Egy hónapig halálfélelmem volt

2014.06.06. 07:25

images_2.jpgA sürgősségi orvos azt mondta, hogy vastagbél daganatom van (ezt 100%-ban állította!), mennem kell gasztroenterológiára, vastagbél tükrözésre.

Tisztelt Praxis!

 

214.04.07.-én beküldött a háziorvosom, vakbél gyanúval az esztergomi sürgősségi ambulanciára. Ekg. vérvétel volt, majd hasi ultrahang és mellkas felvételt csináltak. Az ultrahangon 4cm átmérőjű kokárdajelet látott az orvos: vélemény: NPL colontos susp. A sürgősségi orvos azt mondta, hogy vastagbél daganatom van (ezt 100%-ban állította!), mennem kell gasztroenterológiára, vastagbél tükrözésre. Elmentem, ott azt mondták, hogy ezt a vizsgálatot csak 2hónap múlva tudják megcsinálni...

 images_2.jpg

De az orvos magánrendelőjében 3hét múlva megtudták csinálni, az eredmény ott: ép terminális ileum és totál colonkép lett. Elküldtek még ct vizsgálatra is, ami megtörtént újabb 3hét múlva, ahol a vélemény ez lett: a coecum elv.

 

Nem bizonyítható, egyéb pathologias eltérés nincs. Természetesen nagyon örültem, hogy nincs baj, de 1 hónapig halálfélelmem volt, nem bírtam aludni, nyugtatót szedtem állandóan sírtam...

 

Akkor mit láttak, miért állították, hogy daganat!? Hogy leírtam a történetem, pici elégtétel nekem, és tovább tudok lépni ezen.

 

J

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Nóra Anna 2014.06.06. 08:52:55

Őszintén örülök, hogy nincs baja a blog írójának.

Amúgy ez még hagyján, ügyfelemet hasfájással bevitte péntek este az ügyeletre a felesége (60 éves férfiről van szó), onnan beküldték a kórházba, és ott a sürgősségin már ránézésre azt mondta a doki, hogy vastagbél daganat lesz. Már az ultrahang és minden más előtt, ez a nem semmi!!! (Persze, nem az volt).
Szerintem van ebben némi perverz örömük, hogy az emberekre a halálfélelmet hozzák, amúgy meg csak tapogatóznak, az egész orvosi szakma egy kémia, nevetséges.

rikitikitévi 2014.06.06. 10:48:59

"az egész orvosi szakma egy kémia,"
Hát ekkora marhaságot még tőled is ritkán lehet olvasni. Perverz öröm, persze... Az neked van a mocskolódástól.

belekotyogok 2014.06.06. 13:10:51

@Kovács Nóra Anna: Az a baj, hogy ennek a blognak így tényleg semmi értelme...

Egyik oldalról ott a sok öntudatos beteg, aki egyéni hiper-szuper kiszolgálást szeretne és rohadtul nem akarja érteni, hogy az orvostudomány nem mindenható, a másik oldalról meg a magukat kisistennek képzelő orvosok vannak.

Őszintén szólva én jobban örülnék egy hónap halálfélelemnek, mint annak, ha elbagatellizálják a problémát. Akkor meg arról lenne poszt, hogy bezzeg nem szóltak előre.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.06.06. 14:33:46

mondjuk érdekes lenne tudni hány éves a kedves levélíró? meg akkor mi is lett a vakbél(gyulladás) gyanúval? miért készült mellkas röntgen?
ultrahang alapján jellemzően nem diagnosztizál senki egy tumort, ha felmerül a gyanú akkor meg kétlem, hogy hazaengedik, az ilyesmit fel szoktuk venni a kórházba, két okból is, megfigyelésre a vakbélgyulladás gyanújával, másodsorban meg CT-t készíteni a tumor gyanúja miatt.
100%-kal állította??? akkor miért írta a diagnózisba, hogy "susp" ami ugye gyanút jelent. ilyet még a CT után sem szokott mondani az ember, ha van egy biopsziád amiből ki lett mutatva a tumor az talán 100%.
P.s. a colon szó birtokos esetben colontos-nak írjuk? ( a vastagbél rosszindulatú daganata), véleményem szerint a birtokos esetek ilyenkor "i" végződést kapnak, és a "colon" szó egy speciális kivétel miatt meg is rövidül és a "col" gyök marad meg belőle, tehát helyesen "neoplasma vagy carcinoma coli susp." nagyon latinosan meg "Neoplasma malignum intestini crassi suspecta". mostanában messze nem írogatok annyit latinul mint régebben de ez nekem nem kóser

acka1 2014.06.06. 14:43:49

Kedves Posztoló! Nem vagyok Orvos előre bocsájtom, még csak EÜ-s dolgozó sem, csak átestem már ilyen sztorin, és a tapasztalataimat tolmácslom. Nálam hasonló szitu zajlott le tavaly októberben, viszont nem riogattak addig, amíg túl nem voltam a tükrözésen.Én viszont annak nem hittem, mert továbbra is panaszaim voltak. Így elmentem gasztroenterológushoz, aki elküldött a lelettel Radiológushoz, és ott nyugtattak meg ( a felvételeket megtekintve ) 100%-osan, hogy az az úgynevezett Bauhin féle billentyű ,ami azon a helyen van, ahol a vékonybél a vakbélbe átmegy , és ez gyulladás során megvastagodhat, és adhat daganat jellegű képletet akár CT-n, akár Uh-n. Szóval leleteid szerint akár az is lehetett.

Reggie 2014.06.06. 15:57:28

Nem kell izgulni, a 10. vaklarma utan mar nem fogsz sirni es alvaszavarokkal kuzdeni. Edzodni kell, ez van.

lavór 2014.06.06. 16:16:16

A beteg is hibás, minden műszeres vizsgálat előtt elhiszi a ránézéses diagnózist.
Biopsia vétel mindenképpen kell, azután esetleg lehet hinni a szövettannak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.06. 16:16:22

Jobban szeretné a posztoló, ha a végül vakriasztásnak bizonyuló gyanú helyett inkább bagatelizáltak volna egy létező daganatot?

ma21 2014.06.06. 17:13:02

@lavór:MR vizsgálatom volt. 3 orvos 3 féle diagnózist írt le. Mit tettél volna? Melyiknek hittél volna? Maximálisan egyetértek a poszt írójával és a poszt címével.

ma21 2014.06.06. 17:34:01

Gerinc MR volt,nem lehetett biopsziát csinálni.

bajkal 2014.06.06. 20:22:34

Még szerencse, hogy a doktornál magánban megnézték, csóróként két hónapig stresszel, ami egyébiránt elősegíti a rák kialakulását...

Mellkas rtg azert kellhetett, mert vszeg műtétre készültek és épp erre futotta. Csak sajat tapasztalat, hogy ugyeletre bekerulve sos hugyuti panaszokkal, mivel epp senki nem volt, rajtam gyakoroltatták (a beleegyezésemmel természetesen) az épp ott leledző gyakornokokat vehettek vért, lehetett ekg-t nezni rajtam (húgyúti panaszra biztos releváns valamelyik szakasza a görbének :-)). De J tudná megírni miért is volt a rtg-re szükség.

ma21 2014.06.06. 20:41:15

Nekem is magánban nézték meg,mert 4 hónap múlva lett volna időpont. Így is 3 hónap telt el az MR vizsgálattól. Volt sok álmatlan éjszakám nekem is....

szabidoki 2014.06.06. 23:37:05

@csak néha benézek ha marhaságot látok: a colon nem latin, hanem görög eredetű szó, a colontos a helyes ragozása.

rikitikitévi 2014.06.07. 13:12:36

Abban igazad van, hogy görög eredetű szó, de az orvosi terminológiában latinosan kell ragozni, vagyis a genitivusa coli. Nézd meg az angolnyelvű szakirodalmat, mindenütt így írják!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása