150 ezer forintot követelt hálapénz gyanánt betegétől a nőgyógyász

2014.05.13. 05:22

számoljunk.jpgA. felvétel tanúskodik arról is, hogyan állt a doktor a fellépő problémákhoz.

Tisztelt Praxis!



A napokban nagyon felkapott téma lett a praxis-on a hálapénzes téma.
Pont ma hallottam egy hasonló történetet, így gondoltam megosztom
Önökkel.



A sztori itt található:

 

http://omegahirek.hu/index.php/omegahirek/omega-exkluziv/1138-muhiba-vesztegetessel-megfosztottak-noi-mivoltatol-az-elet-oromeitol-angelika-igazaert-harcol-es-perel

 

Botrányos hangfelvétel.... 150 ezer forintot követelt hálapénz gyanánt betegétől az onkológus nőgyógyász. Az ominózus mondatok 3,50 másodpercnél hallhatók. A felvétel tanúskodik arról is, hogyan állt a doktor a fellépő problémákhoz, szétnyílt, gennyező seb ... szerinte elég nyomkodni, kimosni aztán gézlapot tenni a gyulladt sebre, még antibiotikum sem kell. Személyiségi jogok miatt a hangot eltorzítottuk.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zunuke 2014.05.13. 11:13:34

Én csak arra lennék kíváncsi,hogy a doktor úrnak mi lett a sorsa? Gyógyít tovább? :D

carrie 2014 2014.05.13. 11:52:27

@zunuke:
Tegnap az egyik híradóba volt pont erről szó.

A sors kegyetlen fintora, hogy ez nem egy egyszeri eset volt, hanem még kb. januárban is volt egy kiderült esetE a dr.-nek. Azóta sokan jelezték, hogy tőlük is kért pénzt.
A kórház igazgatója csak annyival "kommentálta" az esetet, hogy ez az orvos nem kerülhet még a para közelébe sem, így nem műthet. [ergo asszisztálhat még műtéteknél, jó vicc ügye?].Bár mondjuk a diri fenti "nyilatkozata" is érdekes...

Én azt nem értem, hogy
1. ilyenkor az OEP miért nem száll rá az orvosokra? Hisz ez MÁR kétszeres finanszírozás...
2. másrészről ilyenkor engedik az orvost praktizálni???? Most nem is a pénz vonatkozásában kérdezem, hanem a hibák sorozata miatt (pl: a gennyes sebet elég csak megnyomkodni majd lezuhanyozni(???????)...szóval ez így nonszensz...)
3. harmadrészt: könyörgöm: eljárás indult az adott orvos ellen... akkor ne nagyon maradjon pályán, ameddig az le nem zárul...

Tempus-Anh 2014.05.13. 14:41:47

Ha jól értettem, a petefészkeit a daganat miatt távolították el, a méhét már azelőtt eltávolították.
Namármost az ösztrogénpótlás elmaradása miatt "nem lehet többé nő"?
Az élet örömeitől fosztották meg azáltal, hogy a daganat eltávolításával megmentették az életét?
Szeretem, mert túlteng a logika ezekben a nagyon laikus, nagyon hozzánemértő tollból származó, de überokoskodó cikkekben.
A tízmillió önjelölt orvos országában mondjuk ez nem is csoda.
Ahol félművelt guglilovagok, szellemileg alultáplált lelki nyomoroncok, frusztrált hisztérikák osztják az észt.

Az orvos büntetőügye pedig nem a mi dolgunk.

she_wolf 2014.05.13. 14:45:06

Orvos nem "asszisztál" műtéteknél, az a műtősnő feladata.

Tempus-Anh 2014.05.13. 14:49:02

@mig54: Legfeljebb másodkézként besegít.

LHedvig 2014.05.13. 15:19:30

@Tempus-Anh: Kedves doktor úr!
Olvasgatom a praxis blogot elég rendszeresen, nem szoktam hozzászólni, mert mint Ön is kifejtette, laikusok vagyunk. Most muszáj volt, éppen az ön nagyon komoly kommentje miatt. Eddig mást sem olvastam az Ön tollából, mint 'orvosvédést', akármi is történt. Tehát Ön nem lojális a társadalom érdekében, foggal-körömmel védi az orvostársadalmat, ha igazuk van, ha nincs. Ilyen apróságokba köt bele, hogy "...Legfeljebb másodkézként besegít..." Hát tudja mit? Nekem ne segítsen be egy olyan orvosnak titulált személy, akinek a legfontosabb a pénz (hisz az ember úgyis ad, már ha van neki...), aki követelőzik, hiszen akkor már nem hálapénznek hívnánk, hanem zsarolásnak. Szóval arra kérem, próbáljon meg tisztességesen hozzászólni, a blogírónak is lehet egyszer-egyszer igaza. A másik: mi az, hogy a vizsgálat végéig ugyanott dolgozhat ez az orvosnak sem mondható sintér? Egy irodában azonnal kirúgták volna..., az emberélet olcsóbb? Köszönöm, hogy meghallgatott.

LHedvig 2014.05.13. 15:21:23

@mig54: Nagyon hozzáértő hozzászólás volt, gratulálok, doktor úr.

she_wolf 2014.05.13. 15:29:27

@LHedvig: Ja, és "úr" sem vagyok.

carrie 2014 2014.05.13. 15:30:21

@mig54:
@Tempus-Anh:
Nem kell mindent megkérdőjelezni amit mondok!

Nézzetek híradót!
Diri mondta, hogy letiltották a műtétekről, és maximum CSAK asszisztálhat!!!!!

@Tempus-Anh:
Nem, nem jól érted. Ez MOST elsősorban csak a pénzről szól, arról amit KIKÖVETELT tb finanszírozás MELLETT MAGÁNAK, zsebbe, adómentesen.
Ez már nem hálapénz, remélem ezt azért elismered!

Na de a cikk legalább arra jó, hogy azok akik nem ismernek parát követelő orvost, azok most már nemcsak tudják hogy van a jelenség és léteznek ilyen orvosok is, hanem saját fülükkel is hallhatták!

zunuke 2014.05.13. 15:51:21

@Tempus-Anh: Rendben,most hagyjuk a petefészkeit,a méhét,azt ki kellett venni mert rákos volt.Oké.

-De a szétnyílt,gennyező seb kezelésére- szerinte- elég a nyomkodás,a kimosás,és a steril gézlap-antibiotikum nélkül-ez azért egy kis hanyagságra vall,bár nem vagyok orvos.
-A 150.000 Ft-os tarifa körüli botrányt,és hogy nyilvánosságra került az ügy, megérdemelte a főorvos úr, mert azért ehhez már jó vastag bőr kell!!

Én meg az ilyen orvosokat szeretem,akik helyett akár a szomszéd Marika néni is kezelhetné a műtétből kifolyólag begyulladt sebű nőbeteget.És még pénzt sem kér érte!

she_wolf 2014.05.13. 15:58:40

Nem "asszisztálhat", hacsak nem minősíti magát vissza műtősnőnek. Mivel az orvos a műtőben nem asszisztál, így gondolom az igazgató be sem engedi ezt az orvosok szégyenét a műtőbe. Legfeljebb takarítani a kollegák után.

"Diri" nincs, legfeljebb az iskolákban, és a hátuk mögött.

És de!, meg kell kérdőjelezni, ha hülyeséget mond valaki fene nagy buzgalmában.

Tempus-Anh 2014.05.13. 16:00:23

@LHedvig:
Kedves engem megszólító úrhölgy.
Én ebben a szakmában x éve benne vagyok, ismerem belülről is minden ága-bogát, betegek ezreit kezeltem és ismertem ki, tudok különbséget tenni beteg és beteg közt, betegség és betegség közt.
Amit a poszt alanyának betegségéről és az elvégzett műtétekről illetve azok következményeirúől írtam, azt komolyan és megfontoltan írtam, nem hatásvadász módon, ahogy szerencsére az eddigi posztok és kommentek egy része is objektív és nem részrehajló, hangulatkeltő jelleggel íródott.
A tisztességem megkérdőjelezését kikérem magamnak, így ismeretlenül hogy veszi a bátorságot, hogy engem minősítgessen, oktatgasson?
A kollega hozzáértését és szakmai színvonalának megítélését bízza az ahhoz jobban értőkre, az orvosi aktivitásának jogosságát a munkáltatójára.
Nem az ön dolga megítélni, ahogy az enyém sem.

Ahogy a kollega ügye sem a mi ügyünk, egyedül az övé.

she_wolf 2014.05.13. 16:01:44

@Tempus-Anh: Szerintem az ilyen inkább ne segítsen be. Az a magánvéleményem, hogy ha valaki ellen eljárás folyik, akkor az ügy tisztázásáig vagy függesszék fel, vagy jelentősen korlátozzák a tevékenységét.

Tempus-Anh 2014.05.13. 16:04:22

@zunuke: Nem az én ügyem, ismétlem. A műhibák megítélése nem a kollegák feladata, azt bizzuk az etikai kollégiumra, sz.e. a büntetőjogra. Egyéb észrevétel?

Tempus-Anh 2014.05.13. 16:05:56

@mig54: Én arra reflektáltam általánosságban, ami írtál, hogy "orvos nem asszisztál". Hanem másodkézként besegít.
Nem konkrétan a fenti kollega esetére vonatkoztattam.

Tempus-Anh 2014.05.13. 16:14:32

Abból pedig amit a betegnek mondott, nem az tűnik ki, hogy nem jó sebész, hanem az, hogy nemtörődöm volt.
Minden sebészeti szakmában előfordul seb-elgennyedés, aminek nem minden esetben a sebész az oka. Lehet oka többek közt a nem megfelelő sebellátás, a személyi higiénia hiányosságai, az orvosi tanács be nem tartása, a beteg rossz sebgyógyulási hajlama, stb.
A posztbeli tények egyszerűen arra utalnak, hogy a kollega bagatellizálta a gennyedő sebű beteg állapotát és egyszerű, lerázó jellegű tanácsot adott.
Tehát nem szakmai inkompetenciáról, hanem hanyagságról van szó.

A hálapénzt pedig nem követeljük ki.
Azonkívül a magánbeszélgetést a beszélgetőpartner tudta nélkül NEM REGISZTRÁLUNK, mert emberi jogot sért. De ezt leírtam már a kórházban videózgató buzgó mócsing szemétláda felnyomós vamzer esetében is, egy korábbi posztra reflektálva.

Az pedig, hogy egy petefészekrák miatt megműtött, kötelezően oophorectomizált nőnél a sebészen kérjük számon az "elvesztett nőiességet", rosszindulatú tudatlan baromság.

tulpon 2014.05.13. 17:01:45

"A tízmillió önjelölt orvos országában mondjuk ez nem is csoda.
Ahol félművelt guglilovagok, szellemileg alultáplált lelki nyomoroncok, frusztrált hisztérikák osztják az észt."

és alatta:
"így ismeretlenül hogy veszi a bátorságot, hogy engem minősítgessen, oktatgasson?"

Egy fokkal több tiszteletet embertársaink iránt ha lehetne kérni akkor az fantasztikus volna.

carrie 2014 2014.05.13. 17:07:00

@Tempus-Anh:

Juj Tempus... :)
Egy kicsit mintha ellentmondásba keveredtél volna, nem?

feljebb ezt írod:
"A műhibák megítélése nem a kollegák feladata, azt bizzuk az etikai kollégiumra, sz.e. a büntetőjogra. "
Alatta kettővel meg ezt:
"a kollega bagatellizálta a gennyedő sebű beteg állapotát és egyszerű, lerázó jellegű tanácsot adott....stb"

Na de vissza a gennyező sebre:
sok oka lehet, ebből kifolyólag "sokféle" is, pl nem mindegy mitől gennyedzik, mert ha benne hagytak két rolni kötszert, egy ollót, vagy egy fogót..... azt a beteg otthon úgy nyomkodhatja magának, ahogy akarja, az életbe nem fog kitisztulni, meg van egy másik "fajta", amikor csak felületi gennyesedés van... bár mondjuk arra a "normális" orvos alkoholos törlést, vagy betadine-t javasol kamillás "borogatással", a jófej orvos meg meg is mutatja (megtanítja) hogy hogyan kell ilyenkor tisztítani (ez kb 2 perc), kötözni. Ezen kívül vannak még antibiotikumos KENŐCSÖK is (nemcsak antibixos tabletták léteznek, ugyebár.....). De vissza a nyomkodásra: nem biztos hogy olyan nagyon jó, ha a beteg nulla szakképzettséggel nyomkodja magának a gennyezős sebét, hiszen ebben az esetben a gennyet okozó baktériumok a nyomkodás hatására a környező szövetekbe, lépletekbe diffundálódhatnak... arról nem is beszélve (!) ha még voltak varratok IS ...

"Azonkívül a magánbeszélgetést a beszélgetőpartner tudta nélkül NEM REGISZTRÁLUNK, mert emberi jogot sért"
Ugyan már, ne röhögtess! Milyen emberi jogokról is beszélsz?
Azonkívül kiszolgáltatott, elesett betegtől NEM KÖVETELÜNK pénzt, mert
1. tiltja az orvos etikai kódexe
2. tiltja a kórház belső szabályzata
3. BTK.-s tétel
4. Ha valaki fizeti a tb-t annak alapvető EMBERI JOGA van az eü ellátást igénybe venni
Ezenkívül, a pénzmozgást is REGISZTRÁLNI kell vagy mint SZÁMLA formájában, vagy mint NYUGTA formájában ugyebár PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT szerint, ellenkező esetben ADÓ TÖRVÉNYT sért, SZÁMVITELI TÖRVÉNYT sért, ILLETÉKTÖRVÉNYT sért ( mert ügyebár 120 ezer forint felett kapott összeget BE KELL JELENTENI A NAV felé és ADÓZNI KELL utána)...

"Azonkívül a magánbeszélgetést a beszélgetőpartner tudta nélkül NEM REGISZTRÁLUNK, mert emberi jogot sért"
Amúgy meg nem! Rosszul tudod! Ez alól felmentést ad jó pár paragrafus!

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:10:07

@tulpon: Azok iránt az embertársaink iránt, akik nem malignusan, tendenciózusan és az etikai normák minimális figyelembevétele nélkül ítélnek meg egy társadalmi réteget, akik nem űznek sportot abból, hogy lejárassanak egy hivatást.
Csak mert nekik úri kényük-kedvük úgy tartja.

Egy olyan korszakban, amikor az ország düledező egészségügyét a Jóisten és az orvosok kitartása és szakmai-emberbaráti elkötelezettsége tartja még úgy-ahogy talpon.

Nos, ennek tükrében amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten is.

carrie 2014 2014.05.13. 17:10:11

@carrie 2014:
Ja meg kimaradt
5. Ptk.-s tétel is 5.§ "joggal való visszaélés"...ügyebár

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:11:30

@carrie 2014: Egy lóizét hagytak benne. Ezek a rollnis, ollós, légkalapácsos, úthengeres bennehagyásos sztorik blőd műmesék.

carrie 2014 2014.05.13. 17:16:05

@Tempus-Anh:

"Egy olyan korszakban, amikor az ország düledező egészségügyét a Jóisten és az orvosok kitartása és szakmai-emberbaráti elkötelezettsége tartja még úgy-ahogy talpon"

Aha, a nagy frászkarikát:
Emberbaráti? Ezt komoly? Emberbaráti a 150 ezres tétel? Na ne vicceljünk már! Vagy milyen emberbarátságról beszélsz?

Inkább egy olyan korszakban élünk, ahol átb@szott, fel nem világosított betegek vannak, akik azt sem tudják hogy milyen jogaik vannak, vagy ha mégis, nem tudják érvényesíteni, mert nincs szankcionálva a be nem tartása! És a jelenlegi eü rendszer működését jóindulattal teli betegek tartják még fent, akik képesek az orvosi műhibák felett szemet hunyva meghunyászkodni az orvosok istensége előtt...

stukov1 2014.05.13. 17:16:37

@mig54:
Akkor most elmondom.

Egy műtétnél a következő személyek vannak a műtőben a betegen kívül, kötelező jelleggel:

Operatőr(orvos1), első asszisztens(orvos2), másod asszisztens(orvos3), műtősnő(műtőasszisztens), műtősfiú(műtőssegéd), altatóorvos, altatós-asszisztens.

Ha valaki kíváncsi rá, elmondom kinek mi a dolga.

(sőt, van olyan nőgyógyászati műtét, ahol 4 nőgyógyász dolgozik!)

Micronodulus 2014.05.13. 17:18:43

@Tempus-Anh: Menjél te a jó büdös picsába. Hasonló jellem lehetsz, mint a szóban forgó "orvos".

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:21:11

@Micronodulus: Hasonló jókat. Látom, neked csak a büdös jutott, faszfej...:D

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:23:15

@carrie 2014: Mert te milyen orvosokkal kezelteted magad? :) Csak olyan jusson, amilyennek leírod őket.

Adj eszet Uram, akinek nincs...

carrie 2014 2014.05.13. 17:23:36

@Tempus-Anh:
csak a dramaturg miatt írtam bele :)

De köszi, minden eszembe jutott de az úthenger kimaradt.
Nem is tudom miért nem jutott az eszembe???? XD XD XD XD
Na majd legközelebb beírom "úthenger"... XD

Apropó:
Múltkor az egyik külföldi csatornán láttam, hogy egy pasi szórakozott a kulcsával egy baráti társaságban (azt hiszem előadta azt hogy lenyelte, közben meg nem)... és egyszercsak lenyelte... a sebészek nem tudták kivenni (valamilyen okból) és neki azonnal kellett a kulcs (nem tudom már mihez)... erre elkérték az rtgt és elvitték egy kulcskészítőhöz, aki az rtg alapján (nem vicc!) elkészítette a kulcsot (és működött is!), INGYEN. Egyetlen egy kitétele volt: hogy megkaphassa az rtgt... azóta a cégtábláján ott szerepel (háttérben) egy rtg ( hasi felvétel rajta világít a kulcs...) XD Végülis jó kis promóció! Nem is tudom, a hazai kulcsmesterkészítő emberek vajon állnák-e a próbát? ;) Mire nem használható egy rtg!? Na ez csak úgy eszembe jutott :)

carrie 2014 2014.05.13. 17:26:08

@Tempus-Anh:

Szívből köszönöm a jókívánságodat!
Tájékoztatásul közlöm, hogy sajnos igencsak megjártam nem is eggyel! :(
Hasonló "jókat" neked is!

Micronodulus 2014.05.13. 17:29:20

@Tempus-Anh: Na eredj a dolgodra te semmirekellő, okoskodó, tekintélyféltő, pöffeszkedő kis fasz, és hívd be a következő beteget a poros kis lukadban ott az sztk-ban és dolgozzál szépen, ahol a 60+osok számára még úr vagy. Neked még egy hozzáálás is malignus tud lenni, te majom?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.13. 17:38:45

Aki súlyos, hónapokon, éveken át jövedelem nélkül vegetáló betegektől kiköveteli a hálapénzt, azt addig rúgnám, amíg mozog.

Az ilyen miért nem megy el magánpraxisba, Győzikéket meg Annácskákat vagdalni? Abból legálisan lehetnének milliói, ész se nagyon kellene hozzá, és a jóérzésű emberek gyomra se fordulna ki a sztorijuk láttán.

yaryar 2014.05.13. 17:40:48

Én …………….. esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert.
Ez az orvos sajnos visszaélt a jogával...és ha nincs rá a betegnek 150 000-re akkor nem kezeli? mióta van tarifája a hálapénznek? nyugtát nem kellett volna adnia? ha pedig annyira nem tőrődöm volt hogy szétnyilt a seb akkor nem kellene neki visszadnia a pénzt a betegének? hiszen hibázott...ha én hibázok tölem levonják a fizetésből. nem vagyok a hálapénz ellen, az orvos az életemet menti meg de nekem kellene eldöntenem mennyit adok nem?

yaryar 2014.05.13. 17:42:09

bocsi elfelejtettem idézőjelbe tenni az első részt az orvosi eskűről

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:53:07

@Micronodulus: Ne köpködj, mert úgyis te nyalod fel, a taknyodon csúszva, ócska kis lúzer. :D

Ma kimenőd volt az alagsorból, úgy látom...

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:54:54

@Micronodulus: Esetleg leülhetnél a két micronodulusodra és hegyezhetnéd a fogpiszkálódat, ha már egy luk nem akadt számodra.
Porbafingó kis törp :)

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:55:52

@carrie 2014: Volt már végbélbe feldugott spray-es palack is, úgyhogy bő a paletta...

Micronodulus 2014.05.13. 17:56:00

@Tempus-Anh: Ez olyan orvoshoz méltó replika valóban. Mindig az olyanok követelik és féltik a tekintélyüket, akiknek semmi alapjuk sincs rá. Lejáratod a kollegáidat.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.05.13. 18:02:29

fincsi a zsarolas buntett, szerintem buncselekmeny, vagy tevednek?

amerikaban amugy 2 nem megbocsatando bun van, az emberoles es az adocsalas

vagy: "Nothing is certain but death and taxes"

jo lenne ha odalepnenek kemenyen, kis vagyonosodasi vizsgalat...

she_wolf 2014.05.13. 18:04:25

@Tempus-Anh: Igen, tudom:) Azért írtam, hogy a megjegyzésem az én különbejáratú magánvéleményem.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.05.13. 18:07:17

@Tempus-Anh: "Azok iránt az embertársaink iránt, akik nem malignusan, tendenciózusan és az etikai normák minimális figyelembevétele nélkül ítélnek meg egy társadalmi réteget, akik nem űznek sportot abból, hogy lejárassanak egy hivatást."

HAHAHA
te tenyleg egy seggfej vagy

a nogyogyaszi hivatast ugye? tehat szerinted aljadek modon lehet csak lejaratni, mi? mert az emberek amugy pozitivan csengetik a szuletesert a kotelezo 100e -t ugye?

megvalaszolok 2014.05.13. 18:10:06

Hűha, egy eltorzított hangú felvétel. Akár az ovisok is felmondhatnák, ha felolvasnák a szöveget. Ez ám a bizonyíték....
Mellesleg sehol sem hangzik el, hogy az orvos összeget mondana....

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:13:15

@Micronodulus: Amikor a tiedhez hasonló mocskos választ kapsz, akkor már az orvost követeled rajtam? Hogy is van ez?

Micronodulus 2014.05.13. 18:13:36

@megvalaszolok: Ez igaz. Engem nem is ez az eset akaszt ki. Aki ilyennel találkozik, jelentse fel az orvost, amilyen fórumon csak lehet. A felháborító az, hogy egyes orvosok, mint Tempus kollégátok elkezdi védeni egy 25 éve nem menő stílusban az ilyen bajtársaitokat.

she_wolf 2014.05.13. 18:13:56

@stukov1: Köszönöm. Asszisztens és asszisztens között jelentős különbség van - már ami a feladat jellegét illeti -. Hiszed vagy sem, tudom, kinek mi a dolga:)
Láttam már én is "sokorvosos" műtétet, nem egyet. És éppen szülészet-nőgyógyászati műtőben.

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:14:21

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Egy szóval sem mondtam, hogy egyetértek a paraszolvencia kikövetelésével.
Érthető, caput gluteatum? :)

megvalaszolok 2014.05.13. 18:16:31

@Micronodulus: Én nem az ő, vagy a te hozzászólásodra reagáltam, csak a blogra:)

yaryar 2014.05.13. 18:17:12

@megvalaszolok: A hölgy mondta hogy adott 50-et már és a következő 100-at majd 7-én...nem kellett külön mondania a dokinak, azt már előtte megmondta

megvalaszolok 2014.05.13. 18:22:05

@yaryar: És ugye mi ezt el is hisszük, hiszen ez egy eltorzított hangú felvétel, ami tuti igaz:)

carrie 2014 2014.05.13. 18:32:54

@megvalaszolok:

Pl: ezen az oldalon nem lehet dr. nevet írni, így ezért kellett eltorzítani a hangot.

Hidd el a megfelelő hatóság már NEM torzítva fogja hallgatni a felvételt!

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:32:55

"Személyiségi jogok miatt a hangot eltorzítottuk" :)
Ennél röhejesebb kijelentést is ritkán olvasni egy bemószeroló illegális hangfelvétel kapcsán. A hangfelvétel elkészítése nem volt illegális, de a hang felismerhetősége személyiségi jogot sért. :)
Ekkora nevetséges logikai bukfenc, komikus justizmord csak ezen a blogon képzelhető el. :)
@megvalaszolok:
Igen, a valódiságot mi sem bizonyítja jobban, ugye. :)))
Pár vezérkos hamisan béget, a birkák pedig folytatják.

carrie 2014 2014.05.13. 18:35:52

@Micronodulus:
"Aki ilyennel találkozik, jelentse fel az orvost, amilyen fórumon csak lehet. "

Pl?
Egyszer igazán lehetne ebből is egy posztot indítani!
Mégis hol?
És mi alapján?
Mégis mennyiért?
És mégis mennyi idő alatt?
És mégis mit ér el vele?

megvalaszolok 2014.05.13. 18:36:29

@carrie 2014: A legnagyobb baj, hogy a hangfelvételt bíróság nem fogadja el. Holnapra készítek tanárokról, ügyvédekről sőt bárkiről olyan hangfelvételt, ahol eltorzított hangon pénzt követel:)

carrie 2014 2014.05.13. 18:41:03

@Tempus-Anh:
"Ennél röhejesebb kijelentést is ritkán olvasni egy bemószeroló illegális hangfelvétel kapcsán. A hangfelvétel elkészítése nem volt illegális, de a hang felismerhetősége személyiségi jogot sért. :)
Ekkora nevetséges logikai bukfenc, komikus justizmord csak ezen a blogon képzelhető el. :)"

Nem értem mit nem értesz?

Kérlek írd le és oszd meg velünk, hogy mit érzel most amikor olyan területre tévedtél, amiről (bocs, de szemmel láthatólag) fingod sincs???? Na, milyen érzés? :-)

zunuke 2014.05.13. 18:41:25

@megvalaszolok: Most arra szeretnél kilukadni, hogy mindez meg sem történt? Szerinted egy ember fel merné vállalni az arcát ország világ előtt egy ilyen sztorival,hogy abból egy szó sem igaz? Ne hülyéskedj már. Es az sem zavar ugye, hogy erre az orvosra többen is panaszkodtak már ugyanazért?

megvalaszolok 2014.05.13. 18:43:57

Azért ennek nézz utána:)

megvalaszolok 2014.05.13. 18:44:50

@zunuke: Ha meg igaz, akkor mehet a feljelentés, irány a bíróság.

carrie 2014 2014.05.13. 18:45:10

@Tempus-Anh:

És miért lenne "bemoszeroló"?

Kért, nem? Akkor meg?! Vállalja... ez nem bemoszerolás, ez csak tényközlés

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:48:18

@carrie 2014: Mert a jogi egyetemed egyenesen főállású nyomozóvá is tesz?

kheiron 2014.05.13. 18:48:25

@zunuke:

"Szerinted egy ember fel merné vállalni az arcát ország világ előtt egy ilyen sztorival,hogy abból egy szó sem igaz?"

Természetesen igen, erre az elmúlt években számos sajtónyilvános példa is van.

megvalaszolok 2014.05.13. 18:48:39

@carrie 2014: Pedig nem lenne baj, mert hogy nem egyértelmű a megítélése, hogy felhasználható-e vagy nem. Bírótól függ. Most már látod nem kell utána nézned.

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:49:12

@carrie 2014: Herke-Tremmel-Fenyvesi: Kriminalisztika...

megvalaszolok 2014.05.13. 18:49:24

@carrie 2014: Nem kért. A hangfelvétel alapján semmit sem kért...

zunuke 2014.05.13. 18:51:41

@carrie 2014: Így van, es a tanúkat is meghallgatjak, mivel nem csak egy betegtol kovetelozott csinos kis összegeket. A kedves foorvos úrnak meg aránylag szerencseje is volt, hogy egy felboszult férj, nem tekerte meg az orrát ugy isten igazából. :D

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:53:03

Nagy a sanda gyanúm, hogy valakit, egy pénzéhes nagycápát szándékosan le akartak buktatni, szóval vagy egy megjátszott párbeszéd eltorzítva, vagy egy valóban felvett dialógus, provokatív kérdésekkel és terelt témával.

carrie 2014 2014.05.13. 18:54:08

@megvalaszolok:
ráutaló magatartás? mond valamit?
Körbekérdezte az anyagiakat mikor intézi az illető!

Vajon ha TB-re ment akkor mi alapján kérdezett rá az anyagiakra? (szivacs)

megvalaszolok 2014.05.13. 18:54:19

@zunuke: Mellesleg nem az orvos a hibás, hanem aki adja. Tény a nőgyógyászok, sokat szakítanak, de csak azért mert adják nekik. Ha az emberek határozottak lennének és nem adnának, nem tudnák elfogadni. Ennyi.

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:54:24

150 ezer Ft nyílt kikövetelése genyaság, ez tény. De ezzel vádolni valakit igaztalanul is az. Bocs.

Tempus-Anh 2014.05.13. 18:55:01

Nem ráutaló magatartás.

megvalaszolok 2014.05.13. 18:55:18

@carrie 2014: Ez aztán a ráutaló magatartás. Ez elég gyenge láb. Konkrét összeget nem kér, még csak azt sem hogy fizessen. Ez nem valami nagy bizonyíték...

carrie 2014 2014.05.13. 18:57:39

@zunuke:
Pontosan!

megsúgom, hogy a bíróság elfogadja,mivel általában egy rendelésen 1 orvos + 1 assz. van bent meg 1 beteg. HA igaz lenne, hogy nem fogadják el, akkor 2:1 arányban az orvosnak adnának állandó jelleggel igazat... mert ügyebár amit ő mond arra bólint az asszisztense (persze hogy bólint, hisz anyagi érdeke megkívánja: tőle kapja a pénzt)... de ha pontosan rekonstruálni lehet, hogy ki mikor mire mit mondott azt jobban elfogadják,mint azt,hogy ki hogyan mire emlékszik vissza...

kheiron 2014.05.13. 18:58:00

@mig54:

"Az a magánvéleményem, hogy ha valaki ellen eljárás folyik, akkor az ügy tisztázásáig vagy függesszék fel, vagy jelentősen korlátozzák a tevékenységét."

Hm. Egy tipikus eljárás, legyen akár teljesen légből kapott, lefolytatása néhány év. Addig ne dolgozhasson az orvos? Haljon éhen a családjával együtt?

megvalaszolok 2014.05.13. 18:59:09

@carrie 2014: Mondtam már, bírótól függ, hogy elfogadják-e.

megvalaszolok 2014.05.13. 19:00:47

@carrie 2014: Mellesleg ezt sem tudod jól, nem mindig van benn asszisztens...

carrie 2014 2014.05.13. 19:01:40

@Tempus-Anh:
@megvalaszolok:

Jó hogy a Btk.-t, Ptk-t, az adótörvényeket, és unblock zusammen a bírói gyakorlatot nem Tempus és megvalaszolok félék írják :-)

Na most már elárulhatnátok, hogy milyen érzés olyan területen dobálózni jogi terminusokkal, amikhez nem értetek? :-)

"Konkrét összeget nem kér,még csak azt sem hogy fizessen"
Kb.: a fenntmaradó összeget mikor rendezzük ez szerinted mi? Ez tényleg nem kérés, ez követelés... és ez már ráutaló magatartás, olyan mint amikor te hegy nélkül felszállsz a metróra... ő is felszállt

carrie 2014 2014.05.13. 19:03:04

@megvalaszolok:
pontosan: szerinted.
Még jó hogy a bírók másként működnek :)

carrie 2014 2014.05.13. 19:05:41

@megvalaszolok:
aham, persze... van mikor két asszisztens is bent van! Pusszantalak! :-)

megvalaszolok 2014.05.13. 19:06:20

@carrie 2014: Nem szerintem. Olvass kicsit utána mondom. Lejátszani le lehet, de rá kell bólintania az orvosnak, hogy igen ő mondta ezeket. Vagy be lehet vonni igazságügyi szakértőt. Kicsit olvasgass utána.

megvalaszolok 2014.05.13. 19:07:59

@carrie 2014: Engem ne pusszants. Van, amikor egy sem...
Ja, és hegy nélkül sose szállnék metróra. Mindig van nálam egy hegy, mikor metrózom. A jegy nélküli metrózás csak ráutaló magatartás? A végén még belekeveredsz, mi ráutaló magatartás és mi szabálysértés...

megvalaszolok 2014.05.13. 19:08:59

@carrie 2014:
Mellesleg tessék:
"A 2014. március 15-én hatályba lépő új Ptk., a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény a képmáshoz és hangfelvételhez fűződő jog szabályozásánál kifejezetten rögzíti, hogy mind az elkészítéshez, mind a felhasználáshoz az érintett személy hozzájárulása szükséges. Csak tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén nincs szükség az érintett hozzájárulására (új Ptk. 2:48.§).

Lényeges változás azonban az, hogy személyiségi jogi sérelem esetén a jogszabály sérelemdíj fizetéséről rendelkezik. A sérelemdíjra való jogosultsághoz a jogsértés tényén kívül további hátrány bekövetkeztének bizonyítása nem szükséges, bár az összeg megállapításakor az is egy mérlegelési szempont. Mindez azt jelenti, hogy személyiségi jogi sérelem, például jogellenesen készített kép- és hangfelvétel esetén – a mostani szabályozással szemben – nem szükséges bizonyítani a bekövetkezett kárt, annak megállapítása nélkül is jár a sérelemdíj (új Ptk. 2:48.§). Továbbra is kétséges azonban a személyiségi jogi sérelemért fennálló felelősség visszatartó ereje."

Ez kicsit égés, nem?

carrie 2014 2014.05.13. 19:09:28

@Tempus-Anh:
Oh, persze... jó vicc...
provokatív kérdés?! terelt téma?!
Na hallod! XDDDD

Mondj még ilyeneket,please!!!!!!!!

carrie 2014 2014.05.13. 19:11:55

@megvalaszolok:
Nem. Mert te csak egy részét ragadtad ki.
Ismétlem, vannak olyan körülmények melyek felmentést adnak. Pl: Bit. (ez csak egy) Jó olvasást! ;)

carrie 2014 2014.05.13. 19:13:12

@megvalaszolok:
Ja amúgy a Tecsóba szerinted ezek szerint illegálisan készülnek felvételek?

Ez kicsit égés NEKED, nem gondolod? :-)

Rotoxis 2014.05.13. 19:15:06

Írja már le valaki néhány szóban, mi hallható lényegében a felvételen! Külföldön nem játszható le. :-(

carrie 2014 2014.05.13. 19:17:56

@Rotoxis:
Akkor nézd meg a TV2 tegnap esti híradóját a honlapjukon :-)

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:19:33

Ptk. 216. §-ának (1) bekezdése

2014.05.13. 19:19:50

Nem kéne hergelni a dokikat, mert a betegeken fog csattani.

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:20:35

@carrie 2014: Nem kell itt lemeccselni a kettőnk konfliktusát. Ami nem is konfliktus valójában. Squirrel.

2014.05.13. 19:21:17

@Tempus-Anh: Nyugi doki_!Előbb vagy utóbb, úgy is ott fog kiterülve feküdni előtted az asztalon mind, és akkor kibelezheted őket.:)

nickM 2014.05.13. 19:23:17

@Tempus-Anh: Több okból tisztellek, akkor is, ha a stílusod itt néha érdekes. Ugyanakkor az "illegális" hangfelvétel bizonyítékként történő elfogadása a bíróság (és még inkább az illetékes bíró) dolga, nem igazán van rá egységes szabályozás. (Ami a fenti - torzított - felvételből kivehető, az sajnos nem pozitív az orvosra nézve, de ezt nyilván megfelelő szakértők és az eredeti hanganyag vizsgálatával eldöntik az illetékesek.)
Abban azt hiszem egyetértünk, hogy az elfertőződött sebek (okuk tökmindegy!!!) kezelésének nem az a megfelelő módja, hogy a páciens távolítsa el a gennyet, ahogy tudja, majd mossa le. Igenis antibiotikum (bármennyire utáljuk is) és "sztk" tisztítás/átkötözés x naponként. (De kérlek erősíts meg!)

u.i. hol van braincelle? Kérem szépen vissza! (Buta vagyok nyilván, de számomra ő volt az orvos archetípusa: tanulni kész és a beteggel is maximálisan kommunikatív.)

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:26:31

@Diorella Queen: WTF? :) Volt idő, amikor patológus akartam lenni, de az régen volt. Csak élőket kezelek.

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:27:04

@nickM: A tisztelet kölcsönös, köszönöm.

Eszter Angelika Varga 2014.05.13. 19:32:36

@Tempus-Anh: Kedves Tempus -Anh !

"Namármost az ösztrogénpótlás elmaradása miatt "nem lehet többé nő"? "
Maga szerint ez baromság és túlzott...
megállapítására a kövtkezőeket tudnám mondani: nyugodtan élje át és meg, azt amikor egyik pillanatról a másikra változik meg a szervezete, esik szét az élete, látom , mindenről nagyon jól informált ez ügyben, akkor olvasgasson még egy kicsit.
Nos, szerintem nemcsak a női szerepet lőtték ki, az ösztrogén hiány miatt kialakult betegségekre maroknyi gyógyszer szedése, a folyamatok pedig irreverzibilisek.
Az egyik mellékhatás pl. cardiovascularis állapotromlás. Az nem zavarná Magát, hogy nem tud a 3 gyerekével játszani, anélkül, hogy ki ne fulladna? Csak messziről, egy padról nézi, ahogyan játszanak?
Maga nagyon nincs képben...nagyon...

Kívánom, hogy egyetlen hozzátartozója se éljen át hasonlót se...

Hannibal22 2014.05.13. 19:36:24

@carrie 2014: Irigylem, h képes vagy ezzel a kettővel vitázni, holott esélyed sincs:) Az ilyen tipusú ember igazi istencsapása,ha függsz tőle pl. főnök,szülő,tanár. Ellenük soha nem lehet igazad,SOHA! Látod,egy elgépelésbe is beleköt,ha mást nem talál,de sok sikert:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:39:27

@Eszter Angelika Varga: Ha a petefészek eltávolítása (ami tkp. a nők kasztrálásának felel meg) jelenti a nőiesség elvesztését, akkor igen, elvesztette. De erre szükség volt, ugyanis ovariumnai daganatosak voltak, amelye daganat előbb-utóbb megölte volna. Ezek szerint elvesztek a petefészkei, de megmaradt az élete. Ugyanakkor fiatalabb életkorban a mellékvese is termel egy bizonyos mennyiségű ösztrogént (férfiakban is ! ), ami sokszor kompenzálja a szerzett ösztrogénhiányt.
Azt állítani, hogy tendenciózusan, rosszindulattal, mondhatni kriminális módon fosztották meg a nőiességétől a daganatos beteget (holott épp az életét mentették meg ezzel), a fent említett blődséggel egyenlő.

Ugyanígy mondhatnánk és kb. hasonlóan komolytalan lenne az az állítás is, hogy teszem azt egy seminoma miatt kasztrált szegény pasit akarattal és bűnösen fosztottak meg a férfiasságától.

Tempus-Anh 2014.05.13. 19:41:50

@carrie 2014: Te is inkánbb moderálnál, ne a szép lelkemmel foglalkoznál.

kheiron 2014.05.13. 20:07:29

@Eszter Angelika Varga:

"Az nem zavarná Magát, hogy nem tud a 3 gyerekével játszani, anélkül, hogy ki ne fulladna? Csak messziről, egy padról nézi, ahogyan játszanak? "

Alapvetően két lehetőség van.

1. Nézi a padról, ahogy a 3 gyereke játszik.
2. A 3 gyerek viszi a virágot a sírjára.

Te melyiket választanád, és miért pont a másodikat? :-)

Eszter Angelika Varga 2014.05.13. 20:11:04

@Tempus-Anh: Látom nagyon okos...

az egész megelőzhető lett volna hormonpótlással..

és mondom, olvasson egy kicsit, mit is okoz az ösztrogén TELJES hiánya...mert folyamatosan mellébeszél, valamint amit írtam az ÉLETRŐL...nos tán el kéne gondolkoznia rajta, hogyan érintette volna Magát, ha az Édesanyja, nem tud játszani, kizárólag azt látta volna, ahogyan fájdalmai vannak? Él, persze, daganatot eltávolították, de az utókezelés hiánya fokozatos leépüléssel jár...milyen életről beszélünk?

she_wolf 2014.05.13. 20:39:28

@kheiron:
Ilyen a hazai joggyakorlat: totál szívás:( Lehet, hogy ott is emberhiány van?:O Mindjárt kezdem sajnálni a jogászokat:)
Itthon mire egy feljelentésből jogerős ítélet lesz ősz szakálla nő az embernek....

Tempus-Anh 2014.05.13. 20:43:51

@Eszter Angelika Varga:
Egy folyamatos mellébeszélőnek nyilván úgy tűnik, mintha mellébeszélnék. Csak így tovább.

Tempus-Anh 2014.05.13. 20:44:41

@mig54: Ősz, de nem fekete. Mert azzal már dalfesztivált lehetne nyerni...:))))

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:09:51

@mig54: Egyezményes megszólítása carrie 2014-nek, ugyanis mi jól ismerjük egymást, mint kiderült.

she_wolf 2014.05.13. 21:11:17

@Tempus-Anh: Jaj! Hagyjál mááár....minden tele van vele, még a hócipőm is:(
Bocs az OFF-ért!

zunuke 2014.05.13. 21:13:40

@kheiron: De mégis mi haszna lehet egy betegnek abból,hogy egy "ártatlan" embert-aki ráadásul még az orvosa is-egy ország előtt lejárat azzal,hogy valójában egy szemét zsaroló.Egy beteg miért tenne ilyet az orvosával,aki műtötte,kezelte,hosszú ideig.Ez valahogy nem áll össze sehogy sem.

she_wolf 2014.05.13. 21:13:54

Jut eszembe Tempus-Anh: tegnap küldtem Neked privát üzit a Praxison keresztül.

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:19:57

@mig54: Megnézem, köszönöm.

carrie 2014 2014.05.13. 21:43:49

@Tempus-Anh:
:)

Tudod Tempus drága ez a régi Ptk...:-)

azóta új lett, ami azóta már hatályba is lépett... :-)

De sebaj... idézgessük a régi szép emlékeket :)

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:46:07

@carrie 2014:
Te vagy a jogász, Te tudod...

zunuke 2014.05.13. 21:46:44

A minap jártam a kutyámmal állatorvosnál (sima oltás)amíg ott várakoztunk unalmamban nézegettem az árlistát,ami a falon lóg.Nem mondom csinos kis összegek voltak oda firkálva,annyi szent.De ha beteg a kutya, vagy bármilyen más házi kedvenc nincs mese,perkálni kell.Itt azért csendben megjegyzem,hogy az árak egy cseppet elszálltak az állatorvosoknál,de legalább ott az ember látja mire számíthat nagyjából 20 perc múlva.Az ilyen "tökös" orvos miért nem teszi ki a rendelője elé a bekeretezett árlistát? Ja',hogy azt nem szabad..értem.

carrie 2014 2014.05.13. 21:49:36

@megvalaszolok:
Jaj tipikus, már megint egy betű elírásán tudsz csak lovagolni!
Hegy=jegy : ha megnézed a billentyűzetet rájössz... nem kell hozzá diploma

Ráutaló magatartásnak számít, ami alapján indul az ügy... ha nem ráutaló magatartás lenne nem tudnának érte büntetni (vö. azzal amikor egy parkolóőrnél vagy egy közúti ellenőrzést végrehajtó ellenőrt próbálnálsz megkenni: már az is rutaló magatartás - vesztegetés)

carrie 2014 2014.05.13. 21:50:19

@Tempus-Anh:
Üüüüügggyyyeess próbálkozás!
Nem jön be ;-)

Pusz!

carrie 2014 2014.05.13. 21:52:01

@Tempus-Anh:

Van konfliktusunk????
Neeee...

Akarsz róla beszélni? ;-)

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:52:26

@carrie 2014: You traited yourself, without any doubt...

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:56:31

@carrie 2014: Kettőnk nagyon privát ügye, nem publikus.

Illetve valójában nincs konfliktusunk.

Tempus-Anh 2014.05.13. 21:58:47

@carrie 2014: Entschuldigung ist die höchste christianische Ehrbarkeit, wie sagt man...

carrie 2014 2014.05.13. 22:01:39

@Hannibal22:

Kedves Hannibál22!

Köszönöm kedves szavaidat!

Talán nem is sejted, de a szavaid nem kis szelet biztosítottak a további szárnyaláshoz :)
(...és nem kicsit járult hozzá a lelki edzésemhez is - bár ez most így lehet értelmetlen számodra ;-) de hidd el nagyon jól esett. Köszönöm!)
További szép estét!

:-)

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:04:22

@carrie 2014: Ich gelte das und du kannst jetzt endlich zufrieden sein, Deutsche...

carrie 2014 2014.05.13. 22:13:20

@zunuke:
Pedig kellene... fogyi törvény alapján.... :-) persze magánpraxisra vonatkoztatva.
Sőt működési engedélyüket is csak úgy kapják meg ha van árlistájuk... érdekes ha nincs kint árlistájuk nem jár azzal hogy bevonják a működési engedélyüket... mondjuk ezen lehetne mit csiszolni, mindenki érdekében. De nem is értem, egy magánpraxisba miért titkolják az árakat? Hisz van olyan orvos aki nemcsak kiteszi a rendelőbe, hanem fellövi a honlapjára is. (mondjuk az már más kérdés hogy nálam ez kapásból +10 jó pontot jelent...)

Régebben volt egy oldal ahová fel lehetett tenni a sztk-s szülész - nőgyógy orvosok árfolyamát / ázsióját + véleményt róluk, de az orvosok nekimentek és a hatóság felfüggesztette a honlap üzemeltetését, valamilyen nevetséges indokkal...

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:18:47

@carrie 2014: Rég nincs magánpraxisom, fogalmam sincs az árakról. Parát nem fogadok el, tiszta vagyok, mint a maszületett eü. törvény.:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:22:13

@carrie 2014: Szó ami szó, nagyon jó volt az álcád mindeddig, ezt nagyon értékelem, az feltűnt, hogy megjelenéseid kissé harapósakra sikeredtek, amolyan harcos amazonnak tűntél (nálad az amazon valódi jelentése nagyon kevéssé találó), de ma előjöttél a farbával. Nem baj.
Nicht wahr, Eichhörnchen?

carrie 2014 2014.05.13. 22:30:51

@Tempus-Anh:
Nem rád írtam, hanem úgy cakpakk a magánpraxisokra... juj, ha járnál egy kettőbe, az agyadat eldobnád...

Nem kell mindent magadra venni, amit nem neked címzek :)

De most milyen problémánk is van?
Mesélj már róla egy picit, mert nekem most új dolgot mondtál ezzel.
Azt hittem 2 felet képviselünk, és csak szócsatázgatunk, mostanában elég értelmesen sz@rdobálás nélkül, aminek egyébként örülök, amúgy meg megleptél ezzel a "problémával", mert a csatázgatásaink mellett csíplek :) Most hogy belefutottál olyanba amit nem tanultál (és nincs halvány lila gőzöd róla) az most egy kicsit érdekes állást vet fel...had élvezkedjek már egy kicsit, amit ti tesztek normál halandó emberekkel itt a fórumon a többi 99999 ezer cikknél, pleaseeee... tán egy ici picit belekostólhatsz abba amikor pl.: a beteg előtt elkezdtek latinul fecserészni egymással, amire a beteg csak pislog, mint béka a kocsonyában... és nem érti... talán egy görbe tükör, ennyi. Semmi több. Ezért kérdeztem, hogy milyen érzés? Csak tudod ezzel az a baj, hogy ez csak egy cikk, jövő hétre talán elfelejted... és nem a te saját egészséged...

De most akkor vissza az állítólagos problémánkhoz: milyen "problémánk" is van? :-)
Ki vele, tudjuk meg, oldjuk meg! :-)

she_wolf 2014.05.13. 22:40:25

@Tempus-Anh: Köszönöm, válaszoltam:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:42:54

@carrie 2014: Te is ugyannnyi deákot tanultál azon a fleur-de-lys-sel díszített patinás egyetemen, mint én az enyémen, sőt a Római jog-ban kismillió latin idézettel bombáztak, aminek én töredékét sem fújom.
Azt hogy "csípsz", külön megköszönöm, olyan vagy, mint a Piros Arany, egyszer csípős, máskor csemege...
A problémáinkat ahogy elvitte a szél úgy vissza is hozza...
"The answer, my friend, is blowin'in the wind..." hogy is énekelte Robert Allen Zimmermann anno?

carrie 2014 2014.05.13. 22:43:19

@Tempus-Anh:

Nincs egy ici-pici üldözési mániád???
Komolyan nem vágom miről van szó... :-)
Nem lenne egyszerűbb ha leírnád mi nyomja a pici szívedet és nem valami deutsche szövegekkel jönnél "itten"??

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:44:16

@mig54: Olvasom azonnal, köszönöm.

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:45:20

@carrie 2014: Itt nem tálalunk ki, ez egy orvosi fórum.

carrie 2014 2014.05.13. 22:50:23

@Tempus-Anh:

"A problémáinkat ahogy elvitte a szél úgy vissza is hozza..."
Tán akkor nem lenne értelmesebb megoldani?
Most fújogassa a szél ide-oda, előre-hátra, el-vissza? Lesz ennek értelme? Miről van szó? Nem mondod el?

Pleeeaseeeeee.....
Valaki fordítsa le magyarra mit akar Tempus, és kérem interpretálja részemre, mert sajnálom de nem vágom...

carrie 2014 2014.05.13. 22:52:21

@Tempus-Anh:
ennyi erővel simán nekem is leírhatnád, nem gondolod?

Most egy harmadik féltől várod a megoldást?
Ráadásul úgy hogy a másikat kibeszéled a háta mögött???

she_wolf 2014.05.13. 22:53:40

@Tempus-Anh: Tőlem is, szerintem ott folytassuk, ha gondolod, mert bajban vagy:))

she_wolf 2014.05.13. 22:54:46

@Tempus-Anh: carrie2014-gyel nincs mit kitárgyalnod!:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:54:49

@carrie 2014: Csak Tőled tanultam mindezt...

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:55:45

@mig54: Egyikőtökkel sincs semmiféle problémám, mindketten egyenlően szimpik vagytok nekem.

she_wolf 2014.05.13. 22:55:49

@carrie 2014: Beszéljen ki téged a hóhér!

she_wolf 2014.05.13. 22:57:04

@Tempus-Anh: Kösz, hogy nyilvánosan megalázol:(

Tempus-Anh 2014.05.13. 22:59:09

@mig54: Ezt nagyon pozitív értelemben vedd, szó sincs megalázásról.

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:01:11

Ezt a névcserélgetést tőlem tanultad el, a valaha itt előforduló legnagyobb trollok egyikétől.

she_wolf 2014.05.13. 23:01:22

@Tempus-Anh: Szóval tolod még....köszi:( Ment üzenet.

she_wolf 2014.05.13. 23:02:23

@Tempus-Anh: Ne folytasd, rossz helyen mászkálsz, nem lesz ez így jó:(

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:03:43

Siehst du, Deutsche: "am Ende steht der Sieg..."

carrie 2014 2014.05.13. 23:06:52

Tempus becsavarodtál?!?!
vagy mi történt veled?
Feltörtek az emlékek?
Mondd már el mi nyomaszt ennyire!
Nem tudok segíteni ha nem mondod el...

@mig54:
Miről van szó? Mert nem vágom... komolyan.

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:07:38

@carrie 2014: Ti ketten is egyek vagytok, mi? :)

carrie 2014 2014.05.13. 23:09:10

@Tempus-Anh:
mármint mig-gel???
jó vicc lenne...

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:09:14

Szétb@sztuk az egész posztot, Despota kihajít mindnyájunkat, mint a macskát sz@rni.

carrie 2014 2014.05.13. 23:10:36

@Tempus-Anh:
Idézem őt: "ekéztem" volna saját magam? XDDD

Élénk a fantáziád!
kicsit túlpörögtél, nem???

Ennyi nyomta volna csak a szívedet?
Ez komoly?

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:12:12

@carrie 2014:
Wolff nagy tanítómester. Még Heatherette is tanult tőle.

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:13:23

@carrie 2014:
Na ő kellene most ide, a tollboás seggét rázogatni, egy második Conchita Wurst lenne...:D

carrie 2014 2014.05.13. 23:14:03

@Tempus-Anh:
hát ha te mondod....

Amúgy jól vagy? nincs lázad, vagy valami ilyesmi?

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:15:58

@carrie 2014:
De, nagyon fáj a fogam, egész múlt hetem azzal telt, hogy a cipónyira feldagadt arcomat jegeltem. Azért is nem tudtam odautazni. Haza se mentem végül, úgy telt el a szabim.

she_wolf 2014.05.13. 23:17:53

@Tempus-Anh: Tényleg ne már....vészesen eltévedtél, üzi ment.

carrie 2014 2014.05.13. 23:18:53

@Tempus-Anh:

juj, hát ez nem hangzik túl jól...
Fogorvos látta már?
:-(

she_wolf 2014.05.13. 23:19:04

@Tempus-Anh: Én kérlek, fejezd be! Okkal kérem.

carrie 2014 2014.05.13. 23:20:00

@mig54:
nem akarnál már nekem is üziket írogatni????
Mi ez az egész?:-)

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:20:36

@mig54: Üzi megválaszolva.
@carrie 2014: Látta, holnap megyek vissza. A múlt héten lobos volt még, AB-t szedetett velem és NSAID-t, holnap elkezdi a gyökérkezelést.
Amúgy már gyökérkezelt fog.

carrie 2014 2014.05.13. 23:22:35

@Tempus-Anh:

pfff... sajnálom...

juj, az gáz...
rosszul gyökértömték be elsőnek, vagy hogy?
:-(

Hannibal22 2014.05.13. 23:22:53

Tisztázzátok gyorsan ezt a dolgot, nincs nekem erre időm, holnap meló:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:23:43

@Hannibal22: Aha...Asszurbanipál a téglafalról...

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:24:49

@carrie 2014: Régen gyökérbetömték, aztán Tempus időnként rág is, nemcsak berág, így elvásott a tömés.

she_wolf 2014.05.13. 23:25:59

@Tempus-Anh: Viszont. Gatyamadzagod van?:)

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:26:07

@Hannibal22: És mizujs a VOCH-nál, mondd?

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:26:50

Treasury Payment Analist...:)

carrie 2014 2014.05.13. 23:29:05

@mig54:
Majd nekem is magyarázd el, mert én sem vágom és lassan elteszem magam holnapra :)

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:29:56

Szőrösnadrágú Raegnar :D

carrie 2014 2014.05.13. 23:32:05

@Tempus-Anh:
a gyökértömést is újra gyökértömik???
Ez komoly? (régóta ismered azt a fogdokit?)

Na de most komolyan Tempus: biztos a megfelelő tablettát vetted te be nemrég?
Nem valami más bogyót?! :-) vagy valami kis kereket rajta kannabis levélábrázattal? Esetleg nem valami smiley fejecske volt azon a tabin? :-)

she_wolf 2014.05.13. 23:33:06

@carrie 2014: Neked? Magyarázni? Olyan sokáig nem élek, hogy meg is értsd....

carrie 2014 2014.05.13. 23:33:19

@mig54:
Kezded? Kezded! Ne kezd!

Te vagy a hülye, mert itt kavarsz!

carrie 2014 2014.05.13. 23:34:20

@mig54:

Mert a hóhér a hátad mögött van és mindjárt lesújt? XD

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:34:23

@carrie 2014: A cannabis (THC) nem tabletta :) A gyökértömést is újra gyökértömik, ha kell, ja.

she_wolf 2014.05.13. 23:35:01

@carrie 2014: Dugó! Te meg szarban vagy, hogy nem ismered a pályát, mi?

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:35:18

Ihr beide seid ganz gleich, wie ich glaubte. :D

carrie 2014 2014.05.13. 23:37:31

@mig54:

What makogsz?

Szemmel láthatólag te vagy a sz@rban...

carrie 2014 2014.05.13. 23:39:51

Kellemes további estét, aki meg aludni megy: szép álmokat!

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:40:52

@carrie 2014: Jól tudod, hogy ma kedd van és én kedden későn fekszem.

carrie 2014 2014.05.13. 23:41:30

@Tempus-Anh:
hidd el lehet tömöríteni, ha valaki akarja...

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:42:11

@carrie 2014: Winzippel, mi? Nem vagy Te egy kissé túl kocka? :D

carrie 2014 2014.05.13. 23:42:51

@Tempus-Anh:
Majd akkor miggel elleszel :)

"elprivizgettek" egymással XD

she_wolf 2014.05.13. 23:46:16

@Tempus-Anh: ő nem tudja, hogy kedden mikor fekszel....most már sírok, esküszöm:(

carrie 2014 2014.05.13. 23:47:11

@mig54:
Seggfej vagy te! Még mindig nem néztél magadba? Lehet ideje lenne, nem gondolod?
:P

carrie 2014 2014.05.13. 23:48:34

Na inkább egymást "fárasszátok", meg "privizgessetek" egymással az est további részében... :D

Tempus-Anh 2014.05.13. 23:49:29

@carrie 2014: Már reggel van:) Amúgy iszonyatos gyors vagy, de engem nem tévesztesz meg...:)

she_wolf 2014.05.13. 23:51:01

@carrie 2014: Magamba? Te hülye vagy. Nem boncolhatom fel magam úgy, hogy az agyamat és a szemeimet függetlenítem a haláltól. Mi ez a "szállj, meg nézz magadba" mánia nálad? Teljes képzavar. Idióta.

she_wolf 2014.05.13. 23:52:17

@Tempus-Anh: Te téveszted meg önmagad:) Inkább olvass pü.-t. Tényleg!

she_wolf 2014.05.14. 00:27:31

@Tempus-Anh: "levelet kaptál, lájf":D

she_wolf 2014.05.14. 01:02:17

@Tempus-Anh: Nincs mit!:) Azt is köszönd meg, ami most ment:)
Tényleg baromira szét fogják rúgni a seggünket.....ha ügyelsz, és nem akarsz még lepihenni (pedig jól tennéd!), akkor csak mélezgessünk! Okés?

carrie 2014 2014.05.14. 08:35:17

@mig54:

Hogy te mennyire sík hülye vagy öregem!
Idióta, szenilis vén barom állat!
Menj el kivizsgáltatni magadat, mert tiszta KO vagy...

she_wolf 2014.05.14. 09:24:12

Beléd is harmatos, szép jó reggelt!
Látom, jól kezdődik a napod. Ne is legyen vidámabb!:P Neked az is mániád, hogy mindenkit orvoshoz küldözgetsz? Neked is tudnék egy jó dokit.....Lapis Karcsi bá't személyesen ismerem, ha él még az öreg, biztos be tud téged ajánlani egy kollégájához:D

Tempus-Anh 2014.05.14. 11:31:08

@mig54: "Hogy ejakulálná beléd friss harmatját a jóreggel..." Így jobb! :)))

she_wolf 2014.05.14. 11:57:27

@Tempus-Anh: Köszi a segítséget:))) Meglátod, nem lesz ennek jó vége....:) Most mondd!: ilyenekkel vagyunk körbevéve. Ordító egerek vinnyognak a csapdából a fülünkbe. Jajistenem...:)

she_wolf 2014.05.14. 12:05:49

@Tempus-Anh: Ja, éjjel fél kettő körül elköszöntem Tőled mélben. Olvastad?

Tempus-Anh 2014.05.14. 14:17:10

@mig54: Igen, köszönöm szépen, szép levél volt.

she_wolf 2014.05.14. 14:27:41

@Tempus-Anh: Szép? Én semmi szépet nem találok benne. A szokásos tényközlés, vélemény, ecetetrá...:) Vizit, megbeszélés, ebéd letudva ezek szerint:) Jó munkát, vagy ha ügyeletből mész haza, akkor jó pihit. Lépek, dolog van....

jágör68 2014.05.14. 19:05:41

Szép dolog.
A nőgyógyász- sebész és egyéb műtétes kollegák ezen reésze ígérnek még ma is fűt- fát a betegnek, miközben már recseg- ropog az egész gépezet, nincs anesztes, alapvető gyógyszerek az ITO-n...
És ilyen helyzetben azt a látszatot keltik, hogy csak az a baj az egészségügyben igazából, hogy nekik kevés az alapfizujuk, szóval 100 ezer zsebbe és máris minden okés- lesz gyógyszer, eszköz, ágy az ITOn.
Az ilyen hozzáállás miatt IS lépnek le százával az anesztesek.
Akik a jelenlegi katasztrófa- helyzetben is csak saját feketejövedelmükre hajtanak, azok MIND DÖGÖLJENEK MEG!

bajkal 2014.05.14. 19:21:25

@jágör68: Váá, ne haragudj, de nagyon jót nevettem a hozzászólásodon. Na nem jó kevemben, hanem, mert te tényleg képben vagy. Én a páciens oldaláról tapaszaltam...nekem tolták be a plusz ágyikót, szaladt a nővérke a sarki gyógyszertárba gyógyszert vásárolni, ordított az orvos, hogy nagy ívben tesz a pénzhiányra és spórolása, rendeltek el szereket, amiket nem érdemltem ki (mert drága volt), mindezt a két szép szememért. (TB = türkíz barnás) :-D.

Ilyen nődokiból van még bőven. Javaslom mindenkinek a diktafonos orvoslátogatást...csak kezdje korrekten: asztalra kitesz és felvétel indul ;-).

Tempus-Anh 2014.05.14. 19:42:38

@bajkal: Ebben az esetben a beteg szájába diktafont betesz, állat felüt és rendelőből két lábbal seggberúgva kihajít.

Tudod, kivel szórakozzatok...

Tempus-Anh 2014.05.14. 19:45:45

@jágör68: Mért nem jössz vissza, hogy megoldd ezt a kínos helyzetet?
A megdöglés helyett talán tudnál valami építőbbet is javasolni.
De nyilván könnyebb venni a nyúlcipőt, aztán kintről piszkítani visszafele az ittmaradt kollegákra.
Orvosként ultragáz, ahogy megnyilatkozol néha.

Tempus-Anh 2014.05.14. 19:48:42

Ja, és azért húzzátok el Nyugatra a seggeteket, mert idehaza a kollegák nem engedik, hogy megéljetek, ugye?
Nem a langymeleg melóért és ötszörös fizuért.
Neeeem, ugyan....

reepach 2014.05.14. 20:07:28

@Tempus-Anh: szerintem se pofázzanak azok a kollégák, akik sokszoros pénzért meg a jobb körülményekért elhúztak innen, szarban hagyva honfitársaikat (betegeiket és kollégáikat egyaránt). Moral insanity.

Tempus-Anh 2014.05.14. 20:10:38

@reepach: Így van, és főleg ne úgy, hogy a hátramaradottak dögöljenek meg...

reepach 2014.05.14. 20:10:52

@mig54: Lapis prof él, jó egészségben van, néhány napja találkoztam vele egy hepatológiai kongresszuson. Hozzá is szólt, igaz, hülyeséget mondott.
Bár lehet, hogy elfogult vagyok, mert engem kirúgott patológia szigorlaton...

Tempus-Anh 2014.05.14. 20:47:08

@reepach: A patológia szigorlat az többünknek is repülőgyakorlat volt.

she_wolf 2014.05.14. 20:48:52

@reepach: Eeeegen..."májas" az öreg. A hülyeséget szerintem tulajdonítsd be szenilitásnak:) Nekem cca. '89-óta a bögyömben van a vén gyíknyakú. Nem csinált semmit, csak leendő karrieremet gázolta halálra (....meg!)!

she_wolf 2014.05.14. 20:53:45

@Tempus-Anh: már én is felvetettem neki valami hasonlót, le se szarta a fejemet. Mondjuk, jól megvagyok a "bölcsességei" nélkül.
De azért óvatosabb lehetne, mert még a végén teljesen szétosztogatja a fene sok eszét és neki nem marad.

she_wolf 2014.05.14. 20:54:43

@Tempus-Anh: Hát akkor minek tanuljátok, kis buták?:)))

Tempus-Anh 2014.05.14. 21:09:25

@mig54: Nem nála vizsgáztam, hanem egy Genersich-díjas szász patológus-géniusznál, de iszonyat anyagot kellett memorizálnunk és megértenünk. A jegyzetem ma is megvan és haszonnal forgatom.

she_wolf 2014.05.14. 21:27:35

@Tempus-Anh: Rákerestem délután a wikiben, hogy él-e még. Szép kis pályája van, nem mondom. Az biztos, hogy nem véletlenül rezzennek össze sokan, ha meghallják a nevét:)
Tulajdonképpen az sem lepett meg, hogy 2011-ben "megkeresztelték". (Nem írom le, mi jutott ezzel kapcsolatban eszembe, mert többen a véremet akarnák.)
A felesége bűbájos volt, Őt nagyon tiszteltem és kedveltem:(

Tempus-Anh 2014.05.14. 21:31:48

@mig54: Nem ismertem személyesen, csak hallottam róla.

bajkal 2014.05.14. 22:00:08

@Tempus-Anh: Azért nem így működik, hanem szól, hogy ő nem járul hozzá vagy halni hagy felvétel közben (na jó ez csak viccecske), diktafon eltesz, de mindkét fél tudja hol a helye. Jogod van felvetni a felvétel igényét ilyen-olyan okból pl. feledékeny vagyok, de más és a te piszmogós idődet se akarom húzni vagy jobb ha Vica néni jegyzetel es 120-szor visszakérdez vagy hazamegy és fordítva szedi a gyógyszert, stb. Persze ilyen értelmes dolgokra nem használják csak értelmes helyeken a hangfelvételeket. Mert mint látható, te is az arcbatolós megoldást preferálod ;-), mi ehhez képest az asztalra borítékot kicsapó pacienske...neki is az arcába?;-)

she_wolf 2014.05.14. 22:44:37

@Tempus-Anh: Már Te is?:)) Nem volt ő kispályás, ez tény. Komoly szaktekintélynek számít a maga területén. Elismerem - természetesen -, de nem ő az, aki előtt leborulnék.

carrie 2014 2014.05.15. 00:08:41

@bajkal:
Tudod az már nem tetszik nekik, mert az alapján rekonstruálható ki mikor mit mondott, ráadásul ügyebár abból általában csak a betegnél van egy példány ergo nem tudnak belenyúlkálni! :-)

Tempus-Anh 2014.05.15. 06:02:52

@bajkal: Képzeld el, ha a sok közmunkára kötelezett és a még több táppénzcsaló kamu szövegeinek a másolatait a doki bosszúból elküldené az OEP-nek, az összes fenyegetőző, anyázó, becsületsértő, hitelrontó, szakmai tekintélybe gázoló beteg hanganyagát pedig megkapná az ügyészség. "Tessék kérem, lehet válogatni a tényállások közt."

she_wolf 2014.05.15. 14:05:49

@bajkal: "...mi ehhez képest az asztalra borítékot kicsapó pacienske..."
Egy ilyen jelenetet azért megnéznék. Én - mint "pacienske" - még soha nem csaptam ki semmit, sehova. És nekem, mint dolgozónak sem csaptak ki még az asztalomra semmit, legfeljebb a főnővér a jelenléti ívet a társalgó asztalára.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása