Letagadja az orvos a 800.000 forintos fogbeültetést

2014.05.21. 05:57

dentist.jpgAz orvos ekkor már minősíthetetlen hangnemben elkezdett üvöltözni a rendelőjébe és azt mondta: ő nem csinált semmit, nem is ismeri az illetőt, menjen pszichológushoz mert csak képzeli hogy nála járt.

Tisztelt Praxis Blog olvasók!

 

Tanácsot kérnék, a történet röviden: Az egyik barátomnak két fogát is implantálták nem olyan rég, ami nem sikerült jól. Már régóta gondjai vannak, egyrészt a beültetett műgyökerekkel, másrészt az orvossal.

 

Többször visszament ahhoz a magán fogorvoshoz/sebészhez aki csinálta, idejében többször is jelezte a problémáját. Az orvos először csak elintézte azzal hogy vegyen recept nélküli ecsetelőt a patikában /vett, használta, de nem múltak a panaszai/ , majd legközelebb fájdalomcsillapító szedését írta elő. Mivel catafalm sem segített a fájdalmán és mivel már 20 napja szedte /a tájékoztatón max 2 hét szerepel/, ezért visszament az orvoshoz. Az orvos ekkor már letagadta hogy ismerné az illetőt és hogy ő csinálta volna a fogbeültetést. A barátom ezen nagyon meglepődött. Halkan jegyezném meg nem kapott semmiről sem papírt, sem számlát, pedig annak idején kért, de az orvos mindig valamilyen kifogással állt el: nincs az irodájában a számlatömb, vagy elromlott a számítógépe--- A száma végösszege 800.000 Ft /évekig spórolt rá!/ . Kezelési terve sincs, sem zárója, semmi olyanja amivel tudná bizonyítani hogy az adott orvos készítette azt a munkát.

 

Felkeresett több szakorvost, mindenki felszisszent és csóválta a fejét. Kérdezte, hogy mit lehet csinálni ezzel,menthető-e, de kitérő válaszokat kapott. Kivétel nélkül az összes orvos az első konzultáció alkalmával jelezte, hogy tőle sem fog semmilyen papírt, sem állapotjegyzéket kapni, még olyat sem hogy ott járt és nem hajlandók részt venni egy perben / ezt meg sem említette/ . Először nem értette, mert csak a problémáját szerette volna orvosolni. Az összes orvos az implantok eltávolítását ajánlotta (persze saját költségen), mert a gyulladás már szétterjedt mindkét ívén, és van olyan rész, ahol már a jó fogakra is ráhúzódott. Majd ezt követően csontbeültetést csontpótló anyagokkal (grammja 100.000 ft!!! de ez is inkább irányár), ezt követően pedig új implantok beültetését javasolták (minimum újbóli 800.000 Ft + az érintett fogak pótlása, lecsiszolása... hídak...stb). egyetlen egy orvos kotyogta csak el, hogy rosszul lett beültetve...

 dentist.jpg

Felkeresett betegképviselőket, de azok sem mondtak túl jó dolgokat, csak annyit, hogy a törvény alapján kérje el az papírjait. Így visszament az orvoshoz és kérte, de az orvos ekkor már minősíthetetlen hangnemben elkezdett üvöltözni a rendelőjébe és azt mondta: ő nem csinált semmit, nem is ismeri az illetőt, menjen pszichológushoz mert csak képzeli hogy nála járt.

 

Ezt követően ismét érdeklődött szakmai helyeken, de csak azt mondták neki, hogy ők egy papírt írhatnak amiben kérik az orvost az iratok kiadására, semmi többet. Ez alsó hangon is minimum 60 nap / ha válaszol az orvos/ , és biztos hogy az orvos őket is elküldi.

 

Bement az sztk-ba, ahol ismét az implantok eltávolítását javasolták, de itt már hozzátették, hogy utána záros határidőn belül csontpótlásra van szüksége /önköltségen ismét 100 ezer ft/g-ban meghatározva, nem tudták megmondani hány grammra lesz szükség/ , különben leépülnek a csontok és onnantól kezdve vége. :( Ott is rákérdezett a papírokra, hogy kap-e, vagy ha nem tb támogatott az adminisztráció akkor mennyit kellene fizetni neki. Erre is kitérő választ kapott, csak annyit mondtak, hogy eltávolítják neki most azonnal adnak időpontot, a többit meg utána megbeszélik. Na ezt nem nagyon akarja, mert nem lesz még annyi bizonyítéka ami most van.

 

Felkeresett egy szakértőt, akinek elpanaszolva a gondjait azt tanácsolta, hogy távolíttassa el az implantot és felejtse el a pert mert minimum 5 évig is elhúzódhat és addig ezt az időt meg ki kellene húznia úgy hogy az implantok a szájában vannak, ami meg elképzelhetetlen. Másrészről (nevetve közölte) hogy papírok nélkül esélye sincsen semmit sem bizonyítani.

 

Végső elkeseredésében az ÁNTSZ-hez fordult. Ott azt mondták, hogy ha leírja és beadja, akkor megvizsgálják, de minimum 3 hónap az ügyintésük, és ha az orvos nem ismeri el nekik, hogy nála járt, akkor nem tudnak mit csinálni, el fogják utasítani, max mehet a rendőrségre ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni ami megint minimum 3 hónap...

 

Volt az OEP-nél és kérdezősködött, hogy méltányossági eljárás keretében kérhet-e valamilyen támogatást, de onnan úgy elhajtották, hogy azt már nem osztanám meg... Ezek után a kérdésem az lenne: Ki mit csinálna ebben a helyzetben? Kihez lehetne fordulni? Mit lehetne tenni?

 

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2014.05.21. 09:14:04

A Cataflam vényköteles gyógyszer, a gyógyszertárak pedig kötelező módon évekig őrzik a papíralapú dokumentációt (=recepteket), sok helyen dátum alapján csoportosítva. Ha a fogorvos írta fel, és emlékszik a beteg, hogy melyik patikában váltotta ki és melyik napon, akkor meg lehetne próbálni elmenni a gyógyszertárba, és kikönyörögni a patikavezetőtől, hogy keressék ki a receptet, hogy készíthessen róla egy fénymásolatot.

A receptnek tartalmaznia kellene az orvos pecsétszámát és a beteg aláírását, és esetleg a beteg nevét nyomtatva (talán a TAJ számát is, de azt valószínűbb, hogy nem, mivel ez nem OEP-támogatott recept).

Ez egy tényszerű bizonyíték lenne arra, hogy a beteg járt az orvosnál.

zunuke 2014.05.21. 10:16:03

Én javasolnám a poszternek, hogy a felesleges hivataljaras, konyorges, nyomozas helyett, ket erre kimondottan alkalmas személlyel keresse fel a maganrendelot penzvisszaszerzes céljából.Az első két hatalmas pofon utan szerintem a doktor úr is segitokeszebb lenne a szóban forgó problema megoldásában. Nincs semmi ertelme rendőrségre, meg bíróságra menni, foleg papírok nélkül, meg egyébként sem.Evekig tartó pereskedes, bizonygatas, szakertoi vélemények, illetékek...nem éri meg.

egyújságíró 2014.05.21. 10:51:23

"Halkan jegyezném meg nem kapott semmiről sem papírt, sem számlát, pedig annak idején kért, de az orvos mindig valamilyen kifogással állt el: nincs az irodájában a számlatömb, vagy elromlott a számítógépe--- A száma végösszege 800.000 Ft /évekig spórolt rá!/"

Könyörgöm, egy k*rva 30E Ft-os fényképezőgépet nem vesz az ember számla nélkül, nem egy ilyen kezelést!!! Meg "aranyos" hogy erre rá sem kérdezett. Ettől csak az lett volna meredekebb (nem sokkal) ha mondjuk még nem is orvossal csináltatja.

qbr 2014.05.21. 10:52:26

@Bikli néni: Ehhez nem igazán értek, de szerintem az implantátumokat a fogtechnikus alapanyagból készíti, és egyénre formázza, tehát itt nem olyan jellegű, előregyártott (és épp ezért gyártási számmal ellátott) implantátumokról lehet szó, mint mondjuk egy protézis.

Ráadásul a fogtechnikusra pedig szerintem nem tartozik, hogy az implantátum melyik beteg számára készül - azt viszont meg lehet tudni a fogtechikustól, hogy az adott időszakban készített-e az adott fogorvos számára implantátumot, és ez is a beteg történetét valószínűsítheti - egy bíróságon. Merthogy ez igazából itt már valószínűleg bírósági / tanúzási kérdés lenne. Egyébként azt sem tartom annyira könnyen kideríthetőnek, hogy az adott fogorvos az adott implantátumot melyik fogtechnikussal készíttette el (de nem értek annyira ehhez a témához, szóval simán tévedhetek)

Az viszont biztos, hogy a beteg állkapcsának egészsége többet ér minden pénznél, tehát én az ő helyében biztosan elkezdeném a helyreállítást - azt nem is értem, hogy a szakértő miért mondta, hogy a szájban kellene hagyni az implantátumokat. Egy megfelelően dokumentált helyreállító beavatkozás költségei valószínűleg visszaperelhetőek lesznek. Még ha 5 év alatt is, akkor is jól jön az a pénz. Szerintem.

qbr 2014.05.21. 10:56:16

@zunuke: Ugye jól értem, hogy te egy bűncselekmény elkövetésére bíztatsz anonim módon, a felek álláspontjainak és az ügy konkrétumainak ismerete nélkül.

De még ha ismernéd is a részleteket, és pontosan minden úgy is történt volna, ahogy a levélíró írja (mert ugye hallgattassék meg a másik fél is), a történet ilyen módon való elintézése által a levélíró nagyon könnyen 1-2 évre a börtönben találhatja magát.

zunuke 2014.05.21. 12:16:16

@qbr: Igy van, pontosan arra biztatom a karosultat, hogy a közel egymillió forintjat szerezze vissza, hamar egy ilyen sinter keze közé került, aki nem elég, hogy lehuzta a több százezer forintjat, ami után egy fillér adót sem csengetett be, radasul egy trágya munkát adott cserébe. Szerinted ezt a pénzt hivatalosan mikor fogja ez az ember viszontlatni? Soha.Ha tudná igazolni az állításat akkor sem, vagy ha valami csoda folytán mégis, akkor nagyjából 5-6 év múlva talán. Bűncselekmény? Az lehetseges, de sajnos a mai világban másként nem megy a nagyobb osszegek visszaszerzese az adostol.

Katica2 2014.05.21. 12:48:34

Az ANTSZ engedéllyel minden rendben volt, ennek utána lehet járni! Tanú volt, amikor az orvost felkereste? Előjegyzési naptárban meg lehet -e találni a nevét? Maradandó egészségkárosodás miatt (is) kellene rendőrségi feljelentést tenni!Nagyon sajnálom Önt!

qbr 2014.05.21. 13:58:44

@zunuke: Látom a más farkával a csalán verése az megy. Te bevállalnád, hogy 2-3 évig nem látod a családodat, mert önbíráskodás miatt börtönbe kerülsz? Mert ezt javasolgatod épp egy általad nem ismert embernek. Van néhány dolog, amit nem bírok, és az anonim, következmények nélküli bújtogatás, uszítás az pont ezek közé tartozik.

Egyébként a szerv, akihez fordulni kell, nem feltétlenül az ÁNTSZ, hanem az Országos Betegjogi Dokumentációs központ (OBDK), ők fogják össze a betegjogi képviselők munkáját.

qbr 2014.05.21. 14:02:40

Egyébként egy további lehetőség, amit Ajándék Dekoráció írt a facebook kommentek között, különösen a CT és a labor. Röntgenkészüléke van sok fogorvosnak, CT-je és laborja nincs, tehát ezt valószínűleg külső szolgáltató végzi, ahol meg kell lennie mind a beteg, mind a vizsgálatkérő orvos nevének - még akkor is, ha ez privát finanszírozással történt.

emzéperiksz 2014.05.21. 14:12:58

Az OEP, ÁNTSZ meg a többi egy kalap fos. A NAV-hoz kell menni számlaügyben, azok készségesek. A dokit meg névtelenül kell emlegetni posztokban, hanem alaposan le kell járatni a közösségi médiában, FB-oldalt létrehozni a sztoriról, leírni a Tékozló Homáron stb. Legalább annyit hadd bűnhődjön, hogy bukja a pácienseket, meg persze az sem ártana, ha más nem menne hozzá többé implantátumért.

DFK 2014.05.21. 14:14:18

Hát, az a helyzet, hogy a fogorvosok az esetek 90 %-ban nem adnak számlát. És igen, nagyon sok köztük a kontár.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.21. 14:34:57

Ki az a hülye, aki 800 ezret fizet két implantátumért? Tipikus "nem tudok mit csinálni a pénzemmel" probléma.

Inlay pótlás vagy Valplast protézis a töredékéből megvan, és senki nem mondja meg, hogy nem az eredeti fogaival vicsorít.

DFK 2014.05.21. 14:49:13

@polyvinyl: az, akinek nincs fogorvos, fogtechnikus ismerőse és belefut egy lehúzós dokiba.

Pan Modry 2014.05.21. 14:53:04

Olyan fogorvoshoz kell menni aki szamlat ad es lehet kartyaval fizetni, igy az egesz ilyen problema megelozheto.
Aki nem igy jar el bmilyen orvosnal az gyakorlatilag magara vallalja a rossz kezeles kockazatat.

Pan Modry 2014.05.21. 14:53:39

@polyvinyl:
800 kilo szerintem is nagyon sok ket implantatumert.

platelet 2014.05.21. 14:59:25

Azért ahhoz, hogy ilyen szinten átb*sszák, a posztolóra is szüksége volt... Hogy lehet egy (ráadásul magán!!!) orvosi kezelést otthagyni dok. nélkül?? Hogy lehet 800 000 Ft-ról nem kérni számlát?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.21. 15:09:26

@DFK:

A neten elég sok fogorvosnak kint vannak az árai. Azt lehet irányadónak venni.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.05.21. 15:24:03

Magyarok, véreim, miért nem gondolkoztok, MIELŐTT cselekedtek. utólag már hiába kéritek a segítséget. tök mindegy, hogy fogorvos, használtautó vagy akármi, több helyen kell kérdezősködni, neten utánaolvasni, ÉS mindenről papírt íratni, a papír tartalmát pedig elolvasni és felfogni kell!!!

így utólag tényleg csak a nyomozás marad külsős helyeken, ahol a bizonyítékokat nem tudja eltüntetni az "orvos". (nekem egyébként anno egy bölcsességfogra és egy tömésre is kezelési tervet meg árajánlatot adtak, pedig az aprópénz ehhez képest, fizetés után pedig minimum blokkot, ha számlát nem is kérek.)

biododírium 2014.05.21. 15:59:42

Meg lehet még kérdezni az asszisztenst meg a recepcióst (ha van), hogy ők esetleg bátrak e emlékezni az ügyfélre, mert úgyis be lesznek ők is idézve tanúnak és jobb, ha per nélkül kezd a doki máshogy emlékezni.

she_wolf 2014.05.21. 17:11:50

@Bikli néni:
Novocain. Beugrott a film címe.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.05.21. 17:14:13

Nem hiszem, hogy valakinek van annyi esze, hogy kiadjon 800.000 Ft-ot számla nélkül. Kicsit sok tanulópénznek!!!

she_wolf 2014.05.21. 17:17:56

@qbr:
Ez nagyon jónak tűnik, mert nincs benne "házon belül elsikáljuk" lehetőség. Csak kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy ki is adják. Nem tudom, sem fogban, sem jogban nem vagyok jártas.

tankaranka 2014.05.21. 17:26:12

Nekem mindig mindegyik fogorvos ad számlát,mert egészségpénztár miatt egy 10 ezres tételről is kérek. Eleve nem is járnék olyan helyre, ahol nem adnak. Másrészt ha ez egy ilyen adócsaló tipusú,akkor feljelenteném a NAV-nál.

Implant előtt szoktak CT-t is csinálni, ahova az orvos küldi a beteget, esetleg ott is van nyoma, hogy implantátum miatt kér CT-t az orvos.

tankaranka 2014.05.21. 17:27:16

ja meg kaptam valami garanciapapirt is az implantátumról magáról.

acka1 2014.05.21. 18:12:01

Nos nekem sosem lesz ennyi pénzem, hogy ilyen ,,úri huncutságokat,, mint az implantátum megengedhessek magamnak, ám ha mégis nyerek a lottón ( amit kétlek, mert nem játszom :) )
akkor olyan orvoshoz megyek,aki számlát, és garanciát ad a számba ültetett ,,gyémántbányára ,, :D
Amúgy szegénykét sajnálom, hogy ennyire megjárta :(

zunuke 2014.05.21. 18:21:57

@qbr: Én nem más farkával verem a csalánt, csak sajnos nem látok mas megoldast arra, hogy a pénzét vissza kapja.Szerinted ki fogja ennek az embernek a panaszát komolyan venni, vagy mindenféle bizonyíték nélkül, melyik bíró fogja számla minden nélkül a fogorvost elmarasztalni? Egyik sem.Indithat egy polgári pert, ami évekig eltart, fizetheti az ügyvédet, aki a gatyajabol kiforgatja, fizetheti az illetékeket, a perkoltseget, , és majdnem ott lesz összegben amivel atverte az orvos. Tényleg biztató nem? Gondolom nem egy többszörösen elitelt bűnöző a károsult,igy maximum kaphat egy két év felfüggesztett büntetést, amiért kétszer szajonvagja a tisztelt doktor urat, es megkeri, hogy gondolkodjon el, hatha megis csak emlékszik rá, mint paciensre.Sajnos másképpen nez nem fog menni, hidd el.

fénycsepp 2014.05.21. 18:30:33

@tankaranka: nem kell ahhoz CT, jó a röntgen is.
Fura, nekem is van két implantom, és összesen 400 000 ft-ba kerültek, szőröstül, bőröstül, lepedőszámlástul...bakker,mégiscsak egy műtétecske ez a fogbeültetés, MINDIG kell, hogy vmi papír legyen róla.

fénycsepp 2014.05.21. 18:32:52

@acka1: nem úri huncutság ez: mlyen jó lesz nekem, ha később nem telik implantra, és olyan protézist kapok majd, ami a meglévő implantokra rögzítenek..nem járok úgy, mint a magymamám, aki egy pizzát sem tud megrágni:D

she_wolf 2014.05.21. 18:34:12

@zunuke: meglehetősen rossz helyen és rossz időben kötnénk ki, ha ez lenne az általános vélekedés, és ügyintézési mód:( Jöttünk, láttunk, visszamennénk...És ne mondd nekem, hogy semmit nem jelentene 2 év akárcsak fellógatva is, mert nyekeghetsz meló után, ha meló helyett bakfitty van, mert erkölcsit nem kapsz. Akkor jön az, hogy no meló, no zsuga, megyünk eperszezonban alkalmizni...ha pedig gyerek is van....szerintem te ne próbálj meg így ügyintézni, ha netán hasonló sorsra jutsz, mert megtudod, hol lakik az Úristen.

2014.05.21. 18:34:45

kérem őrizzük meg a pánikot, semmi ok a nyugalomra. Tanulópénznek jó volt.

Nekem bűzlik ez a story. Ha évekig gyűjtögette, csak úgy kiadja a kezéből, mindenféle papír nélkül? Legalább egy A/4-esen, hogy kovácspisti ekkor és ekkor átvett tőlem x forintot, aláírás dátum...OMG. Főleg a szervezettel kapcsolatos és egyben rizikós döntéseknél. Mert ha ez egy brókernetes UL lett volna, üsse kő. Majd jön pénz a házhoz újra...Nade, az egészséggel játszani?!

Ps.: pártízezer forintért bárkinek eltörik a karját pesten, szerintem elég célszerű dolog, ha valóban nincs esélyt a jogi útnak. Egy törött karral vagánykodó fogász egy darabig nem fog pénzt keresni. Még jobb ha az ujjait törik el 3:)

acka1 2014.05.21. 18:44:42

@fénycsepp: Ugyanmáááár :) Majd beáztatom a pizzát kólába, és máris jobban csúszik :D Amúgy még örülök, hogy jók a fogaim, és nem kell még ilyen frinces-francos fogpótlás.... Bár ha jobban belegondolok ennél a sztorinál már a műanyag proti is jobban festene :D

magam adom 2014.05.21. 19:30:20

Paranoidnak tűnik, ha azt mondom (írom) carrie komment helyett posztot ír? Csak a témából gondolom. Az utóbbi időben ugyanis gyakran lovagolt a fogorvos-implantátum-nincs számla kérdéskörön.

Gera 2014.05.21. 20:01:23

Szerintem nem olyan vészes a 800ezer két implantátumért. Persze sok, de ebben azért lehet, hogy van még pár dolog. Nekem most csinálnak kb 300 per darabért. Mondjuk az számlás :) Kérés nélkül, minden kezelés végén. És persze kezelési terv meg minden.

Egyébként a Cataflam recepten kívül esetleg szóba jöhet még mobil híváslista, mint bizonyíték, engem pl már egy csomószor hívott a fogorvosom recepciója, meg minden kezelés előtt kapok emlékeztető smst.

Egyébként én nem ekézném a posztolót. Könnyű itt azzal dobálózni, hogy mekkora hülye volt, hogy nincs semmi papírja, de az ember a legtöbbször megbízik az orvosában és nem agyal azon, hogy biztos át akarja baszni, amikor azt mondja, hogy csak később tud számlát adni.

christophe 2014.05.21. 20:29:30

Oszintèn sajnàlom a poszt irojàt,de tobben megirtàk iràsos àrajànlat,szàmla,garancia(az implantàtumokra eleve van)fizetès bankàrtyàval,vagy àtutalàssal..

nb01 2014.05.21. 20:45:18

A korábbi fogorvosom soha az életben nem adott számlát, a kártyás fizetésnél is mindig húzta a száját és mondta, ha legközelebb megyek majd inkább kp-ben fizessek (fogszabályzás miatt rendszeresen jártam). Már nem oda járok, de mindig tele volt a rendelő. Az elvégzett munkákkal sem volt gond soha, rendes is volt, de hogy legalább az árbevétele 2/3-át a NAV sohase látta az 100%.

A fogtechnikus se fog emlékezni, ha meg is találná, utána ki rendelne tőle...

Irkutszk 2014.05.21. 21:06:40

@qbr: Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy Cataflam kezelést adjon egy orvos egy betegnek, ehhez egyrészt OEP szerződésre (hiszen csak úgy lehet receptje az orvosnak), valamint dokumentációra van szükség (hacsak nem pro familia recept, amit erősen kétlek). Ergó ezen a vonalon, ill. a recept útját követve kell lennie adatnak a kezelésekről.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.21. 21:50:05

nyilvánvalóan ha rohad az állkapcsa akkor az idegentesteket ki kell venni belőle míg agytályogja nem lesz.
ezek az implantátumok gyárban készülnek, sorszámuk van, után lehet követni kinek adták el őket.
egy ilyen műtéthez azért a fogorvoson kívül kell még egy-két személy, nem hiszem, hogy ne maradna nyoma
a fertőzés meg sajna szövődmény, ha fel lett világosítva róla akkor ez beletartozik a műtéti kockázatba.
az meg, hogy más orvos nem ír le semmit az ugye kamu? a státust minden következmény nélkül leírhatom, csak nem szabad következtetésekbe és megállapításokba bonyolódni

qbr 2014.05.21. 22:16:18

@Irkutszk: Ennek kapcsán jutott eszembe egy érdekes kérdés: a beteg által kiváltott recept (amit a gyógyszertárnak kötelessége megőriznie) a beteg egészségügyi dokumentációjának részét képezi?

Tomi1973Wien 2014.05.21. 22:37:25

akarhogy is volt, egyreszt a leheto leggyorsabban el kellene kezdenie helyreallitani a hibakat, hogy tovabbi karosodas ne erje...

...masreszrol egy esetleges *kemenyebb fellepes* biztosan sokat segitene az adott fogorvos hozzallasanak a megvaltoztastasan..

...lattam pl. olyan filmet, amiben rossz embereknek a hasznalt kezukön levo ujjaikat kezdtek el kitorni/roncsolni....

she_wolf 2014.05.21. 22:42:12

@magam adom: Nem tűnsz annak (és ez már bennem is felmerült), de parkolópályán van tegnaptól, és nem tudom, mikor érkezett be ez a poszt. Bármi lehet.

bajkal 2014.05.21. 23:02:53

@qbr: Szerintem igen, mert jogszabály szerint minden, ami a kezelés során keletkezik (rtg felvétel, videó, papíron, cd-n, a lazlap, a szemelyzet altal papirra vetett barmilyen info, amit a beteg eü. problemajaval kapcsolatban irtak...ebbe, mivel a beteg eü. problémájához kapcsolódik a fájdalomcsillapításra felírt reecept sensu lato beleértendő. Persze más kérdés, hogy azt a gyógyszertárban kell kérni, mint eü doksit, ami nem logikus? (Nem adják tovább másnak?)
Ezt OBDK-nak a megfelelő adatkezeléses részétől kell megkérdezni, a történet ismertetése nélkül, általános értelemben.

Beteg életút lekérdezése? Ha annyit járt a fogorvoshoz, akkor valahol csak maradhatott nyoma, ha bármit elszámolt a nevére.

1. keressen jó orvost, aki rendbehozza, és korrekten papíroz is, belértve a kórelőzményeket, a kezelés megkezdésének pillanatától. Ha a végére ér kezdheti előlről a posztban szereplő orvossal...

@csak néha benézek ha marhaságot látok: ha mindent korrektül leír valaki (következtetés nélkül pl.), akkor szakértőnek már az is fogodzó, hiszen leírja gyulladás, málló csont, implantatumot ki kell venni vagy implantatum eltavolitasa javasolt..majd újat tesznek be, akkor az mindenki számára egyértelmű lesz, hogy bizony az elsővel akkor gond volt/lett (függetlenül attól, hogy az konkrét fogorvosi hiba vagy egyáltalán nem az). Legvalószínűbb, hogy az sztk és másik orvos pont ezért nem óhajt papírt írni, mégha próbálnák is helyrehozni. (tipp)

Az illető bejelentkezhet ideiglenes lakcímre másik helyre, ahol szintén elmehet "sztk"-ba és annak túlzott vagy semmilyen említése mellett, hogy mennyire ki van akadva fogorvosára, minden kezelés után kérve a kórlapját, kicsit várakozó allaspontra helyezkedik.

formed 2014.05.22. 03:55:47

@csak néha benézek ha marhaságot látok: szerintem is kamu. Legalább egy látleletet, ami tkp. csak a jelen statust rögzíti, megjelölve a várható gyógytartamot, minden orvos -az aktuális díjának megfizetése ellenében- a beteg kérésére köteles felvenni.

Irkutszk 2014.05.22. 07:05:20

@qbr: Természetesen. Hivatalosan a recept (vény) az OEP tulajdonát képezi, az orvosok, a betegek és a gyógyszerészek csak használhatják azt. (A vényeket 5 évig kell megőrizni.)

qbr 2014.05.22. 10:06:44

@Tomi1973Wien: "..lattam pl. olyan filmet,"

ROTFL

zunuke 2014.05.22. 12:25:06

@mig54: Ha hiszed, ha nem, 2003-ban történt velünk is egy hasonló eset. Jó ott nem ekkora összeggel, "csak" 40 rugót tett zsebre a főorvos asszony, ennek ellenére a megallapodashoz nem tatzotta magát. Mivel nem történt meg az amiért kapta a pénzt, igy természetesen kértük vissza-de tüstént-amit megprobalt letagadni, sot bujkált az osztalyon előlünk, de két napnál tovább nem sikerült neki, mert bementem az irodájába, annak ellenére, hogy letagadtatta magát. Nem, nem húzkodtam meg a szép ondolalt vörös haját, de kilatasba helyeztem egy oltari botrany kíséretében, amennyiben a penzemet két percen belül nem teszi ki az asztalra.Hiszed vagy nem, hatasos volt.Egyebirant a budos életben nem kaptam volna vissza a pénzt, mivel bizonyitekom nekem sem volt az átadásra, es a főorvos asszony tagadta a pénz átvételét. Szóval ne gyere itt nekem a kulturalt megoldassal, meg a torvenytisztelessel, amikor valakit közel egymillió forintal atraznak, es esélye nincs a pénzét visszakapni.A poszter bebizonyitani nem fogja tudni az állításat, mert az orvos előnyben van vele szemben.Ez egy fekete meló volt, aminek nyoma nincs hiaba osztogatjatok itt a tanacsokat, hova kéne fordulnia.Fordulhat ahova akar, abbol ugyan a pénze nem lesz meg.

Irkutszk 2014.05.22. 14:54:15

@zunuke: A posztban nem egy hála(?)pénz elfogadásáról van szó, hanem egy térítési díjas ellátás igénybevételéről. Ne keverjük a kettőt, mert nagyon nem ugyanaz.

zunuke 2014.05.22. 18:44:06

@Irkutszk: teljesen mindegy, hogy hálapenz, vagy térítés egy fogaszati munkáért.Az egyiknél nem volt tanú, a másikról nincs semmiféle számla. Bizonyithatatlan.

she_wolf 2014.05.22. 19:39:45

@zunuke: Gondolom, tanultál az esetből, legközelebb óvatosabb leszel.
Ez volt a te megoldásod, bejött. Nem kérdezem meg, hogy mit tettél volna, ha nem jött volna be, mert az a számomra annyi relevanciával bír, mint az említett doktornő frizurája. Mindenesetre fogadd meg @qbr: tanácsát, mert még ha anonim módon is (netes felület), de a bűncselekményre való felbújtás büntetési tétele tág határok között mozog. Szóva neten csak óvatosan az ilyesmivel.

Irkutszk 2014.05.22. 19:51:55

@zunuke: Annak a fogorvosnak is kell legyen kartonja a betegeiről, és el kell számolnia valahogyan. Valamiből még egy fogorvosnak is kell tudnia adóbevallást készíteni, illetve a beszerzett anyagokról, a felhasznált receptekről el kell tudnia számolni.

zunuke 2014.05.23. 01:47:19

@mig54: Egy cseppet túlliheged ezt a témát nem gondolod???
Én nem azt tanácsoltam a poszternek,hogy gyilkolja meg a volt fogorvosát,csak felvázoltam,hogy egyetlen egy megoldás van a pénzének a vissza szerzésére,ami jelen esetben nem egy elhanyagolható összeg.Sajnos ilyen világot élünk,és az ilyen és hasonló problémákkal a "felperes" mehet a jó istenhez panaszkodni,no meg mehet a bíróságra is, csak minek.Még ha lenne is bizonyíték a kezében,akkor is kétséges,hogy a pénzét visszakapná hiánytalanul.Aztán a perköltségről,ügyvédi tarifáról,illetékekről,szakértői véleményekről,már említést sem teszek.Ez nagyjából annyi mint amennyit a doktor úr bezsebelt a trágya munkájáért.Remélem kezded érteni,hogy szar világban élünk,és nem mindenhol nyerő a "kulturált" elintézés.
Érdekel vagy nem,hogy mit tettem volna "ha" a doktornő nem adja vissza a pénzem,azért megírom neked.:DD A szép piros-vörös haját jó alaposan megcibáltam volna ott az irodájában.De mivel ezt el szerette volna kerülni,(okosan tette)a pénzt kénytelen volt vissza adni.

zunuke 2014.05.23. 01:54:22

@Irkutszk: Ha egy orvos ilyet mer mondani,hogy én Önt nem is ismerem,itt ugyan nálam Ön soha nem járt,én semmiféle fogpótlást Önnek nem csináltam stb...akkor az az orvos szerintem már eltüntetett mindent,ami bizonyíthatná azt,hogy a poszter járt nála.Egyébként ilyet nem mert volna mondani egy betegnek akinek elqrta a fogbeültetését,ennyire csak nem hülye.:D

she_wolf 2014.05.23. 02:21:17

@zunuke: Nem gondolom, hogy túllihegném, csak másképp látom ezt a szar világot, mint te. A doktornő egyedül volt? Bár tulajdonképpen mindegy, én azért kétszer is meggondolnám, hogy merjek-e önbíráskodni egy hivatalos, vagy jelen esetben egy közfeladatot ellátó személlyel szemben. Az önbíráskodás pedig önbíráskodás attól függetlenül, hogy csak megcibálod a tincseit, felképeled, vagy legyilkolászod.
Nem lehet, hogy a pénzedet nem a tőled való rettegésében adta vissza, hanem csak azért, hogy akkor lásson legközelebb, amikor a háta közepét?

she_wolf 2014.05.23. 02:30:30

egyébként alant, a fb-os hozzászólások között kettő is van, amelyik konkrét segítséget, illetve helyet ajánl, ahovaá fordulhat ....a poszter

Nem tudom, hogy olvassa-e a fb-ot, de ha nem akkor hiába tépi itt bárki is a száját javaslatokkal, ha a poszter nem jelzi, hogy "figyelek ám!":(

zunuke 2014.05.23. 09:12:04

@mig54: :D:D Nem teljesen mindegy milyen okból kaptam vissza a pénzem? Visszakaptam és ez a lényeg. Habár lehet igazad van, es a tőlem való rettegés következtében került elő a pénzem a retikuljebol, "onbiraskodas" ide vagy oda.Hogy egyedül volt -e? Nem, nem volt egyedül, ott ült egy másik nő az irodában, amire én pont xartam, amikor éppen 40.000 forintal próbál lehúzni, illetve madárnak nézni,visszaelve azzal, hogy ő az atyauristen az adott osztalyon. Sajna nem sikerült neki...

she_wolf 2014.05.23. 16:24:58

@zunuke: Legyen neked igazad....

Igorrit V9 2014.06.20. 23:32:54

@tankaranka: implantátum követő kártyát kaptál... de ezt is az orvosnak kell kiállítania és átadnia a betegnek...ha semmit nem adott át, ezt miért adta volna?!
Az implantáció árát maga az implantátum és a beültetés módja határozza meg, széles határok között mozoghat.
A csontpótló anyagok grammja 15-25 ezer Ft között van...valakit itt nagyon átvertek...

Igorrit V9 2014.06.20. 23:35:17

magába az implantátumba nem gravíroznak bele semmilyen számot, a csomagoláson helyez el a gyártó/forgalmazó egy spéci számot (LOT szám) amivel lekövethetőek a gyártási információk és az is kinek adta el.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása