Semmibe vették az orvosi titoktartást, ezért elvehetik a gyermekemet

2017.11.02. 06:32

c6fbc7faade4473a9aca7b6268eed28a.jpgOlyan információkat mondtak el rólam, amiket velem nem közöltek és nem hogy második, de még harmadik félnek is kiadták. Az exem mindezt fel tudja használni ahhoz, hogy megpróbálja elvenni tőlem a gyermekem.

Tisztelt Címzett!



A mi történetünk elég bonyolult, de megpróbálom röviden leírni a lényeget.



Az egész történet előzménye, hogy a fiam apjával elváltak útjaink, mert másik nővel szűrte össze a levet. A gyerek akkor 5 éves volt. Nagyon csúnya volt a "különválás" mert az apuka nem volt hajlandó minket békén hagyni. Mivel nem úgy alakult a vagyonmegosztás, ahogy ő gondolta, bosszúhadjáratba kezdett. Fenyegetett, hogy elvágja a torkom, zaklatott, testi sértést is elkövetett, rongálások, lopások és betörések lettek a számlájára írva. Hozzátenném, se a rendőrség, se az ügyészség nem csinált semmit, egyedül a testi sértés ügyében volt bírósági eljárás.

 

Egészen addig folytatta ezt, amíg nem szereltettem fel kamerákat és nem telepítettem egy alkalmazást a telefonomra, ami minden beszélgetést felvesz (még ha jogsértő is). Miután ezekről tudomást szerzett nem nyíltan folytatta. (A mai napig azon munkálkodik, hogy kicsináljon minket és elszakítsa tőlem a gyerekem.)

 

c6fbc7faade4473a9aca7b6268eed28a.jpg

A fiam nagyon megviselte ez a helyzet és dührohamok formájában előtört belőle. Az iskolát 7 évesen kezdte, de már óvodában sok gond volt vele emiatt. A gyerek sok mindennek tanúja volt sajnos, amit az apja tett ellenünk, ezeket védekezésképp el is zárta magában. A tanulással is nagy gondok voltak, nem tudott figyelni órán, visszabeszélt, verekedett, ingerlékeny volt stb. Emiatt 2x jártunk a Nevelési Tanácsadóban, de érdemlegeset egyszer sem mondtak. BTM-nek ítélték és annyi. Átvittem egy másik iskolába, mert több problémám is volt a tanítókkal és az ottani rendszerrel. A jelenlegi osztályában van egy nagyon hasonló fiú, mind viselkedésben, mind problémáiban. Az ő szülei elvitték őt egy kórházba kivizsgálásra és kapott egy gyógyszert, utána sokkal jobban teljesített az iskolában, normalizálódott a viselkedése és mégis önmaga volt.



Én is elvittem ugyan oda a fiam. Általában ezek a vizsgálatok egy hét alatt megoldhatók és hazajöhet a gyermek. Mi bent voltunk másfél hétig (1 hétig nekem is bent kellett lennem vele), mert ő bonyolult eset volt. Beérkezésünkkor megkérdeztek egy sor dolgot, köztük azt is kinek adhatnak információt a fiammal kapcsolatban. Én azt mondtam senkinek, mert én mindenkit tájékoztatok majd, akit szükséges.

 

Kapott ő is egy gyógyszert és attól sokkal jobban érzi magát, jobban teljesít, jobb a viselkedése, türelmesebb ... minden nagyon jól alakult.



A probléma ott kezdődött, hogy megtudtam, hogy a gyermekem apja érdeklődött a kórháznál a vizsgálatokról. Telefonon nem adtak ki neki információt, viszont mikor lement személyesen a nőjével úgy már kiadtak nekik mindent. Nem csak a fiammal kapcsolatban, hanem a rólam kialakult véleményüket is! Ezzel szerintem teljesen megsértették az orvosi titoktartási kötelezettségüket, akik vizsgálták és kezelték a fiam. Természetesen nem az a probléma, hogy a fiammal kapcsolatban kiadtak információt, hanem az, hogy velem kapcsolatosan is elmondtak nekik egy szót is. Ehhez nem volt joguk, mert az én írásos meghatalmazásomra lett volna hozzá szükség. Ráadásul olyan információkat mondtak el rólam, amiket velem nem közöltek és nem hogy második, de még harmadik félnek is kiadták.



Az exem mindezt fel tudja használni ahhoz, hogy megpróbálja elvenni tőlem a gyermekem.



Kérlek segítsetek, hogy mit tudok tenni ilyen helyzetben. Ha elmegyek bíróságra, akitől hallottam, hogy voltak a kórházban és mindent elmondtak nekik nem hajlandó tanúskodni és későbbiekben nem fog nekem elmondani semmit, amit hall róluk.



ui.: A fiamnak annyira rossz az apjánál, hogy etika órán, mikor a tanító megkérdezte az osztálytól, hogy ki mit fog csinálni hétvégén ő kiakadt elkezdett sírni (gyógyszerrel) és beszámolt az összes ott ért sérelméről, amik folyamatosan érik őt abban a közegben. A nőnek van 3 gyereke az előző házasságából és van egy közös is az exemmel, tehát 4 gyerek van ott és az enyém a felesleges ötödik, akit mindenki mindenért hibáztat, ha valami nem jó.

 

Mikor ott van az apja nem foglalkozik vele egyáltalán. Nem akar velük lakni (már kérdeztem) és sokszor menni sem akar láthatásra, de nem tehetek semmit, muszáj. Nagyon sokszor jött már haza sírva. A fiam most 10 éves.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marczy 2017.11.02. 10:36:33

Sajnos azt kell mondanom, Magyarországra nem vagyok hajlandó gyereket nemzeni, részben az ilyen és hasonló rendszerszintű hiányosságok miatt, amikkel a magyar gyermekvédelem nem tud mit kezdeni. Az angol gyermekvédelem kockázati csoportokat definiál, és ezek szerint nézi a problémás családokat, és nagyon is tisztában vannak a bántalmazó kapcsolatok dinamikájával. Mi mikor jutunk el idáig? Az iskola is totál tehetetlen, a tanár is szenved, a gyógyszer meg hosszú távon nem lehet megoldás.

defné 2017.11.02. 10:43:14

Ez inkabb a jogi forumra tartozna,de a torveny szerint az apanak ugyanolyan joga van a kiskoru gyereke allapotarol erdeklodni mint neked. Az egy mas lapra tartozik,hogy egy agressziv vadallat. Nem igazan ertem miert vennenek el a fiadat toled ha minden rendben van. Ezt csak nagyon indokolt esetben szoktak iteletben hozni. Azert mert a gyereknek psziches problemai vannak nem szoktak az anyjatol elszakitani. Kerd a birosagtol a kizarolagos felugyeleti jogot a gyerekre vonatkozolag es ha ennyire elfajult a helyzet koztetek,akkor a tavoltartasi vegzest is. Visszaterve:a korhaz jogilag koteles kiadni infot az apanak.

szombi 2017.11.02. 10:51:01

Ez nagyon úgy fest hogy az "anyával" vannak gondok, nem az apával. Nagyon szépen bemagyarázza (magának is) hogy az apja tehet mindenről, nem ő. Szerintem fenyegetés meg betörés sem volt, azokat csak kitalálta. Mégis neki ítélték a gyereket? Ez a baj a rendszerrel!!!

fénycsepp 2017.11.02. 11:13:10

Nem kaptunk teljes képet az ügyről, de a gyógyszer bevetése (Ritalin?)' nagyon fura, hiszen ugy néz ki, hogy a válás hatott a gyerek pszichejere; erre a gyogyszerezes a megoldás? Nincs egyébb módszer ilyen esetekben?

Dr. Fotos 2017.11.02. 11:19:23

A gyermekedet nem vehetik el azert mert beszereztek ott valami orvosi velemenyt. Indithat eljarast ra, de akkor magat is megszivathatja, mert a birosagi per alatt meg fogjak vizsgalni az allapotokat: ott 4 gyerek van mar, a kornyezettanulmanyon nem fog jol festeni ha zsufolt a lakas. A fuggetlen pszichologiai szakerto meg fog vizsgalni mindenkit: Teged, a gyermeket, apukat es apuka uj parjat is. Nagyon durva bajodnak kell lennie ahhoz, hogy elvegyek a gyereket. Sok esetben meg akkor is az anyanal tartjak (sajnos) a mai birok a gyermeket ha kiderul, hogy az anyuka orvosi eset. Arrol ne is beszeljunk, hogy ha a gyermeked 10 eves megkerdik ot is, hogy mit szeretne. Nem tesz jot ha csak panaszkodni fog az apanal tortent dolgokra.
Szoval nyugodj meg, nincs mitol tartanod a gyereket illetoen. Egyebkent ha meginditanak az ottani velemenyt alapul veve egy peres eljarast azzal sajat maguk ismernek el, hogy torvenytelenseg tortent es arra alapozva perelheted az orvost vagy az intezmenyt.

Nyugi es tolts minel tobb idot a gyerekkel, vidd sokat jatszoterre, mozogjon sokat, ne uljon TV elott es akkor meg a gyogyszereket is elhagyhatod.

Sir Galahad 2017.11.02. 11:19:40

Csak a történet egyik felét hallottuk, ez alapján nehéz bármit mondani. Könnyen elképzelhető, hogy nem minden úgy van, ahogy az anyuka elmesélte, a levél hisztérikus hangneme legalábbis erre enged következtetni. Még az is lehet, hogy a kórház annak reményében adott ki - talán szabálytalanul - infót róla, hogy hátha az apa segít valahogy a gyereken.

Dr. Fotos 2017.11.02. 11:24:44

@defné: Mint irja a problema nem a gyerek allapotanak kiadasaval van hanem azzal, hogy az anyarol kiallitott velemenyt is megosztottak amihez viszont - valljuk be - nem volt joguk. Amennyiben a gyerekre nezve jelente problemat az anya allapota akkor a gyamhivatal fele kellene jelezniuk es nem az apukanak.

@szombi: Benne van a pakliban amit irsz, viszont ismerni kellene a masik oldalt velemenyet is. Jo lenne tudni mi lett a vege pl. a testi serteses eljarasnak.

FlybyWire 2017.11.02. 11:29:19

Azért én meghallgatnám az apát, és főleg a gyereket is.

Medgar 2017.11.02. 11:41:48

@Dr. Fotos: A véleményüket osztották meg az anyáról, nem a diagnózisukat....

DAnna 2017.11.02. 12:09:46

Nem tudom mi történt, de tegyük fel, hogy a történet igaz. Az látszik a szövegből, hogy anyuka ki van borulva, ami nyilván befolyásolja azt is, hogyan élnek ők ketten a gyerekkel, és nyilván kevésbé alkalmas a gyereknevelésre, mint kiborulás nélkül. Most akkor erre megoldás lehet az, hogy annak adják a gyereket, aki ezért a kiborulásért felelős? Meddig mehet el valaki büntetlenül? És ki halandó ehhez asszisztálni?
Arra akarok kilyukadni (most már általánosítva), hogy sok olyan eset van, amikor a zaklatással létrejött állapot haszonélvezője éppen a zaklató lesz. Ennek pedig jó lenne elejét venni minden esetben.

FlybyWire 2017.11.02. 12:15:39

@DAnna: prekoncepciókból következtetsz.
Lehet igaz is, meg nem is.

PomberMaci 2017.11.02. 12:16:43

@Medgar: Gyanítható, hogy nem alap nélkül...

DAnna 2017.11.02. 12:18:55

@FlybyWire: Nem mondtam, hogy igaz, csak hogy általánosságban ez egy elképzelhető, és eléggé kellemetlen forgatókönyv, aminek a kialakulását minden esetben meg kellene akadályozni.

Mille38 2017.11.02. 13:42:43

@Sir Galahad: Tök nyugodt ember vagyok és minden levelemet kétszer elolvasom és kigyomlálom, de valószínűleg én is hisztérikus lennék ilyen eset után és ez az írásművemen is meglátszana.

A posztolónak: forduljon a kórház betegjogi képviselőjéhez és az ombudsmanhoz párhuzamosan.

zoldborso 2017.11.02. 14:00:10

Nem olyan egyszerű elvenni egy hat éven felüli gyereket az anyjától, aki nem akar az apjához menni! Ráadásul akármit is mondott az egészségügyi személyzet az apának az anyáról, az semmiképp nem minősül orvosi szakvéleménynek, különös tekintettel arra, hogy az anya nem is volt páciense annak az orvosnak, aki a gyermeket vizsgálta! A bíróságoknak megvannak a saját elmeszakértőik és pszichológusaik, és azoknak a szakvéleményeire szoktak támaszkodni. -- Amúgy nem feltétlenül a legjobb megoldás gyógyszerezni egy gyereket, akinek viselkedési problémái vannak. Egyszerűnek egyszerű, de hosszabb távon nagyon visszaüthet, pl. nagyobb valószínűséggel lesznek drogosak az ilyen gyerekek. Érdemes lenne inkább terápiára vinni a gyermeket, hogy a gyógyszereket mielőbb el lehessen hagyni!

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.11.02. 14:22:00

@marczy: hát ha már azon morfondírozol, hogy mi lesz, ha a ti családotokban is elromlik és elkezdenek a felek kivetkőzni magukból, akkor inkább tényleg ne vágj bele. Amit itt leírtak azok nem általános dolgok, már azelőtt sem, hogy a gyereket orvosnak kell kezelni egy válás után.

apanna 2017.11.02. 14:27:13

@Medgar: Azt sem kellett volna.

Medgar 2017.11.02. 14:29:50

@apanna: Olvastunk egy teljesen egyoldalú láthatólag hisztérikus véleményt a témában, te ez alapján ítélkezel...

apanna 2017.11.02. 14:32:22

@marczy: Na igen definiálják, de ottis vannak égbekiáltó problémák. Egy kspcsolathoz és annak romlásához két ember kell. A két embernek kellene együtt dolgozni azon, hogy a közös utód érdekei érvényesüljenek. Tudni kell lemondani nem a saját, hanwm a gyerek érdekében. Egy életre tönkre tettek egy embert.

apanna 2017.11.02. 14:34:50

@Medgar: Most, hogy irjam le hogy megértsd? Egy orvos nem adhat ki információt, a volt nejünk, férjünkről. Ennyi. Érted?

Norx 2017.11.02. 14:42:39

Szociàlisan érzéketlen, érzelmileg unintelligens vidékiek azt mondanàk erre, hogy "bolond tehénnek bolond a borja". Tyúk vagy a tojàs kérdés ez a levél alapjàn...

aritus 2017.11.02. 14:57:30

@Medgar: A véleményüket sem oszthatják meg

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.02. 15:07:53

A levél alapján van baj a hölgy fejében bőven. Érdemes eléggé fenntartásokkal kezelni a történetet. A hölgy az írás alapján egy tipikus sértődött perszóna, eléggé kérdéses, hogy mi igaz, és mi kitaláció a leírásban. Pl. saját maga is bevallja, hogy csak hallotta valakitől, aki meg mástól hallotta, hogy az orvosok kiadták az állapotát is az apának. Amúgy meg mennyire életszerű, hogy valaki beállít a bírósághoz, hogy szeretné megkapni a gyereket, és ehhez indoklásul egy súlyos törvénysértéssel megszerzett információt csatol?

Medgar 2017.11.02. 15:12:36

@aritus: @Norx: Erre csupán egy instabil ember írása a bizonyítékotok. Hasonló helyzetben én is elvárnám, hogy figyelmeztessenek a problémákra. Persze lehet, hogy szerintetek az anyuka esetleges elmebajáról rögtön a gyámügyet kellett volna értesíteni.

Ix Chel 2017.11.02. 15:19:33

Szerintem első körben a gyereknek kéne BIZTONSÁGBAN érezni magát. Bázis lehet az anya, de szüksége van az apjára is. Van egyáltalán bármilyen döntés/ítélet/megegyezés a láthatásról? Amit pedig ne felejtsünk el: a gyerek ilyenkor elkezd "játszani", mert mindkét szülőnek meg akar felelni. Az anyának nyilván nem fog áradozni az apáról és vica versa. Mediátor kellene. Kommunikálni kellene. A szülőknek. A kórház huszadrangú sajnos, a fő probléma nem ott van.
Jogilag nem kell félni ebben a helyzetben szerintem, inkább a kisgyermek lelke ad okot aggodalomra, főleg, hogy a gyógyszer csak elnyomja, nem pedig orvosolja a bajt.
Esetleg anyuka konzultálhatna pszichiáterrel/tanácsadóval, hogy hogyan kezelje a helyzetet, és ne jöjjön idegállapotba az apa minden megnyilvánulásától. Csak nyugi.

Bicepsz Elek 2017.11.02. 16:19:10

Meg kene hallgatni a masik felet is. A masik nonek van 4 gyereke nem tudom minek kene neki egy 5ik hacsak nem az anyaval vannak bajok...

Nichey 2017.11.02. 17:38:04

Üdv. Az a gond az ilyen helyzetekkel, hogy nem veszik komolyan a "sértett panaszait" addig amíg általában nagyon csúnya véget nem ér. Ráfogják, hogy hisztizik. Közben fogalmuk nincs,hogy mi történik a zárt ajtók mögött. Fenyegetés, verés, terror. A rendőrök ha kimennek nem tesznek semmit. Pedig ezen kívül mindenre van szankciók. De az ilyen típusú bántalmazók 90%-a megúszta egy ejnye bejnyével. Saját tapasztalat.

Benoke2 2017.11.02. 17:47:35

A bíróság bevonása nehezen elkerülhető. A zaklatás az bizony zavarja a mindennapokat ezért akár a láthatást is megvonhatják. A gyerektartást nem tudom hogyan fizeti, ha kimarad 3 hó azonnal fizetési meghagyás és feljelentés kombó. A gyámhivatal ha szemét, bizalmatlansági indítványt lehet beadni az ügyintézőre, a családsegítő is tud segíteni ha a gyermek elvételéről van szó. Egy családlátogatásra után ha szerintük rendben van akkor megakadályozzák a gyermek elvételét. Sajna megfelelően megolajozva elveszik bárkitől a gyerekét. Gyámhivatal bírja gyomorral h tönkreteszik egy gyermek életét. A kórház rólad semmilyen információt nem adhat ki még a véleményüket sem. Ezért érdemes szintén bírósághoz fordulni.

Hórukk 2017.11.02. 18:26:01

@fénycsepp: Ha esetleg feleségül vennéd az anyukát és évekig kedves vagy a problémás gyerekhez, akkor van némi esély a javulásra.

Fiona Schultz 2017.11.02. 18:38:59

A posztoló szerint az apuka számlájára zaklatás, rongálás, betörés és testi sértés írható, ez utóbbi miatt rendőrségi eljárás is indult. Nem is csodálom, ha mindez felzaklatta, ehhez képest nagyon is összeszedetten fogalmaz. Az a döbbenet, hogy itt páran őt támadják. Olyan országban élünk, ahol mindennapos a családon belüli erőszak, és az áldozathibáztatás még a bíróságon is, ahogy egy közelmúltban lefolyt felmérés mutatja. A legfőbb áldozat pedig a gyerek, és az ő problémáinak megoldásához úgy tűnik, nem sok segítséget kaptak. A jelek szerint az apának nem azért kell a gyerek, mert szereti, hanem hogy ezzel is az anyát büntesse. Ha békén hagyná őket, és kedves lenne a fiához, akkor nem olvashattuk volna itt ezt a történetet.

drontal 2017.11.02. 19:21:36

@Benoke2:

A gyerektartás behajtása ebben az országban csak az ítéletben létezik,a valóság egész más.Hiába adod be a keresetlevelet a nem fizető szülő ellen, ha nincs munkahelye és semmi vagyona amit a bírósági végrehajtó eltudna csípni.Ilyenkor semmi nincs,végrehajtás sikertelen,az adós vagyontalan tájékoztató érkezik 3 hónap múlva amivel mehetsz csak ahova akarsz.És egy lényeges dolog: börtönbe sem viszik az ilyen rohadékokat.Hogy mindezeket honnan tudom? A húgom 4 éve járja a bíróságot,hogy a volt férjétől némi gyt. betudjon hajtani.

Zsíros Bödön 2017.11.02. 19:31:37

Az egész levél stílusa úgy fest, mintha gondok lennének anyuci fejében is. Gyanítom a fele nem igaz annak, ami fent szerepel.

VT 135 2017.11.02. 20:40:36

Ha minden rendben lenne anyuka körül, akkor milyen információtól fél, amit meghallva apuka felhasználhatna ellene? Ez csak akkor áll, ha neki is van vaj a füle mögött, vagy annyira katasztrofális mentális állapotban van, h képtelen ellátni a gyerekét.
Amúgy meg gyereknek (!) gyógyszert adni pszichológiai problémára, ahelyett, h pszichoterápeuta, vagy pszichológus beszélne vele????

2017.11.02. 20:41:12

Nem bizonyított, hogy az apa a hibás az egész történetben.
Viszont a kórház(?) jogsértést követett el.
Kész. Pont. Szereplőket kirúgni, kártérítést megítélni.

Lady Scarlett 2017.11.02. 20:53:55

@szombi: Te hulye vagy! Ennyit szurtel le a posztbol?! Akkor te vagy az apa.

Lady Scarlett 2017.11.02. 20:56:04

@Fiona Schultz: szerintem inkabb felvenni a csaladi potlekot, meg az adojovairast a gyerek utan, es meg az asszonytol bevasalna a gyerektartast.

Lady Scarlett 2017.11.02. 20:59:28

@Bicepsz Elek: minek kellene meg egy gyerek?! 3 okot is tudok. +csaladi potlek, adojovairas, es az anyara raterhelheto a gyerektartas. Tok nyilvanvalo hogy erre mennek.

Lady Scarlett 2017.11.02. 21:01:10

@metal: a te fejedben van gond nem is keves. A poszt targyilagos, sokkal osszeszedettebb mint a helyzete indokolna.

rikitikitévi 2017.11.02. 21:19:04

@VT 135:
Minden bizonnyal ADHD-s a gyermek, erre gyógyszer kell elsősorban, a pszichoterápia legfeljebb kiegészítésként jön szóba. Persze, a nyugodt otthoni légkör, kiegyensúlyozott szülő is javíthat(na) az állapoton...

ADHD (angol diagnózisból alkotott betűszó): Figyelemhiányos hyperaktív rendellenesség.

nem várt fordulat 2017.11.02. 21:35:55

@rikitikitévi: azert jo, hogy tavolbol par anyuka altal leirt dologbol ezt igy diagnosztizaltad.

magam is az vagyok ugyanis, es nem minden esetben kell gyogyszer.

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.02. 21:37:25

@Lady Scarlett: tárgyilagos, meg összetett? Nagy szart. Összevissza csapkodó, mindenkit hibáztató ömlengés. Volt ilyen főnököm, bárki, bármit csinált, az azért történt, mert őt akarta bántani. Pont ilyen történeteket adott elő.

Dzsontra Volta 2017.11.03. 06:12:20

Ebben a sztoriban valami nagyon sántít...

különvélemény 2017.11.03. 07:46:43

"És egy lényeges dolog: börtönbe sem viszik az ilyen rohadékokat."

Az adósok börtönét eltörölték, a rabszolgasággal együtt.
Mennyiben segítene a húgodon, ha börtönben ülne az exe, mert "vagyontalan"?
Azon kívül persze, hogy a kicsinyes bosszúszomját kielégítené.

drontal 2017.11.03. 08:22:44

@különvélemény: Mondjuk annyiban segitene a börtön a gyerektartást nemfizető ķülönélő szülő vonatkozásában,hogy a vėcėpapìr tekercselėsből,vagy más kötelezően elvėgzett munķàja bėrėből a tartásdijat levonva utalják a gyakorlò szülőnek te nagyokos. A gy.tartásdìj fizetėse kötelező törvėnyileg mindehol az egėsz vilagon független attòl,hogy a kötelezett vagyonos vagy sem.

rikitikitévi 2017.11.03. 08:23:01

@rikitikitévi:
" azert jo, hogy tavolbol par anyuka altal leirt dologbol ezt igy diagnosztizaltad. "

Nem kell hozzá más, csak alapos elméleti felkészültség (=szaktudás) és egy csomó saját tapasztalat. Ja, és kellően fókuszálható attention.

"magam is az vagyok ugyanis, es nem minden esetben kell gyogyszer."
Kisgyermeknek kell.

midnightcoder2 2017.11.03. 08:33:03

@marczy: "Sajnos azt kell mondanom, Magyarországra nem vagyok hajlandó gyereket nemzeni"
Ez azt hiszem, határozottan jót tesz a magyarok génállományának.

Zalai Béla 2017.11.03. 08:40:47

@apanna: @aritus: Szóval egy orvos nem mondhatja, hogy köcsög volt vele az eladó a boltban, mert ezzel megszegi az orvosi titoktartást? Orvosi titoktartásra azzal szemben kötelezett, akit kezel, és a gyerekorvos nyilván nem kezelte az anyát.

Másrészt álljunk már meg egy pillanatra. Kiderülhet bármi is az anyáról, ami alapján el kell venni tőle a gyereket, és mi az ANYA érdekeinek sérülése miatt aggódunk?

különvélemény 2017.11.03. 08:43:03

@drontal:
Havi kb. 5000 forintért börtönbe zárnál valakit?
Gratulálok, humanizmusból 1-esre sikerült vizsgáznod.

FlybyWire 2017.11.03. 08:49:51

@Fiona Schultz: Gondolom az "ártatlanság vélelme" fogalmat még nem tanulmányoztad nagyon elmélyülten...

Sólyom Tomi 2017.11.03. 08:52:21

@Nichey: Saját tapasztalat? Te is megúsztad?

FlybyWire 2017.11.03. 08:54:23

@rikitikitévi: apád fasza kell.
Te is csak egységben tudsz gondolkodni.
Ilyen szülőkkel jóhogy baja a van a srácnak lelkileg, azt kellene először rendbetenni.
Nem, helyette egy jó kis gyógyszerfüggőség, abból profitál a multi, meg a teféléd is (orvoslátogató, az a jó...)

Zalai Béla 2017.11.03. 08:56:05

@pizzaszeletvágó: Milyen jogsértést? Hogy tájékoztatta az apát a gyerekének az állapotáról, és ebben - közvetítő elmondása alapján - olyan információk is voltak, amelyeket az anya úgy értelmezett, hogy jogtalanul adták ki róla? És ha a gyerek állapotához hozzátartozó infók voltak? Az anya egészségügyi állapotáról az orvosok nem adhattak ki információt, hiszen nem őt kezelték. Semmilyen jog nem sérült - ha valahol, akkor ott, hogy az anya megpróbálta eltitkolni, hogy a volt férjét is tájékoztatni kell a gyerek állapotáról.

Zalai Béla 2017.11.03. 09:02:24

@rikitikitévi: Nyilván a szaktudás és a tapasztalat is megvan az esetedben, hiszen csakis sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, szakképzett pszichiáterek szoktak betegeket úgy diagnosztizálni, hogy nem érdekli őket, hogy milyen a páciens állapota.

Zalai Béla 2017.11.03. 09:11:36

@Medgar: Az is csak feltételezés, hogy a levélíró elmeállapotáról szivárogtattak ki infót az orvosok, hiszen maga a levélíró sem írta le konkrétan, hogy erről van szó. Arról nem is beszélve, hogy az orvos -> exférj -> közös "barát" -> levélíró csatornán keresztül is enyhén szólva torzulhatott az info...

Ilona Mezeiné Juhász 2017.11.03. 09:56:28

Azt hiszem segítségre van szükséged, kedves problémafelvető. Ezt a segítséget családsegítő és gyermekjóléti intézményben is megkaphatod, ahol olyan szakemberek vannak, akik értenek a dolog jogi, pszichológiai stb. hátteréhez is. Vagy olyan szakember pl. mediator is segíthet, aki konfliktuskezeléssel foglalkozik. Az első lehetőséget az önkormányzatok szociális intézményei között megtalálod (a lakóhelyeden van ilyen). A második lehetőség, ha párkapcsolati mediátorhoz fordulsz, ilyet találsz a neten. Én magm is foglalkozom ezzel, web-oldalam megtalálod a Budapest konfliktuskezelés.hu oldalon.

rikitikitévi 2017.11.03. 09:56:56

@Zalai Béla: Kedves Béla! Óvnálak az elhamarkodott, elfogult, rosszhiszemű ítéletalkotástól. Az általad írt sommás megállapítást két szóval "egészítem ki" (korrigálom), az alábbiak szerint:

"...sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, szakképzett pszichiáterek SOHA NEM szoktak betegeket úgy diagnosztizálni, hogy nem érdekli őket, hogy milyen a páciens állapota."
Egy blogon keresztül természetesen nincs mód a pácienssel történő személyes találkozásra, elbeszélgetésre, explorációra, de a rendelkezésre álló információk alapján nagy valószínűséggel következtetni lehet az állapotára.

"A tanulással is nagy gondok voltak, nem tudott figyelni órán, visszabeszélt, verekedett, ingerlékeny volt stb."

Az édesanya által írtak nagyon típusosak kisgyermekkori ADHD-ra, és a gyógyszerre bekövetkező javulás gyakorlatilag bizonyítja a diagnózist:

"Kapott ő is egy gyógyszert és attól sokkal jobban érzi magát, jobban teljesít, jobb a viselkedése, türelmesebb ... minden nagyon jól alakult."

Itt a blogon más kommentelő is erre a következtetésre jutott, amikor az ADHD elsőszámú gyógyszerét említette.

FlybyWire 2017.11.03. 10:07:04

@rikitikitévi: "Az édesanya által írtak nagyon típusosak kisgyermekkori ADHD-ra, és a gyógyszerre bekövetkező javulás gyakorlatilag bizonyítja a diagnózist:"

Jellemző... nem az okát keresed, hanem a tünetből egyből a kezelésre ugrasz.
Zalai Béla hajszálpontosan jellemezte, mi a gond a hozzád hasonlókkal.
Már rég nem látod a problémát, mivel túl régen benne élsz :(

Zalai Béla 2017.11.03. 10:07:38

@rikitikitévi: Kedves Éva!

Én téged az elhamarkodott, elfogult, jóindulatú ítéletalkotástól is óvnálak. Két mondatból szűröd le, hogy ADHD-s a gyerek. Az egyik mondatban az szerepel, hogy rosszul tanul, nem figyel órán, visszabeszél, verekszik, ingerlékeny. Ez a gyerek körülményeit figyelembe véve teljesen egészséges reakció is lehet. Akkor lenne beteg a gyerek, ha nem így viselkedne az adott helyzetben. A másik mondat az, hogy valaki gyógyszerrel tömi, tehát nyilván beteg. Erre persze van esély, és reméljük, ha már gyógyszerrel kezelik, valóban oka is van ennek, de kell-e ADHD ahhoz, hogy valaki totál maga alatt legyen egy - a levélíró elmondása szerint -
bántalmazó apa és egy - a levél alapján legalábbis - labilis idegállapotú anya között őrlődve? A válás - főleg, mivel itt nem sima válásról van szó a jelek szerint - nyilván mindenkit megvisel, a gyereket különösen. Jó lenne tudni legalább azt, hogy az iskolai viselkedése és az otthoni viszonyok megromlása között van-e összefüggés. Ha van, akkor a gyereket patologizálni nemhogy műhiba, de erkölcsileg is súlyos vétség.

Azt pedig, hogy kommentelők szakvéleményére hivatkozol, már nem is tudom, hova tegyem. Az imént még a szakértelmed volt az érv amellett, hogy a bekiabálásodra hallgassunk. Most akkor már szakértelem sem szükséges hozzá, csak egy google keresés az "ADHD gyógyszer gyerek" kulcsszavakra, és máris távdiagnosztizálhatok?

Sólyom Tomi 2017.11.03. 10:11:39

@Ilona Mezeiné Juhász: Én meg testőrszolgálatot üzemeltetek. Csak azért mondom, mert ha mediátorként "segíteni" akarsz nekik, lehet, hogy szükséged lesz ránk. Privátban elérsz.

FlybyWire 2017.11.03. 10:18:58

"és a gyógyszerre bekövetkező javulás gyakorlatilag bizonyítja a diagnózist:"

Ezek szerint te a homeopátiát is elfogadod?

Sólyom Tomi 2017.11.03. 10:19:01

@rikitikitévi: "a gyógyszerre bekövetkező javulás gyakorlatilag bizonyítja a diagnózist"

Persze, ha leamputálom a kezét, nem fog fájni a begyulladt körme. Igazam volt, hogy a körömággyulladást a feleslegesen odanőtt kar okozta.

Sólyom Tomi 2017.11.03. 10:20:12

@FlybyWire: A placebo is nagyon sok esetben hatásos. De én igazából arra gyanakodnék, hogy azért érzi magát jobban a gyerek, mert az apja infókat tudott meg róla meg az anyjáról az orvosoktól, és ez jó hatással van az apa-gyerek viszonyra :D

BobAlice 2017.11.03. 10:53:42

El sem tudom képzelni, hogy milyen terhelő dolgot adhat ki az orvos az anyára nézve, elvégre nem őt kezelték. Az írás elég zavaros, elképzelhető, hogy az anyuka paranoiától szenved. Ettől függetlenül simán lehet, hogy az apa nem ártatlan a dologban, különösen ha a gyerek szorong a nála töltött idő alatt. Egy gyereket sem szabadna erre kényszeríteni.

rikitikitévi 2017.11.03. 10:55:20

@Sólyom Tomi: @FlybyWire: @Zalai Béla:

Igazatok van, nincs itt semmi szükség a józan hangra, jól elvagytok egymás között az nélkül is...

FlybyWire 2017.11.03. 11:03:18

@Sólyom Tomi: nem, itt arról van szó, hogy két butaság találkozik.
Anya: a gyerek rosszul viselkedik, tehát beteg. Bogyót bele! HELYETT: tegyem már rendbe magam, nyugodjak meg, figyeljek oda a gyerekre, beszélgessek vele, nyugtassam meg, biztosítsam neki a relatív családi hátteret, biztonságot. HA ez megvan, ÉS nincs a viselkedésében változás, akkor jöhet a következő lépés.

Doktor: aha, itt van 4 tünet, nézzük csak... hmm... nem...nem.. ááá, igen, itt van.
Na mit ír? Prozac - á, nem jó 10 éves... akkor XQZYT.

1 hét múlva: na, nem csinálja a fenti tüneteket, nyála folyik és lilát kakál, de a tünetek eltűntek, a gyógyszer tökéletes, milyen okos voltam!

FlybyWire 2017.11.03. 11:05:07

@rikitikitévi: talán ha nem tüneteket gyógyítanál, és nem testet szerelnél, hanem az EMBER-rel foglalkoznál kicsit mélyebben, akkor nem csak a "józan ész", hanem az egészséges lélek is vezérelne.

FlybyWire 2017.11.03. 11:08:25

Meglehetősen földhözragadt gondolkodású vagyok, de ami működik, azt lehet, hogy érdemes használni (aki fogékony rá). Ismerek egy kineziológust (jöhetnek a fikák), akihez gyakran visznek "viselkedési problémás" gyerekeket.
Érdekes módon a 2., 3. kezeléstől már leginkább anyukával foglalkoznak kizárólag.
És lám, a gyerek "magától" meggyógyul pár hónap ANYUKÁN lefolytatott kezelés után.

Ez az esetek 70-80%-ára igaz.

Zalai Béla 2017.11.03. 11:50:47

@rikitikitévi: Ha elfogytak az érvek, jön a józan hangú személyeskedés?

Rókaregeróka 2017.11.03. 12:50:59

Picit segítek, ismerem a cipőd: 4 dolog miatt vehetik el tőled a gyereket:
- nem gondozod megfelelően: itt a legalja kisebbségi hozzáállásból kéretik kiindulni, és ott is ott marad
-alkoholista vagy
- k.rva vagy
- nem biztosítottak a gyerektartás feltételei: nincs elegendő anyagi tartalékod/ munkád/ tető/fűtés.

minden más csak téged pukkasztani jogosult és feles időpocsékolás. így állj hozzá.. előbb utóbb majd ő is megérti, nálunk ehhez kellett 4 év, és ugyanezek a lépések voltak, amit te is leírtál, hála istennek a gyereket csak hátulról oltogatták. Igen, amennyiben nem vagy papírozva kizárólagos gyám, az apját uúgy megilleti minden infó, más dolog, hogy a kutya fülére nem megy vele. Majd leszoknak rólad: türelem!

drontal 2017.11.04. 01:21:22

@különvélemény:
Te nem vagy normális öregem.Szerinted teljesen helyénvaló az,hogy a különvált szülő a gyereke után nem fizet semmit,vagy havonta 5000 forinttal járul hozzá a gyerekét nevelő exe kiadásaihoz? Mondd neked van gyereked? Egyáltalán tisztában vagy azzal,hogy mivel jár egy gyerekkel kapcsolatos kiadás hosszú hosszú éveken át? Van fogalmad arról,hogy egy évenként ismétlődő beiskolázás mennyibe kerül? Vettél már egy valamire való (nem kínai) cipőt mondjuk egy 12-15 éves gyereknek? Fizettél már be nyári tábort mert nem tudod hova tenni a szünidőben? Csengettél már ki mondjuk egy fogszabályzót a gyerekednek? Egyébként 73.000 forintba került amibe "édesapja" egy fillért nem tett bele, és nem azért mert egy munkanélküli szerencsétlen flótás,hanem azért,mert egyszerűen nem óhajt fizetni.És akkor jössz itt nekem az idióta szövegeddel..humanizmusból egyesre vizsgáztál..Beszarás micsoda elmebeteg emberek kerülnek ide a praxisra osztani az észt.

itt az igaz 2017.11.04. 10:07:59

@drontal: Fogalma sem lehet rola ha ilyen hulyeseget le mer irni.

különvélemény 2017.11.05. 14:14:30

@drontal:
Hogy jön ide, hogy mennyibe kerül a gyerek, előbb tanulj meg érvelni, ne dühből püföld a billentyűzetet.
Ha a kötelezettnek van jövedelme és/vagy vagyona, akkor törvényesen ki lehet kényszeríteni a fizetést, ha nincs, akkor nem. (Akkor is, ha feketén kapja, mert felnyomod a munkáltatóját.)
A börtönben sem köteleznek senkit munkára, ráadásul csak az elítéltek kb. felének jut munka.

A nem tud fizetni, de bebörtönözzük azért, hogy úgy kötelezzük munkavégzésre, az szolgaság, vagy rabszolgaság, ami rögtön ellentmond Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 4. cikkének:
"Senkit sem lehet rabszolgaságban, vagy szolgaságban tartani, a rabszolgaság és a rabszolgakereskedés minden alakja tilos."
Egy gyerek joga nem erősebb, mint egy másik ember alapvető emberi jogai.

Az meg, hogy neked 5000 forintot ér (kb. ennyit kapna a jogosult) egy ember szabadsága, egyszerűen minősíthetetlen.

neduddki21 2017.11.05. 22:27:10

@Zalai Béla: Teljesen egyetértek. Ami kimaradt a levélből, de kikövetkeztethető: Az anya gyakorolja a kizárólagos szülői felügyeleti jogokat, hiszen szabályozva lett az apai kapcsolattartás is. Ha így van, a kórház nem adhat ki információt az apának a gyerekről. Jó lenne tudni, hogy voltak-e a gyereknek problémái a válás előtt, vagy csak utána kezdődtek. Úgy értettem a levélből,hogy a válás, a szülők eldurvult viszonya, a kapcsolattartási problémák viselték meg a gyereket, akkor pedig valóban nem megoldás a gyógyszer (szerintem). Itt az anya a kulcsfigura: határozottabban kellene fellépni az apával szemben, nem engedni, hogy bármilyen módon beleszóljon az életükbe, kizárólag a kapcsolattartással összefüggésben szóba állni vele. Ha bűncselekményt követ el, fel kell jelenteni, mindig írásban. Ha csak odamegy a rendőrségre, el fogják hajtani. De a legfontosabb: beszélgetni a gyerekkel, megnyugtatni, programokat szervezni, szabad levegőn kirándulni vele, játszani, biztonságos otthoni légkört teremteni. Ehhez az anyának is rendbe kell jönnie, érdemes lenne pszichológus segítségét kérni. A válás részleteit, az apa viselkedését, saját sérelmeit, a vagyonmegosztást, az apa zaklatásait semmiképpen sem a gyerek előtt, vagy a gyerekkel kell megtárgyalni, még utalások, megjegyzések szintjén sem.

drontal 2017.11.06. 19:32:21

@különvélemény:
Úgy jön ide,hogy válaszoltam a "jogi kommentedre" ami szerencsére nem úgy van.

Csak mellékesen még annyit: igen,bebörtönözni a gyerekük után nem fizető,és dolgozni sem hajlandó naplopókat.Nincs munka? Dehogy nincs.Talán soha nem volt ennyi betöltetlen állás mint ma.Emberi jogok?? Ki nem szarja le az emberi jogaikat az ilyeneknek?

defné 2017.11.06. 20:14:37

@különvélemény:
Ha a gyerekedet mondjuk egyedul nevelned tortenetesen minimalberbol kellene fedezned minden kiadasat +sajat magadet+rezsik,akkor hidd el,hogy te lennel az elso aki bortonbe zaratnad a nemfizeto volt hazastarsad. Egyebkent olyan nincs,hogy valaki nem tud fizetni. Vagy dolgozik es kap ezert munkabert,vagy nyugdijas amibol szinten vonnak. Ha egyik sem,akkor egy munkakerulo naplopo aki valojaban azert nem fizet,mert lusta dolgozni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása