Soha többé SZTK Fogorvos!

2018.03.23. 10:01

fogorvos-rescue-elsosegely-keverek-845x577.jpgVégül nyár végén sikerült saját erőmből vért izzadva összegyűjtenem annyi pénzt, hogy egy középkategóriás áras magán fogászaton megkaptam a megfelelő fognyaki tömésemet.

Tisztelt Praxis!

 

Tavaly tavasszal lett volt Új SZTK Fogorvosom mert az 1. Felnőtt SZTK Fogorvosom 32 éves koromban 13 év után lemondott rólam... Addig a SOTE Fogászati klinikára jártam kezelésre, mind addig amíg az egyik fogam el nem kezdett fájni tavaly tél végén. És hiába mentem másnap munkám után a SOTE Fogászati klinikára nem tudtam számomra megfelelő időpontot adni, így 1,5 hónapra rá a munkahelyem körzetében lévő SZTK Fogászatra mentem el.

 

Nem volt szerencsém a legjobb leendő Fogorvoshoz kerülnöm mert tartósan betegállományban volt, így kénytelen voltam a Főorvost választani aki megkérdezte tőlem antibiotikumot írjon fel a gyulladt tömött fogamra vagy gyökér kezelje azt. Végül gyökér-kezelve lett azt is megkérdezte fájdalom csillapított adjon-e nekem a gyökérkezelésre. Érzéstelenítés alatt gyökér kezelve lett. 3. gyökértömés csere után nem fájt a fogam. Viszont amikor a Fognyaki szuvasodást fúrás nélkül betömte többször rosszul tömte be a fognyaki részemet. Így végül elmondtam finomat az Asszisztensnek aki hátat fordítva nekem magában nevetett a problémámon.

 fogorvos-rescue-elsosegely-keverek-845x577.jpg

 

Amikor a fogorvosnak mondtam el: annyit válaszolt ne idegeskedjek mert ő is ideges tud lenni mert ingyen csinálta a fogtömésemet. És évente egyszer csak 1 db fogtömést támogat az OEP, és a többit a fogorvosi fizetéséből vonja le az OEP amit majd visszadob a Fogorvosnak. Nem érdekelte a fogorvost, hogy a Fogyatékossággal élőknek életük végéig ingyenes a TB-jük legálisan. Végül nem volt más választásom nyár végén sikerült saját erőmből vért izzadva megalázó órabéres fizetésemből összegyűjtenem annyi pénzt, hogy egy középkategóriás áras magán fogászaton megkaptam a megfelelő fognyaki tömésemet.

 

 Olyan jól sikerült mintha Fogzománc lenne a tömés helyett. Havonta 1x Nyár vége után egészen Novemberig, 1-1 db fogamat kezeltettem Fogszuvasodás miatt. Jelenleg reménykedem sikerül annyi megtakarítást összegyűjtenem saját erőmből, hogy nyugodtan egy jobb fizetésű állásra cserélhessem a jelenlegi állásomat. És kell többé aggódnom a fogszuvasodásom kezelése végett, és a Fogorvos iránti Szociális fóbiám leküzdésében sem kell bajlódnom.

 

 ,,Soha többé SZTK Fogorvos" legalább 3 évig ne kelljen oda mennem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The reaper 2018.03.23. 14:05:24

Nekem sztk-s fogorvos gyökérkezelésnél elfelejtette az egyik gyökértömést, emiatt fél év után tályog kezdett el nöni a foggyökér alatt. Magánorvossal megnézettem, a fogat húzni kellett, és egy 200 ezres híd lett a vége.

chili wili 2018.03.23. 14:31:18

@The reaper: velem ugyanez történt, csak magánorvosnál.

nemecsekerno_007 2018.03.23. 15:52:46

@chili wili: Az már sokkal neccesebb. Adott számlát? Na az ilyenek miatt kellenének a magánbiztosítók az egészségügybe, az államiba is...

chili wili 2018.03.23. 16:08:29

@nemecsekerno_007: dehogy adott... 20 éve történt, 10 évig bírta utána az a fogam, és senki nem értette, miért fáj egyfolytában. Mikor kihúzták, az akkora megkönnyebbülés volt!

Parajpuding 2018.03.23. 19:19:44

Talán csak szerencse, de eddig nekem többször volt jó tapasztalatom tb. fogorvossal, mint magánfogásszal. Persze itt is, ott is akad kókler, de nem egyszer sztk-s fogorvos hozta rendbe azt, amit a maszek doki elcseszett. Fordított esetre még nem volt példa.

siriq111 2018.03.23. 20:23:47

En maganhoz mentem, kozben kiderult 2 fogamat is tomni kell. Mind a ketszer rossz helyre adta be az erzestelenitot. Mondanom sem kell , nagyon orultem neki. Duplan kaptam a ket alkalommal. A higenia az nuku. Baba zsepivel torli a furot. Volt , hogy le is esett.
Az sztk-s elmenyem ehez kepest egy luxus fogtomes volt.

lüke 2018.03.23. 22:07:05

az emberi száj egy baktérium tenyészet,nincs benne egyetlen steril hely se
csoda ,hogy a tömés nem fertőződik el:) s nem rohad szét utána a tömés
a tömésnél fertőtlenítenek , attól kezdve nem lehet becsukni a szád,
addig a baktériumok közt fúrnak....

midnightcoder2 2018.03.24. 09:26:53

Én a 90-es évek közepén voltam utoljára SZTK fogorvosnál. Az olyan élmény volt, hogy utána soha többet. De a szarabb maszek fogdokit is kerülni kell, ez szintén tapasztalat. Valahol ott kezdődik a normális fogdoki, hogy nem panelben van a rendelő, nem ránézésre 30 éves, ütött-kopott gépei vannak, és a betegek nagyobb része külföldi.

Dr. Szadó 2018.04.22. 10:23:05

Nenenenenene! Ezzel rengeteg embertársadtól vonod meg a lehetőséget, hogy a gatyájukba élvezzenek, miközben kínoznak. Nekik is joguk van az eltérő szexuális élvezet gyakorlásához! Az a kézzel fogható rettegés és a minden porcikában érezhető hatalomérzet semmihez sem fogható! Vigyázz, fel ne jelentsenek szadofóbiáért!

Ne vegyetek komolyan, csak trollkodom. Szadista, nárcisztikus szociopatákat észérvekkel meggyőzni nem lehet, úgyhogy legalább csináljunk viccet belőlük - közröhej tárgyaként már kevésbé nagy az az önérzetes pofájuk. :)

Dr. Szadó 2018.05.01. 14:45:19

Különben is, ha nem tetszik, húzd ki magadnak!

EgySimaEgyfordított 2 2018.11.29. 20:08:37

Csakis magànfogorvos,vagy ha vki Bp-i akkor a Sztomatolôgiai Központ tanulô fogorvosokkal. Egy rokonomnak sztk s fogorvos úgy kihúzta a fogàt,hogy utàna begyulladt a helye,40 fokos làz miatt ügyeletet kellett hozzà hìvni.
Én (ezért is) vsak magànhoz megyek. Elkérik az àràt,de nem végeznek kontàr melòt-s ha vigyàzol a fogaidra,max.félévente kell menned ellenõriztetni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat