Pénteken nem gyógyítanak

2010.04.04. 07:00

edves Praxis Blog!

Szerencsére ritkán kell orvoshoz járnom, eddigi tapasztalataim nagyjából elfogadhatóak voltak, de amit a minap történt azt még most se akarom elhinni.

Volt egy szerencsétlen sérülésem nemrég: este belebotlottam az ágyam alatt heverő súlyzóba, köröm betörik, hét végére körömágy begyullad, irány a sebészet.

Már voltam efféle panasszal, tudtam mire kell (kéne) számítanom. Kis érzéstelenítő, megnyírbálnak, raknak rám egy nyomókötést, aztán átkötnek amint eláll a vérzés és kész is.

Elballagok a körzeti szakorvosi rendelőbe, bejegyeztetem magam, majd várok egy óráig és sorra kerülök. Belépek, illedelmesen köszönök, leadom a sorszámot, ismertetem a panaszomat, majd a beletörődöttek nyugalmával nekivetkőzök, szedném le az általam rárakott kötést, amikor a doktor rám szól, hogy lassítsak, üljek csak le szépen. Megnézi a sebet, majd azt mondja, hogy így pénteken ezzel nem tud mit kezdeni, mert vissza kéne jönnöm kötéscserére és az ünnepek alatt ez nem kivitelezhető. Megnyugtatom, hogy tudok magamnak kötést cserélni, nem ez az első ilyen esetem. Jön a válasz, hogy dehogy tudok, különben is minek jövök pénteken, előbb kellett volna jönnöm (az se hatotta meg, hogy amint láttam este, hogy a túlburjánzott szövet előbújt, már jöttem is másnap, vagyis ma), és 19 éves fejjel tudnom kéne már, hogy az emberek pénteken nem dolgoznak. Nem hittem a fülemnek. Csak erősködtem, hogy az lenne a legjobb, ha rám bízza az átkötéseket, mert jövőhéten már tudnék normálisan járni, jön a vizsgaidőszak stb., szeretnék túllenni rajta, csak egy érzéstelenítő, 10 perc az egész.

Na itt vedlett át állattá a kedves doktorúr.

Szó szerint az arcomba mondta, hogy a f@sznak kell okoskodnom, 30 éve praktizál, ha annyira jól tudom, adnak egy lidocaionos tűt meg egy vágóollót és csináljam meg magamnak. Rövid hallgatás következett, azt hitte most jól leteremtett, pedig csak azt fontolgattam, hogy megéri-e a súlyos testi sértés okozásával járó büntetés elszenvedése és erősen fixálgattam a lábtámaszként szolgáló kis fémállványt. Az esetleges következményeit sorolgatta, ha nem ők végeznék az átkötést. Megemlítettem, hogy az előző doktor rámhagyta az átkötést és semmi bajom nem lett, de ezzel csak egy a kollegiális összetartás nem létét bizonyítandó monológba kezdett.

Látván, hogy veszett ügy, elnézést kértem, hogy nem akartam senkit se megsérteni (addigra az ápolónő rakott rám új kötést), húztam a cipőt és mondtam, hogy akkor kedden visszatérek.

Ha civilizáltan közli velem, hogy azért nem bízza rám az átkötést, mert nem akar kockázatot vállalni, akkor teljesen megértettem volna, de így…


Én hülye még kellemes ünnepeket is kívántam neki.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet más a propaganda 2010.04.04. 11:36:49

A blogíró maszatol az időpontokkal, mikor is volt a sérülés? Amennyire kivehető, jónéhány nappal az orvos felkeresése előtt

2010.04.04. 15:59:58

Megcsinálnám én magamnak ezt a kis hasműtétet, csak nincs, aki tartsa a tükröt... :))

Megcsalt Alak 2010.04.04. 16:14:32

Tanulság: pénteken nem szabad betegnek lenni (meg a hét másik 6 napján sem).

Káin 2010.04.04. 16:18:12

Ne legyél beteg, ha péntek van, ha nincs pénzed, ha vidéken élsz, ha fiatal, vagy öreg vagy, szóval jó kis kilátások.

Cicmaláj 2010.04.04. 16:42:16

Pénteken nem dolgoznak?Nofene...

Brekkancs 2010.04.04. 17:09:52

Nem vagyok ember, dolgozok pénteken.

OlefGunnarson 2010.04.04. 17:15:48

Ez egy balfasz. Mi az hogy nem tud pénteken kötést cserélni?Basszus, MO-on mindenki kretén?

Motorpenis 2010.04.05. 08:12:21

A kedves beteg megvárta a pénteket a problémájával, addig jól megvolt vele, aztán kioktatja az orvost, hogyan kellene csinálnia, majd nem rest panaszkodni. Ennyi az egész.

Pénteken is dolgoznak.

Ha az orvos rábízza a kötéscserét, akkor meg azért panaszkodna, hogy nem látják el, pedig az "én adómból kapják a pénzüket". Ha még valami komplikáció is lesz belőle, akkor meg egyértelműen feljelentés.

Mókusélet 2010.04.06. 08:25:52

Nem, nem dolgoznak pénteken!!! Én is írtam egy postot-pénteken du. a gyerekem beütötte a kezét edzésen, elmentünk a XXII.ker,SZTK-ba rendelési időben (igaz 19:30) ahol azt mondták, hogy már kikapcsolták a gépet vagy vigyem a Baletibe vagy hétfőn vissza. 20 óráig van rendelés, úgyhogy most levelezek az intézmény orvos-igazgatójával, mert a gyereknek letört egy darab a csontjából és nem látták el.2 hete gipszben van.

NemesekErnyo 2010.04.06. 19:24:23

Hosszas szenvedés után sikerült belépni (szokásos jelszómódosítás után), valaki ennek tudná magyarázatát?
A fentebb említett fiatalembernek végül mi lett a sorsa? Olybá tűnik, hogy gond nélkül megúszta.

NemesekErnyo 2010.04.06. 19:29:11

Amúgy a "Már voltam efféle panasszal, tudtam mire kell (kéne) számítanom" részletből lehet következtetni.

Motorpenis 2010.04.06. 19:31:45

@Mókusélet: Este ott a Sürgősségi betegellátó osztály, minden kórházban. Persze ott is várni kell, csak szólok.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása