Belefáradtam a sok megaláztatásba

2017.03.12. 08:03

maxresdefault_2.jpgJelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás.

Tisztelt Praxis!

 

Megszerezném osztani, hogy mi is történt velem 2 éven keresztül hátha segíthetek ezzel másoknak. 20 éves lány vagyok. 2015. áprilisban hirtelen lett egy enyhe egyensúly zavarom és fájt a fejem. Mivel a háziorvosom kb. egy mandulagyulladással nem tud mit kezdeni, nem mentem el hozzá. Májusban iszonyatosan elkezdett fájni a mellkasom. Rohamszerűen pár másodpercig tartó éles fájdalom volt, le voltam sápadva, a testem bal oldala nagyon fájt, a bal szemem kívülről szürkés és homályos volt. A szívem összevissza vert. A háziorvosom nem tudta mi bajom, elmentem a másik körzeti orvoshoz. Neuralgiat diagnosztizált, kaptam egy papírt, hogy mutassam meg a háziorvosomnak és majd ő kezel. Nem kaptam semmit, annyit mondott, hogy pihenjek. Egy hónapig csak feküdni tudtam.

 

Utána jöttek a pánikrohamok. A pszichiáter szorongásos depressziós zavart állapított meg, de depressziós egyáltalán nem voltam. Közben a sürgősségin is megfordultam párszor mozgásszervi mellkas fájdalmat diagnosztizáltak, illetve szorongást. Az antidepiket nem szedtem be, tudtam, hogy nem ez a baj. A nyugtatót ritkán alkalomszerűen szedtem. Közben kialakult az ízületi gyulladásom, amit szintén nem kezeltek. Vizsgálták a pajzsmirigyemet. Volt agykoponya és arckoponya CT, mellkas röntgenek, EKG. Ez mind negatív. Szeptembertől szépen lassan elkezdtem javulni magamtól. A nyakam fájt még ezért elmentem télen magán neurologushoz ENG vizsgálatot írt ki meg nyaki gerinc MRI-t. Az ENG negatív lett a nyaki MRI-n sérv nincs. 2016 elején folyamatos arcüreggyulladás középfülgyulladás, mandulagyulladásom volt. Sok antibiotikumot kaptam és nem csak a légúti gyulladásokra volt jó, hanem az ízületeimre a szédülésre és a pánikra is. Májusban annyira fájt már a tüdőm, hogy beküldtek a sürgősségire tüdőgyulladás gyanúval, de csak hörgő gyulladásom volt. Gyógyszert nem írtak fel. Egyre rosszabbul voltam. Elkezdtek égni a nyirokcsomóim, az arcidegem begyulladt. Hétvégén nyugalmi helyzetben hirtelen felment a pulzusom 120-ra.

 

maxresdefault_2.jpg

 

Ügyeleten ismerős doki volt, tudta, hogy állandóan beteg vagyok, 10 db rocephin injekciót kaptam. 2 hónapra megint elmúlt minden bajom. Júliusban megint begyulladt a mandulám. Ki kellett venni. A műtét másnapján rosszul lettem, az elalvás pillanatában áramütés szerű érzést éreztem a tarkómban. Elkezdtem újra szédülni, agyi köd is jelentkezett. Az összes izmom és nyirokcsomóm égni kezdett. Ez kb. 2 hónapig tartott. Aztán belefáradtam a sok megaláztatásba és abba, hogy nem történik semmi, egy ideig nem mentem orvoshoz. Novemberben felkerestem egy nagan reumatologust Debrecenben aki fibromyalgiat diagnosztizált nálam. Az interneten kutattam, hogy vajon mi lehet ez úgy találtam rá egy lyme fórumra ahol ugyanazokat a tüneteket olvastam, amik nekem is vannak. A háziorvosomtól kérdeztem rá, hogy nem lehet e lyme vagy esetleg autoimmun betegség. Szt mondta mindkettőnek megvan az esélye. Azt is mondta h a fibromyalgia nem is betegség, hanem csak tünet. Kiírt lyme vérvételre, ami pozitív lett.

 

A reumatologus nem küldött, hogy megnézzen autoimmun betegségekre. A pozitív lyme tesztel mennem kellett a nyíregyházi infektológiara. Eddig is nagyon rossz tapasztalataim voltak az orvosokkal, de a főorvos úr mindenkin túltett. Meg se kérdezte mi a bajom a folyosón kezembe nyomott egy vérvételi kérőlapot, de nem a westernblot vizsgálatról (amiről kellett volna) hanem egy újabb elisa vizsgálatról, ami negatív lett. Azt mondta, hogy ha voltam is lymekoros meggyógyultam. Rosszulletemet kihasználva aláíratott velem egy papírt, hogy panaszmentes vagyok. Ezután nagyon jó kezekbe kerültem. Találtam egy orvost, aki hitt nekem. Kiderítette h d vitamin hiányom van, ízületi gyulladások és hogy valami nem stimmel az hmm új rendszerekkel. Szerinte is lyme. Kért egy westernblot vizsgalatot az ÁNTSZtöl. Ami negatív lett. (utólag kiderült, hogy ez pozitív csak rosszul lett ki értékelve). Egy lyme specialistahoz kerültem, aki megállapította, hogy tenyleg lyme. Neuroboreliozisom és bartonella fertőzésem van. Még MRIre várok jelenleg.

 

Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás, nagyon nehezen tudok csak járni, látásom egyszer normális, másik pillanatban homályos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2017.03.12. 19:16:16

@fekete macska a fűben: En viszont szeretek szaunázni. És 39,8-as lázam is volt már. Képzeld, egészen más érzés.

Borsia 2017.03.12. 20:00:30

@she_wolf: Üdv. Rég olvastam ekkora marhaságot. Agyi köd... édes istenem. Viszont azzal bio izével tévedtek, ennek a poszternek pont ez való nem az orvostudomány. Rezegtesse a bio agyát a ködben és ne a valódi betegek elől rabolja az orvos idejét

2017.03.12. 20:12:20

@she_wolf:
Haláli vagy! Mármint jó értelemben. Tetszik a Huskyd a neved előtt. Talán van otthon egy élő is? Imádom őket.

Ne aggódj, ezen kívül nekem sem jött be 1 csodaizé sem. Pedig aki beteg, az sokat próbálkozik.
Ezt is csak diagnózis felállítására veszem igénybe alkalomadtán. Tudod, ha problémám van, megnézetem mi az, s ha komoly akkor átmegyek a háziorvosomhoz, aki egy tündéri teremtés, s mellette nagyon jó orvos. Egyébként ez a gép sem mindenható mint ahogy állítják: be tudja mérni melyik gyógyszer vagy készítmény hat rád jól. Ez nekem nem jött be, sajnos ki kell próbálni, aztán vagy jól hat, vagy nem.
Amúgy egyébként az idegsérülésre nem szerencsés a rezgés.

Borsia 2017.03.12. 20:23:38

@fekete macska a fűben: Lépj már túl a rezgéseden. Terjeszd az igét az olyanoknak mint a poszt írója meg a hozzád hasonlók. Keres olyan blogot ahol az ufókról, yettikről meg csodadoktorokról beszélgetnek. Ott biztos kíváncsiak milyen csoda gyógyulásod volt. Itt csak bosszantó

2017.03.12. 20:27:51

@qbr:
Tudom, mindkét érzést ismerem. De nekem sajnos egyik sem jön be.
Bár ha választani lehetne, akkor inkább a szauna, mert az uszodában egy hideg fürdő után jó melegedni kb 5 percig, s aztán ki lehet jönni. Sajna a magas láz nem így működik, sőt ha sokáig tart úgy érzed kiugrik a szíved.

2017.03.12. 21:02:10

@Borsia:
Nem hinném, hogy az engedélyedre lenne szükségem, hogy a véleményemet megírjam, s különben sem címeztem eddig 1 kommentemet sem személyesen hozzád. Talán bérletet kéne váltanom, hogy szólhassak? Talán Tiéd a blog, vagy a hálózat? Netán még az elmúlt rendszerben élünk?
Nem tudok ufókról, yettikről meg csodadoktorokról beszélgetni, mert sajnos nincsenek, s főleg az utolsó hiánya sajnálatos részemről.

she_wolf 2017.03.12. 21:34:32

@fekete macska a fűben:
Az avatarom szürke farkas (a she_wolf nickhez mégsem tehetek sáskarákot:D).
Lenyűgöző teremtmények, de számomra a fejtetű is az:)
Itthon volt már vagy 60 kutyá"m", egyik sem husky. Őket jellemzően nem kell menteni, nem velük vannak tele a menhelyek. Jelenleg két eb van, az egyik eleve saját, a másik mentésből maradt itt (hülye lettem volna egy Jack Russelt egy már negyedik gazdához passzolni).

A kitérőért bocs mindenkitől!:)
Kétségtelen, hogy az orvostudomány (is) folyamatosan fejlődik, egykor tuti módszerek kérdőjeleződnek meg mára. Érdemes elmerülni a gyógyítás történelmében, és ha csak érintőlegesen is, de végigjárni az ember útját ebben a még mindig sok titkot rejtő világban. És meglátni azt is, hogy a jónak nem mindig jó a következménye.
Ahhoz, hogy valami merőben mást próbáljak ki, nekem egy nagyon meggyőző, az én nyelvemen is érthető és sikeresen igazolt eredmény kell annak ellenére, hogy aránylag rugalmas vagyok. Ha ebből bármi hiányzik, akkor kivárok.
Ne kérdezd mit tennék, ha az életem múlna rajta, mert csak az adott pillanatban dönthetek így vagy úgy.

2017.03.12. 21:37:34

@rikitikitévi:
Tisztelt Doktor Úr!
Címzett hozzászólásom kissé epésre sikerült.
Ha megbántottam volna, utólag is bocsánat.

she_wolf 2017.03.12. 22:21:01

@Borsia:
A hit csodákra képes, ezt mindannyian tudjuk. A hit tárgya vagy éppen alanya pedig lehet bármi, vagy bárki. Én mindenkit meghagyok a maga hitében, jámbor lélek vagyok, amíg el nem gurul a gyógyszerem:)
De közben azon gondolkodom, hogy pénteken is egy új poszt, vasárnap is.... és ilyenek. Valami itt nem gömbölyű nekem.
Meg azon is gondolkodtam, hogy adott egy fiatal nő, aki 2 éven keresztül egy rakás vizsgálaton átesett, pontos diagnózist állítottak fel, és saját bevallása szerint még mindig tünetes.
Csak egyetlen kérdés merült fel bennem: mi volt a levélíró célja?
Mert ha az, hogy arra hívja fel a figyelmet, hogy:
1; egy fertőzés milyen bonyolult formában jelentkezhet, és mennyire nehéz diagnosztizálni, akkor köszönet neki! Mert ez van: a kórokozóknak, vírusoknak, baktériumoknak is magvan a maguk evolúciója, és minden defektje, ami ezzel jár, meg az is biztos, hogy régóta meglévőket még nem is ismerünk.
Viszont ha az volt a cél, hogy:
2; jól kiossza az egészségügyet, amiért 2 éven át szenvedtették és még mindig nincs vége, akkor ajánlanám neki a fentebbi, 1-es pontot újraolvasásra.

Én elhiszem, hogy szar lehet neki, és remélem, hogy tanulva az eddigiekből, ezentúl csakis és kizárólag magánellátást fog igénybe venni. Hiszen labort ott is talál, és a lelkével is behatóbban foglalkoznak.
Igaz, a képalkotó vizsgálatok talán húzósabbak, és azt is megsúgnám azért, hogy tudtommal 100%-os lyme-teszt még nincs.
De erre pontosítást kérnék, mert lehet, hogy rosszul tudom:)
(Azt viszont én is tudom, hogy a lyme kacifántos tud lenni.)

neduddki21 2017.03.13. 03:20:32

@fekete macska a fűben: @rikitikitévi: Sajnos, nem ártalmatlan a biorezonancia-humbug. Volt pl. Agárdon az a szerencsétlen kisfiú, akit a szülei orvos helyett "bioenergetikussal" kezeltettek, egészen addig, míg éhen nem halt. Pedig a "bioenergetikus" kimérte, hogy minden szerve százszázalékosan működik, kivéve a szívét, ami csak 80%. És ez egy képzett kuruzsló volt, mindenféle drága kütyüvel felszerelkezve, a szülők gondosan választották ki az interneten. Nem tudom, hol van az emberi hülyeség határa.

she_wolf 2017.03.13. 05:45:46

@neduddki21:
"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos."
/Albert Einstein/

rikitikitévi 2017.03.13. 08:47:32

Kedves @fekete macska a fűben: !
Egyáltalán nem bántott meg, nekem sem kellett volna butaságozni. Sajnos, a neten ennél sokkal durvább ütésváltások is mindennaposak. Egyszerűen arról van szó, hogy nem értünk egyet bizonyos dolgokban, ez teljesen rendben van, meggyőzni sem kell feltétlenül a másikat.
Egyébként, ha nem a valóban hatékony medicína HELYETT alkalmaznak ún. alternatív módszereket
(l. @neduddki21: bejegyzését), addig nagy bajt nem okoznak.
Barátsággal: a mongúz.

Netuddki. 2017.03.13. 08:55:34

@Tempus.Anh: Óh te ostobenkó troll, te! A TB szolidaritási alapon működik. Ennyi erővel ha a gyerekednek valami baja lesz, akkor ne kezeljék, mert még egy forintot nem rakott a tb kasszába? Anyádat, azt!

De ha nem tetszik, felőlem lehet fizetőssé is tenni, aztán mindenkit úgy kezelnek ahogy fizet. De akkor ne hitegessük itt a jónépet!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.03.13. 10:12:54

@MrX84: de jó, hogy nem csak én gondolom így! Az agyi ködnél hangosan felröhögtem. De ezt nem is értettem: nagan reumatologus. Ez mi? :D

she_wolf 2017.03.13. 11:46:14

@Tibi !:
"A TB szolidaritási alapon működik."
Addig tegye össze a magyar a kezét, amíg ez így van!
Tempus-Anh gyereke gyermekkorú, tehát a szülő jogán biztosított. Erre hivatkozni genyóság! Anyázni meg még nagyobb genyóség ennek okán, ugyanis nem érv!

"De ha nem tetszik, felőlem lehet fizetőssé is tenni, aztán mindenkit úgy kezelnek ahogy fizet."
És akkor egy rakás vizsgálat és beavatkozás ugrik is a francba, mert amit a poszter felsorolt, azt egy 20 éves ember eléggé erős biztosítással a háta mögött kaphatná csak meg. És akkor majd lehet huppogni!

kerecsen2010 2017.03.13. 12:40:29

Bocs, de csak a tüneteidet olvastam el, és már mondtam, hogy lyme kór. De persze én nem vagyok orvos, így a széleskörű tudás nem akadályoz :)
Sajnos, érdemes az interneten tájékozódni, hamarabb kiderül a problémád, mint az egészségügy bugyraiban.
Hozzáteszem, nekem nem volt lyme kórom, tehát csak az itt-ott olvasottak, nem saját tapasztalatok alapján is meg tudtam mondani kapásból, hogy mi bajod van.

kerecsen2010 2017.03.13. 13:00:55

Akik itt fikázzák a posztolót, hogy pánikbeteg, meg idegbeteg, és miért nem szedte az erre felírt gyógyszereket, azok vagy orvosok, vagy nem tudnak olvasni, vagy simán rosszindulatúak. Leírta egyértelműen, hogy amikor egyéb okból antibiotikumot kapott, akkor az alaptünetei is javultak. Nem hiszem, hogy a pánikbetegség javulna az antibiotikumtól. A Lyme-kór igen. Valamint a poszt azzal zárul, hogy egyértelműen igazolódott a Lyme-kór. Az, hogy rossz véleménye lett a szentséges orvosokról 20 évesen, teljesen jogos, hiszen két éven keresztül szenvedett, nem számoltam össze, de jó néhány orvos hozzá nem értése miatt. Továbbá, ha hamarabb talál olyan orvost, aki diagnosztizálni tudja, akkor nem került volna annyiba az egészségügynek, és talán az eddigi TB-befizetései fedezni tudták volna az antibiotikum kúrát, amitől meggyógyul (főleg, miután antibiotikumra nincs is TB-támogatás).

2017.03.13. 13:06:43

senki nem alázta meg a kis HP-t, de ő egyből lealázta a háziorvosát!

kitalált és kozmetikázott történet
vekengjen rajta, aki beveszi

Fergio 2017.03.13. 13:42:21

@MrX84: Te meg a Tompika haverod fogjátok meg egymás kezét és húzzatok el egy olyan országba, ahol mindenki annyi TB fizet, amiből minden műtétet és kezelést ki lehet fizetni! Nehogymár egy bugris orvoska ossza az észt, és alázzon egy olyan beteg embert, akit nem is ismer... mások kárán viccelődsz? Hogy jössz te ahhoz kishuszár? MrX??? Csak nem 84-es vagy? Valamelyik szuperhős az orvososdi játékból?

she_wolf 2017.03.13. 14:05:52

@kerecsen2010:
Hát igen. Az orvosok nem neteznek, hanem dolgoznak. Tiszta hülyék, nem?
És a leírt kezdeti tünetekből azonnal a Lyme-nak kellett volna beugrania, hiszen az a legvalószínűbb, noha 100%-os teszt sincs még rá (legalábbis tegnap óta senki nem javított ki ezzel kapcsolatban).
Mindössze annyi történt, hogy a tünetei okát próbálták célzott vizsgálatok sokaságának segítségével kideríteni. Én simán beperelném őket. Akkor is, ha észre sem vettem, hogy bennem lakott valami. Tényleg.... jött és ment a beste dög minden látható nyom nélkül. Ez eddig fel sem tűnt. De szemét már!

Rókaregeróka 2017.03.13. 14:41:31

Szegény!

Nagyon sajnálom.
Pszihésesn (is) van baja.
De mi van akkor, ha tényleg elmennek a dokik valami felett?
Nekem 4 éve volt megnagyobbodva a nycs-m, elhajtottak engem is, bár én nem paráztam, ültem a tojásokon, aztán egyszercsak megugrott az egyik és lett egy kétes/elbasszarintott/elcserélt szövettan.
Azóta pislogunk, hogy mi van, mert most megint csendben vannak a nyirokcsomóim, pedig abba primer laphám nem lehet, de már eltelt 3 év, kezelés nem volt, és sehol semmi.
Sajnos nem minden diagnosztizálható előre.

Remélem, hogy csak fejben van para.
Szorítok!

she_wolf 2017.03.13. 16:42:10

@Rókaregeróka:
"De mi van akkor, ha tényleg elmennek a dokik valami felett?"
Ez mind semmi ehhez képest:
divany.hu/eletmod/2017/03/11/legujabb_kutatasi_eredmenyek_a_bennunk_elo_bakteriumokrol/

Várom az első posztot azzal kapcsolatban, hogy a hülye doki számára miért nem világos már az első vizsgálat után, hogy a főfurgulátorom nem kvadrál a szinusztengelyemmel, és emiatt a poklok kínját állom ki.

Ezt félretéve: a panaszok megjelenése után elkezdték szisztematikusan, lépésről lépésre kivizsgálni. Rááadásul kicsit késve, hiszen amikor a panaszok felléptek, még kivárt kicsit, hiszen a háziorvosa amúgy is gyépés -mert ez ő megállapította abból, hogy "kb." egy mandulagyulladással nem tud mit kezdeni. Megjegyezném, hogy a mandulagyulladás nem érdemli meg, hogy bagatellizálják!
A gyépés háziorvost koccolta, mert az nem tudta megállapítani a semmiből, hogy mi a baj, keresett másik körzetit, aki révén sikerült megállapítani, hogy nem az a baja, amit az orvos valószínűsített a tünetek alapján. És a töbi.... Most pedig itt tartanak.
Tehát minden orvos hülye, csak a Lyme-specialista nem. Illetve az nem, aki révén a Lyme-specialistához került.
"Ezután nagyon jó kezekbe kerültem. Találtam egy orvost, aki hitt nekem."
Méltatlannak érzem ezzel az orvossal szemben, hogy nem tudható, milyen szakorvosról van szó, ennél többet érdemelne!

Konklúzió: mindenki diagnosztizálja magát a netről, és ezzel állítson be a szakterületileg megfelelő orvoshoz!
Ez mondjuk szép is lenne, és mindenki jól járna:)

MrX84 2017.03.13. 18:33:59

@Fergio: kedves Faszhuszár barátom! Én nem szeretnék a Te szintedre ereszkedni, szóval nem veszem fel a stílusod. ( bár hozzád hasonlóan elküldhetnélek melegebb éghajlatra... De ez nem nagy kihívás egy blogon, ezt meghagyom a magadfajtának!)

Egyébként meg:aki ide posztol, az viselje a kritikát, akár pozitív, akár negatív! Ennyi. Na szevasz barátocskám.

szanalmas 2017.03.13. 19:22:34

@kekecke:

Kurva vicces lehetett, pedig létező jelenség, aki volt már náthás, vagy "kajakómás" (ez is milyen mókás kifejezés, hahaha) az tudja mi az agyi köd. Amúgy meg az az arrogáns fasz, akivel egyetértesz, tipikusan az okoskodó hülye a történetben aki az összes fizikai és egyéb tünetekre is azt mondta, hogy nem a Lyme tünetei. Na ezért ilyen kibaszott szar az orvosok megítélése, egyrészt a nagy részük tényleg egy idióta, másrészt meg a Lyme gyógyítását antidepresszánssal oldanák meg. Az persze egy percig se zavarjon benneteket, hogy a boreliozist és bartonellát az összes tünet lefedi. Nyilván a tények zavarnak legkevésbé benneteket a nagy röhögés küzepette!

"Gyakran használják a „rezgés van a fejemben” kifejezést. Végül a többség, de nem mindegyik, panaszkodik „ködös agyra”, feledékenységre, szorongásra, hangulatingadozásra, kezdeményezõkézség elvesztésére, depresszióra, koncentrációs zavarra, figyelmetlenségre, tájékozódási zavarra és az intellektuális feladatok nehezebb elvégzésére. Ezek tehát a legjellemzõbb vonások.
A rövid távú memóriazavarral küzdõ betegek elfelejtik, mit akartak éppen mondani, miért mentek be a szobába, hova tették le a dolgaikat, a megkezdett mondatot vagy akár a témát, dátumokat, neveket, az ismerõseik vagy családtagjaik arcát. Az egyik betegem összevissza mászkált a szobában a fogai között szorongatott ceruzát keresve. Egy másik az irodámhoz tartozó parkolóban felejtette a babakocsit és benne a csecsemõt, úgy indult haza. Mások elfelejtik a legegyszerûbb szavak helyesírását, az olvasást, vagy szövegértési nehézségeik támadnak. Egy betegem Princeton helyett Philadelphiába vezetett, mivel összezavarták a kezdõbetûk. Volt olyan, aki vásárlás után a cipõjét a hûtõszekrénybe tette, az élelmiszereket pedig a cipõtartóra. A Lyme-beteg eltéved hazafele vagy munkába menet, elfelejti az egyébként ismerõs utat, azt, hogy hol van és hogyan került oda. Elemi matematikai problémák bizonyulnak leküzdhetetlennek. Veszélybe kerül a logikus feladatellátás, „várj egy percet”, mondják akkor is 2-3 alkalommal gyors egymás után, ha csak egy telefonszám lejegyzését kéne megoldaniuk.
Gyakran bélyegzik õket figyelmetlennek. Némely beteg passzív, kezdeményezésre képtelen vagy arra, hogy részt vegyen a szokásos társadalmi, szellemi eszmecserében. Szóbeli és írásbeli kifejezésük magukon hordozzák a Lyme jeleit."

Hagkure 2017.03.13. 19:34:59

@MrX84:

Agyi köd létezik, itt vagy rá élő példának. Ennyire visszataszító módon ugatni valakit, aki szemmel láthatóan sokat szenvedett... Gratulálok! 20 évesen minden orvosi fogalmat tökéletesen kellene érteni, és ha valaki esetleg rosszul tud valamit, az biztos elmebeteg, nem? Esetleg téves infót talált a neten, amikor a kollegák nem segítettek? Elképzelhető szerinted?

"
Ad3: aki ilyen részletességgel leírja a panaszait, az már alapból gyanús"

Mondtak már hasonlót édesanyámnak; 1 héttel azután, hogy lebénult az egyik felére:

"Tegnap még a feje fájt - ma meg már a lába?" "Döntse el mi fáj!"

Szó szerint idéztem neked az egyik hozzád hasonló szellemi kapacitással megáldott tudóshaverodat. Érdekes amikor én kérdeztem erről, gyorsan változott a hangnem.

Persze, hogy nincs jó tapasztalata az orvosokkal. Leírta, hogy miért. Ez a mennyi tb-t fizetett a kedvencem Tempus.Anh. Ügyes vagy. Remélem nem lesz beteg a gyereked, ha igen, hagyd sorsára a saját fantasztikus érveidnek megfelelően.

@Fergio: 1etértünk!

MrX84 2017.03.13. 19:50:48

@Hagkure: Kedves Hagkure! hülyékkel nem lehet vitatkozni, ezért nem is próbállak meggyőzni!
Ha 20 évesen nem ért minden fogalmat valaki, ne írogasson szamárságokat.
Másrészt, a pszichoszomatikus kórképekre pont ez jellemző, hogy orvostól orvosra járva, sehol nem találják mi a bajod, közben hitetlenkedsz, szidod a rendszert, és persze egy bolond százat csinál alapon magad köré gyűjtesz 100 sajnálkozót.
Míg végül egy valaki elkiabálja magát: Lyme kór! HURRÁ! megvan a baj!!
Aki előtte szólt, az mind hülye! Persze.
Végezetül: nyugodj meg, változni a helyzet nem fog! A hozzád hasonló diagnosztizálja csak magát a netről, orvosra sincs szüksége, aztán elválik, hogy megszívja, vagy meggyógyul!

Hagkure 2017.03.13. 19:52:11

@apanna:
". Az interneten kutattam" - Na ez volt a legnagyobb baj...."

A legnagyobb baj. Nem találják az orvosok - több mint egy éve, hogy mi okozza a tüneteit, mire olvasni akar róla, hátha tud magán segíteni. Felfoghatatlan.

Hagkure 2017.03.13. 19:53:59

Elfelejtettél válaszolni a lényegi kérdésemre. Mi a pék a gyanús abban, ha valaki be tud számolni a tüneteiről? Meglepő fordulat, ha valaki képes rá? Én jól vagyok, köszi.

Hagkure 2017.03.13. 20:08:20

"Végezetül: nyugodj meg, változni a helyzet nem fog! A hozzád hasonló diagnosztizálja csak magát a netről, orvosra sincs szüksége, aztán elválik, hogy megszívja, vagy meggyógyul!

Olvasd újra amit írtam, hátha most megérted.

she_wolf 2017.03.13. 20:13:26

@MrX84:
Kérdezd meg tőlük légy szíves, hogy ugyan miért van az, hogy szakorvosok vannak, nem pedig mindentudó orvosok?
Meg azt is kérdezd meg tőlük légy szíves, hogy miért van az, hogy egy panasz jelzésekor miért nem a legvalószínűtlenebb iránydiagnózis felé vizsgálódnak?
A posztban leírt tünetek folyamatosan alakultak ki és mutattak végül a Lyme-ra.
Mindez 2 év alatt.
Engem csak az érdekelne, hogy melyik orvos dignosztizálta volna helyesen az első bekezdésében leírtak alapján úgy, hogy állatka, vagy állatka ottjártának nyomát sem említette senki.

De tudod mit? Szerintem inkább ne kérdezz meg senkit;)

Fergio 2017.03.13. 20:29:04

@she_wolf: Sok jó dolgot szoktál írni, most azt gondolom kicsit átestél a ló túloldalára. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ha Neked kellett volna azokat a nehéz időket a lyme kórral átélned úgy, hogy folyamatosan félrekezeltek 2 ÉVIG (nem 2 hét, és nem 2 hónap), akkor Te mit mondanál? 2 év nagyon hosszú idő. És a posztban szerepelt, hogy nem arra a vizsgálatra küldték, amit kért volna, stb, stb. Tehát nem csak arról van szó, hogy nem tudták az első pillanattól, hanem arról is szó van, hogy lehetett volna egy vizsgálatra elküldeni - ami később pozitív is lett -, de még az sem jött össze elsőre... akkor miről beszélünk?

Fergio 2017.03.13. 20:42:30

@MrX84: Ennyit tudsz csak MrSuperHeroX???? Ez nagyon gyenge eresztés volt, Kisköcsög. Ez a faszhuszár duma nagyon Tompikás volt, és a stílus is hasonló... nem a fia vagy? Vagy egy alteregója? Vagy csak simán majmolod? A bunkó stílus stimmel... meg az alacsony IQ. Szánalmasak vagytok, mind a ketten...

she_wolf 2017.03.13. 21:42:34

@Fergio:
Van saját lovam, mindig annak a hátán ülök, láthatod, mindenki láthatja.
Nem vagyok senki szócsöve, a véleményem a sajátom, az én fejemben fogalmazódik meg, és ha úgy gondolom, közzéteszem.
Mindig így volt, és a továbbiakban sem óhajtok ezen változtatni.
Egyébként köszönöm az elismerő szavakat:)

2 év valóban nagyon hosszú idő. Pár hónap is, és noha szinte kezdettől fogva nyilvánvaló volt hogy mi a jelenleg még nem gyógyítható bajom oka, eredete, mégis minden mást kizárva végig kellett mennem egy vizsgálat-sorozaton, ami nem volt kellemes, és egy gyógyszeres terápián, az enyhétől a jelenleg legjobbig, amit már nem kell szednem, mert nem használ(t) az sem.
Mindezt a protokoll és a fokozatosság betartása végett. Bár ha meggondolom, én is hőböröghetnék a Praxison azzal, hogyha rögtön a legutolsó gyógyszerrel indítanak, akkor lehet, hogy...
Viszont akkor az is igaz, hogy az én agyam úszna folyamatosan ködben (gyógyszer mellékhatás).

Hogy tudd, hogy mennyire "középen" vagyok, utánanéztem, hogy érdemben tudjak Neked válaszolni.
Ezt találtam:
"Western blot vizsgálat
Mit lehet tenni? A Western blot vizsgálatok megteremtik az elméleti lehetőségét, hogy növeljük a Lyme szerológiai vizsgálatok specificitását. A megbízható eredménynek a jó technika azonban csak lehetősége, de nem biztosítéka. A vizsgálatok leolvasása szubjektív, kiértékelése gyakorlatot igényel, és a tesztek határértékének megadása a gyártótól függően általában önkényesen történik. Mi úgy állítottuk be a határértéket, hogy 500, különböző kontrollcsoportba sorolható személyek (véradók, enteritis miatt kórházba került csecsemők, autoimmun betegek, erdészek) és a klinikai tünetek alapján egyértelműen kórismézhető (pl. erythema migrans, acrodermatitis, Bannwarth syndroma) 500 Lyme beteg vérmintáját elemeztük. A kapott antitestválaszokban 30-féle borreliafehérjével szembeni immunválaszt tudtunk elkülöníteni. Ezeket külön-külön mennyiségileg is értékeltük, és statisztikai számításokkal meghatároztuk, hogy milyen antitestválasz-minta különíti el legjobban a beteget az egészségestől. Így elértük, hogy az "erősen pozitív" leletünk 100%-os biztonsággal támasztja alá az aktuális Lb-t. Sok esetben kapunk persze ennél gyengébb immunválaszt. Ilyen esetben ún. összehasonlító Western blot vizsgálatot végzünk. Az eljárásnak az a lényege, hogy megfelelő intervallummal (3-12 hét) vett két vérmintát párhuzamosan megvizsgálva, jelenleg is fennálló fertőzés esetén eltérő immunológiai mintát (szeroprogressziót) észlelünk. (Szeroprogresszió előfordulhat még a "szeronegatív" tartományban is.) Változatlanság esetén az aktuális borreliafertőzés valószínűtlen. Ilyen savópár-vizsgálatnak azonban csak akkor van értelme, ha a páciens ez alatt nem szed antibiotikumokat, mert ezek leállíthatják a kórokozók szaporodását, és így az immunreakció változása (fokozódása) még a fennálló fertőzés ellenére is elmaradhat."
......................
"A gyógyulás megítélésére végzett szerológiai vizsgálatok
A fentiek alapján belátható, hogy mennyi zavart okozhatnak a diagnosztikus célú borreliaszerológiai vizsgálatok. Ezeken azonban jócskán túltesz, amikor a kezelés hatékonyságának megítélésére végzik a vizsgálatot."
....................
"Van-e akkor megoldás?
Le kell szögezni: az ELISA típusú vizsgálatok nem alkalmasak a betegség gyógyulásának megítélésére. Az ellenanyagmozgás oly csekély, hogy ELISA-val esetleg éveket kellene várni, mire érdemi csökkenést lehetne regisztrálni. A western blot technika alkalmas lehet erre a feladatra is, azonban mivel a technikai eredetű napi ingadozás ezzel az eljárással sem küszöbölhető ki, csak úgy lehet a gyógyulást igazolni, ha a lefagyasztott korábbi savómintákat az aktuálisan vett mintával párhuzamosan vizsgáljuk. Ez azt jelenti, hogy egy vizsgálat valójában két-három teszt elhasználásával jár. Tekintve, hogy ez az eljárás, tehát az összehasonlító western blot vizsgálat drága, úgy tűnik, hogy rutinszerűen (rajtunk kívül) a világon sehol sem végzik."

És itt találtam:
www.kullancs.hu//orvosoknak/9

Hosszú írás, akit érdekel, annek érdemes elolvasni.
A poszter Nyíregyházát és Debrecent említ a posztban. Úgy gondolom, a fenti idézet okán fontos lehet, hogy valószínűleg nem budapesti.
Ugyanis a Kullancsbetegségek Ambulanciája Budapesten van (és ha jól tudom, csak ott).

És ismét: ha olyan tünetei vannak valakinek, aminek az okát inkább lehet valószínűsíteni, akkor azt megerősítendő kérnek szakorvosi vizsgálatokat. Ezen vizsgálatok eredményeitől függ, hogy a továbbiakban mi a teendő. A Lyme nem egyszerű, mint az közismert. Ne hidd, hogy én nem parázok tőle, folyamatosan kutyázom, ráadásul nem mondhatnám, hogy mentes helyen élünk.
Bár elhiszem, hogy nem mindenki találja meg magán ezt a kis dögöt, és megfertőződhet úgy is, hogy nem tud róla. Valószínűleg itt is ez történt.
De továbbra sem gondolom azt, hogy a hosszadalmas kiderítésért kizárólag az orvosok tehetők felelőssé!

MrX84 2017.03.13. 21:43:03

@Fergio: hát elég rendesen lecsúszott a beszélgetés a végére... de mentségemre szóljon, csak sodródtam az árral...
Kedves Fergio! Aki köcsögözik meg mások IQ szintjével példálózik, /és közben bunkó stílusról beszél/ az általában egy kis nyomorult faszverő valami cigarettaszagú 12. emeleti panel legbelső sarkából, aki arra veri a mikropéniszét, hogy mindenféle blogon éli ki aberrált magatartását. Lefogadom, hogy azóta már a jól bevált 0,3 literes kólásüveged nyálazod, hogy jobban felcsússzon a hátsódban.

Na aludjál szépen, attól hogy itt vergődsz, még nem lesz jobb/szebb/édesebb a nyomorult életed.

Mille38 2017.03.13. 21:45:11

@Tempus.Anh: Nem tudom, miért kell így írni a fiatalokról. Fiam iskolatársát is mindenki nyavalygónak nézte, meg hisztériásnak, pedig csak a feje fájt gyakrabban az átlagnál, aztán 16 évesen belehalt az agydaganatba. Nem, nem a XIX. században, hanem tavaly történt mindez.

pattogatottuborka 2017.03.13. 23:45:04

@MrX84: Kedves Mrx
Tájékoztatlak, hogy az arcideg-bénulás azonos a VII. agyideg (orvosi nyelven: nervus facialis) bénulásával, és nem az V. ideg az arcideg. Tévedsz.

Az agyi köd a Lyme egyik ismert tipikus tünete, orvosok igy igy nevezik. Nem minden betegnél jelentkezik, de nagyon gyakori.

Vélhetően azért tudja jól leírni a tüneteit, mert járt végre hozzáértő orvosnál is, és az elmagyarázta neki a Lyme mechanizmusát, tüneteit, kezelésmódjait. Mert így illik.
Attól, hogy egy beteg nem segg hülye a betegségéhez, és tisztában van az állapotával, még ugyanúgy segítségre szorul és el kell látni.

Eben is tévedsz. A Lyme szerológia pozitivitása igenis kezelést indokol. Ez a protokoll meghatározó lelete, amire várnak, hogy elindíthassák a kezelést. Ugyanis a szerológia gyakran álnegtív, ha pozitívat mutat még ez a kevésbé érzékeny teszt is, akkor biztos hogy Lyme beteg vagy. És ez esetben szinte mindig vannak már komoly tünetek is, amik valószínűsítik a Lyme kórt, csak célszerű megvizsgálni azt is, hogy a baktérium(ok) melyik alfaja tombol, mert a célzott kezeléshez ezt tudni kell.
A tipikus vagy atipikus tünetek, vagy gerincvíz lelet alapján már valószínűsithető a Lyme kór, viszont a vérvizsgálat alapján már kétes pozitív szerológia esetén is megkezdhető a kezelés, pozitív Ántsz lelet estén pedig biztosan.
Én spec nem értek egyet azzal, hogy a vér lelet legyen a maghatározó tényező, mert krónikus lyme esetén sok vér lelet álnegatív (mert a baci elbújuk, az immunrendszer meg nem dolgozik, vagy nem jól dolgozik ellene), de ha pozitív a szerológia vér lelet, akkor a diagnózis biztosra vehető.
Az utolsó megállapításod is butaság. A féloldalas bénulások gyakran pont nem perifériás jellegűek, hanem agyi, központi idegrendszeri eredetűek. Az agy egyik felében agyi történés van (Lyme esetén agyhártyaguylladás), és ez az adott agy oldal ellátott test oldal koordinációját blokkolja, ahogy stroke esetén is, ezért fekszenek a kritikus állapotú lyme kórosok stroke osztályon. Sajnos a gyulladás érintheti aztán már az agy másik odalát is, és gyakran beáll a kóma.
Perifériás ideggyulladások esetén egyáltalán nem jellemező a féloldalasság. (Az inkább gerincsérvnél tipikus.) Pont hogy kétoldaliság jellemző. Minden végtag érintett lehet. Ugyanis akkor döntően a gerincből erednek a gyulladások, nem az agyból. A gerinc meg két oldalra dolgozik, nem tudja megparancsolni a baktériumnak, hogy csak jobb vagy bal lábba mennyé lécci. Ha a gerincbe ez a baci bejut, akkor az úgy vegigfut a velőn, az ideggyökön és aztán minden irányba az ülőidegen, és ha nincs szerencséd, feljebb a karokon és az agyad felé is, hogy totális bénulás lehet belőle, hónapokra.
Tipikusan Bannwarth szindrómát válthat ki, az kétoldali.
Épp ezért könnyű összetéveszteni egy a végtagokat gyorsan bénító Lyme kórt a Guillain-Barre szindrómával. Mert az is kétoldali.
Az ízületi és izom gyulladások pedig a Lyme tipikus tünetei. Ha olvastál volna a betegség névadója, Lyme város esetéről, akkor tudnád, hogy a Lyme kórt úgy fedezték fel, hogy Lyme városában többszáz ízületi gyulladásos beteg (gyerekek is) volt egyszerre, és keresték az összefüggést az azonos tünetek között. Ez az összefüggés az volt, hogy mindannyian Borrelia fertőzöttek voltak. A Borrelia zabálja az ízületeket, porcokat is, sőt a bőrt is, nem csak az idegeket vagy a velőt károsítja. Ez attol is függ, mely alfajai vannak jelen.
Kicsit elavult tankönyvekből tanulhattál. Mert leirtad az össezs tipikus ostobaságot, aitől a Lyme-osoknak égnek szoktt állni ahaja.
Az én esetemre egyik okoskodásod sem igaz. Pedig én nagykönyvi Lyme beteg vagyok.
nem féloldali volt a bénulásom, deréktól lefele totálisan kinyirta mindkét oldalt.
Arcidegen nem is gyulladt be, az agyam is megúszta, viszont a gerincvelőmet kicsinálta. Akinek az agyat érinti jobban, annál lehetnek pszichés tünetek is, amiről nem tehet. De a Borrelia kezeléssel elmúlnak. Nálam ezek nem igazán voltak, csak állandó fejfájás.
Ja, és nem volt kokárdám sem. Tehát ha a klasszikus elbaxott hazai Lyme protokoll alapján kezeltek volna, én már halott lennék. Simán xartak rám hetekig, és agyhártyagyulladásom volt. Egyetlen orvosnak jutott eszébe meglumbálni, azonnal rájött, hogy mi a baj. Mert gondolkodott is, nem csak a bugyuta kliséket tolta, mint te.
Sajnos így olyan későn derült ki, hogy mitől bénultam le, hogy így nehezebb a kezelés, de remélhetőleg helyre tudnak hozni. Járni már tudok, erős fájdalmakkal, de ez is valami. Még sok kezelés vár rám. Mert minden vér leletem pozitív volt eddig.
Szívesen adok a Lyme pozitív véremből, ha gondolod, és végigcsinálhatod ugyanezt a tortúrát. Csak hogy átéld, mivel jár ez a betegség, és legalább tudd, miről okoskodsz. Mert most nem tudod, abban biztos vagyok. Nem sok krónikus lyme beteget láthattál közelről.

pattogatottuborka 2017.03.13. 23:58:58

@Fergio: Engem hetekig gerincsérvre vizsgáltak, hiába mondtam, hogy kétoldalra bénulok, ez nem az lesz. Pont az a 4 hét alatt lett elszúrva. Ha akkor kiderítik, hogy fertőzés és időben megkapom az antibiotikumot, akkor talán nem károsodtak volna a lábaim ennyire. Mert sajnos egyelőre nem akarnak tovább javulni, esélyes hogy így maradok. És még örülhetek, hogy túléltem.

2017.03.14. 00:13:10

@neduddki21:
"Imádom" az ilyen agárdi-féle eseteket. Minden normális ember tudja, hogy kaja nélkül nem lehet élni. Az, hogy a bioenergetikusnak kikiáltott kuruzslója milyen csodakütyükkel dolgozott, s mit mért be, azt ki tudhatja. Lehet, hogy lomtalanításkor beszerzett szerkentyűire rádolgozta saját adatait, s mindenkinek ezt mérte be, mint egy beakadt lemezt.

2017.03.14. 00:19:18

Mindenki akit érint!
A posztíró részletesen leírt problémáján nem kéne gúnyolódni, ui az agyban és a gerincben keletkező idegi elváltozások és gyulladások változatos pszichés tüneteket képesek produkálni, attól függően vagy éppen függetlenül, hogy okozójuk akár élősdi, akár sérülésből adódó, akár daganatos eredetűek.
Ki nem hiszi, kívánom része legyen benne!

2017.03.14. 00:39:26

@she_wolf:
Olvastam az általad ajánlott cikket, s most mondjam, hogy nem lepődtem meg.
Véleményem, hogy egyelőre a gyógyászatban alkalmazott vizsgálati módszereink olyan gyermekcipőben járnak, hogy azt is nehezen, vagy egyáltalán nem tudják kimutatni, milyen élősdik és milyen arányban élnek a beleinkben, nem azt, hogy még milyen módon kommunikálnak egymással.
Azért kíváncsi lennék arra, hogy mikor jutunk el addig, hogy ez csak egy olyan, vagy hasonló működési elvű géppel elképzelhető, mint amit most annyira leszólnak meg szélhámosságnak tartanak.
Elárulom neked, én 5 éve tudom, milyen élősdik és miegymások vannak milyen mennyiségben a beleimben, az amőbáktól a baktériumoktól a gombákig a protozonoktól és prionoktól a rikettsiákig a vírustól a bélparazitákig, az élelmiszer allergiától a cukor toxinig, ha kell akár lebontva baktériumok, vírusok, bélparaziták fajtáira is. S ez csak 1 kis szeletkéje az 1 órás vizsgálatnak.
Csak úgy infó-képpen írtam, mert ha nem is hiszed, de valahogy úgy érzem, legalább érdekel.

she_wolf 2017.03.14. 01:17:52

@fekete macska a fűben:
A mindenféle kórokozók lépéselőnyben vannak az emberrel szemben, és diktálnak.
Mindig a betegség a kihívó fél, és ha elég szívós, akkor újabb és újabb formában jelenik meg attól függően, hogy az ember mivel akarja kinyírni (a multirezisztensekre és a különféle mutációkra gondolok).
Több okból nem ásom bele magam jobban, mint amennyire feltétlenül szükséges.
1; Úgyis képtelen vagyok minden ismeretet elsajátítani, és ez nem kishitűség, hanem tény.
2; Felesleges is lenne, hiszen jómagam csak számokban kifejezhetetlen töredékével vagyok olyan viszonyban, amivel érdemes foglalkoznom.
3; Ennél primitívebben vagyok huzalozva, viszont a kíváncsiság szintjén érdekelnek ezek a dolgok.

És ezért vagyok én orvos-párti, amikor ekézik őket. Eszemben sincs összehasonlítani magam velük, de én úgy vagyok ezzel, hogy bizonyított dolgoknak, mért és kimutatott adatoknak hiszek, és a tapasztalati, gyakorlati statisztikákra hagyatkozom. Én viszont velük szemben megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy bármikor azt mondhassam, hogy köszi, most nem kérek a bogyókból, mert rájöttem, hogy javul az állapotom attól, hogyha nem hátrafésülöm a hajam, hanem elválasztom:)
Én azon drukkolok, hogy soha ne tudjunk meg minden apró titkot, mert valamivel alázatot kell mutatnunk a természet felé.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy birkának kell lennünk, nagyon nem!

Fergio 2017.03.14. 05:56:15

@she_wolf: Kössz, a hosszú leírást és a cikket. Pattogatottuborka tökéletesen leírta a Lyme jellemzőit, sajnálom, hogy azért tudta ezt megtenni, mert benne volt, sőt nagyon komoly bénulással járt nála, ahogy olvastam. Egyébként a posztban van egy rész (utolsó előtti bekezdés), amit szeretném, ha elolvasnál újra, mert itt derül ki, hogy a nagyon kedves főorvos úr már gyógyultnak tekinti a pácienst, miközben nem az. Tehát ellentétben az utolsó mondatoddal, de IGEN, az orvosok tehettek a hosszúra nyúlt kezelésről, mivel még az ESÉLYÉT sem adták meg - mégha drága vizsgálatról is van szó -, hogy kiderüljön mi a probléma. Ráadásul a főorvos félretájékoztatta a beteget, csupa jóindulatból. Mondhatta volna azt is, amit Te kiderítettél, hogy itt és itt van Budapest-en Lyme Ambulancia. Tudom, nem lehet mindent megtenni a betegért, nincs idő, stb. Csak a hozzáállás hiányzik. És itt ez a baj: nincs rendes fizetés, van helyettte sok esetben "leszarom" viselkedés. Meg kell csak nézni MrX84 hozzászólását: így viselkedik egy ORVOS? Pattogatottuborka a válaszában szépen el is küldte, mivel mint kiderült csak okoskodik, tehát még szakmai szempontból is hülyeséget tolt. És a nyíregyházi infektológián nem tudják, hogy kell a Lyme gyanús beteget kivizsgálni? Miért még egy Lyme-gyanús beteget sem láttak? Te is tudod a választ. Én nem orvos-ellenes vagyok, csupán azt mondom, hogy az emberi hanyagság és a jóindulat hiánya (!!!) sajnos más emeberek szenvedését és kárát okozza, és ez gáz!! Főleg azért, mert orvosokról beszélünk... Meg lehet nézni az orvosok válaszait ezen a blogon. És ez így van évek óta... semmi sem változik. Ne ítéljem el őket? A többi 20 esettről nem beszélve, amit saját bőrömön tapasztaltam? És mielőtt megkérdeznéd, de IGEN, vannak olyan orvosok akiknek hálás vagyok, mert nagyszerű szakemberek és EMBEREK. De a férgesét azt irtani kell, még akkor is, ha több ezer jó szakember dolgozik, és csak 100 kókler van, akik ide jönnek fröcsögni.

Fergio 2017.03.14. 06:02:16

@pattogatottuborka: Olvastam a hozzászólásod MrX84-nek, köszönöm az aprólékos és pontos leírást. És nagyon sajnálom azt, ami Veled történt. Van egy ismerősöm, akit Lyme-kór miatt kezeltek, és az enyhébb változatát kapta meg, de íg yis évek óta kínlódik. Nagyon remélem, hogy jobban leszel, és felépülsz egyszer! A kókler hozzászólókat pedig csak oszd ki nyugodtan továbbra is, sajnos az orvosok nem teszik ezt meg a kollégáikkal...

Fergio 2017.03.14. 06:31:07

@MrX84: Sodródtál az árral? Te voltál az egyike azoknak, akik már az elején fikázták és alázták a posztolót. De sajnos mindenkit elér a végzete, ahogyan téged is. Háromszorosan is megbuktál. Egyrészről a stílusod miatt. Nem az én stílusommal van baj, és csak tükröt tartok. Nyilván mert betalált. Ez egyszerű pszichológia. Pedig az én hozzászólásaimat kellett volna a füled mellett elengedned, mert csak provokáltalak. (A többi nagytudású haverod is belesétált már ebbe a csapdába, amin én jókat mosolygok...) Másrészről egy olyan - nem orvos - oktatott ki a Lyme kórral kapcsolatban, aki benne volt és pontosan ismeri a tüneteket, a kór által előidézett problémákat. Tehát szakmailag is megbuktál. Harmadszor emberismeretből, mert még megközelítőleg sem stimmel az a leírás, amit rólam adtál, egy vidéki kis faluban élek egy faházban a családommal. Sajnálom a hozzád hasonló szerencsétleneket, akiknek arra van szükségük, hogy erre a blogra járjanak abban a hitben, hogy majd itt az orvosszakma mögé bújva nyugodtan oltogathatnak embereket, alázhatnak posztolókat és okoskodhatnak, összekacsingatva a többi sérült, névtelen orvoshaverjukkal... Ha írtál volna legalább egy értelmes hozzászólást - mint orvos -, ami segített volna a posztolónak akár egy kicsit is, egy szót sem szólnék. Nem kell erre a kommentre semmit sem írnod, az eddigiek is feleslegesek voltak, a saját bizonyítványaid.

MrX84 2017.03.14. 06:48:12

@Fergio: eddig sem azért válaszoltam, mert felkértél rá, nyugodt lehetsz. Te egyfajta klinikai ló vagy, amin kísérletezni szoktak, illetve betegségeket bemutatni. Ha a poszter minden meglapozottság nélkül vádaskodik, az olvasónak is van joga megalapozott kritikát megfogalmazni. Vagy úgy gondolod faszfejke, hogy a Te ítélőszékeden ügyvéd nem ülhet? Te szerencsétlen... :)

Fergio 2017.03.14. 06:58:32

@MrX84: Tetszenek ezek a légbőlkapott szófordulatok, melyekkel próbálod palástolni, hogy nem tudsz érdemben válaszolni, csak dödögni. Olvasgasd Pattogatottubroka válaszát, és gondolkozz el a megalapozott kritikádon, azt javaslom. Semmitmondó válaszok helyett inkább csinálj valami hasznosabbat...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.03.14. 08:31:54

@szanalmas: nem vicces, hanem röhejesen szánalmas (és itt nem a nickedre utaltam). Elvileg ez egy "orvosi" blog. Ha a kis hölgy ennyit járt orvoshoz, akkor már gondolom tisztában kellene lennie egy-két diagnózissal, gyógyszerrel, szakkifejezéssel. Ezzel szemben össze-vissza csapong, a posztja érthetetlen, így nem is kelt más reakciót, mint az elképedést, és az érzést, hogy ez valami vicc. Milyen megaláztatásról van szó? És mik azok az ismeretlen dolgok, amiket ír? Nagan?
Azt meg hadd ne higgyem már el, hogy kényszerítették, hogy aláírjon bármit is...
Szóval bocsi, nem hatott meg. Maradtak a kétségek.

Főgebra 2017.03.14. 10:26:26

Nem vagyok a birtokában olyan tudásnak, hogy eldönthessem, a poszter valóban beteg, vagy csak ő érzi úgy,hogy ő beteg.

De egyet tudok, mégpedig azt, hogy teljesen mindegy melyik az igaz, mert ez a szerencsétlen nő, szenved, de nagyon! Kezelni kéne!

Kérdés: mivel kéne kezelni?

pattogatottuborka 2017.03.14. 11:38:34

@szanalmas:

Igen, nem akartam én mondani, h önjelölt orvos barátunk, amugy egy arrogáns pös hatását kelti. Kekecke hasonlóképpen. Ezek ilyen emberileg ertektelen barmok, akik okosnak hiszik magukat, Amugy csak simán trollok.

Igen, az agyi köd kb ezt jelenti, amit leirtál. Én spec csináltam olyat is h az eladott árut én fizettem ki a vevőnek, nem tőle kértem el a pénzt. Aztan utána nem volt pénzem benzinre hazafele, ugy kibaxtam magammal. Sokan meg eltévednek, ez is igaz.

karcsibácsi 2017.03.14. 11:59:49

"A biorezonanciáról bővebben korábbi cikkünkben írtunk. Tömören: a készülékek működéséről szóló magyarázat egyszerűen blöff, az orvosi szakirodalomban közölt tesztek pedig egyértelműen a módszer teljes működésképtelenségét bizonyítják. A Szkeptikus Társaság felhívja mindenki figyelmét, hogy a biorezonanciás vizsgálati módszerek kivétel nélkül mind áltudományosak! A bonyolultnak tűnő berendezések valójában véletlenszerű, színlelt eredményeket szolgáltatnak, az ezekkel kapott diagnózisoknak a valósághoz semmi köze! Biorezonanciás vizsgálatot ne fogadjanak el, ilyenért ne fizessenek, az ilyen vizsgálatokat kínáló egészségügyi szolgáltatókat messzire kerüljék el! Természetesen ugyanez vonatkozik a biorezonanciás kezelésekre is, amelyek puszta placebók.

A Szkeptikus Társaság felhívja mindenki figyelmét, hogy a biorezonanciás vizsgálati módszerek kivétel nélkül mind áltudományosak! A bonyolultnak tűnő berendezések valójában véletlenszerű, színlelt eredményeket szolgáltatnak, az ezekkel kapott diagnózisoknak a valósághoz semmi köze! Biorezonanciás vizsgálatot ne fogadjanak el, ilyenért ne fizessenek, az ilyen vizsgálatokat kínáló egészségügyi szolgáltatókat messzire kerüljék el! Természetesen ugyanez vonatkozik a biorezonanciás kezelésekre is, amelyek puszta placebók.

A biorezonanciás készülékeket alapvetően két csoportba lehet osztani: állapotfelmérő-diagnosztikai, valamint terápiás eszközökre. A diagnosztikai eszközök esetén általában maga a gyártó is elismeri, hogy a bőr, esetleg a test vezetőképességét méri egyenáram segítségével. A mérés történhet rögzített érintkezőkkel, vagy a hagyományos kínai orvoslásban használt akupunktúrás pontokon tűszerű érintkezőkkel. Az akupunktúrás pontokon mért bőrellenállás- változás a ponthoz tartozó szerv, szervrendszer rendellenes működéséről adna hírt – ámde erre még annyi bizonyíték sincs, mint arra, hogy a pontokat tűvel szurkálva ugyanezen szervek működésére lehetnénk hatással. Azt tudjuk viszont, hogy a bőr állapota, a verejtékmirigyek működése, valamint leginkább az érintkezőre ható nyomás erőssége jelentős hatással van a mért ellenállásértékre (lásd a keretes írást).

Az ilyen műszerekkel bakteriális, vírusos, gombás fertőzéseket, enzim, vitamin, ásványianyag hiányokat, allergiákat, epekövet, gyulladásokat állítanak kimutatni. Allergia kimutatására a potenciálisan allergén anyagot elhelyezik a készülék vályújába. Ha erre a bőrellenállás megváltozik, akkor a páciens állítólag érzékeny az adott anyagra. A teszt anyag azonban semmilyen elektromágneses kölcsönhatásba nem kerül a készülékkel vagy a pácienssel, mivel üveg, vagy műanyag kapszulában helyezik bele a gép fém testéből kialakított vályúba. A jelenséget a múlt század közepén „felfedező” Reinhold Voll állítása szerint a páciens zsebében lévő anyag, gyógyszer hatására is megváltozik az akupunktúrás pont ellenállása. A misztikus magyarázat szerint az anyag ilyenkor távolról rezonanciába kerül a páciens szervezetével. Ezen az „elven” működnek a VOLL, VegaTest, MORA, MSAS Professional készülékek. Ezek az elvek nem összeegyeztethetők a tudomány (fizika) elméleteivel, ezért az állított jelenségek vagy nem léteznek (gondos teszteken nem lennének kimutathatók), vagy nem azt méri a műszer, amit a gyártó állít róla. Mindkét eset elegendő indok arra, hogy orvosi diagnosztikai felhasználásra ne lehessen az eszközöket alkalmazni.

A többek közt a Házidoktor Kft., Magyar Kutató Zrt. és a Top Team Med Kft. weboldalain is hirdetett Electro Somato Graph (ESG) készülék a tudományosra hangolt promóciós videó szerint a kronoamperometria elvén működik, az úgynevezett Cottrell egyenlet felhasználásával. Ez lehetővé teszi, hogy egy elektroliton áramot átvezetve meghatározzuk az összetevők koncentrációját. Nem említi azonban, hogy ezzel az elektrolitban egyetlen (!) redoxi vegyületpár koncentrációját lehet csak megmérni – ráadásul csak igen kontrollált körülmények közt. Az emberi test azonban elég bonyolult edény, amelyben igen sokféle anyag úszkál. Mindez azonban irreleváns, hiszen az egyik dokumentációból kiderül, hogy egyenáramot használnak, nem pedig lépcsős impulzusokat, amely pedig a kronoamperometria fontos eleme. Ez egyrészt egyértelmű megtévesztés, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy az összesen mért 22 egyszerű ellenállásadat alapján az ígért képességeket nem tudja nyújtani az eszköz:

„Az E.I.S./ESG információt nyújt a szív, a vesék, a tüdő, a máj, a hasnyálmirigy, az emésztés, az agy, vagy akár a központi idegrendszer funkcionális állapotáról. Áttekintést nyerhetünk a hormonszintekről, oxidatív stresszről, vagy a vérgáz értékekről és sav-bázis egyensúlyról is.”

Megállapítható, hogy a diagnózisra használt biorezonanciás készülékek a néhány mért bőr, illetve test ellenállás alapján elvileg sem nyújthatnak olyan részletes információt a szervezetről, mint amit állítanak róluk. Ezenkívül megállapítható, hogy a háttérelméletek tudománytalanok, illetve zömében irrelvánsak a szerkezetek működése szempontjából.

pattogatottuborka 2017.03.14. 12:12:02

@Fergio:
Sajnos nem gyógyultam meg, csak a gerincvelőböl tudtuk kitakarítani a dögöt, hogy bele ne haljak. A vérben és az idegeken továbbra is ott élősködik, a lábaimat azóta se érzem, csak probalok járni úgy ahogy, de máig elesegetek. Most újabb tüneteim is vannak, komoly szivritmuszavarok, és ugy nez ki, gyilkolja a pajzsmirigyet is. Eljött az a pont, hogy külföldön kell folytatni a kezeléseket, atjelentkeztem külfödi TB-re. Mert otthon, bár az orvosaim egy része tényleg mindent igyekszik megtenni, az itteni kommentelő dokikhoz hasonló kolegáik állandoan megvétózzák a kezeléseket. Így egy nyamvadt rocephyn kurat se kapok. Magánorvoshoz meg tul hosszu a varolist,a addig nem várhatok.
Akik tényleg rendesen álltak hozzám, azokat én is ajánlom másoknak, mert egyikük ráadásul mint kiderült, édesanyám életét is megmentette korábban, ő operálta.
Azt észrevettem, h a kórházi dokim sokat harcolt elavult szemléletű kolegákkal, azért hogy rendesen kezelhessen, amit tudott meg is oldott. De neki is vannak határai, nem mehet szembe mindenkivel. Szerencsémre, a főnökei, a főorvosok is korrekten kezeltek, csak par okoskodo kolegája kavart (szteroidot erőltettek volna - persze, bele is haltam volna), azoknak meg simán leüvöltöttem a haját, oszt pillanatnyi határozottságomat gyorsan ráfogtuk a lumbálás és a lyme agyi tüneteire.
A rehabokon is tényleg igyekeztek segíteni, és javult is a járásom.
A fájdalmak sajnos nem múlnak, csak átmentileg a fiziko kezelések után rövid időre.
Akik bunkón álltak hozzám, azokat most fogom egytől egyig bepanaszolni, és ha kiderül, h a megmaradó károsodások oka a késlekedés, és ezért rokkant leszek, mindet beperelem. Mert nem hiszem el h 2 hónap alatt nem lehet kideriteni, hogy egy beteg mitől bénul. Egy vérvizsgálat és egy lumbálás kellett volna csak. és tn nem kellett volna életveszélyes állapotban kitenniük a kórházból ugy h járni se tudtam, nem tudtam magam ellátni, a wc-ig se birtam elmenni már. És nem volt aki segítsen, mert anyukám is korhazban volt, épp akkor feküdt be egy sürgős műtétre.
Nem birtak egyszerűen megérteni, hogy hetekig MR-ezgetés helyett tán más irányba is vizsgálhatnának, mondjuk infekciókra vagy autoimmun betegségre. Mindezt oz orszag kullanccsal legfertőzöttebb területén...

pattogatottuborka 2017.03.14. 12:23:18

@Fergio: Jó volt a tükröd. Kicsit kihozta Misterünkből az állatot. Már csak ki kéne deríteni, hol praktizál, és odaküldeni neki pár lyme-ost, akik személyesen is kiosztják, a betegei orra előtt... Esetleg kitapétázni az itteni hozzászólásait a rendelője elé. Csak hogy a betegei lássák, mekkora köcsög... Nálam seggfej orvosnak nincs bocsánat, épp azért, mert az orvosi eskü köti. Hivatalból nem viselkedhet így egy beteggel, még egy blogon sem. Ez azoknak a dokinak a tipikus serege, akiket nem az eszükért vettek fel az egyetemre, henm ezért mert volt pénzük önköltséges képzésre, amugy meg alkalmatlanok a szakmára, mert önző pöcsök. KB ilyen szintű szamkambeiektől landolnak nálam rendszeresen betegek, és hozom őket helyre, de legalább a megtépázott lelküket, pedig nem is vagyok orvos. Erre szokták mondani, h szakképzetten, 30 évig is lehet valamit szarul csinálni. Az h van bizonyítványa, nem garantálja h elhivatott is.
Amúgy a posztolót ismerem. Egy nagyon rendes lány. Tudom h Lyme beteg, és szegény nagyon fiatalon lett beteg, a fiatalon kapott lyme kor durván tud rombolni.

pattogatottuborka 2017.03.14. 12:29:56

@MrX84: Vádaskodik? Ugyan miért? Azt se tudja, ki vagy.
Vagy magadra ismertél? Te kezelted talán? És most nem tudod lenyelni, hogy bebuktál?
Ha nem Te kezelted, akkor meg mi a frász közöd van hozzá, hogy kiről mit ír?
Lehet pont olyasvalaki kezelte, akit te is rühellsz. Sose tudhatod...
Dobálózzál még csak hülyeségekkel, meg szidd csak a többieket, mutasd meg mekkora köcsög vagy orvos létedre, bmeg...

pattogatottuborka 2017.03.14. 12:52:26

@kekecke: Na, te meg vagy a másik köcsög.
Velem is eláíratták volna, hogy az állapotom nem romlott, mikor hazaengedtek, már járásképtelenül. Én viszont nem írtam alá.
Csak mondtam, hölgyem, ha nem romlott, akkor miért küld el egy halom olyan speciális vizsgálatra, amivel többek között a romlást szokták vizsgálni? Akkor minek ez a sok beutaló? Nem csak azért írta ezt a baromságot a leltemre, mert le akarja védeni magát a főigazgató előtt, akinél épp ma reggel panaszoltam be, amiért hazaküldött full bénán és megvizsgálni sem akart 1 hétig? Csak azért vizsgált meg aznap is, mert a föigazgató lebaszta, miután bepanaszoltam nála. Valahogy be kellett hazudnia, hogy a vizsgálat nem volt indokolt. De azért beutalt 3 drága vizsgálatra, csak annyira nem volt indokolt. Képes volt azt mondani, hogy van térd reflexem, mikor a saját szememmel láttam, h meg se mozdul a tértem a kalapácsra. Görcsben állt mindenem, ülni se tudtam, a térdemet hajlitani sem. Már a kolegái is előző héten többször megnézték, már akkor se voltak reflexek. (Amúgy 2 reflex máig nincs.) Ők nem is akartak hazaengedni. De ott ez a doki dirigál sajna, ő dönt. Ahogy szokták mondani, a hierarchiában sokszor a topon vannak a leghülyébbek.

pattogatottuborka 2017.03.14. 13:02:47

@kekecke: Attol h valaki sokat járt orvoshoz, még nem köteles tudni a szaknyelvet, én is csak azért értem meg némileg, mert tolmács vagyok és íivnak korházakba is.
Így a kötözködő dokinak is megmondtam, nyugodtan mondhatja magyarul is h komplett hülyének gondol, mondja nyugodtan a szemembe, nem kell latinul áztatni engem a viziten a többi dokinak, tolmács vagyok, sok latin kifejezést megértek. Amúgy én meg róla hallottam betegektől h komplett hülye, meg más orvosoktól is h szeret kibickedni, ugyhogy ezt a témát inkább ne ragozzuk. Lebasztam a kolegái helyett is. Nekik az allasuk mulhat rajta (mert ugye az ilyen doki behelyezkedi ám magát mindenhova, h mindig legyen aki levédje, ha faxkodik), én csak egy szerinte hülye beteg vagyok, vegyük ugy h lyme psziches tünetekkel, en jogilag megtehetem, ha elhajtom a csába... De tudja ö nagyon jol, h mire céloztam. Volt pl. olyan stroke beteg, akivel közölte, h ez ugyis meghal, aztan a beteg meg azon a héten felébredt, azota eleterös, es neveli a gyerekeit tovabbra is. Rehab vége felé már nem gyöztük visszacsalogatni a pizzériából, annyit csavargott, olyan szépen járt már. Ment meccset nézni :-)
Érdekes mód, miután ezt a dokit 8 vizitelő kolega előtt lebasztam, utána minden más orvos feltünöen cuki volt velem. Epp csak meg nem köszönték, hogy lebasztam helyettük is.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.03.14. 13:45:34

@pattogatottuborka: nem nagyon értem, hogy attól, hogy valaki elmegy trágárba, mitől gondolja, hogy ezzel bármit is alátámaszt? Ettől jobban kéne hinnem Neked? Vagy a Te kis szánalmas életed ettől fog értelmet nyerni?
Nem, valóban nem kell tudni a szaknyelvet. De ha tényleg sokat járt a fiatal "áldozat" orvoshoz, akkor valószínűleg elhalmozták leletekkel.
Az interneten ügyesen tudott kutakodni, ergo: lehetősége lett volna kimásolni néhány szakkifejezést is, nem is kell fejből megtanulnia.
Hogyan lehetséges az, hogy bár több, mint kétszer annyi idős vagyok, mint ez a tajgetosz-szökevény, még alig-alig kerültem ilyen helyzetbe? Egyszer megaláztak a bőrgyógyászaton, rögvest el is mentem egy magánrendelésre, nem vártam vele éveket. Ugyanígy, ha egy "szolgáltatással" (legyen az egészségügyi, vagy bármi más) nem voltam elégedett, kerestem másik szolgáltatót. Nem vártam vele éveket.
Főleg akkor nem, ha az egészségem múlik rajta.
Ha valaki csak sírni meg részvétért jár ide, az már régen rossz. Akkor viselje a következményeit.
Én meg leszek a szemükben köcsög. Zach schon.

pattogatottuborka 2017.03.14. 13:48:23

Amugy ez is kvára vicces, h egyikteknek az a baja, h reszeltesen leirta a tüneteit, a másiktoknak meg az, h a mezei beteg nem orvosi szaknyelven írta le, nektek készen tálalva. Ha már az is baj, h rendesen fel tudja sorolni a tüneteit (amivel ugye nektek, orvosoknak csak segít), akkor azért, ha még szaknyelven is írná le, szerintem meg is lincselnétek, mondván, merészeli használni a szent orvosi nyelvet...
Legalább ugyanazért baszogassátok már, legalább összehangoltan kötözködjetek. Legalább egymással legyetek már összhangban. Mondjuk a magatok fajta orvosok nem arról híresek, h együtt tudnak működni. Képesek vagytok 1 intézményben 1 nap alatt hárman 3 különböző leletet kiadni a kezetekből, ugyanarra a betegre.
Most gondoljunk bele, ha még kötözködni se birtok következetesen, akkor mit művelhettek a kórtermekben? És mi rátok bízzuk az életünket, baszki...

2017.03.14. 13:54:12

@karcsibácsi:
A világban mindig mindent lehet cáfolni, és alátámasztani, kinek-kinek az érdeke hogy kívánja, s ki az erősebb. Ez ismerős és nem is meglepő.
Az általam ismert Quantum biorezonancia Indigo változata, mint állapotfelmérő gép, még nem ölt meg senkit, legfeljebb hozzásegíthet valakit problémája megoldásához, a hagyományos medicina igénybevétele mellett. Rabjává válni azonban nem szabad, mint semminek sem! Megjegyzem az általa bemért ajánlott étrend kiegészítő készítmények fogyasztása sem ajánlott akkor, ha nem érezzük jó hatását, de ez egyébként is megfontolandó minden élelmiszerre!
Itt írom le, fogyasztó vagyok akinek jó tapasztalatai vannak, és nem bioenergetikus, aki üzletet remél a reklámozásából.

Arról viszont lehetne cikkezni, hogy a szív és érrendszeri, a rák, és az agyi vérkeringési zavarok következtében bekövetkező három vezető halálok után a negyedik a gyógyszermellékhatások okozta közvetlen elhalálozás. Ez a számítás csak a kórházi kezelések során beazonosított bejelentett eseteket tartalmazza, amikor nem történt orvosi hiba, s a betegek megfelelő adagban szedték a gyógyszert.
Mennyi lehet a valós szám amit észre sem vesznek? Mekkora lehet az a szám amit hibás diagnosztikával félrekezelnek? Mekkora lehet az a szám ahol komoly, végzetes egészségkárosodást okoznak?

pattogatottuborka 2017.03.14. 13:57:57

@kekecke: Az ilyen barmokkal felesleges szépen beszélni, nem is érdemes.
Köss bele a stílusba, ha már másba nem tudsz. De ettől még antiorvos és antiember maradsz. Nem vagy arra se képes, h tekintettel legyél egy beteg szenvedésére (tök mindegy h milyen beteg, beteg, és ha orvos vagy, a beteg az szent, bakker, és az a hivatásod, hogy segíts neki, nem az hogy kiröhögd, röhöghetsz együtt a beteggel, ha mókás dolgai vannak, amiken ő is mosolyog, de nem csúfolhatod vagy röhögheted ki, ha szenved, érted?). Kezdettől fogva gúnyolod és röhögsz rajta. Mr-rel együtt. Ő is egy emberi nulla. Aljas gonosz disznók vagytok. Ezt miért kéne szépítenem? Nem hogy orvosnak, de embernek is alkalmatlanok vagytok, baxki. Utolsó szó direkt kedvedért, hogy azért valamibe bele bírj kötni. Mert magadba nézni úgyse fogsz, egy emberi hulladék vagy. Egy orvosi etikai vizsgálaton hasrabuknál 5-ször. Fogsz is, ha rajtam múlik...

pattogatottuborka 2017.03.14. 14:02:18

@kekecke: A szaknyelvnek nem köteles utána nézni, Beteg, nem orvos, ugy mondja el, ahogy tudja, a Mr haverod meg épp azt kifogásolta, h túl szakmai a leírása, most akkor döntsétek mér el...
Amugy a posztban betegként a lány elég érthetően irta le a lyme tipikus tüneteit, ebből egy használható orvos már diagnosztizálni is tudná. De ugye te nem vagy használható orvos, mert te azt várod el h végezze el a munkádat helyetted a beteg. A tüneteket beteg nyelvről orvosi nyelvre fordítani a TE DOLGOD. Mert te ismered a szaknyelvet, nem ő, ennyi. Ezért is fizetnek, többek között. De tuti nem azért, h munkaidőben itt baszogasd meg kigúnyold a betegeket... ideje lenne más szakma után nézned, mert erre alkalmatlan vagy.

MrX84 2017.03.14. 15:01:42

@pattogatottuborka: elgurult a gyógyszered Kedveském? Szögleteset írunk neked, azt hátha be bírod venni. Én jól szórakozok rajtatok, így tovább!

karcsibácsi 2017.03.14. 17:15:10

@fekete macska a fűben:
'A világban mindig mindent lehet cáfolni, és alátámasztan"
Ez így van abban a vonatkozásban, hogy pl. Ronaldo a jobb focista vagy Messi, vagy hogy az opel jó autó, a renault kevésbé, stb. Ezek nagyrészt szubjektív megítéléstől függnek, lehet pro- és kontra érveket is felhozni.
De okos ember nem vonja kétségbe, hogy 2x2=4, és nem erősködik amelett, hogy lehet az 3 vagy 5 is.
Hogy a biorezonancia egy nagy humbug, az bizony 2x2=4 bizonyosságával hozható analógiába. Ebbe nem kell belekeverni sem gyógyszermellékhatást, sem félrediagnosztizált eseteket (mindkettő létezik), attól még a biorezonancia nem lesz jobb. És sajnos, az sem igaz, hogy veszélytelen, mert esetenként a tényleges diagnózishoz (és kezeléshez) jutás lehetőségét veszi el a betegtől.

nitta 2017.03.14. 17:16:03

A téma iránt érdeklő szakembereknek ajánlom a következő könyvet: www.amazon.com/Better-Solving-Mystery-Chronic-Disease/dp/1250019400

she_wolf 2017.03.14. 18:49:48

@Fergio:
Nézd, én abból az egyszerű alaptételből indulok ki, "ha kalapács vagy, mindent szögnek nézel".
És ezért:
ha én 18 évesen felkeresek egy orvost azzal, hogy szédülök, fáj a fejem, szívritmus-zavart tapasztalok, bal oldali fájdalmaim vannak (konkrétum nélkü), az orvos -hacsak nem epidemiológus szakorvos!-, nagy valószínűséggel belgyógyászatra, kardiológiára, vagy neurológiára fog irányítani, pláne, hogy neuralgiát diagnosztizált. Itt érzek egy kis bizonytalanságot a posztban egyébként. És némi hiányosságot is a háziorvos részéről. Mert volt a kezében egy lelet iránydiagnózissal. Az talán felróható neki, hogy nem utalta be neurológiai szakrendelésre akkor, ezért jóval később került sor a célzottabb vizsgálatok elvégzésére.
Viszont akkor sem biztos, hogy Lyme irányában keresgélnek pontosan a betegség okozta tünetek összetettsége miatt.

A pszichiáter szerepét abszolut nem értem a történetben, de ez az én hibám, mechanikus beállítottságú vagyok:)

És még valamit nagyon fontosnak tartok ezzel kapcsolatban: egy okból az okozat folyamatát aránylag egyszerű valószínűsíteni és levezetni, de az okozatból az okra következtetni jóval nehezebb. Különösen egy többszereplős esetben.
(A több szereplő alatt jelen helyzetben a beteg és a kullancs értendő, pláne úgy, hogy ama "második" teljesen sunnyogósban volt.)
És mire minden letisztul addig telik az idő. A hazai egyészségügyi helyzetet tekintve pedig ezen nem lehet csodálkozni. Szakorvoshiány, várólista.....nem folytatom:(

Amit @pattogatottuborkáról írsz: hasznos, és jó, hogy hozzászól. Ugyanakkor pontosan azért, mert sajnos van benne tapasztala, számára talán túl egyértelmű minden, és érzésem szerint alaptalanul várja ezt el másoktól egyetemlegesen.
Az én háziorvosom nephrológus. A kutyáknál a szintén kullancsok által terjesztett babeziózis tünetei között szerepel több olyan is, amelyek nálam is jelentkeztek (pedig nem vagyok kutya), bár teljesen más betegség, károsodás miatt.
Tehát tüneti átfedések vannak a betegségek között, célirányosan pedig vagy akkor lehet vizsgálni, ha adott paraméterek, és korábbi esetleges betegségek, panaszok szabnak meg határozott irányt, vagy ha beteg életviteléből adódóan bekacsint egy újabb adalék, ami boríthatja valószínűséget.
(Képzeld, ha egy kutyabolond háziorvosom van, aki babézia irányában kezd el tapogatózni, kezelni, és olyan gyógyszereket szedet velem, aminek beint a valódi kórok!:))

Az orvosok nem mindentudók, nem szentek, csak ("csak") emberek. Én pedig továbbra is szeretem őket -általában-, és hálás vagyok/maradok Nekik;)

she_wolf 2017.03.14. 19:05:09

@karcsibácsi:
"...vagy hogy az opel jó autó, a renault kevésbé..."

Ne is mondd drága Bá'!:( Vígasztalhatatlan vagyok, jajnekem. Nem elég, hogy a büdös életben nem lesz nekem Volvóm (meg azt is megvették a kínaiak), most a másik kedvencem, az Opel is odavan:(((
Ma olyat szeretőztem vele, hogy nagyon finom volt. És közben arra gondoltam, hogy ebből a strapabíró mokány kis gépből ami a magyar utakhoz és körülményekhez szokott, és mindent kibírt eddig, egy fhanszia mon petit bijou-t csinálnak:(
Megbolondult a világ...

she_wolf 2017.03.14. 19:37:16

"...-hacsak nem epidemiológus szakorvos.."
Ne kérdezzétek, honnan jött az infektológus helyett!
Járvány-fertőzés...téves összevonás, bicsaklás, jó nagy. Bocs':DDD

szanalmas 2017.03.14. 19:46:49

@kekecke:

"Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás, nagyon nehezen tudok csak járni, látásom egyszer normális, másik pillanatban homályos."

Ilyen tünetek mellett nem is csoda, hogy csapongva ír.
Egyébként a "nagan reumatologus" az valószínűleg "magán reumatológus" akart lenni. (A problémamegoldó képességet meg IQ-nak emlegetik.)

szanalmas 2017.03.14. 20:06:03

@she_wolf:

"A pszichiáter szerepét abszolut nem értem a történetben, de ez az én hibám, mechanikus beállítottságú vagyok:)"

"Utána jöttek a pánikrohamok." írta a beteg a második bekezdésben.

Egyébként az első tünetek alapján (egyensúlyzavar, fejfájás, féloldali fájdalom, PÁNIKROHAM) már roppant gyanús a dolog, de az izületi fájdalomnál tuti egyértelmű az egész, még akkor is, ha a Lyme a leggyakrabban félrediagnosztizált betegség.
Igazából én nem számoltam, hány orvos van a történetben, de a nagy részük egy buta faszparaszt, pláne onnantól, hogy pánikroham-izület és egyéb gyulladások tömege együtt tombol, és pláne-pláne a rocephin hatása...! Nyilván nem vitatom, hogy a nem orvosok 90%-a is faszparaszt.

she_wolf 2017.03.14. 20:45:24

@szanalmas:
Én sem számoltam hány orvos van benne, mindenesetre jó sok. Meg tünet is egy valag, ami hol visszahúzódik, hol fellobban újra, hol újabb adódik a már meglévőkhöz.
Az még az egyszerűbb, ha a tünetek összességét végül mind egyetlen betegség váltja ki, az a kacifántosabb, ha két, vagy több ok is van egymással párhuzamosan. Mivel ez utóbbi az általánosabb, ezért valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy a szálakat külün-külön vizsgálták. Azt ne kérdezd, hogy ez miért nem idejében futott össze egyetlen kézben!

Pánikroham.
"A pánikbetegség könnyen összetéveszthető néhány teljesen más eredetű betegséggel, például kezdődő szívinfarktussal, egyes hormonális betegségekkel, amelyekben hirtelen nagy mennyiségű hormon jut a vérbe, de egyes gyógyszerek, kábítószerek megvonása is okozhat hasonló tüneteket."
/Forrás: www.webbeteg.hu/cikkek/szorongas_panik/203/a-panikbetegseg-es-tunetei /

Szorongásos depreszió:
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/szorongasos_korkepek/144

És az ízületi fájdalmak (nekem van, komoly dolog).
Mindezeket összevetve, egy egységben látva azt mondod, hogy nyilvánvaló volt az eredet. A végétől felgöngyölítve ez így is van. Elölről és lépésről lépésre, tünetről tünetre haladva azonban van egy rakás letérési lehetőség.
Mert miért ne lehetne valakinek ízületi betegsége ÉS pánikbetegsége egymástól függetlenül? Meg az összes többi. Ilyen alapon fejfájás ambulanciára is elküldhették volna, vagy bárhová.
Ezért mondom azt, hogy az eredményesség alapfeltétele a jó és lelkiismeretes háziorvos, és ha megtaláltad, akkor tarts ki mellette.

Csak egy kérdést engedj meg: ha bárki bemegy a háziorvoshoz a poszter kezdeti tüneteivel, hányan fogják első körben Lyme szerológiára küldeni?
Hadd merjem azt gondolni, hogy nem azért lesz kicsi ennek az esélye, mert az orvosok többsége "faszparaszt".

2017.03.14. 21:05:28

@karcsibácsi:
Okos ember nem áll elő egy olyan cáfolhatatlan matematikai összefüggéssel, vélt igazának bizonyítására, amihez adott témának semmi köze nincs.
Egy biorezonanciás bemérés nem zárja ki senkinél sem, hogy indokolt esetben elmenjen az orvoshoz, ahol sokszor mint a fenti eset is mutatja, évekig képtelenek rájönni a bajára, mert sem a mentális betegséget, sem a fertőzést nem tudják műszeres vizsgálattal alátámasztani.
A gyógyszermellékhatás problémája pedig annyiban kapcsolódik a témához, ha nem a betegségre adjuk az amúgy is mellékhatásokkal teli gyógyszert, abból csak még nagyobb baj származik.

Fergio 2017.03.14. 21:31:16

@pattogatottuborka: Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de ilyenkor van időm... Szóval nem semmi a kálváriád, én ilyen esetről még nem is hallottam. (Azt hallottam már, hogy a lyme nagyon furcsa dolgokra képes, de ez még így is fura...) Szívből kívánom, hogy gyógyulj meg, ha nem itthon, akkor külföldön! Persze a Te esetedben is ott van a jó/rossz orvos, van aki lelkiismeretes, és van aki kókler, ahogy írtad a másik hozzászólásodban. Annak örülök, hogy benéztél, és végre egy esetben sikerült a nagytudásúakat visszaszorítani. Évek óta be-benézek néha a blogra, sokszor kiveri a biztosítékot a modor, de mivel nem vagyok kompetens, szakmailag nem tudok hozzászólni egy-egy esethez, csak próbálom a bunkókat saját fegyverükkel megfingatni. Merthogy elképesztő ez az arrogancia... és látod, ahogy valakibe nem lehet szakmailag belekötni, már le is pattantak. Persze arra várni, hogy egy orvos kolléga tegyen igazságot kicsi az esély... tudod, holló a hollónak nem vájja ki a szemét. A lány esete hasonlóan meghökkentő, és hogy személyesen ismered, még jobban kihozza ennek a blognak a szemléletét. A "hazudik a posztoló" ezen a blogon teljesen bevett szófordulat, és ha valaki nem bizonyítja az ellenkezőjét, simán elbagatelizálják az eseteket a trollok. Többek között ezért is pöccentem be Misterre, mert ismeretlenül, orvos létére próbálta nevetség tárgyává tenni azt, akinek hosszú szenvedése volt eddig is. Minden jót kívánok Neked, remélem egyszer-egyszer összefutunk még!! ;o)) Kitartás!

she_wolf 2017.03.14. 21:45:43

@Fergio:
Szerintem nagyon feketén-fehéren látod az itteni kommunikációt, és némi kárörvendést is érzek az írásodban. Ezt sajnálom:(

karcsibácsi 2017.03.14. 22:14:22

A 2x2 példája azért teljesen helytálló, mert a mi "vitánk" olyan, mint amikor egy számolni éppencsak tanuló kisgyermek állítja a matematikusnak, hogy bizony, nem úgy van, ahogy ő tudja, mert a 2x2 igenis öt.
A vitát azért tettem idézőjelbe, mert vitatkozni valójában nem lehet olyan emberrel, aki megingathatatlanul ragaszkodik egy rögeszméhez.
Én mindenesetre befejeztem, legyen boldog a rezonálásával. Csak nehogy szétessen...

pattogatottuborka 2017.03.14. 23:32:28

@MrX84: Te nekem biztosan nem írsz semmit, orvosnak csufolt sintér...

pattogatottuborka 2017.03.14. 23:55:22

@she_wolf: Nem én várom el az egyértelműséget. Az orvosom, aki 1 azaz 1 nap alatt képes volt diagnosztizálni, ő lepődött meg azon, hogy előtte 5 másik orvosnak eszébe sem jutott sürgősben vért tesztelni, meglumbálni, vagy ENG-t csinálni (helyette hetekig xarakodtak a méregdrága MR vizsgálatokkal, és még az ENG-t is csak ambulánsan írták ki, ezeréves várólistával). Holott a 3 szóba jöhető diagnózis, ami közül ki kellett zárni a másik kettőt, mindegyik sürgősen kezelendő, mindegyik életveszélyes lehet, és mindegyik elsősorban lumbálással azonosítható be. Csak lumbálással lehet gyorsan kideríteni, hogy Lyme-e, Guillon Barre-e, vagy SM-e. Ő a GB-t tartotta legvalószínűbbnek, a tipikus irányú és nagyon gyors bénulás és a nehéz légzés miatt. De biztosan akarta tudni. Levette az agyvizet, és 3 óra múlva már jött azzal, hogy a mikroszkópon nézve hemzsegnek az aktív lympohociták az agyvízben, és már a levételkor látta, hogy az agyvíz gyanúsan gyorsan csapolható (nyomás van odabenn) és zavaros, tehát gyulladt. Ez bizony meningitis, csak még kiderítjük, mi okozza. Azonnal küldte is az Ántsz laborba az agyvizet és a vért is. Onnan pozitiv Borrelia leletek jöttek vissza. A Lyme ambulanciáról is. Nem kellett volna semmi extra, csak időben vizsgálni infekció irányába is, amikor már látták, h ez nem gerincsérv, és tudták h csípett meg kullancs az elmult fél évben, hisz husszor a szájukba rágtam. Ehhez képest, hazaengedtek bénán, és szartak rám magasról. Mondván, gerincsérve nincs, attól még bénul, sőt belehalhat ebbe, de mivel nem bírunk rájönni, mi ez, mi ebből kiszállunk.
Az orvosi eskü, ha jól emlékszem, nem erről szól. Tovább kell keresni az okot.

she_wolf 2017.03.15. 00:30:14

@pattogatottuborka:
Van itt egy orvos aki nagyon ritkán és szűkszavúan kommentel. Ő (és ha jól tévedek, csak ő) említette meg, hogy:
"ahogy nézem még lumbálpunkciót liquordiagnosztikával nem is csináltak, pedig kötelező lenne :)"

De úgy tűnik, nemcsak ennél a poszternél volt úgy, hogy nem szúrta ki a doki szemét azonnal, hanem nálad is. Mondhatjuk, hogy szerencséd volt? Ez talán azt is jelentheti, hogy ez nem általános ezek szerint?
Ha valóban kötelező lenne és ennek ellenére nem végzik el, azt hibának tartom.
A te esetedben volt iránydiagnózis, mindjárt 3 is! Kizárásra megvolt a punctio. A poszter esetében semmi gyanú. Ahogy korábban is írtam, első körben a háziorvost gondolom kevéssé alaposnak.
A poszter esetében kullancsról szó sem volt, míg a tiédben igen, és emlékeztél is rá, többször el is mondtad nekik. A poszter talán nem vette észre. Én mondjuk biztos, hogy rögtön kiszúrom, mint ahogy már többször volt rá példa, de eddig még megúsztuk.
Testen egészen biztosan, de nem tudom, ki hogy van vele, a hajas fejbőrben sem tud előlem elbújni, pedig van hajam:) A kokárda pedig vagylagos.

Veled kapcsolatban pedig remélem, hogy teljesen rendben leszel!

pattogatottuborka 2017.03.15. 00:33:30

@Fergio: Igen ezt mondták, h az én esetem kicsit egyedi, ilyenjük régen volt. Mert gyakoribb a kómás, vagy a féloldalra bénuló Lyme beteg. Nálam az, hogy a lappangás idején szedtem némi antibiot a fogamra, kicsit módosította a Borrelia terjeszkedési útját, megúszta az agy (valószínü a fogra szedett Aktilnak köszönhetően), viszont kicsit később, kitombolta magát az ideggyökön (és annak minden leágazásán) és a gerincvelőn.
Szóval nem tipikus irányba terjedt a dög. Mégis, itt rájöttek 1 nap alatt. Mert rá akartak jönni. Annyira fura volt az egész, h kíváncsivá tette a 2 főorvost is. Más helyeken meg nem is akartak a végére járni. Ott veszítettem vagy 6 hetet.

Nem vagyok orvos. Betegtolmács és gondozó vagyok, döntően neurológiai betegeim voltak. És apám is neuro beteg volt egyébként. Innen ismerős pár neurológiai tünet. De Lyme betegem spec nem volt. Így eleinte számomra is talány volt, mi történik velem. A kullancs-csípésem ténye pl. számomra is fontos támpont volt.

Azt tudom, hogy ha egy beteghez bármelyik kolegám így állt hozzá, ahogy itt most sok orvos a posztolóhoz, a főnökeink úgy baszták ki, mint macskát xarni, és sokszor engem hívtak a helyére beugrani, amíg új embert keresnek, és láttam h a beteg tök értelmes, semmi baj vele, csak a kolega frusztrált. Nem tudok semmi extrát, csak megtanultam, hogy minden beteg leélt egy életet és letett az asztalra nem keveset. És akármilyen állapotban van most, akármennyire is hatalmába vette a betegsége, nincs jogom se kinevetni, se megbántani, se kigúnyolni, de még a hangomat felemelni sem.
Volt ex-orvos betegem is, és mindig úgy álltam hozzá, hogy szem előtt tartottam, h ő valamikor egy igen jó orvos volt, akkor ő vigyázott másokra, életeket mentett, a volt betegei azóta is hálásak neki, így én sem tudok benne mást látni, csak azt a rendkívül intelligens és empatikus embert, aki valamikor fantasztikus eredményeket ért el a szakmában. Nem tudom csak a leépült demens embert látni. Az egyetlen rossz érzésem vele kapcsolatban az, hogy tudtam, el fogjuk veszíteni és hiányozni fog a tekintete, a hangja, a humora. Aki hasonló hozzáállásra képes, csak az fogja tudni a betegeit tisztelni. Csak az foglalkozzon közelről betegekkel. Különben válasszon más munkát.

pattogatottuborka 2017.03.15. 00:43:05

@she_wolf: Mr és Kekecke kapcsán ez igenis fekete fehér.
Mindketten ostoba trollok, az orvosi szakma szégyenei, olyan alapvető jellembeli hibákkal, amikre nincs mentsége sem orvosnak, sem embernek.
Egyszerűen bunkók, ennyi. Ezt feketén fehéren meg lehet így fogalmazni.
Te legalább próbálsz beszélgetni, vitázni, érvelni. Akivel lehet, azzal vitázok értelmesen, akivel nem lehet, azt meg fekete-fehéren elhajtom a retkes csába, akár orvos akár nem. Ideje volt már, hogy páran leoltsák őket. Kicsit agyukra ment a tudomány...

pattogatottuborka 2017.03.15. 01:06:37

@she_wolf: Úgy volt, h kétségbeesetten rohangáltam 4 kórhjáz sürgősségi osztályai között, mert mindig épp más más városban rogytam össze a bénuló lábaimmal. Emiatt, látott vagy 5 különböző kórház 10 különböző orvosa, és egyik se vizsgált másra, mind csak sérvre, de volt aki rám se szagolt, hogy legalább beutalókat irjon (a háziorvos, le is cseréltem). Volt olyan korhaz ahol be is fektettek, volt ahol csak a sürgössegin vizsgálgattak, es volt ahol azert mentem a sürgössegire, mert az osztalyra nem akartak befektetni, igy az SBO probalt rajönni, mi ez, ök odaig el is jutottak, h ez Lyme, GB, vagy SM lesz. Itt volt a sok közül az EGYETLEN orvos, aki segitett is, es legaláb leszükitette a kört. Az SBO aznapi vezetője. Máig emlékszem rá, iszonyu profi volt. de mivel az osztalyos banya nem akart befektetni lumbalasra, itt se tudtunk tovabblépni. Pedig elvben ehhez a korhazhoz tartozom. Ahol elötte feküdtem, földrajzilag oda is tartozom. De ott keptelenek voltak tullepni a gerincsérv problematikáján, másra nem vizsgáltak, pedig orditott a labor leletemröl az extrem magas CRP.
Aztan vizsgaltak meg 3 masik helyen is, de ott ambulánsan, igy csak zavarásztak ide-oda, persze 3 honapos varolistákkal. A fő gond mindig az volt, hogy nem bírták megérteni, hogy én most bénulok, nem jövőre, ezért SÜRGŐS VIZSGÁLATOK KELLENEK, SÜRGŐS BEUTALÓKKAL, és mindenki több hónapos ambuláns időpontokat vagdosott hozzám, én meg mondtam, hogy köszi, de a koporsóból már nem másznék majd ki egy rendelésre, vagy most csinálnak valamit, vagy kipurcanok. Látott gerinc specialista is, ő volt az első, aki kimondta a Lyme kort mint lehetséges okot.
Végül valahol tényleg a véletlennek köszönhetem, h a sok bénázás után értelmes orvos gárdához kerültem, miután akkor épp ott lettem rosszul, és azon az SBO-n kötöttem ki, ahol epp a kesöbbi dokim volt az ügyeletes neuros. Ott helyrepofoztak annyira, h haza birjak menni, h meg anyukamat bevihessem a masik KH-ba a kiirt mnagymütetere, es ra 1 napra be kellett feküdnöm emide, es a fent emlitett orvos lett a kezelöorvosom. Mar elsö nap lumbáltak is. Már aznap delutan tudtuk, h meningitis. Mindezt megtehették volna mér hetekkel korábban, máshol is, csak akarni kellett volna.

she_wolf 2017.03.15. 01:26:20

@pattogatottuborka:
Szeretem a konstruktív vitákat, jól fogadom az építő jellegű kritikát. Viszonossági alapon társalgok, így aztán az is előferdül, hogy eeegurul a gyóccer:)

Az internet sajátossága, hogy itt az ember néha olyanokat is kimond amiket egyébként nem, megnyilvánul úgy is, ahogy egyébként nem tenné.
Nem azt mondom, hogy ez jó, de igazából nem is szoktam nagy feneket keríteni neki.
Mivel közelről látod az orvos-beteg kapcsolatokat, így neked sem lehet újdonság sok minden, és itt elsősorben a két oldal súrlódására gondolok.
Nem vagyok mai csirke, és látom a folyamatot. És nekem nagyon nehéz nem venni tudomást arról, hogy gyakran indokolt az egészségügyi dolgozók kifakadása, vagy éppen nem szalonképes megnyilvánulása itt, a blogon.
Magas tétem van arra, hogyha bármelyikükkel betegként ismeretlenül találkoznék a rendelőben, nem az itt mutatott félvállas stílus köszöntene.
Ezt ne védőbeszédnek tekintsd, mert egyrészt senki nem kért fel ilyesmire, másrészt pedig nincs "küldetéstudatom", attól nagyon messze állok:)
Azonban egykori eüsként, és most betegként sokszor tapasztaltam már azt, amit ők joggal sérelmeznek!
Való igaz, egy orvosnak nem hogy nem illik, hanem eszébe sem kellene hogy jusson pokrócnak lenni. Ugyanakkor a beteg -azzal a valós vagy vélt előjoggal, hogy segítségre szorul és TB-t fizet- sem kurva anyázhatja az orvost, szakíthatja rá az ajtót, üvölthet vele. Mint ahogy ezt nem egyszer tapasztaltam többekkel együtt.
Érdekes, ilyen dolgok miatt nem írnak az emberek felháborodott hangvételű posztokat a Praxisba. Elismerőt, dícsérőt, hálát kifejezőt szökőévente egyszer.
Lehet, hogy az orvosnak agyára ment a tudomány, de a beteg elfelejti, hogy orvos nélkül bizony nagy szarban lenne. Megelőzésképpen: nem, ez nem azt jelenti, hogy meg kell hunyászkodnia!
Kölcsönös tiszteletet tehát, és én továbbra is ahhoz tartom magam, hogy az orvost azért keresem fel, mert kínjaim vannak. Nyugi, ha ha úgy ítélem meg, hogy nem úgy bántak vagy beszéltek velem, mint ahogy arra nem szolgáltam rá, én sem szoktam kussolni.
A baj az, ha a betegnek kifogása van, akkor nem helyben és azonnal jelez, hanem jól megírja a Praxisba. Tök fölöslegesen.

she_wolf 2017.03.15. 01:36:09

@pattogatottuborka:
Sajnálom, hogy ennyi mindent kellett átélned, de örülök, hogy végül nem maradtál "úgy". Osztályos banya alatt az osztályvezető orvosnőt értetted? Milyen indokkal utasított vissza? A helyhiány esetleg érthető lenne (de nem).
Nagyon nagy a baj akkor, ha orvosok nem tudnak dűlőre jutni egymással:(

(Gyakran mondogatom a saját bajaimra gondolva, legyintve, hogy lehetne sokkal rosszabb is, de ilyenkor tudatosul bennem, hogy: És tényleg!)

Fergio 2017.03.15. 08:41:15

@she_wolf: Nem kárörvendés van a hangomban, hanem elégedettség. Ez nagy különbség. Nem tudom, Te itt voltál-e abban az időben, amikor még Phd. Laikus volt a moderátor is egyben? Abban az időben élték az orvosok virágkorukat. Phd. Laikus súlyos beteg volt, az édesapja szintén orvos. (Mint később megtudtam.) Ha valaki ekézte az orvosokat, gyorsan ki lett bannolva Phd. Laikus révén. Ha egy orvos küldte el az anyjába szót szerint valamelyik kommentelőt, semmi sem történt. Fekete-fehér? Akkor csak fekete volt... Most annyi változott, hogy mindenki anyázhat, nincs moderátor. Ismerek néhány régi orvos kommentelőt évekkel ezelőttről, és örülök, hogy most nem szállt be az "anyázásba", de ettől még tudom mire képesek. Ettől sajnos fekete-fehér. De hidd el, én örülnék a legjobban, ha ez a blog nem a posztolók pocskondiázásáról szólna, bár valóban vannak nagyon hatásvadász esetek. Olyan sűrűn nem is akarom, és nem is ltudom ezt az oldalt látogatni, mivel 1. nem vagyok orvos, ezért érdemben nem tudnék segíteni, 2. feleslegesen nem akarom magam felidegesíteni majdnem minden alkalommal.

she_wolf 2017.03.15. 12:47:38

@Fergio:
Most meg kellett néznem az adatlapomat. 2013.08.21. Ekkor regisztráltam azért, hogy egy alkoholista poszter írására reagáljak, megpróbáljak tanácsot adni neki, így aztán rögtön egy coming outtal indult az itteni pályafutásom:)
Emlékszem Laikusra, akkor már csak szórványosan volt itt, és nagyon kevésszer szóltunk egymáshoz közvetlenül.
Magáról az emberről csak annyit tudtam (és nagyon sajnáltam is ezért), hogy nagyon beteg, nem sokkal később legyűrte az autoimmun betegsége. Nyugodjék békében!
A családi háttere ismeretlen volt előttem. A moderációs részrehajlása talán azért nem tűnt fel, mert igazán nem is foglalkoztam vele, és akkor egyelőre még csak "tanultam" a blogot.

A részrehajlás semmiképpen nem jó, egyik oldalról sem. Ugyanakkor az sem vezethet eredményre, ha mindazért az egészségügyi dolgozókat tesszük meg bűnbaknak, amin nem áll módjukban változtatni.
Régebben itt -még ha elszabadultak is néha az indulatok- párbeszéd volt. Vagy legalább valami hasonló. Most mi van?
1: Minden orvos és nővér rohadt szemét pénzéhes görény, és szarik a betegre!
2: Hülye vagy poszter, eszed semmi, fogd meg jól!
Zanzásítva ez a lényeg nagy általánosságban, és kivételek ritkábbak, mint a fehér holló.

Én meg itt vagyok beszappanozva, víz meg sehol:) Mert hiányolom a "gazdát", aki egyben és kulturált formában tartaná ezt a szétkapirgált szemétdombot. Tele van elgurult gyógyszerrel, és senki sem találja a sajátját=diliház.

És tudod, nem igazán csodálkozom azon, hogy így alakult. Mindenkinek tele a hócsukája, és jogosan!
(Én Despotának szoktam kiszólogatni, de tele van borsóval a falam.)

2017.03.15. 17:28:37

@karcsibácsi:
Vitánkban úgy gondolom, nem én vagyok a kisgyermek, hanem éppen fordítva.
A 2x2=4, olyan cáfolhatatlan matematikai összefüggés, ami 1000 éve is ennyi volt, és 1000 év múlva sem változik.
Viszont az orvoslás történetében voltak orvosok, feltalálók, tudósok, akiket életükben támadtak, meghurcoltak, elűztek, kóklernek, szélhámosnak neveztek nézeteikért, találmányaikért, s ma már az orvostudomány nagyjai.
Ez alapján leszögezhető, hogy a medicina eljárásainak megítélése viszont folyamatosan változik.
Ebben a tekintetben változó és változatlan dolgok összehasonlításának nincs értelme!

A rögeszméről pedig csak annyit: jó ha megvédem azt a találmányt, ami hozzásegített ahhoz, hogy emésztésileg, és ebből kifolyólag immunrendszerileg is, ma már szinte teljesen jól vagyok, az összesen kb. 15 évnyi, alig elviselhető emésztési és immunrendszeri problémák miatti folyamatos kínlódás után (amit 1 orvos felelőtlensége okozott) s amit az egészségügyben, már senki sem volt képes meggyógyítani, csak rontani rajta.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.03.15. 21:06:31

@karcsibácsi:
Ha szétesett ne sajnálja! Próbálja meg összerakni!
Ha nem sikerül vegyen újat. Az én kedvencem a fehér Honda.

pattogatottuborka 2017.03.16. 03:01:56

@she_wolf:
A munka során tapasztalom a másik végletet is sajnos, alzheimeres és morfiumos betegekröl pl. ugye ismert, hogy agresszívvé válhatnak, előbbi az agyi leépülés miatt, utóbbi a kialakult függés miatt. Ők nehéz esetek. Nagyon tudnak ellenkezni, hangulatuk ingadozó, elvonási tünetek miatt hajlamosak mószerolni, ha nem kaptak több morfiumot. Az amnézia is egy külön történet, azt sajnos a saját anyukámon sikerült tapasztalni. Nem könnyű velük. Amikor pl. számon kéri h miért nem látogatja a másik gyereke is, és többször is el kell mondanom, hogy azért nem, mert ő 5 éve halott. Vagy amikor fura sztorikat hallucinálnak, most is, arany husomnak meggyözödese, hogy reggel eltünt a kanapé, nezzem meg, megvan-e, mondom ha el is lopták, visszahozták közben, biztos nem tetszett nekik... Vagy mikor nenike a 60 eve halott anyukajat keresi, es napi 20x nyugtatom meg, h mama csak vásárolni ment... Vagy mikor ahelyett h a rakost őrizném, keresgéli a fél család a ferjét, aki frankon elüttette magát, es a korhazban derül ki, h ö nem is emlekszik ra, h elütötték, no akkor kiderül h hat nem csak agyrazkodas az bizony, hanem alzheimer, jogis elvesz, bacsi persze hiszti, h ö még vezetni akar, ugy h ra 2 hetre mar gyalog se talalt haza, a kutya vezette haza, meg közelharc vele h nehogy autoba üljön, a jogsijat elvették a dokik, de ő arra se emlékszik az alzheimer miatt, es rutinbol ülne a verdába vezetni. Vagy mikor bevonul a nagy roma familia az SBO-ra, es folyton sürgetik a dokikat (na jo, talalkoztam már nagyon türelmes családdal is). Vagy mikor lumbalaskor zarni kell az ajtót, mert rendre aközben törik rá a masik beteg latogatói az ajtót a korteremben levökre, mert nem birjak megérteni, h latogatas csak delután... Vagy a traumás betegek cukiságai: én a karambolom éjjelén kicsináltam az SBO-t, annyi ökörséget szövegeltem. Még sokkos voltam, es maniam volt, h a mobil winchesteremet is hozzak be ez autoroncsbol, mert nekem ma meg be kell fejeznem egy sürgös munkat, mindezt mondogattam a röntgen alatt, a CT-nél, de mar a mentőben is, a rendőrt is elhajtottam a csába, h ne akarjon mar szondaztatni ugy h oxi maszk van rajtam, egyszerübb vért venni (na jo ezert a mentős is lebaxta). Aztan a telefonomert rinyáltam, mert ugye a kicsi gyerekem meg várt otthon.
Ja, és én se voltam egy minta beteg rehabon se. Rendre a kertböl vakartak össze, miutan en eldönöttem h most elindulok rolator nélkül, aztan az elsö ibolyanal vagy kakukkfü bokornal leguggoltam (mondvan, en most dolgozom, gyogynövenyt gyüjtök, es bizony ezt most kell, mert aztan elmagzik), es ugy maradtam, nem birtam labra allni. Ugy a lyme az ilyen, az izületek simán beállnak, ha egyszer fel is akarsz állni, jol tervezd meg, hol ülsz le. Ha epp nem a kertbe szökdöstem, akkor a pizzeriaba Foci EB-t nezni, vagy a masik pizzeriaba, ahol finom a tortilla, vagy tutujgattam a kobormacskakat, hatha szert teszek megegy kullancsra... A növerek meg a doki mar feladták, h en valaha is elmaradok a seggemen. Mar csak vigyorogtak, h a bicegős má megen szökik...
Szoval nem egyszerüek a betegek se. Föleg he pl behoznak egy tajt reszeget vagy belőtt drogost, aki meg tombol is, hat szoktam erdekeseket hallani olyankor abbol az irányből. Tudnak a paciensek is irto bonyoldalmakat okozni.

De itt most nem egy ilyen szituról van szó. Itt a posztoló egy atlagos normalis fiatal lány, aki Lyme kórban szenved. Ha annyira mániás lenne, akkor gondoljátok, h nem lenne már itt és nem üvöltözne itt némelyik hozzászólóval? Olvasta a válaszokat. És megvan a véleménye, el is mondta nekem. De nem látja értelmét, h trollokat etessen. Érthető.

pattogatottuborka 2017.03.16. 03:17:14

@she_wolf: Meg is mondta az osztályos banya, h miért nem fektet be:
Egyedül vagyok most ennyi betegre, ne jöjjön már maga is ide nyakamra.
Menjen a szakrendelőbe.
Erre én:
Pont a szakrendelőből jövök, azt mondták, magához jöjjek, mert ez befekvős történeknek tűnik, mert lumbálni kéne, és ahhoz maga kell megvizsgáljon.
Erre ő:
Én ha most magához érek, és itt megvizsgálom, akkor már onnantól fogva én felelek magáért. Igy inkább meg se nézem. Jobb, ha marad ambuláns.
Én:
Doktornő, ezt értsem úgy, hogy ha netán én most életveszélyben vagyok, akkor arra maga sose fog rájönni, mert rám se hajlandó szagolni. Elküld egy ambuláns rendelésre, ami fogad ugy 2 honap múlva, már ne haragudjon, de én a koporsóból azé má hadd ne másszak majd ki... Ez az ambulánsra zavarászós módszer (mennyé majd az ambuláns rendelésre, ha megéred...) a TB-nél ugye arról szól, hogy hulljon gyorsan a férgese?
Erre ő (na, ezen leglepődtem)
Akár....
Még be is vallja, baszki.
Ezutan közöltem vele, OK, most lemegyek az SBO-ra, ők ugyis megvizsgálnak, és ugyis itt kötök ki, de lent el fogom mesélni, h elzavart. Ezt a kört megsporolhattuk volna, mert ma ön egyuttal az ügyeletes neuros is, de hat ha mndenáron ezt akarja, majd lerángatják magát az sbo-ra miattam, aztan cikázhat a 2 osztaly között. Ha az jobb...
Le is mentem, es ott az vezető mondta meg, h mi az a 3 betegség amik lehetnek. Azt meg nem javasolta, h a banyához befeküdjek.

pattogatottuborka 2017.03.16. 03:26:05

@she_wolf: én azt tapasztaltam, de erröl irtam is, h maradtak még jó orvosok, és találkoztam nagyon lelkes apolokkal is, de őket meg marják a rájuk irigy kiégett kolegák.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.03.16. 08:51:28

@pattogatottuborka: teljesen el vagy tájolva cukikám. Szerinted mi az én szakmám, amire szerinted alkalmatlan vagyok? :D

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.03.16. 08:54:25

@szanalmas: Akkor a kislánynak abból sincs sok.

Liesz 2017.03.16. 09:59:15

Kedves Poszter! Van egy nagyon jó hírem a Számodra: meg fogsz gyógyulni!
Keresd fel dr. Esztó Klárát az Istenhegyi Klinikán, és ő rendbe fog hozni!! (Budapest).
Lyme-mal foglalkozik, és Neked az van, ő el is fogja hinni, és meg is fog gyógyítani!!

fekete macska a fűben (törölt) 2017.03.16. 13:50:36

@she_wolf:
Ha öreg, s már nem gyógyítható, akkor sajnos nincs mit tenni, temető, ha Honda, ha Opel, ha más. Ha szerettük szívfájdító, akár autóról, akár élőlényről van szó.
Amit fentebb írtál a kutyusodról, meg a tünetek átfedéséről, azt úgy én is megerősíthetem.
Volt egy imádott kutyusom, kék szemű husky. Elvittem egy állatorvoshoz, s megkérdezte tőlem, hogy a szemem színéhez választottam a kutyát? Mivel ilyenen még nem gondolkoztam, visszakérdeztem, hogy ugyan miből gondolja ezt? Azt felelte, a választás mindig tudatos, mert egy idő után a kutya átveszi egyes jellemvonásainkat, viselkedésünket, de ez fordítva is igaz lehet, mert a kutya is kiválaszt minket. Mivel nem volt még kutyám, így úgy gondoltam, hogy ez kamu. Aztán évek múlva kezdtem felismerni a kutyámnál azokat a dolgokat, amik úgy általában rám is jellemzőek. Nem fogod elhinni átvette pl. az örökké fázós jellemvonásomat is, amitől a szánhúzó kutya szoba-kutya lett, az ágyam mellett lévő szőnyegen. Rengeteget köhögtem akkor, s az én kutyám is állandóan köhögött, meg a kaját is úgy kellett belediktálni. Később jöttem rá, mikor elhagyott a köhögés, meg az emésztési problémák, hogy csak utánozott. Én meg azt hittem, vettem egy göthes kutyát, holott csak én voltam a göthes.
15,5 évesen kapott 1 agyi sztrókot. Állatorvos, -szteroid injekciók, amitől már majdnem 90 fokban elfordult a kutya feje, mondtam elég. Kapott 1 másik keringésjavítót is, de 2 hónap múlva újra sztrók. Mondták el kell altatni. Gondoltam egyet, utolsó esélyként adtam neki az én táplálékkiegészítőmből egy kis mézzel, pedig én nem vagyok sztrókos. S láss csodát 2 évig még szépen eléldegélt a kutyusom, igaz, az addig mindenkivel barátságos állat, nem lett ugyan túl vad, de ha piszkálták odakapott. Ha valaki nem figyelmeztet, hogy ezt a készítményt néha szüneteltetni is kell, akkor lehet még a 18 évet is megérte volna. Iszonyúan fájt a szívem, mikor el kellett altatnom.
Gondolom megbocsájtják már itt végén, a nem idevaló kitérőt. Ja, nem arra akartam utalni, hogy szedd be a kutyus piruláját, mert azt lehet nem úsznád meg élve, csak azt akartam megerősíteni, hogy ez a tünet-átfedés valójában normális.

she_wolf 2017.03.16. 14:45:27

@fekete macska a fűben:
Ugyan, hagyd! Az Opel a franciáké, a Volvó a kínaiaké, kidordult a világ saját magából, vígasztalhatatlan vagyok:)
Két kedvenc gyártmány, de inkább gyalog, mint fizukicsivel:D
Az állatgyógyászat még ennél is offtopikabb, hagynám, saját első kedvenc kutyám megkímélt a döntéskényszertől: lefeküdt, elaludt, reggel nem kelt fel.
Én is így szeretnék, de nem fogok, ez a sanszosabb.

Tünetek átfedése alatt arra gondoltam, hogy feladja a leckét, ha egy betegség tünethalmazzal jelentkezik, mely halmazból több tünet is más irányba terelheti a vizsgálatokat.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.03.16. 17:05:22

@she_wolf:
Akkor én egy kicsit most félreértettelek,-sebaj van ilyen.

Hát igen ha a vég kívánságműsor lenne, mindenki ezt szeretné. Egészségben boldogan éldegélni, aztán ha jön valami nagyobb gikszer, ami után már csak szenvedés vár, akkor jöhetne a megváltó végső pillanat. Sajna, én sem ezek közé tartozom.

pattogatottuborka 2017.03.23. 00:01:04

@kekecke: Ha netán orvos találnál lenni, akkor kurva gyorsan válts, mert arra emberileg alkalmatlan vagy. Kimeld meg a cinizmusodtol a betegeket. Tartsd meg azoknak akiket utálsz...

MrX84 2017.04.02. 12:18:09

Sok ökör..... :))
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása