Vegye le a melltartót és a nadrágot is!

2011.03.18. 14:15

Kedves Olvasók!


Ahogy látom, nagyon mennek az érvek pro és kontra, lehet-e félmeztelenre vetkőztetni fiatal lányokat egy-egy vizsgálaton. Elárulom, hasonló sztori nem csak iskolaorvosnál eshet meg egy tudatlan fiatallal. Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen. Meg volt rá az okom, ezt most és itt nem fejteném ki bővebben. A lényeg, hogy próbáltam a sulim koleszába bekerülni, de mivel nem volt hely, csak a vidéki diákok számára, így maradt a nehezebb megoldás. Ez természetesen azzal járt, hogy a gimi mellett munkát is kellett vallanom, így a nagymamámtól kapott pénzből (ő vidéken lakik, ergo hozzá nem mehettem) és a munkával keresett pénzből úgy ahogy fent tudtam tartani magamat. Nem volt egyszerű, de megoldottam valahogy. Mivel egy évvel voltam az érettségi előtt és konkrét tervem volt a továbbtanulást illetően és mindenképp államilag finanszírozott helyre kellett bekerülnöm, ezért állandóan hulla fáradt voltam, iskola, munka, tanulás, ennyiből állt az életem.

 


Egész kis korom óta egyetlen egyszer sem voltam igazán beteg, leszámítva egy-egy megfázást, de talán az állandó hajtás miatt pár hónappal a költözés után sikerült beszednem egy jó kis vírust (influenzát egész konkrétan, de nem a h1n1-et). Ágynak estem, mondanom sem kell ramatyul voltam, senki sem volt, aki teát főzzön, húslevest csináljon, így három nap lázas fetrengés után úgy döntöttem, orvoshoz megyek. Mivel annyi energiám és lélekerőm nem volt, hogy a másfél óra távolságra található háziorvosomhoz elvergődjek, az albérletem közelében pedig volt egy rendelő, ráadásul a háziorvosom amúgy is gyermekorvos volt, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy lesz, ami lesz, lemegyek a rendelőbe és átjelentkezek oda. Az albérletbe be voltam jelentve, szóval ezzel nem volt gond.


A rendelőben egyi dőben csak egy orvos rendelt, így hát nem vacilláltam, úgy döntöttem vőt választom orvosomnak. Furcsa volt, hogy a doktor úr volt az, aki a tb kártyákat begyűjtötte tőlünk várakozóktól (ketten voltak még rajtam kívül), ilyet még nem láttam soha, hogy a rendelésénél nincs asszisztens.


Vártam kb. 10 percet és én jöttem végre. Bementem a rendelőbe, bemutatkoztam, elmeséltem, hogy miért szeretnék új orvost választani. A doktor úr hümmögött, majd elkezdte ő beírni a számítógépbe az adataimat, Nem ment valami gyorsan a dolog, de gondolom máskor ezt nem ő szokta csinálni. Amikor végzett, megkérdezte, mik a panaszaim. Elmondtam neki a lázat, hogy a torkom is fáj, illetve folyamatosan fáj a fejem. Ekkor jött a meglepi, mondta, hogy vetkőzzek. Szépen elvonultam a paraván mögé, levettem a pulcsimat, a felsőmet, majd kimentem, de a doktor úr visszaküldött, hogy a melltartót is szedjem le magamról. Kissé kellemetlenül éreztem magamat, de sebaj, levettem azt is. Mikor ismét kibújtam a paraván mögül, ismét le lettem szúrva, hogy a nadrágot is le kell vennem. Kerek szemekkel bámultam a doktorra, de ő csak sürgetett, hogy "gyerünk, gyerünk, maga miatt fognak itt várni a többiek". Levettem a nadrágomat is.


Megkezdődött a vizsgálat érdemi része. Leültetett egy vizsgáló ágyra (sajnos a szakkifejezést nem tudom), majd megmérte a vérnyomásomat. Azt hittem az egekben lesz, mert elég ideges voltam, de normális értéket mutatott a mérő. Megnézte a torkomat is, majd kijelentette, megkaptam az influenzát, ír rá gyógyszert. Kérdeztem, hogy most már felöltözhetek-e, mire annyit válaszolt, hogy várjak még egy kicsit. Vártam. Elkezdte megírni a receptet én meg csak ott ültem majdnem teljesen pucéran. Arra vártam, hogy biztos majd meghallgatja a tüdőmet, de ez nem történt meg. Baromi kényelmetlenül éreztem magamat. Miután elkészült a receptem, a kezembe nyomta, elvigyorodott (nem mosoly, vigyor), a kezembe nyomta a papírt és mondta, ha "úgy gondolom" akkor öltözhetek. Egészen elvörösödtem, az járt a fejemben, csak minél előbb jussak ki onnan. Magamra kaptam a cuccaimat és szinte rohanva elpályáztam onnan. Az influenza miatt testileg és a remek vizsgálat miatt lelkileg is a padlón voltam. Kiváltottam a gyógyszereket és végre hazaértem. Igazából csak ott esett le, hogy mit is kellett megélnem, szomorú és dühös voltam. Magamban fortyogtam és elképzeltem, mit is kellett volna akkor és ott mondanom a kedves doktor bácsinak. Hála a jó égnek elég hamar meggyógyultam és magamban eldöntöttem, ha legközelebb fél hulla leszek, akkor sem megyek vissza hozzá. Apropó, ha megkérhetem a kedves kommentelőket, valaki legyen szíves felvilágosítani, hogyan tudom magamat átkérni egy másik orvoshoz, ezzel ugyanis nem vagyok tisztában teljesen. A gyerekorvostól felnőtt orvosig történet elég egyértelmű volt, ez sajnos nem az számomra.


Itt a végén szeretném leszögezni, fel vagyok készülve a „hazudik a kiscsaj”, „minden normálisan zajlott” és hasonló okosságokra, de nem, nem és még egyszer nem. Mindez így és ebben a formában történt meg velem és nem vagyok hajlandó csak így elfogadni, hogy mindez a legtermészetesebb dolog volt. És bár a doktor úr nevét védik a személyiségijogok , én a poszthoz a nevemet is adom.


Jandó Éva
 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irkutszk 2011.03.18. 14:37:11

Én több dolgot nem értek a poszttal kapcsolatban, azonban egyik sem az orvos-beteg találkozással kapcsolatos (illetve csak közvetve).

Egy szó nem esik a posztban a szülőkről, illetve hogy hol laknak a szülők, ezért kérdezem: Hova van állandó lakcímre bejelentve a tanuló (később beteg)? Ha csak nagymama finanszírozhatja a tanulást, akkor miért nem hozzá (ergó kaphatna kollégiumi lakhatást, hiszen nagymama vidéken lakik)?

Csak halvány megjegyzés, hogy a gyermekorvos a születése óta ismeri a gyereket, ezért nem biztos, hogy egy új betegség a legjobb időpont új orvost választani, inkább az ismerőshöz kellett volna menni szerintem. Esetleg ki lehetett volna házhoz hívni, bár ehhez szükség van a jó orvos-beteg kapcsolatra is.

Az élet egyedül már csak ilyen kemény, betegen is fel kell kelni néha, és megfőzni a kis zacskós levest, meg a teát. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de ez a kemény valóság.

adamantium 2011.03.18. 14:44:43

jaj ne egy héten belül ugyanaz a történet 3 köntösben.
egy ismeretlen beteg vizsgálatához gyulladást feltételező lázas állapotokban hozzátartozik a nyirokcsomók vizsgálata, tehát a levetkőztetés nem indokolatlan, persze, hogy ezek nem lettek megvizsgálva alaposan az más kérdés.
jelen munkahelyemen ha női beteg esik be10-60 év közt indulásból, labor+vizelet+terhességi teszt, addig gyakorlatilag szóba sem állunk vele. utána meg irányítgatom jobbra-balra a fizikális vizsgálat meg a laborok alapján.
azt még el kell mondjam, hogy én a magyar viszonyokhoz edződve meg szoktam engedni a betegnek, hogy csak felhúzza a nadrágot, pólót, láttam, hogy rosszallóan néz a nővér, bejött a következő beteg, meg se szólaltam, amikor a nővér alapból rászólt, hogy ruhát levenni, mert nem látunk át rajta, pedig ez németország. igaz, hogy én meg is szoktam tapogatni a beteget ha már levetkőztetem :D

Dr.laikus PhD 2011.03.18. 14:56:26

Megkeresed a bejelentett lakhelyed szerint ki a háziorvosod.
Ha nem e jelenlegi orvos, akkor fogod a TB kártyád és átadod akihez tartozol.
Nem utasíthat vissza.

Ha a jelenlegi orvosodhoz tartozol, akkor keresel egy neked szimpatikusat, de nem biztos, hogy elfogad. Ha sok a betege előfordulhat, hogy visszautasít.

Borcsika 2011.03.18. 14:58:17

ANNYIRA UNALMAS MÁR EZ A TÖRTÉNET!!!
Aki nem akarja, hogy a dokija TB-re mozizzon, az álljon a sarkára, és jelentse ki, nem vetkőzik le, ha nem indokolt.
Márpedig melltartólevétel csak nőgyógyásznál, tüdőszűrésen, vagy mammográfián, alsónemű a nőgyógysznál, vag végtag vizsgálat esetén. Egy köhögés nem idokol pucérkodást.
Sztem korábban (úgy 20-22 éve, amikor én voltam tini) is előfordult ilyen, mégse írtak a szüleink a párttitkárnak, meg a tanács elnöknek. Ez a hisztériakeltés borzalmas!

Mágia 2011.03.18. 15:01:56

Ha egy 17 éves GYEREK el akar költözni othonról, miért nem a gyámügyeseket keresi meg?

Miért nem vetette magát állami gondozásba, ha otthon tarthatatlan volt a helyzete?

Ki vette/veszi fel helyette az alanyi jogon járó családi pótlékot?

Ki vette/veszi fel helyette a gyerek után a szülő társadalombiztosítási jogviszonya után járó egyéb támogatásokat?

Ez a poszt NEM orvosi kérdés. Ez gyámügyi kérdés.

Már ha a történet egyáltalán igaz, és nem csak egy kör-email, hiszen a ma reggeli poszt se a blog szerkesztőjének lett beküldve, hanem az egyik vidéki hírportál egyik cikkéhez március 6-án született hozzászólás lett átkopizva.

Javaslom minden értelmes hozzászólónak az IGNORE ON opciót.

adamantium 2011.03.18. 15:10:35

@Borcsika: akkor szerinted adott esetben nem veszed le a melltartódat a
bőrgyógyásznál - melanóma
sebésznél - mastitis, tumor, szilikonbeültetés
endokrinológusnál - kóros tejelválasztás
baleseti sebészeten - bordatörés, vérömleny
kardiológusnál - EKG, echokardiográfia
és még sorolhatnám hány esetben?

Borcsika 2011.03.18. 15:21:53

@adamantium: most azért nem speciális esetről van szó. Mint azt bátorkodtam megjegyezni, egy köhögés, de egy normál iskola ovosi vizsgálat nem indokolja.
Egyébként EKG-n nem kellett levennem a melltartómat.

adamantium 2011.03.18. 15:29:49

@Borcsika: én nem szoktam megengedni hogy a beteg magán hagyja főleg ha az fémkosaras, befolyásolja a vizsgálatot, ne feledd az EKG-n 1cm az 1 milivolt, és néha 1 mm is számít

2011.03.18. 16:05:52

@Máгia: Jók a kérdéseid.

" Két évvel ezelőtt albérletbe kellett költöznöm 17 évesen. Meg volt rá az okom, ezt most és itt nem fejteném ki bővebben."

A következő három mondatban meg kifejti :-)

Amúgy a posztoló aranyosnak tűnik.

Bikli néni 2011.03.18. 17:42:44

És ismét a gumicsont, ezúttal megfejelve néhány nem eü. körülménnyel.
Kedves Éva! Ha fel vagy készülve arra, hogy itt csak ellenvetést fogsz kapni, azonban úgy gondolod, hogy makacsul neked van igazad, akkor az előző ilyen gumicsont-posztban katt Déziré nevére, és levélben megtárgyalhatjátok a jogaitokat.
Amúgy be kell jelentkezni a nagymamához állandó lakcímre, egyből kapnál kollégiumi ellátást.
És nem, nem vagyok érzéketlen a mások problémája iránt, de baromira unom már ezt a nyígást. Amikor jön megint valami okostojás, és 500 kommentem keresztül megy majd a lufihámozást. Jó szórakozást hozzá...

SusanneF 2011.03.18. 18:43:59

@Máгia: Te komolyan azt gondolod.hogy a legjobb megoldás a gyámúgy,és az állami gondozásba vétel?????
Mert én egészen másképp gondolom!!!
A mai gyermekvédelmi és gyámúgyi rendszer NEM alkalmas a fiatalkorúak védelmére,kényszerintézmény....!
Keressen egy felnőttet,akiben megbízik a hasonló helyzetű fiatal,kérje el a családi pótlékát....és sok sikert az önálló élethez!

Leroi 2011.03.18. 18:57:41

Nem uncsi ez már egy kissé?
Olyan, mint a Rocky Balboa, ki tudja hányadik résznél tart és Stallone még bírja szuflával...

adamantium 2011.03.18. 18:58:56

@Leroi: az utolsó rész kifejezetten jó volt

adamantium 2011.03.18. 19:00:08

@SusanneF: jaj azt nem szabad még ott is meg találják vizsgálni

Leroi 2011.03.18. 19:00:33

@adamantium:
Így van, de itt egyre rosszabb...:))

Leroi 2011.03.18. 19:13:40

És mi van azokkal a nőkkel, akik a rendelőben kéretlenül is ledobálnak magukról mindent, csak hogy megfogják maguknak az orvost?
Érdekes, egyetlen poszt sem születik róluk, pedig számuk jóval meghaladja a "hamvas", (ál)szemérmes diáklányokét...

Sokorai_Atala 2011.03.18. 19:19:04

Kövezzetek meg az alábbiakért:)süldő lány koromban valami baj történt sport közben a hátammal ellenfél orvosa bevitt a kórházába, ahol dolgozott és ügyeletes volt (vidéki, albérletes kb 18 éves voltam), ott le kellett félmeztelenre vetkőznöm, kb. 3-4 orvos sertepertélt körülöttem, mondjuk tudtam miért, de meglehetős derűvel fogadtam - részint, tudtam mit néznek, másrészt arra gondoltam hetente több száz szebb vagy nem szebb felsőtestet (mellet) látnak. Azt gondolom, s közben várom a nyílzáport, hogy kezelni lehet ezeket a helyzeteket, főleg a mai világban, pláne, hogy velem több mint húsz éve történt és nem érdekelt.

Leroi 2011.03.18. 19:21:21

@Sokorai_Atala:
Mindent meg lehet unni.
Hidd el, hogy egy nőgyógyászt vagy egy plasztikai sebészt már kevés dolog dob fel...

Sokorai_Atala 2011.03.18. 19:28:54

@Leroi: erről beszélek. Gondolom valaki mondta, itt egy jómellű bringa, megnéztek, nyomkodták a hátam (valami rost szakadt) és továbbálltak. Nem gondolok és akkor sem szexuális zaklatásra, csak üldögéltem félmeztelen és jókat derültem belül:)

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.18. 19:32:42

megfogod a b kártyádat, választasz egy orvos, és elmész hozzá. ha hozzá tartozol, köteles fogadni, ha nem hozzá, megkéred szépen.
semmi más tennivalód nincs.

.........
részemről egyébként inkább szomorú vagyok, hogy az orvos úgy írt rá eredményeket az ambulánslapra, hogy még csak meg sem nézte azokat a testtájakat és le sem voltam vetkőzve odáig.

Leroi 2011.03.18. 19:33:50

@Sokorai_Atala:
Ettől még legyen ám önbizalmad!:)

FakezuVakeger 2011.03.18. 19:35:07

Lófasz! Aztán ha elviszi 3 hónap alatt a melanoma malignum, akkor kiderül, hogy a háziorvosa sose vetkőztette le és így nem vette észre a hátán a bajt, akkor meg az a baj! Úgyhogy ha megfázás miatt is meg torokfájás miatt is megy, évente egyszer le kell vetkőzni. Különben a tüdejét hogy hallgatná meg???
Aztán ahhoz mit szól a nagyérdemű, hogy a rectális (végbél) vizsgálat is az általános orvosi vizsgálat része kellene legyen? Najó, nem hetente, de évente- kétévente? A vastagbéldaganatok 75%-a ujjal elérhetően nő évekig! Akkor mekkorát nézne a kuncsaft a rendelőben! Szenzációhajhász gyülekezet!

jágör68 2011.03.18. 19:44:26

Nyilván azért nem nyúlt a beteghez, mert a látvány után meggondolta magát :DDDDD
Na de viccet félretéve, ha nem fogdosott, lihegett a fülébe kínos mondatokat, akkor nincs min kiakadni.
Mondjuk én- sajnos- aki kérdőív alapján egészséges fiatal nőbeteg és nincs panasza- nem szoktam levetkőztetni aneszt. ambulancián.
Sőt meg se hallgatom, semmi. Ahogy Németországban láttam- mellesleg ott idősebbekkel is megtették ezt!
Más kérdés, ha már kicsit folyik az orra- egyből: felsőt le, melltartót is!

Leroi 2011.03.18. 19:49:05

Kezdenek beirkálni a radikálisok...:)

csodalámpa 2011.03.18. 20:00:43

@jágör68: erről van szó. Visszagondoltam ifjú éveimre, mind az iskolaorvosnál, mind a sportorvosnál vetkőzni kellett....rohadt pedofil-leszbik :) viccen kívül, szerintem gáz, ha valaki egy orvos (masszőr, kozmetikus, gyógytornász, stb.) előtt feszeng. Ezek az emberek 1 nap n+1 fél v. teljesen pucér nőt látnak, nem igazán rázza meg őket egy süldő jány mellyének látványa. Aki meg ennyire betegesen szemérmes, nos ott más problémák is akadnak, amiket orvosolni kéne....

2011.03.18. 20:10:59

Ha már megesett legalább a rendelő nevét vagy legalább kerületet írhatott volna, ha másért nem, azért, hogy ha az orvos tényleg perverz, akkor más nála lévő nő is megerősíthetné akár a posztolót, hogy igen méltatlanul bántak vele. Sajnálom, hogy így esett vele, nem lehetett kellemes, ha indokolt volt ha nem a vetkőzés, nem szeretem ha egy orvos hülyének nézi a beteget és üvölt vele, mint más a kutyájával sem.
Másfelől meg már nagyon unalmas kvázi ugyanazt a posztot olvasni újra-meg-újra-meg-újra... szomorú, ha tényleg ennyi baj van a férfi orvosokkal a tini lányoknak, de ezt a sokadik cikket sajnos sokan fogják csúsztatásnak tartani és én se tudom mit higgyek, sajnálom.

Öreg 2011.03.18. 20:15:38

A történet lehet igaz,nem igaz.Lényeg:
Szabad házi orvos választás van.A Neked megfelelő háziorvoshoz bejelentkezel.Semmit nem kell mondanod,nem is kérderz!!!! TAJ kártya oda.Mindent az új orvosod intéz. Másnap már fogad mint saját betegét.

jágör68 2011.03.18. 20:21:56

@Öreg:
Na ja...
Papíron legalábbis mindenképp.
Mint a "mindenkinek minden jár, azonnal és de izibe, meg mosolyogva"
Oszt hány háziorvosi állás betöltetlen?
Hány háziororvos nyugdíjaskorú?
Ezekről is lehetne poszt, a "szerintem perverz, szemét módon levetkőztetett, majd hozzám se nyúlt" posztok tömkelege helyett.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 20:28:15

@adamantium:
Látod, pont erről van szó:
"a levetkőztetés nem indokolatlan, persze, hogy ezek nem lettek megvizsgálva alaposan az más kérdés"
"igaz, hogy én meg is szoktam tapogatni a beteget ha már levetkőztetem"

Kedves Doktor Urak!
Ha el akarjátok kerülni a szexuális zaklatás vádját, akkor tessék jó alaposan letapizni a pácienst, miután levetkőztettétek!

És viccen kívül: a nők többnyire igenis érzik, mikor van szó többről, mint vizsgálatról...

Leroi 2011.03.18. 20:32:30

@Cartman (ex Cartman):
Nyilvánvalóan, heti 3 ügyelet és minden alkalommal mintegy 2-2,5 órás aligszundizás után pontosan a szakrendelőmben megjelenő százhatvanadik nő melle vagy fara fog érdekelni, nem pedig az, hogy elvégezzem a rám háruló feladatot...

Alonee 2011.03.18. 20:37:24

@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Teljesen igazad van. Mintha ebben az országban csak felelősségteljes, szuper orvosok volnának. Nem azok vannak.

Leroi 2011.03.18. 20:38:52

Amúgy a szülőktől korán lelécelő, "önállósodó" tinilányok többnyire a szende szüzek fajtájából valók.
Aha...
Igen...

Leroi 2011.03.18. 20:40:40

@Alonee:
Ez jó, mert a kommentet, amire "válaszolsz", rég kib@szták innen...:)

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 20:42:29

@Leroi:
Ezek szerint Te vagy a posztban kétes publicitást nyert háziorvos?

Miért érzitek úgy (tisztelet a kivételnek), hogy közösséget kell vállalnotok mindenkivel, aki - valahol, valamikor - orvosi diplomát szerzett?

Biztos, hogy MINDEN orvos méltó a hivatására? Én pl. tanár vagyok, és látom, hogy nem minden kollégám áll épp a helyzet magaslatán. Viszont nem gondolom, hogy ettől a kijelentéstől az én munkám kevesebbet érne...

jágör68 2011.03.18. 20:43:00

@Alonee:
A poszthoz valami hozzáböffentés?
Szóval még 1x:
perverz módon levetette a beteg melltartóját, majd meg se csöcsörészte, nem molesztálta, sőt még csak a fülébe se suttogott semmi olyat, hogy "unga- bunga vagy halál".
Amúgy ha nem vagy megelégedve az ország orvosaival, nyugodtan kereshetsz másik országot és másik ország orvosait.
Lehet, hogy egy picit többe fog kerülni (párezer ajróval) és el fog küldeni a halál f*szára hajnali 3- kor a tenyérviszketéseddel és kapsz egy időpontot fél év múlvára.

ddd.dino 2011.03.18. 20:44:56

Nekem itt az Ágyugolyó Futam egyik jelenete jut az eszembe: A doki majdnem bepisil, de foglalt a férfi WC, úgyhogy megpróbál bemenni a nőibe, de Farah Fawcett felháborodva az útját állja, mire a doki felfortyan: Én kérem orvos vagyok, és higgye el, a magáé pont olyan, mint a többi!

Sokorai_Atala 2011.03.18. 20:46:41

@Cartman (ex Cartman): talán azért, mert ez egy héten belül a 3. írás, amely arról szól, hogy félmeztelen vizsgáltak meg egy vizsgálatra jelentkező nőt.

2011.03.18. 20:56:06

Nap mint nap kerülnek félmeztelen, meztelen emberek orvosok elé. Nem az a kérdés, hogy szoktak-e vetkőztetni az orvosok, hanem az, hogy mi magyar nők vagyunk túl érzékenyek, vagy az orvosok lépik át sok esetben a hatáskörüket.
Szerintem igen is a hölgyek túl érzékenyek, azt hiszik mindenki csak rájuk kíváncsi, de erről nem ők tehetnek. Ma már minden filmben minden pasi csak a főszereplő bugyijába akar bejutni, tényleg minden férfi ember aki megjelenik a vásznon az a főszereplőt akarja, de nagyon. Ilyen világképpel jó hogy minden nő azt hiszi, hogy minden férfi aki ránéz az fölé-alá akar kerülni. Ez még nem menti fel a valós esetekben szereplő orvosokat, akik tényleg fogdossák, megalázzák a betegeiket. De nem hiszem, hogy a mai ingyen pornó jön minden csatornáról, internetről világban csak azért vetkőztet egy orvos le egy nőt, hogy nézze, az megy máshol is probléma nélkül.

Leroi 2011.03.18. 20:56:09

@Cartman (ex Cartman):
Tanár úr, csak pianoban...
OK?

Leroi 2011.03.18. 20:58:38

@Cartman (ex Cartman):
Gondolod, hogy azok az orvosok, akikről ezek a posztok íródnak, beirkálnak ide?:)
Nem, nem vagyok háziorvos.

Korlátolt betegeim viszont nekem is vannak néha.

Leroi 2011.03.18. 21:00:27

@Cartman (ex Cartman):
Szeretem, ha valaki szerény...

Biga néni 2011.03.18. 21:01:17

@Cartman (ex Cartman) "És viccen kívül: a nők többnyire igenis érzik, mikor van szó többről, mint vizsgálatról..."

Ott a pont...:)

És ha már unjátok a félmeztelen sztorikat, hát akkor tessék Nektek egy állig begombolkozott:)

16-17 körül voltam, mikor emésztési problémák miatt gyomorröntgent csináltak. Levetközni nem kellett:) Bizmutkását megittam, kezdődött a vizsgálat. Először álló helyzetben, majd az asztalt megdöntve fekve + billentgetve. Az egyik fekvő verzió, már eléggé a vége felé a hason fekvős volt, miközben a doki lazán a belső combomat tapogatta és nem a térdemnél!
Na, rá is került a vizsgálati papírra, hogy "alsó gyomorkapu spasztikus". Azt már sose tudjuk meg, mi lett volna a természetes állapot. Nekem nem az ellazulás volt az első reakció arra, hogy egy idegen férfi (még akkor is, ha orvos) a combom közé nyúl...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.18. 21:01:40

Miért van az, hogy mindenki a kislányt támadja, és a dokit védi? Orvosok között nem fordulhatnak elő kéjenc, perverz alakok? Vagy az ilyen eseteket feltétlenül titkolni és védeni kell a külvilág felé? Szerintem sokkal tisztességesebb lenne elismerni, hogy sajnos ilyen esetek is előfordulnak az életben!

Behajtó70 2011.03.18. 21:05:10

Én is kérek tőled valami: ugorj kérlek a kútba!

Köszi!

kispotzak 2011.03.18. 21:05:10

Nagyon sok a lekezelő, "jajdeunalmas", "ezmár a huszadikilyen" típusú hozzászólás.
Talán figyelembe lehetne venni, hogy akivel megtörténik, annak az első, és az egyetlen, és mivel vele történt, nyilván NEKI igenis piszkosul fontos. Egy hangyányi toleranciát szerintem megérdemelt volna a lány.

Továbbá: a sztori lényege volt, hogy vetkőzzön le- utasítás elhangzott, de olyan vizsgálat, amihez erre szükség lett volna (melltartó, nadrág levétel...), már nem történt.

Ehhez képest a nagyon sok hozzászóló abból indul ki, h A) a vetkőztetés szükséges volt B) a blogoló túlzott/hazudott/túlérzékeny. C) egyébként is miért lakik ott, ahol, miért nem a nagyinál van bejelentve D) aki le meri írni, h 3 nap influenzásan, tökegyedül mennyire kimerítő, kellemetlen, az HP, és magára vessen.

Végül halkan megjegyezném Sokorai Atalának, hogy érdekes önértékelésre, felfogásra vall, ha valaki eccerűen jót szórakozik azon,hogy a dokik között (valószínűleg) elterjedt, h "itt egy bögyös manci", mire tucatnyian állják körül. Lehet, hogy nagyon vonzó külsővel rendelkezel, de egy icipicit értékelhetnéd többre magad. Ez a sztori, amit leírtál, szerintem kimondottan megalázó, nem pedig humoros.

Bocsánat, h az első itteni hsz-em ilyen hosszúra és kritikusra sikerült. Régóta olvasom a blogot, ritkán volt ennyire zavarbaejtő érzésem a hsz-eket olvasva, most - úgy éreztem - muszáj reagálnom.

kispotzak 2011.03.18. 21:08:46

Harmadik bekezdésben természetesen "Ehhez képest nagyon sok...", az "a" betű nélkül. Grr.

jágör68 2011.03.18. 21:11:05

@butus:
Mi fordult elő?
Fogdosta? Ajánlatot tett neki?
Levetkőztette. Na bumm........
Rohadt perverz

Leroi 2011.03.18. 21:13:08

Szóval, ha ötven egyforma poszthoz megírom az ötvenegyediket azonos témában, csöppet sem vagyok unalmas, hanem osztatlan sikert aratok...

Vannak olyan intézmények, ahol egy napon többedszerre is végignéznek az ápoltak egy rajzfilmet.
És mindannyiszor egyformán röhögnek rajta.

De azok legalább ápoltak.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.18. 21:13:50

@jágör68: ...és miért vetkőztette le, ha csak a torkát nézte meg, és a vérnyomását mérte?

Sokorai_Atala 2011.03.18. 21:15:49

@kispotzak: értékelhettem volna úgyis, ahogy a beíró, mert egyértelmű volt, de mint írtam belső derűvel kezeltem, nem vagyok amúgy bögyös manci, nem is ezt írtam. A humor, a vidámság sok mindentől megment embereket, többek közt engem is.
Ha minden olyan napi szituációt, ami eltér az átlagostól megalázónak fogunk fel, nem próbáljuk kezelni egyéb módon, akkor lenne állandó önértékelési zavarunk. Ön egyébként lenézhet engem, hiszen Ön nem értette meg, amit írtam,

Leroi 2011.03.18. 21:16:19

@butus:
Levetkőztette.
Vagy nem.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.18. 21:18:40

@Leroi: ne feltételezésekből induljunk ki, hanem abból, ami le van írva. Amennyiben feltételezünk, akár azt is feltételezhetjük, hogy a doki ajánlatot tett a kislánynak, és az szégyelte leírni!

danesdzsu2 2011.03.18. 21:31:29

@Cartman (ex Cartman): "És viccen kívül: a nők többnyire igenis érzik, mikor van szó többről, mint vizsgálatról..."

Hát persze. Legalábbis meg van győződve róla, hogy érzi. És akkor már tud egy jó blogposztot is írni.

adamantium 2011.03.18. 21:31:37

nekem beteg még nem tett ajánlatot, de egyszer jött egy 40-45 közti nő, hogy nagyon megütötte a csípőjét, lábán jött. mondtam mutassa, erre szó nélkül, úgy állva letolta bokáig a nadrágját, a bugyiját meg úgy felhúzta, hogy az teljesen becsúszott a nagyajkai közé. köpni-nyelni nem tudtam, hogy akkor most ezzel mit akar, a nővérkém meg nem bírta ki és elröhögte magát a látványtól :D

tódór piroska 2011.03.18. 21:36:26

Félévente 1x lehet háziorvost váltani,gyakrabban nem engedi az OEP.

FakezuVakeger 2011.03.18. 21:37:04

megismétlem:
"Lófasz! Aztán ha elviszi 3 hónap alatt a melanoma malignum, akkor kiderül, hogy a háziorvosa sose vetkőztette le és így nem vette észre a hátán a bajt, akkor meg az a baj! Úgyhogy ha megfázás miatt is meg torokfájás miatt is megy, évente egyszer le kell vetkőzni. Különben a tüdejét hogy hallgatná meg???
Aztán ahhoz mit szól a nagyérdemű, hogy a rectális (végbél) vizsgálat is az általános orvosi vizsgálat része kellene legyen? Najó, nem hetente, de évente- kétévente? A vastagbéldaganatok 75%-a ujjal elérhetően nő évekig! Akkor mekkorát nézne a kuncsaft a rendelőben! Szenzációhajhász gyülekezet!"
szerintem jó comment

orbánmonnyonle 2011.03.18. 21:44:48

Én sajnálom a csajszit, többször átéltem már hasonló helyzetet. Érdekes, hogy amikor doktorNŐ-höz mentem, melltartóban is tökéletesen meg tudott vizsgálni. Több előttem szóló mondandója alapján gondolhatnánk azt is, hogy a doktor bácsik impotensek... Á, dehogy érdeklik őket a feszes cicik! Ja, és ha már a háziorvosi ténykedés jött szóba, nos 39.5 fokos lázzal, csúnya köhögésemre csak annyit közölt a DOKTOR, hogy "szedje amit ilyenkor szokott". Hm. De ez már nem ide tartozik.

jágör68 2011.03.18. 21:45:48

@butus:
Na akkor közérthető nyelven:
Melyik jogász fogja ezt így, kekszúáliiis zaklatásnak minősíteni?
Volt- e ajánlattétel? Nem volt.
Volt- e bármilyen testi kontaktus intim részekkel? Nem volt.
Egyedüli, ami történt, hogy egy orvosi vizsgálathoz a melltartót is le kellett venni.
Nem hinném, hogy ugranának rá a jogászcápák. Nem hallgatta meg...
Na jó ez inkább szakmai hiba. De miután a torok látlelet alapján felállította a diagnózist már nem is szükséges. Utána elkezdte írni a receptet- mivel asszisztensnő nem volt, az nem szólt, hogy "felöltözhet", amíg a doki a receptírással volt elfoglalva- nem a lányt bámulta!!
Szóval lehet a HO- val cserélni- csak 1 órára- asszisztensnő nélkül, behívni, adminisztrálni, vizsgálni és még a 17 éves lányok gondolatait is olvasni, nehogy szexuális zaklatásra gondoljanak...
Ráadásul ezt írja: "Elmondtam neki a lázat, hogy a torkom is fáj, illetve folyamatosan fáj a fejem. Ekkor jött a meglepi, mondta, hogy vetkőzzek."
Szóval már eleve itt rácsodálkozik, le is kell vetkőzni? És innentől kezdve kész az alapfeltételezés: "a cickóimat akarja bámulni a perverz"

Piccola 2011.03.18. 21:52:40

na mi van, itt kommentel az összes ügyeletes orvos? :D

jágör68 2011.03.18. 21:53:37

Na egyébként engem a csaj rácsodálkozása a "Ekkor jött a meglepi, mondta, hogy vetkőzzek." c szövegről az jut eszembe, amikor hajnali 3- kor Központi Ügyeleten felkeltettek, egy 28 éves csaj meg az anyja, hogy a "mittomén- milyen"- dűlőnél jártak(- hajnali 2 kor, csak úgy- gondolom nem bírtak aludni) és ott furcsák voltak a fények, azóta naon fáj a feje, meg hányingere van. Mondtam jó, akkor adunk egy hányinger- és fájdalomcsillapító- injekció koktélt. Mire a mama: "Ja, hogy ez ennyire komoly, hogy injekció, mert akkor inkább elmennek".
Gondolom 2,5 órás lelkizésre számítottak a "mittomém- milyen" dűlő fényeiről, meg hogy majd simogatom a hátát a kisjánynak, hogy elmúljon a fájdalom, meg hányinger...
Na kb ilyen ez a poszt is.

danesdzsu2 2011.03.18. 22:01:46

@jágör68: és ha még csak az orvosoknál csinálnák ezt, hejj, de boldog ember lennék:)

Leroi 2011.03.18. 22:02:19

@butus:
Az orvos annyira buta, hogy egy tizenévessel kezd, és kiteszi magát egy törvényes eljárásnak, talán...
Amikor minden ujjára jut tíz nő, ha nagyon akarja...
Jó feltételezés...

adamantium 2011.03.18. 22:02:43

@jágör68: nekem a legdurvább az volt amikor hajnal 3-kor beállított a fiatal csajszi, hogy kiesett a fogtömése. mondom, ez baleseti sebészet. mondta, hogy igen, baleset történt, kiesett a tömés. erre azt mondom neki, hogy életveszély esetén fogat húzhatunk. mondta, hogy nem csak fájdalomcsillapító kell, mondom: van ügyeletes patika. igen de ott pénzbe kerül. na itt gondoltam, hogy simán ki kellene üssem a fogát és akkor megoldódna a gond

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.18. 22:03:33

@jágör68: nagyon nem értek egyet. Igenis fel kell jelenteni azt az orvost, aki szakszerűtlenül bánik a beteggel, semmibe veszi az emberi méltóságot. Igen, az egészségügynek vannak égetőbb gondjai is, de ez nem jelenti azt, hogy a nők (és a férfiak, bárki) eltűrjék, hogy illetlenül bánjanak velük egy kiszolgáltatott helyzetben.

Leroi 2011.03.18. 22:05:51

@adamantium:
40-45 közt eléggé veszélyes vadászok a nők...
MÁR tudják (és nagyon jól), hogy mit akarnak, és MÉG nem adják fel...
Inter labium silent musae...:)))

Leroi 2011.03.18. 22:06:55

@adamantium:
Az csak felhívás volt keringőre.
Szájöblögetést akart...

jágör68 2011.03.18. 22:13:25

@Réka ‎:
Az orvosi vizsgálat része a csúnya- csúnya "vetkőzés"...
Persze ez nem mindenkinek világos, ezért rágjuk már itt a gumicsontot 1 hete :D
"Elmondtam neki a lázat, hogy a torkom is fáj, illetve folyamatosan fáj a fejem. Ekkor jött a meglepi, mondta, hogy vetkőzzek."
Még 1x:
"Ekkor jött a meglepi, mondta, hogy vetkőzzek"
Kész.

Bikli néni 2011.03.18. 22:15:01

@Leroi: Szia :)
Na, majd 40-45 éves korom körül felidézem magamban a szavaidat :P

Sokorai_Atala 2011.03.18. 22:21:20

@Leroi: mikor hallgatnak a múzsák? nem vagyok erős latin nyelvben:)

tcom 2011.03.18. 22:22:26

A sok okosnak kívánom, hogy a feleségével is történjen ez meg.

A postolónak meg, hogy válaszon női háziorvost! Habár személy szerint én is nagy hódolója vagyok a női nemnek. De az ilyen orvos egy aljadék.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.18. 22:23:06

@jágör68: Érdekes, évente két-háromszor voltam háziorvosomnál, egyszer influenzával is, további három alkalommal kórházi általános vizsgálaton és egy üzemorvosin, és sehol nem kellett levennem a melltartót és a nadrágot. Pedig sztetoszkópoztak, tüdőt hallgattak. Figyelem: Nem mondom, hogy indokolatlan levetkőzni! -, de a fenti sztoriban miért mordult rá a doki a lányra, hogy maradjon pőrén, amikor később már semmilyen vizsgálatot nem végzett rajta, csak írt? (Abból indulok ki, hogy a sztori úgy történt meg, ahogy le van írva.)

tcom 2011.03.18. 22:23:42

@tcom:

Nem, inkább a 17 éves lányukkal történjen ez meg!

Aztán akkor majd nem biztos, hogy olyan természetes lesz.

gorillka 2011.03.18. 22:25:05

@Réka ‎: biztos idős vagy és csúnya :-)

gorillka 2011.03.18. 22:27:33

@Réka ‎: viccet félretéve, én is elmúltam már 40
egy jó ideje nekem sem kell nekivetkőznöm
amikor terheléses vizsgálaton voltam, ott is ügyesen felrakták a tappancsokat és nem lobogó mellekkel kellett tekernem :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.18. 22:29:22

@gorillka: a dokim volt már nagyon idős szegény :)
de ja, viccet félretéve, ha 'csak' a fiatal lányokkal bánnak így, akkor még egyértelműbb a szexuális zaklatás

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.18. 22:31:47

Itt Angliában nem kellett levetkőzni ahhoz, a tüdőm meghallgassa. (Elég durva influenzám volt decemberben, 3 hét itthonlét, minden nap 38.5-es láz) Pulcsit, ruhát felhúzni, de ennyi.

Amúgy vannak olyan esetek, amikor tényleg nem tud kimenni az ember még levest sem csinálni magának. Amikot úgy tud még köhögni is, hogy valakinek szorítania kell a mellkasát.

A házorvosról meg: nekem 3 óra buszút volt odahaza a háziorvosom. Kldtek már el szédüléssel, meg rosszulléttel ügyeletről azzal, hogy ő nem köteles ellátni, irány a háziorvos. Kicsit határozottabb fellépés ( és a betegjogi képviselet megemlítése) csodákat művelt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.18. 22:36:53

Jahm és itt a nőgyógyászati vizsgálatra sem egy szál punciban kell belibenni (főleg nem nyitott ajtóknál, mint odahaza jópár helyen tapasztalható volt) , alap dolog a papírkendő.

Ja és persze olyan ellátást adnak alapból, ingyen, mint odahaza magánúton .

Leroi 2011.03.18. 22:38:50

@Bikli néni:
Szia!;*
Gondolod, hogy eszedbe jutok még akkor?
:)

@Sokorai_Atala:
Az ajkak közt...
(/Veszélyes fegyverek azok is!:))/

Leroi 2011.03.18. 22:40:27

@jágör68:
Ekkor jött a meglepi, levetkőztem, de ő rám se nézett...
Hát duzzogtam egyet és gondoltam, megírom ellenkező előjellel...

adamantium 2011.03.18. 22:43:20

@tildy:): csak azt monja már meg nekem valaki, felhúzott ruha+pulcsi mellett mégis hogyan lehet korrekt auscultatiot és percutiot végezni, nem beszélve a pectorali phrenitusról. hogyan vizsgál meg hátulról paravertebrálisan, hogyan hallgatja meg és kopogtatja ki a Krőnig teret, a diaphragma mozgását, a szív vetületet, hogyan méri ki a szív felett a hallgatózási pontokat? bizonyára mágusok vannak ott a belgyón és a kardión, nem hiába tartják az angol egészségügyi rendszert a világon az egyik leggyengébbnek és leghanyagabbak alap és középellátási szinten
egyébként a láz 40 fok felett durva, bár én láttam olyat, hogy a lázmérő nem tudta megmérni (+42)

Bikli néni 2011.03.18. 22:43:59

@tildy:): Szerintem itthon sem "kell" punciban belibbenni a nőgyógyászati vizsgálatra. Egy öltözőben, vagy egy lepedővel elszeparált sarokban kell megszabadulni a bugyitól (és nem meztelenre vetkőzni), de nem véletlen, hogy a nőgyógyászaton a váróban ülő nők jelentős részén szoknya van :) Vagy visz magával.
Nekem a nőgyógyásznál - elfogadva, hogy a vizsgálat mivel jár - sokkal nagyobb problémám, ha egyszerre több embert hívnak be, és az öltözőből kénytelen vagyok végighallgatni, hogy az előttem lévőnek milyen problémája van, illetve az utánam következő is hallja, hogy én mit keresek ott.

_belo_ 2011.03.18. 22:44:30

amikor ilyen posztot olvasok mindig felmegy a pumpa.. barátnőm házi orvosa rendszeresen hívogatja, hogy randizzanak..
beverni az orrát nem lehet, mert akkor egyből közfeladatot ellátó ember lesz..
nyomorult arab, indiai vagy valami hasonló fajta.. pár évente megy hozzá és akkor mindig bepróbálkozik..
jó lenne már példát statuálni a nyomorult orvosokkal..
(most már eljön majd tőle..)

Bikli néni 2011.03.18. 22:44:39

@Leroi: Eszembe fogsz jutni, ne aggódj :)

Bikli néni 2011.03.18. 22:46:01

@adamantium: A kérdésedre a válasz valószínűleg "sehogy", de feltennéd úgy is a kérdést, hogy mi is értsünk belőle valamit? :)

adamantium 2011.03.18. 22:47:24

@adamantium: egy ilyen pulcsi vizsgálatért belgyó vagy kardió vizsgán a prof úgy kivágott volna a jövő évben kerültem volna legközelebb belgyó vizsga közelébe, annakidején még fél óráig tartott a vizsgálat és mindenkinél személyesen ott volt a prof, kevesebbért is kivágott nem, hogy ilyenért. szerintem ha ilyet hall, forog a sírjában szegény

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 22:53:24

@Leroi:
Hogy jön ide az én szerénységem? Így, visszaolvasva sem találom azt a részt, ahol magamat az új Comeniusként mutatnám be... Arról nem is beszélve, hogy a hozzászólásom személyes természetű része inkább csak abból a szempontból érdekes, hogy _semmi értelme kiállni a vállalhatatlan kollégák vállalhatatlan szokásai mellett_ (így jobb?). Ezzel ugyanis nem erősítitek a hivatásotok megbecsülését, hanem...

Felhívnám erre is a figyelmed: "a nők _többnyire_ igenis érzik, mikor van szó többről, mint vizsgálatról..." Többnyire! Korlátoltakra nyilván nem vonatkozik a kitétel.

De hozok személyes példát is, hogy megvilágítsam, mire gondolok: volt feleségemnek olyan orvosi vizsgálata, amin anyaszült meztelenül kellett megjelennie (megjegyzem, indokolatlanul), míg egy másikon csak a melltartóját kellett levennie. Valamiért mégis csak az utóbbit érezte _rendkívül_ kellemetlennek. Pedig mindkét alkalommal férfi orvosok vizsgálták. Viszont az utóbbi esetben egy fiatal orvos _leplezetlenül_ bámulta a mellét. Hát ilyen is van, bármily hihetetlen... Bizony, nem csak Leroi lovagok munkálkodnak a magyar egészségügyben.

adamantium 2011.03.18. 22:55:09

@Bikli néni: egy korrekt mellkasi status felállítása megtekintéssel, hallgatózással, kopogtatással, tapintással 20-30 perc legalább, ma már ritkán csinálja valaki ennyire korrektül.
a belgyógyászati tünettan nagy mágusa magyarul egyébként nem magyarországi prof, de annyira kemény benne, hogy a magyarországi oktatás is átvette a tankönyveit. ha valaki magyarul belgyógyászati tünettant akar olvasni akkor ajánlom figyelmébe: dr. Ferencz László: A belgyógyászati diagnosztika kézikönyve-t asszem 3 vagy 4 darab 1000 oldalas könyvben taglalja, hogyan kell szervrendszerenként egy korrekt belgyógyászati vizsgálatot elvégezni. volt már a kezemben a könyv, nagyon részletes, sebész létemre igencsak gondolkodom, hogy be kellene szerezni

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 23:01:50

@adamantium:
OK, és akkor arra is van protokoll, hogy szigorúan tilos receptet írni felöltözött páciens társaságában? :)

Mert itt szerintem ez a lényeg. A doki "szórakozott egy kicsit", Ti meg jöttök a vizsgálati protokollokkal.

És még egyszer, Te is kb. ezt írtad:
"a levetkőztetés nem indokolatlan, persze, hogy ezek nem lettek megvizsgálva alaposan az más kérdés"
"igaz, hogy én meg is szoktam tapogatni a beteget ha már levetkőztetem"
(A konklúziót fentebb persze viccnek szántam... :) )

Biga néni 2011.03.18. 23:27:36

@adamantium: erről most beugrott a Sörgyári Capriccio hallgatózós jelenete:) Az biztosan megvolt 20 perc:) A bealvós:)
Megvan?

adamantium 2011.03.18. 23:28:38

@Cartman (ex Cartman): de most ne haragudj ha már: perverz vagyok és levetkőztetek egy fiatal nőt akkor meg is tapogatom, ráadásul még hitelesebb a vizsgálat. ha egy köhögős, lázasnak, alul-felül-oldalt-elöl-hátul megkopogtatom a mellkasát, végigtapogatom, meghallgatom, 20 szor elmondatom vele, hogy 33, megtapogatom a hónalját, a lágyékát, perverzként még élvezem is és a kedves csinibaba mehet pereskedni a Jóistenhez is akkor is azt fogják kihozni, hogy ez egy korrekt vizsgálat volt erre a tünetegyüttesre. ha már élvezzük akkor élvezzük rendesen a helyzetet. ez a perverznek kikiáltott orvos nem tette, nem gyanús?

adamantium 2011.03.18. 23:30:33

@Biga néni: szerintem én ezt a filmet nem láttam, bár ismerős a címe, lehet, hogy régen volt?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.18. 23:37:07

@adamantium: Embere válogatja, van aki már 38-39 fok közt is a halálán van, van aki meg nem .
Aét megnézém én aztaz ember, ha három hétig folyamatosan ez lenne vele.

Vannak olyan vizsgálatok, amelyekhez tényleg kellhet a teljes vetkőzés. (melltartó levétel is. Ahhoz , hogy a tüdőt , mellkast meghallgassa sztetoszkóppal, nem feltétlen.

Szerintem..

Amúgy meg - én spec nadrágban járok többnyire , és pl. a sote egyen nem egyszer tapasztaltam , hogy -mivel egymás mellett vannak a vizsgálók - el sem húzza a doki a függönyt, aki mögötte megy el, az premierplánban lát mindent... A szomszédfülkében lévő meg hallja...

Mindenesetre a papírkendő odahaza nem divat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.18. 23:40:34

@adamantium: szimpla háziorvosi vizsgálat volt, influenza esetén, bal oldali szúró mellkasi fájdalommal , köhögéssel .
Első alkalommal nem kellett levenni semmit, csak felhúzni, második alkalommal csak a felsőt levenni, melltartó maradt.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 23:41:00

@adamantium:
Nem tudom, nem vagyok perverz, így azonosulni sem tudok vele, mit miért tesznek... :)

Szerintem egyébként a sztoriban szereplő orvos valószínűleg nem perverz. Legalábbis pszichésen kóros értelemben véve (ahogy - kissé demagóg módon - beállítani próbáljátok) nem az. Gondolom, csak gyönyörködni akart egy szép, fiatal testben, vagy épp leckéztetett.

Ha nem így van, miért kellett egy szál bugyiban megvárnia a lánynak a receptírást? Ennyi a kérdés, nem több...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.18. 23:47:48

Azt meg megnézném odahaza melyik háziorvos vizsgál fél órán keresztül sztetoszkóppal influenza esetén. Mibe merjek fogadni, hogy elenyésző kisebbség?

PR-küszöb 2011.03.18. 23:49:40

Beh jó, hogy megint lehet ítélkezni. Orvoson, csajon, kommentelőtársakon...
Ítélkezésfüggő nemzet vagyunk lám és ez aligha jobb dolog, mint a drogfüggőség, csak épp nehezebb gyógyítani.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.18. 23:49:49

Hozzátenném (ha már önvallomásoknál tartunk), hogy nekem _soha_ nem kellett influenza miatt gatyára vetkőznöm az orvosnál. A doktorúr mindent megoldott _maximum_ pólólevétellel. (De olyan is előfordult, hogy alányúlt a sztetoszkóppal. :) )

A két aggasztó kérdés:
1. Rossz orvost választottam? vagy
2. Az orvosom jó, de ronda vagyok?

adamantium 2011.03.18. 23:53:29

@tildy:): szerdán szakrendeltem, mondta a titkárnő, hogy sajna kicsit sok a beteg, voltak össz-vissz 14-en, úgy, hogy a kontrolosokat már indulásból a röntgen fogadja, tehát azzal sem megy az idő. így aztán volt is időm szépen elbeszélgetni velük, aprólékosan megvizsgálni meg miegymás. jah, hogy 2-3 hónap az előjegyzés az már más probléma. magyarországon szakrendelésen általában 40 beteg volt, ambulancián akár 100-150 is egy nap, ott bizony nem volt félrebeszélés meg hosszas vizsgálgatás, persze el kellett látni mindenkit aki beszédült. ez a különbség

adamantium 2011.03.18. 23:57:13

@Cartman (ex Cartman): lehet először észrevette, hogy lassan vetkőzöl :D
én pl kifejezettem szerettem a falusi nénikéket 8 alsószoknyában és 3 harisnyában. persze nem jönne vele senki, hogy segítsen és a mondókáját is a II. világháborúban kezdi. persze vetkőzés és mesélés egyszerre már meghaladja a kapacitást is, csak szépen sorban. ha meg öltözés közben mondom el a javaslatot nem jegyez meg belőle semmit. ha azt mondom, olvassa el, le van írva, akkor megsértődik. kint meg engem szidtak, hogy mé nem haladunk

Chance4U · http://www.jatekosoldal.hu 2011.03.18. 23:58:20

@kispotzak: tudod, mi a megalázó? Elmondom. Hónapokig jártam a háziorvosomhoz, mert szó szerint mindenem fájt, gyenge voltam, már a végén a puszta létezés is megeröltető volt. Elvétve - hetente 1-2 alkalommal- volt hőemelkedésem, de nem köhögtem, nem voltam náthás, csak piszokul fájtak a vállaim, a nyakam, és 1,5 hónap után nagyjából szó szerint mindenem. A nyakam sokszor annyira, hogy 8-10 napig egy irányba néztem folyamatosan. Mindig elküldött haza, mondván, tavaszi fáradtságom van, a 4 gyerek lestrapál, a millió nyirokcsomóval ne foglalkozzak, csak esztétikai probléma, és beutaló sem kell sehova, mert tavaszi fáradtságra nem kell beutaló, és pszichésen van hányingerem minden nyomorult este, és sorolhatnám még. EGYETLEN EGY ALKALOMMAL SEM VIZSGÁLT MEG. Kaptam izomlazítót, amitől görcsöltem. Ne kérdezd miért, nem vagyok orvos. Válaszul kaptam fájdalomcsillapítót, ami lócitromot sem ért. 2 napja minden nagyobb légvételnél szúró fájdalmat éreztem a bal vállamban, le is mentem a rendelőhöz, de az ajtóból visszafordultam, mert már hallottam a választ, beszorult a levegő, stb... Tegnap estére fájt az egész bal felsőtestem, a nyakam, a fél fejem, ha vettem levegőt, ha nem. Ha nagy levegőt vettem, majd kicsordult a könnyem, próbáltam hát a bőrlégzést, de végül az ügyelet mellett tettem le a voksomat. Azt hittem, onnan is elhajtanak a búsba, de eléggé fájt a légcsere. Levetkőztetett az orvos. Így láthatta a kitekert testtartásomat, amikor levegőt vettem, láthatta a légzőizmok rendellenes működését, és egyebeket. És meghallgatott, kikérdezett, megnézte a torkomat, a lábaimat, sőt, még meg is fogdosott itt-ott, de ennek én csak örülni tudtam. És nem azért, mert perverz vagyok, hanem mert mellhártya-gyulladásom van, amit végre valaki felismert és kezel. Érted??? Szerintem aki ennyire utálja a saját testét, hogy egy vetkőzéstől sírógörcsöt kap, az forduljon fel. Ez a véleményem. Aztán nyavajoghat és szidalmazhatja a hanyag orvost, aki még csak meg sem vizsgálta.
A rectalis vizsgálatra annyit, hogy amikor vakbélgyanúval kerültem kórházba, ott első lendületből azzal kezdte a doki. Mert oka volt rá. Akkor ezen is kattogni kell? Vagy tüdőszűrésen minden előzetes bejelentés nélkül odalépett a doki, áttapintotta az emlőimet. Pofon kellett volna vágni? Őszintén: hányan nem végzik el az önvizsgálatot otthon? Na mindegy. Azért a doki meghallgathatta volna a posztoló mellkasát. Már ha nincsenek röntgenszemei. :D

dukeekud 2011.03.19. 00:02:40

Lenyegtelen az, hogy egy orvos hany ezer embert latott mar meztelenul, es hogy ezt elvezi e vagy sem, egy 17 eves lanynak, de barkinek, joga van szegyelosnek lennie, es egy jo orvosnak, ezt ertenie, latnia kell es figyelembe kell vennie.
Az orvosnak az egyik legfontosabb feladata, a megfelelo orvos beteg viszony kialakitasa, hogy a beteg bizalommal legyen feleje. Es ehhez hozzatartozik, hogy nem vetkozteti feleslegesen azt aki ezt rosszul viseli. Ha a beteg bizalommal van az orvos irant, az ezerszer tobbet er, barmilyen vizsgalatnal. Az orvos szakmailag hibazott, mert nem sikerult neki bizalmi kapcsolatot kialakitani a beteggel, es ez a tovabbiakban akadalyoz barmifele vizsgalatot, mert a beteg soha tobbe nem megy vissza hozza.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 00:12:46

@adamantium:
"lehet először észrevette, hogy lassan vetkőzöl :D"
Nem. Valójában tényleg ronda vagyok.

De legalább minden nap megváltom a világot ezeken a blgokon... :)

zZz 2011.03.19. 02:09:12

@Cartman (ex Cartman): a nők egy teljesen hétköznapi szituációba is többet képzelnek bele, mint ami valójában van. Egyes nők annyira elhitték, hogy a férfiak mind mindenáron pucéran akarják látni/meg akarják dugni őket, hogy ez lett az eredménye.

KenSentMe 2011.03.19. 02:37:44

Na, valaki kezdjen el flémelni, mert nem lesz meg az ezer komment.. pedig kell, hogy a következő reklámposztot is el lehessen adni, amiben Kate Perrynek kéne egy kis extra promó.

Öreg Sam 2011.03.19. 03:00:47

Mekkora mákja van ennek a kiscsajnak!!!
Az én háziorvosom egy rettentően dögös 30-as évei végét taposó csaj.
Nem vagyok sürü vendége,de néha elkerülhetetlen(jogositvány,influenza oltás,stb)
Minden alkalommal reménykedek,hogy levetkőztet,de az istennek se akar :)
Arról,hogy esetleg ő is levetkőzik,csak pubertáskori fantáziálásaim vannak :)

Öreg Sam 2011.03.19. 03:23:28

@Öreg Sam:
JA!
Elfelejtettem a gyötrő kérdést!
Cipőt is le kellett venni?

Öreg Sam 2011.03.19. 03:27:31

@olaszlízing:
Neki is vannak személyiségi jogai-vagymik.
A pletykák szerint nem veti meg a férfinépet,de én nem hiszek a pletykának,személyesen szeretném megtapasztalni :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.03.19. 03:39:03

@Chance4U:

"Szerintem aki ennyire utálja a saját testét, hogy egy vetkőzéstől sírógörcsöt kap, az forduljon fel."

Van benne valami. Hasonló logikából írtam azt az előző hasonló posztnál, hogy egyes szemérmes tiniknek még jól is jöhet, ha végre levetkőzteti őket az orvos a SZŰRŐvizsgálaton és a vizsgálat után közli, hogy minden rendben semmi probléma.

Persze azzal sem értettek egyet páran.

Egyrészt ezekhez az orvosi vizsgálatokhoz szakszerűen valóban vetkőztetni kellene, másrészt már ritkán fordul elő - sok páciens jut kevés rendelési időre - így előfordulhat hogy valóban vannak egyéb szempontok is, hogy kiket vetkőztetnek le és kiket nem.

Mostani háziorvosom soha nem kért ilyesmit. Az előző sem soha.
Igaz férfi vagyok és mindkettő orvos is az.

Bezzeg középiskolában az iskolaorvos!
Na ő aztán vetkőztetett rendesen! Igaz ő nő volt, meg én is fiatalabb voltam.

Lehet mégiscsak perverzek ezek a fránya orvosok.

:-)))

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.19. 06:08:41

@tildy:):
A mellkas hallgatózásával kapcsolatban tévedsz. De ez nem baj, mert nem kell tudnod.
Itt egy kép, arról mely pontokon kell hallgatózni a szív felett. Mellesleg az is látszik, hogy mely pontokat takarja a melltartó (ez általában nem csak egy vékony ruharéteg, hanem általában van benne fém merevítő, míg a kosarat rendszerint ki is párnázzák).
www.er-doctor.com/images/heart_sounds_chest_wall.jpg
Remélem ez megindokolja, hogy miért kell levenni a melltartót a megfelelő orvosi vizsgálathoz.

Amúgy Angliát és Magyarországot egészségügyben is felesleges összehasonlítani. Legalább annyira indokolatlan ez, mint az angol focit a magyarral összehasonlítani. Az eredmény ugyanaz. Amire ott van pénz arra itt nincs.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.19. 06:20:20

@Cartman (ex Cartman):
Ez valahogy az itteni posztok alapján úgy van, hogy ha vizsgálat előtt vetkőzésre szólítja fel a beteget az orvos:
- akkor az orvos perverz.
- ha emellett nem vizsgálja meg, akkor bizonyítottan perverz.
- ha megvizsgálja, akkor az orvos durva.
- ha gondosan megvizsgálja, és finoman teszi mindezt, akkor tapasztalatlan, és zavarban van, hisz nem tudja mi a beteg baja.
Vagy nem ez a konklúzió?... :)

munkamacskák gazdija 2011.03.19. 06:42:45

Ó, hogy b@ssza már meg egy talicska majom ezt a sok orvosnál felháborodva szégyenkező libát.

Mielőtt itt röhögteti ki magát kövesse a sorvezetőt.

1, nézze meg a neten fellelhető tükörben pucérkodó, pucsitó önseggképeit,

2, idézze fel, hogy hányszor nyomta osztálytársai szájába a melleit, bulikon, tornaóra után, iskolafolyosón,

3, idézze fel, nyáron hányszor pucérkodik a strandon, gátlások nélkül,

4, kezdje már összeszámolni, hogy amig a házasság révébe ér és példás családanyává válik, hány "barátja" volt, van, lesz.
30 felett mélyen lapitson,
20-30 között is lapitson,
10-20 között hallgasson,
5 felett vihorászhat a témáról.
5 alatt jelentkezzen, mert kitömve kiállitják, mint példaképet.

gorillka 2011.03.19. 06:47:38

már megint megy itt a mellébeszélés, pedig valaki feltette a konkrét kérdést is
mi indikálja, hogy a betegnek bugyiban kelljen megvárnia amíg az orvos felírja a gyógyszert?

ha felöltözhetett volna a vizsgálat után, ez a poszt nem született volna meg

@Chance4U: a te esetedben sem a vetkőzés volt a lényeg, hanem hogy az első orvos nem vette komolyan a problémádat, hanyag volt, a nyirokcsomóid sem érdekelték
szuper viszont, hogy az ügyeletes rendesen végezte a munkáját és kiderült, hogy mi a probléma
jobbulást neked

én személy szerint szeretem a testem, de én sem szívesen várakoznék sehol sem bugyiban, igaz sírógörcsöt sem kapnék

Mágia 2011.03.19. 06:50:12

@butus:

"Miért van az, hogy mindenki a kislányt támadja, és a dokit védi?"

Angyalka, te még soha nem hallottál a Pedomaci nevű közösségi portálról, ami arról híresült el, hogy a tartalmát jó házból való, hamvasnak gondolt tizenéves kislányok szolgáltatták önként és dalolva, a saját magukról házilag készített erotikus tartalmú fotókkal?

www.168ora.hu/itthon/levettek-a-kiskoruakat-serto-kepeket-a-pedomaci-honlaprol-64414.html

Nos, ennyit a valóságról.

Ami pedig ezen a blogon megy a liliom tisztaságú szűz kamaszlányokról meg a vén kéjenc orvosokról, az már az ókori hellén birodalomban se kerülhetett volna Index címlapra, akkora szemforgató ostobaság.

Mágia 2011.03.19. 06:54:15

@kispotzak:

"Egy hangyányi toleranciát szerintem megérdemelt volna a lány."

Igen.

Ki lehetett volna írni mondjuk a poszt végére a számlaszámot, amire utalva az együttérző népek támogathatták volna a hamvas kis szűz első önálló lépéseit ebben a mocskos pedofil orvosokkal teli világban.

Esetleg egy mailcímet is, ahová a szponzorok a fürdőgatyás képeiket küldhették volna, hogy megerősítsék vele az elkötelezett támogatási szándékot.

Erre gondoltál?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:01:33

@jágör68: amikor közölte a beteg, hogy a torka fáj, miért kellett bugyira vekőznie? Mesélni én is tudok! Azért, mert ő is a mi kutyánk kölyke, nem kell a végtelenségig védeni!

Mágia 2011.03.19. 07:02:13

@Réka ‎:

"nagyon nem értek egyet. Igenis fel kell jelenteni azt az orvost, aki szakszerűtlenül bánik a beteggel, semmibe veszi az emberi méltóságot."

Lehet, hogy te Svédországban nem hallottad a tegnapi hírt:

- mezőgazdasági szakiskolások kimentek London mellé egy iskolába tanulmányútra

- az egyik 16 éves kislány estére rosszul lett, gyomorfájásra és magas lázra panaszkodott

- felnőttek kihívták a mentőt

- mentő kefélt kimenni, telefonon adtak tanácsokat

- kislány fél óra múlva rosszabbul lett

- megint kihívták a mentőt

- mentő kiment, de nem vitte be a kislányt, csak megnézték

- fél órával azután, hogy a mentő elhúzott, a kislány meghalt

Ezt szeretnétek? Hogy itthon is ez legyen?

Bár szerintem meg fogjuk kapni mi is ugyanezt itthon, pillanatok alatt.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:06:42

@Máгia: igen van ilyen is, de olyan is volt, hogy az orvos altatás közben megerőszakolta a betegét! Miért kell azonnal azt feltételezni, hogy a beteg egy kurva? Vagy ez is az orvosi hivatáshoz tartozik? Mellékesen egyáltalán nem nevezném szemforgató ostobaságnak, csak kizárólag az orvosi társadalom összefogásának. Elvégre egy orvos sohasem hibázhat, sohasem lehet gazember, sohasem lehet kéjenc.

Mágia 2011.03.19. 07:09:06

@Leroi:

"MÁR tudják (és nagyon jól), hogy mit akarnak, és MÉG nem adják fel..."

Nincs szánalmasabb, mint egy minden kókadt fütyibe a bájait kipakolva belekapaszkodó hervadó negyvenes nő.

Elég magas IQ-val a negyvenes nők nem a PUSH, hanem a PULL jellegű marketing stratégiát választják, ha már ki kell, hogy dobják magukat a piacra :)

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 07:13:29

@butus:

Azt aztán hogyan csinálta?
Tudod, hogy altatáskor minden izom elernyed?

Szinte lehetetlen a művelet. Az emberi test ilyenkor úgy működik, mint a víz.
Semmi tartása, a behatolás ölég problemás...

Akkor is, ha mégis (tegyük fel), egy kirívó esetből kell általánosítani és félni, ítélni, hülyeségeket állítani, tudatlannak maradni?

Mágia 2011.03.19. 07:17:08

@tildy:):

"Azt meg megnézném odahaza melyik háziorvos vizsgál fél órán keresztül sztetoszkóppal influenza esetén."

Sztetoszkóppal egyik sem. Rábai doktortól úgy tudom, fonendoszkópot használnak.

Nemrég olvastam egy másik honlapon, hogy egy házi gyerekorvos egy zárt szakmai oldalra feltette, hogy ha arra jár valami kóbor gyógyszerügynök-féle, megdobhatná őt egy jó minőségű fonendoszkóppal, mert neki az állam által adott büdzséből nem telik rá.

Úgy tudom, szegény azóta se kapott új fonendoszkópot. Nyilván azért, hogy nehogy a potya eszközzel élje ki pervrez hajlamait a kislányok mellkasán.

Valaki, esetleg?

Mágia 2011.03.19. 07:20:38

@Chance4U:

"Szerintem aki ennyire utálja a saját testét, hogy egy vetkőzéstől sírógörcsöt kap, az forduljon fel. Ez a véleményem."

Azt hiszem, ez a vetkőzős trilógia kulcsmondata.

Köszönöm, hogy ilyen velősen megfogalmaztad.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:24:14

@Dr.laikus PhD: Kedves Dr.laikus PhD! Ott kezdem, hogy én közgazda vagyok és nem orvos. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy az orvosok között is legalább olyan %-ban előfordul szemét alak, mint a közgazdák, mérnökök, vagy a jogászok között!
Még egyszer leírom, miért nem lehet elfogadni, hogy a leírtak tények? Miért kell azonnal kiforgatni a leírtakat, és a beteget kikiáltani kis kurvának? Elég sok orvost ismertem, és ismerek. Igen, nagyon sok tisztességes, de volt közöttük szemét alak is.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 07:35:44

@butus:
Én sem vagyok orvos.
Nem kiáltotta ki senki kurvának.
Tudatlannak annál inkább.

A vizsgálatok kötelező voltát már többször leírták, mi a kötelező a tankönyv szerint.
Te sem olvastad, ráadásul olyan példával élsz ami nagyon butus dolog .

Lehet rossz orvos, lehet szar ember, de nem ez a blog tartalma, hanem egy 17 éves kislány megkérdőjelezhető benyomása.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:38:50

@Dr.laikus PhD: ..az is le van írva, hogy torokfájás esetén le kell vetni a nadrágot? Ezek szerint nekem egész életemben tudatlan orvosaim voltak, mivel egyszer sem vetették még le, nem kellett gatyára vetkőznöm.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:39:56

@Dr.laikus PhD: lehet megkérdőjelezhető is, és lehet igaz is! 50-50%

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:43:18

@Dr.laikus PhD: "ráadásul olyan példával élsz ami nagyon butus dolog"
Nem a férfi orvos volt altatva, hanem a női beteg. Olyat még nem hallottál, hogy halottat is meggyaláztak? (no nem orvosok)

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 07:48:45

@butus:

Először járt az orvosnál!!!!

Kb. 1000x leírták, hogy első vizsgálatnál (ha jól fogalmazott a kislány, gyermekorvos IS volt az orvos) mit kell tenni.

DE. Fiam tüszős mandula gyulladással került a háziorvoshoz. Még a lágyéki nyirokcsomói is duzzadtak volna - mert volt gatya tolatás - ezért aztán egy egész más bakteriális vizsgálatra is csináltak tesztet ami hajaz a leukémia tüneteire. Kezdődő tüdőgyulladása is volt, pedig csak köhögött....

Szal, ha csak a torkába néz, elhiszi, hogy elesett, lázas, csontjai fájnak -é jobban jár az OEP, mert nem kell a drága tesztet feleslegesen kifizetni, lezajlik a tüdőgyulladás magától, hiszen ki lehet hordani lábon is - életerős fiú miért ne tehetné...

Fordítva gondolkodnátok néha?
A kétezredik meztelen tini ki a bánatot izgat fel?
Az talán nem elképzelhető, míg ő ül a priccsen orvos gondolkodik mit tegyen, látva az ellenállást jobb a békesség alapon (mert a félmosoly jelentheti azt is, hogy meggondolja magát és hagyja megvizsgálni) öltözzön fel így is egyedül van, nem kell a hiszti az napra már?

Sok méltatlan helyzetbe kerül vizsgálatkor az ember, de a helyek szűkössége miatt, ugyanakkor lehet adományozni, lepedőt, hogy takarja az öltöző ajtaját. Lehet sok mindent tenni önkéntesként, hogy megkönnyítse az ember az orvosa helyzetét, lehet felvilágosítani laikusként, csináltatni plakátot, millió dolgot, de ez tényleg méltatlan és unalmas a tudatlanság piedesztálra emelése.

Hatodéves 2011.03.19. 07:49:01

vonzódjak hozzá. Példa még sosem volt rá. Fiatal férfit vizsgálni annyiban rossz és nem szeretek, hogy tudom, hogy kínosabb neki, és zavarba jövök.

Amúgy azzal meg mi van, amikor a betegek tárgyalják ki, hogy melyik nővér, orvosnő hogy néz ki? Én meg az ilyesmire vagyok allergiás, nekem, ha valaki megdicsér rajtam bármit is, egy olyan helyzetben, amikor kötelességem ott lenni, és ezért ki vagyok neki szolgáltatva, és kötelező kedvesnek lennem, mert ő beteg. Szóval ilyenkor egy bók, vagy egy provokatív tekintet az kőkemény zaklatásnak számít. Fehér köpeny azért is van rajtam, hogy a másik is vegye tudomásul, és engem is emlékeztessen, hogy én ott egy személytelen és nemtelen lény vagyok, aki a külvilágban meglévő személyiségét is csak a kommunikáció és a betegellátás érdekében használhatja fel, betegekkel, kollegákkal egyaránt.

Hatodéves 2011.03.19. 07:51:48

Na, lenyelte a kommentem elejét, de mért.

Azt írtam, hogy ha van perverz orvos, az minden büntetést megérdemel. Ugyanakkor én is unom már ezeket a posztokat, főleg mert egy hete csak erről beszélünk, és már kezd úgy kinézni, mint ha mindenki, aki meztelen felsőtestet hallgat, az a másik mellére kíváncsi.

Még azt is írtam, hogy én ugyan nő vagyok, de fiatal, és ugyanakkor elképzelhetetlen, nemcsak erkölcsileg, hanem érzelmileg, akárhogyan, hogy bármilyen vonzalmat érezzek egy beteg iránt, szimpátián kívül.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 07:54:52

@butus:

Tudatlan vagy tényleg.
A halott csak egy darabig ernyedt.....

De ne forgasd ki a szavaimat.

Minden lehetséges. Minden.
De ennyi tudatlan rinyáló gyerek, meg az anyja nem gyanús?
Nem gyanús, hogy mindegyik csak tudatlan?
Nem gyanús, hogy maminak papinak szimpatikus akkor minden vizsgálat jogos?

Semmit nem tudtok a vizsgálatokról mikor mit és hogyan kell.
Nem az a kifogás, hogy az orvos nem mondja mit csinál, miért, hanem köpködtök, hogy pedofil.

Semmi más baj nincs, csak nem tudjuk mit vizsgál és miért.

Nem beszél, mintha néma lenne.

Más baj tényleg nincs.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 07:59:12

@Dr.laikus PhD: Amit most leírtál, nem más, mint az orvosok istenítése. No, és hivatkozol a tankönyvekben leírtakra. Nekem vérnyomás és szívgyógyszereket is kell szednem, de orvosi látogatásom abból áll, hogy diktálom a gyógyszerek nevét, az orvos pedig nyomtatja a recepteket. Olyan, hogy esetleg megmérje a vérnyomásom, nem szokott előfordulni. Lehet, hogy ez nincs leírva a tankönyvben? Annyit még, hogy nem egy eldugott faluban lakom, hanem Budapesten.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 08:05:13

@butus:
Keress másik háziorvost!

Nem istenítem, eszemben sincs.

Azt se várd persze, ha tudja az orvosod, hogy méred magadnak akkor ő is leellenőrizze.
Mondjuk az enyém néha megteszi.

Soha nem értettem, ha elégedetlen vagyok az ellátással és van választásom akkor miért inkább nyavalygok a tényleges adekvát lépések helyett. :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 08:06:01

@Dr.laikus PhD: mivel nem végeztem orvosit, és nem olvasok orvosi szakkönyveket, elfogadom, hogy tudatlan vagyok. Azt viszont nem, hogy hülye is. Még egyszer megkérdezem, hogy miért kellett bugyira vetkőznie, ha csak a torkát nézte meg a vérnyomás mérése mellett? Nem kellene az orvosokat a körömszakadtáig védeni, olyan esetekben is, amikor nem érdemlik meg. Ennyi!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 08:08:20

@Dr.laikus PhD: nem nyavalyogtam. Bármi bajom van, elmegyek szakorvoshoz, olyanhoz, amelyiket ismerem. A háziorvosom pedig receptírásra jó! A példámat csak azért írtam le, hogy lásd, ilyen háziorvosok is vannak.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 08:15:09

@butus:

Feladom, mert megint eljutunk a nekrofiliáig, mint végső érv.

Sajnálom, ha közgazdaként nem érzed szükségét alapvető egészségügyi ismereteknek. Számomra ez kevés ahogy hozzá állsz.

Ha neked így jó a háziorvos, akkor mi a probléma, miért kell negatív példaként emlegetni.

De mindegy is. Ha valakinek a hiedelmeit kell védeni, felhasznál hozzá minden eszközt.

Mondjuk közgazda azért elég két lábon járó lény kéne legyen, de itt a blogon Te vagy a második aki nem az.
Sebaj!
Ilyen is van.

Öreg Sam 2011.03.19. 08:21:15

@butus:
Ezen az ösvényen lassan eljutunk odáig,hogy egy nőt előre engedni a liftben már szexuális zaklatásnak fog minősülni!
NŐK!Biztosan ezt akarjátok???

Hatodéves 2011.03.19. 08:26:56

@Öreg Sam:
Ne belőlem indulj ki. Én csador-párti vagyok.

Öreg Sam 2011.03.19. 08:33:11

@Hatodéves:
Némely némberre rápillantva én is haljok a csadorpárt felé :)

cenzorilla 2011.03.19. 08:41:27

@Appaloosa:

Igen kitörlöm és ha megint beírod ki is tiltalak!

Appaloosa 2011.03.19. 08:43:44

@cenzorilla:
Amúgy te miért vagy ennyire férfipárti?

Appaloosa 2011.03.19. 08:56:31

Ja és most jöhet a moderátori kitörlés.
Ennyi örömöd legyen már neked is.:)))

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 08:58:18

@Dr.laikus PhD: "Ha neked így jó a háziorvos, akkor mi a probléma, miért kell negatív példaként emlegetni."
A példát azért hoztam fel, mivel Te a tankönyvre hivatkoztál.Én pedig nem feltételezem, hogy az én esetemben a tankönyv azt írná elő, hogy csak recepteket kell írni!
Minden olyan egészségügyi alapismerettel tisztában vagyok, ami az én bajaimhoz szükséges, egészségügyi egyetemi tankönyveket pedig nem olvasok. Én valakinek a hiedelmeit védem szerinted. Te mit csinálsz, szintén hiedelmeket védesz, azt, hogy az orvos a tankönyv szerint járt el! Nem veszed észre, hogy ez pontosan ugyanolyan feltételezés, mint az, amit a kislány gondolt?
Mellékesen nagyon is két lábon járok, bár az egyik eléggé fáj.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 09:03:04

@Öreg Sam: Az alapvető udvariasság, és a felesleges vetkőztetés között van némi különbség. Idézek a szövegből. Megmérte a vérnyomásom, és megnézte a torkom. Ehhez miért kellett a nadrágot is levetni?

2011.03.19. 09:06:06

Kemény, hogy még ma reggel is megy a téma :)
Viccet félretéve: Kedves Emberek, amíg azt hiszitek, hogy a testetek egy szentély, egy titkos kis kert, amit csak az általatok megválogatott elit láthat, addig lesznek felesleges hisztik. Az emberi teszt egy szerkezet, egy rendszer, egy gép (ha tetszik, ha nem). Ha elromlik, meghibásodik, nem akar rendesen működni, akkor a testet, ahogy az Úr megteremtette kell megnézni, nem pedig a pulcsiban, a melltartóban, a bugyiban, stb (mikor épp mit akar az orvos vizsgálni a beteg érdekében). Rengeteg ember szemérmességből nem fordul orvoshoz, hiába fáj, szúr, viszket, fura színű, szagú stb., mert ott biztos ezt meg azt le kell venni, hogy megnézze, és biztos tök normális ez az elváltozás, és biztos elmúlik magától inkább nem is megyek be. Igen is vannak ilyen emberek, és aztán meglepődnek ha nem múlik el, ha rosszabb lesz és nemhogy egyszer kell majd levetkőzni de hetente kell majd járni kezelésekre, és ki tudja milyen maradandó kárt okoznak maguknak, csak azért, mert az ő mellüket, csúnyájukat nehogy meglássa valaki, aki nem életük párja vagy azon megtisztelt elit tagja, akit a takaró alá engednek. Lehet engem utálni, hogy ezt mondom, de ettől még nem lesz jobb a helyzet. Az orvosnak az emberi test egy gépezet, ami optimális esetben működik valahogy és mindig ezt az optimális esetet hivatott helyreállítani, ha valami elromlik bennünk. Ha nekik azt tanítják, hogy vetkőztetni kell, akkor ha jó orvosok, akkor teszik a dolguk, ha nem akkor csak messziről próbálnak belátni a pulcsi alá (háziorvosom mindig leveteti a felsőt és bumm a melltartót is, akármi felső-légúti panaszom van, és mindig jól megfogdossa a hátam, megpöcköli az arcüregeket, hogy fáj-e). Az, hogy valószínűleg az orvos baromi pipa volt, amiért nem volt épp asszisztense és esetlegesen ezt a betegen élte ki, azzal, hogy nem tájékoztatta hogy most már felöltözhet, miközben két ember munkáját végezte valóban hiba, de nem tartom perverznek.
Megint csak ez a tévhit, hogy minden ember akinek Y kromoszómája van csak az ÉN melleimre kíváncsi... nem, nem kíváncsi, sajnálom de lehet szép, csúnya, vékony, kövér, fehér, fekete, akármilyen nem kíváncsi rátok minden egyes férfi ember. Amikor az orvos meztelenül akar látni egy beteget, akkor valószínűleg megnéz dolgokat, hogy látja-e érzi-e őket (elváltozásnak hívják), ha nem akkor mindenkinek boldognak kéne lennie, nem? Hisz nincs baj? Nem? Rögtön arra kell gondolni, hogy csak személyes érdekéből vetkőztet le embereket. És visszatérve a háziorvosomhoz ő anyámat és nagymamámat is le szokta vetkőztetni felső-légúti panaszok esetén, akkor ő most mennyire egy perverz nem igaz? Minden korosztályra bukik, vagy talán csak jól végzi a dolgát.
Mint már sokszor elmondtam, igen sajnos vannak beteg perverz orvosok, de ott még inkább sajnos egyértelmű, hogy beteg állatok... Mert bizony egy kis simivel indulnak, aztán puszilgatni kezdenek és ezt már nehéz félre érteni. Ezek a beteg orvosok, akik bizony élvezik, hogy fogdosnak embereket, de ezt talán egy nő tényleg észreveszi.
De ettől nem minden orvos lesz perverz, aki meg akarja nézni a betegét bizonyos ruhadarabok nélkül a beteg érdekében. Persze aztán a beteg megy és pletyizik egy jót a barátnőkkel, hogy juj levetkőztetett és eskü vagy percekig bámult, komolyan mondom biztos akart tőlem valamit, istenem hát nem néz az az ember tükörbe?

2011.03.19. 09:07:34

Test nem teszt, reggel van még nekem...

cenzorilla 2011.03.19. 09:09:30

@Appaloosa:

A minősítést fejezd be, a minősíthetetlen fogalmazással együtt.

Appaloosa 2011.03.19. 09:12:52

@cenzorilla:
Légyszíves szállj le rólam és fogd vissza az ellenem irányuló agressziódat!
Csak egyetlen csúnya szót írtam, de azt sem hagytad figyelmen kívül.
Jobb ha békén hagysz!

2011.03.19. 09:12:53

@butus: Meg kéne mindig mérnie az adott pillanatban a vérnyomást, plusz reagálnia kéne a te általad mért eredményre, pl ha elmondod, hogy múlt héten erős szívdobogásod volt és nagyon magas értéket kaptál azzal az infóval kezdenie kell valamit. Ha ezt nem teszi meg akkor szólj neki, vagy keress másik orvost, ennyire nagyon egyszerű. Lehet csak nekünk van jó orvosunk de anyumnak és mamámnak is méri mindig a vérnyomását, ők meg elmondják mik voltak a tapasztalataik amíg az orvos nem látta őket. Elmondják, ha szédülnek egy új gyógyszertől, ha már nem hat eléggé, és erre az orvos reagál, mást ír fel, emeli a dózist, stb. Nem akkor kell boldognak és elégedettnek lenni, ha megúsztunk egy vizsgálatot anélkül, hogy az orvos ránk nézett volna.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:13:06

@Hatodéves:
"Amúgy azzal meg mi van, amikor a betegek tárgyalják ki, hogy melyik nővér, orvosnő hogy néz ki?"
Ez a kettő azért nagyon nem ugyanaz a pálya. Vagy Te olyan helyen dolgozol, ahol a betegek is vetkőztetik az orvosokat / nővéreket? És időpontot tudsz adni? Mindegy, melyik osztályra (patológián kívül, persze).

A posztban (is) említett helyzetek azért olyan undorítóak, mert a beteg kiszolgáltatottságával él vissza az orvos. A vizsgálat alkalmával nem két egyenlő ember áll egymással szemben, és ezt illik szem előtt tartani.

Ettől függetlenül én is unom már a vetkőzős posztokat. Pláne, hogy elég gyér a képanyag is...

Inkább valami jó kis krimi, vagy horror jöhetne most már. Elcserélt, vagy életre kelő hullák, vagy valami ilyesmi.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 09:13:44

@butus:

Ugyan a gondolat ereje nagy úr, de ha valaki marhaságot gondol, akkor marhaságot gondol.

A baj, hogy nem tudja, csak gondolja.

Jobbulást a fájós lábodért. :))

Öreg Sam 2011.03.19. 09:15:08

@butus:
Nem értetted meg a felvetésem lényegét (eszmei mondanivalóját :) ,de ez nem olyan nagy baj veled együtt kerek a világ,meg akkor is E=mc2 !(most jól benyaltam Einstein papának,de vállalom :)

2011.03.19. 09:15:45

@Cartman (ex Cartman): Már miért lenne kiszolgáltatott? Mert hagyja magát. Ha valami nem tetszik ma már senki se mer szólni érte? Akkor meg honnan kapjon a rossz orvos visszajelzést, hogy a betegei utálják a módszereit? Ha mindenki akit megaláz utána mosolyogva köszön tőle el és kíván további szép napot, akkor honnan a fenéből érezze, hogy elfásult, elnyűtt, bunkó orvos lett belőle, aki kínozza a betegeit?

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:16:36

@rosiegirl:
"Megint csak ez a tévhit, hogy minden ember akinek Y kromoszómája van csak az ÉN melleimre kíváncsi..."
Ez tényleg tévhit. Az ember az Y kromoszómával _minden_ mellre kíváncsi.

Hatodéves 2011.03.19. 09:23:02

@Cartman (ex Cartman):
Nem azt mondtam, hogy ugyanolyan. Továbbá azt is megemlítettem, hogy amennyiben ilyesmi, szexuális zaklatás céljából megtörténik, az minősíthetetlen, undorító, büntetendő cselekmény. (Az más kérdés, hogy kezd mindenki mindenbe szexuális célzatot látni.)

De nekem a kis életemben, ha rám tesznek úgy megjegyzést, hogy nem védekezhetek, mert kötelező kedvesnek lennem, és elviselnem olyan dolgot, amit egyébként nem kellene, az felém irányuló zaklatás.

OK, nem volt ilyesmire durva példa soha, de olyan volt már, hogy "jajj de csinos ma". Az én helyzetem annyiból más, hogy én hallgató vagyok, nekem senki sincs kiszolgáltatva semmilyen szempontból, ellenben én mindenkinek ki vagyok, velem a kórház összes dolgozója úgy bunkózik, ahogy akar, és néha a betegek is éreztetik, hogy ők tesznek szívességet nekem. Akkor is, ha az osztályos munkát végzem, és nem tanulási céllal vizsgálok. Mindegy, ez nem annyira tartozik ide. Meg nem is releváns, mert általában nem szoktam senkivel komolyabb konfliktusba keveredni.

2011.03.19. 09:23:19

@Cartman (ex Cartman): Mindre? Mármint minden szép formás, baromira nem igazi mellre, vagy minden mellre? Nem ugyanaz. A női mellek ritkán olyan bámulatosan tökéletesek, mint a magazinokban.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:23:26

@rosiegirl:
Ezen kár lenne rugózni. Nem vagy egyenlő az életben - adott helyzetekben - egyes embertársaiddal, mint pl. diákként a tanárral, később a főnököddel, rendőrrel, orvossal, stb. szemben.

Hatodéves 2011.03.19. 09:24:13

@Cartman (ex Cartman):
Azért remélem, vannak normális pasik is a világon.

sárga nyúl 2011.03.19. 09:24:36

@Cartman (ex Cartman): Ugyan értem a gondolatmenetedet, de Hatodéves is igaza van. Ő ugyanúgy kiszolgáltatott helyzetben van, sőt, a vetkőzésen kívül még jobban, hiszen nem mondhatja, hogy na én akkor hazamegyek. És valószínűleg azért az átlag népesség körében több a molesztáló hajlamú bunkó, mint az orvosok közt.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 09:25:41

@rosiegirl: Én a példámat nem panaszként írtam le. Az írásommal csak a tankönyvekben leírtakra hivatókozóknak kívántam egy kicsit segíteni abban, hogy ne gondolják azt, hogy minden orvos, mindig minden előírt vizsgálatot elvégez. Már írtam, de még egyszer leírom, én csak receptekért járok háziorvoshoz. Minden mással ismerős szakorvoshoz megyek. No és ha már itt tartunk, még egy érdekes dolgot leírok. Amikor a szakorvosom valami új gyógyszert ír fel, és a háziorvosommal újólag ki akarom íratni, még nem fordult elő, hogy ne mondta volna, hogy ő tud jobbat ajánlani. (gondolom, amiért az orvoslátogatóktól jutalékot kap, ugyanis a szakorvosom mindig hozzáteszi, hogy ne egyezzek bele, más gyógyszer felírásába)

2011.03.19. 09:26:11

@Cartman (ex Cartman): Miért ne lehetnél egyenlő, főleg, ha az illető jogtalanul él vissza a pozíciójával. Miért kéne lenyelni, ha egy orvos fogdos és ajánlatot tesz, miért kéne lenyelni, ha a tanár azért ad egyeseket, mert nem szimpatizál veled, miért kéne lenyelni, ha a rendőr csak a gyerek cipőjére gyűjt zsebbe bírságot, stb.? De ha ez megtörténik és nem teszel semmit, akkor utána ne verd a melled, hogy ja ezek az emberek milyen szemetek és senki sem tesz ellenük semmit. Szerintem.

2011.03.19. 09:30:02

@butus: Én meg csak azt mondtam, hogy azokkal az orvosokkal sosincs baja a női nemnek, akik nem végzik rendesen a dolgukat. És pont ezért hiszik, hogy ez a normális. Mármint aki rá se néz a betegre. Bemész azt mondod fáj a torkod és van aki meg se nézi, hogy te most hasból mondtál egy tünetet vagy tényleg fáj, már írja is a gyógyszert. És akkor ezek a páciensek véletlen odakerülnek egy olyan orvos elé, aki még végzi is a munkáját, ahogy a könyvben le van írva, és akkor máris szexuális zaklatással dobálóznak. Pont az igénytelen orvosok miatt. Mert a legtöbben sajnos a besavanyodott, nemtörődöm orvosokon edződtek, akiknek már attól leesik a gyűrű az ujjukról, ha rá kell nézni a betegre nemhogy hozzá is kelljen érni. És ekkor jön a meglepetés, ha kiderül, hogy van orvos aki tényleg teszi a dolgát. Na akkor lesz ez fura, hogy jé 20 éve nem kellett még a zoknimat se levenni az orvosnál ez meg azt akarja, hogy vegyem le a melltartómat???

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:30:31

@Máгia:
@rosiegirl:

Lányok!

Kezdtek kicsit bekattanni! :) Lemarad egy smiley, és rögtön csíptek-rúgtok-haraptok?

De nem kerülöm meg a választ. A saját lányomé (és édesanyámé) természetesen kivétel, de minden más jöhet. Mivel ruhán keresztül (egyes extrém esetek kivételével) nem tudom megítélni a minőséget, ezért be kell vállalni egy kis kockázatot...

Le ne maradjon: :).

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:31:33

@Hatodéves:
Ne reménykedj. Legfeljebb csak van, akinek jobb a marketingje... :)

2011.03.19. 09:32:11

@Cartman (ex Cartman): Smile ide vagy oda, akkor sem hiszem, hogy tetszene, amit a legtöbb formázó, push-up, kitömött melltartó csoda alatt találnál. Lehet megváltozna a mellek iránti érdeklődésed.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:35:00

@rosiegirl:
Nem minden interakciónkat szabályozza a jog. Akinek hatalma van feletted (akármilyen kicsi is), attól kénytelen vagy nyelni néha.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 09:37:11

@Öreg Sam: Te ezt írtad:
Ezen az ösvényen lassan eljutunk odáig,hogy egy nőt előre engedni a liftben már szexuális zaklatásnak fog minősülni!
NŐK!Biztosan ezt akarjátok???
Én válaszoltam:
Az alapvető udvariasság, és a felesleges vetkőztetés között van némi különbség. Idézek a szövegből. Megmérte a vérnyomásom, és megnézte a torkom. Ehhez miért kellett a nadrágot is levetni?
Majd erre Te:
Nem értetted meg a felvetésem lényegét (eszmei mondanivalóját :) ,de ez nem olyan nagy baj veled együtt kerek a világ,meg akkor is E=mc2 !(most jól benyaltam Einstein papának,de vállalom :)

Miből gondolod, hogy Neked jogod van másokat sértegetni, és mindezt milyen alapon teszed? (de ez nem olyan nagy baj veled együtt kerek a világ,)

2011.03.19. 09:38:26

@Cartman (ex Cartman): Jó de amikor ezt azt lenyelsz, akkor igazából nem volt visszaélés nem igaz? Csak valami olyat kell tenned, ami esetleg számodra nem szimpatikus dolog. Ha a főnök eléd tol még egy köteg papírt, hogy ezt is iktasd le akkor végül is nem ért sérelem, hisz a főnököd osztja be a munkád, de ha behív túlórára majd a pofádba röhög, hogy nem fizeti ki, vagy le akar teperni az irodájában ne mond, hogy nem tehetsz ellene semmit az más kérdés, hogy az emberek általában nem tesznek semmit.

lüke 2011.03.19. 09:38:31

@tildy:):
elég baj
ma már nincs inspectio
beteg bemegy a CT-be és kijöna dg
möchte gernek meg mindenüt vannak, akik szeretnének vetközni

70 beteg mellett, ki az a ráérö hülye, aki
nézeget

Hatodéves 2011.03.19. 09:41:33

@rosiegirl:
Én is pont így gondolom.

@Cartman (ex Cartman):
Ezt most hagyjuk, nagyon off. :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 09:41:40

@rosiegirl: Amennyiben az történik amit leírtál, minden rendben van, és akkor egy rossz szót sem szólhat a levetkőztetett beteg. A leírtak viszont nem erről szóltak, hanem arról, hogy levetkőztette, majd csak a torkát néztem eg és a vérnyomását mérte meg!

Hatodéves 2011.03.19. 09:44:29

@sárga nyúl:
Igazából nem feltétlenül molesztálásra gondoltam. Hanem inkább arra, hogy velem aztán akárki úgy beszél, ahogy kedve tartja, és hálásnak kell lennem mindenkinek, aki nem lekezelő. És főleg nem is betegekre és nem is orvosokra értettem, bár ők is tudnak nem-éppen-aranyosak lenni.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:44:37

@rosiegirl:
"behív túlórára majd a pofádba röhög, hogy nem fizeti ki, vagy le akar teperni az irodájában"
1. Ha engem le akar teperni, akkor oltári nagy behemót állatnak kell lennie, tekintettel arra, hogy én is eleve jó nagy behemót állat vagyok.

2. Az általad említett esetek közti határmezsgyéről beszélek. Ilyesmiről, mint ez a posztbeli vetkőztetés. Nem történik épp durva jogsértés, de mindenki érzi, hogy az eljárás talán nem volt teljesen korrekt.

2011.03.19. 09:50:33

@butus: Tudod igazából nem kell hozzáérni egy emberi testhez hogy lásd van-e külső elváltozás vagy sem, de mindegy szerintetek attól, hogy le kellett vennie a ruháit megalázták, zaklatták és bárki bármit mond, akkor nem érti, hogy mi volt ott.
@Cartman (ex Cartman): Nem érzi mindenki, valaki úgy érzi és valaki (mint én) nem érzi úgy.
Remek, hogy mindenki ennyire ért az orvosi vizsgálatokhoz és mindenki tökéletesen tudja ki mit miért csinál és mi az ami totál jogtalan. És ha valaki szerint nem történt jogsértés és esetleg korrekt volt a vizsgálat (az orvos stílusa lehet ettől még sértő vagy nem sértő) az nem érti, az naiv, az hülye.

Leroi 2011.03.19. 09:52:25

@Máгia:
És LIFT jellegű marketingfogás is létezik?:)
Amúgy brilliáns volt ez a meglátás, köszi!

Öreg Sam 2011.03.19. 09:54:39

@butus:
Még mindig nem érted,de ez nem olyan nagy baj.
Urban legend,hogy mikor az akkori világ leggyorsabb vasutvonalán (TGV) elinditották a vonatokat minden utkerszteződésben kitettek egy táblát.
"itt a vonat 400 km-es sebességgel halad át, AKKOR IS,HA ÖN A SINEN VAN"
Valahogy igy....))

Szinkópa Emő 2011.03.19. 09:55:16

nem használom a kommentelést csetelésre, úgyhogy szeretném árnyalni tildy:) hozzászólását.
tildy:) a lehetőségek országában él, ahogy így leírta, az államilag támogatott orvosi ellátás felér az otthoni magánnal. nem tudom, mi értelme két ország egészségügyi rendszerét összehasonlítani amúgy, de hadd mondjak pár dolgot az angol dolgokról.
tildy:) elfelejtette említeni, hogy orvoshoz a legtöbb esetben időpontra mész és nem kapsz ám másnapra, nem. aznap reggel boltnyitáskor betelefonálsz és kérsz egy időpontot. ha influenzajárvány van, akkor fél órát hallgatod a kis zenét, mire felveszik és közlik, hogy aznapra nincs már időpont, telefonálj holnap!
tildy:) azt is okosan elhallgatta, hogy az angol orvosok és nővérek betegesen rettegnek az antibiotikumtól, legyen neked a legmocskosabb influenzád, mondhatod nekik, hogy dehát a szövődmény, csak paracetamolt fognak felírni. 7 fontért. a paracetamolt megveszed recept nélkül 30 pennyért.
a paracetamolról annyit még, hogy a paracetamollobbi annyira el van harapódzva itt, hogy szerintem még tüdőrákra is azt írnak fel. szülési fájdalmakra biztosan, ezt olyan mondta, aki szült.
és még valami. olyan, hogy kivizsgálást kérsz az orvosodtól, mert úgy érzed valami nincs rendben, olyan itt nincs. kőkemény tüneteket kell produkálni, hogy az orvosod úgy döntsön, specialista kollegájának érdemes rád pazarolni az arany idejét. ezt tapasztalatból tudom.
na ennyi. nem kolbász a kerítés és tényleg semmi értelme másik országból nagyzolni, hogy ott mennyivel jobb.

Leroi 2011.03.19. 09:56:31

@adamantium:
Tőle tanultam a belgyógyászatot (Dr.F.L.)...
Igen, így vizsgált és így tanította nekünk is...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 09:57:03

@rosiegirl: nem vagyok orvos, csak közgazda. Én hiszek Neked, csak azt nem értem, hogy nekem miért nem kellett még egyszer sem gatyára vetkőznöm az orvosaim előtt, amikor torokgyulladásom volt. (itt ugyanis szerintem ez a lényeg)Pedig életemben mér volt vagy hat-hét háziorvosom. Hétből egy sem ismerte a szakmáját?

Tower13 2011.03.19. 09:58:24

@PR-küszöb:
Itélkezzen a halál. (neki jussa talán)

Más.
Háziorvosom igen alaposan szokta vizsgálni tüdőmet, ha már oda kerülök hozzá. (szerinte túl ritkán lát :D) Mivel hím ivarú egyed vagyok, nem igen zavar a félmeztelen állapot. De ő egy influenzánál tuti nem vetkőztet nőt félmeztelenre. meghalgatja a tüdőt, megnézi nyirokcsomókat, nyak és hónaljban, megnézi a beteg torkát, manduláját, vérnyomását. Majd felírja amit kell. Azt ennyi. Szerintem ez a korekt eljárás.
A történetben szereplő orvos, meg ha szép nőt akar bámulni, vegyen ki egy olyan videót, és nézze otthon. (mert pl akár közszolgálatot vagy mit teljesít, akár nem, ha az én párommal viselkedik így, akkor sajnos át kell szakítsam a fejével a rendelő ajtaját. Tudom mennyek psychológushoz)

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 09:59:23

@rosiegirl:
"Remek, hogy mindenki ennyire ért az orvosi vizsgálatokhoz..."
Még egyszer: pontosan mi az _orvosi_ indoka annak, hogy egy szál bugyiban kellett megvárnia a lánynak a receptírást? Erre ugyanis még senki nem válaszolt!

És: "Arra vártam, hogy biztos majd meghallgatja a tüdőmet, de ez nem történt meg."
Az itteni orvos kommentelők mellkasi vizsgálatról (kopogtatás, fonendoszkóp, stb.) beszéltek. Alapvetően ez az oka a vetkőztetésnek. Ha ilyesmi nem volt, akkor viszont joggal merül fel, hogy milyen más _orvosi_ okból történt.

2011.03.19. 10:00:00

@Borcsika: "Ez a hisztériakeltés borzalmas!"
Empátiából megbuktál, leülhetsz, egyes.
Nem kell idejönnöd olvasnod és borzonganod, menjél unokázni, vagy főzzél valami jót a családodnak.

Leroi 2011.03.19. 10:00:33

A poszttal kapcsolatban: hogy is szól a Térdszalagrend jelmondata?
Mindnyájan tudjuk, gondolom.
Akkor illik is betartani.

Leroi 2011.03.19. 10:01:14

@Reterro:
Ilyen blogcímmel gondolom, te ki tudod élni...

2011.03.19. 10:01:53

@butus: Én meg az nem értem, hogy miért csak a torokfájás soron lovagoltok. Átjelentkezett A orvostól B orvoshoz. Én "járok" a régi orvosomhoz is, aki vidéken van, ha épp akkor vagyok otthon mikor nagymamámhoz házhoz jön, és bajom van engem is megvizsgál. Úgy ahogy már leírtam. Átjelentkeztem Pestre egy női orvoshoz, aki mikor átjelentkeztem teljesen megvizsgált, felvette az eddigi bajaimat, megkérdezte mik voltak (pedig gondolom ott volt a rendszerben, vagy nem :S), megkérdezte mikre vagyok allergiás. Nem lehet, hogy azért kellett levetkőzni hogy megnézze és felmérje az ifjú hölgy állapotát? Lehetséges hát. Sose tudjuk meg, mert még egy nyamvadt kerületet se mert felvállalni a posztíró. A legtöbb posztban igenis megjelölik a kórházat stb. Csak ebben a három megkukkolt az orvos posztban nincs se iskola se rendelő se kerület megjelölve. Bocsánat, ha ez nekem így nem kerek.

Leroi 2011.03.19. 10:02:01

@Appaloosa:
Te megint itt vagy, Fehérlófia?:))

Hatodéves 2011.03.19. 10:03:00

@rosiegirl:
Mind az előbb is írtam, a szakmai részében teljesen egyetértek Veled. Viszont ennyire nem lehet figyelmen kívül hagyni a másik fél véleményét a szakmaiságra hivatkozva, elvégre (legalábbis elvileg) értük és velük dolgozunk.

Beteg oldalról nézve, ha levetkőztetnek, azt elfogadom, ha megmagyarázzák, és ha csak addig tart, amíg muszáj. Az, hogy meztelenül ülök, amíg az orvos adminisztrál, az nem ez a kategória. Ha van bent asszisztens, azért szar, ha nem, akkor azért, akárki benyithat stb.

Úgy is lehet vizsgálni, hogy először felülről vetkőzzön a beteg, aztán azt vegye vissza, akkor tolja le a nadrágját, vegye le a zokniját ("mert szeretném megvizsgálni az ereit/nyirokocsomóit" bármi). És akkor nem veszik zaklatásnak, max nem érzi közben jól magát, de nem ír róla posztot, hogy a melleit akarjuk megcsodálni.

Csak az egésszel tényleg az a baj, hogy már egy hete ezen megy a rinya, és összeadódik az, hogy 1. nem zárható ki, hogy vannak perverz orvosok 2. vannak alapos nemperverzek pocsék kommunikációval 3. vannak hisztis emberek, akik mindenben szeretnek szexuális zaklatást látni 4. ez egy orvos-ellenes blog (nem panaszkodom, ez egy ilyen blog, alapból, nincs ezzel semmi baj).

Ez az egész felerősödik, és most már az is azon fog gondolkozni, hogy az orvos a mellét nézi-e, akinek ez még soha eszébe sem jutott, és annál az orvosnál is, amelyik nem nézegeti a betegek mellét esztétikai céllal.

Leroi 2011.03.19. 10:03:43

@Appaloosa:
Csak mert szereted és tiszteled a hivatásunkat.

Tower13 2011.03.19. 10:04:30

@rosiegirl: Az adott esetnél maradva. Rendes vizsgálatról nem hallotunk itt. csak arról, hogy vérnyomás, és torokba nézéshez vetkőzni kell..
Szar orvosok meg voltak régen is, lesznek ezután is.

Appaloosa 2011.03.19. 10:05:06

@Leroi:
Mármint milyen hivatást?
Lócsiszár vagy?:P

Leroi 2011.03.19. 10:06:10

@Hatodéves:
Vannak hisztis nők, akik mindent megadnának, csak végre zaklassa őket valaki szexuálisan.
De nem jön össze.
Sehogysem.
És akkor max. egy blogban tudják előadni az Ómagyar Mária Siralmukat...

Leroi 2011.03.19. 10:07:46

@Tower13:
És hülye betegek is.

Mágia 2011.03.19. 10:10:20

@Leroi:

Nincs LIFT :)

Csak a PUSH, amikor az őstermelő nyíltan beletolja a bájait a célszemély képébe, és áll elő a csak itt, csak önnek ajánlattal,

Vagy a PULL, amikor az értékesítő az exkluzív termékekre jellemző diszkrét többcsatornás interaktív kampánnyal el tudja érni, hogy a célszemély érezzen leküzdhetetlen késztetést a szóban forgó, egyedinek számító bájak birtoklására és ő tegyen vételi ajánlatot :)

2011.03.19. 10:10:32

@Tower13: Igen ezt olvassuk. És a harmadik nagyjából ugyanarról szóló poszt, amiben semmi konkrétum nincs csak a tini posztoló által vélt sérelmek. Annak se látnám értelmét hogy most vakon a hölgy mellé álljak és fáklyával induljak orvost égetni, főleg mivel ez egy levegőbe írt poszt, mert nem tudjuk HOL történt az esett.
Ha megalázták, mit fog tenni? Orvost vált, mint már le lett neki írva. Leírtam, hogy valószínűleg az orvos baromi pipa volt az asszisztens hiány miatt, eddig gondolom az asszisztens mondogatta, hogy pólót le pólót föl. Ez valóban nem korrekt, hogy le se szarja a betegét, sőt ugráltatja, meg cseszegeti de ettől még nem lesz szexuális zaklatás, max az orvos egy bunkó.
Bárki írhat a levegőbe egy posztot. De legyen a hölgynek 100%-ig igaza, és ez esettben biztos nagyon rossz volt neki a helyzet, soha többé nem akar ilyen szituba kerülni, de ezen a blogon ez már a harmadik poszt zsinórban és persze, hogy sokan (köztük én is) unja már, hogy jön az orvoségető csapat meg az, aki úgy gondolja, talán az orvos tudta mit csinál csapat, és akkor napokig ezen kommentelgetünk, mert valaki mindig belevágja a másikba egy kicsit a kést, az reagál stb, és ha elcsitul a téma jön az újabb tini vetkőztető poszt.

Cartman (ex Cartman) 2011.03.19. 10:10:59

@Hatodéves:
Korrekt összefogalaló, egy kivétellel: "ez egy orvos-ellenes blog".

Ez nem igaz. Itt a problémák kerülnek elő. Tulajdonképpen a magyar egészségügy bajaihoz képest nem is túl sok, és nem is túl durva problémák.

Orvosként azon viszont érdemes lenne végre elgondolkodnotok, hogy ennél sokkal nagyobb objektivitással álljatok hozzá a történetekhez.
Ennyi a lényeg: "Beteg oldalról nézve, ha levetkőztetnek, azt elfogadom, ha megmagyarázzák, és ha csak addig tart, amíg muszáj. Az, hogy meztelenül ülök, amíg az orvos adminisztrál, az nem ez a kategória."

Ezt Neked írom, de valójában Rád vonatkozik a legkevésbé...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 10:12:01

@Hatodéves: Veled (elnézést, hogy tegezlek, de nyugodtan lehetnék a nagyapád is)tökéldtesen egyetértek. Mások a világéért sem akarják megérteni, hogy a leírt esetben sem tüdő, sem a nyirokmirígyek vizsgálata nem történt meg. Akkor miért kellett levenni a nadrágját? Az elméletieskedés csak az orvosi társadalom összetartását bizonyítják. Azt, hogy kimentsék még a "beteges" alakokat is. A betegeket nyugodtan lehet szidni, hiszen azok hüjék.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.19. 10:21:24

Összefoglalva a véleményem. Arról, hogy ez a téma a blogon már a harmadik, én nem tehetek. Azt viszont nagyon kritikusan tudom nézni, és egyáltalán nem tudom elgadni, hogy szinte egyetlen személy érti az orvosok közül a problémát, és az még orvostan hallgató. Amennyiben valakik ennyire hüjének nézik a betegeket, miért mennek el orvosnak? S végül szerintem az egyetemen nem csak a betegségek felismerését, és gyógyítását tanítják, hanem a beteggel való bánásmódot is. Nos ebből itt szinte minden orvos elégtelenre vizsgázott.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.19. 10:22:00

@Máгia: ennek mi köze a szexuális zaklatáshoz? MINDEN országban vannak csúnya bakik, Magyarországon is, Angliában is, Svédországban is. Ez itt most teljesen lényegtelen volt.

Amúgy azt látom, a nőgyűlölet és a nők problémáinak bagatellizálása nagyon elterjedt szemlélet ennél a posztnál; csak remélni tudom, hogy ezek a vélemények valami éretlen sulinetes hülyegyerekek keresztmetszetét képviselik és nem a teljes társadalomét. @rosiegirl: 'Az emberi teszt egy szerkezet, egy rendszer, egy gép (ha tetszik, ha nem). Ha elromlik, meghibásodik, nem akar rendesen működni, akkor a testet, ahogy az Úr megteremtette kell megnézni, nem pedig a pulcsiban, a melltartóban, a bugyiban, stb (mikor épp mit akar az orvos vizsgálni a beteg érdekében)'

Teljes mértékben egyetértek. De itt pont olyan esetekről van szó, amikor az orvos NEM vizsgálat céljából vetkőzteti le a neki kiszolgáltatott beteget, hanem a saját szórakozására.
Ne legyünk naivak, ez bizony előfordul, ahogy minden szakmában van oda nem illő pelyva.

Tower13 2011.03.19. 10:22:18

"Leroi 2011.03.19. 10:07:46 @Tower13:
És hülye betegek is. "

Ez így van. Akad pár. Meg olyanis aki odajár melegedni.

Mágia 2011.03.19. 10:23:22

@Cartman (ex Cartman):

"Orvosként azon viszont érdemes lenne végre elgondolkodnotok, hogy ennél sokkal nagyobb objektivitással álljatok hozzá a történetekhez."

Régebben itt úgy volt, hogy a posztok alatt lehetett olvasni, hogy egy orvos hogyan értelmezi szakmai szemmel a posztban leítrakat.

Gondolom ez azért maradt abba, mert falra hányt borsó volt, amit írt, hiszen úgyis jöttek a nem-orvos trollok, akik mindent jobban tudtak és mindent megmagyaráztak.

Ahelyett, hogy elgondolkodtak volna azon, hogy hátha van igazság abban, amit az orvos leírt a véleményében a poszt második részében.

Ezt abból gondolom, hogy most is van egy-egy nagyon részletes, jó szándékú és jóindulatú magyarázat, vagy inkább csak próbálkozás az orvos kommentezők részéről.

Sajnos az ő kommentjeiknek is rendszeresen az a sorsa, hogy a fanatikusok vagy el se olvassák, vagy ignorálják a józan logikát és csak azért is belekötnek a véleménybe.

cenzorilla 2011.03.19. 10:26:53

@Leroi:

Már nincs és a hergelés miatt nem is lesz.

Mágia 2011.03.19. 10:28:05

@Réka ‎:

Erre a történetre utaltam abban, amit neked írtam:

index.hu/bulvar/2011/03/18/vizsgalja_az_angol_rendorseg_a_magyar_diaklany_halalat/

Hamarosan nálunk is ez lesz majd, és akkor ujjonghat mindenki, hogy nem kell vetkőzni meg cicit mutogatni, mert nem lesz vizsgálat.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.19. 10:30:43

@Máгia: tudom, hogy mire utaltál (itt is van internet meg index), de a logikai ugrás innen a vetkőztetős dokiig nekem kicsit meredek :)

Tower13 2011.03.19. 10:30:52

@rosiegirl: rosiegirl 2011.03.19. 10:10:32 @Tower13: Igen ezt olvassuk. És a harmadik nagyjából ugyanarról szóló poszt, amiben semmi konkrétum nincs csak a tini posztoló által vélt sérelmek. ... Leírtam, hogy valószínűleg az orvos baromi pipa volt az asszisztens hiány miatt, eddig gondolom az asszisztens mondogatta, hogy pólót le pólót föl. Ez valóban nem korrekt, hogy le se szarja a betegét, sőt ugráltatja, meg cseszegeti de ettől még nem lesz szexuális zaklatás, max az orvos egy bunkó.
Bárki írhat a levegőbe egy posztot. De legyen a hölgynek 100%-ig igaza, és ez esettben biztos nagyon rossz volt neki a helyzet, soha többé nem akar ilyen szituba kerülni, de ezen a blogon ez már a harmadik poszt zsinórban és persze, hogy sokan (köztük én is) unja már, hogy jön az orvoségető csapat meg az, aki úgy gondolja, talán az orvos tudta mit csinál csapat, és akkor napokig ezen kommentelgetünk, mert valaki mindig belevágja a másikba egy kicsit a kést, az reagál stb, és ha elcsitul a téma jön az újabb tini vetkőztető poszt.

Gondolom olvasva a többiek esetét írnak ők is. Szexuális zaklatást nem írt. ha vigyorgott is rá tényleg, nem csak úgy érezte, mert eddigre már megalázták azzal, hogy szarnak nézték, akkor fogait ki kéne ütni, ha még van neki.
Más velem is szarakodott már orvos. Elmentem másikhoz. Arról meg névvel és kórházmegjelöléssel minden ismerősömmel közöltem a tapasztaltakat. Egyéb komment nélkül. Én ilyen hozzáállást várok alapvetően mindenkitől. Egy orvosnak meg a beteghez empátiája legyen és ne türelmetlensége, mert a beteg azért van ott, mert szarul van. (mondom a beteg, nem a bejáró melegedő idétlen munkakerülő) Talán ha nem azt írod, hogy semmibelógó (szerinted érezhetően hazug poszt)szar poszt, hanem megkérnéd esetleg az írót, egészítené ki a hely megjelölésével, akkor nem gondolnám, hogy hasonlítasz empátiában az adott dokihoz.

Morrancs 2011.03.19. 10:31:07

Olvasva a kommenteket, oly mértékbe bunkó, lelketlen faragatlan állatok írnak ide, hogy már megint szégyellenem kell, amiért magyar vagyok. Tudjátok, mért merik ezt megtenni az orvosok a betegekkel? Miattatok! Mert tudják, hogy az ország lakosságának nagy része élvezi, ha valami mást megaláznak.
Ez szégyenletes! De hogy még le is meritek ide írni, és büszkék is vagytok rá, az az emberi perverzitás csúcsa.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.19. 10:32:28

@miklos.rabai: Nem igazan az anyagi oldal jobb itt- az is- sokkal inkább az emberi hozzáállás, a kedves szó, a korrekt viselkedés , nem pedig a "miafrancnakrabolodamunkaidőmmiabajod vettkőzmán" típusú hozzáállás. A hozzáállás nem kéne , hogy pénzbe kerüljön - mindazok mellett , hogy tudom, kevésbé annak megfizetve az orvosok odahaza, és az egész rendszer olyan amilyen.

Én spec értékelem azt, ha korrektül állnak hozzám, ha nem érzem azt, hogy kolonc vagyok az orvosnak, ha az orvosnak elmondhatom a tüneteket(mielőtt ki lenne a szavam forgatva, nem, nem hosszú mese a honfoglalástól kezdve , csak a tünetek. informatikusként pl. nekem is tudnom kell, mi a pontos hibajelenség , na ez ugyanez) , az pedig nem aláz meg. Csak ennyi kell. Na ilyen orvosból van otthon kevés.

Mágia 2011.03.19. 10:39:12

@Morrancs:

Nem kell mindent betű szerint venni, ami a posztban van szerintem.

Nekem pl még soha nem mértek vérnyomást a VIZSGÁLÓÁGY szélén ücsörögve.

chipshop (törölt) 2011.03.19. 10:40:02

Nekem egyszer volt hasonlo elmenyem a nogyogyaszommal aki egy 30-as pasi,sarmos,bla bla.Mindegy,a lenyeg h ketsegbeesve rohantam be hozza,ajto becsap(akkor lattam eletemben eloszor)es vegytiszta panikom volt,mert felfedeztem egy duzzanatot(ize..ott:-)).Elkezdtunk dumalni es kb.3 es fel perc alatt az asszisztense elott a tudtomra adta,h tetszem neki,remek humora volt,panik elmult:-)))Megvizsgalt es elmondta,h a duzzananat,egy artalmatlan pattanas a borotvalkozastol,igyhat nem kell akcios koporsot neznem:-))))A lenyeg,h flortolt velem,en pedig iszonyu zavarban voltam,mert akkor keszultem hozzamenni az ex-ferjemhez(most meg az uj paromhoz:-))es ezt el is mondtam neki,tok megerto volt,ennek ellenere valamiert megis mindig egymasba botlottunk.Soha semmi nem tortent,az utolso telefonra emlekszem,ami utan soha tobbet nem mentem vissza hozza a rendelobe:-)))Ez mondjuk egy pozitiv tortenet,igaz,ha egy 50 es kopaszodo pasival elem at mindezt,kozel sem lett volna vicces:-))))))Persze most lehet itelkezni h mekkora utszeli vagyok,bla bla,de kulonosebben nem erdekel,h ki es mit gondol,leven pontosan tudom h mi es ki vagyok(rajzfilmfigura:-)))

Mágia 2011.03.19. 10:44:15

@tildy:):

Az Angliában meghalt magyar diáklány történetéről mi a véleményed?

Ott bevett gyakorlat, hogy NEM megy ki a mentő, csak telefonon ad utasításokat, és ha másodszor is hívják, mert az ötletekkel nem mentek semmire, akkor kimegy, de úgy látják el a beteget, hogy miután magára hagyták, fél órán belül a lakiusok, ez esetben a tanárok és a diáktársak szeme láttára meghal?

Tizenhat évesen?

chipshop (törölt) 2011.03.19. 10:44:22

@Dr.laikus PhD: O koszi,tudom h masok nem alltak volna le vele flortolni,merthogy megiscsak egy nogyogyasz,viszont volt egy sajatos humora,ironiaja,nem pedig az a tipikus,ures,fantaziatlan nofalo karakter volt:-)))Engem ez pedig megfog;-)))Egy darabig;-))

okostojáska 2011.03.19. 10:44:47

Szerintem ez egy kamu írás. Érzek benne némi feminizmust is. Ártatlan 17 éves kislány VS csúnya, öreg ,perverz doki bácsi.

A legnagyobb ellenmondást mégis ott érzem, hogy az állítja a cikk írója: "Igazából csak ott esett le, hogy mit is kellett megélnem, szomorú és dühös voltam" VS 17 évesen albérletben él egyedül, nagymama pénzét munkával kiegészíteni suli mellett. Szóval aki így él, az bizony nagyon sok mindenen átmegy, nagyon megkeményedik és egy ilyen aprócska ügyből nem csinál ekkora felhajtást, mert naponta 10, ennél sokkal nagyobb problémája is van.

Morrancs 2011.03.19. 10:45:15

@Máгia:
Most akkor azt mondod, hogy a posztoló hazudik. Ez már önmagában sértés.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.19. 10:47:03

@Szinkópa Emő: Valóban, nem is rohan mindenki minden apró cseprő bajjal az orvoshoz.

Az időpontról meg annyit, hogy volt hogy már arra mentem, de volt hogy nem - és akkor azonnal (oké , vártam 20 percet ) fogadtak. A doki antibiotikumot írt fel, amoxycillint.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 10:48:34

@Morrancs:

Hát közte még egy pár finom árnyalat....

Mágia 2011.03.19. 10:49:01

@Morrancs:

Neked mértek már vérnyomást a VIZSGÁLÓÁGY szélén ülve?

A poszt írójának már mértek ;-)

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 10:49:21

@okostojáska:

Vagy éppen ettől bizalmatlan és gyanakvó. :((

Morrancs 2011.03.19. 10:50:11

Ne, szerintem ilyen esetben nincs.
A poszt pontos volt, és konkrét, tárgyilagos. Amennyiben azt írja valaki, hogy nem kell ezt elhinni, akkor azzal az íróját hazugnak bélyegzi.

Morrancs 2011.03.19. 10:53:12

Igen, nekem is. Én is gimnazista voltam. S akkor nem gondolkodtam el rajta, mert alapvetően még keveset jártam orvosnál (gyerekkoromban anyám gyógyított), de magamban furcsálltam, hogy egy vérnyomásmérés, és egy toroknézés miatt mért ülök ott egy szál bugyiban. Az ember levetkőzik, mert azt hiszi, lesz valami olyasmi, ami miatt szükséges. De utólag, amikor semmi ilyesfajta vizsgálat nem történik meg, akkor felmerül benne a gyanú, hogy egyszerűen kukkolásról volt szó.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.19. 10:54:44

@Máгia: Lakótárshoz itt Londonban kétszer jött ki mentő. Első esetben valóban nem jó kórházba került, epegörcsei voltak , amit szimplán legyomorrontásoztak -> no problemo, nekem is néztek már bélszűkületet méhen kívüli terhességnek meg vakbélnek -> viszont második alkalommal már korrekt helyre került , elég hamar kapott műtéti időpontot is .

A magyar lány történetéről nem tudok semmit.

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 10:54:52

@Morrancs:

Mennyiben? Leírta a poszt nagyobb részében a szociális helyzetét, mintegy indokként (érthetem így is), hogy vele nem csak az élet, a szülei, de még az a perverz házi gyermekorvos is élvezkedett.

Pedig csak kicseszett, ami nagyon nem szép dolog, de egész másképp ítéli meg az ember lánya, mint egy ferde hajlamú idősebb orvost.
Hol tárgyilagos ez?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.03.19. 10:56:30

a bélszűkületes dolog -természetesen-nekem Magyarországon történt.

Mágia 2011.03.19. 10:59:45

@Morrancs:

Fussunk neki még egyszer.

A posztoló ezt írja:

"Leültetett egy vizsgáló ágyra (sajnos a szakkifejezést nem tudom), majd megmérte a vérnyomásomat."

Ezzel szemben a vérnyomás mérésének szabályai szerint a rendelőben szokásos vérnyomásmérést széken ülve, ülõ helyzetben, támasztott háttal, alátámasztott karral kell elvégezni.

És ez csak egy furcsaság a posztban olvasható sok furcsaság közül.

Ezért kérdeztem, hogy neked mértek-e már vérnyomást a vizsgálóágyon, kalimpáló lábakkal, görnyedt háttal ücsörögve?

wonka 2011.03.19. 11:05:51

Szerintem sem életszerű ez az egész!
17 éves. Albérletbe egyedül, munka mellett tanulás... Nehezen hiszem el!

Továbbá:
1.Miért furcsa, hogy az orvos gyűjti be a kártyákat? Nem minden rendelőben van asszisztens. De van olyan is, számtalanszor tapasztaltam, hogy ha van is asszisztens, akkor is az orvos nyit ajtót, és hívja be a beteget.
2.Az orvos megállapította, hogy influenzás, s írt fel gyógyszert. Influenzára nem adnak gyógyszert, max. lázcsillapítót, azt is recept nélkül.
Szóval, ahogy Okostojás írta, Kamu az egész!

HighTroller 2011.03.19. 11:08:28

hát ha Éva a képen látható csaj akkor annyira nem tudok neheztelni a dokira...

sárga nyúl 2011.03.19. 11:08:44

@Hatodéves: Értem, világos. Igen, nem vagy könnyű helyzetben.

_Epikurosz_ 2011.03.19. 11:33:59

„egy 17 éves kislány megkérdőjelezhető benyomása.”
vs.
„Fiatal férfit vizsgálni annyiban rossz és nem szeretek, hogy tudom, hogy kínosabb neki, és zavarba jövök.”

Konklúzió: Már megint a nők a normálisabbak.

musi 2011.03.19. 11:35:47

Vajon mikor tanulják már meg az emberek, hogy egy betegséget nem úgy kell kezelni, hogy vegyszerekkel elnyomjuk a tüneteit? Én 8 éve eszem napi 5-8-10 GRAMM C-vitamint, azóta nem kaptam el semmit! (pedig előtte minden influenzát) Azóta nem voltam orvosnál. 8 éve!!!

Öreg Sam 2011.03.19. 11:41:13

Magyar Asszonyok Magyar Anyák!
Nőnemüek!
Miért gondoljátok,hogy a himnemüek (elsősorban a doktorok)nyálcsorgató,kizárólag rátok izguló perverz állatok???
Én csak másodállásban vagyok nőgyógyász,de ha bele képzelem magam egy gyakorló nőgyogyi helyzetébe,már lehet impotens lennék.
Fogjátok fel,hogy egy nőgyógyász min.98%-ban lottyadt,ráncos,beteg puncikat vizsgál,és megkockáztataom,hogy tele a zacsija a női nemmel.
A hecc kedvéért forditsuk meg a blogoló tini problémáját.
-mit irt volna,ha az orvosa nőnemü?
-mit irt volna,ha az orvos nem fogadja,mert nem a saját betege,akiért a fejpénzt kapja?
-mit irt volna,ha még a tüsarkú topánkáját is lerugatja vele a lábfetisiszta doki?
Ajánlott olvasmány mindenkinek(tudom,manapság nem divat olvasni) Bóka László Eskü c.regénye,ami egy "méltóságos" profról szól :)

Öreg Sam 2011.03.19. 11:46:16

@musi:
Most szartam össze magam!
Egyél sok C vitamint,aztán gyere el hozzám,garantáltan AIDS-es leszel!
Bocs' begorombultam,innentől kilépek,nem vagyok én 4-es metró,hogy szinvonal alatt fussak :)

Zöldövezeti 2011.03.19. 12:17:36

@musi: A c vitamin is vegyszer !!

adamantium 2011.03.19. 12:25:45

@musi: napi 1 gramm-nál több C-vitamintól garantáltan vesekövet kap az ember és szerintem csontritkulást is annyira savasítja a szervezetet. 80mg felett pedig az egész kiürül a vizelettel. az egyedüli amire ez a kezelés jó az a húgyúti infekció

adamantium 2011.03.19. 12:36:04

egyébként ha már a vetkőztetés vs. önvizsgálat hatékonyságánál tartunk, van egy elég beteges site, ahol néha napján orvosi elfajult eseteket is bemutatnak, havonta benézek egyszer hátha találtak valami érdekeset. ajánlanám azok figyelmébe a következő képeket akik azt állítják, hogy minden nő képes önvizsgálattal a betegségeket magán észrevenni és amint észreveszi meg is jelenik velük a megfelelő orvosnál. ők is biztos időben észrevették és kezelésre is időben jelentkeztek (képek csak nagyon erős idegzetű 18 éven felülieknek):
nem engedi bemásolni ide a pontos címet, de: az extrem.puruttya .hu oldal 2011. március 18. 20:42 keltezett cikkére utalnék

adamantium 2011.03.19. 12:36:52

@adamantium: kénytelen voltam a .hu elé egy spacet tenni mert egyszerűen nem engedte beírni a program az internet címet

egy maréknyi dollár 2011.03.19. 12:58:32

Vicc.Az orvos a vizsgálóasztalra hasaltatja az előzőleg pucérra vetkeztetett nőbeteget, mondván, hogy végbélben óhajtja megmérni a testhőmérsékletét.Kis idő után a páciens felkiált:De doktor úr, ez nem is a végbelem! - De nem is a hőmérő!
Bocs.Egyébként azokkal értek egyet, akik szerint az ilyenféle vetkeztetés(semmiféle érdemleges vizsgálat elvégzésének nem volt feltétele) méltatlan egy jó, emberséges orvoshoz.

adamantium 2011.03.19. 13:07:49

egy tag meséli a másiknak, hogy kénytelen volt elmenni az urológushoz, aki végbelén keresztül vizsgálta meg:
- te képzeld feltette a jobb kezét a vállamra és a ballal benyúlt a fenekembe
- ?
- ja, nem a bal keze volt a vállamon és a jobbal nyúlt a fenekembe
- ??
- basszus, te ennek mind a két keze a vállamon volt

DreamerX 2011.03.19. 13:31:54

@Máгia:
Pontosan ez mutatja, hogy az orvost baromira nem az érdekelte, mi van a beteggel. Azt valószínűleg belépéskor elsőre tudta. Ami alapban nem baj, amíg nem fog mellé. A baj az, hogy ehhez nem kellett volna levetkőztetni a beteget. És pláne nem vetkőztetek le valakit, aki annyira beteg, hogy ágyban lenne a helye, melegen betakarva, csak azért, mert fiatal, nő, és van mit nézni rajta.

kispotzak 2011.03.19. 14:30:05

@Sokorai_Atala: Magázódunk :-) ? Én tegeztelek (mert úgy tűnt, általában tegeződtök, és ez Téged sem zavar), te magázol, és most rettentő öregnek érzem magam :-)

Nem gondolom, hogy bögyös manci vagy. Vhogy úgy írtam, hogy talán vmi ilyesmi terjedt el a dokik között, és ezért ugrottak annyira nézelődni. Rólad konkrétan azt írtam, hogy "lehet, h nagyon vonzó vagy". Sajnálom, ha ezekkel ennyire megsértettelek.
Még szerencse, hogy nem érzel minden, az "átlagtól eltérő" dolgot megalázónak, hanem belső derűvel szemléled az életet. :-)

De talán ez a belső derű könnyebben összejön olyankor, amikor számos fiatal, tágra nyílt szemű (férfi)orvos áll körül, mint amikor egy "vénasszony" másképp értékel egy szitut, mint te... (Tudom, félreértettelek).

Bocs a tegeződésért. Kérlek, bátran tegezz vissza. Szerintem nem vagyok olyan vén :-)

Mágia 2011.03.19. 14:43:48

@musi:
@adamantium:

Ezt én is kiszámoltam, csak nem akartam leugatni a hozzászólót...

Napi 70 mg az egészséges felnőtt C vitamin szükséglete, @musi ennek naponta több, mint a SZÁZszorosát viszi be.

Annyit, mintha minden nap megenne 200 kg almát, 25 kg nyers zöldborsót, 100 kg szilvát, vagy 8 kg nyers étkezési paprikát.

A nagy adag szintetikus C vitamin azért is rossz, mert míg az élelmiszerekkel nem csak a C vitamin, hanem a hasznosításához szükséges egyéb anyagok is bekerülnek a szervezetbe, a mesterséges bevitellel a hasznosításhoz szükséges egyéb anyagokat a már bent lévő készletekből vonja el a szervezet.

Mágia 2011.03.19. 14:45:44

@adamantium:

Le van tiltva az adminban a puruttya szó?

:D

kispotzak 2011.03.19. 14:48:25

@jágör68:
Abban egyetértek, hogy nem feltétlenül ördögtől való, ha a doki leveteti a melltartót. Korántsem rendelkezem az évszázad legjobb melleivel, de minden háziorvosnál (a jelenlegi ráadásul nő) le kellett vennem a vizsgálathoz.

És miután levettem, előkapta a sztetoszkópot. Majd miután végzett a vizsgálattal, akár volt asszisztens, akár nem, akár maga írogatott, akár nem, szólt, hogy "Felöltözhet".

A leírt sztoriban azt mondta, hogy "Még ne". Majd amikor tényleg végzett, akkor mondta, hogy "Ha akar, felöltözhet."

Jágör, értem amit írsz, tényleg nem szakadt le a plafon attól, ami történt, de akkor is furcsa. Oké, le kellett venni a melltartót. Miért nem vizsgálta meg? Miért kellett levenni a nadrágot? Miért mondta azt, hogy még ne öltözzön fel, amikor már befejezte a vizsgálatot (bekukkantott a szájába...)?

Nem követett el a pasi zaklatást a szó szoros értelmében (nem tapizta, nem hozta olyan helyzetbe, hogy órákig pucéron legyen, nem tett egyértelmű, vulgáris célzásokat stb), semmi ilyet nem lehet a szemére vetni.
De ha a sztori szó szerint igaz, akkor elképzelhető, hogy a doki villámgyorsan levette, h a lány mennyire szemérmes (ja, tudom, egy egyedül lakó, tanuló+dolgozó lány "megkeményedik", nem lehet szégyenlős). És egy kicsit "húzta", élvezte a helyzetet. Nem esett túlzásba, nem tett semmi kézzelfogható marhaságot, de egy icipicit nézelődött, egy icpicit kiélvezte a lány - valszeg jól látható - zavarát, egy kicsit cikizte ("Ha akar..."). Ő biztos jobban érezte magát utána, a lány biztos, hogy rosszabbul.

Felmerült bennem még egy gondolat, persze lehet, h tévedek... Vmi olyasmit írt a lány, hogy nagyoon ritkán beteg, az eredeti háziorvosa egyébként is gyerekorvos stb. Ha így van, lehet, h évek óta nem volt dokinál, az utolsó, akinél volt, a gyerekorvosa, aki pici kora óta ismeri (az is lehet, hogy nő), és akivel kapcsolatban sosem volt ilyen gond. Elment anno 14-15 évesen utoljára a gyerekorvosához, talán még melltartója sem volt, fel sem merült a probléma. Most meg betegen, idegesen belép egy esetleg élből nem szimpi dokihoz, és rögtön ledermed attól, hogy "le a melltartót". Ő betojik, a doki meg vérszemet kap...

No, kicsit túlragoztam.

Bikli néni 2011.03.19. 14:48:30

@adamantium: Jézusatyaúristen... Nekem erős a gyomrom, de ettől majdnem kitaccsoltam. (Mondjuk nemrég fejeztem be az ebédet.) Nem irigyellek titeket :/

Bikli néni 2011.03.19. 14:49:41

@Máгia: Má' mé' lenne letiltva? Olyat is lehet??

Mágia 2011.03.19. 15:24:25

@Bikli néni:

Lehet :)

A Blikk fórumon pl régebben nem lehetett beírni, hogy szarvas, mert a rendszer átalakította arra, hogy ****vas :)

A bloghu adminon viszont, ha beírod, hogy milyen kifejezéseket nem engedsz megjelenni a kommentlistán, akkor nem kicsillagozza a rendszer, hanem addig dobálja vissza a kommentet, amíg az írója ki nem találja, hogy melyik szóval van a baj.

Bár mivel az én előbbi kommentemet beengedte, nem a puruttya szóval volt a baja, hanem egy másikkal :)

jágör68 2011.03.19. 15:35:04

Előre, az 1000 kommentért, öövtárssaaak!
Meglesz :D

Mágia 2011.03.19. 15:38:34

@DreamerX:

"És pláne nem vetkőztetek le valakit, aki annyira beteg, hogy ágyban lenne a helye, melegen betakarva,"

Tegyük fel, orvos vagy, bemegy hozzád egy alaposan felöltözött lázas, izzadó beteg, akit ráz a hideg.

Azt gondolod, hogy influenza és felírsz neki forró citromos teát és ágynyugalmat.

De ha nem vetközteted le, honnan tudod, hogy:

- mit hallanál, ha meghallgatnád a tüdejét

- mit hallanál, ha meghallgatnád a szívverését

- mit hallanál, ha végigkopogtatnád a mellkasát

- nem tudnád, vannak-e rajta kiütések

- nem tudnád, vannak-e rajta fekélyek, tályogok, egyéb elváltozások

- nem tudnád, van-e rajta szúrt, lőtt, harapott seb, amit nem mer megmutatni

Egyébként is, ma, amikor már senki nincs bezárva a szülőfalujába, honnan tudod, hogy nem épp most jött haza külföldről valami jóféle trópusi betegséggel, vagy nincs-e az ismerősei között valaki aki épp most jött és megfertőzte?

Nem folyik-e mondjuk takonyzöld bűzös, nyúlós trutyi a hóna alól, benne apró kukacokkal? (Na jó, tudom, hogy ez extrém példa...)

Egyáltalán, ha nem bugyolálod ki a ruházatából, hogy méretsz vele lázat és hogy méred meg a vérnyomását?

A hosszú ujjú gyapjúpulóver feltűrve a hóna alá nem biztos, hogy segít abban, hogy vérnyomásméréskor helyes értékeket kapj.

DreamerX 2011.03.19. 15:43:09

Ó, igen, most írtad le, hogy mi az, amit ez az orvos mind elmulasztott, és ami HELYETT CSAK kukkolt.

A pulóver ok. De a melltartó mért zavar a vérnyomásmérésben? És a nadrág?

Bikli néni 2011.03.19. 15:48:03

@Máгia: Na, ma is tanultam valamit :)

Dr.laikus PhD 2011.03.19. 16:00:27

@Máгia:

Csak a linket nem lehet bemásolni.

adamantium 2011.03.19. 16:12:22

@Babette_: az olvasás erre a honlapra kicsit túlzott fogalom :D képeket nézegetek :D

Mágia 2011.03.19. 16:39:56

@DreamerX:

Ha nem veszi le a nadrágját, hogyan látod meg a komodói sárkánygyík harapásának a nyomát, ha el akarja titkolni, mert fél, hogy kiderül, hogy thai-masszázs túrán járt, ezért csak a lázára kér valamit?

A melltartó levétel okát meg @miklos.rabai írta le közérthetően a trilógia első felvonásában.

Mágia 2011.03.19. 16:41:41

@Dr.laikus PhD:

Olyat is láttam már, de azt ne tudtam mivel magyarázni.

Az segített, hogy levettem a link elejéről a http karaktereket és úgy beengedte a linket.

Mágia 2011.03.19. 16:49:10

@DreamerX:

Én a posztoló meséjét nem venném készpénznek. Fentebb csak egy példát írtam arra, hogy miért nem, a vizsgálóágyon mért vérnyomás példáját, ami azért egy ordas nagy kamunak tűnik :)

DreamerX 2011.03.19. 16:52:03

@Máгia:
És amikor receptírás közben nem hagyta felöltözni, akkor meg a hidegtűrő képességét vizsgálta ugye?

Itt nem erről van szó. Van két ember, akikből egyet sem ismersz. Az egyik itt elmondott egy történetet, vállalva a saját nevét.

Az egyetlen ok, hogy ne neki adj igazat, és ami téged az elmúlt hetekben minden esetben motivált, az az, hogy a poszt írója feltehetőleg olvassa a kommenteket, és ha őt sértegeted burkoltan, az neki fáj, neked meg jól esik.

És ezért tartalak téged mélységesen undorítónak, ahogy a többieket is, akik ilyen célzattal írogatnak ide.

Mágia 2011.03.19. 17:11:34

@DreamerX:

Felőlem annak tartasz, aminek akarsz.

Vizsgálóágyon nem mérnek vérnyomást :)

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.19. 17:11:49

@Máгia: mindenek mellett simán belefér a statisztikába egy szakmaiatlan orvos.

DreamerX 2011.03.19. 17:13:33

@Máгia:

Elvileg.
Meg elvileg nem hagynak műtőszerszámot betegben, nem adnak mérget gyógyszer helyett, és még folytathatnám, mi az, amit elvileg nem csinálnak, és mégis megtörténik.

Mágia 2011.03.19. 17:20:13

@Babette_:

Ez egy olyan állítás, amit te nem tudsz bizonyítani, én pedig nem tudok cáfolni.

Persze, belefér.

Mint ahogy a nyomokban valóságalapot is tartalmazó posztok is beleférnek a Praxis blog postafiókjába.

Meg a kreatív fantáziával rendelkező, ám a szakmai részleteket nem ismerő, ezért rosszul elképzelő novellaírók is beleférnek a wannabe Jóban-rosszban forgatókönyvírók halmazába.

ismeretlen állapot 2011.03.19. 17:33:32

@Máгia: Mária!

Megint túlpörögsz.. :)

Barátilag jegyzem meg :)

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.19. 17:36:05

@Máгia: bármelyik statisztikába belefér egy szakmaiatlan ember.
ezen nem sok bizonyítanivaló van.

Mágia 2011.03.19. 18:04:39

@ismeretlen állapot:

Barátilag? Akkor régen rossz :)

A nyáladzással elaltatnád a bizalmatlanságomat, majd az első adandó alkalommal kiforgatnád a szavaimat.

Persze, csak ha bedőlnék a lisztbe mártogatott farkasmancsnak :)

ismeretlen állapot 2011.03.19. 18:07:59

@Máгia: Pedig bedőlsz :)

Nem ma kezdtem :)

Valahogy olyan tündér módon tudok viselkedni, aztán hirtelen váltok :)

Mágia 2011.03.19. 18:22:39

@ismeretlen állapot:

Egyetlen olyan embert ismertem eddig, aki egy pillanat alatt tudott váltani a kenyérre kenhető és a vérszomjas stílusa között, oda-vissza.

Egyszer tárgyaltam vele, ezt a váltogatást csinálta több, mint két órán keresztül.

Hihetetlen élmény volt, bár kicsit ijesztő, pedig én sokmindent láttam már. Képzelem, hogy reagál az ilyen játszmára egy megszeppent, naiv áldozat :D

ismeretlen állapot 2011.03.19. 18:33:46

@Máгia:

Az óvatos vándor nem hagy lábnyomot;
a gondos-beszédű nem kelt haragot;
jó számolónak nem kell tábla;
ki ajtót zárni tud, zár nélkül is bezárja,
hogy ki nem nyitják;
ki csomót kötni tud, kötél nélkül is megköti,
ki nem bogozzák.
Ezért a bölcs
vigyáz az emberekre,
senkit meg nem vetve;
ügyel a létezőkre,
semmit el nem vetve.
Ez a kétszeres világosság.
A jó a rossznak tanítója,
a rossz a jónak támasztója.
Ha nem becsülik tanítóikat,
ha nem szeretik támasztóikat:
olyan a legbölcsebb, mint a legvakabb.
Íme a legmélyebb és legsúlyosabb.

- TAO TE KING -

kispotzak 2011.03.19. 20:04:27

@Máгia:
Ne haragudj, hogy beleszólok a DreamerX-szel folytatott vitátokba.
Számomra úgy tűnik, mintha Te is, és még jópáran nem vennétek észre (vagy -figyelembe) egy alapvető dolgot. Itt a hozzászólók, illetve a sztorijukat leírók túlnyomó többsége igenis laikus. Ami néha már szabályosan bűnnek, vagy legalábbis valami elemi hibának tűnik, amit a legjobb lenne eltitkolni, de legalábbis borzasztóan szégyelleni.

És igen, laikusnak lenni nem csak azt jelenti, hogy nem ismerjük bizonyos latin szavak jelentését, hanem azt is, hogy számotokra esetleg egyértelmű, vagy nagyon könnyen beazonosítható helyzeteket, döntéseket stb nem tudunk (helyesen) értelmezni.

De pont azért nagyon jó ez a blog (legalábbis számomra azért hasznos) mert egyetlen történet kapcsán a sok-sok hozzászólásból előbb utóbb ki lehet hámozni egy halom hasznos tudnivalót.

A gond csak az, hogy a reakciók (a nem-laikusoké) általában nem úgy kezdődnek, hogy "figyelj kislány, a melltartó levétel ezért és ezért szükséges", hanem úgy, hogy hülyének, hazugnak, szélsőségesen túlérzékenynek stb. minősítik a történet alanyát.
Anno volt egy sztori mammográfia-ultrahang témakörben. Első körben együtt értetlenkedtem/dühöngtem a történet leírójával. Aztán a nagyon sokadik kommentben végre valaki leírta, hogy miért is nem küldik mammográfiára az ilyen korú lányokat, hogy a doki miért bírál(hat)ta felül a háziorvos döntését stb stb. És el tudtam fogadni.
Csak éppen előtte több tucatnyian szedték széd, alázták agyon a csajt.

Mária, szerintem nagoyn sok esetben nem azzal van a baj (és talán D-nek sem ezzel lenne baja - nekem biztos nem), hogy hincs igazad. De olyan stílusban adod elő a véleményedet, álláspontodat, amivel nem azt a benyomást kelted az emberben, hogy tájékoztatni/észérvekkel meggyőzni/a hozzá nem értőket felvilágosítani akarod. Épp ellenkezőleg: pont azt az orvosoktól sajnos jól ismert hozzáállást mutatod be, amikor is türelmetlenül, még a legfontosabb infókat is épp csak odavetve, bennfentesek számára érthetően, de a betegnek zavarbaejtően, nem egyértelműen mondják el.

Mágia 2011.03.19. 20:31:23

@kispotzak:

Én ugyan nem vagyok orvos, de mind a három vetkőzős bejegyzés kommentlistáján több orvos, több alkalommal, többféle megközelítésben is elmagyarázta, hogy miért fontos része a vizsgálatnak a ruházat nélküli test megnézése, megtapintása, eszközökkel történő vizsgálata.

Azután amikor az ember a tizenvalahányadik nap után, a harmadik bejegyzés után, az ezernyolcszázadik komment után is azt látja, hogy még mindig vannak, akik értetlenkednek a vetkőzés miatt, sőt kampányolnak a vetkőzés ellen, sőt, fel akarják jelenteni az orvost, sőt, jogi segítséget kínálnak a feljelentgetőnek, akkor az embernél elszakad a cérna.

És azt mondja, hogy szarik bele (bocs, Cenzorilla...), aki hülye, haljon meg.

És felhagy a szájbarágással, mert azt gondolja, hogy akit érdekel a téma, az vagy olvasson vissza ezernyolcszáz kommentet, vagy hívja segítségül a Google-t, aki a barátja.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.20. 03:37:47

@tildy:):
Szeretném, ha látnád, hogy tényleg almát hasonlítasz össze körtével (belátom, a focis hasonlat nem volt épp a legmegfelelőbb egy nő számára... :), de az angol és a magyar egészségügyet tényleg nem kell összehasonlítani.
Ott évszázadok óta demokrácia van, Magyarországon meg, nos mindannyian tudjuk, hogy nem ez a helyzet. A gazdaság terén is teljesen más a 2 hely. Ezért az egészségügyre fordítható keret is más. Mondod, hogy a viselkedés nem pénzfüggő. Persze. A betegek viselkedése sem.

Az angol betegek az angol rendszerhez vannak szoktatva, ezért türelmesen kivárják a várólistákat (a buszra is sorba állnak, nem?... :). Míg a magyar beteg, meg a hálapénzhez lett szoktatva. Meg ahhoz, hogy mindent gyorsan megkap. És most azt érzik, hogy a hálapénz már nem segít, és nem kapnak meg mindent azonnal.

Ami a probléma, hogy a magyar mindig is bazi igényesnek gondolta magát, most hogy kitágult a világ, ez még inkább így van. Ugyanis ha külföldön valami jobb, akkor otthon miért nem? Hát azért, mert a változás sosem gyors folyamat. A magyar egészségügy nem tud megfelelni a megnövekedett igényeknek, nem tud megfelelni az "angol igényeknek"! Érted? Vagy visszavesznek az emberek ezekből az igényekből és türelmesen várnak, vagy ők maguk kezdeményezik a rendszer megváltoztatását. Én ez utóbbit javaslom!

A blogodból ítélve nem régóta vagy kint. Ennyi idő alatt szerzett tapasztalataidat nem érdemes általánosítani. Ez statisztika, és neked még kicsi az elemszámod. Amit viszont ennyi idő alatt mégis láthatsz, az a hardverben megnyilvánuló külsőségek. Hogy ott tényleg több a pénz. Ha leélsz ott is 20 évet, akkor már hiteles forrás leszel a szoftvert illetően is. Elég jó hasonlat nem, mégis csak számítástechnikával foglalkozol... :)

Addig meg hadd mondjam el, hogy én orvosként milyen különbséget látok az angol és a magyar egészségügy szemlétében. A példát te szolgáltattad.

Epegörcs vs. gyomorrontás.
Bélszűkület vs. méhen kívüli terhesség/vakbélgyulladás.

Felfogásbeli különbség. Az első elbagatelizálta a dolgot, hisz epegörcsöt helyett a jóval enyhébb gyomorrontást diagnosztizálja. Ugyanez látszik a 16 éves fiatal halálán is, amiről Mária beszélt. Nem vették komolyan.
A második esetben sokkal súlyosabb kórképeket véleményeztek az igazi betegség helyett. Engem úgy tanítottak, hogy fiatal nő alhasi fájdalma esetén az első kérdés: a lehet-e terhes? És igenis ki kell zárni a méhen kívüli terhességet, mert ha szétszakad a méhkürt (aminek falába hibásan, de beágyazódott a fejlődő sejtcsomó), akkor percek alatt elvérzik a nő. A vakbélgyulladás is súlyos, sebészeti beavatkozás nélkül gyorsan halálhoz vezető állapot. Tehát itt a lehető legrosszabbra gondoltak. Ami szerintem jobb, mint azért elveszteni valakit, mert nem vesszük komolyan a panaszokat.

Nem tudom érthetők-e ezek a dolgok? Tényleg almát hasonlítasz körtéhez, de annyi közös azért van bennük, hogy mindkettő gyümölcs, ja és mindkettő finom is... :)

Leroi 2011.03.20. 09:39:23

@miklos.rabai:
Nagyon jó gondolatmenet, kiválóan tükrözi azt a jelenséget, hogy a sebtében (néhol a fekete szöveten fehér cérnával) összefércelt Kelet és Nyugat mennyire diszkordáns egymással.
Beszabadult cirka húsz évvel ezelőtt a (valljuk be: szovjet kegyelemkenyér) peresztrojkával, glasznoszttyal no meg a mondvacsinált pseudorendszerváltással a "szabadság", anélkül, hogy bármiféle mentalitásbeli változást előidézett volna a lakosság élet- és világfelfogásában. Mi sohasem leszünk angolok. Még ha a(z) Union Jack lengene is mindenki kalapja mellé tűzve.

Ha azok lennénk, a magyar lenne a földkerekség jelentős hányadán a hivatalos nyelv és mi diktálnánk a földi óra járásának sebességét és nem a két angolszász nagyhatalom.
Ehhez kellett VALAMI a történelem során, ami nem okvetlenül a nagyhatalmi gőzhengerekkel szembeni reménytelen, de azért halálmegvető bátorságunk, hanem annál sokkal több.

kispotzak 2011.03.22. 10:20:42

@Máгia: Köszi a választ. Értem is, el is fogadom.... Csak hát lehet, hogy lesz még nem 3, hanem 13 hasonló témájú írás... Mert mindenkinek a saját esete a legfájóbb, legérzékenyebb. És még ha urambocsá, el is olvasta a másikét, sőt, a hozzászólásokat is, a sajátját akkor is valamiben másnak, azoktól eltérőnek érzi. Ahogy nyilván az is. Őszintén szólva én pont nem olvastam az előző vetkőzős sztorikat, nem tudom pl, hogy ott is volt-e olyan, h "vegye le a nadrágját", és "ne öltözzön még fel". Ezek nekem, akármilyen dokibarát szemszögből próbálom is nézni, csak furcsák.

Nem lehet, hogy nálad konkrétan azon a ponton elszakadt a cérna, hogy "Ekkor jött a meglepi, vegye le a melltartót." ?
El tudom képzelni, hogy kicsit másképp álltál volna hozzá, ha az egész sztori ugyanaz, csak épp ez a mondat hiányzik, a lány azon lepődik meg először, h miért kell a nadrágot levenni, miért nem öltözhet fel?

No mind1, lehet, hogy túlragoztam a témát, különösen, mert úgy érzem, te is érted, mi a bajom, én is értem, hogy téged mi zavar. És nem akarok mammográfiai vizsgálatot lefolytatni a kákán, csak azért, hogy cseszegethessem a többi hozzászólót :-)

SAM2 2013.09.21. 23:08:11

Sajnos sok ilyet hallani én sem értem miért is vetkőzőn le bárki is,ha meg sem vizsgálják,eléggé megalázó hogy a semmiért ügyörögj pucéron,és érdekes az egész,ha meghallgatják a tüdőt,szív verés teljesen érthetődő a melltartó levétele(bár megjegyezén valaki melltartón keresztül is elvégzi ezt),de ha fáj valaki hasa,akkor jó ha azt megtapogaják,nyomkodják azt,itt meg semmiféle vizsgálat nincs,ránézéssel meg nem lehet semmit megvizsgáln így a nadrág levételt sem értem,ha nem vizsgál akkor minek a vetkőzés na mindegy.

Ma már jobb ha a gyerekeket is felvilágosítják mert iskolákban is egyre kellemetlenebb vizsgáltokat akarnak végezni,egyre durvább esetekről hallani és a baj az hogy mindenki mindent elvisel,senki nem tesz semmit,a szülők is hagynak mindent.

Azért jó lenne ha lenne valami normális protokol már.

karcsibácsi 2013.09.22. 07:50:06

@SAM2: szerintem van még egy bugyis poszt a kilencvenes évek elejéről...

SAM2 2013.09.28. 20:08:39

Ez nem csak a 90-es években történt,most is 2013-ban sok hasonlóról lehet olvasni,a héten is egy középsulis lány feltette a kérdést hogy más iskolás is tapsztalt hasonlót,a szülőknek kellene tennie végre valamit,kellene végre egy határt húzni,nem mindent eltűrni.@karcsibácsi:
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása