A betegekre fújta a cigifüstöt

2011.03.22. 06:00

Sziasztok!


Ma orvosnál jártam, nagyon úgy fest, hogy asztmás vagyok a diagnózis szerint, de még hátra van néhány vizsgálat. Nem ez az oka, hogy írok a blogba, egész másról van szó. A rendelőben ugyanis ott, ahol betegeket vizsgálnak és betegségeket diagnosztizálnak, nos ott a betegek orra előtt dohányoznak egyes orvosok. Amikor beléptem, már akkor megcsapott a füst, a folyosóra is kiterjengett, szóval nem egyszerű a helyzet, reménykedtem, hogy nem az én orvosomtól jön a bagószag. Sajnos csalódnom kellett.

 


Ez volt a második alkalom, hogy nála jártam, de azt hiszem az utolsó is egyben. Amikor sorra kerültem és bementem, épp ott füstölt a cigi a hamutartóban, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Ilyen körülmények között kérdezte meg, hogy mi a panaszom. Én elmeséltem mindent, de s beszéd közben is egy szép kis köhögő roham jött rám. A doktor úr rá sem bagózott. Mivel néma gyereknek ugye anyja sem érti a szavát, ezért két krákogás között arra kértem, hogy legyen olyan kedves és oltsa el a cigarettát. A válasz az volt, már csak egy slukk van belőle és kész. Végre eloltotta.


Itt lehet, hogy jobban jártam volna, ha elkezdek a törvényről, illetve a nem dohányzók védelméről beszélni, mégsem tettem. Őszintén szólva kicsit tartottam a doktor úrtól, meg hát a beteg ugyebár kiszolgáltatott, bevallom, nem volt merszem "kioktatni". Megvizsgált, meghallgatott, ellátott tanácsokkal és elküldött néhány vizsgálatra. Amikor elkészültünk és arra kért, küldjem be a következő beteget, már egy újabb szál cigi lógott a szájában, épp akkor gyújtotta meg, én meg mint az őrült siettem ki a szobából a friss levegőre.


Nem szeretnék itt most okoskodni, de furcsállom, hogy ilyet megenged magának egy orvos. Nekem az is mindig érdekes volt, hogy miként intik óva a betegeket az orvosok a dohányzástól, miközben tudjuk, hogy az egészségügyben dolgozók elég nagy hányada maga is dohányzik. Ez természetesen az ő dolguk, de ez pont annyira teszi hitelessé az egészséges életmód melletti kampányolást, mintha egy sorozatgyilkos tartana kiselőadást a jogkövető magatartás fontosságáról. Azt viszont vérlázítónak tartom, hogy jelen esetben nem a kijelölt helyen, vagy kint a szabadban eregette a doktor úr a füstöt, hanem egyenesen a betegek orra alá fújta. Még nem tudom, ilyenkor kinek kell szólni, de biz Isten, ha legközelebb ilyesmit tapasztalok, akkor lépni fogok az ügyben.

 

Amarillis

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2011.03.22. 06:25:53

Évek óta nem tapasztaltam orvost rendelőben dohányozni.

Pulmonológust különösen nem.

Melyik évben történ ez?

Sürgősen keresnék mást.

Nagy szenvedély a bagó, nehéz megszabadulni, de másokra tekintettel van a legtöbb dohányos, ha orvos különösen....

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 07:15:28

Gratula az íráshoz, mert rég olvastam ennyire finoman és igényesen megszerkesztett orvost és szakmát lejárató írást...

De tudjátok mit?
Nyugodtan gyújtsatok rá!
Én, leszarom!

Ugyanis, ez rég nem orvos hitelességi kérdés. A dohányzásról minden bizonyítva van. És mindenki tudja is a tényeket. Így, aki rágyújt, az mindezek ismeretében teszi meg (az orvos is).

A gyufa sercen, a fény fellobban, majd imbolyogva megnyugszik a fadarab végén, aztán a kéz takarásában felparázslik a cigaretta vég...

Mindig azt hangoztatjátok, hogy az orvosok nem felnőttként kezelik a beteget. Hát íme, nyugodtan gyújtsatok rá! Legalább mindig lesz olyan, akinek orvosra lesz szüksége... Azért remélem most jobb?...

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 07:20:26

@batgirl:
Amúgy, jó a kedvem...
Épp most fejeztem a Machetet...
Senki se baszakodjon Danny Trejoval!... :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 07:56:43

@miklos.rabai: Lehet, hogy butaság amit írok, de nekem a melegvízben való lubickolás jót szokott tenni. Remélem jobban leszel!

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 07:59:00

@batgirl:
Menjek fürdeni, mert büdös vagyok, vagy mi?... :)

Mágia 2011.03.22. 07:59:13

"A doktor úr rá sem bagózott."

Dehogynem :DDD

Mágia 2011.03.22. 08:03:55

@miklos.rabai:

Ezt most kinek írtad? Kit szólítottál meg benne? Nem egyértelmű.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 08:19:59

@miklos.rabai: hoppá..kitörölték a hozzászólásomat!!!!!Miért????Én csak javasoltam a meleg fürdőt!!! Ezzel most mit is sértettem meg??????????????Basszus, szólj, hogy ne jöjjek ide, nem egyszerűbb volna?

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 08:19:59

@Máгia:
Nem kell ennek egyértelműnek lennie. Így, akár bárkihez szólhat!

Dr.laikus PhD 2011.03.22. 08:20:36

@miklos.rabai:

Még kettő hátra van ebből, műtét ma dől el.
Vagy műtét után, vagy még előtte.

Aztán a mócsingban talált rondaságok után derül ki a további terápia. :DDD

Menek is!

Köszönök minden jó tanácsot!!!!

Dr.laikus PhD 2011.03.22. 08:22:05

@batgirl:

Én kértem, mert nem a témához tartozik, hogy töröljék.
Csak tanácsot kértem, de nem ide tartozik.
Olvastam és köszönöm neked. :)))

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 08:25:54

@batgirl:
Nem én töröltem!... :)
Amúgy Mária kommentje is áldozatul esett a seprűnek... Én meg bent maradtam... :( Hasonló bánásmódot követelek magamnak is!
Törlést akarok, törlést akarok, törlést akarok, törlést!... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 08:28:37

Igen, engem is töröltek!!!!
Éljen, az egyenjogúság!!!!... :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 08:31:53

@miklos.rabai: törlést akarok..törlést akarok..hihi ez olyan vészhelyzetes mütétes volt:))

Mágia 2011.03.22. 08:33:35

Azt miért kellett törölni, amiben megkérdeztem, hogy @miklos.rabai kinek írta a rágyújtós kommentet?

Tényleg nem egyértelmű, hogy kinek írta.

Ha valakinek rossz kedve van, ne a kommentlistán söprögetéssel kompenzáljon.

Mágia 2011.03.22. 08:35:14

@batgirl:

Törlést?

Én ezért inkább szikét kérnék, mert vért akarok látni. Nem mondom, hogy cenzorvért, úgy is mindenki tudja, mire gondolok :)

Dr.laikus PhD 2011.03.22. 08:39:20

@Máгia:

Én kértem, hogy töröljék a kérdéseim és a válaszokat.

A bajságom,- ugyan mindenki tud róla és jól esik a drukk, - de azért mégsem közérdek és főleg nem egy egészen más poszt alatt.

Kérlek értsd meg, mert néha nagy szükség van szakértő tanácsra az orvosi találkozások között...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 08:55:30

@Dr.laikus PhD: OK értjük, de azt fel nem foghatom, hogy miért kell töröltetned. Egészségügyhöz kapcsolódik, plusz itt tényleg mindenki tudja, hogy mi van veled, és tényleg együtt érzünk. Szerintem nem kell töröltetned. És hogy nem közérdek??? És?? Nem igazán csípem azokat a dolgokat, amikor megmondják, hogy itt és itt csak ehhez és ehhez szólhatok, csak erre reagálhatok. Undorító dolognak tartom. Azért is járok ide egyre ritkábban. Az agyamat dobom el, amikor 50 éves koromra felszólít egy nálam "biztosan " tapasztaltabb, öregebb, okosabb , toleránsabb ember, hogy most azonnal hagyjuk abba az egymással való foglalkozást, és csak a témával kapcsolatban szólhatunk egymáshoz. Lassan leszokom erről a blogról> Mostanában allergiás vagyok a kioktatásokra.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.22. 09:02:15

Fel kell nyomni a tahót az ÁNTSz-nál!
...még mielőtt valaki elvakult és agresszív dohányzás ellenesnek tartana, elárulom, hogy magam is dohányzó vagyok.
A családomban egyedül én. Ezen kívül az egészségügyben dolgozom. Idáig mindig meg tudtam oldani, hogy a szenvedélyem senkit se zavarjon. Tehát itt nem arról van szó, hogy az illető úr dohányos, hanem arról, hogy akkora paraszt, mint szódás a lovát.

jágör68 2011.03.22. 09:03:11

Na miva' mindenki termeli az EÜ- járulékot vagy csak egyre belterjesebb lesz a blog?
Bent a kórházban nem kéne rágyújtani, főleg nem rendelés közben!
A másik: nálunk tavaly nyáron leszokott mindenki, aki cigizett- aztán jött a téli depresszió, stressz- azóta kezdenek szépen le- leosonni ismét rágyújtani...
De nem a kórházban!!!

Bikli néni 2011.03.22. 09:06:47

@Máгia: Ugyanez jutott eszembe nekem is :D
Megkockáztatom egyébként, hogy Amarillis tényleg jogász, még ha nem is hirdeti fennen magáról :)
Ja, és az ilyen emberek menjenek már a fenébe! Teljesen mindegy, hogy orvos, buszvezető, boltos vagy tanár, a nemdohányzó képébe fújni a füstöt óriási surmóság! Nálunk az egyetemen volt 1-2 tanár, aki füstölt, mint a gyárkémény, amíg bent ültünk a szobában (óra vagy vizsga alkalmával), másfél óra alatt elment majdnem egy doboz cigi.
Dohányozzon mindenki egész nyugodtan, de ne zavarjon vele másokat.
És pont egy ilyen szakrendelőben? Fújj!

dayaxx 2011.03.22. 09:10:43

A háziorvosom is dohányzik, a rendelőjében is, a modora sem kifogástalan, viszont a gyógyításhoz ért, nem kicsit és nekem a legutolsó a legfontosabb.

2011.03.22. 09:17:53

Szerintem a dohányzással annyi baj van csak, mint az összes többi önpusztító élvezeti szerrel kapcsolatban. Nincs rendesen szabályozva, ezért azok is szenvednek tőle, akik úgy döntenének, hogy nem akarják kitenni magukat a füst örömeinek. A hatfős baráti társaságomból csak én nem dohányzom, szóval passzív dohányosként többet szívtam már, mint... míg én magam egy slukkot sem szívtam még.

Az orvos viselkedése, hát igen... én egy gyerekorvosnál meg egy egynapos sebészeti sebésznél láttam, hogy fújta ki a füstöt, felét még abban a légtérben, ahol tíz perc múlva vizsgált vagy felvágott. De ilyen azért szerintem nem túl gyakori, meg általában elviselhetőnek tartanám, mert a buszmegállóban is el kell viselni.

Mondjuk tüdőbetegként talán nem.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.22. 09:20:30

@miklos.rabai: Hát ja. "Ugyanis, ez rég nem orvos hitelességi kérdés. A dohányzásról minden bizonyítva van. És mindenki tudja is a tényeket. Így, aki rágyújt, az mindezek ismeretében teszi meg (az orvos is)."

...De mégis inkább hasznos. Érdemes végig elolvasni, bár a hasznok felsorolása - saját bevallásuk szerint - koránt sem teljes.
index.hu/belfold/2011/03/16/az_adok_miatt_enyhult_hirtelen_a_dohanyzasellenes_szigor/

Bikli néni 2011.03.22. 09:22:45

@ReignOfdark: Buszmegállóban (legalábbis itt Pesten) már nem :P Pár hónapja kihajtottam egy kissrácot a villamosmegállóból a cigijével. De legalább sűrű elnézéstkérések közepette állt odébb.
Tényleg ez a legnagyobb baj, hogy azok is szenvednek tőle, akik nem dohányoznak. Ha kulturáltan tudnának az emberek cigizni, sokkal nagyobb lenne a békesség a két tábor között.

jágör68 2011.03.22. 09:32:14

@El Visco Stello:
na ez olyannyira jellemző a magyar politikára:
az ADÓ mindenek felett! Kell a lóvé, bármi áron nehogymár az IMF- nél éhenhaljanak!

SusanneF 2011.03.22. 09:51:05

@Dr.laikus PhD: Megírod a kommenteket,aztán törölteted?
Akkor üzengessetek magánba!
Ez még rosszabb,mint társaságban sugdolózni!

SusanneF 2011.03.22. 09:53:06

@miklos.rabai: Azért valami zizi van ma veled-ennyire nem szoktál ilyen lenni...
Feküdj le,és kelj fel jobb lábbal is!:)

Bikli néni 2011.03.22. 09:54:31

@SusanneF: Miért baj az, hogy nem akarta mindjárt az elején szétoffolni a posztot? Nyilván azért itt beszélték meg, mert itt gyorsabban és több embertől várhatott választ az amúgy sürgős megoldásra váró problémára.

Mágia 2011.03.22. 10:05:36

@Bikli néni:

Én olvastam Laikus kérdéseit és a válaszokat és szerintem kár, hogy már nincsenek fent a kommentlistán, mert el tudom képzelni, hogy mások is tanulhattak volna belőle valamit a kalciumhiánynal kapcsolatban.

Bikli néni 2011.03.22. 10:07:16

@Máгia: Én is olvastam. De ha ő így döntött, akkor evvan. Legfeljebb, ha visszatér, közkívánatra megismétli a kérdéseket és válaszokat :)

Bikli néni 2011.03.22. 10:09:14

Kedves Miklós! Közkívánatra megtennéd, hogy írsz nekünk pár sort a kalciumhiányról? Vagy esetleg a többiek? (És továbbra is hiányolom a pontokért menő feladványokat!!!)

Mágia 2011.03.22. 10:15:18

@Bikli néni:

:)))

És hogy ne legyen telejsen off:

Aki erős dohányos, az többnyire a kávét is literszám önti magába. A kávézás és a kalciumhiány pedig kéz a kézben járnak :)

Bikli néni 2011.03.22. 10:18:40

@Máгia: Mit értünk "erős dohányos" alatt? Elszívott szál/nap illetve kátrány+nikotin/szál alapján?

Mágia 2011.03.22. 10:57:22

@Bikli néni:

20-25 szál per nap? Az már elég durva? (Nekem mondjuk már a 10 szál per nap is durva lenne, ha látnám...)

Nem a nikotintartalom miatt igazán veszélyes a dohányzás, a nikotin legnagyobb bűne, hogy a függőséget okozza, míg a betegségekért döntően az egyéb égéstermékek a felelősek.

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.22. 11:02:05

A hitelességhez meg: a helyi kórházba járok vizsgálatokra, egy folyosón van az ambulancia, a folysón ezen kívül a szomszéd osztály orvosainak nemtommilyen szobája, illetve a radiológiai háttér. "Erős sugárzás, pacemakerrel tilos a belépés".
Tegnap éppen akkor volt takarítás, amikor ott voltam, a takanyó nyitva hagyta az ajtót munka közben. Olyan tömény, átható és régóta fennálló bagószag dőlt ki, hogy egy jobbfajta kocsma is megirigyelhetné.

Nekem elhiszitek?

Bikli néni 2011.03.22. 11:04:35

@Máгia: 20-25 szál az már elég durvának hangzik, igen. Azon gondolkodtam, hogy a láncdohányosok hogy tudnak dolgozni? (Tudom, így, ahogy a posztban van, de úgy egyébként??)

Bikli néni 2011.03.22. 11:06:55

@Babette_: Cigifüsttel ez is a baj, hogy beissza magát mindenhova: falakba, bútorokba, mindenbe, és ezen a szellőztetés se segít. Egy ruhát egy kocsmázós este után még bedob az ember a mosógépbe, de egy szobával ezt nehezebb megtenni... Zárt térben cigizni ezért is gáz.

Mágia 2011.03.22. 11:48:45

@Babette_:

"Nekem elhiszitek?"

Nem, linket kérünk :)

scopolamin 2011.03.22. 13:15:03

@Bikli néni: Húúú, hát ezért a véleményemért egy dohányzó kontra nem dohányzó fórumon kaptam a pofámra vastagon. Csak finoman megemlítettem, hogy azért napi 10-15 szál cigi elszívása súrolja az órányi munkaidő kiesést. Amit a nemdohányzók ugyebár bent töltenek, esetenként kettő helyett dolgozva - megjegyzem, ez egyértelműen munka típusától függő. Még azt is felhozták, hogy cigizés közben jönnek meg a munka hatékonnyá tevésének ötletei :)

Bikli néni 2011.03.22. 13:31:10

@scopolamin: Tényleg rohadt sok időt el tud venni a munkából, ezért kérdeztem. De aki pl. bemegy 8-ra (akkor kezdődik a munkaidő), de 9-ig kávézgat Mancikával, az ne ossza az észt arról, hogy más meg mennyit tölt a dohányzóban, a kiskonyhában vagy éppen a mellékhelyiségben. Vagy mondjuk az interneten lógva :P

scopolamin 2011.03.22. 13:48:45

@Bikli néni: Semmilyen garancia nincsen rá, hogy dohányos nem kávézgat Mancikával, ücsörög a kiskonyhában, mellékhelyiségben, vagy interneten lógva :))

Bikli néni 2011.03.22. 14:02:57

@scopolamin: Nyilván. Azokra gondoltam, akik mondjuk csak kávéznak, vagy csak a neten lógnak munka helyett, aztán teli szájjal kibeszélik azt a szemét bagóst, és nem veszik észre, hogy közben ugyanúgy ők sem dolgoznak.
Ugyanezen az alapon persze a dohányzó emberek se beszéljék ki azokat a kollégákat, akik meg kávézgatnak meg netezgetnek.
Maradjunk annyiban, hogy szinte mindenkinek van valami vaj a füle mögött - végtére is elég sokan dohányoznak, kávéznak, meg hát a blogok is pörögnek ;)
De tudod mit? Ha én lennék mondjuk egy cégvezető, pont nem érdekelne, mennyit cigizik vagy kávézik (ezáltal lehiggad vagy felébred), ha emellett is megcsinálja rendesen a munkáját.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 14:24:21

@Bikli néni: Ez nem ilyen egyszerű. Régebben dolgoztam egy cégnél, ahol le kellett menni a földszintre cigizni. Kedves kis helyiség volt kialakítva, székekkel asztalokkal. Jó kis társadalmi életet volt mindig.Én nem dohányoztam, de két kolléganőm óránként fel kelt és lement dohányozni. Félóra múlva feljöttek. Én meg dolgoztam. Hó végén, záráskor (könyvelés) be kellett segítenem nekik, mert szegények el voltak maradva, önhibájukon kívül. Mondjuk, nagyon szarul esett.

Bikli néni 2011.03.22. 14:30:47

@batgirl: Jó, ez mondjuk tényleg gáz. De én meg ismerek -nem is egy- olyat is, aki a dohányzása ellenére is jobb munkaerő, mint egy nemdohányzó-nemkávézó kollégája.
Nem mentegetni akarok senkit, csak arra próbálnék rávilágítani, hogy attól még, hogy valaki dohányzik vagy kávézik, ugyanúgy végezHETI jól a munkáját, és egy nemdohányzó/nemkávézó is lehet pocsék munkaerő. Szóval egyik oldal se törvényszerű. Ezért írtam, hogy engem akkor nem zavarna, HA cserébe ugyanúgy elvégzi minden munkáját.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.22. 14:51:06

@Bikli néni: Persze, ez így van. A mostani munkahelyemen, két beosztottam is dohányzik. Eszem ágában sincs rájuk szólni, ő dolguk, viszont megkövetelem, hogy határidőre kész legyenek. Ha túlórázniuk kell ez miatt, legyen, de ki nem fizetem.

Bikli néni 2011.03.22. 15:11:50

@batgirl: Ez így teljesen korrekt :)

scopolamin 2011.03.22. 16:01:00

@Bikli néni: A munkahelyemen netezésre szerencsére nincs lehetőség :) Egyebeket ki-ki úgy old meg, ahogyan tud. Kielégült vagyok, ha wc-re eljutok :DDD
Ha belegondolok, a posztban említett orvos dicséretet érdemel, hogy nem hagyta el a munkahelyét?

Leroi 2011.03.22. 16:03:10

@miklos.rabai:
A Machete még Európa kapuit sem döngette, amikor meg sikerült szereznem...:)
Az egyik legjobb jelenet, amikor Trejo medián laparotómiával felnyitja a koma hasüregét és az intestinum tenue-t használva kötélként, leereszkedik rajta az alsó szintre.
Itt feltevősik a kérdés, hogy mióta 15 m-es az ember vékonybele, mint a kérődzőké, de az már legyen a rendező dolga...:)

Leroi 2011.03.22. 16:04:21

Megint mellébillentyűztem...:)

A poszthoz pedig: no smoking!
Nálunk a kórház területén is tilos dohányozni, egy rendelőben fejvesztés terhe mellett sem lehet.

Bikli néni 2011.03.22. 16:10:15

@scopolamin: Dicséretet a nagy francokat!
Attól, hogy valaki a dohányzás mellett el tudja végezni a munkáját, még nincs feljogosítva, hogy másokat zavarjon a cigifüsttel.
Mondom, én megengedően gondolkozom a dohányosokkal szemben, egész addig, amíg az nem megy a munka vagy más emberek rovására.
A másik oldal pedig: nem minden dohányos elvetemült bunkó ember, bár sajnos elég nagy arányban azok :(

Bikli néni 2011.03.22. 16:11:22

@Leroi: Nálunk a suliban az osztályterem falán volt kint egy papír: "No smoking - öltönyben tilos a belépés" :))

Leroi 2011.03.22. 16:16:17

@Bikli néni:
Szia!;*

Nagyon jó!:)))

A suli WC-jében nálunk is vágni lehetett a füstöt ...
A budiajtón (és ez a szocializmus dühöngésének idején volt) jól olvasható karcfelirat:
"Tiéd a véce, magadnak sz...sz
Ezt hirdeti Engels és Marx
És ha beleér a s...d a sz..ba,
Kapaszkodj az életszínvonalba!"

Bikli néni 2011.03.22. 16:33:32

@Leroi: Szia :) Amikor én jártam suliba, ott azért viszonylagos rend volt ebből a szempontból. A tanítás végén, amikor kinyitották a kapukat, néhányan tüntetőleg az igazgatói iroda ablaka alá jártak cigizni, de a (lány) wc-ben annyira nem volt ez jellemző.
Most már más szelek fújdogálnak :(

Leroi 2011.03.22. 16:57:40

@Bikli néni:
Mi a fiú-WC-be jártunk...:)
Persze, most nem is annyira dohány kerül a cigarettapapírba, hanem valszeg gandzsa...
Volt egy diazepamos gyerekünk, aki a sedativumot többnyire alkohollal vette be, az óra közepén jött be, ledobta magát a hátsó padba, majd elaludt...Szóval szocializmus ide vagy oda, megvoltak az akkori "hősök" is...

Bikli néni 2011.03.22. 17:03:28

@Leroi: Biztos én vagyok a tudatlan, de a "gandzsa" az jelent konkrétan valamit? :)
Egyébként szomorú dolgok ezek... ezt sosem értettem, hogy az iskolás gyerekek hogyan tudnak cigizni. Szüleik nem veszik észre? Honnan van rá pénzük? (Bár én azt se tudom elképzelni, hogy a kábítószert honnan szedik, de biztos az én készülékemben van a hiba :))

Leroi 2011.03.22. 17:46:26

@Bikli néni:
Én is először a "Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső"-ben hallottam ezt a kifejezést, amikor a nyegle angol egyetemista, Winston, aki a lakásában egész nagy, plafonig érő indiaikender-erdőt termeszt, kijelenti, hogy: "We are growing here copious amounts of ganja, yeah..."
Talán a mariska indiai neve...
A találékony iskolásgyerek mindig talál pénzszerzési módot, ha másként nem, hát a visszajárót csalja el...

Bikli néni 2011.03.22. 17:52:51

@Leroi: Ma is tanultam valamit :)
Ezek szerint én nem voltam elég találékony :D

Irkutszk 2011.03.22. 17:55:42

@Leroi: The herb was called ganjika in Sanskrit (गांजा/গাঁজা ganja in modern Indic languages). (wikipedia)

Leroi 2011.03.22. 18:56:39

@Bikli néni:
Puszikák!:)
@Irkutszk:
Köszi szépen, ezek szerint jól tippeltem...:)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 19:36:12

@SusanneF:
Ujra felkeltem... De semmi valtozas... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 19:48:52

@El Visco Stello:
En ertem ezeket a felelmeket, de akkor is ebbe az iranyba kell majd elmozdulni, ha egeszsegesebb tarsadalmat akarunk. Amugy ismerve a dohanyzas okozta fuggoseget es a leszokas aranyat (30%-ban sikeres), ugy gondolom, hogy az adokiesesi felelmek tulzottak. Persze ne legyen igazam. Es holnaptol eljunk egeszsegesebb tarsadalomban!

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.22. 19:53:50

@Leroi:
Elotte el is hangzik, hogy az ember belrendszere 20 meter hosszu... :) Ugyhogy onnan vette az otletet, hogy kiugrik az ablakon szegeny csoka vekonybelen logva... :)
Amugy az is kiralysag, amikor 3 embert fejez le egyetlen mozduloattal a film elejen... :)
Egyebkent azert jo az ilyen film, mert latszik rajta, hogy a keszitok elveztek a forgatokonyiras, a szereplovalogatas es a forgatas minden pillanatat. Szeretem, ha egy film nem akar tobb lenni, mint ami, csak egy pihenteto mozi... :)
Az Antal Nimrod jelenet meg priceless...

Bikli néni 2011.03.22. 20:14:24

@miklos.rabai: Igen, köszi szépen!
A találós kérdéseidet viszont továbbra is hiányolom :(

Leroi 2011.03.22. 21:40:55

@miklos.rabai:
Ja, és amikor az elején a "megmentett" pucér csaj előhúz "valahonnan" egy mobilt...Az a cuppanás, juj! :P

"-What's this long and hard thing?
- It's my machete!"

Az elején a levágott fejeket meg is felezi, mint a tököt...:)

A Nimród pedig egyenesen béna antihős...

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.23. 06:52:58

@Leroi:
Látom, nagyon bejött a film... :)
Hát igen, a csajok nagyon ott vannak!
Szegény telefon... :)

Heszi421 2011.03.23. 13:17:01

Az én orvosom is dohányzik a rendelőben, de érdekes módon csak akkor gyújt rá, mikor én következem. Ja igen, én is dohányzom és literszám öntöm magamba a kávét, sőt még néha intravénásan is :-DD, amúgy ismerek olyat aki dohányos és utálja a kávét. Kalcium hiány? Nekem az sincs, valahogy egészséges vagyok na.:-D

Leroi 2011.03.23. 13:45:36

@miklos.rabai:
Az a szegény telefon bizonyára rezgő üzemmódba lehetett beállítva és a csaj nagy magányában azért drukkolt, hogy minél többször és hosszasabban hívják...:D
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása