Programok - Advent a Vajdahunyavárban 2012. Forralt bor és Mézes Ünnep

2012.12.02. 14:00

fejlec.jpg Karácsonyi Vásár és Múltidéző Kalendárium a Városligetben 2012. december 1-23. között.

A Vajdahunyad várában első ízben megrendezésre kerülő rendezvény egy újabb állomása a nemzeti örökségünket a mába ültető ünnepi sorozatnak. Karácsonyi Vásár és Múltidéző Kalendárium a Városligetben 2012. december 1-23. között. A Vajdahunyad várában megrendezett adventi vásár hétköznapokon délelőtt 12-től este 8 óráig, hétvégeken 10-től este 8-ig óráig várja a látogatókat.

 

Készüljünk a Karácsonyra „mély és varázsos rendhagyással, tánccal, muzsikával, vérpezsdítő feledkezést nyújtó italokkal, s mindenek előtt áhítattal és föltétlenséggel”!  A vár udvarán felállított színpadon koncertek, utcaszínházi produkciók pezsdítik a hangulatot, így fellép Gryllus Vilmos, a BeshodroM, A Téka, Ferenczi György és a Rajka Jam és még sokan mások. A Jáki Kápolnában komolyzenei koncertek, a Mezőgazdasági Múzeum területén található Mézeskalács Palotában bábszínház és kézműves foglalkozások látogathatók.

 

 Hideg ellen a legjobb szer egy forró ital, vagy étel- ebből sem lesz hiány, hiszen a rendezvény kiemelt attrakciója a számtalan különböző ízesítésű forralt bort és az immunrendszert erősítő, valamint ízlelő bimbóinkat csiklandozó mézet áruló standok sokasága. De kezet és lelket melengetni lehet majd a fűtött Mézeskalácsházban illetve a vár barokk termében megrendezésre kerülő előadásokon, kézműves foglalkozásokon is, vagy egyszerűen bekuporodva a könyves sarokba.  A rendezvény reményeink szerint a karácsonyi készülődés egy másik fontos részének, az ajándékvásárlásban is segítségére lehet a magyar és külföldi turistáknak csakúgy, mint a közel- távolból érkező budapesti lakosoknak. Célunk, hogy a vásárlói kör a hagyományos értékeket képviselő mesteremberek portékai mellett megtalálja az egyedi formatervezett, kreatív, ötletes ajándék és használati tárgyakat is melyek még őrzik a múlt „illatát”, de a mai ember számára is használható és befogadható árucikkek a tucatárukkal szemben.

 

A népművészeti portékákat kínáló mesterek, kézművesek mellett meghívást kapnak a mai kortárs iparművészetet képviselő iparművészek és formatervezők is.  A rendezvény szervesen kapcsolódik a Városliget egyéb látványosságaihoz, így hétvégente Mikulás hintóra ülve látogathatjuk meg a környék egyéb kulturális helyszíneit, így eljuthatunk a Közlekedési Múzeumba, az Állatkertbe, a Szépművészeti Múzeumba és a Széchényi Fürdőbe és a Hősök terén üzemelő Mikulásgyárba.

 

amely tartalmazza a gyerekelőadás belépőjét a kézműves játszóház és Mikulásház foglalkozásait valamint 1 utazást az Angyalok körhintáján 800 Ft/fő Kísérő pedagógusoknak a belépés díjtalan!  A Mézeskalács Palota és a Mikulásház kézműves műhelyfoglalkozásai: 200 Ft/fő/foglalkozás  A Jáki Kápolna vasárnapi adventi koncertjei belépővel látogathatók: Teljes árú koncertjegy: 1000 Ft/fõ Diák, nyugdíjas jegy: 800 Ft/fõ  A projekt fővédnöke: Dr. Papcsák Ferec Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat polgármester

                                                

Részletes program

 

Forrás: www.programturizmus.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása