Átverés komfortosan

2014.03.01. 09:16

grandma-finds-the-internet.jpgA nagymamám lett az az egy az a bizonyos nyertes aki magáénak tudhatta az 1 millio forintos fődíjat amiért csupán 350.000.- ft-ot kell fizetnie.

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Nem egyedi történettel keresem meg önöket azért kezdeném így a levelet ami a történet végén ki is fog derülni mert sok károsul hozzánk hasonlóan jártak így. 

2013 Novemberében a Nagymamám részt vett egy termék bemutatón ahová azzal csábították hogy egy egészségügyi termék bemutató lesz és ebédet is fognak kapni csak jöjjön el. A nagymamám el is ment és az ígértek szerint vitték a "jól megszervezett " Termék bemutatót.

 grandma-finds-the-internet.jpg

 

A nagymamám lett az az egy az a bizonyos nyertes aki magáénak tudhatta az 1 millio forintos fődíjat amiért csupán 350.000.- ft-ot kell fizetnie. a helyszínen foglalóként ott is hagyott 10 ezer forintot és a fennmaradó 340.000.-et pedig a termékek kiszállítása után a saját lakásán kellett fizetnie. így is lett kapott egy masszírozót és indukciós főzőlapot, egy edény készletet és és még valami hasonló silány minőségű terméket. Másnap mikor Én értesültem az esetről mondtam a mamámnak hogy őt csúnyán átverték és ezt azonnal vissza kell csinálni.

 

 

Még zárójelben megjegyezném a papám nagyon beteg tolókocsiba kényszerül egy évvel ezelőtt és a mamám neki akarta azt a csoda masszírózt hátha lábra tudja állítani. el is kezdtem intézkedni ügyvédhez fordultam aki azt tanácsolta írjunk egy szerződés bontó levelet amiben is elállunk a szerződéstől és a termékeket mihamarabb juttassuk vissza a cégnek. erre 8 nap illetve 5 nap állt a rendelkezésünkre. így is tettünk leutaztam tatbányára ahol is megtalálható a kft (ÁTVERÉS KOMFORTOSAN ).  mikor leértünk egy raktár épületet találtunk a megadott címen. egy fiatal hölgy volt aki ajtót nyitott nekünk átnézte a termékeket amiket kifogástalan bontatlan állapotban vittünk vissza . jegyzőkönyv készült és közölte egy hónapon belül visszautalják a a már fent említett összeget. azóta SE . már elmentünk a rendőrségre is feljelentést tettünk ahol azt állapították meg hogy ez nem csalás hanem egymás közti egyezkedés. frászt. ügyvédem levelet írt a rendőrségnek hogy az eljárással szemben mi panasszal élünk a paragrafusokat az ügyvédúr tudná megmondani.

 

Vállalja a polgári peres utat és teljes váll szélességgel mellettünk áll és teljesen ingyenesen. jelenleg itt tart az ügy a levél elment a rendőrségnek és én találtam az express komfort kft nek már egy blogját ahová a panaszosok irkálnak mit évők legyenek . én ott is írtam mindenkinek hogy álljanak mellénk mert úgy nagyobb esélyünk van ezt a csaló brigádot leleplezni filléres termékeket adnak több száz ezerért és a célközönség a kis nyugdíjasok. felháborító. segítségüket szeretném kérni hátha a médián keresztül nagyobb az esélyünk ha nem is látunk vissza a cégtől pénzt de többé ne kerüljenek más kisnyugdíjasok ilyen szituációba mint mi. Már rajtam kívül 2 Hölgy van aki mellettünk van és perre visszük a dolgot. természetesen a cég nem elérhető csak ha személyesen lemegyünk. szerdán és csütörtökön van ügyfélfogadásuk. 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a végtelen űrben együtt 2014.03.01. 10:29:23

Tisztelt Panaszos!

Átérzem helyzetüket, amit egy minden bizonnyal profin megszervezett és működtetett "bűnöző" által irányított galeri tett önökkel. Alapelv: az emberi butaság, hiszékenység és jóindulat maximális kihasználása, nyerészkedés céljából. Kis túlzással, napi szinten folytatják eme gyakorlatot és nem csak egyszerű emberekkel, idős nyugdíjasokkal, de előfordul, hogy magasan kvalifikáltakat is csőbe tudnak húzni, mert az emberi hiszékenység -pláne ha anyagi haszonszerzéssel párosul- határtalan. Javaslom -több mint valószínű, hogy ez nem jut el önökhöz és már ráadásul megtanulták saját bőrükön-, hogy soha semmilyen termékbemutatóra ne menjenek el. Az egész egy humbug. Ha csak nem az ingyen ebéd a cél. Itt szeretném figyelmükbe ajánlani azt az igaz mondást, hogy: "ingyen ebéd nincs", de ezt már önök is tudják, mert azt a bizonyos -valaki által elfogyasztott "ingyen ebédet"-, másnak, valahol meg kell fizetnie.

A hatóság ilyen estben -amennyiben egyedi, vagy nagyon alacsony értékre elkövetett a bűncselekmény-, nem foglalkozik vele. Ők is, mint az egészségügy, leterheltek és létszám, valamint forráshiányosak, ergo, a munkájuk is ennek megfelelő. Ha esetleg több károsult összefog és ezáltal jelentősen növekszik a kárérték, akkor egy ilyenre szakosodott ügyvéddel már érdemes nekiindulni. De hosszú és nehéz procedúra elé néznek, melynek kimenetele erősen kétséges, mert az ilyen cégek fiktív adatokkal rendelkeznek és hamar felszámolják magukat, majd nyomtalanul eltűnnek. Sok sikert és kitartást, bár korukat és egészségi állapotukat nézve ez erősen kétséges.

VaTi 2014.03.01. 13:31:42

Mit keres ez a sztori a Praxison?

Tempus-Anh 2014.03.01. 13:54:38

Ez a blog már mindent elbír. Nem minősíteném a hiszékeny balfaszokat, akik ilyesminek bedőlnek, azt tegye meg más. De ez a poszt valóban nem ide illő, sőt sehova se illő...

Mária 2014.03.01. 18:30:17

Érdekes lehet a nagyi és a gyerekek, unokák kapcsolata az ehhez hasonló helyzetekben, ha a nagyi kiad ennyi pénzt anélkül, hogy előtte megkérdezné őket.

@VaTi:

Lehet, hogy a Homáron az ilyet már ki se teszik.

cobre 2014.03.01. 18:56:47

Most homárkodás van?

MAC-Ka 2014.03.01. 19:55:27

Valóban nem ideillő a sztori (bár sok ilyen "egészségmegőrző" átveréshez adják orvosok a nevüket, vesznek részt benne), de az első pár komment jól mutatja, miért élhetnek meg az ilyen csalók.
Gondolok itt arra hogy egyszerűen megvonjátok a vállatokat ("hiszékeny balfaszok", meg az unoka/nagyi kapcsolat látatlanban minősítése), hogy meg is érdemlik...
Nagy a mellényetek, de valószínűleg ugyanígy bepalizhatók lennétek, maximum kifinomultabb módszerekkel.

gnme 2014.03.01. 19:58:34

nyugdíjas gyűlölködők lesznek?

..akik írnak nekem mélt, hogy minimálbéres audis vállalkozó vagyok

(kár, hogy nem vagyok vállalkozó, a skodát többre becsülöm mint az audit - azér' van többek között pályaautóként skodám (is), és nem vagyok minimálbéres)

nyugdíjasok hajrá, lehet gyűlölködni!

ez magyarország. 2014

qbr 2014.03.01. 20:40:22

@Tempus-Anh: A csalók általában azokra utaznak, akiket könnyebb becsapni: pl. idősek, mentális betegségekben érintettek, értelmi sérültek.

qbr 2014.03.01. 21:06:08

@qbr: lemaradt a második fele:
Ettől függetlenül viszont meglepően könnyen becsapható gyakorlatilag bárki, számtalan, részletesen felépített módszer létezik emberek megkopasztására (en.wikipedia.org/wiki/List_of_confidence_tricks)

she_wolf 2014.03.01. 21:20:17

@MAC-Ka:
Ha pl. a szomszédomat így bepalizzák, ÉN mit tehetek? Legfeljebb felhívhatom a figyelmét, hogy legközelebb mire ügyeljen, és hogy tegyen feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
De itt megjelent ez egy poszt, amire nem tudom, mégis milyen reakciót vársz el az itt kommentelőktől....
Ami engem illet: ha valami felkelti az érdeklődésemt, valamit meg akarok vásárolni, utánanézek, hogy hol és mennyiért lehet kapni, majd ennek megfelelően döntök.
A posztot illetően:
Infrás masszírozóm nekem is van, többféle fejjel, és nagyon jótékonyan hat. Gyógyászati segédeszközöket árusító boltban vettem.

P.Freddy 2014.03.01. 21:29:10

Ennél sokkal nagyobb mértékű, átkúrások vannak, amihez a nyugdíjasokat használják.

mandiner.hu/cikk/20140220_a_rezsicsokkentok_mar_a_nagyszobaban_vannak

MAC-Ka 2014.03.01. 21:43:21

@mig54: Ha felhívod a figyelmét valakinek/valakiknek, akkor már tettél valamit. A poszt is szerintem ezért születhetett.
Nekem, neked és sok másnak nem mondott újat. Talán senkinek aki itt olvassa.
De más mód mint a "felvilágosítás" nincs.
Sem hivatalból az illetékesek sem az orvosszakma nem tesz, nem tud tenni ellene.
De azért kellene, nem?
"Lebalfaszozni" azt a szerencsétlen idős embert aki beleesik a szélhámosok csapdájába semmi más, mint a csalás és szélhámosság mint bűncselekmény bagatellizálása.

Netszamuráj 2014.03.01. 23:03:33

Ugyanezt a sztorit eljátszották a szüleimmel is, súlyosbítva még azzal, hogy bevonták az OTP bankot is, mint aki hitelt nyújt. Apámnak vannak ízületi problémái, és ugye e miatt tudták bepalizni. Sajnos a beteg emberek már mindenbe kapaszkodnak, őket lehet a legkönnyebben lehúzni.

Amikor értesültem erről, természetesen agyfaszt kaptam. Utánaolvasás után azonban kiderítettük, hogy nyolc napon belül el lehet állni minden további nélkül. Mi így is tettünk, szerencsére probléma nélkül megtörtént minden, a cég embert küldött ki, aki elvitte a mágneses csodaágyat. A pénzt visszafizették.

Mindenki, ismétlem mindenki átverhető, csak meg kell találni a gyenge pontját. Azt gondolom, hogy normális törvénykezés mellett ezeket a vérszívó és csaló piócákat le kéne sittelni. Tevékenységük kimeríti a csalás fogalmát.

holl gold 2014.03.01. 23:18:45

En mar nagyon sokszor voltam ilyen es ehhez hasonlo termekbemutatokon es nagyon elveztem az összes ELÖNYEIT, de SOHA, SEMMILYEN KÖRULMENYEK KÖZÖTT NEM VETTEM SEMMIT, barmilyen jo dumaval probaltak eladni...legyen ez az ö problemajuk es majd mas vesz minden kutyaf@szat helyettem...en meg elveztem a kirandulasokat, furdöket, buszutakat...

pirimogyoró 2014.03.01. 23:39:35

@Tempus-Anh: "Nem minősíteném a hiszékeny balfaszokat, akik ilyesminek bedőlnek, azt tegye meg más. De ez a poszt valóban nem ide illő, sőt sehova se illő... "

Már minősítetted. A te válaszod sem illő sehová; egy idős asszonyt, akit lépre csaltak, hiszékeny balfasznak minősíteni... Ocsmány pofád van.
Kár, hogy nem lehet kikapcsolni a nem tetsző kommenteket, mert te lennél az első, akit eltüntetnék a látóteremből. Még egyetlen szimpatikus választ nem láttam tőled, valószínűleg te is egy klinikai eset vagy, ahogy nekirontasz mindenkinek.

2014.03.02. 00:03:17

Valóban nincs sok helye ennek a témának itt a blogon, esetleg annyi hogy idős korunkra bizony mi is, én is, ti is páran kissé megváltozunk. Szerencsés az aki tiszta elmével öregszik meg. Ráadásul hajlamosak dönteni bárki megkérdezése nélkül, kihagyva a rokonokat. Sajnálom, és csak reménykedni tudok hogy én nem leszek ilyen. Volt alkalmam végignézni éveken keresztül ahogy az apám leépült szellemileg. Ezzel együtt még agresszív is volt, nem fogadott ám el tanácsokat mert ő nem gyerek, hogy képzeljük mi azt hogy beleszólunk az életébe. Csúnya vége lett. Belőlünk is lehet ilyen "balfasz" mint a néniből. Nem tudhatjuk. Nincs megállapítható határ hogy egy idős ember meddig beszámítható és cselekvőképes. Mikor próbáltam az apámat megállítani az ámokfutásaiban, azt mondta az orvos hogy majd ha baltával támad a főtéren a polgármesterre nyilvánosan, max. akkor van esély külső beavatkozásra. Hát nem támadt senkire, csak szép lassan megőrült. Van azért némi egészségügyi vonzata a posztnak csak ez nem az egészségügy problémája.

zunuke 2014.03.02. 00:16:31

A szomszéd nénire is rasoztak egy bioptron lámpát potom 300 ezerért, és neki se lehetett beszélni, hogy ne tegye mert hülyének nézik. Ra is jött ő, de egy hét múlva, amikor is visszalepni már nem lehetett a vásárlástól. Mivel sajnáltam szegényt, megpróbáltam valahonnan elindulni, mit is lehetne tenni.Semmit.Viszont megtudtam, hogy az nagyon becsuletes OTP elsőként kifizeti az eladónak a teljes vételárat, majd ő hajtja be a vevőn. Ehhez a hitel felvethez elég az atvert emberek lakásban íródott adás veteli szerződése, amit szegenyek el sem olvasnak.Aztan rajottem, hogy ott a nyugdij...persze, hogy adnak hitelt!!

min 2014.03.02. 01:43:37

homárnapok a praxison :-)

kibak 2014.03.02. 04:37:06

@Tempus-Anh: gratulálunk, ismét sikerült telibehülyézni olyan sértetteket, ahol nyilvánvalóan idős, hiszékeny emberekről van szó.
Ez nem őket hanem magát minősíti.
Empátiából 1-es, helyedre, leülhetsz.

Ismét pont egy olyan poszt ami egyértelműen alátámasztja, hogy totál alkalmatlan bármilyen eg.ügyi munkára, gratulálunk.

she_wolf 2014.03.02. 04:41:22

@Turchi:
Szomorúan olvastam soraidat, nem lehetett könnyű:(
Az én apósom Alzheimer kórban szenvedett, de világéletében naív volt. Sokszor kellett nekünk visszacsinálni a dolgait. Anyósom meg a másik véglet, a túl óvatos. Ha egy gyógyszert "rugalmasan" kellene szedni, akkor elolvassa a tájékoztatót, és ami ott van az a szentírás.
Magyarázhatsz Neki, a fal hamarabb megért. Butul szegénykém, és ez csak rosszabb lesz. Ugyanakkor nem akarjuk elvenni a döntései jogát, mert az maga lenne a halálos ítélet a számára:( Viszont ilyen poszbéli események miatt nem kell aggódom.

2014.03.02. 07:04:15

@mig54: Na majd mikor mi megöregszünk a gyerekeink rólunk is leírják amit mi fogunk produkálni. A suliban a gyerekemnek valami fogalmazást kellett írni egy családtagról, hát persze hogy engem választott. Kaptam hideget-meleget rendesen pedig még az elbutulás korszakában sem tartok. Vagy mégis? DD De igazat írt nagyjából.

Nick Leeson 2014.03.02. 07:31:14

Ennek a marketing módszernek három lényeges eleme van:
1. "Csak most", "csak ma", "csak ebben a pillanatban kerül ennyibe a termék". Ezáltal az embert egy kényszerbe hajszolják, vagy cselekszik, vagy lemarad valamiről. Mivel az élet folyamán sokan lemaradnak jó dolgokról, ott és akkor nem szeretnének megint lemaradni. Ezért belemennek az üzletbe.
2. Normális esetben pl. egy áruházban ugyan abból a típusú termékből van jó pár fajta, különböző árkategóriákban. Egy ilyen bemutatón azt használják ki, hogy nincs lehetőséged összehasonlítani már termékkel a felkínált terméket. Ezért igazából ki sem derül, hogy megér-e annyi pénzt amennyiért kínálják. Ezért adják pofátlanul drágán.
3. Az adott terméket az egekig magasztalják. Sokszor tök kamu szöveggel, sokszor valós tulajdonságokkal, csak az nem derül ki, hogy ezt sok más olcsóbb termék is tudja.

Ehhez az egészhez még hozzájön, hogy a nap folyamán fokozatosan csökken az ár. Végül már akkora a látszólagos árengedmény, hogy azzal is megszédítik az embert.
Komolyan ki lehet jelenteni, hogy az előadások úgy vannak összeállítva, hogy lehetőleg minél több ember érzékeny pontját érintsék. Márpedig, ha valaki az "energiatakarékos" szóra kapja fel a fejét, akkor ő már motivált lesz. Ha valakinek épp a betegségére tud gyógymódot a termék, akkor már ő is érdekelt a vásárlásban. Szinte mindenkit be tudnak palizni. Az egész a pszichológiára van kihegyezve, és tényleg erőt kell vennie magán mindenkinek aki a végsőkig ki akar tartani, hogy ne vásároljon és ne hagyja magát átverni...

Tényleg a legjobb ha el sem megy az ember!

WildBear 2014.03.02. 07:39:14

Az "Én" nem nagy "é" betű, viszont a "tatabánya" az nagy "T".
A néni beszámítható, nem áll gondnokság alatt.
Ilyen termékbemutatókra nem szabad elmenni, mert "nincs ingyen ebéd" !

2014.03.02. 08:15:16

@WildBear: Rengeteg ember nem áll gondnokság alatt mégsem beszámítható. Önmagában hogy ilyesmibe bele tudják rángatni, az már nekem a beszámíthatatlanság határait feszegetik, de ugye tudjuk, a határ sosem húzható meg olyan könnyen. Egyes idős emberek könnyen befolyásolhatóak (koruk, egyebek miatt) de ezért még nem vesznek gondnokság alá senkit. Valóban nincs ingyen ebéd.

Netuddki. 2014.03.02. 08:50:20

Egyszerűen elképesztő ami ebben az országban folyik! Most jövök a MT-ról. Oda is ugyanezt írtam. Akiknek pont ezeknek az eseteknek a megakadályozása lenne a feladata, egyenesen ők segédkeznek a csalások lebonyolításában. De mit csodálkozunk? Fejétől bűzlik a hal. Addig nem fog itt változni semmi amíg alulról meg nem szervezzük magunkat. Vagy ha nem tesszük az ukránok sorsára fogunk jutni...

♔bаtyu♔ 2014.03.02. 09:07:17

A sok "okos" lúzert 78 éves korában ugyanúgy át fogják baszni mint most a nagymamit.

Vagy még jobban, mert ezek még magabiztosak is lesznek abban, hogy nincs is semmi átbaszás ebben, a melegítő tényleg megér félmilcsit.

♔bаtyu♔ 2014.03.02. 09:10:40

@kovi1970: Ki akadályozzon meg mit?

1. Termékbemutatót rendezhetsz
2. Eladhatsz egy hatezret érő fazekat félmillióért

Egyet lehet eredményesen csinálni, egy időintervallumon vissza lehet lépni. Ez viszont meg van.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.03.02. 09:47:53

@kovi1970: elképesztő mennyi a buta ember. Mindenki vigyázzon a családtagjaira, és mondja meg nekik hogy kerülje a termékbemutatókat. Én nem fogok senki helyett sem vigyázni idegenekre.

Paeonia 2014.03.02. 10:02:50

A posztnak azért van helye itt a blogon, mert a bemutatóra becsábító ügynökök nagyrészt EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBEN végzik az idősek és hiszékenyek becsábítását. A kerületi szakorvosi rendelőkben is jelen vannak, és a rendelő előtt, az utcán is leszólítanak "egészségügyi felmérés" címén.

Más kérdés, amikor telefonon keresik meg a bepalizott kuncsaftokat, jó lenne az idősek (meg úgy általában mindenki) figyelmét felhívni arra, hogy a telefonszám reklám - marketing célú felhasználása letiltható! Tehát nem hívnak többet ezek az ügynökök.

A személyes, orvosi rendelők előtt történő megkeresést pedig valahogy szankcionálni kéne, ahol van biztonsági szolgálat pl. ők elhajthatnák onnan az ügynököket. Ja, tudom, naiv vagyok.

Netuddki. 2014.03.02. 10:11:55

@♔bаtyu♔: Mi van fidesztroll? Magadra vetted?

"Ki akadályozzon meg mit?"

Mondjuk az a sok ingyenélő, megélhetési "politikus" amik a parlamentben üldögélnek hozhatna olyan törvényeket amik megakadályozzák az ilyen csalásokat. Nem utolsó sorban meg be is kellene tartatni a törvényeket. Igen, ahhoz is föntről kellene nyomást gyakorolni azokra akiknek a törvények végrehajtása lenne a feladatuk. Nem a Horváth Andrásokat kéne szőnyeg alá söpörni B+!
Mellesleg a képviselők is olvasnak újságot, blogokat, lehet még ezt is. Úgyhogy nagyon is tisztában kéne lenniük azzal mi folyik itt. És senkinek ne legyen kétsége tisztában is vannak vele.

Ha meg még mindig nem tudod (vagy nem akarod) miről hányom a borsót a falra, olvasd el még egyszer a postot B+!

Netuddki. 2014.03.02. 10:14:58

@enpera: A buta te magad vagy ha az ilyen csalások kárvallottjait lebutázod. Már bocs.

Elképesztő, hogy egyesek a kárvallottakkal szemben még védenék a bűnözőket. Ezért sem vágja ki sokaknál az az iszonyú mutyizás és korrupció ami itt folyik. Azokhoz képest mi ha pár nyuggert megkárosítanak pár 100 ezerrel? (Ez meg irónia akart lenni)

Azigazimzperx 2014.03.02. 10:33:56

@min: Végülis, a homár egyfajta rák, tehát helye van itt a blogon :)

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 13:05:20

Azzal nincs semmi gond, hogy néha átverik az embert. A lényeg az elvesztett összeg nagyságában rejlik. A tanulópénzt illik megfizetni és sokkal jobb, ha még fiatalon következik be és alakul ki az egészséges immunitás. Engem tizenéves koromban két cigány asszony vert át húsz forinttal. Az volt a lényege a trükknek, hogy jósolnak nekem tenyérből, de ehhez kell a húsz forint. Háá, mondom, ezek simlisek, de csak nők, nem tudnak átverni. Meg ha át is vernek, nem sok az a húszas. Szépen befóliázták a húszast és a kezembe nyomták. Na mondom: a kezemből csak nem veszik el. Jósoltak valami sületlenséget és ott hagytak. Én meg önelégült mosollyal bontom a fóliát. Persze hogy nem volt abban semmi. Kicserélték, hogy észre sem vettem. Kérhettem én a pénzt vissza utolérve őket. Olyan kiabálást rendeztek, hogy örültem, hogy elsöpörhettem onnan. Akkor örökre tanultam és csak húsz forintom bánta.:)

dukeekud 2014.03.02. 13:09:16

@VaTi: "Mit keres ez a sztori a Praxison? "

Azert mert itt, alapvetoen egeszsegugyi problemarol van szo. Az egyik elmebeteg hasznalja, kihasznalja a masik elmebeteget.
Adottak a pszihopatak, akiknek a betegsegukbol adodoan semmilyen problemat nem okoz, a hazugsag, masok atverese, mivel nem ertik, nem erzekelik, hogy ez baj lenne.
A masik oldal meg, a szellemileg leepult, (esetleg szellemileg soha felsem epult) emberek, akiket barmire ralehet venni, barmit ala lehet veluk iratni.
Szoval egy csomo kezeletlen elmebeteg van felugyelet nelkul.

Tempus-Anh 2014.03.02. 13:20:29

@dukeekud:
Nagyon jó megközelítés. Az a gond, hogy egyesek még ki is posztoljákj a baromságukat, hadd csámcsogjon rajtuk a köz.

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 13:38:55

@dukeekud: Elnézést, de ezzel a végtelenül leegyszerűsített és alapjában is hibás megközelítéssel nem értek egyet. Akik az elmés trükköt -ami legálisan felépített kereskedelmi ügyletnek néz ki, elsőre, sőt másodjára is-, nem néz ki csalásnak. Ezért nagyon veszélyes és sokszor annyira elmés, hogy még a jogalkotónak is el kell gondolkodnia, hogy történt-e törvényszegés, vagy nem. Ezeket messziről sem lehet pszichopatának nevezni. Tanultak, tájékozottak. Ki az közületek, aki megtudná határozni, hogy amikor -mondjuk- új, vagy használt autót vesz, akkor annak mennyi a valós ára? Nagyon kell érteni és naprakészen érteni hozzá, hogy ne verjenek át.

A másik fél -a becsapott- sem buta, csak tájékozatlan, valamint indokolatlanul bízik az emberek becsületességében. Ja és a fennálló törvényekben, hatóságokban, akik arra szerveződtek és képezték magukat, hogy a társadalmat megvédjék az ilyen kis okoskáktól, akik rég rájöttek, hogy munka nélkül sokkal jobb élni, mint munkával.

eßemfaßom meg áll 2014.03.02. 14:25:13

Ez most a Praxis vagy a T.Homár?

eßemfaßom meg áll 2014.03.02. 16:14:27

@MAC-Ka: de ha egyszer hiszékeny balfaszok? Aki megvesz nagyon drágán valami olcsó szart azért mert azt mondják neki, hogy mégsokkaldrágább lenne de most megnyerte féláron, arra mit lehet mondani? Meg arra aki nem oktatta ki évtizedekkel ezelőtt az idősebb rokonakat erről?

lpt1 2014.03.02. 16:29:54

@a végtelen űrben együtt: Ez így igaz, főleg, ha valami pénzügyi konstrukciót kínálnak megtakarítás céljára; sok sikert a bizonyításához, hogy az apróbetűs részt NEM ismertették az átverttel, és ő NEM vette tudomásul, hogy a konstrukció nem csak kamatozhat, de el is veszhet...

MAC-Ka 2014.03.02. 17:06:49

@eßemfaßom meg áll: Ember, benned annyi az empátia, mint a kutyadreckben a járdaszélen. Nem csodálkoznék, ha valami hasonló lenyúlós buliban utaznál. :(
Ez szélhámosság és tudatos, szervezett átverés. A leggusztustalanabb formája az, hogyha betegekre a betegek gyógyulás utáni vágyára alapozva teszik.
Azzal hogy megvonod a vállad és a becsapott embereket hibáztatod, netán kiröhögöd őket, azzal a szélhámosok oldalára állsz. Vagy eleve ott is álltál.
Gondolom ha valaki téged is átver egyszer majd valamivel (valaki fentebb pl autóvásárlást említett , vagy akármi mással) akkor majd teli szájjal fogsz csalást kiabálni és elégtételt követelni. Akkor majd nem mondod hogy te voltál a balfasz balek, ugye?
Hogy ez veled nem történhet meg? Dehogynem... :)

eßemfaßom meg áll 2014.03.02. 18:22:02

@MAC-Ka: A szélhámost üldözze jogszabályok alapján az erre illetékes hatóság. De olcsó szart drágán eladni nem ütközik tudtommal jogszabályba, ez ellen az egyénnek kell megvédenie magát.

Egyszerű példával illusztrálom.

Tudsz venni szimpla üvegmosó kefét 200Ft-ért.
Tudsz venni cumisüvegmosó kefét 600Ft-ért.

cumisüvegmosó kefe = üvegmosókefe hatalmas BABY felirattal.

Igen, kiröhögöm azt aki a 600Ftosat teszi be a kosarába és hülyének nézem, mindemellett nem tartom csaló szélhámosnak azt aki felmatricázza a 200ft-os kefét és eladja 600ért.

eßemfaßom meg áll 2014.03.02. 18:27:12

@eßemfaßom meg áll: mindez persze feltételezi, hogy a vásárló személy választójoggal rendelkező, nem gondnokság alatt álló személy. Nyilván ha valaki értelmi fogyatékos és úgy adnak el neki ilyet, akkor dögöjjönmegarohadék. De hogy 2014-ben vannak emberek akik még nem tetováltatták az esetlegesen gyengülö szellemi képességű öseik homlokára, hogy "nem vásárolunk semmit termékbemutatón" azt az ö saját hibájuknak tartom. lassan évtizedek óta ömlik a médiából a termékbemutatón megszivatott idősek története, nem lehett nem találkozni vele annak aki nem egy gumicsőben él.

2014.03.02. 19:46:06

@eßemfaßom meg áll: Az idős, gyengülő szellemű ősök homlokára nem lehet rátetoválni semmit. Pont az a probléma velük hogy ellenállnak a józan észnek, legyen az rokon vagy barát, bárki aki segíteni akar nekik. És sajnos felejtenek is. Ettől még persze hibásak ha engedik becsapatni magukat, de amit egyik nap a homlokára vésel, az másnapra már eltűnik. Ezt hívják öregségnek, vagy öregkori tüneteknek, ami persze nem jelentkezik automatikusan mindenkinél. Ugyanígy engedik be kaputelefonon az idegeneket, hiába hallják naponta hogy ne tegyék. stb...

MAC-Ka 2014.03.02. 21:48:53

@eßemfaßom meg áll: "nem tartom csaló szélhámosnak azt aki felmatricázza a 200ft-os kefét és eladja 600ért."
Ebben biztos voltam, sőt egyre inkább abban is, hogy valami hasonlóból élsz :)

Azért a példád hamis, itt nem tisztán matricázásról van szó, hanem tudatos, tevőleges félrevezetésről és hazug marketingről amivel megtévesztik az embereket. Mindig van "tudományos" halandzsa, papírok, amik ugyan nem bizonyítanak semmit (max, hogy nem életveszélyes a cucc), de a megtévesztésre alkalmasak.
Ha olyanokkal teszik ezt akik pl valamilyen betegségben már szenvednek és gyógyulni szeretnének akkor az még aljassággal is párosul.
Nem kívánom, hogy legyél te vagy valamelyik szeretted súlyos beteg amikor szinte mindent megtennél hogy meggyógyulj(on), vagy legalább enyhítsd a betegséget, de biztos vagyok benne, hogy átértékelnéd. Olyankor a nagy mellények hirtelen nagyon leesnek az emberekről :(
Szerintem fiatal is lehetsz, szüleid még nem értek el abba a korba, amikor megváltozik a gondolkodásuk, vagy szerencsés vagy és nem betegek, hogy nincs fogalmad arról az élethelyzetről... ezért jössz a gumicsöveiddel.

Azt mondod, mindenkinek tudnia kellene már? Tehát nem is kell további figyelemfelkeltés, mint akár ez a poszt is? Úgyis csak az áldozatok a balfaszok...
Akik meg csinálják azok nem is szélhámosok...ugye? Csak "ügyes" emberek, nem?
Ha egyszer neadjisten kirabolnak, azok is csak ügyes emberek lesznek?

Az illetékes hatóság láthatóan nem tesz szinte semmit, csak nagyritkán, mert egyrészt mire megmozdul, a cég és ügynökei nincsenek sehol, másrészt akkora kört érint, hogy nincs kapacitásuk rá.
De attól ez még csalás és szélhámosság, ha beteg emberekkel teszik akkor meg aljas becstelenség is. Még akkor is ha te valamiért szimpatizálsz velük :(

eßemfaßom meg áll 2014.03.03. 10:24:52

@MAC-Ka: sajnálom, hogy nem értetted meg amit írtam.

eßemfaßom meg áll 2014.03.03. 10:36:09

@Turchi: és akkor mit kellene csinálni az államnak? Ne lehessen drága terméket árusitani, legyenek hatósági árak és csak az Állami Áruházban lehessen árulni a Hatósági Áras Termékeket?

Nyailván ha ehg ytermékez azzal árulnak, hogy visszanő a levágott láb az infrafénytől akkor felléphet a fogasztóvédelem, de az a személy felelőssége, hogy ne vegyen meg 10ezres terméket félmillárt csak mert jo beszélőkéjü akarja neki eladni egy ebéd után. A jogszabály megvan, akit bepaliznak az visszakérheti a pénzt, ha azt nem fizeti vissza az eladó akkor marad a feljelentés/per mint minden más szabály megsértésekor.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800213.KOR

"4. § (1) A fogyasztó a (2) bekezdésben meghatározott időtartamon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától számított nyolc munkanap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától számított nyolc munkanap elteltéig

gyakorolhatja"

MAC-Ka 2014.03.03. 11:00:14

@eßemfaßom meg áll: Szerintem pedig Te nem érted, vagy "nem akarod érteni" azt, hogyan működik ez az átverés. Ezért egyszerűsíted le arra, hogy egy olcsó terméket "felmatricáznak". Ez ettől sokkal több, szerintem te is tudod. :(
Igen, ígérnek "csodát", óriási javulást, "nem kell gyógyszert szedned" stb, stb. Mutatnak "tanúsítványokat", orvosi véleményeket stb.
Hogy ezek mit "tanúsítanak", az orvosi vélemény valóban orvostól származik-e és még ha igaz is, valóban igazat állít, vagy csak részesedése van a buliból, na az a kideríthetetlen. Ez pedig bizony megtévesztés, valótlan állítás, szélhámosság.

A jogszabály pedig annyit ér, amit be lehet tarttatni belőle. Jelen esetben szinte semmit.

2014.03.03. 11:12:05

@eßemfaßom meg áll: Köszönöm hogy ennyi időt szántál a válaszra de én nem beszéltem az állam feladatáról, sem törvényekről, egyszerűen közöltem hogy az idős emberek egy elég nagy csoportja küzd szellemi leépüléssel amiről sem ő, sem a család nem tehet. Ennyi. Semmi másról nem volt szó részemről. Arra reagáltam csak hogy a rokonok sem tudják megakadályozni ezt a folyamatot. Sem ők, sem az idős ember nem tehető felelőssé ezért az állapotért. Meg az állam sem. Valamit nagyon félreértettél.

eßemfaßom meg áll 2014.03.04. 12:45:34

@Turchi: a rokonok, ha megakadályozni nem tudják (azért itt az akarat számomra kérdéses, és aki annyira leépült szellemileg, za miért nincs felügyelet alatt, szóval na) nég mindig ott a lehetőségük a vásárlás után másfél hétig megnemtörténtté tenni a dolgot és ha nem fizetnek akkor erre jogállamban a bíróság az út. Diktartúrában persze kimehetne az igazságmeghatározási ügyosztály kommandója és főbelőhetné az illetékeseket, de állítólag jogállamban élünk. Mivel a bíróság hosszadalmas így érdemesebb a megelőzésre törekedni.

@MAC-Ka: de értem, szokták is büntetni az ilyen cékeget, de ez nem mentesíti a vásárlót a saját felelőssége alól. Csak annak lehet eladni, aki hajlandó megvenni.

2014.03.04. 13:38:47

@eßemfaßom meg áll: Sajnos saját tapasztalat de le is írtam ha olvastad, a felügyelet alá helyezés nem olyan egyszerű. Az nem elég ahhoz hogy egy idős ember össze-vissza rendel, vagy vásárol bármit. Írtam rá egy példát egy előző hozzászólásomban, az orvos akinek a szakvéleményt kellett volna kiállítani a helyzetről, őszintén megmondta, hogy ez egy olyan tortúra mindenkinek, neki is, hogy a város főterén minimum a polgármester megtámadása baltával szükségeltetik hogy a procedúrába belekezdjenek. Ügyvédi úton ugyanez a helyzet. Ott is kell orvosi szakvélemény. Az meg ismeretlenül ne legyen kérdéses neked hogy a rokonok akarata nem megfelelő. Van ahol igen, van ahol nem. Én nem tudtam megakadályozni a saját apám dolgait. A posztban leírt esetre sem fogja senki felügyelet alá helyezni az idős embert, mert ez nem indok. Az hogy valakit át lehet verni, akár fiatalon, akár öregen, nem indok a felügyeletbe vételéhez, mint ahogy az sem hogy elkölti minden pénzét. Voltál már ilyen helyzetben? Én igen. Évekig küzdöttem és nem értem el semmit. De már nem szeretnék többet erről írni. Vége lett.

MAC-Ka 2014.03.04. 15:08:12

@eßemfaßom meg áll: A vásárlónak saját jól felfogott érdekében célszerű óvatosnak lenni és gyanakodni, de ez nem felelősség, különösen ha szándékos félrevezetésről van szó.
Ha autót akarsz venni, és a kereskedő iratokkal "bizonyítja", hogy 80e-t futott, akkor célszerű gyanakodni hogy nem annyi, de ha megveszed és kiderül, hogy mégiscsak 280e az a futás, akkor az nem a vevő felelőssége lesz.
Itt szoktak emlegetni valami olyat, hogy a vevő a tőle elvárható gondossággal járt el.
De milyen gondosságról beszélünk, ha vannak papírok, könyvek arról, hogy a termék mennyire jó, tudományosnak hangzó de gyakran halandzsának bizonyuló szövegekkel kábítják az embereket. Ugyanúgy elhiszik, mint ahogy a valóban tudományos érveket elhiszik pl. az orvosuknak.
Ez az egész csalási mód erre épül. Erről beszélünk, nem arról, hogy ugyanazt a terméket 200-ért vagy 600-ért veszed meg...van olyan is, de ez nem az a helyzet.
A jogi út pedig elméletben persze járható, de a gyakorlatban a rengeteg "esettanulmány" ismeretében eléggé reménytelen. Ezért virágzik ez az üzlet annyira :(

A felügyelet alá helyezésről alkotott véleményed is nagyon szélsőséges és empátiahiányos, ahogy írtam szerintem nem voltál még érintett, vagy ha igen és akkor is így gondoltad, akkor nem szeretnék a hozzátartozóid helyében lenni :(

eßemfaßom meg áll 2014.03.04. 19:18:10

Ha jol értem az utobbiakat, olyanok, akik nem tudták kezelni a hasonló helyzetet várnák el, hogy valaki más kezelje helyettük. Így teljesen érthető.

WildBear 2014.03.05. 08:25:12

Szerintem csak egy ponton lehet ennek az elejét venni, az pedig a jog.
(Senki sem sírja vissza a régi rendszert ('89 előtt), de akkor ha valaki csak megpróbált volna ilyet, úgy került volna börtönbe csalásért, mint a sicc..)

Fel kellene fogni, hogy valamit négyszeres áron árulni az csalás.

Sajnos, ez egy ilyen következmények nélküli ország lett..
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása