Felőlük meg is dögölhet az ember

2014.07.07. 05:47

SadKate.jpgAz igaz, fiatal nem vagyok, de 49 évesen ennyit szenvedni. Ha évekkel előtte nem néznek hülyének, nem így lennék. Ezek az orvosok, tisztelet a kivételnek.

Tisztelt Praxis!

 

Ibolya vagyok,  Pécsi,  régóta  voltak háti gerinc fájdalmaim  és mindenem fájt. A Pécsi neurológiai klinikán vizsgáltak sokat, de nem találtak semmit, mondván pánikbeteg vagyok. Sokat szenvedtem. De akkor sem nyugodtam bele, ez már  elviselhetetlen volt. A professzor úr fogadott, kérdésemre meg nézte a papírjaimat és közölte, mennyek el paraterapeutához  mert pszichológiai bajom van.

 

De előtte kezeltek bent a kórházba, mint hülyét mindenféle antidepresszáns gyógyszerekkel. Olyan szintén voltam, se aludni, se menni nem tudtam, a fájdalom dupla volt. Kértem az orvost, ne kezelje ezzel, de tiszta hülyének néztek. Férjem ezt látván haza hozott, alig tudott helyre rakni, menni nem tudtam, rohamaim voltak a gyógyszer elvonástól. Pár hona múlva nem bírtam, újból kértem segítséget, de megint ezt tanácsolták. 2012 januárban már fölkelni nem bírtam, köhögés, láz, nagy fájdalmaim voltak. Éjjel bevitt a mentő hát ugyan oda. Fél 2 volt úgy, néztek rám, mint a véres rongyra. Jött egy fiatal doki, kérdezte, mi bajom. Megnyomogatta a hátam, utána hallottam a nővérek mondták, ez pánikbeteg. Kaptam egy injekció algopyrint és kész, a folyosón voltam reggelig.

 SadKate.jpg

Aztán 6-kor jött az orvos, haza mehet, nincs semmi baj. Férjem jött és elvitt az sztk-ba. ott a tüdő orvos megnézett. Kiderült, a tüdőm, televan vízzel, az  antibiotikum nem használt. Február 12-én leszívta az orvos, másnap telefonon kerestek, hogy tele van rákos sejtekkel, azonnal hematológiai. Oda vitt a férjem rendes volt a doki, megvizsgált, mondtam mióta szenvedek és mi a bajom csontvelőt vett. Másnap kiderült, akut limfoblastos leukémia, gratulálok CT Mr vizsgálat magam tele daganattal lépemen, a gerincen ökölnyi. Mellkason szétszórt, igen ez a pánikbetegség!!!

 

Kemoterápiás kezelés, tüdőembólia kétoldali. Fertőzés, egy hónap hasmenés hányás majdnem meghaltam, hat hónapot voltam kórházba. Azóta is szenvedek, de még élek, jelenleg stagnálás van remisszio, de se gyógyszert nem adnak, semmit nem kell szednem, ilyet eddig nem. Hallottam most ugyan úgy vagyok, mint akkor. De most sem foglalkozik vele nagyon senki. Itthon szenvedek ugyanúgy. Véremből nem mutatja ki a betegséget az orvosok.

 

Meg azt mondják nincs semmi baj, ez van, dögöljön meg az ember, mondván sokat költöttek rám. Az igaz, fiatal nem vagyok, de 49 évesen ennyit szenvedni… Ha évekkel előtte nem néznek hülyének, nem így lennék. Ezek az orvosok, tisztelet a kivételnek.

 

Üdv Ibolya

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál Ilona 2014.07.07. 06:49:34

Ezt még olvasni is szornyü,béremelés helyett bércsökkentés járna.Aki ilyen hanyagul végzi a munkáját,az mehet közmunkásnak.

she_wolf 2014.07.07. 19:52:41

@Gál Ilona: Mehet? Ez biztos?

A posztot olvasva erős gyanúm támadt.....

Gál Ilona 2014.07.08. 06:45:26

Hát lehet,hogy arra sem lenne alkalmas.

Braincelle 2014.07.08. 12:12:45

Azért jó lenne tudni, hogy ezek a dolgok hány éve zajlanak és pontosan milyen vizsgálatok készültek.
Aki a pleurális folyadékos, rosszul lévő nőt hazadobta a pszichiátriáról, annak nyilván nem sok fogalma volt a szomatikus orvoslásról.
A többit viszont nem tudjuk megítélni. Ad absurdum, pánik/krónikus fájdalom szindrómás betegnek is kialakulhatott leukaemiája*. És nézhették szomatizációnak a leukaemia kezdeti, nem specifikus tüneteit.
Ebből a posztból ezt nem lehet eldönteni.

*: például a neurológián biztosan csináltak képalkotót a gerincről, mielőtt kimondták volna, hogy pszichésnek tartják a bajt.
A leukaemia diagnózisakor pedig ökölnyi daganat volt a gerincén (pontosabb lokalizációt nem írt).

Ez most megint olyan, hogy ha kiderül, hogy az ökölnyi daganat előtt egy hónappal volt a neurológiai vizsgálat és ott nem készült semmilyen kép a gerincéről, akkor azt mondanám, hogy hibásan jártak el a neurológusok.

Ha pedig évekkel korábban átesett egy korrekt kivizsgáláson, negatív eredményekkel, akkor pedig inkább azt feltételezném, hogy az akkori panaszai függetlenek voltak a későbbi leukaemiájától.

Illetve el tudok képzelni egy átfedő szakaszt, amikor a korábbi pszichiátriai betegnél, aki már sok éve szomatizál és pánikol (ez nem hibáztatás), elkezdtek olyan tünetek megjelenni, amik gyanúsak lehettek, de nem voltak még egyértelműen testi betegségre jellemzőek. Ha ez így volt, az a világ legnehezebb diagnózisa, és korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy utólag leírja az ember. Ennek a lehetőségnek a mérlegelése és több információt igényelne.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása