Hol a szarban volt eddig?

2011.09.18. 06:00

Az év, amit írunk 2003.Akkor voltam 17 éves és hát a történteket sosem fogom elfelejteni. Bizonyos jelek miatt úgy éreztem, hogy szükség lenne elmenni életemben először nőgyógyászhoz. El is mentek a nagyon aranyos doktor nénihez, akit a barátnőim ajánlottak. Nagyon aranyos volt, semmi gond nem volt, amíg vizsgálat során közölte, hogy valami nagy nem odaillő dolgot talált. Kaptam beutalót, amivel másnap el is mentem a helyi kórház kartonozójába.


Bejelentkeztem a nőgyógyászatra, hasi és nőgyógyászai ultrahangra is. Kaptam időpontot másnap reggel hétre és úgy kellett odamenni, hogy csak előző nap éjfélkor mehettem el wc-re. Ott ültem pontban reggel 7kor és hát nem éreztem már magam túl komfortosan, hisz ideje lett volna a mosdóba menni. Fél 9 után végleg elfogyott minden fizikai erőm és kénytelen voltam kimenni a mosdóba. Utána mentem a büfébe és egyben lehúztam egy fél literes üdítőt, hogy ugye legyen majd mit vizsgálni. Mire visszaértem már ordította a nevem a nővérke, hogy hol a sz*rban voltam eddig és mondtam, hogy pont azt nem akartam a folyosóra csinálni, szóval a mosdóban voltam. Behívott, vizsgálat, rátette a hasamra a kütyüt, erre rántotta is el, h húúúúú, ezt ő nem nézheti meg, ehhez orvos kell annyira komoly.


Jött az orvos, vizsgálat, majd a kezembe nyomtak egy papírt, hogy van egy 12*8*9 cm-es petefészekcisztám, majd kitessékeltek és rám vágták az ajtót. Ott álltam 17 évesen ezzel a papírral a kezemben és nem szólt senki, hogy mit is kellene csinálni. Hazamentem, anyuval megbeszéltük, elmentünk az ő MAGÁN orvosához. Műtét. jó. előző este befektettek és hát az előkészületek. A nővérke megkérdezte, hogy kérek-e hüvelymosást. Én mondtam h nem tudom. Erre kérdezte, hogy szűz vagyok-e még. Én mondtam, hogy igen. Akkor mondta, hogy ja, akkor nem veszem el a szüzességedet egy gumicsővel!!!!!
Hasi műtét, beöntés. Sorban hatan megkaptuk, minden szoba 1 wc. Én voltam az utolsó, nekem nem jutott. Ott álltam a folyosó közepén és ordított a nővér, h tartsam!!!!!!!jó.


Erre megragadott a karomnál fogva és elcitált a műtéti őrzőbe, ahol egy teljesen meztelen fiatal férfi feküdt frissen műtve, iszonyatos állapotba. Nem baj, ő legalább nem ült a wc-n. 1 óra után kimerészkedtem. Fogmosás. a nővér olyan undok volt, állt felettem, mint valami idióta felett, h fogmosás közben nehogy igyak, mert ugye már nem volt szabad. Másnap reggel, nyugtató, ellazultam. Ébredés. Na, azt az ellenségemnek se kívánom. Éjjel ébredtem fel és kérleltem a nővért, h adjon vmit a fájdalomra. 2 órán keresztül nem volt képes elmondani, h miért nem ad, majd közölte, hogy ha ad megállhat a szívem. Na, ezzel kellett volna kezdeni, valószínűleg elsőre is megértettem volna.
2 nap után fel kellett ülni, de a vén nyanya nővér már előre ordított, h a fiatalokkal csak baj van!!!


Erre én összeszorítottam a fogam és felültem, innen ment hamar a gyógyulás. Bár hozzátenném, hogy a keserű sót még mindig nem tudom, hogy hogy kellett volna lenyelnem úgy, hogy ne érjen a nyelvem hátsó részéhez, mert ugye ott érezzük a keserű ízt. ezt is ordítva közölte a nővérke.


Szóval lekezelésből és ordításból kapta eleget. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha nem adunk borítékokat és nincs magánorvosom.
 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2011.09.18. 09:07:42

Elég hajmeresztő történet, és ahogy látszik ez az élmény elég mélyen érintette a levélírót. :(

Ezt egyébként sosem értettem, hogy miért kell néhány embernek megalázni az így is beteg és ezáltal kiszolgáltatott embert. Ráadásul ez már közel 10 éves történet.

"ahol egy teljesen meztelen fiatal férfi feküdt frissen műtve"

Nos igen, ez a másik pont, amit nem tudok megérteni. Tudom, hogy nem felöltözve műtik az embert, de azért egy lepedővel letakarhatták volna szerencsétlen srác bizonyos testrészeit. Még akkor is, ha nincs magánál. Ijesztő látni, amikor magasról tesznek az ember szeméremérzetére (pl. bemegy a nővérke a szobába, ahol látogatók és szobatársak szeme láttára pelenkát cserél a betegen). Nem, ez az odafigyelés nem pénz kérdése. Csupán emberségesség kérdése...

ezegylehetetlenember 2011.09.18. 10:47:59

Hát vannak sárkányok mindenhol.
Azért pár dolgot nem értek. 17 évesen az ember még gyerek, ergo a hozzátartozó bent lehet vele a korházban.Tehát, ha a nővér valakit ordibálva keres,a hozzátartozó szólhatna neki, hol végzi az ember folyó dolgait.Az aranyos doki ad beutalót ultrahangra, rá szokják írni, hogy virgo-ergo nögyógyászati ultrahangot már eleve nem csinálnak.Csak hasit. vagy valami olyasmit.A félliteres üditőt nem vizsgálják, a röntgenológus kéri, hogy ne legyen üres a húgyhólyag. A nővérke, mégha sárkány is, soha nem csinál ultrahangot, nem tudom, mit tett a hasra. Az ultrahang eredményével vissza szoknak menni ahhoz a dokihoz, aki a beutalót adta, tehát az aranyos dokihoz, nem egy újabb ambuláns orvoshoz. A műtét utánni fájdalomcsillapitás mindem műtét alapjának kellene lenni, hogy az embernek leálljon a szive tőle, na az egy hazugság.Itt valaki csúsztatott.
Értem én, hogy az ember meg van ilyedve a kórháztól, hisz mindem amit nem ismerünk, attól tart az ember. De néha jobb inkább kérdezni, ha kell 2x is, mint utólag okoskodni, szájhagyományra alapozni mindent

Tempus-Anh 2011.09.18. 12:57:07

"A nővérke megkérdezte, hogy kérek-e hüvelymosást."

Khm, khm, micsodát?!

Irkutszk 2011.09.18. 13:28:22

Nekem erről a történetről egy kutatás jut eszembe. Egyszer régen (még a sarkcsillag is tündökölt az égen) azt kutatták emberek, hogy ha a beteg kezébe adják a morfinos tubust, akkor vajh több vagy kevesebb morfint adagolnak saját maguknak a betegek. Természetesen mindenki nagyon félt a kutatás eredményétől, az eredmény azonban azt mutatta, hogy saját maguknak a betegek kevesebb gyógyszert adnak, mint amennyit az orvos előírt volna. Egy bácsi pedig a hasi műtéte után nem adagolt magának semennyit. Megkérdezték, miért; a válasz pedig az volt, hogy azért, mert neki egy műtéte volt, annak pedig az a dolga, hogy fájjon.

Keveset kívántam ezzel a történettel mondani, csak eszembe jutott :)

De akkor már a pozitív részek a történetben: Gyorsan diagnosztizálták a problémát. Az bizony sajnálatos, hogy nem ment vissza az orvosához a páciens, legközelebbre tanács: aki a beutalót adta, ahhoz kell visszamenni a papírral (a beutaló lényege: elküldöm oda a pácienst, ahol meg tudják vizsgálni így meg így, és utána kérem a vizsgálat eredményét). A kórházban a nővérke minden követ megforgatva segített a páciensen. A nővérke annyira a kezét fogja a betegnek, hogy végigvárja, amíg fogatmos, nehogy eltolódjon a műtéte. Az ébredéses részt én sem értem igazából (esetleg már kapott fájdalomcsillapítást még miközben aludt?) A történetben az én meglátásom szerint csak most lép be a folytonos ordítás... na mindegy. Mindenesetre én az ilyen megjegyzésből egy olyan lehetőséget is leszűrtem volna, hogy milyen szépen használja a nővérke a fordított pszichológiát :) De lehet, ez az én egyéni szoc problémám :)) Remélem, hogy azóta jól van a posztíró, és végeredményben örül annak, hogy szakszerűen kivették azt a cisztát.

Tempus-Anh 2011.09.18. 16:44:35

"Erre megragadott a karomnál fogva és elcitált a műtéti őrzőbe, ahol egy teljesen meztelen fiatal férfi feküdt frissen műtve, iszonyatos állapotba. Nem baj, ő legalább nem ült a wc-n."

Empátia...
:(

irutavé 2011.09.18. 21:34:52

Egy kis kiegészítés!Cysta műtét előtt nem volt hüvely mosás és beöntés,legalább is 1984-ben. Nőgyógyászati műtőben pedig nem szoktak férfiakat műteni!

nyulambulam 2011.09.26. 21:37:24

Felülni repülöre, elmenni valami normális országba és a hálapénzböl ott müttetni... A végén kevesebbe fog kerülni, mint amennyi borítékot osztogatsz, ráadásul rendesen ellátnak...

tódór piroska 2011.09.27. 08:24:08

"... elmenni valami normális országba ..."

Albániára gondolsz, vagy Észak-Koreára?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása