Saliris Resort Spa & Conference Hotel , Egerszalók

2011.03.14. 09:53

Szálloda bemutatása:


Lehetetlen stílus-meghatározást adni a Saliris Resort szálloda és gyógyfürdő együttesének. Amikor az érkező Demjén, vagy Eger felől kanyarodik be a Termál Völgybe, a sódomb párájában a Hundertwasser színkavalkádját tagadó teraszházas épületnek gondolná. Azonban, minden közelebb vivő lépéssel egyre több érezhető meg az itt honoló családiasságból, a boldog békeidők hangulatából. A Saliris Resort szándékosan nem követi a kor divatoskodó trendjeit, hiszen itt mindennek a természeti környezet a meghatározója: a belső terekben a föld színei köszönnek vissza olyan anyagokban testet öltve, amelyek eleganciát árasztanak magukból. Igaz ez a bár-, illetve a recepció hangulatát egyedivé emelő pakisztáni sótéglákra, a közösségi terek eleganciáját még inkább nobilissá tevő makaszár ébenre vagy akár a kézi készítésű egyedi tapétákra.

 


Környék bemutatása:


Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kis község a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében. Természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel, kő emlékeivel illeszkedik az Egri Kistérség Kő-Túra útvonalába. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. Igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás. A domboldalon lefolyó víz 1900 négyzetméteres mészkőlerakódást - sódombot épített. A falu határában kaptárkövek találhatók, melyek valószínűleg vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványai. A falu déli részén riolittufába vágott barlanglakások találhatók, ezeket ma már lakás céljára nem használják. A kirándulók egyik legkedveltebb célpontja a Laskó-patakon felduzzasztott tó, mint az Egri Bükkalja legnagyobb felszíni vize, amely élő- és madárvilágával jelentős természetvédelmi értéket jelent.


Wellness részleg bemutatása:

 


2007. július 13-án megnyílt és fogadja vendégeit az Európában páratlan természeti környezetben épülő Gyógy- és Wellnessfürdő Egerszalókon, Egertől mindössze 6 km-re. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épülő fürdő a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásai révén Saliris Resort Spa & Conference Hotel****, Egerszalók - Szaunaegyedülálló a térségben. Az 1900m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.


A gyógyászati részlegen a kiváló minőségű kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvíz és a jól képzett személyzet garantálja a kezelések eredményességét, míg a wellness központban exkluzív szauna világ, kényeztető kádfürdők, különleges masszázsok kínálnak tökéletes felfrissülést, regenerálódást vendégeinknek.


Kardio és erősítőgépekkel felszerelt fitness terem, szépségszalon és vendéglátó egységek járulnak hozzá vendégeink egészségének, vitalitásnak megőrzéséhez. Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - a természet kényeztető ölelése.


http://www.salirisresort.hu/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása