A gyógyszereket úgy írják fel mint ha a patika ingyen adná, közben egymást hülyézik

2017.02.21. 06:00

pills3_1_1.jpgA patikus nő megkérdezte tőlem,hogy ez komoly,hogy a gyereknek hordom ezt a sok gyógyszert?

Üdv Mindenkinek

 

Múlt hét kedd este a lányom erős fülfájásra panaszkodott,a láza felment 39 fokra.Másnap elvittem a körzeti gyerekorvoshoz.Augmentint írt fel,Ciloxon orrcseppet,és Cataflamot. Patika aznap 4710 forint.Hétfőn mehet iskolába-mondta.Hétfőn délelőtt az iskolából hívtak,hogy a gyerek elindult haza,nagyon fáj a füle és sír.Azonnal a fül-orr gégészetre vittem ahol szerencsémre" volt" rendelés.Fiatal doktornő megnézi,közben kérdezi milyen gyógyszert kapott a gyerek,én válaszolok..

 

Vizsgálat közben hüledezik,hogy milyen "hülye" a gyerekorvos,aki nem irányította a fül-orr-gégészetre azonnal a kislányt,mert azok a gyógyszerek amiket felírt azok nem erre valók,persze,hogy fáj a gyerek füle tovább.Viszont ne ijedjek meg annyira nem vészes (heveny orr-garatgyulladás,fülkürthurut) szerdán már mehet iskolába.

 

pills3_1_1.jpg

Megkaptam az új receptet,irány a patika. Gyógyszertári orrcsepp 2430 forint.Eljött a kedd este,és a gyerek egyáltalán nem volt olyan nagyon jól,hogy iskolába küldjem másnap.A láza lement ugyan,de a füle azért még fájdogált,szúrt,nyílalt, a feje sajgott.Nem engedtem iskolába természetesen,csütörtökön visszavittem a fülészetre.Egy másik orvos fogadott,mondtam mi a probléma,a gyerek milyen gyógyszereket kapott stb.Nézi,vizsgálja (ő is) majd megkérdezte tőlem,hogy mit mondott a kolléganő,hogy nem olyan vészes?

 

A kolléganő nem normális,ennek a gyereknek nagyon csúnya a füle belülről,hogy mondhatott ilyet,hogy nem olyan vészes?-kérdezte vizsgálat közben.Álltam ott értetlenül,mert ilyet ritkán hallani egymásután kétszer,hogy egymást hülyézik. Gondolkodott vagy 1 percig,hogy milyen gyógyszer lenne a legjobb,majd megkaptam a receptet.Jövő hét csütörtökön kell visszamenni,addig szó sincs iskoláról,márpedig az előző orvosok már rég kiírták.A patikus nő megkérdezte tőlem,hogy ez komoly,hogy a gyereknek hordom ezt a sok gyógyszert?

 

 Sajnos igen,és megint hoztam receptet-mondtam.A változatosság kedvéért Sumamed-et kapott (3 darabos) 3777 forint. Kifizettem 11.617 forintot amiből több mint a fele teljesen feleslegesen lett felírva és kiváltva,mert nagy javulást egyik sem hozott.Most kezdjük a Sumamedet és bízom benne,hogy több gyógyszert nem kell kiváltanom mert egyedül nevelem a lányomat,így ez a pénz nekem nagy érvágás volt ebben a formában,mert gyógyulást nem hozott.

 

Üdv: Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badger 2017.02.21. 07:51:44

1.Amoxicillin +clavulánsav +ceftriaxon orrspray
2.??? Valami cephalosporin lehetett???
3. Erythromycin

badger 2017.02.21. 07:58:03

www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://drkatonagabor.hu/wp-content/uploads/2013/08/Otitis-cikk-a-Gyernmekorvos-tov%25C3%25A1bbk%25C3%25A9pz%25C3%25A9sbe-KG.pdf&ved=0ahUKEwjw2fKzzaDSAhUJvhQKHU_4DawQFggYMAA&usg=AFQjCNFG1oV56FyMZypzFA2yTv7ClzarpQ&sig2=r26Eoxpgp19jSLOY56SlPA
Olyan nagy szakmai hiba nem történhetett. Csak hát magyarok vagyunk, orvosok is imádják egymást ócsárolni a beteg előtt. Ami 72 órával még nem volt vészes, és most vészesnek tűnik azért nem biztos hogy az első fül-orr-gépész a felelős. (ezt hívják úgy hogy nem javulás, panasz esetén kontroll vizsgálat, esetleg terápia módosítás)

she_wolf 2017.02.21. 08:21:08

Az egészben az a szomorú, hogy egymás minősítésével nem egymás, hanem a saját tekintélyüket ássák alá:(

(Ahogy a facés írást nézem, egyre eltejedőben van az "aki nem tuggya, az taníccsa" szemlélet. Anyám....)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.21. 09:59:33

mondjuk teljesen inkollegiális ilyeneket mondani.
azon lehet vitatkozni, hogy elsőre már antibiotikumot írtak, de a későbbiekből ítélve nem volt hibás. mondjuk egy nyálkahártyalohasztó csepp jobb lett volna mint egy antibiotikumos, de ez nem nagy hiba (a 2 orvos gondolom ezért írt új cseppet).
hatástalanság esetén az antibiotikum váltása is teljesen megszokott/ajánlott dolog
a kezelés menete nem tűnik hibásnak (persze szakmailag nehezen megítélhető az adatok hiányában) de az orvosok ilyen szintű egymást ócsárolása elfogadhatatlan

metal · http://electric.blog.hu 2017.02.21. 14:50:55

Kedden vitte először orvoshoz, majd következő hétfőn újra hazaküldték az iskolából. Vasárnap vajon jól volt a gyerek? És előtte pénteken? Akkor miért nem vitte vissza, hogy nem javult?

Muad\\\'Dib 2017.02.21. 14:59:11

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"mondjuk teljesen inkollegiális ilyeneket mondani..."
Na, pont ez a rákfenéje az egész magyar egészségügynek (is). Lófas*t. Én, ha egy szakmabeli inkompetencia miatt (nem tévedésből, az előfordul mindenkivel) hülyeséget csinál, akkor egész pontosan ezt is mondom. Nem a bratyiskodó mikutyánkkölke'hahüjje'assebaj dologgal jövök. A tudatlan kókler barmok tűnjenek csak el minden szakmából.

Sia 2017.02.21. 15:03:41

@metal: szerdán vitte orvoshoz, onnantól pedig nyilván a gyógyszert szedték, mi azért általában nem 2 nap alatt szokott hatni. Vasárnap pedig maximum ügyelet van, azzal meg csinál magának egy felesleges kört. Te kétnaponta mész orvoshoz, ha nem javulsz a gyógyszertől?

metal · http://electric.blog.hu 2017.02.21. 15:10:51

@Sia: Az antibiotikum pont olyan, hogy elég hamar jobban lesz tőle a beteg, tehát igen meggondolandó, hogy ha péntekig nincs javulás, akkor visszaviszem. De oké, pénteken nem, de akkor hétfőn miért nem azonnal visszavitte az orvoshoz? Miért az iskolából kellett hazaküldeni?

2017.02.21. 15:27:46

Egy sós párnás borogatással el lehetett volna intézni az ügyet. Az első éjszaka kifakadt volna a lurkó füle, még egy nap lábadozás, aztán irány a tornaóra! Bekerülési költség 0-hoz közelít.

Kicknick 2017.02.21. 15:54:47

Oszt akkor szidjuk a homeopátiát, mikor ez is ugyanaz. Felirom, oszt jólvan, legfeljebb visszajönnek ha nem használ. Ezúton gratulálok az itthon maradt orvosoknak.

nyünyüge 2017.02.21. 16:01:33

@Dr. Trejo: aztán lesz egy jó seb a dobhártyáján, amitől romlik majd a hallása.
Ha meg mégsem szakad ki és befelé terjed a gyulladás, akkor meg ......

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.21. 16:01:49

@Muad\\\'Dib: de mi volt itt a hiba a kezelésben amit állítólag az előző orvos vétett? meg honnan tudod, hogy akkor milyen volt az állapota a betegnek amikor azt a kezelést kapta? te csak a jelenlegit látod. egy ilyen kijelentés peralap lehet: XY orvos azt mondta AB orvosról, hogy hülye, inkompetens astb. mehetsz is a törvényszékre magyarázkodni, ha nem tudod bizonyítani (márpedig ilyen kijelentéseket nehéz) akkor meg jóhírnév megrontása, etikai bizottság stb. vigyázni kell vele mit mondasz.
@Dr. Trejo: aztán marad egy dobhártyadefektusa, elhalnak a hallócsontjai meg miegymás
@Kicknick: a homeopátiáról hivatalosan is bebizonyították, hogy hatástalan. a különbség, hogy a homeopátiában semmilyen hatóanyag sincs a "gyógyszerben" itt meg ugye van, tehát a kettő nehezen összehasonlítható

Kicknick 2017.02.21. 16:07:39

@csak néha benézek ha marhaságot látok: ja, meg az is különbség hogy a homeopátiában nincs mellékhatás. Egyébként itt hol a hatás? Három orvos, háromféle "gyógyszer" egy rahedli pénz ki az ablakon a gyerek meg még mindig beteg.

she_wolf 2017.02.21. 16:18:37

@Muad\\\'Dib:
És teszed mindezt az ügyfél/megrendelő előtt, ugye?

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
A homokpatikáról már az oroszok is kijelentették, hogy tudománytalann kóklerség:)

Rókaregeróka 2017.02.21. 16:52:25

Tudtommal a fülgyulladást a fülkürt szellőzési mechanikájának romlása okozza.
Ez a gyökérprobléma.
Ezt kell orvosolni.
Lehet az egy vírus/ baktérium fertőzés kiváltotta adenoid megnagyobbodástól.
Ilyenkor nincs meg az orrgarat és a fülnyílás közti légmozgás és elkezd bent pangani a gyulladt szövet és önmagát gerjeszti a folyamat.
Szerintem az alapbetegség/ úgy maradt orrmandula megoldása a helyzet kulcsa.
Ezért szokták " felszúrni a kicsik fülét", hogy az ott felgyűlt gyulladt folyadék távozzon. Időnként tubust is helyeznek be a tartós szellőzés elősegítésére.

Szerintem a dokik mind a gyulladás megszüntetésére törekedtek, ki ezzel, ki azzal. (nem tudom, melyik milyen típusú fertőzésre alkalmazható, gondolom a hatóerőt is növelték, egymás negatív tapasztalatára támaszkodva)

Az egymás köpködése meg csúnya dolog.
Nekem az a doki, aki tudta, hogy az őt megelőző kollégája kapitális hülyeséget csinált , nos ő sem mondta, hogy csak kb a 6-7. alkalom után, hogy ne haragudjak meg, utána érdeklődött a dokinak, nincsenek róla túl jó véleménnyel a kollégái, akik ismerik, de azt nem mondta, hogy hülye volt a másik.

Azt hiszem, ez a hülyéző dokit is minősíti, hacsak nincs felnagyítva a posztoló által a dolog.

Jobbulást!

Üdv: egy laikus

dekoninckxx 2017.02.21. 16:54:51

Mit mond erre Novák Hunor?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.21. 17:11:26

@Kicknick: a csapvíznek nincs is sok hatása. a hatás mondjuk az, hogy nem lett agytályogja, a gyógyszer nem csak gyógyít hanem megelőz is.

badger 2017.02.21. 17:28:50

Gratulálok az ide böfögő cro-magnoniaknak. Alapvető dolgokkal általános iskolai dolgokkal nem vagytok tisztában, lesznek fontos szavak, azokat nagy betűvel írom ide, tessék utána olvasni a wikipédián ti guglihuszárok

"Én, ha egy szakmabeli inkompetencia miatt (nem tévedésből, az előfordul mindenkivel) hülyeséget csinál, akkor egész pontosan ezt is mondom. Nem a bratyiskodó mikutyánkkölke'hahüjje'assebaj dologgal jövök. A tudatlan kókler barmok tűnjenek csak el minden szakmából."
Attól hogy egy orvos x időben még enyhe esetnek látja, a betegségnek időbeni lefolyása van, nem ugyanazt látja egy másik orvos 2 nap múlva. KÓRLEFOLYÁS, BETEGSÉG TERMÉSZETES VISELKEDÉSE. Lehet kezdetben SAVÓS enyhe középfülgyulladás képe volt, napokkal később már lehetett egy enhye GENNYES, utána meg már csúnyán kinéző szövődményes gennyes.
Ez nem szakmai inkompetencia. Ez nem tévedés. Ezért nem egy tudatlan kókler baromkodás. Nem véletlenül van mindig odaírva, hogy panasz esetén, nem javulás esetén visszavárjuk. Az orvoslás nem fekete-szürke-fehér. Amúgy meg a faszkivan az állandó orvosellenes - eü. ellenes villongásaidból, ráadásul hőzöngő tulok is vagy.

"Na, pont ez a rákfenéje az egész magyar egészségügynek (is)." Nem ez a legnagyobb rákfenéje, hanem az életképtelen biztosítási rendszer és az azt gombafonalként beszövő hálapénz. Az orvostársadalom több- kevesebb, inkább kevesebb sikerrel ( kevés az ember, jó lesz az akkor is ha alkalmatlan mert nincs másik) próbálja kivetni magából a férgesét. Ez az eset egyáltalán nem erről szól. De ez inkollegiaritás a felsőbb orvos részéről amit mondott, és ez pontosan aláássa az orvosokba vetett ?hitet? (hah most jót röhögök, már rég nincs ilyen a guglihuszárok és a bio-ezo-öntudatos korban). Az inkollegiaritás ártalmas, ócsárolásra szolgál, nem a szakmai dolgokban való tévedések rávilágítására. Egyetemi profom modnta azt hogy ne ócsároljuk egymást a beteg előtt mert " Ma ő nézi el, holnap lehet hogy te nézed el a beteget".

"Ez a sóspárnás, kifakad a füle oszt mehet oskolába" aranyköpés remélem csak trollkodás volt

"Oszt akkor szidjuk a homeopátiát, mikor ez is ugyanaz. Felirom, oszt jólvan, legfeljebb visszajönnek ha nem használ. Ezúton gratulálok az itthon maradt orvosoknak."

A homeopátiának azért nincs mellékhatása mert nincs is benne semmi ami hasson. Ha mást állít valaki, az hülye. Maga hülye. Az ANTIBIOTIKUM az orvostudomány csodája, de nem cukoroka hogy minden szarra osztogassuk. Nagyon nem mindegy hogy milyen fajtát adunk, és mikor, és ha nincs klinikai javulás akkor milyen más fajtára cseréljük az antibiotikumot. Az különböző antibiotikumoknak vannak HATÁSSPEKTRUMai. Sok különböző BAKTÉRIUM van, és nem mindegyik ugyanolyan hatáserősséggel hat mint a másik. Abba már bele sem megyek hogy léteznek ilyan szavak hogy REZISZTENCIA. Több millió ember halt volna meg nélküle. Homeopátia nélkül senki sem hal meg, de még változás sem történik a szervezetében.

"Három orvos, háromféle "gyógyszer" egy rahedli pénz ki az ablakon a gyerek meg még mindig beteg."
Nagyon hülye vagy. Egy rahedli pénz egy nem működő ÁLTUDOMÁNYos cukorkára, vagy egy rahedli pénz működő antibiotiukokra amik a gyerek hallását mentik meg. Lehet ez a gyerek 100 évvel ezelőtt AB-ok nélkül egy életre megsüketült volna az eső fülgyulladása miatt.
Nem biztos hogy az első AB lesz a megfelelő POTENS szer, az orvoslás mondom nem fekete-fehér, inkább VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTSÁra hasonlít. pl.:85 %-ban ez az adott kórokozó okozza a 3 éves kortól-16 éves korig fellépő középfüéyulladást ebben az évszakban, erre általában ez az X antibiotikum hat, első vonali szerként ezt adjuk, de számolni lehet 35%-os rezisztenciára ( az adott AB 35%-ban nem hat már erre a bacira). Ez nem azt jelenti hogy semmi értelme az AB-nak.

Szóval tanuljatok alapvető dolgokat, mert nagyon buták vagytok, és ez a magyar társadalomra is hatványozottan igaz. Semmi betegségtudat, semmi alapvető biológiai tudás nincss Se az idősek, se a középkorúak, se a fiatalok körében :(

vackor1 2017.02.21. 18:45:38

Nos tavaly vagy még előtte fordult elő , hogy - úgy egyik csütörtök-péntek körül - elkezdett fájni a fülem és mivel másnapra nem lett jobb, sőt, bementem a siófoki kórházba - lévén hét végén semmi más nincs, csak ügyelet, de gondoltam ott nem fül-orr-gégész fog csücsülni - , ahol a nővérke azt mondta, hogy majd hétfőn jöjjek vissza, addig nincs orvos és addig meleg sóval "kezeljem".. Ez csak arra releváns, hogy hét bégén max. ezt ajánlották volna a posztolónak is il., hogy ez nem trollkodás volt...

A gyógyszerekhez meg annyit, hogy lehetőleg nem szedek ha nem feltétlenül muszáj , de 3 éve van egy makacs teniszkönyökhöz hasonló tünetem , egy ideje mindkét kezemben, de a rosszabb az néha attól is fáj, ha pl. a ruha hozzáér, emelni, szorítani - még kezet fogni sem !! - felejtsd el..
Nos, körzetim adott egy gyógyszert, majd még egy levéllel, aztán egy erősebbet és utána még erősebbet, hogy az már tuti..
Nos, nem múlt, kórház Rheumatológia: dokinő szerint egy , max. két injekcióval - nem szteroid , ott még nem tartunk - rendben lesz. A hatodiknál kérdeztem, hogy neki ez nem gyanús-e?
Nem részletezem, kaptam infúziót, küldtek lökéshullám-terápiára , gipszelték, hogy pihenjen és a sok-sok bogyó/szuri/kezelés után - jelzem ez 5 különböző orvos volt, a végén már szteroidszurit adtak, nem meglepő módon az KEZELTE , de ugye NEM GYÓGYÍTOTTA , viszont pár hónapig legalább tudtam használni a kezem - azt mondták, hogy nincs más megoldás, műteni kell. Kérdeztem, hogy 100%-ig garantálja, hogy azzal megoldódik.. naaaaa, azt nem garantálja, lehet, hogy jobb lesz, lehet, hogy nem.. Azt hiszem elköszönni még elköszöntem, bár igazából más lett volna a közlendőm. Ennyit 5 különböző orvosról. Röntgent , Uram bocsá' komolyabb készülék egyiknek sem jutott eszébe, mentek a sztereotip beidegzések után, nem tűnt fel, hogy ez talán más lehet.
MOst egy magánklinikára járok , alternativ kezelésre, de ezzel meg az a bajom, hogy a kezelés mellett mindenféle teákkal és cseppekkel akarnak "méregteleníteni" -sajnos ez is sok mindent elmond az ilyen helyekről - , mondván gyulladás van a szervezetemben és azt nem tudják máshogy megoldani, ők csak az izmok rossz letapadását kezelik a saját módszerükkel..
Ezt majd meglátjuk, viszont az Dr. végzettségűek már megmutatták a "tudásukat"... Pfffffff.
Mondom ezt úgy, hogy a családunk egyik legjobb - 40 éve - barátja egy belgyógyász főorvos, a felesége kardiológus, tehát nem "divatból" írok ilyet orvosokról, mert Ők már többször is segítettek, amikor kellett és amit mondtak/csináltak, az mindig korrekt és jó volt.
Elnézést, rövidebben nem tudtam , csak úgy kikívánkozott olvasván a történetet és a kommenteket.. :))))

Faszerkezet 2017.02.21. 19:19:09

@vackor1:

Most mit puffogsz? Megírta fölötted badger, hogy hülye vagy. Ők csak olyan 85%-ba tudják.... meg AB tesztek.... Nah neked most volt ABCDE teszted.

Ha tanultál volna az általánosban olyan szavakat, hogy "REZISZTENCIA" meg "HATÁSSPEKTRUM" biztos az orvos is jobban értett volna a dolgához....

Dehát hülye vagy...nem tanúsz, így nem is gyógyúsz....

Anyám felett is 10 éve rángatják a vállukat az orvosok.... Most fel is hívtam a mutert, hogy hülye.... Biztos nem tanulta az általánosban, hogy "KÖRLEFOLYÁS"..... Há aki ilyen hülye az hogy akar meggyógyúni????

/Kéretik érteni.:)/

vackor1 2017.02.21. 19:45:56

@Faszerkezet: Elnézést, kérek engedélyt , pláne, hogy visszaolvasva van benne néhány elütés is, de így jár az ember, ha írás közben kicsit kutyázgat is . :))
Természetesen értem és szeretm is az iróniát/szarkazmust, de érteni vélem a felettem írót is , abban is van igazság, csak az nem tetszik, amikor vki kinyilatkoztat , teljesen kizárt, hogy bárkinél ott lenne a bölcsek köve vagy etalon lenne . ( " Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek. Álmodni képes... " ) :))))
Amúgy simán lehet, hogy csak REZISZTENS lett a könyököm a mozgásra, hiszen csinálja már 4 évtizede plusz egy kicsi , szóval fene se tuggggya... :)))
( igazából az zavart , hogy az "Istenkomplexusosak" nem is hajlandóak gondolkozni,érdemben foglalkozni az egyszerűnek tűnő esetekkel, megvannak a protokollok és neked csak az lehet a bajod és kész.. 1000-ből 900sokszor talán igaz is lehet, de mindig, mindenhol vannak kivételek , de te ne merj kérni/javasolni/észrevételt tenni, hiszen te csak hülye lehetsz , majd ő tudja ... Nos, nem tudja és ez az elkeserítő )

she_wolf 2017.02.21. 22:28:26

@A törökszultán:
Beleolvastam a blogodba, nem kellett volna:D
Elsőre sikerült pont egy olyanba tenyerelni, amin törvénytelenül bírtam röhögni, és úgy is kellett volna maradnom, de telhetetlen voltam, és folytattam... igazából azt a bullosat nem kellett volna meglelnem:((

fekete macska a fűben (törölt) 2017.02.23. 12:19:57

Fülgyulladásos problémára gyerekkoromban mindig kövirózsa préselt levét csepegtették a fülembe. Néhány nap múlva, mindig szépen meggyógyult. Ma is segít, ez a jól bevált régi módszer.
Ha nagyon makacs, akkor veszek hozzá a patikában, vagy gyógynövény boltban Kasvirág cseppet. Sosem kellett még ilyen problémával orvoshoz fordulnom.

zünüke 2017.02.23. 13:05:16

@fekete macska a fűben:

Akkor nagy valószínűséggel nem volt komoly a gyulladás.Van sajnos tapasztalatom a kisebbik unokám folyton visszatérő fülproblémájából,pedig már 12 éves.

zünüke 2017.02.23. 13:10:00

Most offolni fogok (csak nem rúgnak fenékbe)

Segítene nekem valaki eligazodni a Svájci betegbiztosítás bonyolult világában? Napok óta próbálok a neten tájékozódni, de semmit nem találok ami nekem kellene.

előre is köszi

fekete macska a fűben (törölt) 2017.02.23. 16:50:41

@zünüke:
Lehet, hogy igaza van, s nem volt komoly a gyulladás, de az is lehet hogy az Én immunrendszerem fiatalkoromban jobb volt, mint a sokéves átlag, hisz még egy járványos gyermekbetegségen sem sikerült átesnem.
Jah, a régi szép idők, ha visszajönnének!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.23. 17:07:09

@fekete macska a fűben: a polio az esetek nagy részében csak influenza szerű tüneteket okozott.

Rókaregeróka 2017.02.23. 18:07:58

@fekete macska a fűben: A kövirózsa jó, én is használom, de nem mindenfajta fülfájásra jött be :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása