Nagy fájdalmaim voltak és tele voltam félelemmel

2014.04.19. 08:00

pitr_lego_smiley_happy_clip_art_31778.jpgVégtelenül hálás vagyok Nekik és a Klinika személyzetének, nem volt könnyű a lábadozás,elég nagy fájdalmaim voltak, és tele voltam félelemmel.

Kedves Praxis olvasók!

 

Jó pár éve szenvedtem fájdalmas görcsökkel a menstruációm idején, majd egy éve már menstruáció nélkül is produkáltam a fájdalmakat, de már a végbél tájékán, késszerű szúrásokkal és napokig tartó székrekedéssel tarkítva. A nőgyógyászom felváltva kezelt fájdalomcsillapítóval, göcsoldóval, gyulladáscsökkentővel, antibiotikummal. Néha jött egy-egy ciszta, majd eltűnt.

 

Elkezdtem a neten kutakodni,és a tünetek alapján jött az info:endometriózis. Egyeztettem Vele, ő korrektül elmondta, nem az ő területe, nem akar henteskedni, keressek specialistát.

Kerestem, találtam. Ahogy kutakodtam, egyre inkább elkeseredtem, nagyon sokan szenvedünk ebben a betegségben, igazából teljes gyógyulás sosincs, és elég nagy pusztítást végez a szervezetben, plusz ami nagy teher, meddősséget okoz(nekem szerencsére már van egy fiam). És nagyon kevesen ismerik fel, és még kevesebb orvosnak szakterülete. Ugyanis nagyon összetett, nem csak nőgyógyász, hanem sokszor sebész, urulógus is kell hozzá...

Nekem az évek alatt megtámadta a vastagbelem,petefészkem....és akkor még nem tudtam,még mit.

 pitr_lego_smiley_happy_clip_art_31778.jpg

Nagyon lelkiismeretesen megvizsgáltak, elmondták, hogy műtét kell, előtte mindenféle egyéb vizsgálat szükséges(vastagbéltükrözés,UH, MRI).Ja, és másfél év a várakozás a műtétre. Nagyon elkeseredtem, mert akkor már ott tartottam, hogy havi 4-5 napot nem tudtam szinte felkelni a fájdalomtól. Elvégezték a szükséges vizsgálatokat, majd javasolták a mielőbbi műtétet, mert a vastagbél csak 19cmig volt vizsgálható, plusz egy "kóros kokárda" elnevezés jelent meg az UH-n.És a családi történetben anyai ágon 3 közvetlen rokonnak is volt stomája....

Nem húzom tovább: a Kútvölgyi kórházban DR. István Gábor sebészhez kerültem, aki a leleteimet látva(és tartva a daganattól) 2 hét múlva megoperált, DR. Bokor Attila nőgyógyásszal csapatban. Kiszedtek 20 cm vastagbelet, petevezetéket, csomókat innen-onnan, és szinte mindenhonnan leszedték az endometriózis szigeteket.

 

Végtelenül hálás vagyok Nekik és a Klinika személyzetének, nem volt könnyű a lábadozás,elég nagy fájdalmaim voltak, és tele voltam félelemmel (hogy a vastagbelemmel minden rendben legyen) látom, hogy túlterheltek, de mindig volt kivétel nélkül mindenkinek türelme hozzám, a félelmeimet gond nélkül megoszthattam.

 

Úgyhogy gyarapítanám azok táborát, akik szerencsére semmilyen negatív tapasztalatot és élményt nem szedtek össze kórházi tartózkodás és az azt megelőző vizsgálatok során. Mindent korrektül elmondtak, felvilágosítottak a lehetséges problémákról, hogy mi fog történni, miért van szükség az előírt vizsgálatokra. Akár a vérvételre, akár az aneszteziológushoz mentem, akár kontrollra, csak jókat tudok mondani.

Lelkiismeretesen gondoskodtak rólam

 

 

Móni.

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

formed 2014.04.20. 03:42:57

Köszönöm az eü. társadalom nevében is a pozitívumok kiemelésével küldött posztod, ez itt ritka, mint a boncteremben a fonendoszkóp-használat--bocs a hasonlatért :)
További fájdalom- és problémamentes éveket kívánok!

tavasz21 2019.03.08. 11:55:06

István Gábor valóban nagyon ügyes és nagyszerű ember. Két napja műtött engem, nem hiszem, hogy ettől jobban bárhol a világon megcsinálták volna, mint ahogy ő. Még szerencse, hogy maradt még pár ilyen nagyszerű orvos ebben az országban.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása