A jászberényi kórház maga a pokol

2016.09.19. 05:30

p9030088a.jpgUndorító az orvosok nemtörődömsége, a hanyag munka, a bunkóskodás, és a betegek hülyének nézése.

Tisztelt praxis blog!

 

Eddig csak lelkes olvaso voltam,de nem tudok mar elmenni amellett, ahogy az emberekkel bánnak a jaszberenyi korhazban! Tavaly tavasszal, nott egy dudor az alam allam alatt, mikor beutaltak a korhazba a ful orr gegeszetre. Reggel 8 orara volt idopontom, oda is mentem, azonban meg fel 10 kor se jott ki senki. Az emberek folyamatosan gyultek, de senkit nem szolitottak. 10 ora utan kijott az asszisztens elkerni a papirokat. Tobben kerdeztek volna tolle, mogorvan oda dormogte hogy nincs erre idom, es bevagta az ajtot. Ujabb varakozas, mire 11 ora utan vegre szolitottak. Bementem, megvizsgalt azzal semmi problema nem volt. Atkuldott ultrahangra hogy kideritsek a duzzanat okat. Mondta hogy ultrahang utan, az orvos atkuldi hozzajuk az eredmenyt, es majd ugy szolitanak megint. Atmentunk az ultrahangra. Ujabb fel ora varakozas, es betegek tomkelege. Ultrahang utan, mondtak hogy varakozzak megint a ful orr gegeszet elott.

 

Fel 1kor szolitottak, mondta az orvos, hogy ezt bizony fel kell nyitni, gennyes. Elmondta hogy nyaki talyogom van, ami mar odaig fajult hogy eletveszelyes. Bekisertek a masik szobaba, felnyitottak a sebet, kitisztitottak stb. Hadd be reszletezzem hogy az erzestelenito nem hatott, szolitasra se erdekelte oket. Azt az elmenyt nem kivanom senkinek. A mutet utantobb mint 1 honapig jarkaltam meg vissza, mert nem voltak hajlandoak osszevarrni a sebet, mindig csak mondogattak hogy majd, es nyomott bele egy gezlapot.

 

Sajnos a sebem magatol forrt ossze, nem tudtam mar vele mit kezdeni. Ennek eredmenye az lett, hogy sokkal csunyabb, kidudorodo, es valoszimuleg sosem tunik el. Egy masik orvos mindezek utan kozolte,hogy nem tudjak hogy ez ki hanyag munkaja volt, de ez egy olyan betegseg, es mutet lett volna, amivel kotelezo!! Lett volma befektetni a beteget. Mivel a sebet naponta tisztiani kellet volna, es raadasul nem is par perces osszecsapom mutet lett volna. Koszonom... Undorito az orvosok nemtorodomsege, a hanyag munka, a bunkoskodas, es a betegek hulyenek nezese. Vajon ha veluk, vagy egy csaladtagjaval banna igy egy orvos,akkor is ilyem "viccesek"tudnanak maradni? Es sajnos az egesz korhazban az orvosok ilyenek.

 

Az egyik nogyogyasz ra se pillant a betegre ha belep, csak nyomkodja a telefonjat, a neorologus ordit a beteggel, es meg a takarito is morog mindenen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2016.09.19. 08:24:11

Szerintem a leírtak alapján ez egynapos kategória, nem igényel kórházi bennfekvést

Antalbaba 2016.09.19. 08:54:52

1. Ha műteni kellett volna az egy dolog, de...
2. ha egy roppant gennyes, folyamatos drénezést igénylő sebet "a beteg kérésére" összevarrnak, akkor tudta volna meg igazán, mi a magyarok istene:-(((
Szóval vannak gondok (főleg tánc- és illemtan óra bevezetése hiányzik), de azért minimális elismerést a h.... orvosnak, ha már ennyit tanult és még kitart.

dumdidum42 (törölt) 2016.09.19. 11:53:21

pedig a jászberényi állatkert szép volt 20 éve

Tajgetoszvagybazmeg 2016.09.19. 12:32:39

Szerintem sokkal jobban járt, hogy nem kellett több napot bent töltenie. Én biztos kértem volna, hogy ambuláns legyen a cucc, ha lehetséges.

Viszont kérdés, hogy az orvos elmagyarázta-e, mi miért történik. Ha nem magyarázta meg az orvos, az hiba.

she_wolf 2016.09.19. 12:45:34

Az orvosnál várakozni kell. Pont.
Vaaagy...magándoki!
Gyulladt, gennyes területen a helyi érzéstelenítés vagylagos. Érthetőbben: vagy hat, vagy nem (ez utóbbi sanszosabb).
Tavaly tavaszi a történet, és azóta nem volt a poszterben annyi, hogy olvasson a nyaki tályogról, és valamelyest képbe kerüljön?
Különös tekintettel erre:

"A mutet utantobb mint 1 honapig jarkaltam meg vissza, mert nem voltak hajlandoak osszevarrni a sebet, mindig csak mondogattak hogy majd, es nyomott bele egy gezlapot."

javasolnám a zinternet nem fegyverként, hanem tájékozódásra történő felhasználását, és akkor még a faék egyszerűségű embernek is világossá válik, hogy miért történt úgy, ahogy történt:

"A gyulladásos területet műtéti úton fel kell tárni, a gennyet el kell távolítani, majd alaposan fertőtlenítő szerekkel át kell mosni a sebet. Ezt naponta szükséges megismételni, amíg a gennyesedés megnyugtatóan meg nem szűnik. Ennek megfelelően a nyaki sebet nyitva kell kezelni, nem szabad zárni."

/Forrás és továbbiak: enthouse.blog.hu/2010/01/30/mely_nyaki_talyogok_mikrobiologiaja /
Gugli jóbarátunk csodákra képes, nyaki tályog keresésre első találatnak hozta:)

A poszter 1 nap alatt diagnózist és beavatkozást kapott, és tulajdonképpen (amennyiben nyaki tályogról van szó), hipp-hopp! az életét mentették meg. Ezen kellene eltöprengenie, nem azon, hogy várakozni kell, és hogy az ő hisztije ellenére is a protokollnak megfelelően jártak el.

A seb utóéletével kapcsolatban: amennyiben zavaróan és jelentősen deformálódott a terület, lehet helyreállítást kérni.
Csak nyugiban, türelemmel, és lehetőleg az orvosok családját kihagyva ebből az egészből!

sunabajnok 2016.09.19. 12:54:35

Ej ej... A jászberényi kórházba is ki kell írni, hogy tessenek már fácsebók helyett néha a diagnózisnak is utánajárni. Mondjuk egy családorvosnál. Volt már tályogos bölcsességfogam, és tályogos verejtékmirigy gyulladásom is. Sosem stoppolták össze, hanem vagdaltam a kijövő gézlapokat. Nem tomboltam, hogy csúnya leszek, hanem boldogan tűrtem a fájdalmat, bízva annak a megszűnésében. És a mai napig hálás vagyok a sebészeknek, hogy itt vagyok és élek. Ja, és saját magamnak is, hogy képes voltam utánaolvasni, és utánaérdeklődni a betegségemnek.
Várakozni kell? Sanszos, hogy a doki 24 órás ügyeletet darált le, de mindemellett minden beteget ellátott szakszerűen.

Tempus.Anh 2016.09.19. 14:17:01

"nott egy dudor az alam allam alatt"

Aha.

A szemem...az anyám.
Az orrom...az apám.

De az állam...az én vagyok !

Tempus.Anh 2016.09.19. 14:17:39

ja, a smiley lemaradt :)

asztalosani 2016.09.19. 14:19:14

@she_wolf:
fika-migusza!

" Gyulladt, gennyes területen a helyi érzéstelenítés vagylagos. Érthetőbben: vagy hat, vagy nem (ez utóbbi sanszosabb)."

legalább ne okoskodnál egészségügyi területen bazdmeg a hülyeségeiddel, főleg azok után hogy itt kérdeztet azt is hogy mi is az a vérátömlesztés b+.

a többi szarjaidat már el sem olvasom, mert irreleváns.

ha pedig az orvos azt adja elő hogy életveszélyes, akkor evidens, hogy NEM AMBULÁNS a beavatkozás.

asztalosani 2016.09.19. 14:21:43

a beteget be kellett volna fektetni, zárni a sebet, előtte drain csőt bevezetni és egy vákumos üvegecskét a végére.

@Tajgetoszvagybazmeg:
nem kívánságműsor hogy ambuláns-e vagy sem b+, főleg ha az orvos azzal riogatja a betegét (!) hogy életveszélyes az állapota és PONT.

asztalosani 2016.09.19. 14:27:31

@she_wolf:
"a protokollnak megfelelően jártak el.

cöcöcöcöcöcöcöcö
cöcöcöcööcöcöcöcö

mondja ezt egy 30 évig wc pucolóként a kórházban dolgozó - még takkernő kategóriát sem ért el "észlény- a hasára csapva.

idézd már be az általad "protokoll"-nak említett cuccost b+.

she_wolf 2016.09.19. 14:42:38

@asztalosani:
Értő olvasás megy, baszki?

"a beteget be kellett volna fektetni, zárni a sebet, előtte drain csőt bevezetni és egy vákumos üvegecskét a végére."

Aham...csőt (sic!) És naon röhögök:D
Azt ugyan nem tudom, hogy az általad vázolt eljárás végződhet-e olyan utókezeléssel, mint amilyet megálmodtál lázadban...

Írtam én, hogy ambuláns?
Tehát újfent: értő olvasás megy, baszki?
Az elütéseidből látszik, hogy megint rossz volt az éjszaka és/vagy felbőszítettek a kis kutricádban, mennyé' húzzál bele, talán estére kisimul barázdás homlokod (ha már az agyad nem kellőképpen barázdált):D

she_wolf 2016.09.19. 14:46:00

@asztalosani:
Móóóntam: értő olvasás!:D
És már megint én vagyok az egyetlen, akinek a figyelmére szomjazol? Szegénységi bizonyítvány, okés. Vedd úgy, hogy aláírtam neked:D

perpillanat 2016.09.19. 16:59:55

Véleményem szerint semmi különbség orvos és beteg közt. Mindkettő tud nem törődöm és bunkó lenni és ami a legszebb, hogy szükségük van egymásra. Az egyik feltételezi a másikat.
Hogy ez így van, arra ez a blog a legjobb példa. Itt találkozik orvos és beteg és mint minden rendes blogban már a harmadik mondat után először személyeskedéssé fajul a vita, majd heveny trágárságba torkollik. Ó, nem csodálkozom, mert ma már ez trendi. Enélkül már nem is figyelne fel senki. Alapkövetelmény! Miért csodálkozik az orvos a betegen és a beteg az orvoson? Már nem a szakmai vitán van a hangsúly, hanem ki tudja jobban hülyének nézni a másikat. Ilyen társadalmi állapotban bármi megtörténhet, csak arra kell figyelni, hogy elég jól megfizessük a sajtóst, aki majd jól megmagyarázza hogy:

kevés az orvos és nincsenek megfizetve /de megvannak/. Nem kielégítő a felszerelés és eszköz /nem kellene ellopni a rávalót/. Nincs elég kiszolgáló személyzet, ezért kénytelenek felhígított emberi és szakmai személyzettel ellátni a munkát /Hát, igen!Kevés pénzért csak hülyéket találni/. Meg egyébként is úgy rossz a rendszer, ahogy az van /nem a rendszer rossz, hanem akik működtetik/. perpillanat:)

Tajgetoszvagybazmeg 2016.09.19. 17:54:53

@asztalosani:
1. De, ha te nem mondod, mit szeretnél - amennyiben az lehetséges -, senki nem fogja az érdekeidet képviselni. Az a beteg, aki egy kérdést sem tesz fel az orvosnál, konkrétan hülye.
2. Magyarországon a finanszírozás miatt máig nagy divat bent rohasztani azokat is, akik simán hazamehettek volna az első napon akár. Aki az otthona helyett a kórházban szeretne feküdni, feltéve, hogy nem extrém helyzetről és esetről van szó, erősen gyengeelméjű-gyanús.
3. Nehezen tudom elképzelni, hogy a poszternek olyan problémája volt, ami felvette volna a "mindjárt meghal" esetet. Hogy lehetett volna nagyon csúnya vége, ha nem kezelik azonnal, azt simán elhiszem. Mindkét esetre igaz, hogy nem kérdezte ki az orvost, nem járt a végére a saját bajának és a megoldásnak. Ezzel nem bántom őt, de remélhetőleg tanul belőle.

Bazmeg.

kitchen 2016.09.19. 18:27:20

@asztalosani:

A tályog a posztoló nyakán addig volt életveszélyes amíg azt ki nem tisztították,sebészetileg el nem látták.Azt viszont ne hagyjuk figyelmen kívül,hogy Ő saját maga írja azt,hogy "odáig fajult,hogy életveszélyes". Tehát akkor a poszter szépen hagyta az állán lévő fájdalmas,és növekedő dudort hízni,míg az már-már életveszélyessé vált.Ehhez meg én gratulálok neki,mint ahogyan te szoktál másoknak.

Amúgy a gennyes,begyulladt területeken az érzéstelenítő kevésbé hat.Mielőtt elkezdenél nekem litániát írni,és egy komplett egészségügyi előadást tartani,ezt 3 orvostól hallottam az elmúlt évek alatt.

Anikám,az efféle már kitisztított,gennyedző sebeket nem szokták lezárni,nyugodj szépen bele.

dekoninckxx 2016.09.19. 20:48:43

Ezt figyeljétek:
Sz-i SBO-n történt. Elláttak egy herbálozó fiatalt. Másnap jön az apja.
- Doktornő, figyeljen. Most mi van, ez lesz állandóan?
- Tessék?
- Hogy itt maguk itt tarcsák a gyereket, meg így kezelgetik.
- Ha muszáj, tehát ha mentő hozza...
- De mié vanez?
- Gondolom, talán tudja, hogy mit csinált...
- Hát szívott ezt-azt, szórakozott...
- Pontosan, és jó lenne, ha elsősorban önök beszélnének a fejével, [stb]
- Na persze. Szoktassák le, az önök dolga. Most!

dekoninckxx 2016.09.19. 21:00:39

@Tajgetoszvagybazmeg: nem divat nagyon a bentrohasztás, mert a műtéti hbcs-k 1-2 naposak, még az olyanok is, mint a combcsonttörés. Minden további fekvő nap ráfizetés, de a beteg biztonsága miatt persze marasztalhatják. A belgyógyászati igazi problémák meg ab ovo nem lehetnek egynaposak. A gond az enyhe esetekkel van, amik talán járó ellátások lennének, de általában a páciens miatt ez nehezen kivitelezhető.

badger 2016.09.19. 22:27:24

@asztalosani: linkeld már be azt az ominózus cikket amikor mig54 nem tudta a vérátömlesztést, mert már nagyon kiváncsi vagyok erre, hogy mindig ezt puffogtatod

briggancs 2016.09.19. 22:50:54

Egy nap alatt diagnózis és műtét, hmmm...nem értem a hisztit. Nyaki tályog, nyitva kezelve, okés. Nem értem a hisztit. A poszter nem fogja fel, hogy totál korrektül lett kikezelve. Mialóf@szt várt? Vörös szőnyeget? Meglepően gyors és gördülékeny az ellátás Jászberényben a leírtak alapján.

she_wolf 2016.09.19. 23:06:58

@Tempus.Anh:
Megkaptam, köszönöm szépen!
Válaszoltam is:)

she_wolf 2016.09.19. 23:13:53

@badger:
Keresd meg Tenmagad! Nemá' hogy utasítod, ugráltatod. Mit képzelsz?:D

badger 2016.09.19. 23:24:38

Van olyan harcias hogy habzó szájjal belinkelje, ő azt is tudja hogy melyik cikknél hány óra hány perckor írtad. Megpróbáltam megkeresni, de kudarcot vallottam. Nekem erre nincs időm, ő meg fejből tudja hogy hol van.

she_wolf 2016.09.19. 23:58:22

@badger:
Psszt... nem tudja:)
De mindegy is, ne foglalkozz vele!:D Viszont ha fejből tudja, akkor az tényleg gáz, mert akkor ez azt jelenti, hogy más sincs a fejében csak én.
Ha nagyképűzni akarnék, azt is mondhatnám, hogy ez a tény közismert:D
Mondjuk egy ilyen agyban túl sok nem is fér el:

donanimtavsiye.com/wp-content/uploads/2016/07/lizensefali.jpeg

" Az ilyen betegségben szenvedők jellemzően kihívásokkal néznek szembe olyan, hétköznapi tevékenységek esetében is, mint a nyelés, és gyakori "vendég" náluk az izomgörcsök, rohamok, valamint nem ritkán tanulási nehézségekkel is meg kell küzdeniük."

Borsia 2016.09.20. 07:12:58

@asztalosani: Ha nem értesz hozzá, ne írj ekkora baromságokat. Nem tesznek ilyen tányéros sebre szívó drenázst és nem zárják. Annyira hülye vagy ehhez is mint az élethez, azért vagy egy gerinctelen féreg. A poszthoz meg hozzá se szólok, mert az is csak egy fröcsögés.

Borsia 2016.09.20. 07:13:57

@Borsia: Tályogos seb akart lenni, csak a telefon átírta.

encek 2016.09.20. 07:59:46

Nem értem mi a probléma.
1 nap alatt !!!!!! kivizsgáltak és kezeltek egy elhanyagolt!!! állapotot ,betegséget.
Várakozni kellett? Igen az egészségügyben és még nagyon sok más helyen várakozni kell. Különösen a gégészeten ahol egy nap megjelenik -évszaktól függően- 50-100 beteg. Előjegyzett és a sürgős ami a háziorvostól illetve társosztályoktól érkezik. És ez nem kevés.
Vissza kellett járni sebellátásra? Szerintem ez is természetes. Ha az ember otthon mosogatás közben megvágja a kezét annak a gyógyulása kb 1 hét. Itt azért világosan kiderült, hogy egy elhanyagolt tályogosodás stádiumába lépett folyamatról volt szó. Ennek a szakszerű kezelést pedig több évig tanítják felsőfokú intézményben.

she_wolf 2016.09.20. 11:16:09

@Borsia:
Vágd a falhoz, miután közölted vele, hogy önállóan is képes vagy szavakba önteni a gondolataidat!:D
Figyeld meg, jön majd az okos mokkáskanál, amiből szublimálni fog a cukor, ha többet akarsz a kávédba tenni, mint amennyi a WHO ajánlásában szerepel:D

Gömbhal 2016.09.21. 14:10:59

Tályogot, gennyes sebet, harapott sebet stb. tilos bezárni, nyitva kell kezelni, az említett "cső" és vákuumpalack másra való, gyulladt sebnél nem lehet használni, legfeljebb ha a gyulladás megszűnt, másodlagos sebzárás során alkalmazható.
Gyulladásos szövetekben a helyi érzéstelenítés valóban kevésbé hatásos, olykor hatástalan.
Ezek tények.

A postban szereplő esetben a mindig visszatérő, szokásos kommunikációs probléma is fennáll, úgy látszik nem sikerült elmagyarázni vagy megértetni a pácienssel, hogy mi is az a tályog és miért kell azt nyitva kezelni és ebből kifolyólag miért történt másodlagos sebgyógyulás (csúnya heg). Ahogy azt sem sikerült elmondani neki, hogy a folyamat gyógyulása után van lehetőség hegkorrekcióra, esztétikai célból.

Tamás Szénasi 2016.09.21. 21:21:06

Igazán lehet rá mondani hogy egy kalapszar akkor is ha magán úton mész..
2Hónapos voltam mikor meg fogadtuk dallos doktort mint kezelő orvosomnak aki majd a szülést levezeti nem is volt vele mind addig problémám mig el nem jött a szülés idelye. Császáral lett meg a baba aztán ugye egy hét múlva varat szedésem volt mondtam a dokinak hogy nagyon fáj azt mondta ez normál. Másnap otthon szét szakadt a hasam vissza a kórház 7napos kicsi mellől nem egy kellemes érzés volt. Másfél hónapig kellet minden nap bejárnom kezelésre ami az ő hanyagsága miadt történt. Minden vizsgálatkor fizettem neki plusz a szülésnél. Aztán mikor másfél hónapra újra össze vart várta a pénzt.. Kalap szart nem ér a berényi korház se magán úton se pedig sima úton. Úgy ahogy van be kellene zárni nem orvosok ezek..

hajatsermuta 2016.09.22. 08:32:22

@Tamás Szénasi: Most akorr kalapszar vagy kalap szar? Idelye lene már el dönteni?

2016.11.12. 18:03:06

Már egyáltalán nem bánom hogy eügyet tanulok. Eljutunk még oda, hogy mindenki műtse és gyógyítsa meg magát, ahogy akarja.

2016.11.12. 18:06:33

Majd aki akarja, az lezárja magának a gennyes sebét és nem kell legalább másra mutogatni meg okoskodni makk hülyén, ha megmurdel tőle.

Dóra Szlobodnik 2019.12.31. 14:09:00

Helyet lehet cserélni az orvossal illetve az asszisztensel. Utánna pedig véleményt alkotni. Mindennek van miértje.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása