Lásson tisztán Ön is! - Október a Látás Hónapja

2012.10.10. 14:00

oktoberalatashonapja.jpg2012. október 1-től október 31-ig ismét elindul a Látás Hónapja rendezvénysorozat, melynek keretében országosan, több száz optikai üzletben ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők.

A világ nem alkalmazkodik látásunkhoz. Lásson tisztán Ön is!    

 

A 2008-ban indult "Látás Hónapja" kezdeményezés célja a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára való figyelemfelhívás volt.  Felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1.5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól.

 

Nem lát jól? - ez súlyos betegség jele is lehet 

 

Az akció szervezői azt szeretnék elérni, hogy az ez évi kampány során ezek az emberek is felkeressék az akcióban résztvevő üzleteket látásuk felülvizsgálata céljából. Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrésen, vagy fogorvosi kontrollvizsgálaton való részvétel szükségessége már mindenki által elfogadott tény, ezzel szemben látásunk és legfontosabb érzékszervünk a szemünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk.  Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.  Mindemellett az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaik során, röviden teljesebb életet élhetünk.

 

Szemüveg és kontaktlencse    

 

Napjainkban a szemüveg egyszerű látásjavító eszközből, megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítőjévé vált, hiszen az arcunkon viseljük, amit a statisztikák szerint elsőként a legtöbben néznek meg. Az optikai üzletek szemüvegkeret szín és formaválasztéka garantálja, hogy megtaláljuk az egyéniségünkhöz, stílusunkhoz legjobban illő és azt kiegészítő szemüveget. Szemüveget viselni divat, amit az is bizonyít, hogy ritka az a divattervező, aki ne foglalkozna szemüvegkeret tervezésével, tehát a jó megjelenés érdekében rosszul látni, vagy szemüveget hordani ma már nem eldöntendő kérdés.  Amennyiben a szemüveggel szemben támasztott ellenérzéseinket nem tudjuk legyőzni, jó megoldást jelenthet a kontaktlencse viselése. A kontaktlencsék új generációja ultra vékony és lágy anyaguknak köszönhetően maximális kényelmet és kiváló látásélességet biztosítanak. A kontaktlencse viselés ma már egy egyszerű, kényelmes hétköznapi dolog. Választhatjuk állandó viseletre szemüveg helyett, vagy csak alkalomszerűen sportoláshoz, vagy csak azért, mert szeretnénk időnként változtatni megjelenésünkön. A korábbi kontaktlencse típusokkal ellentétben, amik napi törődést és tisztítást igényeltek, a legkorszerűbb lencsék akár 1 hónapig ki- és behelyezés nélkül, folyamatosan hordhatók, míg másik típusukat egy napi használat után eldobjuk.

 

Csak előre gyártott szemüveget NE!  

 

A Látás Hónapja akció további célja az előre gyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás.  A szemüveg egy, a saját adottságaink, fiziológiás jellemzőink alapján készült eszköz, hiszen a két szem távolsága páciensenként eltérő, akárcsak a két szem dioptria igénye. Az előre gyártott egyen szemüvegek az átlagos adatokat veszik figyelembe, - olyan ez, mintha abból kiindulva, hogy a magyar férfi és női népesség együttes, átlagos cipőmérete 40-es, mindenkinek 40-es egyen cipőt ajánlanánk. Kezdeményezésünkkel szeretnénk elérni, hogy azok az emberek, akiknek dioptria korrekcióra van szükségük a helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített látásjavító eszközöket - szemüveget vagy kontaktlencsét viseljenek.

 

Ingyenes látásellenőrzés és tanácsadás  A "Látás Hónapja" által kínált szolgáltatás ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik - ezt követően, amennyiben az ellenőrzést végző optometrista vagy szemorvos szembetegséget talál, úgy további szemvizsgálatot javasol és az érdeklődőt szakorvosi rendelésre irányítja. 

 

www.latashonpja.hu

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása