AmpliFitness - a jövő edzésmódszere már most

2012.11.11. 14:00

p-1024.pngAz Amplifitness rohanó korunkhoz igazított megoldást kínál arra, hogy edzési tapasztalattól és kortól függetlenül karbantartsuk izmainkat, közérzetünket és egészségünket, akár csak heti 2x20 perces edzéssel.

Mozgáshiányos életmódunkból kitörni iszonyúan nehéz. Hiába tudjuk, hogy fatális keringési-és érrendszeri (magas vérnyomás, szívinfarktus) és metabolikus betegségekhez (cukorbetegség) vezet, a rendszeres testmozgás jelentőségére csak a baj megjelenésekor döbbenünk rá. Az Amplifitness rohanó korunkhoz igazított megoldást kínál arra, hogy edzési tapasztalattól és kortól függetlenül karbantartsuk izmainkat, közérzetünket és egészségünket, akár csak heti 2x20 perces edzéssel.  A készülék segítségével átmozgathatók az izmok, amely eközben hat az idegekre és a zsírszövetre is. Az AmpliTrain készülékkel végezhető AmpliFitness a ma elérhető legkorszerűbb egésztest izomaktiválást (EMA) teszi lehetővé – mondja Pelyva Krisztina, személyi edző a módszer legavatottabb hazai szakértője. – Vázizmaink összehúzódását motoros idegeinken keresztül közvetített tudatos ingerek irányítják. A mozgató idegek ingerlését és a hozzájuk tartozó izmok összehúzódását a készülék által jól szabályozott elektromos impulzusokkal is kiválthatjuk. Csak míg a tudatos mozgás csupán néhány izomcsoportot vesz igénybe, addig az AmpliTrain készülék nagyméretű elektródák alkalmazásával a test legnagyobb izomcsoportjait egyszerre bírja munkára. Így alkalmanként 20 perc edzés, az ízületek terhelése nélkül, felér 1,5–2 óra intenzív edzőtermi munkával.

 

Miben különbözik az AmpliFitness a hasonló módszerektől?  

 

Az AmpliTrain orvosi műszer – folytatja Pelyva Krisztina –, mely a korábbi kisfrekvenciás (EMS) készülékekhez képest három frekvenciát kombinálva (alacsony, küszöb és közép) egyidejűleg hat az idegekre, izmokra és zsírszövetre, intenzíven fokozza az anyagcserét és javítja a keringést. A középfrekvenciás moduláció, mely a korábbiaknál kellemesebb érzetet is kelt, teljes mélységében aktiválja a nagyobb izomcsoportokat, így az izomtérfogat-növelés, tonizálás, a kalóriafelhasználás is intenzívebb. A 40-féle, egyénre szabható program sport, fizioterápiás, rehabilitációs, kozmetológiai és közérzetjavító edzést/kezelést támogat. Az edzésprogramokat egyénre szabható chipkártya vezérli, mellyel a további edzések is optimalizálhatók.

 

Kinek ajánlható az AmpliFitness?        

 

  • A módszer egyre inkább terjed az élsportolók felkészítésében is, de varázsa éppen az, hogy akár mozgáskorlátozott, vagy a rendszeres mozgástól teljesen elszokott emberek is kiváló eredménnyel használhatják.    

 

  • Heti 2x20 perc intenzív edzéssel, megcélozhatják állóképességük javítását, a fokozott zsírégetést, a cellulit kezelését, alakformálást és súlycsökkentést, de izomlazító, fájdalomcsillapító és rehabilitációs programok is kialakíthatók.   

 

  •  A módszer ma már legtöbb nagyvárosunkban elérhető – zárja gondolatait a személyi edző.    

 

  • A jó fizikai közérzet a szellemi teljesítőképességet és a lelki terhek elviselését is segíti. Tegyünk érte, megéri! 

 

 Dr. Krenács Tibor PHD tudományos főmunkatárs

 

Forrás: patikamagazin.hu

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása