügyelet - pénz kicsi.
Derék vezetésünk reagálása: másnak is kevés a pénze, ezen most nem tudnak segíteni. Mit várunk? Ha éjjel 3-kor felébresztik az orvost, igenis vizsgálja - operálja nmeg a beteget. Aztán meg igenis fizessék meg azt az orvost, neki sem adnak az orvosi esküre kenyeret a boltban. Ha ki tudja pihenni magát, szórakozhat, nyaralhat, gondolom inkább elvárható a lekezelő, megalázó magatartás elmaradása. Igy előbb-utóbb belefásulnak, és bármilyen jól kezdik is, zombi válik belőlük.
Orvos ismerősöm 42 évesen halt meg, mert 4 állásból tudta összeszedni a pénzt három gyermekének. Botrány...
Ezúton szeretnék gratulálni Móna doktornak a Madarász utcai Kórházban, óriási ahogy a gyerekekkel bánt (bánik), remélem még időben kap külföldi állást, hogy megmaradhasson ilyen embernek.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.26. 23:27:34

Ebben az egész sztoriban az a gyönyörű, hogy ha nem vártak volna ennyit a beavatkozással, a végén kurvára nem lett volna szükség az életmentő, nagy heggel járó műtétre. Ám ők vártak, a másnapra, amit a szegény posztíró már bírt kivárni, nyilván csupa hisztiből...

Az a baj az orvosokkal, hogy legtöbbjük - és tisztelet a kivételnek, tényleg - legalább annyival többre tartja magát a pórnépnél, mint anno az árják, ők az istenek, ők aztán sosem hibáznak, ha meg mégis, akkor is a beteg a hülye.

Posztíró, a levélből az jön le, hogy azért - szerencsére és valószínűleg a pozitív személyiségednek köszönhetően - a nagy részén azért már túljutottál a dolognak. Sajnálom, hogy ez történt veled, és remélem, hogy a következő terhességed már ott tapad majd meg, ahol kell, és olyan kórházban szülsz majd, olyan orvossal és személyzettel, akikkel ha nem is fájdalommentes, de élmény lesz.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.11.27. 08:32:50

@kacorka: hülyékkel nem beszélgetni kell, hanem kitiltani őket :)

egyenlítő 2009.11.27. 14:16:53

@Agyalap: "Derék vezetésünk reagálása: másnak is kevés a pénze, ezen most nem tudnak segíteni."

Az egészségért semmi sem drága, ha más fizeti.

Megoldási javaslat? Mi legyen a forrása közel kétszázezer egészségügyi dolgozó tisztességes fizetésének? Az állami aranybányák teljes termelése? Különadó a multikra? Gyurcsány vagyonelkobzása? Az eü. járulék emelése?

Agyalap 2009.11.28. 17:00:28

@egyenlítő: Ne tegyél már fel hülye kérdéseket! Az M6 hegyvölgyein az alagutak és völgyhidak több mint 30 milliárdba kerültek. Szerinted biztos, hogy kellettek oda azok? És még hány helyen kúrtuk el a pénzt, aminél az egészségügy-oktatás fontosabb lett volna?

Agyalap 2009.11.28. 17:02:43

@Agyalap: Csak az oktatásban: kakaóálló számítógépek az óvodákba, interaktív táblák az iskolákba, stb. Ezzel kell kezdeni?

egyenlítő 2009.11.29. 09:48:47

@Agyalap: Mi is volt a legnagyobb "bűne" a "szociálliberális" kormánynak 2002-ben? Hát a felelőtlen közalkalmazotti béremelés!

Az oktatásban és az egészségügyben kb. 380 ezer ember dolgozik jelenleg. 10 eFt fizetésemelés (bruttó) kb. 70 milliárd forintot jelent évente.

Nem kell autópálya Baranyába vagy Szabolcsba, Borsodba? Akkor hogyan lesz ott munka? A fizikatanár egy szál krétával is boldogul, ha jobban megfizetik? A jobban fizetett doktorbácsi pótolja a korszerű műtéti technikát?

egyenlítő 2009.11.29. 09:53:39

@Agyalap:

P.s. Persze, ha nincs laparoszkóp, akkor jól fizetett laparoszkópos szakember sem kell.

Végül is nincs az a pénz, amit ne lehetne egészségügyre költeni. Jelenleg több nem jut. Persze, ha nem a zemberek fizetnék, hanem mondjuk az ufok, akkor mindjárt más lenne a helyzet.

Agyalap 2009.11.29. 10:15:26

@egyenlítő: Ne menjünk bele politikai vitába, maradjunk a tényeknél.
Ha nem akarod, nem érted meg miről szeretnék írni...
Mivel magam sem a középkorban élek, nincs bajom az M6 autópálya megépítésével. De te is tájékozott vagy így tudhatod, hogy ha másik nyomvonalon építik meg az autópályát akkor a fent említett 30 milliárddal olcsóbb lett volna. (Azt gondolom nem gondoltad te sem, hogy az egész autópálya kerül ennyibe?)
Mi a helyzet a 42 milliárdos völgyhíddal? Vagy azzal a ténnyel, hogy valamiért Európában Magyarországon a legmagasabb a Ft/km ár?
Kell autópálya Szabolcsba és Borsodba is, de az arra szánt korrupciós milliárdokat nem a kedves képviselők zsebébe, inkább az egészségügybe pumpálnám.

Ps: Persze kell a laparoszkóp, és ha van hozzá jól megfizetett laparoszkópos szakember, akkor dugja oda a pofáját ha szükség van rá, ha szaporafosás van is rajta...

egyenlítő 2009.11.29. 12:15:42

@Agyalap: Értem én, csak nem szeretem :-)

"Lenne itt pénz mindenre, csak ellopják!" Egyszerű, kézenfekvő, és hamis magyarázat.

Agyalap 2009.11.30. 11:05:09

@egyenlítő: Légyszi világíts már rá a magyarázat katasztrofálisan hamis voltára!
Ha azt nem is mondom, hogy lenne itt pénz MINDENre, de ennél azért jobban kéne menni a dolgoknak.
Hol van az önkormányzatok lakásvagyona?
A MÁV tulajdonában volt a z ország területének nem elhanyagolható hányada. Kié most?
Mi van a TSZ-ek tulajdonával? A tagoké lett?
Kik nyertek legnagyobbat a kárpótlási jegyeken?

Bizony a lopás-elkótyavetyélés nem kis méretekben folyik ma is. Ha fontos az idei költségvetés deficitje adjunk el gyorsan valami államit, és máris jobbak lesznek a számok idén. Hogy jövőre mi lesz? Kit érdekel...
A legjobb példa erre, hogy eszébe tudott jutni valakinek a Szerencsejáték RT eladása. Hogy milliárdokat hoz minden évben? Ki a f@szt érdekel?
Látom téged nem...

A fedlap nélküli "Pálma" strandsarü 2010.04.18. 11:02:39

Huszonnyolc centis metszés??? Tán szamurájkardot adott az operatőr kezébe a műtősnő szike helyett ??
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása